Начало Сфера Лаборатория за изработване на фалшиви банкноти е разкрита в Шумен, двама мъже са с повдигнати обвинения
1755
България

Лаборатория за изработване на фалшиви банкноти е разкрита в Шумен, двама мъже са с повдигнати обвинения

Лаборатория за изработване на фалшиви банкноти е разкрита в Шумен. В нея са били правени неистински левове, евро и долари с високо качество.Разпоредени са мерки за неотклонение и са повдигнати обвинения срещу двама мъже, съобщи на пресконференция окръжният прокурор на Шумен Орлин Куздов.

| 21 Октомври 2024, 14:01 ч.
Лаборатория за изработване на фалшиви банкноти е разкрита в Шумен, двама мъже са с повдигнати обвинения
Лаборатория за изработване на фалшиви банкноти е разкрита в Шумен, двама мъже са с повдигнати обвинения
Снимка © БТА

Лаборатория за изработване на фалшиви банкноти е разкрита в Шумен. В нея са били правени неистински левове, евро и долари с високо качество. Разпоредени са мерки за неотклонение и са повдигнати обвинения срещу двама мъже, съобщи на пресконференция окръжният прокурор на Шумен Орлин Куздов.

Спират водата в град Оряхово и селата Селановци, Остров, Горни Вадин и Долни Вадин на 23 октомври, съобщава на фейсбук страницата си местната администрация. Посочената причина е извършване на дезинфекция на мрежите и съоръженията с концентриран хлорен разтвор от специалисти на ВиК ООД, район Оряхово.

На 24 октомври вода няма да има и в село Лесковец, се уточнява още в съобщение до гражданите. От ВиК препоръчват 24 часа след пускането на водата, тя да не се ползва за питейни и битови нужди.

В съобщението е посочено, че се планира почистване на водоемите от пясък, измиване на стените и дъната на водните камери на водоемите. 

Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопление. Проектът е финансиран по процедура "За по-чист въздух" на ОП "Околна среда" 2021 - 2027 г", съобщиха от пресцентъра на общината. Общата му стойност е 28 072 211,55 лева, от които 23 861 379,82 лв. са предоставени от Европейския фонд за регионално развитие, а останалата сума е от национално съфинансиране. 

За постигане на целта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Пловдив проектът предвижда подмяна на отоплителните уреди на твърдо гориво на домакинства с алтернативни видове отоплителни устройства - климатици и камини на пелети. От общината съобщиха, че близо 4000 домакинства ще могат да се възползват и да подменят отоплителните си уреди на твърдо гориво с по-екологични устройс

Болнично вертолетно летище ще бъде изградено на територията на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Д-р Тота Венкова" АД в Габрово. Това съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. Инвестицията е в рамките на проекта за осигуряване на спешна помощ по въздух и с нея ще се повиши значително възможността за реакция на медицинските екипи при пациенти със животозастрашаващи състояния, налагащи въздушен транспорт, допълниха от болницата. 

По друг проект в лечебното заведение ще бъдат подменени два от асансьорите. От болницата информираха, че съществуващите четири асансьора често се повреждат и създават неудобства в работата. Вложени са много средства за подмяна на резервни части и съществени ремонти. Нетърпимо е положението, когато лечебното заведение остава само с един работещ транспортен асансьор, посочиха от МБАЛ "Д-р Тота Венкова". Два са сключените договор

Полицията в Сливен издирва участник в катастрофа, който е напуснал местопроизшествието. Това съобщи на брифинг началникът на сектор „Пътна полиция” гл. инспектор Илиян Николов.

Пътният инцидент е станал на 16 октомври на пътя от Сливен преди разклона за село Тополчане между лек автомобил БМВ и бус. Пострадал е водачът на буса, а шофьорът на лекия автомобил е напуснал местопроизшествието. В ход са издирвателни мероприятия по установяването му.

През миналата седмица в областта са станали девет катастрофи, три от тях - тежки, каза гл. инспектор Илиян Николов. Ранени са трима души. За същия период на миналата година е имало 11 произшествия с трима ранени.

Другите две тежки катастрофи са станали на 14 октомври в Твърдица, където автомобил е самокатастрофирал в дърво. На 19 октомври е самокатастрофирал товарен автомобил, а водачът му е пострадал.

През

Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана. Задържан за срок до 72 часа е 28-годишен мъж от Попово, многократно осъждан за различни по вид престъпления, съобщават от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна. 

М. И. е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 354а, ал. 3, т.1 от Наказателния кодекс. Разследването е за държане на високорискови наркотични вещества, поясняват от институцията. 

Младият мъж е задържан на 20 октомври, при специализирана операция. При предприетите в хода процесуални действия по претърсване и изземване са намерени и иззети около 17 килограма зелена тревиста маса, реагирала при полеви тест на марихуана. 

Работата по случая продължава и към момента под ръководството и надзора на Териториалното отделение – Попово при Районна прокуратура –

По случая се работи от година. Миналия четвъртък - 17 октомври, са претърсени адреси в Шумен, като са намерени и иззети фалшивите банкноти и техника. "Успяхме да предотвратим хъб за изработване на неистински парични знаци, които имат курс в страната и чужбина. Операцията е извършена заедно с Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, не е разгласявана досега пред обществеността", коментира Куздов.

Заместник-окръжният прокурор на Шумен - Делян Димитров заяви, че образуваното наказателно производство е за престъпления против паричната и кредитната система в страната.

"На този етап две лица на средна възраст са привлечени към наказателна отговорност. Едното - за престъпления по член 243, според който наказателна отговорност носи лице, което изготвя неистински парични знаци, с курс в страната и чужбина. Наказанието за това престъпление е от 5 до 15 г. Същото лице е привлечено към наказателна отговорност и за престъпления по член 246, алинея първа и трета. Всяко от тези престъпления е наказуемо с лишаване от свобода до 6 години. Към наказателна отговорност е привлечено и второ лице, за престъпления по член 246, алинея първа и трета от Наказателния кодекс", каза Димитров. По думите му и двамата мъже са осъждани в миналото за престъпления от общ характер.

Единият мъж е направил самопризнания, а другият не е дал пояснения, има индикация, че може би ще съдейства, каза Димитров. Той отбеляза, че в дома на едно от лицата са намерени множество банкноти от 50 лв., 500 евро, доларови банкноти, както и техника за изработване на фалшивите парични знаци. "Банкнотите от 50 лв. са минавали през банкомати, което показва, че са с изключително високо качество, много добре изработени", каза още Димитров.

Заместник-окръжният прокурор обяви, че по думите на единия задържан, който е дал обяснения пред съдия, от банкнотите по 50 лв. са произведени минимум 100 000 лв. Те са разпространявани от 2022 г. в България. По данни на БНБ са засечени около 750 банкноти, каза Димитров.

Криминалисти иззеха 27 кг коноп от къща в село Хърсово, община Сандански. Обвиняемият за престъплението е задържан, информират от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Благоевград. 

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се водят действия по разследване и по образуване на досъдебно производство.

На 16.10.2024 г. е извършено претърсване и изземване при условията на неотложност в къща в с. Хърсово, община Сандански. Домът е обитаван от 31-годишния А.Ш.. В хода на процесуалното действие е открито и иззето незаконно държано наркотично вещество – коноп, с общо тегло 27 кг. Наркотикът е бил разпределен в 10 отделни обекта.

В качеството на обвиняем по делото е привлечен А.Ш.

От събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е автор на деянието. Налице е реална опасност той да се укри

С тържествен водосвет днес в общинската болница в Горна Оряховица бяха открити напълно ремонтираните отделения по очни болести и по "Уши, нос, гърло" (УНГ). Официалното откриване се състоя в навечерието на Деня на Свети Йоан Рилски Чудотворец, който е патрон на лечебното заведение. Официални гости на събитието бяха председателят на Общинския съвет в града Огнян Стоянов и заместник-кметовете Петя Иванова и Даниел Божанков. Водосвет отслужи протойерей Антоний, който припомни, че свети Иван Рилски е не само покровител на българите, но и на лекарите.

Ремонтът на Отделението по очни болести включва освежаване, подмяна на дограмата, фаянса и осветлението в манипулационните и приемни кабинети, в лекарските стаи и болничните стаи. Коридорите също са освежени, с нови мебели и шкафове. Направен е и ремонт на стълбището към това крило на сградата.

Ремонтните дейности в очното отдел

Към 10 часа на частичните местни избори във Варна своя вот са дали 1,4 на сто от гласоподавателите, съобщиха от Общинската избирателна комисия. В район „Приморски“ до секциите са отишли 682 души, или около 0,8 процента от избирателите. За кмет на район „Одесос“ са гласували 412 души. Това е 0,6 на сто от имащите право на глас.

Днес в двата района са отворени 201 секции, като в 198 от тях има възможност за машинно гласуване. До частичните местни избори във Варна се стигна, след като през февруари Общинската избирателна комисия прекрати предсрочно пълномощията на избраните за кметове Цветнен Цветков и Николай Желязков. За провеждането на днешния вот от общинския бюджет бяха заделени 1,4 милиона лева.

Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информацията за трафика по границите е към 6:00 часа.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Кардам“, „Дуранкулак“, „Оряхово“ и „Никопол“ на изход за товарни автомобили.

Поради извършване на основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП &bd

С отдаване на воински почести и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на парашутиста в София ще бъде отбелязан Денят на военния парашутист, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. Днес се навършват 80 години от първото участие на Парашутната дружина от състава на Първата българска армия в реални бойни действия, допълниха от прессекретариата на президента.

В 10:30 часа на Алеята на парашутиста в Централните софийски гробища ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на загиналите български парашутисти.

В 12:30 часа на площад „Народно събрание“ в София ще бъдат отдадени воински почести и ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника на парашутиста. В тържествения ритуал ще участват представители на ръководството на Министерството на отбраната и Щаба на отбраната, военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции (СКСО) и ве

От евробанкнотите в обращение са засечени около 1000 в България и други страни от Европейския съюз. Възможно е в оборот да са повече парични знаци. Има данни, че са разпространявани от 2020 г. насам, допълни Димитров.

„Това е много тежко посегателство срещу цялата система финансова на България и Европейския съюз и е добре, че е спряно това производство. Предстои още работа по случая, заедно с партньорските служби“, посочи Орлин Куздов.

Той поясни, че мерките на задържаните са минали успешно - "задържане под стража" за единия и "домашен арест" за другия, свързан с лабораторията за фалшиви банкноти. "Тези мерки удовлетворяват напълно на този етап разследването. Освен това са им поставени забрани за напускане на страната. Тепърва ще бъдат назначавани и изготвени множество експертизи. Иззети са парични знаци, техника, свързана с изработването на банкноти, включително броячни апарати", допълни Димитров.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия. Той е във връзка със заповед на областния управител на град Добрич Румен ...
Вертолетно летище ще бъде изградено на територията на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" в Габрово
Болнично вертолетно летище ще бъде изградено на територията на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Д-р Тота Венкова" АД в Габрово. Това съобщиха от пресцентъра на ле ...
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана. Задържан за срок до 72 часа е 28-годишен мъж от Попово, многократно осъждан за различни ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 05:57 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1755
България

Лаборатория за изработване на фалшиви банкноти е разкрита в Шумен, двама мъже са с повдигнати обвинения

Лаборатория за изработване на фалшиви банкноти е разкрита в Шумен. В нея са били правени неистински левове, евро и долари с високо качество.Разпоредени са мерки за неотклонение и са повдигнати обвинения срещу двама мъже, съобщи на пресконференция окръжният прокурор на Шумен Орлин Куздов.

| 21 Октомври 2024, 14:01 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Лаборатория за изработване на фалшиви банкноти е разкрита в Шумен, двама мъже са с повдигнати обвинения
Лаборатория за изработване на фалшиви банкноти е разкрита в Шумен, двама мъже са с повдигнати обвинения
Снимка © БТА

Лаборатория за изработване на фалшиви банкноти е разкрита в Шумен. В нея са били правени неистински левове, евро и долари с високо качество. Разпоредени са мерки за неотклонение и са повдигнати обвинения срещу двама мъже, съобщи на пресконференция окръжният прокурор на Шумен Орлин Куздов.

Спират водата в град Оряхово и селата Селановци, Остров, Горни Вадин и Долни Вадин на 23 октомври, съобщава на фейсбук страницата си местната администрация. Посочената причина е извършване на дезинфекция на мрежите и съоръженията с концентриран хлорен разтвор от специалисти на ВиК ООД, район Оряхово.

На 24 октомври вода няма да има и в село Лесковец, се уточнява още в съобщение до гражданите. От ВиК препоръчват 24 часа след пускането на водата, тя да не се ползва за питейни и битови нужди.

В съобщението е посочено, че се планира почистване на водоемите от пясък, измиване на стените и дъната на водните камери на водоемите. 

Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопление. Проектът е финансиран по процедура "За по-чист въздух" на ОП "Околна среда" 2021 - 2027 г", съобщиха от пресцентъра на общината. Общата му стойност е 28 072 211,55 лева, от които 23 861 379,82 лв. са предоставени от Европейския фонд за регионално развитие, а останалата сума е от национално съфинансиране. 

За постигане на целта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Пловдив проектът предвижда подмяна на отоплителните уреди на твърдо гориво на домакинства с алтернативни видове отоплителни устройства - климатици и камини на пелети. От общината съобщиха, че близо 4000 домакинства ще могат да се възползват и да подменят отоплителните си уреди на твърдо гориво с по-екологични устройс

Болнично вертолетно летище ще бъде изградено на територията на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Д-р Тота Венкова" АД в Габрово. Това съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. Инвестицията е в рамките на проекта за осигуряване на спешна помощ по въздух и с нея ще се повиши значително възможността за реакция на медицинските екипи при пациенти със животозастрашаващи състояния, налагащи въздушен транспорт, допълниха от болницата. 

По друг проект в лечебното заведение ще бъдат подменени два от асансьорите. От болницата информираха, че съществуващите четири асансьора често се повреждат и създават неудобства в работата. Вложени са много средства за подмяна на резервни части и съществени ремонти. Нетърпимо е положението, когато лечебното заведение остава само с един работещ транспортен асансьор, посочиха от МБАЛ "Д-р Тота Венкова". Два са сключените договор

Полицията в Сливен издирва участник в катастрофа, който е напуснал местопроизшествието. Това съобщи на брифинг началникът на сектор „Пътна полиция” гл. инспектор Илиян Николов.

Пътният инцидент е станал на 16 октомври на пътя от Сливен преди разклона за село Тополчане между лек автомобил БМВ и бус. Пострадал е водачът на буса, а шофьорът на лекия автомобил е напуснал местопроизшествието. В ход са издирвателни мероприятия по установяването му.

През миналата седмица в областта са станали девет катастрофи, три от тях - тежки, каза гл. инспектор Илиян Николов. Ранени са трима души. За същия период на миналата година е имало 11 произшествия с трима ранени.

Другите две тежки катастрофи са станали на 14 октомври в Твърдица, където автомобил е самокатастрофирал в дърво. На 19 октомври е самокатастрофирал товарен автомобил, а водачът му е пострадал.

През

Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана. Задържан за срок до 72 часа е 28-годишен мъж от Попово, многократно осъждан за различни по вид престъпления, съобщават от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна. 

М. И. е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 354а, ал. 3, т.1 от Наказателния кодекс. Разследването е за държане на високорискови наркотични вещества, поясняват от институцията. 

Младият мъж е задържан на 20 октомври, при специализирана операция. При предприетите в хода процесуални действия по претърсване и изземване са намерени и иззети около 17 килограма зелена тревиста маса, реагирала при полеви тест на марихуана. 

Работата по случая продължава и към момента под ръководството и надзора на Териториалното отделение – Попово при Районна прокуратура –

По случая се работи от година. Миналия четвъртък - 17 октомври, са претърсени адреси в Шумен, като са намерени и иззети фалшивите банкноти и техника. "Успяхме да предотвратим хъб за изработване на неистински парични знаци, които имат курс в страната и чужбина. Операцията е извършена заедно с Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, не е разгласявана досега пред обществеността", коментира Куздов.

Заместник-окръжният прокурор на Шумен - Делян Димитров заяви, че образуваното наказателно производство е за престъпления против паричната и кредитната система в страната.

"На този етап две лица на средна възраст са привлечени към наказателна отговорност. Едното - за престъпления по член 243, според който наказателна отговорност носи лице, което изготвя неистински парични знаци, с курс в страната и чужбина. Наказанието за това престъпление е от 5 до 15 г. Същото лице е привлечено към наказателна отговорност и за престъпления по член 246, алинея първа и трета. Всяко от тези престъпления е наказуемо с лишаване от свобода до 6 години. Към наказателна отговорност е привлечено и второ лице, за престъпления по член 246, алинея първа и трета от Наказателния кодекс", каза Димитров. По думите му и двамата мъже са осъждани в миналото за престъпления от общ характер.

Единият мъж е направил самопризнания, а другият не е дал пояснения, има индикация, че може би ще съдейства, каза Димитров. Той отбеляза, че в дома на едно от лицата са намерени множество банкноти от 50 лв., 500 евро, доларови банкноти, както и техника за изработване на фалшивите парични знаци. "Банкнотите от 50 лв. са минавали през банкомати, което показва, че са с изключително високо качество, много добре изработени", каза още Димитров.

Заместник-окръжният прокурор обяви, че по думите на единия задържан, който е дал обяснения пред съдия, от банкнотите по 50 лв. са произведени минимум 100 000 лв. Те са разпространявани от 2022 г. в България. По данни на БНБ са засечени около 750 банкноти, каза Димитров.

Криминалисти иззеха 27 кг коноп от къща в село Хърсово, община Сандански. Обвиняемият за престъплението е задържан, информират от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Благоевград. 

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се водят действия по разследване и по образуване на досъдебно производство.

На 16.10.2024 г. е извършено претърсване и изземване при условията на неотложност в къща в с. Хърсово, община Сандански. Домът е обитаван от 31-годишния А.Ш.. В хода на процесуалното действие е открито и иззето незаконно държано наркотично вещество – коноп, с общо тегло 27 кг. Наркотикът е бил разпределен в 10 отделни обекта.

В качеството на обвиняем по делото е привлечен А.Ш.

От събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е автор на деянието. Налице е реална опасност той да се укри

С тържествен водосвет днес в общинската болница в Горна Оряховица бяха открити напълно ремонтираните отделения по очни болести и по "Уши, нос, гърло" (УНГ). Официалното откриване се състоя в навечерието на Деня на Свети Йоан Рилски Чудотворец, който е патрон на лечебното заведение. Официални гости на събитието бяха председателят на Общинския съвет в града Огнян Стоянов и заместник-кметовете Петя Иванова и Даниел Божанков. Водосвет отслужи протойерей Антоний, който припомни, че свети Иван Рилски е не само покровител на българите, но и на лекарите.

Ремонтът на Отделението по очни болести включва освежаване, подмяна на дограмата, фаянса и осветлението в манипулационните и приемни кабинети, в лекарските стаи и болничните стаи. Коридорите също са освежени, с нови мебели и шкафове. Направен е и ремонт на стълбището към това крило на сградата.

Ремонтните дейности в очното отдел

Към 10 часа на частичните местни избори във Варна своя вот са дали 1,4 на сто от гласоподавателите, съобщиха от Общинската избирателна комисия. В район „Приморски“ до секциите са отишли 682 души, или около 0,8 процента от избирателите. За кмет на район „Одесос“ са гласували 412 души. Това е 0,6 на сто от имащите право на глас.

Днес в двата района са отворени 201 секции, като в 198 от тях има възможност за машинно гласуване. До частичните местни избори във Варна се стигна, след като през февруари Общинската избирателна комисия прекрати предсрочно пълномощията на избраните за кметове Цветнен Цветков и Николай Желязков. За провеждането на днешния вот от общинския бюджет бяха заделени 1,4 милиона лева.

Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информацията за трафика по границите е към 6:00 часа.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Кардам“, „Дуранкулак“, „Оряхово“ и „Никопол“ на изход за товарни автомобили.

Поради извършване на основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП &bd

С отдаване на воински почести и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на парашутиста в София ще бъде отбелязан Денят на военния парашутист, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. Днес се навършват 80 години от първото участие на Парашутната дружина от състава на Първата българска армия в реални бойни действия, допълниха от прессекретариата на президента.

В 10:30 часа на Алеята на парашутиста в Централните софийски гробища ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на загиналите български парашутисти.

В 12:30 часа на площад „Народно събрание“ в София ще бъдат отдадени воински почести и ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника на парашутиста. В тържествения ритуал ще участват представители на ръководството на Министерството на отбраната и Щаба на отбраната, военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции (СКСО) и ве

От евробанкнотите в обращение са засечени около 1000 в България и други страни от Европейския съюз. Възможно е в оборот да са повече парични знаци. Има данни, че са разпространявани от 2020 г. насам, допълни Димитров.

„Това е много тежко посегателство срещу цялата система финансова на България и Европейския съюз и е добре, че е спряно това производство. Предстои още работа по случая, заедно с партньорските служби“, посочи Орлин Куздов.

Той поясни, че мерките на задържаните са минали успешно - "задържане под стража" за единия и "домашен арест" за другия, свързан с лабораторията за фалшиви банкноти. "Тези мерки удовлетворяват напълно на този етап разследването. Освен това са им поставени забрани за напускане на страната. Тепърва ще бъдат назначавани и изготвени множество експертизи. Иззети са парични знаци, техника, свързана с изработването на банкноти, включително броячни апарати", допълни Димитров.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Вертолетно летище ще бъде изградено на територията на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" в Габрово
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.