Начало Сфера По-малко от 4% от електронните фишове на чужденци в Русенско от началото на годината са платени, съобщиха от „Пътна полиция“
1807
България

По-малко от 4% от електронните фишове на чужденци в Русенско от началото на годината са платени, съобщиха от „Пътна полиция“

От началото на годината до момента са издадени 5205 електронни фиша на водачи, които са без постоянен адрес в България.От тях са връчени 340, а заплатените са 179. Това съобщи днес началникът на „Пътна полиция“ в крайдунавския град главен инспектор Николай Ненков.

| 21 Октомври 2024, 12:39 ч.
По-малко от 4% от електронните фишове на чужденци в Русенско от началото на годината са платени, съобщиха от „Пътна полиция“
По-малко от 4% от електронните фишове на чужденци в Русенско от началото на годината са платени, съобщиха от „Пътна полиция“
Снимка © БТА

От началото на годината до момента са издадени 5205 електронни фиша на водачи, които са без постоянен адрес в България. От тях са връчени 340, а заплатените са 179. Това съобщи днес началникът на „Пътна полиция“ в крайдунавския град главен инспектор Николай Ненков. 

Избирателна активност на частичните местни избори за кмет на кметство в казанлъшкото село Бузовград към 10: 00 часа е 2,64 на сто. Това сочат данните, публикувани на официалния сайт на Общинската избирателна комисия в Казанлък. 

Припомняме, че има само един кандидат за кмет на село Бузовград.

Частичните местни избори се наложиха поради внезапна смърт на кмета на населеното място Мая Берова през юни т.г.

Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“. Отличието беше връчено на проф. Токмакова от д-р Николай Брънзалов, председател на Българския лекарски съюз по време на официална церемония в Националния исторически музей.

Проф. Токмакова е началник на отделение към Кардиологична клиника в УМБАЛ „Св. Георги“ - Пловдив и заместник-ректор по научно-изследователската дейност в Медицински университет - Пловдив.

Благодаря за изключително високата чест, това е огромно признание, каза проф. Токмакова. Тя благодари на своя баща, на учителите си в България и в чужбина, на колегите си и на семейството си. Посвещавам наградата на моите колеги, каза още тя.

Проф. Токмакова завършва Медицински университет (МУ) - Пловдив през 1995 година. Започва работа като докторант към секция „Кардиология“ във висшето училище през

Членовете на секционните избирателни комисии (СИК), които ще работят в изборните помещения на територията на община Монтана, ще преминат предварително обучение на 22 и 23 октомври в Драматичен театър „Драгомир Асенов” в град Монтана, съобщи началникът на Дирекция “Административно – правно и информационно обслужване“ в Община Монтана Красимир Иванов.

Назначените Секционни избирателни комисии на територията на община Монтана са общо 83 - 79 редовни и четири подвижни секции. За парламентарния вот на 27 октомври 2024 година в тях ще се включат 687 души.

Гражданите, пожелали да гласуват по настоящ адрес в община Монтана, са 1086. Общо избирателите в общината, които могат да упражнят правото си на глас в деня на изборите за народни представители на 27 октомври, са 45 391 души, поясни Красимир Иванов.

Областният управите на Ямбол Николай Костадинов върна за ново разглеждане в Общински съвет – Ямбол наредбата, уреждаща поставянето на преместваеми обекти, съобщават от пресслужбата на областната администрация.

Мотивите за връщане на Наредбата са неспазване на разпоредбите на Закона за нормативните актове и на указ, касаещ прилагането му, който регламентира формата и строежа на акта, както и правилата за формулиране на неговите разпоредби. Това се посочва в аргументите за решението на областния управител, цитирани от пресслужбата на администрацията.

Припомняме, че с решение от последното си заседание през септември, Общинският съвет гласува нова наредба, уреждаща реда и условията за поставяне на преместваеми обекти (павилиони, рекламни съоръжения и други елементи на градското обзавеждане). Внесеното от кмета на Ямбол Валентин Ревански предложение предизвика дискусия

Изборният ден в плевенското село Коиловци е приключил в 20:00 часа, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Плевен Ярослав Димитров.

Правото си на глас са упражнили 404 от избирателите в селото, които по списък са 702-ма. Това са малко над 56 на сто. 

Спокойно премина изборният ден, няма постъпили сигнали за нарушения, допълни Димитров. Избирателите са гласували в две секционни избирателни комисии в селото – стационарна и подвижна. В стационарната секция гласуването бе с машина и с хартиени бюлетини.

Кандидатите за кметското място, които се борят за гласа на избирателите в селото, са четирима.

Припомняме, че до новите избори се стигна, след като със свое решение Общинската избирателна комисия в Плевен прекрати предсрочно пълномощията на кмета на Коиловци Мирослав Илиев. 

Със св

Той поясни, че повечето от санкционираните водачи са от Румъния и добави, че процесът е по-бавен, тъй като се налага превод на езика на държавата, откъдето е въпросният шофьор.

Главен инспектор Ненков добави, че се работи съвместно с НАП за ограничаване на дейността на т. нар. регистратори на автомобили с български регистрационни табели на румънски граждани.

По отношение на безопасността по пътя Русе – Бяла той коментира, че предприетите мерки през последните години са вследствие от съвместни обходи през 2021 г. и последвали анализи на ситуацията с представители на Областно пътно управление и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

„Бяха набелязани участъци с най-често настъпили пътно-транспортни произшествия. От тогава до 2023 г. до момента, когато бяха поставени тези еластични ограничители на определени места, резултатът е, че тежките пътнотранспортни произшествия са намалели с 10, загиналите с шест, а тежко ранените с осем. Като цяло броят на убитите от 2023 година до момента е само един. Т.е. предприетите мерки оказаха положително влияние. Такива показания назад във времето не е имало“, каза още главен инспектор Ненков.

Той отчете, че през последната седмица от 14 до 20 октомври в област Русе са станали 14 пътнотранспортни произшествия, от които 4 са по-тежки. 365 са установените нарушения, за които са съставени 69 акта, 296 електронни фиша и 63 глоби с фиш.

Великотърновският общински съвет въведе мобилно приложение за комуникация между общинските съветници и гражданите, съобщи в профила си във Фейсбук председателят на институцията Венцислав Спирдонов.

Новата платформа е достъпна за безплатно изтегляне и използване в Google Play и App Store. На интернет адресите savet.veliko-tarnovo.bg и www.veliko-tarnovo.bg гражданите могат да намерят допълнителна информация за функционалности, предимства и начини за ползване на приложението.

Платформата предлага оптимизирана комуникация и активен диалог, създава нови възможности за взаимодействие между гражданското общество и Великотърновския общински съвет, улеснява и насърчава активното участие в обществения живот, посочва Спирдонов. Софтуерното решение оптимизира процесите по комуникация за възникнал проблем, улеснява намирането на информация за заседания, конкретни документи от съотве

Успехът на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж бе възможен благодарение на добрата организация на сигурността, каза посланикът на Франция у нас Жоел Мейер по време на среща с български участници, на която специални гости бяха министър Атанас Илков и служители на на МВР, съобщиха от вътрешното ведомство.

От името на френското правителство и на правоохранителните власти Мейер изрази признателност към Министерството на вътрешните работи и част от героите му - служители на ГДБОП и ГДГП, участвали в мисията с четириногите си партньори.

„Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж бяха истински успех. Това стана възможно благодарение на добрата организация на сигурността. Заслугата е не само на Франция, а и на нашите международни и най-вече европейски партньори от всички държави членки на ЕС“, добави посланикът.

Служебният вътрешен министър Атанас

Тяло на мъж е било намерено на сметище в балчишкото село Безводица, потвърди окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев. Трупът на мъжа е бил случайно открит край селото вчера. 

Прокурор Бухчев каза още, че за убийството е задържан братът на жертвата, който в присъствието на адвокат е направил пълни самопризнания за деянието. Прокурорът каза също, че и двамата живеят в село Безводица. Братът е привлечен като обвиняем за извършване на умишлено убийство. Деянието е извършено след битов скандал. Ще му бъде взета мярка за неотклонение. 

Към момента се води досъдебно производство. 

Окръжен съд – Сливен постанови определение, с което взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж с инициали Т.Я.И., обвинен в изнасилване на малолетна, съобщава съдът на сайта си.

За престъплението, в което е обвинен, се предвижда наказание лишаване от свобода от десет до двадесет години.

Пострадалото момиче, което е на 14 години, не е с опасност за живота, но има причинена средна телесна повреда - избиване на зъб, каза говорителят на Окръжната прокуратура Ваня Белева. Извършителят е неосъждан и не е имал досега криминални прояви.

Съдът взе най-тежката мярка за неотклонение, като прецени, че е налице обосновано предположение обвиняемият да е извършил престъплението, в което е обвинен, както и за съществуването на реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, се обосновават от съдилището.

Определението н

От следващата седмица започва да тече срокът за номинации за председател на Върховния административен съд (ВАС). В четири поредни заседания на пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще могат да се правят кандидатури. Изборът ще е на 20 март. Това гласува Пленумът на Висшия съдебен съвет. Трима от присъстващите бяха против продължаването на процедурата.

Мандатът на сегашния председател на ВАС Георги Чолаков изтича в края на ноември. 

Олга Керелска каза, че гласува против, защото смята, че този състав на съвета с изтекъл мандат не може да проведе този избор. Залагаме риск при последващи действия групи от депутати или президентът да сезират Конституционния съд, посочи тя.  

ВСС няма право на преценка дали да приложи правомощията си в Конституцията, каза колегата Даниела Марчева. Не може да се изкарва пред скоби изборът на "тримата големи" пред всички о

Извършени са 129 проби за алкохол, от които една е положителната и за нея образувано бързо производство, тъй като показанията са били над 1,2 промила. За наркотици са извършени 75 проби, от които две са били положителни. За тях са образувани полицейски производства, каза още главен инспектор Ненков.

Поради техническа неизправност от началото на годината са спрени 211 автомобила.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Природен парк (ПП) "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната, реши международна ...
В Областната администрация в Смолян пристигнаха бюлетините за вота на 27 октомври
В Областната администрация в Смолян днес пристигнаха бюлетините за вота за Народно събрание, който ще се проведе на 27 октомври, каза председателят на Районната избирателна комисия ...
Общо 10 опита за телефонни измами са засечени от сутринта в град Панагюрище, съобщиха от полицията
Общо десет са опитите за телефонни измами, засечени от сутринта в град Панагюрище, съобщи Мирослав Стоянов, говорител на Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Във всеки един от с ...
1134 нарушения през изминалата седмица са констатирани от полицията в област Габрово
1134 са нарушенията за изминалата седмица, констатирани на територията на област Габрово, съобщи на брифинг за пътнотранспортната обстановка старши инспектор Пенчо Пенчев от Област ...
Митничари задържаха две контрабандни надуваеми лодки в района на „Дунав мост 2“ при Видин
Митнически служители установиха недекларирани две надуваеми лодки при проверка на товарен микробус в района на граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост 2“ пр ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 06:12 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1807
България

По-малко от 4% от електронните фишове на чужденци в Русенско от началото на годината са платени, съобщиха от „Пътна полиция“

От началото на годината до момента са издадени 5205 електронни фиша на водачи, които са без постоянен адрес в България.От тях са връчени 340, а заплатените са 179. Това съобщи днес началникът на „Пътна полиция“ в крайдунавския град главен инспектор Николай Ненков.

| 21 Октомври 2024, 12:39 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
По-малко от 4% от електронните фишове на чужденци в Русенско от началото на годината са платени, съобщиха от „Пътна полиция“
По-малко от 4% от електронните фишове на чужденци в Русенско от началото на годината са платени, съобщиха от „Пътна полиция“
Снимка © БТА

От началото на годината до момента са издадени 5205 електронни фиша на водачи, които са без постоянен адрес в България. От тях са връчени 340, а заплатените са 179. Това съобщи днес началникът на „Пътна полиция“ в крайдунавския град главен инспектор Николай Ненков. 

Избирателна активност на частичните местни избори за кмет на кметство в казанлъшкото село Бузовград към 10: 00 часа е 2,64 на сто. Това сочат данните, публикувани на официалния сайт на Общинската избирателна комисия в Казанлък. 

Припомняме, че има само един кандидат за кмет на село Бузовград.

Частичните местни избори се наложиха поради внезапна смърт на кмета на населеното място Мая Берова през юни т.г.

Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“. Отличието беше връчено на проф. Токмакова от д-р Николай Брънзалов, председател на Българския лекарски съюз по време на официална церемония в Националния исторически музей.

Проф. Токмакова е началник на отделение към Кардиологична клиника в УМБАЛ „Св. Георги“ - Пловдив и заместник-ректор по научно-изследователската дейност в Медицински университет - Пловдив.

Благодаря за изключително високата чест, това е огромно признание, каза проф. Токмакова. Тя благодари на своя баща, на учителите си в България и в чужбина, на колегите си и на семейството си. Посвещавам наградата на моите колеги, каза още тя.

Проф. Токмакова завършва Медицински университет (МУ) - Пловдив през 1995 година. Започва работа като докторант към секция „Кардиология“ във висшето училище през

Членовете на секционните избирателни комисии (СИК), които ще работят в изборните помещения на територията на община Монтана, ще преминат предварително обучение на 22 и 23 октомври в Драматичен театър „Драгомир Асенов” в град Монтана, съобщи началникът на Дирекция “Административно – правно и информационно обслужване“ в Община Монтана Красимир Иванов.

Назначените Секционни избирателни комисии на територията на община Монтана са общо 83 - 79 редовни и четири подвижни секции. За парламентарния вот на 27 октомври 2024 година в тях ще се включат 687 души.

Гражданите, пожелали да гласуват по настоящ адрес в община Монтана, са 1086. Общо избирателите в общината, които могат да упражнят правото си на глас в деня на изборите за народни представители на 27 октомври, са 45 391 души, поясни Красимир Иванов.

Областният управите на Ямбол Николай Костадинов върна за ново разглеждане в Общински съвет – Ямбол наредбата, уреждаща поставянето на преместваеми обекти, съобщават от пресслужбата на областната администрация.

Мотивите за връщане на Наредбата са неспазване на разпоредбите на Закона за нормативните актове и на указ, касаещ прилагането му, който регламентира формата и строежа на акта, както и правилата за формулиране на неговите разпоредби. Това се посочва в аргументите за решението на областния управител, цитирани от пресслужбата на администрацията.

Припомняме, че с решение от последното си заседание през септември, Общинският съвет гласува нова наредба, уреждаща реда и условията за поставяне на преместваеми обекти (павилиони, рекламни съоръжения и други елементи на градското обзавеждане). Внесеното от кмета на Ямбол Валентин Ревански предложение предизвика дискусия

Изборният ден в плевенското село Коиловци е приключил в 20:00 часа, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Плевен Ярослав Димитров.

Правото си на глас са упражнили 404 от избирателите в селото, които по списък са 702-ма. Това са малко над 56 на сто. 

Спокойно премина изборният ден, няма постъпили сигнали за нарушения, допълни Димитров. Избирателите са гласували в две секционни избирателни комисии в селото – стационарна и подвижна. В стационарната секция гласуването бе с машина и с хартиени бюлетини.

Кандидатите за кметското място, които се борят за гласа на избирателите в селото, са четирима.

Припомняме, че до новите избори се стигна, след като със свое решение Общинската избирателна комисия в Плевен прекрати предсрочно пълномощията на кмета на Коиловци Мирослав Илиев. 

Със св

Той поясни, че повечето от санкционираните водачи са от Румъния и добави, че процесът е по-бавен, тъй като се налага превод на езика на държавата, откъдето е въпросният шофьор.

Главен инспектор Ненков добави, че се работи съвместно с НАП за ограничаване на дейността на т. нар. регистратори на автомобили с български регистрационни табели на румънски граждани.

По отношение на безопасността по пътя Русе – Бяла той коментира, че предприетите мерки през последните години са вследствие от съвместни обходи през 2021 г. и последвали анализи на ситуацията с представители на Областно пътно управление и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

„Бяха набелязани участъци с най-често настъпили пътно-транспортни произшествия. От тогава до 2023 г. до момента, когато бяха поставени тези еластични ограничители на определени места, резултатът е, че тежките пътнотранспортни произшествия са намалели с 10, загиналите с шест, а тежко ранените с осем. Като цяло броят на убитите от 2023 година до момента е само един. Т.е. предприетите мерки оказаха положително влияние. Такива показания назад във времето не е имало“, каза още главен инспектор Ненков.

Той отчете, че през последната седмица от 14 до 20 октомври в област Русе са станали 14 пътнотранспортни произшествия, от които 4 са по-тежки. 365 са установените нарушения, за които са съставени 69 акта, 296 електронни фиша и 63 глоби с фиш.

Великотърновският общински съвет въведе мобилно приложение за комуникация между общинските съветници и гражданите, съобщи в профила си във Фейсбук председателят на институцията Венцислав Спирдонов.

Новата платформа е достъпна за безплатно изтегляне и използване в Google Play и App Store. На интернет адресите savet.veliko-tarnovo.bg и www.veliko-tarnovo.bg гражданите могат да намерят допълнителна информация за функционалности, предимства и начини за ползване на приложението.

Платформата предлага оптимизирана комуникация и активен диалог, създава нови възможности за взаимодействие между гражданското общество и Великотърновския общински съвет, улеснява и насърчава активното участие в обществения живот, посочва Спирдонов. Софтуерното решение оптимизира процесите по комуникация за възникнал проблем, улеснява намирането на информация за заседания, конкретни документи от съотве

Успехът на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж бе възможен благодарение на добрата организация на сигурността, каза посланикът на Франция у нас Жоел Мейер по време на среща с български участници, на която специални гости бяха министър Атанас Илков и служители на на МВР, съобщиха от вътрешното ведомство.

От името на френското правителство и на правоохранителните власти Мейер изрази признателност към Министерството на вътрешните работи и част от героите му - служители на ГДБОП и ГДГП, участвали в мисията с четириногите си партньори.

„Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж бяха истински успех. Това стана възможно благодарение на добрата организация на сигурността. Заслугата е не само на Франция, а и на нашите международни и най-вече европейски партньори от всички държави членки на ЕС“, добави посланикът.

Служебният вътрешен министър Атанас

Тяло на мъж е било намерено на сметище в балчишкото село Безводица, потвърди окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев. Трупът на мъжа е бил случайно открит край селото вчера. 

Прокурор Бухчев каза още, че за убийството е задържан братът на жертвата, който в присъствието на адвокат е направил пълни самопризнания за деянието. Прокурорът каза също, че и двамата живеят в село Безводица. Братът е привлечен като обвиняем за извършване на умишлено убийство. Деянието е извършено след битов скандал. Ще му бъде взета мярка за неотклонение. 

Към момента се води досъдебно производство. 

Окръжен съд – Сливен постанови определение, с което взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж с инициали Т.Я.И., обвинен в изнасилване на малолетна, съобщава съдът на сайта си.

За престъплението, в което е обвинен, се предвижда наказание лишаване от свобода от десет до двадесет години.

Пострадалото момиче, което е на 14 години, не е с опасност за живота, но има причинена средна телесна повреда - избиване на зъб, каза говорителят на Окръжната прокуратура Ваня Белева. Извършителят е неосъждан и не е имал досега криминални прояви.

Съдът взе най-тежката мярка за неотклонение, като прецени, че е налице обосновано предположение обвиняемият да е извършил престъплението, в което е обвинен, както и за съществуването на реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, се обосновават от съдилището.

Определението н

От следващата седмица започва да тече срокът за номинации за председател на Върховния административен съд (ВАС). В четири поредни заседания на пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще могат да се правят кандидатури. Изборът ще е на 20 март. Това гласува Пленумът на Висшия съдебен съвет. Трима от присъстващите бяха против продължаването на процедурата.

Мандатът на сегашния председател на ВАС Георги Чолаков изтича в края на ноември. 

Олга Керелска каза, че гласува против, защото смята, че този състав на съвета с изтекъл мандат не може да проведе този избор. Залагаме риск при последващи действия групи от депутати или президентът да сезират Конституционния съд, посочи тя.  

ВСС няма право на преценка дали да приложи правомощията си в Конституцията, каза колегата Даниела Марчева. Не може да се изкарва пред скоби изборът на "тримата големи" пред всички о

Извършени са 129 проби за алкохол, от които една е положителната и за нея образувано бързо производство, тъй като показанията са били над 1,2 промила. За наркотици са извършени 75 проби, от които две са били положителни. За тях са образувани полицейски производства, каза още главен инспектор Ненков.

Поради техническа неизправност от началото на годината са спрени 211 автомобила.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
В Областната администрация в Смолян пристигнаха бюлетините за вота на 27 октомври
Общо 10 опита за телефонни измами са засечени от сутринта в град Панагюрище, съобщиха от полицията
1134 нарушения през изминалата седмица са констатирани от полицията в област Габрово
Митничари задържаха две контрабандни надуваеми лодки в района на „Дунав мост 2“ при Видин
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.