Начало Сфера Най-много катастрофи през последните дни са станали в София и Варна
1740
България

Най-много катастрофи през последните дни са станали в София и Варна

Най-много катастрофи в последните дни са станали в София и Варна, съобщи пред журналисти главен инспектор Мария Ботева, заместник-началник в отдел „Пътна полиция" към Главна дирекция „Национална полиция".До 20 октомври в страната е имало над 5000 тежки катастрофи.

| 21 Октомври 2024, 13:35 ч.
Най-много катастрофи през последните дни са станали в София и Варна
Най-много катастрофи през последните дни са станали в София и Варна
Снимка © Христо Касабов / БТА (ПБ)

Най-много катастрофи в последните дни са станали в София и Варна, съобщи пред журналисти главен инспектор Мария Ботева, заместник-началник в отдел „Пътна полиция" към Главна дирекция „Национална полиция". До 20 октомври в страната е имало над 5000 тежки катастрофи. Загинали са 362 души и ранени близо 7000 души.

Кралицата на Дания Маргрете Втора е първият чуждестранен държавен глава, който посещава разкопките в Старосел, където през август 2000 г. е открит най-големият храм на тракийското племе одриси (V век преди Христа). Тя обявява в края на тридневното държавно посещение в България, че ще подпомогне финансово археологическите разкопки в Старосел.

През трите дни на визитата си, която започва на 17 октомври, Кралицата на Дания разглежда експозиция на Националния исторически музей, Боянската църква и Рилския манастир. Посещава Центъра за образователни услуги и квалификации, Държавната университетска болница по ендокринология и гериатрия в София и Търговската гимназия в Пловдив, където се запознава с изпълнението на проекти с датско участие. По време на визитата кралицата има срещи с президента Петър Стоянов, с премие

Кметът на град Радомир Кирил Стоев подписа споразумение за добросъседство и сътрудничество с кмета на сръбския град Босилеград – Владимир Захариев.

Това стана по време на традиционния празник на бозата, който се провежда днес в град Радомир.

Гости и участници бяха и децата от местния танцов ансамбъл, които се включиха в надиграване с народни танци на площада. Кметът Кирил Стоев приветства жителите и гостите на града и отбеляза, че за първи път в Радомир е и кметът на Босилеград Владимир Захариев.

„Днес по покана на вашия кмет съм тук. Голяма радост е, седем години не съм идвал В България“, каза кметът на Босилеград - Владимир Захариев. Той допълни, че днес се поставя на едно ново начало. „Вие сте ми братя, на нас ни е мило да бъдем сред вас“, каза още Захариев. Той отправи покана към жителите на Радомир да гостуват в Босилеград.<

Организирана среща за дебат от Община Добричка във връзка с подготвяния референдум по темата за ветроенергийните паркове се проведе в зала “Добрич” на областния град. Събитието започна с шествие от сградата на община Добричка, стигна до сградата на областния управител и завърши в зала “Зала Добрич”, където се събраха само хора, които са против изграждането на ветрогенератори.

Областният управител Румен Русев, инвеститорите и Българската ветроенергийна асоциация не се отзоваха на поканата за участие, отправена от кмета на Община Добричка - Соня Георгиева.

Тя сподели, че Русев е изпратил в сряда отговор, с който заявява, че поради служебни ангажименти, не може да присъства. “Основна задача като областен управител, е да спазвам върховенството на закона и да защитавам интересите на жителите на област Добрич, като провеждам държавна политика. Кат

Жена на 61 години е била спасена, след като е приета за лечение в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) - Бургас в тежко състояние заради заразяване с опасната бактерия Vibrio vulnificus ("Вибрио вулнификус"). Това съобщиха от лечебното заведение като уточниха, че при заразяване за часове може да се развие сепсис и да настъпи смърт, а данните за страната ни показват, че няма данни за човек, оцелял след заразяване по кръвен път. 

Единственият описан в литературата случай е на белгийски турист, отказал хоспитализация и загинал за часове, посочи д-р Калина Цанкова, началник на Микробиологичната лаборатория в УМБАЛ-Бургас. Миналата година в научни публикации са докладвани пет смъртни случая в Тампа бей, Флорида, които се дължат на същия причинител.

Българката е била на почивка на къмпинг край Силистар. Там наранява крака си на шезлонг, но, въ

Днес е вторият ден от официалното посещение на президента Румен Радев в Босна и Херцеговина.

Българският президент е на посещение в Босна и Херцеговина по покана на председателстващия босненското Председателство Денис Бечирович. 

Европейската перспектива на Босна и Херцеговина, регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа и укрепването на сигурността и стабилността в региона, както и теми от дневния ред на двустранното партньорство, се очаква да бъдат във фокуса на срещите на президента Радев по време на официалното му посещение.

Очаква се днес българският държавен глава да се срещне с членовете на колегията на двете камари на парламента на Босна и Херцеговина, с председателстващата Съвета на министрите Боряна Крищо и с върховния представител на международната общност в Босна Кристиан Шмит.

Днес президентът Радев ще посети и военната база „Бут

Спрямо същия период на миналата година катастрофите и ранените са повече, а загиналите са по-малко. Най-честата причина за инцидентите са нарушения на водачите.

От 14 до 20 октомври глобите на място с фиш са 29 400, а електронните фишове са над 30 00. Отнетите от полицията шофьорски книжки са 684, установените да управляват автомобил след употреба на алкохол - 223.

От 1 януари 2023 г. до вчера 41 души са установени да шофират с много висока скорост над допустима. 25 от тях са платили глоби между 2000 и 3300 лева. На 11 души са връчени електронни фишове, на трима не са били връчени. Те са в Благоевград, София и Добрич, посочиха от "Пътна полиция". 

При над 4000 проверки са установени 905 човека, които са управлявали автомобилите си в условията на разсейване. Най-много са тези, които използват мобилни телефони, сочат данни на МВР.

36 водачи на скутери и тротинетки са спрени при ползване на телефон.

Областният управител на Велико Търново подкрепи финансирането на общински обекти, пострадали от градушката на 12 юни, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Общата стойност на исканията е в размер на 1,1 милиона лева.

Предстои документите, подадени от кметовете на общините Лясковец и Велико Търново, свързани с обекти в двата района, да бъдат изпратени към Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

За територията на община Лясковец искания са подадени за аварийни ремонти на детската градина, читалището и сградата на кметството в село Драгижево, като разчетите са за близо 122 хиляди лева с ДДС.

Община Велико Търново е подала предложения за финансиране на 10 обекта, пострадали от градушката. В общинския център това  е покривът на СУ“Вела Благоева“, джамията в квартал „Света Гора“ и кат

С отдаване на воински почести и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на парашутиста в София ще бъде отбелязан Денят на военния парашутист, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. Днес се навършват 80 години от първото участие на Парашутната дружина от състава на Първата българска армия в реални бойни действия, допълниха от прессекретариата на президента.

В 10:30 часа на Алеята на парашутиста в Централните софийски гробища ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на загиналите български парашутисти.

В 12:30 часа на площад „Народно събрание“ в София ще бъдат отдадени воински почести и ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника на парашутиста. В тържествения ритуал ще участват представители на ръководството на Министерството на отбраната и Щаба на отбраната, военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции (СКСО) и ве

Безплатен транспорт осигурява Община - Смолян за тържеството на връх Средногорец, съобщиха от пресцентъра на администрацията. На върха, известен като Родопската Шипка, днес от 15:00 ч. ще бъде отслужена панихида за загиналите в боевете за Освобождението на Родопите и ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника–костница.

За желаещите да се качат на святото място ще има осигурен автобуси, който ще тръгне в 14:00 часа от автогара „Смолян” , а другият - от автогара Устово, също в 14:00 часа, като ще спират и на автобусните спирки.
След приключване на тържествата на връх „Средногорец”, автобусите ще тръгнат обратно към Смолян.

При специализирана полицейска акция в София област към 16:00 часа са задържани 11 души за различни престъпления, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР – София. 

От полицията посочват, че един от задържаните е криминално проявен мъж на 38 години. Той е хванат в момент на пренасяне и сушене на канабис. Криминалисти от Районно управление (РУ)– Костинброд са организирали оперативно наблюдение над местността Бодина глава между махала „Белидие хан“ и село Градец. 

Те засекли там мъж, който пренасял корени със съцветия на канабис. При извършения оглед на местопроизшествието са открити канабисови стъбла със съцветия, поставени за сушене в палатка, бидони с вода, закопани в земята саксии и туби с течни торове. Иззети са 12 стръка и около 200 грама листна маса, реагираща на канабис.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая

Добри са условията за туризъм по планините, но желаещите да се разходят трябва да се съобразят с по-ниските температури, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Сутрин температурите са 1 – 2 градуса, а в по-високите части те са отрицателни, допълват от ПСС. По билата е ветровито, има разкъсана облачност, а в Стара планина е слънчево.

Планинските спасители препоръчват да се обърне внимание на екипировката и маршрутите да се обмислят добре, тъй като заради ниските температури терените са мокри и може да се стигне до инциденти.

В планините ще има променлива облачност, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа до умерен, а по най-високите върхове на Рила и Пирин временно силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 10°-11°, на 2000 метра - около

По отношение на предпазните колани са установени над 4000 нарушения. 2500 от тях са шофьори, а 845 са пътници на предната седалка и 530 души, които са се возили на задните седалки без да сложат колани.

С оглед на по-късия ден, от "Пътна полиция" съветват пешеходците да бъдат с максимално светли дрехи и да ползват тротоари или места за придвижване, колкото може по-далеч от пътното платно с автомобили.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
Летище София да носи името на Апостола на свободата Васил Левски бе обсъдено на среща в Министерството на транспорта и съобщенията
Летище София да носи името на Апостола на свободата Васил Левски бе обсъдено на среща в Министерството на транспорта и съобщенията, съобщиха от ведомството. На нея проф. Атанас Сем ...
Над 500 момчета и момичета от цялата страна участваха в лекоатлетическо състезание в Ямбол
Над 500 момчета и момичета от цялата страна се включиха в състезанието Атлетическа лига GO!KIDS!, което се проведе в Ямбол на обновената лекоатлетическа писта на стадион „Тун ...
Министрите на културата на България и Косово подписаха споразумение за кинематографична копродукция
Българският министър на културата Найден Тодоров и неговият косовски колега Хайрула Чеку подписаха споразумение за сътрудничество за кинематографична копродукция, съобщи новинарска ...
На четири места ще избират кмет на балотаж, показват резултатите от вчерашните частични и нови избори
В четири населени места ще избират кмет на балотаж, показват резултатите от проведените в неделя частични и нови избори за местна власт. Те се проведоха в 16 общини и кметства в ст ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 05:40 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1740
България

Най-много катастрофи през последните дни са станали в София и Варна

Най-много катастрофи в последните дни са станали в София и Варна, съобщи пред журналисти главен инспектор Мария Ботева, заместник-началник в отдел „Пътна полиция" към Главна дирекция „Национална полиция".До 20 октомври в страната е имало над 5000 тежки катастрофи.

| 21 Октомври 2024, 13:35 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Най-много катастрофи през последните дни са станали в София и Варна
Най-много катастрофи през последните дни са станали в София и Варна
Снимка © Христо Касабов / БТА (ПБ)

Най-много катастрофи в последните дни са станали в София и Варна, съобщи пред журналисти главен инспектор Мария Ботева, заместник-началник в отдел „Пътна полиция" към Главна дирекция „Национална полиция". До 20 октомври в страната е имало над 5000 тежки катастрофи. Загинали са 362 души и ранени близо 7000 души.

Кралицата на Дания Маргрете Втора е първият чуждестранен държавен глава, който посещава разкопките в Старосел, където през август 2000 г. е открит най-големият храм на тракийското племе одриси (V век преди Христа). Тя обявява в края на тридневното държавно посещение в България, че ще подпомогне финансово археологическите разкопки в Старосел.

През трите дни на визитата си, която започва на 17 октомври, Кралицата на Дания разглежда експозиция на Националния исторически музей, Боянската църква и Рилския манастир. Посещава Центъра за образователни услуги и квалификации, Държавната университетска болница по ендокринология и гериатрия в София и Търговската гимназия в Пловдив, където се запознава с изпълнението на проекти с датско участие. По време на визитата кралицата има срещи с президента Петър Стоянов, с премие

Кметът на град Радомир Кирил Стоев подписа споразумение за добросъседство и сътрудничество с кмета на сръбския град Босилеград – Владимир Захариев.

Това стана по време на традиционния празник на бозата, който се провежда днес в град Радомир.

Гости и участници бяха и децата от местния танцов ансамбъл, които се включиха в надиграване с народни танци на площада. Кметът Кирил Стоев приветства жителите и гостите на града и отбеляза, че за първи път в Радомир е и кметът на Босилеград Владимир Захариев.

„Днес по покана на вашия кмет съм тук. Голяма радост е, седем години не съм идвал В България“, каза кметът на Босилеград - Владимир Захариев. Той допълни, че днес се поставя на едно ново начало. „Вие сте ми братя, на нас ни е мило да бъдем сред вас“, каза още Захариев. Той отправи покана към жителите на Радомир да гостуват в Босилеград.<

Организирана среща за дебат от Община Добричка във връзка с подготвяния референдум по темата за ветроенергийните паркове се проведе в зала “Добрич” на областния град. Събитието започна с шествие от сградата на община Добричка, стигна до сградата на областния управител и завърши в зала “Зала Добрич”, където се събраха само хора, които са против изграждането на ветрогенератори.

Областният управител Румен Русев, инвеститорите и Българската ветроенергийна асоциация не се отзоваха на поканата за участие, отправена от кмета на Община Добричка - Соня Георгиева.

Тя сподели, че Русев е изпратил в сряда отговор, с който заявява, че поради служебни ангажименти, не може да присъства. “Основна задача като областен управител, е да спазвам върховенството на закона и да защитавам интересите на жителите на област Добрич, като провеждам държавна политика. Кат

Жена на 61 години е била спасена, след като е приета за лечение в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) - Бургас в тежко състояние заради заразяване с опасната бактерия Vibrio vulnificus ("Вибрио вулнификус"). Това съобщиха от лечебното заведение като уточниха, че при заразяване за часове може да се развие сепсис и да настъпи смърт, а данните за страната ни показват, че няма данни за човек, оцелял след заразяване по кръвен път. 

Единственият описан в литературата случай е на белгийски турист, отказал хоспитализация и загинал за часове, посочи д-р Калина Цанкова, началник на Микробиологичната лаборатория в УМБАЛ-Бургас. Миналата година в научни публикации са докладвани пет смъртни случая в Тампа бей, Флорида, които се дължат на същия причинител.

Българката е била на почивка на къмпинг край Силистар. Там наранява крака си на шезлонг, но, въ

Днес е вторият ден от официалното посещение на президента Румен Радев в Босна и Херцеговина.

Българският президент е на посещение в Босна и Херцеговина по покана на председателстващия босненското Председателство Денис Бечирович. 

Европейската перспектива на Босна и Херцеговина, регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа и укрепването на сигурността и стабилността в региона, както и теми от дневния ред на двустранното партньорство, се очаква да бъдат във фокуса на срещите на президента Радев по време на официалното му посещение.

Очаква се днес българският държавен глава да се срещне с членовете на колегията на двете камари на парламента на Босна и Херцеговина, с председателстващата Съвета на министрите Боряна Крищо и с върховния представител на международната общност в Босна Кристиан Шмит.

Днес президентът Радев ще посети и военната база „Бут

Спрямо същия период на миналата година катастрофите и ранените са повече, а загиналите са по-малко. Най-честата причина за инцидентите са нарушения на водачите.

От 14 до 20 октомври глобите на място с фиш са 29 400, а електронните фишове са над 30 00. Отнетите от полицията шофьорски книжки са 684, установените да управляват автомобил след употреба на алкохол - 223.

От 1 януари 2023 г. до вчера 41 души са установени да шофират с много висока скорост над допустима. 25 от тях са платили глоби между 2000 и 3300 лева. На 11 души са връчени електронни фишове, на трима не са били връчени. Те са в Благоевград, София и Добрич, посочиха от "Пътна полиция". 

При над 4000 проверки са установени 905 човека, които са управлявали автомобилите си в условията на разсейване. Най-много са тези, които използват мобилни телефони, сочат данни на МВР.

36 водачи на скутери и тротинетки са спрени при ползване на телефон.

Областният управител на Велико Търново подкрепи финансирането на общински обекти, пострадали от градушката на 12 юни, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Общата стойност на исканията е в размер на 1,1 милиона лева.

Предстои документите, подадени от кметовете на общините Лясковец и Велико Търново, свързани с обекти в двата района, да бъдат изпратени към Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

За територията на община Лясковец искания са подадени за аварийни ремонти на детската градина, читалището и сградата на кметството в село Драгижево, като разчетите са за близо 122 хиляди лева с ДДС.

Община Велико Търново е подала предложения за финансиране на 10 обекта, пострадали от градушката. В общинския център това  е покривът на СУ“Вела Благоева“, джамията в квартал „Света Гора“ и кат

С отдаване на воински почести и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на парашутиста в София ще бъде отбелязан Денят на военния парашутист, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. Днес се навършват 80 години от първото участие на Парашутната дружина от състава на Първата българска армия в реални бойни действия, допълниха от прессекретариата на президента.

В 10:30 часа на Алеята на парашутиста в Централните софийски гробища ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на загиналите български парашутисти.

В 12:30 часа на площад „Народно събрание“ в София ще бъдат отдадени воински почести и ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника на парашутиста. В тържествения ритуал ще участват представители на ръководството на Министерството на отбраната и Щаба на отбраната, военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции (СКСО) и ве

Безплатен транспорт осигурява Община - Смолян за тържеството на връх Средногорец, съобщиха от пресцентъра на администрацията. На върха, известен като Родопската Шипка, днес от 15:00 ч. ще бъде отслужена панихида за загиналите в боевете за Освобождението на Родопите и ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника–костница.

За желаещите да се качат на святото място ще има осигурен автобуси, който ще тръгне в 14:00 часа от автогара „Смолян” , а другият - от автогара Устово, също в 14:00 часа, като ще спират и на автобусните спирки.
След приключване на тържествата на връх „Средногорец”, автобусите ще тръгнат обратно към Смолян.

При специализирана полицейска акция в София област към 16:00 часа са задържани 11 души за различни престъпления, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР – София. 

От полицията посочват, че един от задържаните е криминално проявен мъж на 38 години. Той е хванат в момент на пренасяне и сушене на канабис. Криминалисти от Районно управление (РУ)– Костинброд са организирали оперативно наблюдение над местността Бодина глава между махала „Белидие хан“ и село Градец. 

Те засекли там мъж, който пренасял корени със съцветия на канабис. При извършения оглед на местопроизшествието са открити канабисови стъбла със съцветия, поставени за сушене в палатка, бидони с вода, закопани в земята саксии и туби с течни торове. Иззети са 12 стръка и около 200 грама листна маса, реагираща на канабис.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая

Добри са условията за туризъм по планините, но желаещите да се разходят трябва да се съобразят с по-ниските температури, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Сутрин температурите са 1 – 2 градуса, а в по-високите части те са отрицателни, допълват от ПСС. По билата е ветровито, има разкъсана облачност, а в Стара планина е слънчево.

Планинските спасители препоръчват да се обърне внимание на екипировката и маршрутите да се обмислят добре, тъй като заради ниските температури терените са мокри и може да се стигне до инциденти.

В планините ще има променлива облачност, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа до умерен, а по най-високите върхове на Рила и Пирин временно силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 10°-11°, на 2000 метра - около

По отношение на предпазните колани са установени над 4000 нарушения. 2500 от тях са шофьори, а 845 са пътници на предната седалка и 530 души, които са се возили на задните седалки без да сложат колани.

С оглед на по-късия ден, от "Пътна полиция" съветват пешеходците да бъдат с максимално светли дрехи и да ползват тротоари или места за придвижване, колкото може по-далеч от пътното платно с автомобили.

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Летище София да носи името на Апостола на свободата Васил Левски бе обсъдено на среща в Министерството на транспорта и съобщенията
Над 500 момчета и момичета от цялата страна участваха в лекоатлетическо състезание в Ямбол
Министрите на културата на България и Косово подписаха споразумение за кинематографична копродукция
На четири места ще избират кмет на балотаж, показват резултатите от вчерашните частични и нови избори
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.