Начало Сфера За седмица са глобени 15 пешеходци в региона на Монтана, казаха от полицията
1828
България

За седмица са глобени 15 пешеходци в региона на Монтана, казаха от полицията

Само за седмица са глобени 15 пешеходци при акция, свързана с контрола на водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди, електрически индивидуални превозни средства, както и на нарушения от и срещу пешеходци, съобщи на брифинг старши инспектор Красимир Кирилов - началник група „Пътен контрол, организация на движението и превантивна дейност“ в сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР в Монтана.За времето на акцията от 14-ти до 20 октомври са проверени 51 пешеходци, от които 15 са глобени.

| 21 Октомври 2024, 14:16 ч.
За седмица са глобени 15 пешеходци в региона на Монтана, казаха от полицията
За седмица са глобени 15 пешеходци в региона на Монтана, казаха от полицията
Снимка © БТА

Само за седмица са глобени 15 пешеходци при акция, свързана с контрола на водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди, електрически индивидуални превозни средства, както и на нарушения от и срещу пешеходци, съобщи на брифинг старши инспектор Красимир Кирилов - началник група „Пътен контрол, организация на движението и превантивна дейност“ в сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР в Монтана.

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) предприема мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата преди, по време и след футболната среща между отборите на ПФК Левски и ПФК ЦСКА-София. Това съобщиха от МВР. Мачът ще се играе на Националния стадион „Васил Левски“ от 15:45 ч. днес.

Феновете на символичния домакин ПФК Левски ще бъдат настанени в сектори „А“ и „Б“, а тези на ПФК ЦСКА-София - в сектори „В“ и „Г“. Входовете на стадиона ще бъдат отворени за посетители от 13:45 часа.

Във връзка със спецификата на спортната проява се очаква струпване на много хора в централната градска част и по основните булеварди. Възможни са моментни затруднения в трафика и забавяне по някои линии на градския транспорт, посочват от МВР. В часовете на придвижване на привържениците към и от стадиона о

Проверки на готовността за зимно поддържане на общинските пътища и снегопочистващата техника разпореди на общините областният управител на област Разград Владимир Димитров, съобщиха от държавната институция. 

Кметовете трябва да обърнат внимание на готовността на техниката за извличане на закъсали товарни автомобили. Задължително трябва да се осигури финансиране на дейностите по подготовката за зимата и да се отделят целеви средства в кметствата за допълнителни разходи при аварийно-възстановителни работи, посочват от областната управа. 

Оттам допълват, че в общините ще бъдат изготвени списъци на собствениците, притежаващи техника, която е годна за участие в бедствени ситуации през зимата. През ноември миналата година заради усложнената зимна обстановка в област Разград беше обявено бедственото положение. Обилните снеговалежи и силният вятър тогава предизвикаха

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В сутрешните часове на места в низините и около водните басейни ще има мъгла. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, в София - около 0°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Утре ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността, средна и висока, ще има над крайните западни райони. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 15° и 20°, в София – около 18°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен предимно северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 14° и 16°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб източен, по високите части – умерен североизточен вятър. Максим

Със символична първа копка започна рехабилитацията на улица „Стефан Караджа“ в омуртагското село Величка. Обновена ще бъде отсечка от 1090 м., съобщи секретарят на Община Омуртаг Емрах Шюкриев.

Ул. „Стефан Караджа“ е основна в населеното място. Силно амортизирана в годините, върху част нея не е останала асфалтова настилка. Сега дългоочакваният ремонт започва. В дейностите ще бъдат инвестирани 463 000 лв., целево финансиране по споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, поясни Шюкриев.

По негови думи проектът е част от усилията на Община Омуртаг за подобряване на местната инфраструктура и ще осигури значително по-добри условия за жителите на селото. Днес във Величка бе извършена и подмяна на старите улични лампи с нови LED осветителни тела.

На официалната церемония за започване на ремонта от общинското ръков

Предстои създаването на нова европейска партия „Европа на суверенните нации“, обявиха от „Възраждане“ на пресконференция в централата на партията днес.

Предстои да бъде избран председателят на тази политическа партия. Имаме постигната договореност Станислав Стоянов да е председател на новата група, каза председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

"Предстои създаването на европейска партия „Европа на суверенните нации“. Нашият проект е с дългосрочна перспектива. Амбицията ни е да растем", каза Рене Ауст - председател на новата група в ЕП "Европа на суверенните нации".

Той заяви подкрепата си към Станислав Стоянов като бъдещ председател на партията.

Искаме тази партия да се установи трайно в европейския живот. Европейските граждани заслужават да бъдат представени честно, каза евродепутатът от „Възра

За времето на акцията от 14-ти до 20 октомври са проверени 51 пешеходци, от които 15 са глобени. Проверени са и 16 водачи на електрически тротинетки. Глобени със съставен акт са родителите на четирима от тях, които са малолетни или непълнолетни, без право да управляват превозни средства. При проверените водачи на мотоциклети, мотопеди и велосипеди няма констатирани нарушения.

От началото на годината ранените при инциденти с пешеходци са 29 души, а загиналите са трима, поясни главен инспектор Елвис Иванов - началник сектор „Пътна полиция“ в Монтана.

Бензиностанция за зареждане на лодки е монтирана на бургаското пристанище "Сарафово". Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

Тя се намира на кея и от нея може да се зарежда с два вида гориво - бензин и дизел. Модулната станция е абсолютно автономна, без нужда от персонал, като поддържа плащане с банкноти и банкови карти. До няколко дни станцията ще влезе в експлоатация и може да бъде използвана от рибарите, посочиха от Общината.

Предстои монтиране на такива зарядни станции за плавателни съдове и на пристанищата "Крайморие" и "Ченгене скеле".

Припомняме, че рибарското пристанище в бургаския квартал "Сарафово" е първото изградено в България със средства по оперативна програма за развитие на сектор "Рибарство".

През март т.г. Община Бургас постави и четири зарядни станции за електрически лодки на пристана в бургаския квартал "Крайморие". Осигурява

През есенния дъждовен сезон, когато чадърът става почти ежедневно задължителен аксесоар, попита етнолога гл. ас. д-р Илия Вълев, ръководител на отдел „Експозиции“ в Националния етнографски музей към Института за етнология и фолклористика при Българската академия на науките, откъде идва чадърът и какви суеверия  и ритуали има по нашите земи, свързани с него и с дъжда. 

Историята на чадъра е много стара, изобретяването му се крие хилядолетия назад във времето и по исторически данни два древни народа си оспорват първенството за неговото използване. Това са египтяните и китайците, обясни д-р Вълев. Кой от двата народа наистина може да се нарече първооткривател на чадъра, той не се наема да посочи. Още повече, че има и косвени данни за използване на листа на широколистни растения за предпазване, както от дъжд, така и от силното слънце. Затова и съществуват два

Постъпилите средства от наложени наказания по Закона за движение по пътищата за периода от 11-и до 18 октомври са 2 549 079, 90 лв. Това съобщиха от МВР.

В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата за тези дни са проверени 100 870 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 115 980 водачи и пътници. Съставени са 30 048 фиша и 6312 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на моторни превозни средства от неправоспособни водачи.

В рамките на изминалата седмица са установени общо 194 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, от тях 90 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 104  – с над 1,2 на 1000, а 20 са отказали тестван

Курбан за здраве ще бъде раздаден на Димитровден в тревненското село Скорците, съобщиха организаторите. 

На Димитровден своят храмов празник ще отбележи и църквата „Свети Димитър“, чиято сграда е паметник на културата. 

Курбанът е насрочен за 11:00 ч., като преди това ще бъде отслужена празнична света литургия в църквата „Свети Димитър“. Сградата предстои да бъде реставрирана по спечелен проект от църковното настоятелство.

Купони за курбана ще се продават от 10:00 ч. до 16:00 ч. от Руслана Илиева, кметски наместник на кметство Бижовци. При наличие на останали купони за курбана, желаещите ще могат да си закупят и на място, в деня на самия празник. Приканваме хората да си носят съдове за разсипване и прибори за хранене, допълват организаторите.

Районната лекарска колегия (РЛК) в Смолян ще отличи изтъкнати български лекари, съобщи д-р Даниела Дариткова – председател на РЛК.

По повод Деня на българския лекар ще се състои поредното издание на научния симпозиум "Чилова академия – 2024", организиран от колегията. Форумът ще бъде на 25 и 26 октомври в гранд хотел "Мургавец“ в Пампорово.

На заседание на Управителния съвет на РЛК е взето решение за присъждане на четири награди. Чиловата награда се присъжда на д-р Тодор Кантарджиев - председател на Българската асоциация на микробиолозите, за цялостния му научен и практически принос в областта на микробиологията. „Наградата на д-р Кантарджиев е и за активната му позиция и ангажираност с проблемите на общественото здраве в България, както и ползотворното сътрудничество и помощта, която той оказа на лечебните заведения в Смолянска област по време н

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
В Силистренско зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, мотопеди, мотоциклети и велосипеди. За миналата седмица те са 21, съобщиха на брифинг ...
Мъж от Вълчедръм е загинал при пожар в дома си
Самотно живеещ 62-годишен мъж от град Вълчедръм, област Монтана, е загинал при пожар дома си, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. На 20 октомври в 23:58 часа в Районн ...
В Сливен пристигнаха бюлетините за изборите за Народно събрание на 27 октомври
В Сливен пристигнаха бюлетините за изборите за Народно събрание на 27 октомври, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Бюлетините за 21-ви избирателен район &nda ...
Полицейска операция с акцент върху невръчените наказателни постановления и електронни фишове започна в област Кърджали
На територията на област Кърджали започна нова специализирана полицейска операция, в която освен за спазване на скоростните режими, употреба на алкохол и наркотици, ще се акцентира ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 06:04 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1828
България

За седмица са глобени 15 пешеходци в региона на Монтана, казаха от полицията

Само за седмица са глобени 15 пешеходци при акция, свързана с контрола на водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди, електрически индивидуални превозни средства, както и на нарушения от и срещу пешеходци, съобщи на брифинг старши инспектор Красимир Кирилов - началник група „Пътен контрол, организация на движението и превантивна дейност“ в сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР в Монтана.За времето на акцията от 14-ти до 20 октомври са проверени 51 пешеходци, от които 15 са глобени.

| 21 Октомври 2024, 14:16 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
За седмица са глобени 15 пешеходци в региона на Монтана, казаха от полицията
За седмица са глобени 15 пешеходци в региона на Монтана, казаха от полицията
Снимка © БТА

Само за седмица са глобени 15 пешеходци при акция, свързана с контрола на водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди, електрически индивидуални превозни средства, както и на нарушения от и срещу пешеходци, съобщи на брифинг старши инспектор Красимир Кирилов - началник група „Пътен контрол, организация на движението и превантивна дейност“ в сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР в Монтана.

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) предприема мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата преди, по време и след футболната среща между отборите на ПФК Левски и ПФК ЦСКА-София. Това съобщиха от МВР. Мачът ще се играе на Националния стадион „Васил Левски“ от 15:45 ч. днес.

Феновете на символичния домакин ПФК Левски ще бъдат настанени в сектори „А“ и „Б“, а тези на ПФК ЦСКА-София - в сектори „В“ и „Г“. Входовете на стадиона ще бъдат отворени за посетители от 13:45 часа.

Във връзка със спецификата на спортната проява се очаква струпване на много хора в централната градска част и по основните булеварди. Възможни са моментни затруднения в трафика и забавяне по някои линии на градския транспорт, посочват от МВР. В часовете на придвижване на привържениците към и от стадиона о

Проверки на готовността за зимно поддържане на общинските пътища и снегопочистващата техника разпореди на общините областният управител на област Разград Владимир Димитров, съобщиха от държавната институция. 

Кметовете трябва да обърнат внимание на готовността на техниката за извличане на закъсали товарни автомобили. Задължително трябва да се осигури финансиране на дейностите по подготовката за зимата и да се отделят целеви средства в кметствата за допълнителни разходи при аварийно-възстановителни работи, посочват от областната управа. 

Оттам допълват, че в общините ще бъдат изготвени списъци на собствениците, притежаващи техника, която е годна за участие в бедствени ситуации през зимата. През ноември миналата година заради усложнената зимна обстановка в област Разград беше обявено бедственото положение. Обилните снеговалежи и силният вятър тогава предизвикаха

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В сутрешните часове на места в низините и около водните басейни ще има мъгла. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, в София - около 0°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Утре ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността, средна и висока, ще има над крайните западни райони. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 15° и 20°, в София – около 18°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен предимно северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 14° и 16°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб източен, по високите части – умерен североизточен вятър. Максим

Със символична първа копка започна рехабилитацията на улица „Стефан Караджа“ в омуртагското село Величка. Обновена ще бъде отсечка от 1090 м., съобщи секретарят на Община Омуртаг Емрах Шюкриев.

Ул. „Стефан Караджа“ е основна в населеното място. Силно амортизирана в годините, върху част нея не е останала асфалтова настилка. Сега дългоочакваният ремонт започва. В дейностите ще бъдат инвестирани 463 000 лв., целево финансиране по споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, поясни Шюкриев.

По негови думи проектът е част от усилията на Община Омуртаг за подобряване на местната инфраструктура и ще осигури значително по-добри условия за жителите на селото. Днес във Величка бе извършена и подмяна на старите улични лампи с нови LED осветителни тела.

На официалната церемония за започване на ремонта от общинското ръков

Предстои създаването на нова европейска партия „Европа на суверенните нации“, обявиха от „Възраждане“ на пресконференция в централата на партията днес.

Предстои да бъде избран председателят на тази политическа партия. Имаме постигната договореност Станислав Стоянов да е председател на новата група, каза председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

"Предстои създаването на европейска партия „Европа на суверенните нации“. Нашият проект е с дългосрочна перспектива. Амбицията ни е да растем", каза Рене Ауст - председател на новата група в ЕП "Европа на суверенните нации".

Той заяви подкрепата си към Станислав Стоянов като бъдещ председател на партията.

Искаме тази партия да се установи трайно в европейския живот. Европейските граждани заслужават да бъдат представени честно, каза евродепутатът от „Възра

За времето на акцията от 14-ти до 20 октомври са проверени 51 пешеходци, от които 15 са глобени. Проверени са и 16 водачи на електрически тротинетки. Глобени със съставен акт са родителите на четирима от тях, които са малолетни или непълнолетни, без право да управляват превозни средства. При проверените водачи на мотоциклети, мотопеди и велосипеди няма констатирани нарушения.

От началото на годината ранените при инциденти с пешеходци са 29 души, а загиналите са трима, поясни главен инспектор Елвис Иванов - началник сектор „Пътна полиция“ в Монтана.

Бензиностанция за зареждане на лодки е монтирана на бургаското пристанище "Сарафово". Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

Тя се намира на кея и от нея може да се зарежда с два вида гориво - бензин и дизел. Модулната станция е абсолютно автономна, без нужда от персонал, като поддържа плащане с банкноти и банкови карти. До няколко дни станцията ще влезе в експлоатация и може да бъде използвана от рибарите, посочиха от Общината.

Предстои монтиране на такива зарядни станции за плавателни съдове и на пристанищата "Крайморие" и "Ченгене скеле".

Припомняме, че рибарското пристанище в бургаския квартал "Сарафово" е първото изградено в България със средства по оперативна програма за развитие на сектор "Рибарство".

През март т.г. Община Бургас постави и четири зарядни станции за електрически лодки на пристана в бургаския квартал "Крайморие". Осигурява

През есенния дъждовен сезон, когато чадърът става почти ежедневно задължителен аксесоар, попита етнолога гл. ас. д-р Илия Вълев, ръководител на отдел „Експозиции“ в Националния етнографски музей към Института за етнология и фолклористика при Българската академия на науките, откъде идва чадърът и какви суеверия  и ритуали има по нашите земи, свързани с него и с дъжда. 

Историята на чадъра е много стара, изобретяването му се крие хилядолетия назад във времето и по исторически данни два древни народа си оспорват първенството за неговото използване. Това са египтяните и китайците, обясни д-р Вълев. Кой от двата народа наистина може да се нарече първооткривател на чадъра, той не се наема да посочи. Още повече, че има и косвени данни за използване на листа на широколистни растения за предпазване, както от дъжд, така и от силното слънце. Затова и съществуват два

Постъпилите средства от наложени наказания по Закона за движение по пътищата за периода от 11-и до 18 октомври са 2 549 079, 90 лв. Това съобщиха от МВР.

В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата за тези дни са проверени 100 870 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 115 980 водачи и пътници. Съставени са 30 048 фиша и 6312 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на моторни превозни средства от неправоспособни водачи.

В рамките на изминалата седмица са установени общо 194 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, от тях 90 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 104  – с над 1,2 на 1000, а 20 са отказали тестван

Курбан за здраве ще бъде раздаден на Димитровден в тревненското село Скорците, съобщиха организаторите. 

На Димитровден своят храмов празник ще отбележи и църквата „Свети Димитър“, чиято сграда е паметник на културата. 

Курбанът е насрочен за 11:00 ч., като преди това ще бъде отслужена празнична света литургия в църквата „Свети Димитър“. Сградата предстои да бъде реставрирана по спечелен проект от църковното настоятелство.

Купони за курбана ще се продават от 10:00 ч. до 16:00 ч. от Руслана Илиева, кметски наместник на кметство Бижовци. При наличие на останали купони за курбана, желаещите ще могат да си закупят и на място, в деня на самия празник. Приканваме хората да си носят съдове за разсипване и прибори за хранене, допълват организаторите.

Районната лекарска колегия (РЛК) в Смолян ще отличи изтъкнати български лекари, съобщи д-р Даниела Дариткова – председател на РЛК.

По повод Деня на българския лекар ще се състои поредното издание на научния симпозиум "Чилова академия – 2024", организиран от колегията. Форумът ще бъде на 25 и 26 октомври в гранд хотел "Мургавец“ в Пампорово.

На заседание на Управителния съвет на РЛК е взето решение за присъждане на четири награди. Чиловата награда се присъжда на д-р Тодор Кантарджиев - председател на Българската асоциация на микробиолозите, за цялостния му научен и практически принос в областта на микробиологията. „Наградата на д-р Кантарджиев е и за активната му позиция и ангажираност с проблемите на общественото здраве в България, както и ползотворното сътрудничество и помощта, която той оказа на лечебните заведения в Смолянска област по време н

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Мъж от Вълчедръм е загинал при пожар в дома си
В Сливен пристигнаха бюлетините за изборите за Народно събрание на 27 октомври
Полицейска операция с акцент върху невръчените наказателни постановления и електронни фишове започна в област Кърджали
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.