Начало Сфера През предходната седмица на територията на Пернишка област са проверени общо 698 лица и 593 превозни средства, съобщиха от полицията
1911
България

През предходната седмица на територията на Пернишка област са проверени общо 698 лица и 593 превозни средства, съобщиха от полицията

Пътнотранспортната обстановка през изминалата седмица на територията на Пернишка област е била спокойна.Това каза на брифинг пред журналисти началникът на сектор "Пътна полиция" към Областната дирекция (ОД) на МВР в Перник главен инспектор Георги Василев.

| 21 Октомври 2024, 12:52 ч.
През предходната седмица на територията на Пернишка област са проверени общо 698 лица и 593 превозни средства, съобщиха от полицията
През предходната седмица на територията на Пернишка област са проверени общо 698 лица и 593 превозни средства, съобщиха от полицията
Снимка © БТА

Пътнотранспортната обстановка през изминалата седмица на територията на Пернишка област е била спокойна. Това каза на брифинг пред журналисти началникът на сектор "Пътна полиция" към Областната дирекция (ОД) на МВР в Перник главен инспектор Георги Василев. През отчетния период е проведена специализирана полицейска операция, насочена към водачи на мотопеди, мотоциклети, индивидуални електрически превозни средства (тротинетки) и пешеходци. По време на нея са проверени 47 водача и 36 пешеходеца. Съставени са седемнайсет фиша и четири акта.

Перник чества своя празник днес. Това е денят, в който църквата почита Св. Иван Рилски. През 1903 година управата на "Мини Перник" със съгласието на тогавашното министерство на търговията, утвърждава светеца от Рила за небесен покровител на миньорите, а през 1994 година с решение на местния Общински съвет 19 октомври е обявен за Ден на града.

В 9:00ч. празничният ден започна със света литургия в църквата "Св. Иван Рилски", в която се съхранява частица от мощите на светеца. Малко по -късно на официална церемония кметът Станислав Владимиров поздрави перничани с думите:„Днес Перник празнува, въпреки всички трудности в международен и вътрешен план, въпреки цялата нестабилност.  Ние, перничани, винаги, когато има изпитания, сме показвали, че заедно, като едно семейство, можем да преодолеем всичко. Показахме го и в последните години, изпитахме не една трудности и кризи, но

През есенния дъждовен сезон, когато чадърът става почти ежедневно задължителен аксесоар, попита етнолога гл. ас. д-р Илия Вълев, ръководител на отдел „Експозиции“ в Националния етнографски музей към Института за етнология и фолклористика при Българската академия на науките, откъде идва чадърът и какви суеверия  и ритуали има по нашите земи, свързани с него и с дъжда. 

Историята на чадъра е много стара, изобретяването му се крие хилядолетия назад във времето и по исторически данни два древни народа си оспорват първенството за неговото използване. Това са египтяните и китайците, обясни д-р Вълев. Кой от двата народа наистина може да се нарече първооткривател на чадъра, той не се наема да посочи. Още повече, че има и косвени данни за използване на листа на широколистни растения за предпазване, както от дъжд, така и от силното слънце. Затова и съществуват два

Представителите на правопритежателите на 30 международни търговски марки показаха пред митнически инспектори от централното управление и  териториалните дирекции на Агенция „Митници“ в Пловдив, Бургас, Варна, София и Русе, специфичните белези на оригиналите, по които те се отличават от фалшификатите, съобщиха от пресслужбата на митническото звено на Агенцията в Свиленград.

Семинарът се проведе в пограничния южен град. В него се включиха и полицейски служители от различни структури в МВР, както и прокурори, уточниха от пресслужбата.

Практическия форум бе под егидата на Международната асоциация за защита на интелектуалната собственост – REACT и организиран от адвокатско дружество "Турку, Таджер и Турку", който е член на REACT.

В него за действия по разпознаване на оригиналните брандове и за последващите действия при идентифициране на фалшиви с

Заради огнища на шарка при овцете е въведен засилен контрол за превоз на животни през българските граници с Румъния и Гърция. Това съобщи служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов пред журналисти в Луковит.

"Това, което Министерството на земеделието и храните чисто институционално предприема, през издаването на административни заповеди се забранява придвижването и търговията на животни - дребен рогат добитък. От тук обаче искам да апелирам през вас за спазване на указанията в тази заповед. В страни около нас като Румъния и Гърция епизоотичната обстановка е много обострена, а те като гранични на нас държави, които са в близост до наши райони, наистина са предпоставка за навлизане на болестите при нас", коментира земеделският министър. 

Той добави, че се предприемат всички необходими мерки да се ограничи заразата. Засега огнищата са две и са локалн

Курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ и Духовият оркестър на Военния университет се включиха в отбелязването на празника на Търновския гарнизон.

Почитаме бойната слава на 18-ти пехотен Етърски, 20-ти пехотен Добруджански, 46-ти пехотен, 50-ти пехотен резервен, 50-ти опълченски – съставен от доброволци, 70-ти и 83-ти пехотни полкове и отдаваме чест на саможертвата на всички смели български воини, които продължават да живеят в историческата памет на града и народа ни, каза курсант – младши сержант Даниел Иванов.

Той припомни датата 1 септември 1914 година, когато търновецът генерал-лейтенант Иван Фичев става министър на войната, на 22 септември, той подписва заповедта, с която се обявяват бойни празници на частите. С тази заповед 20 октомври, който е последният ден от боевете при Бунархисар, е определен като празник на двата търн

През предходната седмица на територията на региона са проверени общо 698 лица и 593 превозни средства. 

„Проведени са два броя специализирани полицейски операции и са проверени осемнайсет сигнала. Съставени са 107 акта за установяване на административни нарушения по Закона за движение по пътищата и 246 фиша. Извършени са 164 проверки за алкохол, от които две положителни. Един водач е отказал да бъде тестван за употреба на алкохол.“, поясни Василев.

Началникът на "Пътна полиция" коментира още, че през изминалите седем дни е възникнал пътен инцидент с участието на велосипедист на територията на Перник. Водачът, причинил произшествието, го е напуснал, а колоездачът е с констатирани леки наранявания.

От Областната дирекция на МВР в Перник уточниха, че от началото на учебната година служители от Пътна и Охранителна полиция провеждат лекции и беседи в учебни заведения на територията на региона. Същите се осъществяват по специално изготвен график и са свързани с транспортния травматизъм и правилата за пътна безопасност. Кампанията, предназначени за ученици от първи до четвърти клас, вече е проведена в две училища в Перник - СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“ и Осмо основно училище „Кракра Пернишки“. Пред най-малките е направена демонстрация на служебни автомобили и помощни полицейски средства. До края на учебната година предстои да бъдат посетени всички училища на територията на областта. 

По време на брифинга от полицията обявиха, че тази сряда на територията на целия регион предстои да се реализира широкомащабна специализирана полицейска операция с участието на служители от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и „Тол България“ ЕООД.

В свиленградското село Студена, където днес се произвеждат частични избори за кмет на населеното място, избирателната активност към 12:30 часа е 38,71 процента, съобщи на сайта си Общинската избирателна комисия в Свиленград. Общо 144 души с право на глас са отишли до урната в единствената секция. Към 10:00 часа активността бе 15,59 процента.

Изборният ден започна спокойно, навреме и без нарушения. Общо 372-ма са имащите право на глас. Вотът е с машина и хартия.

До избори се стигна след кончината на предишния кмет Жельо Станков. Сега претендентите са четирима. По реда на номерата на бюлетините това са Йордан Неделчев ("Възраждане"), Димитър Лесев (Коалиция "БСП за България"), Андон Андонов (ГЕРБ) и Петко Пачов ("Продължаваме промяната - Демократична България"). 

Обновява се инфраструктурата в североизточната част на Велико Търново, съобщиха от общинската администрация. По този начин се подобрява качеството на живот в кварталите „Асенов“, „Света гора“ и в района на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Инвестицията е по различни финансови механизми и включва изграждането на нови мостови съоръжения над река Янтра, рехабилитация на повече от 8 км улици, тротоари, ново осветление, предпазни съоръжения, хоризонтална и вертикална маркировка.  

С мостовите съоръжения се създават нови пътни връзки – между ул. „Сливница“ и кв. „Света гора“ и ул. „Св. Климент Охридски“, с което се разрешава дългогодишният проблем с аварийното състояние на стария т.нар Бейски мост. Втората връзка е подножието на Лобната скала на крепостта "Царевец" и с него с

На 21 октомври 1945 г. във Франция са произведени парламентарни избори, на които за първи път гласуват жени. Избирателната активност на провелите се избори е безпрецедентно висока – 85 %, като своя глас дават приблизително 20 милиона жени.

Правото за гласуване на жените е предоставено с постановление на временното правителство на Франция, прието на 21 април 1944 г. Французойките дават своя вот за първи път след приетото постановление на изборите за местни органи на властта на 29 април 1945 г. Правото на глас на жените е включено във френската конституция през 1946 г.

В „Български бюлетин“ четем за първите парламентарните избори с участието на френските жени:

Париж, 21 октомври 1945 г. /Ройтер/ Днес френските жени бяха ранобудни, тъй като за пръв път в историята на Франция, те взеха участие в законодателните избори. Това

Програма с терапевтични сесии с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена в рамките на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“. Това съобщават от Асоциацията на европейските журналисти в България (АЕЖ-България).

Събитието ще се състои на 29 октомври във Френския институт, като посетителите ще имат право да кандидатстват за терапевтичните сесии.

„Програмата е предназначена за журналисти, тъй като знаем колко стресираща е професията и че на психичното здраве на репортерите и редакторите често остава на заден план. Повечето от нас сме изпитвали или познаваме колеги, които имат симптоми на прегаряне, тревожност, депресия или дори посттравматично стресово разстройство“, посочват от АЕЖ-България.

По думите им сесиите ще са насочени към развиване на умения за справяне със стреса, управление на емоциите и укрепване на

Център за премахване на хроничната болка ще бъде открит в ДКЦ II в Пловдив следващата седмица, съобщиха от пресцентъра на общината. Официалното откриване е на 22 октомври, вторник от 12:00 часа.

Центърът ще действа под мотото "Живот без болка" и в него ще преглеждат водещи специалисти, съобщи управителят на здравното заведение д-р Валентина Костуркова. Част от екипа на центъра ще бъдат ортопедът д-р Николай Петков, неврологът д-р Татяна Ярославова, ревматологът д-р Марияна Желязкова и физиотерапевтите д-р Росица Узунова и д-р Атанас Попов.

На пациентите ще бъде изготвян индивидуален алгоритъм на лечение, който може да включва интравенозна терапия и алтернативни методи, като плазмотерапия и физиотерапевтични процедури. 

Хроничната болка е сериозен здравен проблем, който засяга милиони по света. Тя влияе на само на физическото състояние на пациента, но и на пси

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
От 10 до 17 октомври на територията, обслужвана от Областна дирекция (ОД) на МВР – София, са възникнали общо 30 пътнотранспортни произшествия, седем от които тежки. Пострадал ...
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
При специализирана полицейска акция в София област към 16:00 часа са задържани 11 души за различни престъпления, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР – София.  О ...
В Самоков бе открита обновената сграда на пожарната служба
С официална церемония в Самоков бе открита обновената сграда на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН). Лентата прерязаха заместник - мин ...
Бургаски лекари докладваха за заразен с рядка бактерия
Жена на 61 години е била спасена, след като е приета за лечение в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) - Бургас в тежко състояние заради заразяване с о ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 05:35 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1911
България

През предходната седмица на територията на Пернишка област са проверени общо 698 лица и 593 превозни средства, съобщиха от полицията

Пътнотранспортната обстановка през изминалата седмица на територията на Пернишка област е била спокойна.Това каза на брифинг пред журналисти началникът на сектор "Пътна полиция" към Областната дирекция (ОД) на МВР в Перник главен инспектор Георги Василев.

| 21 Октомври 2024, 12:52 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
През предходната седмица на територията на Пернишка област са проверени общо 698 лица и 593 превозни средства, съобщиха от полицията
През предходната седмица на територията на Пернишка област са проверени общо 698 лица и 593 превозни средства, съобщиха от полицията
Снимка © БТА

Пътнотранспортната обстановка през изминалата седмица на територията на Пернишка област е била спокойна. Това каза на брифинг пред журналисти началникът на сектор "Пътна полиция" към Областната дирекция (ОД) на МВР в Перник главен инспектор Георги Василев. През отчетния период е проведена специализирана полицейска операция, насочена към водачи на мотопеди, мотоциклети, индивидуални електрически превозни средства (тротинетки) и пешеходци. По време на нея са проверени 47 водача и 36 пешеходеца. Съставени са седемнайсет фиша и четири акта.

Перник чества своя празник днес. Това е денят, в който църквата почита Св. Иван Рилски. През 1903 година управата на "Мини Перник" със съгласието на тогавашното министерство на търговията, утвърждава светеца от Рила за небесен покровител на миньорите, а през 1994 година с решение на местния Общински съвет 19 октомври е обявен за Ден на града.

В 9:00ч. празничният ден започна със света литургия в църквата "Св. Иван Рилски", в която се съхранява частица от мощите на светеца. Малко по -късно на официална церемония кметът Станислав Владимиров поздрави перничани с думите:„Днес Перник празнува, въпреки всички трудности в международен и вътрешен план, въпреки цялата нестабилност.  Ние, перничани, винаги, когато има изпитания, сме показвали, че заедно, като едно семейство, можем да преодолеем всичко. Показахме го и в последните години, изпитахме не една трудности и кризи, но

През есенния дъждовен сезон, когато чадърът става почти ежедневно задължителен аксесоар, попита етнолога гл. ас. д-р Илия Вълев, ръководител на отдел „Експозиции“ в Националния етнографски музей към Института за етнология и фолклористика при Българската академия на науките, откъде идва чадърът и какви суеверия  и ритуали има по нашите земи, свързани с него и с дъжда. 

Историята на чадъра е много стара, изобретяването му се крие хилядолетия назад във времето и по исторически данни два древни народа си оспорват първенството за неговото използване. Това са египтяните и китайците, обясни д-р Вълев. Кой от двата народа наистина може да се нарече първооткривател на чадъра, той не се наема да посочи. Още повече, че има и косвени данни за използване на листа на широколистни растения за предпазване, както от дъжд, така и от силното слънце. Затова и съществуват два

Представителите на правопритежателите на 30 международни търговски марки показаха пред митнически инспектори от централното управление и  териториалните дирекции на Агенция „Митници“ в Пловдив, Бургас, Варна, София и Русе, специфичните белези на оригиналите, по които те се отличават от фалшификатите, съобщиха от пресслужбата на митническото звено на Агенцията в Свиленград.

Семинарът се проведе в пограничния южен град. В него се включиха и полицейски служители от различни структури в МВР, както и прокурори, уточниха от пресслужбата.

Практическия форум бе под егидата на Международната асоциация за защита на интелектуалната собственост – REACT и организиран от адвокатско дружество "Турку, Таджер и Турку", който е член на REACT.

В него за действия по разпознаване на оригиналните брандове и за последващите действия при идентифициране на фалшиви с

Заради огнища на шарка при овцете е въведен засилен контрол за превоз на животни през българските граници с Румъния и Гърция. Това съобщи служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов пред журналисти в Луковит.

"Това, което Министерството на земеделието и храните чисто институционално предприема, през издаването на административни заповеди се забранява придвижването и търговията на животни - дребен рогат добитък. От тук обаче искам да апелирам през вас за спазване на указанията в тази заповед. В страни около нас като Румъния и Гърция епизоотичната обстановка е много обострена, а те като гранични на нас държави, които са в близост до наши райони, наистина са предпоставка за навлизане на болестите при нас", коментира земеделският министър. 

Той добави, че се предприемат всички необходими мерки да се ограничи заразата. Засега огнищата са две и са локалн

Курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ и Духовият оркестър на Военния университет се включиха в отбелязването на празника на Търновския гарнизон.

Почитаме бойната слава на 18-ти пехотен Етърски, 20-ти пехотен Добруджански, 46-ти пехотен, 50-ти пехотен резервен, 50-ти опълченски – съставен от доброволци, 70-ти и 83-ти пехотни полкове и отдаваме чест на саможертвата на всички смели български воини, които продължават да живеят в историческата памет на града и народа ни, каза курсант – младши сержант Даниел Иванов.

Той припомни датата 1 септември 1914 година, когато търновецът генерал-лейтенант Иван Фичев става министър на войната, на 22 септември, той подписва заповедта, с която се обявяват бойни празници на частите. С тази заповед 20 октомври, който е последният ден от боевете при Бунархисар, е определен като празник на двата търн

През предходната седмица на територията на региона са проверени общо 698 лица и 593 превозни средства. 

„Проведени са два броя специализирани полицейски операции и са проверени осемнайсет сигнала. Съставени са 107 акта за установяване на административни нарушения по Закона за движение по пътищата и 246 фиша. Извършени са 164 проверки за алкохол, от които две положителни. Един водач е отказал да бъде тестван за употреба на алкохол.“, поясни Василев.

Началникът на "Пътна полиция" коментира още, че през изминалите седем дни е възникнал пътен инцидент с участието на велосипедист на територията на Перник. Водачът, причинил произшествието, го е напуснал, а колоездачът е с констатирани леки наранявания.

От Областната дирекция на МВР в Перник уточниха, че от началото на учебната година служители от Пътна и Охранителна полиция провеждат лекции и беседи в учебни заведения на територията на региона. Същите се осъществяват по специално изготвен график и са свързани с транспортния травматизъм и правилата за пътна безопасност. Кампанията, предназначени за ученици от първи до четвърти клас, вече е проведена в две училища в Перник - СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“ и Осмо основно училище „Кракра Пернишки“. Пред най-малките е направена демонстрация на служебни автомобили и помощни полицейски средства. До края на учебната година предстои да бъдат посетени всички училища на територията на областта. 

По време на брифинга от полицията обявиха, че тази сряда на територията на целия регион предстои да се реализира широкомащабна специализирана полицейска операция с участието на служители от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и „Тол България“ ЕООД.

В свиленградското село Студена, където днес се произвеждат частични избори за кмет на населеното място, избирателната активност към 12:30 часа е 38,71 процента, съобщи на сайта си Общинската избирателна комисия в Свиленград. Общо 144 души с право на глас са отишли до урната в единствената секция. Към 10:00 часа активността бе 15,59 процента.

Изборният ден започна спокойно, навреме и без нарушения. Общо 372-ма са имащите право на глас. Вотът е с машина и хартия.

До избори се стигна след кончината на предишния кмет Жельо Станков. Сега претендентите са четирима. По реда на номерата на бюлетините това са Йордан Неделчев ("Възраждане"), Димитър Лесев (Коалиция "БСП за България"), Андон Андонов (ГЕРБ) и Петко Пачов ("Продължаваме промяната - Демократична България"). 

Обновява се инфраструктурата в североизточната част на Велико Търново, съобщиха от общинската администрация. По този начин се подобрява качеството на живот в кварталите „Асенов“, „Света гора“ и в района на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Инвестицията е по различни финансови механизми и включва изграждането на нови мостови съоръжения над река Янтра, рехабилитация на повече от 8 км улици, тротоари, ново осветление, предпазни съоръжения, хоризонтална и вертикална маркировка.  

С мостовите съоръжения се създават нови пътни връзки – между ул. „Сливница“ и кв. „Света гора“ и ул. „Св. Климент Охридски“, с което се разрешава дългогодишният проблем с аварийното състояние на стария т.нар Бейски мост. Втората връзка е подножието на Лобната скала на крепостта "Царевец" и с него с

На 21 октомври 1945 г. във Франция са произведени парламентарни избори, на които за първи път гласуват жени. Избирателната активност на провелите се избори е безпрецедентно висока – 85 %, като своя глас дават приблизително 20 милиона жени.

Правото за гласуване на жените е предоставено с постановление на временното правителство на Франция, прието на 21 април 1944 г. Французойките дават своя вот за първи път след приетото постановление на изборите за местни органи на властта на 29 април 1945 г. Правото на глас на жените е включено във френската конституция през 1946 г.

В „Български бюлетин“ четем за първите парламентарните избори с участието на френските жени:

Париж, 21 октомври 1945 г. /Ройтер/ Днес френските жени бяха ранобудни, тъй като за пръв път в историята на Франция, те взеха участие в законодателните избори. Това

Програма с терапевтични сесии с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена в рамките на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“. Това съобщават от Асоциацията на европейските журналисти в България (АЕЖ-България).

Събитието ще се състои на 29 октомври във Френския институт, като посетителите ще имат право да кандидатстват за терапевтичните сесии.

„Програмата е предназначена за журналисти, тъй като знаем колко стресираща е професията и че на психичното здраве на репортерите и редакторите често остава на заден план. Повечето от нас сме изпитвали или познаваме колеги, които имат симптоми на прегаряне, тревожност, депресия или дори посттравматично стресово разстройство“, посочват от АЕЖ-България.

По думите им сесиите ще са насочени към развиване на умения за справяне със стреса, управление на емоциите и укрепване на

Център за премахване на хроничната болка ще бъде открит в ДКЦ II в Пловдив следващата седмица, съобщиха от пресцентъра на общината. Официалното откриване е на 22 октомври, вторник от 12:00 часа.

Центърът ще действа под мотото "Живот без болка" и в него ще преглеждат водещи специалисти, съобщи управителят на здравното заведение д-р Валентина Костуркова. Част от екипа на центъра ще бъдат ортопедът д-р Николай Петков, неврологът д-р Татяна Ярославова, ревматологът д-р Марияна Желязкова и физиотерапевтите д-р Росица Узунова и д-р Атанас Попов.

На пациентите ще бъде изготвян индивидуален алгоритъм на лечение, който може да включва интравенозна терапия и алтернативни методи, като плазмотерапия и физиотерапевтични процедури. 

Хроничната болка е сериозен здравен проблем, който засяга милиони по света. Тя влияе на само на физическото състояние на пациента, но и на пси

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
В Самоков бе открита обновената сграда на пожарната служба
Бургаски лекари докладваха за заразен с рядка бактерия
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.