Начало Сфера През изминалата седмица в Пловдив и областта са загинали двама души, а 13 са ранени при настъпили 61 катастрофи
1896
България

През изминалата седмица в Пловдив и областта са загинали двама души, а 13 са ранени при настъпили 61 катастрофи

През изминалата седмица от 14 до 20 октомври на територията на Областната дирекция на МВР - Пловдив (ОД на МВР) са станали 61 пътнотранспортни произшествия (ПТП), при които са загинали двама души, а 13 са пострадали.За същия период са съставени 650 акта и 3303 фиша. Девет от актовете са съставени на водачи, които са управлявали моторно превозно средство (МПС) без да притежават свидетелство за правоуправление.

| 21 Октомври 2024, 13:51 ч.
През изминалата седмица в Пловдив и областта са загинали двама души, а 13 са ранени при настъпили 61 катастрофи
През изминалата седмица в Пловдив и областта са загинали двама души, а 13 са ранени при настъпили 61 катастрофи
Снимка © БТА

През изминалата седмица от 14 до 20 октомври на територията на Областната дирекция на МВР - Пловдив (ОД на МВР) са станали 61 пътнотранспортни произшествия (ПТП), при които са загинали двама души, а 13 са пострадали. Това съобщи пред медиите инспектор Стоян Войводов от сектор „Пътна полиция“, към ОД на МВР. 

Спортен клуб (СК)„Спартакисти – за здраве и дълголетие“ към народно читалище (НЧ) „Съгласие 1869“ в Плевен отбеляза 90-годишнината на най-възрастния си член Георги Шабански. „С бодър дух, все още играе в композициите и най-достойно се представя“, така го описа при поздрава към него председателят на клуба Виолета Иванова.

Георги Шабански е член на СК „Спартакисти – за здраве и дълголетие“ от 2007 г.

„Още през следващата година той завоюва три медала на републиканско първенство в Приморско. Наградите му връчи доц. д-р Еньо Бояджиев. Тогава той му пожела здраве и дълголетие. И ето, пожеланията се сбъднаха“, допълни Иванова.

Георги Шабански е спортистът, който е донесъл най-много награди за клуба.

За рождения ден поздравителен адрес от името на община Плевен му връчи началникът на отдел &bd

Шуменка е пострадала след ухапване от домашно куче, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Малко след 12:40 часа вчера е приет сигнал, че на ул.“ Владайско въстание“ в Шумен преминаваща жена е ухапана от куче. На място e изпратен полицейски екип. Изяснено е, че 57-годишна жена преминавала по тротоар на улицата. В това време домашното куче излязло от отворена от друга жена входна врата на имот и ухапало преминаващата шуменка. 

След преглед в болницата в града станало ясно, че пострадалата е с разкъсани сухожилия и разкъсан мускул на лявата ръка. 

Образувано е досъдебно производство.

Жена от Вълчедръм почина след ухапване от куче в началото на юни. Прокуратурата във Варна също ръководи разследване по случай на починала жена след ухапване от домашното куче. 

Изменен е графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). От там уточниха, че количествата са коригирани според потребностите, декларирани от дружествата за водоснабдяване и канализация (ВиК).

Във връзка с притеснителното състояние на язовир „Камчия“ в началото на септември по инициатива на МОСВ се състоя среща с представители "ВиК - Бургас", "ВиК - Варна" и "ВиК - Сливен", на която беше изискана информация, включително план за разпределение на водните количества между трите дружества. Срещата имаше за цел да се обезпечи водоподаването през следващите месеци и разпределението на оставащия в язовира ресурс, добавиха от екоминистерството. 

Повторна среща със същата цел се състоя в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) на 1 ноемвр

Български екипажи на самолети МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево участваха днес в българо-гръцката летателна тренировка Green Bridge, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Военно-транспортен самолет C-27J Spartan от авиобаза Враждебна в ролята на самолет-нарушител бе ескортиран от българските изтребители и предаден на двойка F-16. Тяхната задача бе да го съпроводят за кацане на летище Лариса.

Във втората част от тренировъчните действия самолетът-нарушител бе прехванат от гръцките изтребители, съпроводен до въздушното пространство на България и предаден на българските дежурни екипажи. Те успешно изпълниха задачата по охрана на въздушното пространство (Air Policing), като го принудиха да кацне на летище Граф Игнатиево.

Летателната тренировка Green Bridge във въздушното пространство на България и Гърция се проведе за десета поредна година. Целта на съвместните

Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“. Отличието беше връчено на проф. Токмакова от д-р Николай Брънзалов, председател на Българския лекарски съюз по време на официална церемония в Националния исторически музей.

Проф. Токмакова е началник на отделение към Кардиологична клиника в УМБАЛ „Св. Георги“ - Пловдив и заместник-ректор по научно-изследователската дейност в Медицински университет - Пловдив.

Благодаря за изключително високата чест, това е огромно признание, каза проф. Токмакова. Тя благодари на своя баща, на учителите си в България и в чужбина, на колегите си и на семейството си. Посвещавам наградата на моите колеги, каза още тя.

Проф. Токмакова завършва Медицински университет (МУ) - Пловдив през 1995 година. Започва работа като докторант към секция „Кардиология“ във висшето училище през

За същия период са съставени 650 акта и 3303 фиша. Девет от актовете са съставени на водачи, които са управлявали моторно превозно средство (МПС) без да притежават свидетелство за правоуправление. Отново и за поредна седмица впечатление прави високият брой на установените проби за употреба на алкохол и наркотици, а именно регистрираните 15 положителни проби за алкохол и шест положителни проби за наркотици, посочи инсп. Войводов. 

Той не изнесе данни за най-високи стойностти на установените положителни проби след употреба на алкохол, тъй като те са обект на досъдебни производства. За двете катастрофи със загинали, инспекторът уточни, че едната е станала на територията на Пловдив, а другата - на територията на областта.

Проверки на готовността за зимно поддържане на общинските пътища и снегопочистващата техника разпореди на общините областният управител на област Разград Владимир Димитров, съобщиха от държавната институция. 

Кметовете трябва да обърнат внимание на готовността на техниката за извличане на закъсали товарни автомобили. Задължително трябва да се осигури финансиране на дейностите по подготовката за зимата и да се отделят целеви средства в кметствата за допълнителни разходи при аварийно-възстановителни работи, посочват от областната управа. 

Оттам допълват, че в общините ще бъдат изготвени списъци на собствениците, притежаващи техника, която е годна за участие в бедствени ситуации през зимата. През ноември миналата година заради усложнената зимна обстановка в област Разград беше обявено бедственото положение. Обилните снеговалежи и силният вятър тогава предизвикаха

Изключително слаб интерес към пробното гласуване с машини отчитат от Районната избирателна комисия (РИК) в Ямбол. То бе организирано днес за жителите на четири от петте общини на областта – Ямбол, Тунджа, Елхово и Стралджа. За община Болярово не е организирано, тъй като там има само две секции, в които ще се гласува с машини, каза председателят на РИК – Ямбол Ани Канева.

Само двама желаещи да им бъде разяснено как се гласува с машина е имало в Елхово и трима в Стралджа. „Интересът към демонстрационното гласуване е изключително занижен вече на този етап. Все по-малко избиратели проявяват интерес. Вероятно, защото хората вече се научиха как се гласува с машина, изборите доста често се случват“, посочи Канева.

В област Ямбол са образувани 232 избирателни секции, от които четири подвижни. Очаква се в понеделник (21 октомври) в Ямбол да пристигнат 102

Община Тунджа поставя нови 2314 улични указателни табели и 1162 информационни пилона във всички 44 населени места, съобщи в социалните мрежи кметът Станчо Ставрев. Проектът променя коренно облика на селата и се радва на одобрението на жителите и гостите на общината. Реализира се с европейско финансиране на стойност 344 649 лв. чрез ресурса на Местната инициативна група (МИГ) „Тунджа“, допълва той.

През настоящата година Община Тунджа приключва поредица от проекти, реализирани с ресурса на МИГ „Тунджа“ и европейско финансиране – ремонтът и обновлението на три читалища; изграждането на две многофункционални спортни площадки; облагородяването на зони за отдих и обществени пространства; създаването на Посетителски център за стари занаяти и др., припомня кметът Ставрев.

„В процес на оценка е един от най-хубавите проекти, в който по инициати

Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин. Поводът е отбелязването на Деня на св. Иван Рилски и на българските лекари.

От името на видинската колегия на БЛС д-р Елисеев получи знака на съюза и плакет за лекар на годината. Преди да връчи наградата председателят на регионалната колегия д-р Борислав Милчев изказа благодарност за неговата всеотдайна работа за пациентите, за видинската болница, както и за колегията. В това трудно време той продължава да стои на своя пост и да управлява една от най-важните структури, без която болницата не би могла да съществува – отделението по анестезиология и интензивно лечение, отбеляза д-р Милчев. И пожела на д-р Елисеев успехи като координатор на спешната медицинска помощ по въздуха за региона. 

Д-р Елисеев благодари за номинацията, както и на с

Над 60 млади доброволци се включиха в "Похода на свободата" във Велико Търново, който завърши с хепънинг пред паметника „Асеневци“. Мълчаливото шествие започна от паметника „Велчова завера“. Походът за свобода се осъществява за десети път по целия свят на една и съща дата и в един и същи час, а идеята е хората да бъдат предупредени, че трафикът на хора се случва непрекъснато и не е далеч от тях, коментира Наталия Георгиева, която е доброволец за Велико Търново на Фондация „Кампания А21“ – България, основен организатор на инициативата.

По думите България е на четвърто място в Европа, както като страна източник, така и крайна дестинация за трафик. Три са основните дейности на организацията – първото е информираност и предупреждение, каквато е целта на Похода за свобода. Второто е открита гореща телефонна линия за сигнали, и за про

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия. Той е във връзка със заповед на областния управител на град Добрич Румен ...
Вертолетно летище ще бъде изградено на територията на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" в Габрово
Болнично вертолетно летище ще бъде изградено на територията на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Д-р Тота Венкова" АД в Габрово. Това съобщиха от пресцентъра на ле ...
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана. Задържан за срок до 72 часа е 28-годишен мъж от Попово, многократно осъждан за различни ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 06:12 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1896
България

През изминалата седмица в Пловдив и областта са загинали двама души, а 13 са ранени при настъпили 61 катастрофи

През изминалата седмица от 14 до 20 октомври на територията на Областната дирекция на МВР - Пловдив (ОД на МВР) са станали 61 пътнотранспортни произшествия (ПТП), при които са загинали двама души, а 13 са пострадали.За същия период са съставени 650 акта и 3303 фиша. Девет от актовете са съставени на водачи, които са управлявали моторно превозно средство (МПС) без да притежават свидетелство за правоуправление.

| 21 Октомври 2024, 13:51 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
През изминалата седмица в Пловдив и областта са загинали двама души, а 13 са ранени при настъпили 61 катастрофи
През изминалата седмица в Пловдив и областта са загинали двама души, а 13 са ранени при настъпили 61 катастрофи
Снимка © БТА

През изминалата седмица от 14 до 20 октомври на територията на Областната дирекция на МВР - Пловдив (ОД на МВР) са станали 61 пътнотранспортни произшествия (ПТП), при които са загинали двама души, а 13 са пострадали. Това съобщи пред медиите инспектор Стоян Войводов от сектор „Пътна полиция“, към ОД на МВР. 

Спортен клуб (СК)„Спартакисти – за здраве и дълголетие“ към народно читалище (НЧ) „Съгласие 1869“ в Плевен отбеляза 90-годишнината на най-възрастния си член Георги Шабански. „С бодър дух, все още играе в композициите и най-достойно се представя“, така го описа при поздрава към него председателят на клуба Виолета Иванова.

Георги Шабански е член на СК „Спартакисти – за здраве и дълголетие“ от 2007 г.

„Още през следващата година той завоюва три медала на републиканско първенство в Приморско. Наградите му връчи доц. д-р Еньо Бояджиев. Тогава той му пожела здраве и дълголетие. И ето, пожеланията се сбъднаха“, допълни Иванова.

Георги Шабански е спортистът, който е донесъл най-много награди за клуба.

За рождения ден поздравителен адрес от името на община Плевен му връчи началникът на отдел &bd

Шуменка е пострадала след ухапване от домашно куче, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Малко след 12:40 часа вчера е приет сигнал, че на ул.“ Владайско въстание“ в Шумен преминаваща жена е ухапана от куче. На място e изпратен полицейски екип. Изяснено е, че 57-годишна жена преминавала по тротоар на улицата. В това време домашното куче излязло от отворена от друга жена входна врата на имот и ухапало преминаващата шуменка. 

След преглед в болницата в града станало ясно, че пострадалата е с разкъсани сухожилия и разкъсан мускул на лявата ръка. 

Образувано е досъдебно производство.

Жена от Вълчедръм почина след ухапване от куче в началото на юни. Прокуратурата във Варна също ръководи разследване по случай на починала жена след ухапване от домашното куче. 

Изменен е графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). От там уточниха, че количествата са коригирани според потребностите, декларирани от дружествата за водоснабдяване и канализация (ВиК).

Във връзка с притеснителното състояние на язовир „Камчия“ в началото на септември по инициатива на МОСВ се състоя среща с представители "ВиК - Бургас", "ВиК - Варна" и "ВиК - Сливен", на която беше изискана информация, включително план за разпределение на водните количества между трите дружества. Срещата имаше за цел да се обезпечи водоподаването през следващите месеци и разпределението на оставащия в язовира ресурс, добавиха от екоминистерството. 

Повторна среща със същата цел се състоя в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) на 1 ноемвр

Български екипажи на самолети МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево участваха днес в българо-гръцката летателна тренировка Green Bridge, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Военно-транспортен самолет C-27J Spartan от авиобаза Враждебна в ролята на самолет-нарушител бе ескортиран от българските изтребители и предаден на двойка F-16. Тяхната задача бе да го съпроводят за кацане на летище Лариса.

Във втората част от тренировъчните действия самолетът-нарушител бе прехванат от гръцките изтребители, съпроводен до въздушното пространство на България и предаден на българските дежурни екипажи. Те успешно изпълниха задачата по охрана на въздушното пространство (Air Policing), като го принудиха да кацне на летище Граф Игнатиево.

Летателната тренировка Green Bridge във въздушното пространство на България и Гърция се проведе за десета поредна година. Целта на съвместните

Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“. Отличието беше връчено на проф. Токмакова от д-р Николай Брънзалов, председател на Българския лекарски съюз по време на официална церемония в Националния исторически музей.

Проф. Токмакова е началник на отделение към Кардиологична клиника в УМБАЛ „Св. Георги“ - Пловдив и заместник-ректор по научно-изследователската дейност в Медицински университет - Пловдив.

Благодаря за изключително високата чест, това е огромно признание, каза проф. Токмакова. Тя благодари на своя баща, на учителите си в България и в чужбина, на колегите си и на семейството си. Посвещавам наградата на моите колеги, каза още тя.

Проф. Токмакова завършва Медицински университет (МУ) - Пловдив през 1995 година. Започва работа като докторант към секция „Кардиология“ във висшето училище през

За същия период са съставени 650 акта и 3303 фиша. Девет от актовете са съставени на водачи, които са управлявали моторно превозно средство (МПС) без да притежават свидетелство за правоуправление. Отново и за поредна седмица впечатление прави високият брой на установените проби за употреба на алкохол и наркотици, а именно регистрираните 15 положителни проби за алкохол и шест положителни проби за наркотици, посочи инсп. Войводов. 

Той не изнесе данни за най-високи стойностти на установените положителни проби след употреба на алкохол, тъй като те са обект на досъдебни производства. За двете катастрофи със загинали, инспекторът уточни, че едната е станала на територията на Пловдив, а другата - на територията на областта.

Проверки на готовността за зимно поддържане на общинските пътища и снегопочистващата техника разпореди на общините областният управител на област Разград Владимир Димитров, съобщиха от държавната институция. 

Кметовете трябва да обърнат внимание на готовността на техниката за извличане на закъсали товарни автомобили. Задължително трябва да се осигури финансиране на дейностите по подготовката за зимата и да се отделят целеви средства в кметствата за допълнителни разходи при аварийно-възстановителни работи, посочват от областната управа. 

Оттам допълват, че в общините ще бъдат изготвени списъци на собствениците, притежаващи техника, която е годна за участие в бедствени ситуации през зимата. През ноември миналата година заради усложнената зимна обстановка в област Разград беше обявено бедственото положение. Обилните снеговалежи и силният вятър тогава предизвикаха

Изключително слаб интерес към пробното гласуване с машини отчитат от Районната избирателна комисия (РИК) в Ямбол. То бе организирано днес за жителите на четири от петте общини на областта – Ямбол, Тунджа, Елхово и Стралджа. За община Болярово не е организирано, тъй като там има само две секции, в които ще се гласува с машини, каза председателят на РИК – Ямбол Ани Канева.

Само двама желаещи да им бъде разяснено как се гласува с машина е имало в Елхово и трима в Стралджа. „Интересът към демонстрационното гласуване е изключително занижен вече на този етап. Все по-малко избиратели проявяват интерес. Вероятно, защото хората вече се научиха как се гласува с машина, изборите доста често се случват“, посочи Канева.

В област Ямбол са образувани 232 избирателни секции, от които четири подвижни. Очаква се в понеделник (21 октомври) в Ямбол да пристигнат 102

Община Тунджа поставя нови 2314 улични указателни табели и 1162 информационни пилона във всички 44 населени места, съобщи в социалните мрежи кметът Станчо Ставрев. Проектът променя коренно облика на селата и се радва на одобрението на жителите и гостите на общината. Реализира се с европейско финансиране на стойност 344 649 лв. чрез ресурса на Местната инициативна група (МИГ) „Тунджа“, допълва той.

През настоящата година Община Тунджа приключва поредица от проекти, реализирани с ресурса на МИГ „Тунджа“ и европейско финансиране – ремонтът и обновлението на три читалища; изграждането на две многофункционални спортни площадки; облагородяването на зони за отдих и обществени пространства; създаването на Посетителски център за стари занаяти и др., припомня кметът Ставрев.

„В процес на оценка е един от най-хубавите проекти, в който по инициати

Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин. Поводът е отбелязването на Деня на св. Иван Рилски и на българските лекари.

От името на видинската колегия на БЛС д-р Елисеев получи знака на съюза и плакет за лекар на годината. Преди да връчи наградата председателят на регионалната колегия д-р Борислав Милчев изказа благодарност за неговата всеотдайна работа за пациентите, за видинската болница, както и за колегията. В това трудно време той продължава да стои на своя пост и да управлява една от най-важните структури, без която болницата не би могла да съществува – отделението по анестезиология и интензивно лечение, отбеляза д-р Милчев. И пожела на д-р Елисеев успехи като координатор на спешната медицинска помощ по въздуха за региона. 

Д-р Елисеев благодари за номинацията, както и на с

Над 60 млади доброволци се включиха в "Похода на свободата" във Велико Търново, който завърши с хепънинг пред паметника „Асеневци“. Мълчаливото шествие започна от паметника „Велчова завера“. Походът за свобода се осъществява за десети път по целия свят на една и съща дата и в един и същи час, а идеята е хората да бъдат предупредени, че трафикът на хора се случва непрекъснато и не е далеч от тях, коментира Наталия Георгиева, която е доброволец за Велико Търново на Фондация „Кампания А21“ – България, основен организатор на инициативата.

По думите България е на четвърто място в Европа, както като страна източник, така и крайна дестинация за трафик. Три са основните дейности на организацията – първото е информираност и предупреждение, каквато е целта на Похода за свобода. Второто е открита гореща телефонна линия за сигнали, и за про

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Вертолетно летище ще бъде изградено на територията на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" в Габрово
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.