Начало Сфера Граждани се събраха пред Съдебната палата с искане за справедлив процес за смъртта на 15-годишния Филип Арсов
1966
България

Граждани се събраха пред Съдебната палата с искане за справедлив процес за смъртта на 15-годишния Филип Арсов

Граждани и представители на Сдружение "Ангели на пътя" се събраха пред Съдебната палата в София с искане за справедлив процес по делото за смъртта на 15-годишния Филип Арсов. За кратко те блокираха движението на кръстовището на улица "Алабин" и бул. "Витоша".Гражданите настояват също и за по-бърза криминалистика и повече лаборатории за тестове.

| 21 Октомври 2024, 13:17 ч.
Граждани се събраха пред Съдебната палата с искане за справедлив процес за смъртта на 15-годишния Филип Арсов
Граждани се събраха пред Съдебната палата с искане за справедлив процес за смъртта на 15-годишния Филип Арсов
Снимка © Марин Колев / БТА

Граждани и представители на Сдружение "Ангели на пътя" се събраха пред Съдебната палата в София с искане за справедлив процес по делото за смъртта на 15-годишния Филип Арсов. За кратко те блокираха движението на кръстовището на улица "Алабин" и бул. "Витоша". Гражданите настояват също и за по-бърза криминалистика и повече лаборатории за тестове. 

Питам кмета на София Васил Терзиев и неговите заместници как така няма пари за работещите и шофьорите в градския транспорт, а същевременно се разписват адвокатски договори за хонорар за над половин милион лева. Това попита общинският съветник и председател на групата на "БСП за България" Иван Таков.

Той посочи, че на днешната извънредна сесия на Столичния общински съвет са щели да се чуят много обвинения за задръствания. И всичко това ще бъде вярно, защото София е блокирана, но има неща, които се случват извън полезрението на медиите, които не са допустими, смята общинският съветник. "Няма да дадем пари на служителите в градския транспорт, но ще даваме пари за хонорари за адвокати", каза Таков. 

Той обясни, че не знае за какво дело става въпрос и заради това пита кмета. Знам, че става въпрос за дело между Столичната община и частен контрагент, което се води от 2023

От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор Матеев, командир на Съвместното командване на специалните операции (СКСО). Той участва в отбелязването на Деня на военния парашутист. Днес се навършват 80 години от първото участие на Парашутната дружина от състава на Първата българска армия в реални бойни действия. Церемонията се състоя пред Паметника на парашутиста в София.

За първи път България, заедно с Румъния, става регионално командване специалните операции, част от командната структура на силите за специални операции на НАТО, обясни генерал-майор Явор Матеев.

Болнично вертолетно летище ще бъде изградено на територията на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Д-р Тота Венкова" АД в Габрово. Това съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. Инвестицията е в рамките на проекта за осигуряване на спешна помощ по въздух и с нея ще се повиши значително възможността за реакция на медицинските екипи при пациенти със животозастрашаващи състояния, налагащи въздушен транспорт, допълниха от болницата. 

По друг проект в лечебното заведение ще бъдат подменени два от асансьорите. От болницата информираха, че съществуващите четири асансьора често се повреждат и създават неудобства в работата. Вложени са много средства за подмяна на резервни части и съществени ремонти. Нетърпимо е положението, когато лечебното заведение остава само с един работещ транспортен асансьор, посочиха от МБАЛ "Д-р Тота Венкова". Два са сключените договор

Полиетиленов плик с „чай за пушене" е иззет от 30-годишен мъж от село Дибич, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен.

Проверката е извършена след получена информация, че мъж държи наркотични вещества. На 19 октомври е намерена в жилище на ул. “Самара“ суха тревна маса, около три грама, която по данни на 30-годишния мъж е „чай за пушене“. Иззета е, ще бъде изследвана в лаборатория, допълниха от полицията.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа в Районното управление в Шумен. За извършеното престъпление е образувано бързо производство.

Както съобщихме, служителите на Областната дирекция на МВР в Шумен са разкрили 49,37 процента от престъпленията, които са разследвали през първите шест месеца на 2024 г. В сравнение със същия период на миналата година се отчита ръст на разкриваемост на престъпленията с 1,44 на сто. 

К

Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) в Бургас обяви осемнадесет свободни места за лекари – специализанти. Те ще бъдат заети след конкурс, за който вече могат да се подават документи. Местата са в петнадесет отделения и клиники на болницата – диагностични, терапевтични и хирургични. Това съобщиха от пресцентъра . 

За разлика от други лечебни заведения, в които специализантите трудно получават достъп до практическа работа, в УМБАЛ-Бургас водещият принцип е младите лекари да участват в диагностично-лечебния процес наравно със специалистите. Те могат да придобиват допълнителна квалификация с дежурства в Спешно отделение, където се сблъскват с разнообразие от случаи и повечето се възползват от тази възможност, добавиха от болницата.

Силно застъпената практическа работа и улесненият достъп до специализация е вероятната причина в УМ

Протестът днес е по повод предстоящото заседание по делото за катастрофата на ул. "Гурко" в столицата, при която загина Филип Арсов.

„Жената, която се е возила до Петър Тодоров, отказва да даде показания. Днес ще сезираме прокуратурата тя да бъде призована като съучастник в убийството на Филип“, каза Петя Иванова от Сдружение „Ангели на пътя“.

"Всички дела се протакат не месец след месец, а година след година. Нашето дело започна сравнително бързо, защото автоекспертизите се извършиха бързо, но нещата се бавят с изслушването на свидетелите. Агонията продължава на всяко едно заседание, на което ние сме принудени да слушаме как убиецът на Филип форсира двигателя преди пешеходната пътека, вместо да намали, и убива детето“, коментира пред медиите майката на Филип Арсов - Николина Петкова.

Припомняме, че катастрофата се случи на 2 септември 2023 г. на пешеходна пътека в столицата. Разследващите смятат, че водачът Петър Тодоров е нарушил правилата за движение, като е шофирал с 88 км/ч при разрешена скорост от 30 км/ч и на пешеходна пътека на ул. "Гурко" не е пропуснал пресичащото момче. Според обвинението водачът е управлявал автомобила с 2,1 промила алкохол в кръвта.

 

Рангел Иванов е избран за кмет на село Габровцница в община Монтана, обявиха от Общинската избирателна комисия.

Иванов спечели частичните местни избори с 324 гласа, при 68 % избирателна активност. Той е издигнат от партия "Зелените", а опонента му Ваня Методиева е от местна коалиция ГЕРБ (СДС и БНД).

На вота през миналата година, който бе касиран, Иванов спечели битката за кмет на Габровница, а Методиева бе втора.

Новите кметски избори в Габровница се проведоха в неделя на 20 октомври, тъй като с решение от 27 юни 2024 година Върховният административен съд касира резултата от изборите на 29 октомври 2023 година и прекрати правомощията на избрания тогава за кмет Рангел Иванов. Тогава в публичното пространство се появиха видеозаписи, на които се чува и вижда как членове на секционната избирателна комисия в Габровница се питат за кого да отчетат подадените бюлет

Тричленен състав на Окръжния съд-Враца измени мярка за неотклонение на обвинен за грабеж на 26-годишен мъж, заради влошеното му здравословно състояние и му постанови „домашен арест“, съобщиха от съда.

Въззивният съд е констатирал, че първоинстанционният не е отдал дължимото значение на здравословното състояние на Д. П., така както изисква чл. 56 ал. 3 Наказателно-процесуалния кодекс. Събраните доказателства по време на разследването дават основание да се приеме, че здравословно състояние на обвиняемия е трайно влошено и е несъвместимо с условия на арест, се посочва в съобщението.

Районна прокуратура–Враца Оряхово повдигна обвинение срещу 26-годишния мъж за това, че в ранните часове на 08.10.2024 г., в игрална зала в Оряхово ограби от друг гражданин сумата от 3302 лв., заплашвайки го с нож. За това престъпление законът предвижда наказание "лишаване от св

През нощта ще бъде ясно и почти тихо и след полунощ около водните басейни и низините ще започне да се образуват мъгли. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в София – около 2°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Утре отново ще бъде слънчево. В сутрешните часове на места около водните басейни, в низините и в котловините ще има мъгли. Ще бъде почти тихо с максимални температури между 17° и 22°, в София – около 19°.

По Черноморието ще бъде слънчево. В сутрешните часове на отделни места ще има намалена видимост. Ще духа бриз. Максималните температури ще бъдат между 15° и 18°. Температурата на морската вода е 18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде

Шуменец на 36 години, произвеждал и държал с цел разпространение марихуана, е осъден на една година „лишаване от свобода“, чието изтърпяване се отлага за срок от три години. В.Р. ще трябва да заплати глоба в размер на 2500 лева, като и разходите, направени за изготвянето на експертизите по делото в размер на около 1140 лева. Това съобщиха днес от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. 

Оттам отбелязват, че мъжът е признат за виновен по обвинение на Окръжната прокуратура в Шумен за това, че без надлежно разрешително, произвел наркотични вещества и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества в продължителен период от време, което е престъпление по чл. 354а, ал. 1, във връзка с чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.  

На 11 април 2024 година мъжът е задържан от органите на реда, след като в имот, използван от него в село З

Десетки граждани се събраха на мирно шествие срещу трафика на хора с цел трудова и сексуална експлоатация в София. Организатори на международната инициатива „Поход за свобода“, която се провежда у нас от 2014 г., са „Кампания А21“. Поводът е Европейският ден за борба с трафика на хора – 18 октомври. Шествието е придружено от органите на реда.

То тръгна малко след 11:00 ч. от Моста на влюбените до Националния дворец на културата. Ще премине през централните улици на града по маршрут бул. "Витоша"- пл. "Света Неделя" - ул. "Съборна". Очаква се да стигне пред Народен театър „Иван Вазов“, където ще бъде закрита инициативата с концерт на група "Молец", Ернесто Венесуела, Крисия Тодорова и Детска вокална група "Бонбон".

Бяха издигнати плакати с надписи: "Заедно можем да сложим край на трафика на хора", "Трафикът на хора е незаконна тър

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия. Той е във връзка със заповед на областния управител на град Добрич Румен ...
Вертолетно летище ще бъде изградено на територията на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" в Габрово
Болнично вертолетно летище ще бъде изградено на територията на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Д-р Тота Венкова" АД в Габрово. Това съобщиха от пресцентъра на ле ...
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана. Задържан за срок до 72 часа е 28-годишен мъж от Попово, многократно осъждан за различни ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 06:41 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1966
България

Граждани се събраха пред Съдебната палата с искане за справедлив процес за смъртта на 15-годишния Филип Арсов

Граждани и представители на Сдружение "Ангели на пътя" се събраха пред Съдебната палата в София с искане за справедлив процес по делото за смъртта на 15-годишния Филип Арсов. За кратко те блокираха движението на кръстовището на улица "Алабин" и бул. "Витоша".Гражданите настояват също и за по-бърза криминалистика и повече лаборатории за тестове.

| 21 Октомври 2024, 13:17 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Граждани се събраха пред Съдебната палата с искане за справедлив процес за смъртта на 15-годишния Филип Арсов
Граждани се събраха пред Съдебната палата с искане за справедлив процес за смъртта на 15-годишния Филип Арсов
Снимка © Марин Колев / БТА

Граждани и представители на Сдружение "Ангели на пътя" се събраха пред Съдебната палата в София с искане за справедлив процес по делото за смъртта на 15-годишния Филип Арсов. За кратко те блокираха движението на кръстовището на улица "Алабин" и бул. "Витоша". Гражданите настояват също и за по-бърза криминалистика и повече лаборатории за тестове. 

Питам кмета на София Васил Терзиев и неговите заместници как така няма пари за работещите и шофьорите в градския транспорт, а същевременно се разписват адвокатски договори за хонорар за над половин милион лева. Това попита общинският съветник и председател на групата на "БСП за България" Иван Таков.

Той посочи, че на днешната извънредна сесия на Столичния общински съвет са щели да се чуят много обвинения за задръствания. И всичко това ще бъде вярно, защото София е блокирана, но има неща, които се случват извън полезрението на медиите, които не са допустими, смята общинският съветник. "Няма да дадем пари на служителите в градския транспорт, но ще даваме пари за хонорари за адвокати", каза Таков. 

Той обясни, че не знае за какво дело става въпрос и заради това пита кмета. Знам, че става въпрос за дело между Столичната община и частен контрагент, което се води от 2023

От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор Матеев, командир на Съвместното командване на специалните операции (СКСО). Той участва в отбелязването на Деня на военния парашутист. Днес се навършват 80 години от първото участие на Парашутната дружина от състава на Първата българска армия в реални бойни действия. Церемонията се състоя пред Паметника на парашутиста в София.

За първи път България, заедно с Румъния, става регионално командване специалните операции, част от командната структура на силите за специални операции на НАТО, обясни генерал-майор Явор Матеев.

Болнично вертолетно летище ще бъде изградено на територията на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Д-р Тота Венкова" АД в Габрово. Това съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. Инвестицията е в рамките на проекта за осигуряване на спешна помощ по въздух и с нея ще се повиши значително възможността за реакция на медицинските екипи при пациенти със животозастрашаващи състояния, налагащи въздушен транспорт, допълниха от болницата. 

По друг проект в лечебното заведение ще бъдат подменени два от асансьорите. От болницата информираха, че съществуващите четири асансьора често се повреждат и създават неудобства в работата. Вложени са много средства за подмяна на резервни части и съществени ремонти. Нетърпимо е положението, когато лечебното заведение остава само с един работещ транспортен асансьор, посочиха от МБАЛ "Д-р Тота Венкова". Два са сключените договор

Полиетиленов плик с „чай за пушене" е иззет от 30-годишен мъж от село Дибич, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен.

Проверката е извършена след получена информация, че мъж държи наркотични вещества. На 19 октомври е намерена в жилище на ул. “Самара“ суха тревна маса, около три грама, която по данни на 30-годишния мъж е „чай за пушене“. Иззета е, ще бъде изследвана в лаборатория, допълниха от полицията.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа в Районното управление в Шумен. За извършеното престъпление е образувано бързо производство.

Както съобщихме, служителите на Областната дирекция на МВР в Шумен са разкрили 49,37 процента от престъпленията, които са разследвали през първите шест месеца на 2024 г. В сравнение със същия период на миналата година се отчита ръст на разкриваемост на престъпленията с 1,44 на сто. 

К

Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) в Бургас обяви осемнадесет свободни места за лекари – специализанти. Те ще бъдат заети след конкурс, за който вече могат да се подават документи. Местата са в петнадесет отделения и клиники на болницата – диагностични, терапевтични и хирургични. Това съобщиха от пресцентъра . 

За разлика от други лечебни заведения, в които специализантите трудно получават достъп до практическа работа, в УМБАЛ-Бургас водещият принцип е младите лекари да участват в диагностично-лечебния процес наравно със специалистите. Те могат да придобиват допълнителна квалификация с дежурства в Спешно отделение, където се сблъскват с разнообразие от случаи и повечето се възползват от тази възможност, добавиха от болницата.

Силно застъпената практическа работа и улесненият достъп до специализация е вероятната причина в УМ

Протестът днес е по повод предстоящото заседание по делото за катастрофата на ул. "Гурко" в столицата, при която загина Филип Арсов.

„Жената, която се е возила до Петър Тодоров, отказва да даде показания. Днес ще сезираме прокуратурата тя да бъде призована като съучастник в убийството на Филип“, каза Петя Иванова от Сдружение „Ангели на пътя“.

"Всички дела се протакат не месец след месец, а година след година. Нашето дело започна сравнително бързо, защото автоекспертизите се извършиха бързо, но нещата се бавят с изслушването на свидетелите. Агонията продължава на всяко едно заседание, на което ние сме принудени да слушаме как убиецът на Филип форсира двигателя преди пешеходната пътека, вместо да намали, и убива детето“, коментира пред медиите майката на Филип Арсов - Николина Петкова.

Припомняме, че катастрофата се случи на 2 септември 2023 г. на пешеходна пътека в столицата. Разследващите смятат, че водачът Петър Тодоров е нарушил правилата за движение, като е шофирал с 88 км/ч при разрешена скорост от 30 км/ч и на пешеходна пътека на ул. "Гурко" не е пропуснал пресичащото момче. Според обвинението водачът е управлявал автомобила с 2,1 промила алкохол в кръвта.

 

Рангел Иванов е избран за кмет на село Габровцница в община Монтана, обявиха от Общинската избирателна комисия.

Иванов спечели частичните местни избори с 324 гласа, при 68 % избирателна активност. Той е издигнат от партия "Зелените", а опонента му Ваня Методиева е от местна коалиция ГЕРБ (СДС и БНД).

На вота през миналата година, който бе касиран, Иванов спечели битката за кмет на Габровница, а Методиева бе втора.

Новите кметски избори в Габровница се проведоха в неделя на 20 октомври, тъй като с решение от 27 юни 2024 година Върховният административен съд касира резултата от изборите на 29 октомври 2023 година и прекрати правомощията на избрания тогава за кмет Рангел Иванов. Тогава в публичното пространство се появиха видеозаписи, на които се чува и вижда как членове на секционната избирателна комисия в Габровница се питат за кого да отчетат подадените бюлет

Тричленен състав на Окръжния съд-Враца измени мярка за неотклонение на обвинен за грабеж на 26-годишен мъж, заради влошеното му здравословно състояние и му постанови „домашен арест“, съобщиха от съда.

Въззивният съд е констатирал, че първоинстанционният не е отдал дължимото значение на здравословното състояние на Д. П., така както изисква чл. 56 ал. 3 Наказателно-процесуалния кодекс. Събраните доказателства по време на разследването дават основание да се приеме, че здравословно състояние на обвиняемия е трайно влошено и е несъвместимо с условия на арест, се посочва в съобщението.

Районна прокуратура–Враца Оряхово повдигна обвинение срещу 26-годишния мъж за това, че в ранните часове на 08.10.2024 г., в игрална зала в Оряхово ограби от друг гражданин сумата от 3302 лв., заплашвайки го с нож. За това престъпление законът предвижда наказание "лишаване от св

През нощта ще бъде ясно и почти тихо и след полунощ около водните басейни и низините ще започне да се образуват мъгли. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в София – около 2°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Утре отново ще бъде слънчево. В сутрешните часове на места около водните басейни, в низините и в котловините ще има мъгли. Ще бъде почти тихо с максимални температури между 17° и 22°, в София – около 19°.

По Черноморието ще бъде слънчево. В сутрешните часове на отделни места ще има намалена видимост. Ще духа бриз. Максималните температури ще бъдат между 15° и 18°. Температурата на морската вода е 18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде

Шуменец на 36 години, произвеждал и държал с цел разпространение марихуана, е осъден на една година „лишаване от свобода“, чието изтърпяване се отлага за срок от три години. В.Р. ще трябва да заплати глоба в размер на 2500 лева, като и разходите, направени за изготвянето на експертизите по делото в размер на около 1140 лева. Това съобщиха днес от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. 

Оттам отбелязват, че мъжът е признат за виновен по обвинение на Окръжната прокуратура в Шумен за това, че без надлежно разрешително, произвел наркотични вещества и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества в продължителен период от време, което е престъпление по чл. 354а, ал. 1, във връзка с чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.  

На 11 април 2024 година мъжът е задържан от органите на реда, след като в имот, използван от него в село З

Десетки граждани се събраха на мирно шествие срещу трафика на хора с цел трудова и сексуална експлоатация в София. Организатори на международната инициатива „Поход за свобода“, която се провежда у нас от 2014 г., са „Кампания А21“. Поводът е Европейският ден за борба с трафика на хора – 18 октомври. Шествието е придружено от органите на реда.

То тръгна малко след 11:00 ч. от Моста на влюбените до Националния дворец на културата. Ще премине през централните улици на града по маршрут бул. "Витоша"- пл. "Света Неделя" - ул. "Съборна". Очаква се да стигне пред Народен театър „Иван Вазов“, където ще бъде закрита инициативата с концерт на група "Молец", Ернесто Венесуела, Крисия Тодорова и Детска вокална група "Бонбон".

Бяха издигнати плакати с надписи: "Заедно можем да сложим край на трафика на хора", "Трафикът на хора е незаконна тър

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Вертолетно летище ще бъде изградено на територията на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" в Габрово
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.