Начало Сфера В Плевенско за седмица са регистрирани 40 пътнотранспортни произшествия
1936
България

В Плевенско за седмица са регистрирани 40 пътнотранспортни произшествия

През изминалата седмица на територията на област Плевен са регистрирани 40 пътнотранспортни произшествия.При тях е загинал един човек и са ранени осем души, съобщи на пресконференция началникът на сектор "Пътна полиция" при Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен главен инспектор Даниел Петров.

| 21 Октомври 2024, 13:01 ч.
В Плевенско за седмица са регистрирани 40 пътнотранспортни произшествия
В Плевенско за седмица са регистрирани 40 пътнотранспортни произшествия
Снимка © БТА

През изминалата седмица на територията на област Плевен са регистрирани 40 пътнотранспортни произшествия. При тях е загинал един човек и са ранени осем души, съобщи на пресконференция началникът на сектор "Пътна полиция" при Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен главен инспектор Даниел Петров. 

Със среща с българските военни, участващи в операция "Алтея" на мисията на Европейския съюз (ЕУФОР) в Сараево, приключи официалното посещение на българския държавен глава Румен Радев в Босна и Херцеговина.

Президентът Радев благодари на българските военнослужещи, че допринасят за сигурността и стабилността.

"Вашата мисия тук е изключително важна. Готови сме да продължим да подкрепяме мисията ви", посочи той.

Радев отбеляза, че най-тежкият проблем на българската армия е отливът на хора. По думите му трябва да се повиши финансирането и да се ускори модернизацията на българската армия.

Във военната база „Бутмир“, в която са базирани българските военнослужещи, участващи в операция „Алтея“, българският държавен глава се срещна също с главнокомандващия ЕУФОР генерал-лейтенант Ласло Щиц.

По-рано днес държавният глава отбеляза, че бъл

Пожар е избухнал в офиса на партия „Величие“ във Варна, който се намира в централната част на града, съобщиха от полицията.

Сигналът за инцидента е подаден малко след 3:40 часа тази сутрин. На място веднага са били изпратени два противопожарни екипа, които са потушили огъня. Нанесени са материални щети. Пострадали хора няма, уточниха от полицията .

Изясняват се причините за пожара, като се работи по различни версии.

„Лекар на годината 2024“ за oбласт Пловдив е д-р Никола Боянов, съобщиха от Районна лекарска колегия на Български лекарски съюз - Пловдив. На тържествена церемония, броени дни преди Деня на българския лекар, местната съсловна организация връчи престижните награди за 2024 година.

Той завършва МУ - Пловдив с отличие през 2007 г., а през 2014 г. придобива специалност Гастроентерология след четиригодишна специализация в МБАЛ Пловдив. Д-р Боянов притежава множество сертификати по абдоминална ехография и ехография на повърхностни структури, абдоминална доплерова ехография, интервенционална и контрастна ехография и ехоендоскопия, гастроинтестинална ендоскопия с биопсия, интервенционална гастроинтестинална ендоскопия. Преминава през множество обучения в Германия, Румъния, Индия, Португалия, Нидерландия и др. Д-р Боянов работи в областта на инвазивната гастроентерология. Изв

Избирателната активност в село Висока поляна, община Хитрино, където се провеждат частични избори за кмет, е 3,93 процента към 10:00 часа. Право на вот днес имат 331 жители на населеното място. Това съобщават от Общинската избирателни комисия в Хитрино на интернет страницата си. 

Секцията, в която се провежда гласуването, тази сутрин е отворена навреме и е в пълен състав.

В село Висока поляна, което е с население от около 350 души, кандидатът за кмет е един, както информира по-рано днес.

Традиционният Празник на смилянския фасул събра днес хиляди гости и туристи от цялата страна. Домакините на бобения празник почерпиха ценителите на деликатесния сорт с фасул чорба и курбан за здраве. Новата реколта смилянски фасул бе и на щандовете  на изложението-базар „Чиста храна за нас и нашите деца“.  

Празникът се провежда за 22-ра година, представяйки емблематичната за района на горното поречие на Арда земеделска култура – едрия сорт фасул, наричан в Родопите фасульовица или фасулевица.  През годините е станал популярен на пазара като смилянски фасул, защото именно в района на Смилян и съседните села вирее най-добре. Разликата между вносния фалшификат и отгледания наистина в Смилян фасул е във вкуса, обяснява кметът на селото Чавдар Червенков. Той допълва, че климатът в Смилян и околностите предразполага отглеждането на фасула и тук става

На територията на град Плевен са настъпили четири пътнотранспортни произшествия с ранени участници.
При проверки с техническо средство са установени 12 водачи, седнали зад воланите на автомобили след употреба на алкохол. От тях шестима са с концентрация на алкохол над 1,2 промила.

Водачите, засечени да шофират след употреба на наркотични вещества са 13.
През изминалата седмица са съставени 262 акта за установени административни нарушения и са наложени 822  глоби по фиш.  

Служители на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Плевен са съставили 106 от актовете и са наложили 300 от глобите с фиш.

Припомняме, че през предишния отчетен период бяха регистрирани 36 пътнотранспортни произшествия. Това показва ръст от четири катастрофи за седем дни. 

"EВН Топлофикация" (EVN) започва поетапно подаване на топлинна енергия за всички свои битови и стопански клиенти от днес, съобщиха от дружеството. Поради понижаването на температурите и за осигуряване комфорта на своите клиенти, дружеството обявява началото на отоплителен сезон 2024/25 г. 

Пускането на отоплението ще се осъществи поетапно в ред, който е съобразен с нормативната уредба, отбелязват от дружеството. Първи топлинна енергия ще получат детските и здравни заведения. Следват училищата и други учебни заведения. На следващо място са обществените и стопански сгради. Последни по нормативна уредба са жилищните сгради.

Важно е регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимум, допълват от топлофикационното дружество. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление. След включване на отоплението в сградата,

От днес "Топлофикация - Плевен" АД започва поетапното пускане на парното в Плевен. За това съобщават от дружеството на своя официален сайт.

От там посочват, че включването на отоплението е във връзка с влошените метеорологични условия и неблагоприятната прогноза за следващите дни. Парното ще бъде пуснато в следната последователност - здравни и детски заведения, училища, жилищни и обществени сгради.

От ТЕЦ - Плевен напомнят, че за качественото запълване на вътрешните отоплителни инсталации е необходимо всички радиаторни термостатични вентили да са напълно отворени. Всеки клиент следва да провери електронните си уреди за разпределение. В случай, че дисплеят им е угаснал или са налице други нередности, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител, допълват от "Топлофикация - Плевен". 

Сгради, в които се

И в двата района във Варна, където вчера бяха проведени частични местни избори, предстои втори тур, показват решенията на Общинската избирателна комисия (ОИК), публикувани на сайта . Данните са при 100 процента обработени протоколи на секционните избирателни комисии. ОИК-Варна допуска до участие във втория тур първите двама кандидати, получили най-много гласове.

В „Одесос“ на 27 октомври на втори тур ще се явят Янислава Шопова от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) и Георги Недев, издигнат от ГЕРБ. 

На втори тур в район „Приморски“ ще бъдат Николай Желязков от „Продължаваме промяната-Демократична България“ и Людмила Колева - Маринова от ГЕРБ.

Активността през вчерашния ден и в двата района бе около 11 процента. Отворени бяха общо  201 секции.

До частичните местни избор

Избирателната активност в село Ясенково, община Венец, e 49,61 процента към 17:30 ч. На частичните местни избори в населеното място са гласували 1011 души от вписаните в избирателните списъци 2038 жители на селото. Това съобщават от Общинската избирателни комисия (ОИК) във Венец на интернет страницата си. 

Изборният ден в Ясенково започна навреме, в спокойна обстановка, съобщиха от ОИК – Венец по-рано днес. 

Село Ясенково, община Венец, е едно от най-големите в област Шумен, с население от близо 2200 души. Кандидатите за кмет на населеното място са двама. 

Жители на ихтиманските села Вакарел, Белица, Бузяковци и Джамузовци ще се съберат на мирен протест на изхода на Вакарел, посока с. Белица, заради състоянието на пътя III-801, който води до Панагюрище, съобщи Милена Димитрова, жител на село Вакарел.

Тя каза, че пътят е в много лошо състояние, което допринася за пътнотранспортни произшествия. По думите , пътуващите се опитват да избегнат дупки, като навлизат в насрещната лента. 

Милена Димитрова каза, че пътят е натоварен и по него минава градски транспорт, a водачите на автомобили често пукат гуми. Според нея той е без маркировка, а по това време на годината има мъгла, което е предпоставка за намалена видимост и води до опасности.

Димитрова каза, че миналата година са направили подписка, а от Агенция „Пътна инфраструктура“ имат обещание за цялостен ремонт. 

Протестът ще се състои от 10

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
В Силистренско зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, мотопеди, мотоциклети и велосипеди. За миналата седмица те са 21, съобщиха на брифинг ...
Мъж от Вълчедръм е загинал при пожар в дома си
Самотно живеещ 62-годишен мъж от град Вълчедръм, област Монтана, е загинал при пожар дома си, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. На 20 октомври в 23:58 часа в Районн ...
В Сливен пристигнаха бюлетините за изборите за Народно събрание на 27 октомври
В Сливен пристигнаха бюлетините за изборите за Народно събрание на 27 октомври, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Бюлетините за 21-ви избирателен район &nda ...
Полицейска операция с акцент върху невръчените наказателни постановления и електронни фишове започна в област Кърджали
На територията на област Кърджали започна нова специализирана полицейска операция, в която освен за спазване на скоростните режими, употреба на алкохол и наркотици, ще се акцентира ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 05:35 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1936
България

В Плевенско за седмица са регистрирани 40 пътнотранспортни произшествия

През изминалата седмица на територията на област Плевен са регистрирани 40 пътнотранспортни произшествия.При тях е загинал един човек и са ранени осем души, съобщи на пресконференция началникът на сектор "Пътна полиция" при Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен главен инспектор Даниел Петров.

| 21 Октомври 2024, 13:01 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
В Плевенско за седмица са регистрирани 40 пътнотранспортни произшествия
В Плевенско за седмица са регистрирани 40 пътнотранспортни произшествия
Снимка © БТА

През изминалата седмица на територията на област Плевен са регистрирани 40 пътнотранспортни произшествия. При тях е загинал един човек и са ранени осем души, съобщи на пресконференция началникът на сектор "Пътна полиция" при Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен главен инспектор Даниел Петров. 

Със среща с българските военни, участващи в операция "Алтея" на мисията на Европейския съюз (ЕУФОР) в Сараево, приключи официалното посещение на българския държавен глава Румен Радев в Босна и Херцеговина.

Президентът Радев благодари на българските военнослужещи, че допринасят за сигурността и стабилността.

"Вашата мисия тук е изключително важна. Готови сме да продължим да подкрепяме мисията ви", посочи той.

Радев отбеляза, че най-тежкият проблем на българската армия е отливът на хора. По думите му трябва да се повиши финансирането и да се ускори модернизацията на българската армия.

Във военната база „Бутмир“, в която са базирани българските военнослужещи, участващи в операция „Алтея“, българският държавен глава се срещна също с главнокомандващия ЕУФОР генерал-лейтенант Ласло Щиц.

По-рано днес държавният глава отбеляза, че бъл

Пожар е избухнал в офиса на партия „Величие“ във Варна, който се намира в централната част на града, съобщиха от полицията.

Сигналът за инцидента е подаден малко след 3:40 часа тази сутрин. На място веднага са били изпратени два противопожарни екипа, които са потушили огъня. Нанесени са материални щети. Пострадали хора няма, уточниха от полицията .

Изясняват се причините за пожара, като се работи по различни версии.

„Лекар на годината 2024“ за oбласт Пловдив е д-р Никола Боянов, съобщиха от Районна лекарска колегия на Български лекарски съюз - Пловдив. На тържествена церемония, броени дни преди Деня на българския лекар, местната съсловна организация връчи престижните награди за 2024 година.

Той завършва МУ - Пловдив с отличие през 2007 г., а през 2014 г. придобива специалност Гастроентерология след четиригодишна специализация в МБАЛ Пловдив. Д-р Боянов притежава множество сертификати по абдоминална ехография и ехография на повърхностни структури, абдоминална доплерова ехография, интервенционална и контрастна ехография и ехоендоскопия, гастроинтестинална ендоскопия с биопсия, интервенционална гастроинтестинална ендоскопия. Преминава през множество обучения в Германия, Румъния, Индия, Португалия, Нидерландия и др. Д-р Боянов работи в областта на инвазивната гастроентерология. Изв

Избирателната активност в село Висока поляна, община Хитрино, където се провеждат частични избори за кмет, е 3,93 процента към 10:00 часа. Право на вот днес имат 331 жители на населеното място. Това съобщават от Общинската избирателни комисия в Хитрино на интернет страницата си. 

Секцията, в която се провежда гласуването, тази сутрин е отворена навреме и е в пълен състав.

В село Висока поляна, което е с население от около 350 души, кандидатът за кмет е един, както информира по-рано днес.

Традиционният Празник на смилянския фасул събра днес хиляди гости и туристи от цялата страна. Домакините на бобения празник почерпиха ценителите на деликатесния сорт с фасул чорба и курбан за здраве. Новата реколта смилянски фасул бе и на щандовете  на изложението-базар „Чиста храна за нас и нашите деца“.  

Празникът се провежда за 22-ра година, представяйки емблематичната за района на горното поречие на Арда земеделска култура – едрия сорт фасул, наричан в Родопите фасульовица или фасулевица.  През годините е станал популярен на пазара като смилянски фасул, защото именно в района на Смилян и съседните села вирее най-добре. Разликата между вносния фалшификат и отгледания наистина в Смилян фасул е във вкуса, обяснява кметът на селото Чавдар Червенков. Той допълва, че климатът в Смилян и околностите предразполага отглеждането на фасула и тук става

На територията на град Плевен са настъпили четири пътнотранспортни произшествия с ранени участници.
При проверки с техническо средство са установени 12 водачи, седнали зад воланите на автомобили след употреба на алкохол. От тях шестима са с концентрация на алкохол над 1,2 промила.

Водачите, засечени да шофират след употреба на наркотични вещества са 13.
През изминалата седмица са съставени 262 акта за установени административни нарушения и са наложени 822  глоби по фиш.  

Служители на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Плевен са съставили 106 от актовете и са наложили 300 от глобите с фиш.

Припомняме, че през предишния отчетен период бяха регистрирани 36 пътнотранспортни произшествия. Това показва ръст от четири катастрофи за седем дни. 

"EВН Топлофикация" (EVN) започва поетапно подаване на топлинна енергия за всички свои битови и стопански клиенти от днес, съобщиха от дружеството. Поради понижаването на температурите и за осигуряване комфорта на своите клиенти, дружеството обявява началото на отоплителен сезон 2024/25 г. 

Пускането на отоплението ще се осъществи поетапно в ред, който е съобразен с нормативната уредба, отбелязват от дружеството. Първи топлинна енергия ще получат детските и здравни заведения. Следват училищата и други учебни заведения. На следващо място са обществените и стопански сгради. Последни по нормативна уредба са жилищните сгради.

Важно е регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимум, допълват от топлофикационното дружество. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление. След включване на отоплението в сградата,

От днес "Топлофикация - Плевен" АД започва поетапното пускане на парното в Плевен. За това съобщават от дружеството на своя официален сайт.

От там посочват, че включването на отоплението е във връзка с влошените метеорологични условия и неблагоприятната прогноза за следващите дни. Парното ще бъде пуснато в следната последователност - здравни и детски заведения, училища, жилищни и обществени сгради.

От ТЕЦ - Плевен напомнят, че за качественото запълване на вътрешните отоплителни инсталации е необходимо всички радиаторни термостатични вентили да са напълно отворени. Всеки клиент следва да провери електронните си уреди за разпределение. В случай, че дисплеят им е угаснал или са налице други нередности, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител, допълват от "Топлофикация - Плевен". 

Сгради, в които се

И в двата района във Варна, където вчера бяха проведени частични местни избори, предстои втори тур, показват решенията на Общинската избирателна комисия (ОИК), публикувани на сайта . Данните са при 100 процента обработени протоколи на секционните избирателни комисии. ОИК-Варна допуска до участие във втория тур първите двама кандидати, получили най-много гласове.

В „Одесос“ на 27 октомври на втори тур ще се явят Янислава Шопова от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) и Георги Недев, издигнат от ГЕРБ. 

На втори тур в район „Приморски“ ще бъдат Николай Желязков от „Продължаваме промяната-Демократична България“ и Людмила Колева - Маринова от ГЕРБ.

Активността през вчерашния ден и в двата района бе около 11 процента. Отворени бяха общо  201 секции.

До частичните местни избор

Избирателната активност в село Ясенково, община Венец, e 49,61 процента към 17:30 ч. На частичните местни избори в населеното място са гласували 1011 души от вписаните в избирателните списъци 2038 жители на селото. Това съобщават от Общинската избирателни комисия (ОИК) във Венец на интернет страницата си. 

Изборният ден в Ясенково започна навреме, в спокойна обстановка, съобщиха от ОИК – Венец по-рано днес. 

Село Ясенково, община Венец, е едно от най-големите в област Шумен, с население от близо 2200 души. Кандидатите за кмет на населеното място са двама. 

Жители на ихтиманските села Вакарел, Белица, Бузяковци и Джамузовци ще се съберат на мирен протест на изхода на Вакарел, посока с. Белица, заради състоянието на пътя III-801, който води до Панагюрище, съобщи Милена Димитрова, жител на село Вакарел.

Тя каза, че пътят е в много лошо състояние, което допринася за пътнотранспортни произшествия. По думите , пътуващите се опитват да избегнат дупки, като навлизат в насрещната лента. 

Милена Димитрова каза, че пътят е натоварен и по него минава градски транспорт, a водачите на автомобили често пукат гуми. Според нея той е без маркировка, а по това време на годината има мъгла, което е предпоставка за намалена видимост и води до опасности.

Димитрова каза, че миналата година са направили подписка, а от Агенция „Пътна инфраструктура“ имат обещание за цялостен ремонт. 

Протестът ще се състои от 10

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Мъж от Вълчедръм е загинал при пожар в дома си
В Сливен пристигнаха бюлетините за изборите за Народно събрание на 27 октомври
Полицейска операция с акцент върху невръчените наказателни постановления и електронни фишове започна в област Кърджали
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.