Начало Сфера Николай Николов спечели частичните местни избори за кмет на село Трояново
1845
България

Николай Николов спечели частичните местни избори за кмет на село Трояново

С над 21 процента от гласовете на избирателите Николай Николов спечели частичните местни избори за кмет на село Трояново.Това съобщава Общинската избирателна комисия в Камено на сайта си. Николов беше издигнат от инициативен комитет.

| 21 Октомври 2024, 13:02 ч.
Николай Николов спечели частичните местни избори за кмет на село Трояново
Николай Николов спечели частичните местни избори за кмет на село Трояново
Снимка © Христо Стефанов

С над 21 процента от гласовете на избирателите Николай Николов спечели частичните местни избори за кмет на село Трояново. Това съобщава Общинската избирателна комисия в Камено на сайта си. Николов беше издигнат от инициативен комитет.

С концерта „Да послушаме кино“ на Плевенската филхармония в Попово тази вече бе закрито 12-ото издание на фестивала за операторско майсторство „Златното око“ в памет на Димо Коларов. Тази година статуетката на фестивала отиде при оператора Веселин Христов за филма „Уроците на Блага“. Поради служебен ангажимент в Германия, наградата получи асистент-операторът Симеон Киров, връчена му от кмета на града-домакин Людмил Веселинов.

Церемонията по награждаването на отличените оператори и филми бе в дома на културата „Димо Коларов“. Гостите на града и участниците в културния форум бяха посрещнати по червен килим, а водещ бе журналистът Ники Кънчев.

Фестивалът за операторско майсторство „Златното око” се провежда в родния град на Коларов от 1998 г. Мисията и основната цел на фестивала за операторско майсторство е да създ

Проблеми с паркирането, сметоизвозването, осветлението и необходимостта от подмяна на тротоарните настилки на много места в малките улички са сред основните въпроси, които вълнуват гражданите в район „Одесос“. Това каза кандидатът на ГЕРБ-СДС за районен кмет Георги Недев, който обобщи резултатите от ежедневните си срещи и разговори с тях, съобщиха от предизборния щаб на коалицията.

Недев обяснява, че занапред ще продължи да работи за подобряване условията на живот в района за жителите, гостите и туристите. „Преди 10 години с моя помощ основахме пенсионерския клуб „Съюз на пенсионерите – 2004“, който и до днес се помещава на ул. „Драгоман“, посочва кандидатът. Той допълва, че като кмет винаги се е грижил с особено голямо внимание както за членовете на клуба, така и за всички граждани в пенсионна възраст на територията на района.

Темата за пътната обстановка в София породи разногласия между общинските съветници в Столичния общински съвет (СОС), които се събраха днес за извънредно заседание с единствена точка в дневния ред - изслушване на кмета на София Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

През миналата седмица общинските съветници на ГЕРБ-СДС внесоха искане за извънредна сесия на Съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, "кошмарните задръствания", за проблемите с обслужването на града и пътната безопасност. 

Въпреки, че общинските съветници се събраха в кулоарите днес, където дадоха брифинги, до заседание не се стигна поради липса на кворум. При необходими 31 общински съветници, в гласуването участваха 26-ма. 

Истината е, че задръствания в София има и ще продължава

Тази вечер започва празничната програма в казанлъшкото село Розово по повод Димитровден, съобщиха от кметството на селото. Празникът тази година ще се състои седмица по-рано заради предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври. Програмата ще продължи до 19 октомври, а начало ще постави кулинарен базар, организиран от група "Слънчица" от филиала на детска градина "Юрий Гагарин".

Вечерта ще продължи с празнична програма, организирана от Народно читалище (НЧ) "Христо Ботев - 1897", в която ще вземат участие децата от група "Слънчице" и самодейните формации на читалището. Утре жителите на Розово могат да посетят театралната постановка "Не се обличай за вечеря" от Марк Камолети, представена от казанлъшкия общински театър "Любомир Кабакчиев". Представлението ще се играе на сцената на читалището, а входът е свободен. 

На 19 октомври денят ще започне с благода

В спокойна обстановка започнаха новите избори за кмет на община Омуртаг. За провеждането на вота са сформирани общо 57 секционни избирателни комисии (СИК), сред които и една в Многопрофилната болница за активно лечение . Имащите право на глас в региона са 20 686, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) Нелис Реджеб. 

Сформирани са и четири подвижни урни, в които правото си на глас могат да упражнят хората с трайни увреждани. Те са в Омуртаг (ще отговаря за селата Презвитер Козма и Беломорци), в селата – Камбурово, Зелена Морава и Плъстина (ще отговаря и за Церовище). Съгласно решението на ОИК, подвижните избирателни кутии ще се помещават в сградата на Първо начално училище (НУ) „Христо Смирненски“ в града.

Машинно гласуване ще има в 28 секции – във всичките 11 СИК в града, а останалите - в селата на общината.

В де

Той е получил 170 от гласовете на избирателите, общо 1029 души са имали право на глас в селото. 

Новия кмет на село Трояново беше единствен кандидат за поста. До частичен избор на кмет се стигна, след като досегашният стана народен представител. 

На тази извънредна сесия няма да присъствам и няма да се подпиша, защото тя има изцяло предизборен характер. Това заяви общинският съветник от групата на "БСП за България" Ваня Григорова пред журналисти по повод извънредното заседание на Столичния общински съвет (СОС) днес. 

По думите тази извънредна сесия не предлага решения на проблемите, които са реални. Единственият доклад, които предлага решение, беше предложен от мен и подписан от Иван Таков и Екатерина Йорданова. Той е за гарантиране на средствата на допълнителните възнаграждения за транспортните работници, но не беше подкрепен от останалите вносители за провеждането на извънредна сесия, обясни Григорова. 

Според нея партийните формации трябва да се научат, че предизборните кампании са, за да покажат на избирателите как могат да се решават проблемите, а не да използват проблемите за предизборна кампания

Проведеният тест на системата BG-Alert е успешен. Системата и оборудването на мобилните оператори функционират според очакванията. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в отговор на запитване във връзка с днешния тест на системата. 

На въпрос защо част от гражданите не са получили известие и съобщение на телефоните си от пожарната обясниха, че най-вероятната причина да не се получи разпространеното тестово съобщение е неактивиран тестови канал на устройствата.

Оттам допълниха, че за получаването на тестови съобщения е необходимо да бъдат изпълнени определени условия като: съвместимост на устройството с технологията Cell Broadcast; минимално съвместима версия на операционната система на устройства с iOs 16.6; устройството да бъде включено в периода на разпространение на съобщение; устройството да не е с активиран

Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда.

Първото заседание е насрочено за 4 ноември, а за него ще бъдат призовани неявилите се свидетели и неразпитани от предходните съдебни заседания. За следващите три дати - 25 ноември, 3 и 16 декември се призоват по 20 свидетели, за всяко от съдебните заседания, от списъка на лицата за призоваване към обвинителния акт.

От месец март до момента Окръжният съд е провел 12 заседания по делото, като е разпитал над 100 свидетели, казаха още от съда.  

Делото е образувано в Кюстендилския окръжен съд въз основа на обвинителен акт на Пловдивска окръжна прокуратура, с който срещу подсъдимата Ивона Близнакова са повдигнати и предявени обвинения за три престъпления. Те са за причинени другиму значителни

Процедурата за избор на главен прокурор е пряк резултат от провала на авторите на реформата в съдебната система – такава, каквато я бяха замислили, бяха осъществили и Конституционният съд върна обратно. Това коментира пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя участва в церемонията по връчване на наградите в националния конкурс „Кмет на годината“.

Според нея добри резултати може да има само при преосмисляне в хората, които работят в системата. Всички имаме нужда начело на тези институции да бъдат хора с голямо доверие от българските граждани, добави Йотова.

Процедурата за избор на главен прокурор и председател на Върховния административен съд (ВАС) трябва да продължи, защото не е редно ръководители на органи да бъдат с изтекли мандати и да се управляват от временно изпълняващи длъжностите. След като Конституцията позволява, тази процедура трябва

От осемнадесет пътнотранспортни произшествия, регистрирани в област Враца за седмица, пет са тежки. При тях има има седем ранени, жертви няма. Тези данни бяха съобщени на седмичен брифинг от началник сектор „Пътна полиция“ – Враца, главен инспектор Христо Димитров. Той добави, че за периода са издадени 120 акта за административни нарушения, 830 обикновени фиша. Регистрирани са 200 нарушения на скоростния режим. 

Двадесет и пет са глобите за липса на колани и каски през миналата седмица. Установени са седем неправоспособни шофьори и 11, които шофират без задължителна гражданска отговорност. 

Издадени са 62 заповеди за прилагане на принудителни административни мерки, добави още гл. инсп. Димитров. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
Летище София да носи името на Апостола на свободата Васил Левски бе обсъдено на среща в Министерството на транспорта и съобщенията
Летище София да носи името на Апостола на свободата Васил Левски бе обсъдено на среща в Министерството на транспорта и съобщенията, съобщиха от ведомството. На нея проф. Атанас Сем ...
Над 500 момчета и момичета от цялата страна участваха в лекоатлетическо състезание в Ямбол
Над 500 момчета и момичета от цялата страна се включиха в състезанието Атлетическа лига GO!KIDS!, което се проведе в Ямбол на обновената лекоатлетическа писта на стадион „Тун ...
Министрите на културата на България и Косово подписаха споразумение за кинематографична копродукция
Българският министър на културата Найден Тодоров и неговият косовски колега Хайрула Чеку подписаха споразумение за сътрудничество за кинематографична копродукция, съобщи новинарска ...
На четири места ще избират кмет на балотаж, показват резултатите от вчерашните частични и нови избори
В четири населени места ще избират кмет на балотаж, показват резултатите от проведените в неделя частични и нови избори за местна власт. Те се проведоха в 16 общини и кметства в ст ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 06:05 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1845
България

Николай Николов спечели частичните местни избори за кмет на село Трояново

С над 21 процента от гласовете на избирателите Николай Николов спечели частичните местни избори за кмет на село Трояново.Това съобщава Общинската избирателна комисия в Камено на сайта си. Николов беше издигнат от инициативен комитет.

| 21 Октомври 2024, 13:02 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Николай Николов спечели частичните местни избори за кмет на село Трояново
Николай Николов спечели частичните местни избори за кмет на село Трояново
Снимка © Христо Стефанов

С над 21 процента от гласовете на избирателите Николай Николов спечели частичните местни избори за кмет на село Трояново. Това съобщава Общинската избирателна комисия в Камено на сайта си. Николов беше издигнат от инициативен комитет.

С концерта „Да послушаме кино“ на Плевенската филхармония в Попово тази вече бе закрито 12-ото издание на фестивала за операторско майсторство „Златното око“ в памет на Димо Коларов. Тази година статуетката на фестивала отиде при оператора Веселин Христов за филма „Уроците на Блага“. Поради служебен ангажимент в Германия, наградата получи асистент-операторът Симеон Киров, връчена му от кмета на града-домакин Людмил Веселинов.

Церемонията по награждаването на отличените оператори и филми бе в дома на културата „Димо Коларов“. Гостите на града и участниците в културния форум бяха посрещнати по червен килим, а водещ бе журналистът Ники Кънчев.

Фестивалът за операторско майсторство „Златното око” се провежда в родния град на Коларов от 1998 г. Мисията и основната цел на фестивала за операторско майсторство е да създ

Проблеми с паркирането, сметоизвозването, осветлението и необходимостта от подмяна на тротоарните настилки на много места в малките улички са сред основните въпроси, които вълнуват гражданите в район „Одесос“. Това каза кандидатът на ГЕРБ-СДС за районен кмет Георги Недев, който обобщи резултатите от ежедневните си срещи и разговори с тях, съобщиха от предизборния щаб на коалицията.

Недев обяснява, че занапред ще продължи да работи за подобряване условията на живот в района за жителите, гостите и туристите. „Преди 10 години с моя помощ основахме пенсионерския клуб „Съюз на пенсионерите – 2004“, който и до днес се помещава на ул. „Драгоман“, посочва кандидатът. Той допълва, че като кмет винаги се е грижил с особено голямо внимание както за членовете на клуба, така и за всички граждани в пенсионна възраст на територията на района.

Темата за пътната обстановка в София породи разногласия между общинските съветници в Столичния общински съвет (СОС), които се събраха днес за извънредно заседание с единствена точка в дневния ред - изслушване на кмета на София Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

През миналата седмица общинските съветници на ГЕРБ-СДС внесоха искане за извънредна сесия на Съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, "кошмарните задръствания", за проблемите с обслужването на града и пътната безопасност. 

Въпреки, че общинските съветници се събраха в кулоарите днес, където дадоха брифинги, до заседание не се стигна поради липса на кворум. При необходими 31 общински съветници, в гласуването участваха 26-ма. 

Истината е, че задръствания в София има и ще продължава

Тази вечер започва празничната програма в казанлъшкото село Розово по повод Димитровден, съобщиха от кметството на селото. Празникът тази година ще се състои седмица по-рано заради предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври. Програмата ще продължи до 19 октомври, а начало ще постави кулинарен базар, организиран от група "Слънчица" от филиала на детска градина "Юрий Гагарин".

Вечерта ще продължи с празнична програма, организирана от Народно читалище (НЧ) "Христо Ботев - 1897", в която ще вземат участие децата от група "Слънчице" и самодейните формации на читалището. Утре жителите на Розово могат да посетят театралната постановка "Не се обличай за вечеря" от Марк Камолети, представена от казанлъшкия общински театър "Любомир Кабакчиев". Представлението ще се играе на сцената на читалището, а входът е свободен. 

На 19 октомври денят ще започне с благода

В спокойна обстановка започнаха новите избори за кмет на община Омуртаг. За провеждането на вота са сформирани общо 57 секционни избирателни комисии (СИК), сред които и една в Многопрофилната болница за активно лечение . Имащите право на глас в региона са 20 686, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) Нелис Реджеб. 

Сформирани са и четири подвижни урни, в които правото си на глас могат да упражнят хората с трайни увреждани. Те са в Омуртаг (ще отговаря за селата Презвитер Козма и Беломорци), в селата – Камбурово, Зелена Морава и Плъстина (ще отговаря и за Церовище). Съгласно решението на ОИК, подвижните избирателни кутии ще се помещават в сградата на Първо начално училище (НУ) „Христо Смирненски“ в града.

Машинно гласуване ще има в 28 секции – във всичките 11 СИК в града, а останалите - в селата на общината.

В де

Той е получил 170 от гласовете на избирателите, общо 1029 души са имали право на глас в селото. 

Новия кмет на село Трояново беше единствен кандидат за поста. До частичен избор на кмет се стигна, след като досегашният стана народен представител. 

На тази извънредна сесия няма да присъствам и няма да се подпиша, защото тя има изцяло предизборен характер. Това заяви общинският съветник от групата на "БСП за България" Ваня Григорова пред журналисти по повод извънредното заседание на Столичния общински съвет (СОС) днес. 

По думите тази извънредна сесия не предлага решения на проблемите, които са реални. Единственият доклад, които предлага решение, беше предложен от мен и подписан от Иван Таков и Екатерина Йорданова. Той е за гарантиране на средствата на допълнителните възнаграждения за транспортните работници, но не беше подкрепен от останалите вносители за провеждането на извънредна сесия, обясни Григорова. 

Според нея партийните формации трябва да се научат, че предизборните кампании са, за да покажат на избирателите как могат да се решават проблемите, а не да използват проблемите за предизборна кампания

Проведеният тест на системата BG-Alert е успешен. Системата и оборудването на мобилните оператори функционират според очакванията. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в отговор на запитване във връзка с днешния тест на системата. 

На въпрос защо част от гражданите не са получили известие и съобщение на телефоните си от пожарната обясниха, че най-вероятната причина да не се получи разпространеното тестово съобщение е неактивиран тестови канал на устройствата.

Оттам допълниха, че за получаването на тестови съобщения е необходимо да бъдат изпълнени определени условия като: съвместимост на устройството с технологията Cell Broadcast; минимално съвместима версия на операционната система на устройства с iOs 16.6; устройството да бъде включено в периода на разпространение на съобщение; устройството да не е с активиран

Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда.

Първото заседание е насрочено за 4 ноември, а за него ще бъдат призовани неявилите се свидетели и неразпитани от предходните съдебни заседания. За следващите три дати - 25 ноември, 3 и 16 декември се призоват по 20 свидетели, за всяко от съдебните заседания, от списъка на лицата за призоваване към обвинителния акт.

От месец март до момента Окръжният съд е провел 12 заседания по делото, като е разпитал над 100 свидетели, казаха още от съда.  

Делото е образувано в Кюстендилския окръжен съд въз основа на обвинителен акт на Пловдивска окръжна прокуратура, с който срещу подсъдимата Ивона Близнакова са повдигнати и предявени обвинения за три престъпления. Те са за причинени другиму значителни

Процедурата за избор на главен прокурор е пряк резултат от провала на авторите на реформата в съдебната система – такава, каквато я бяха замислили, бяха осъществили и Конституционният съд върна обратно. Това коментира пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя участва в церемонията по връчване на наградите в националния конкурс „Кмет на годината“.

Според нея добри резултати може да има само при преосмисляне в хората, които работят в системата. Всички имаме нужда начело на тези институции да бъдат хора с голямо доверие от българските граждани, добави Йотова.

Процедурата за избор на главен прокурор и председател на Върховния административен съд (ВАС) трябва да продължи, защото не е редно ръководители на органи да бъдат с изтекли мандати и да се управляват от временно изпълняващи длъжностите. След като Конституцията позволява, тази процедура трябва

От осемнадесет пътнотранспортни произшествия, регистрирани в област Враца за седмица, пет са тежки. При тях има има седем ранени, жертви няма. Тези данни бяха съобщени на седмичен брифинг от началник сектор „Пътна полиция“ – Враца, главен инспектор Христо Димитров. Той добави, че за периода са издадени 120 акта за административни нарушения, 830 обикновени фиша. Регистрирани са 200 нарушения на скоростния режим. 

Двадесет и пет са глобите за липса на колани и каски през миналата седмица. Установени са седем неправоспособни шофьори и 11, които шофират без задължителна гражданска отговорност. 

Издадени са 62 заповеди за прилагане на принудителни административни мерки, добави още гл. инсп. Димитров. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Летище София да носи името на Апостола на свободата Васил Левски бе обсъдено на среща в Министерството на транспорта и съобщенията
Над 500 момчета и момичета от цялата страна участваха в лекоатлетическо състезание в Ямбол
Министрите на културата на България и Косово подписаха споразумение за кинематографична копродукция
На четири места ще избират кмет на балотаж, показват резултатите от вчерашните частични и нови избори
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.