Начало Сфера Пет катастрофи с материални щети и една с пострадали са регистрирани във Видинско за седмица
1792
България

Пет катастрофи с материални щети и една с пострадали са регистрирани във Видинско за седмица

За изминалата седмица (14-20 октомври) на територията на област Видин са регистрирани пет пътнотранспортни произшествия с материални щети и една катастрофа с пострадали лица. Това съобщи на брифинг пред журналисти началникът на група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ във видинския сектор „Пътна полиция“ старши инспектор Асен Кожухаров.В специализираната полицейска операция са проверени 392 лица и 355 моторни превозни средства (МПС), допълни старши инспектор Кожухаров.

| 21 Октомври 2024, 13:02 ч.
Пет катастрофи с материални щети и една с пострадали са регистрирани във Видинско за седмица
Пет катастрофи с материални щети и една с пострадали са регистрирани във Видинско за седмица
Снимка © БТА

За изминалата седмица (14-20 октомври) на територията на област Видин са регистрирани пет пътнотранспортни произшествия с материални щети и една катастрофа с пострадали лица. Това съобщи на брифинг пред журналисти началникът на група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ във видинския сектор „Пътна полиция“ старши инспектор Асен Кожухаров.

Тридесет и един автомобила преминаха през старта на Дамско рали Перник – 2024. Екипажите, които се включват в състезанието за прецизност и майсторско шофиране, са от цялата страна, уточни организаторът Владимир Димитров, който е председател на Ретро клуб „Авангард“. Проявата се осъществява съвместно с Община Перник и спонсори.

Успех на участничките пожелаха секретарят на Община Перник – Мартин Жлябинков и Берлина Евтимова, която е една от първите участнички в подобно състезание, провело се в Перник преди повече от 50 години.

Автомобилите са разделени в трите класа- съвременни, електрически и ретро.  Сред екипите имаше представители на цирковото изкуство, на IT сектора, имаше и дама с навигатор- големият син, и с помощник – навигатор по – малкият син. Повечето от тях участват за поредна година и определят ралито като изживяване,

Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Температурите са ниски – около 1-2 градуса, като в Родопите са и отрицателни – минус 1 градус. Във високата част на планината е слънчево, тихо и ясно. Планинските спасители препоръчват при разходки в планината да не се забравя и слънцезащитен крем. 

Съоръженията по курортите не работят, допълват от ПСС.  

В планините ще бъде предимно слънчево, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. В по-ниските планински части ще духа до умерен вятър от север-североизток, а по най-високите - силен от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 4°.

С тържествен водосвет днес в общинската болница в Горна Оряховица бяха открити напълно ремонтираните отделения по очни болести и по "Уши, нос, гърло" (УНГ). Официалното откриване се състоя в навечерието на Деня на Свети Йоан Рилски Чудотворец, който е патрон на лечебното заведение. Официални гости на събитието бяха председателят на Общинския съвет в града Огнян Стоянов и заместник-кметовете Петя Иванова и Даниел Божанков. Водосвет отслужи протойерей Антоний, който припомни, че свети Иван Рилски е не само покровител на българите, но и на лекарите.

Ремонтът на Отделението по очни болести включва освежаване, подмяна на дограмата, фаянса и осветлението в манипулационните и приемни кабинети, в лекарските стаи и болничните стаи. Коридорите също са освежени, с нови мебели и шкафове. Направен е и ремонт на стълбището към това крило на сградата.

Ремонтните дейности в очното отдел

Жена на 61 години е била спасена, след като е приета за лечение в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) - Бургас в тежко състояние заради заразяване с опасната бактерия Vibrio vulnificus ("Вибрио вулнификус"). Това съобщиха от лечебното заведение като уточниха, че при заразяване за часове може да се развие сепсис и да настъпи смърт, а данните за страната ни показват, че няма данни за човек, оцелял след заразяване по кръвен път. 

Единственият описан в литературата случай е на белгийски турист, отказал хоспитализация и загинал за часове, посочи д-р Калина Цанкова, началник на Микробиологичната лаборатория в УМБАЛ-Бургас. Миналата година в научни публикации са докладвани пет смъртни случая в Тампа бей, Флорида, които се дължат на същия причинител.

Българката е била на почивка на къмпинг край Силистар. Там наранява крака си на шезлонг, но, въ

Пловдивският районен съд определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 25-годишния Николай Амбарев, собственик на траурна агенция, който бе задържан преди два дни за измама, таксувал близки на починали за кремации, които не е извършил.

Той е обвинен за това, че през септември 2024 г. е заблудил близките на двама починали за извършена кремация и с това им причинил имотна вреда в размер на общо 1639 лева. Двата отделни случая са свързани с починали жена и мъж, като за кремациите собственикът на агенцията взел съответно по 809 лева и 830 лева. Според обвинението кремациите не били извършени, а телата им били поставени в хладилна камера, като на близките предал урни с прах с неизвестен произход. 

Пред съдебния състав Николай Амбарев заяви, че спира да се занимава с траурна дейност.

Районният  съд в Пловдив го остави в ареста, като

В специализираната полицейска операция са проверени 392 лица и 355 моторни превозни средства (МПС), допълни старши инспектор Кожухаров. И уточни, че са установени около 250 нарушения, за които са съставени 96 акта за установяване на административни нарушения и 199 глоби по фиш по Закона за движение по пътищата, два акта по Кодекса на застраховането и три фиша по Закона за българските лични документи. Заснетите клипове за превишена скорост са 466, а издадените електронни фишове – 808.

За периода в Районно управление – Белоградчик са образувани две досъдебни производства за употреба на алкохол от водачи, управляващи МПС, както и на един водач, шофирал под въздействието на наркотично вещество. Установени са и двама неправоспособни водачи на МПС.

Продължава специализираната полицейска операция, насочена към проверки на водачи, управляващи двуколесни превозни средства и пешеходци. Благоприятните метеорологични условия все още позволяват активното включване в пътното движение на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални електрически превозни средства, каза още старши инспектор Кожухаров.

 

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще участва в срещата на военните министри на НАТО в Брюксел на 17 и 18 октомври, съобщиха от Министерството на отбраната (МО). 

На форума ще бъдат обсъдено как да бъдат прилагани най-важните решения, свързани с отбранителния и възпиращ потенциал на Алианса, взети на срещата на върха във Вашингтон през юли 2024 г. Ще бъде обсъдена и подготовката на предстоящата среща на върха през 2025 г. в Хага. 

В Брюксел ще се проведе работно заседание на Съвета НАТО-Украйна, на което ще бъдат обсъдени дългосрочната политическа и практическа подкрепа за Украйна, актуална информация във връзка със ситуацията на бойното поле и текущите и бъдещи потребности на страната.

За първи път по време на среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО ще бъде проведено работно заседание с партньорите от Индийско-Тихоокеан

От 10 до 17 октомври на територията, обслужвана от Областна дирекция (ОД) на МВР – София, са възникнали общо 30 пътнотранспортни произшествия, седем от които тежки. Пострадали са девет души, а един е загинал, съобщиха от ОД на МВР – София. 

Проверени са общо 3816 моторни превозни средства (МПС) и 4935 души. Съставени са 21 акта и 259 фиша. С положителни проби за употреба на алкохол са установени общо 11 водачи, девет от които с концентрация над 1,2 на хиляда. Седем водачи са засечени да управляват след употреба на наркотични вещества.

През периода са заснети 5023 нарушения на скоростните режими и са издадени 3115 електронни фиша. За тези дни общо постъпилата сума от платени електронни фишове е 204 840 лева, посочват още от полицията. 

Общо 698 са регистрираните в сектора МПС, от които 230 са с първоначална регистрация, 373 – с промяна н

Ограничава се движението в тръбата към Кулата в тунел "Железница" на автомагистрала (АМ) "Струма" от 97 км до 105 км от 8:00 ч. до 18:00 ч. днес за профилактика на осветлението. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Трафикът в посока Кулата ще се пренасочва по обходен маршрут - през пътен възел "Благоевград-юг" при 97-ми км на АМ "Струма" автомобилите ще се пренасочват по път I-1 София – Кулата. 

Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и да следват стриктно пътната сигнализация, отбелязаха от АПИ. Оттам апелираха шофьорите да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, призоваха още от пътната агенция. По този начин се въз

Избирателната активност в село Ясенково, община Венец, e 49,61 процента към 17:30 ч. На частичните местни избори в населеното място са гласували 1011 души от вписаните в избирателните списъци 2038 жители на селото. Това съобщават от Общинската избирателни комисия (ОИК) във Венец на интернет страницата си. 

Изборният ден в Ясенково започна навреме, в спокойна обстановка, съобщиха от ОИК – Венец по-рано днес. 

Село Ясенково, община Венец, е едно от най-големите в област Шумен, с население от близо 2200 души. Кандидатите за кмет на населеното място са двама. 

Изпълнителният директор на "Ел Би Булгарикум" Живко Живков определи като голям успех за България днешното подписване на договора, с който се създава съвместна научноизследователска лаборатория между "Ел Би Булгарикум" и японската "Мейджи". "За България този договор представлява потвърждаване на традиционно много доброто взаимодействие между българската и японска фирма, която е най-голямата азиатска компания за млекопреработване. Означава, че с този договор ние създадохме мост между традицията и бъдещето, мост за поколенията, защото новата лаборатория ще донесе позитиви както в науката, така и в създаването на нови иновативни, висококачествени продукти, пазейки българските традиции", каза в интервю изпълнителният директор на "Ел Би Булгарикум".

Договорът е за срок от десет години и предвижда създаването на нов научно-изследователски център, в който да се изследват и откриват но

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
От 10 до 17 октомври на територията, обслужвана от Областна дирекция (ОД) на МВР – София, са възникнали общо 30 пътнотранспортни произшествия, седем от които тежки. Пострадал ...
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
При специализирана полицейска акция в София област към 16:00 часа са задържани 11 души за различни престъпления, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР – София.  О ...
В Самоков бе открита обновената сграда на пожарната служба
С официална церемония в Самоков бе открита обновената сграда на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН). Лентата прерязаха заместник - мин ...
Бургаски лекари докладваха за заразен с рядка бактерия
Жена на 61 години е била спасена, след като е приета за лечение в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) - Бургас в тежко състояние заради заразяване с о ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 05:39 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1792
България

Пет катастрофи с материални щети и една с пострадали са регистрирани във Видинско за седмица

За изминалата седмица (14-20 октомври) на територията на област Видин са регистрирани пет пътнотранспортни произшествия с материални щети и една катастрофа с пострадали лица. Това съобщи на брифинг пред журналисти началникът на група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ във видинския сектор „Пътна полиция“ старши инспектор Асен Кожухаров.В специализираната полицейска операция са проверени 392 лица и 355 моторни превозни средства (МПС), допълни старши инспектор Кожухаров.

| 21 Октомври 2024, 13:02 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Пет катастрофи с материални щети и една с пострадали са регистрирани във Видинско за седмица
Пет катастрофи с материални щети и една с пострадали са регистрирани във Видинско за седмица
Снимка © БТА

За изминалата седмица (14-20 октомври) на територията на област Видин са регистрирани пет пътнотранспортни произшествия с материални щети и една катастрофа с пострадали лица. Това съобщи на брифинг пред журналисти началникът на група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ във видинския сектор „Пътна полиция“ старши инспектор Асен Кожухаров.

Тридесет и един автомобила преминаха през старта на Дамско рали Перник – 2024. Екипажите, които се включват в състезанието за прецизност и майсторско шофиране, са от цялата страна, уточни организаторът Владимир Димитров, който е председател на Ретро клуб „Авангард“. Проявата се осъществява съвместно с Община Перник и спонсори.

Успех на участничките пожелаха секретарят на Община Перник – Мартин Жлябинков и Берлина Евтимова, която е една от първите участнички в подобно състезание, провело се в Перник преди повече от 50 години.

Автомобилите са разделени в трите класа- съвременни, електрически и ретро.  Сред екипите имаше представители на цирковото изкуство, на IT сектора, имаше и дама с навигатор- големият син, и с помощник – навигатор по – малкият син. Повечето от тях участват за поредна година и определят ралито като изживяване,

Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Температурите са ниски – около 1-2 градуса, като в Родопите са и отрицателни – минус 1 градус. Във високата част на планината е слънчево, тихо и ясно. Планинските спасители препоръчват при разходки в планината да не се забравя и слънцезащитен крем. 

Съоръженията по курортите не работят, допълват от ПСС.  

В планините ще бъде предимно слънчево, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. В по-ниските планински части ще духа до умерен вятър от север-североизток, а по най-високите - силен от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 4°.

С тържествен водосвет днес в общинската болница в Горна Оряховица бяха открити напълно ремонтираните отделения по очни болести и по "Уши, нос, гърло" (УНГ). Официалното откриване се състоя в навечерието на Деня на Свети Йоан Рилски Чудотворец, който е патрон на лечебното заведение. Официални гости на събитието бяха председателят на Общинския съвет в града Огнян Стоянов и заместник-кметовете Петя Иванова и Даниел Божанков. Водосвет отслужи протойерей Антоний, който припомни, че свети Иван Рилски е не само покровител на българите, но и на лекарите.

Ремонтът на Отделението по очни болести включва освежаване, подмяна на дограмата, фаянса и осветлението в манипулационните и приемни кабинети, в лекарските стаи и болничните стаи. Коридорите също са освежени, с нови мебели и шкафове. Направен е и ремонт на стълбището към това крило на сградата.

Ремонтните дейности в очното отдел

Жена на 61 години е била спасена, след като е приета за лечение в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) - Бургас в тежко състояние заради заразяване с опасната бактерия Vibrio vulnificus ("Вибрио вулнификус"). Това съобщиха от лечебното заведение като уточниха, че при заразяване за часове може да се развие сепсис и да настъпи смърт, а данните за страната ни показват, че няма данни за човек, оцелял след заразяване по кръвен път. 

Единственият описан в литературата случай е на белгийски турист, отказал хоспитализация и загинал за часове, посочи д-р Калина Цанкова, началник на Микробиологичната лаборатория в УМБАЛ-Бургас. Миналата година в научни публикации са докладвани пет смъртни случая в Тампа бей, Флорида, които се дължат на същия причинител.

Българката е била на почивка на къмпинг край Силистар. Там наранява крака си на шезлонг, но, въ

Пловдивският районен съд определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 25-годишния Николай Амбарев, собственик на траурна агенция, който бе задържан преди два дни за измама, таксувал близки на починали за кремации, които не е извършил.

Той е обвинен за това, че през септември 2024 г. е заблудил близките на двама починали за извършена кремация и с това им причинил имотна вреда в размер на общо 1639 лева. Двата отделни случая са свързани с починали жена и мъж, като за кремациите собственикът на агенцията взел съответно по 809 лева и 830 лева. Според обвинението кремациите не били извършени, а телата им били поставени в хладилна камера, като на близките предал урни с прах с неизвестен произход. 

Пред съдебния състав Николай Амбарев заяви, че спира да се занимава с траурна дейност.

Районният  съд в Пловдив го остави в ареста, като

В специализираната полицейска операция са проверени 392 лица и 355 моторни превозни средства (МПС), допълни старши инспектор Кожухаров. И уточни, че са установени около 250 нарушения, за които са съставени 96 акта за установяване на административни нарушения и 199 глоби по фиш по Закона за движение по пътищата, два акта по Кодекса на застраховането и три фиша по Закона за българските лични документи. Заснетите клипове за превишена скорост са 466, а издадените електронни фишове – 808.

За периода в Районно управление – Белоградчик са образувани две досъдебни производства за употреба на алкохол от водачи, управляващи МПС, както и на един водач, шофирал под въздействието на наркотично вещество. Установени са и двама неправоспособни водачи на МПС.

Продължава специализираната полицейска операция, насочена към проверки на водачи, управляващи двуколесни превозни средства и пешеходци. Благоприятните метеорологични условия все още позволяват активното включване в пътното движение на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални електрически превозни средства, каза още старши инспектор Кожухаров.

 

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще участва в срещата на военните министри на НАТО в Брюксел на 17 и 18 октомври, съобщиха от Министерството на отбраната (МО). 

На форума ще бъдат обсъдено как да бъдат прилагани най-важните решения, свързани с отбранителния и възпиращ потенциал на Алианса, взети на срещата на върха във Вашингтон през юли 2024 г. Ще бъде обсъдена и подготовката на предстоящата среща на върха през 2025 г. в Хага. 

В Брюксел ще се проведе работно заседание на Съвета НАТО-Украйна, на което ще бъдат обсъдени дългосрочната политическа и практическа подкрепа за Украйна, актуална информация във връзка със ситуацията на бойното поле и текущите и бъдещи потребности на страната.

За първи път по време на среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО ще бъде проведено работно заседание с партньорите от Индийско-Тихоокеан

От 10 до 17 октомври на територията, обслужвана от Областна дирекция (ОД) на МВР – София, са възникнали общо 30 пътнотранспортни произшествия, седем от които тежки. Пострадали са девет души, а един е загинал, съобщиха от ОД на МВР – София. 

Проверени са общо 3816 моторни превозни средства (МПС) и 4935 души. Съставени са 21 акта и 259 фиша. С положителни проби за употреба на алкохол са установени общо 11 водачи, девет от които с концентрация над 1,2 на хиляда. Седем водачи са засечени да управляват след употреба на наркотични вещества.

През периода са заснети 5023 нарушения на скоростните режими и са издадени 3115 електронни фиша. За тези дни общо постъпилата сума от платени електронни фишове е 204 840 лева, посочват още от полицията. 

Общо 698 са регистрираните в сектора МПС, от които 230 са с първоначална регистрация, 373 – с промяна н

Ограничава се движението в тръбата към Кулата в тунел "Железница" на автомагистрала (АМ) "Струма" от 97 км до 105 км от 8:00 ч. до 18:00 ч. днес за профилактика на осветлението. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Трафикът в посока Кулата ще се пренасочва по обходен маршрут - през пътен възел "Благоевград-юг" при 97-ми км на АМ "Струма" автомобилите ще се пренасочват по път I-1 София – Кулата. 

Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и да следват стриктно пътната сигнализация, отбелязаха от АПИ. Оттам апелираха шофьорите да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, призоваха още от пътната агенция. По този начин се въз

Избирателната активност в село Ясенково, община Венец, e 49,61 процента към 17:30 ч. На частичните местни избори в населеното място са гласували 1011 души от вписаните в избирателните списъци 2038 жители на селото. Това съобщават от Общинската избирателни комисия (ОИК) във Венец на интернет страницата си. 

Изборният ден в Ясенково започна навреме, в спокойна обстановка, съобщиха от ОИК – Венец по-рано днес. 

Село Ясенково, община Венец, е едно от най-големите в област Шумен, с население от близо 2200 души. Кандидатите за кмет на населеното място са двама. 

Изпълнителният директор на "Ел Би Булгарикум" Живко Живков определи като голям успех за България днешното подписване на договора, с който се създава съвместна научноизследователска лаборатория между "Ел Би Булгарикум" и японската "Мейджи". "За България този договор представлява потвърждаване на традиционно много доброто взаимодействие между българската и японска фирма, която е най-голямата азиатска компания за млекопреработване. Означава, че с този договор ние създадохме мост между традицията и бъдещето, мост за поколенията, защото новата лаборатория ще донесе позитиви както в науката, така и в създаването на нови иновативни, висококачествени продукти, пазейки българските традиции", каза в интервю изпълнителният директор на "Ел Би Булгарикум".

Договорът е за срок от десет години и предвижда създаването на нов научно-изследователски център, в който да се изследват и откриват но

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
В Самоков бе открита обновената сграда на пожарната служба
Бургаски лекари докладваха за заразен с рядка бактерия
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.