Начало Сфера Областният управител на Силистра е изразил несъгласие с предложени промени в разписанието на влаковете
1750
България

Областният управител на Силистра е изразил несъгласие с предложени промени в разписанието на влаковете

Областният управител на Силистра е изразил несъгласие с предложените промени от Български държавни железници (БДЖ) за движението на влаковете по линията до крайдунавския град, съобщиха от областната администрация.Предложението на БДЖ предвижда, поради слаб интерес, да отпадне единият от влаковете до гара Самуил.

| 21 Октомври 2024, 14:19 ч.
Областният управител на Силистра е изразил несъгласие с предложени промени в разписанието на влаковете
Областният управител на Силистра е изразил несъгласие с предложени промени в разписанието на влаковете
Снимка © Александър Леви

Областният управител на Силистра е изразил несъгласие с предложените промени от Български държавни железници (БДЖ) за движението на влаковете по линията до крайдунавския град, съобщиха от областната администрация. Предложението на БДЖ предвижда, поради слаб интерес, да отпадне единият от влаковете до гара Самуил.

Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт, съобщиха от прокуратурата.

Припомняме, че тежкото престъпление беше извършено в края на юли т.г. За побоя над 56-годишната жена бяха задържани двама непълнолетни, като според данните побоят е бил нанесен основно от единия от тях.. Сигнал по случая беше подаден от служители на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник.  

Пострадалата бе настанена в болнично заведение, където два месеца по-късно почина. Спрямо извършителя на деянието бе взета мярка за неотклонение "задържане под стража", а след смъртта делото срещу него бе прехвърлено в Окръжната прокуратура. Въпреки че в ареста той навърши пълнолетие, ще бъде съден като непълнолетен, тъй като към момента на престъплението е бил на 17 години. Наказателният кодекс предвижда наказание "лишаване от свобода" от пет до

Столична община (СО) отваря за движение пътната връзка от бул. “България” към Околовръстен път в посока “Младост” под компрометираното съоръжение, съобщиха от пресцентъра на общината. Кметът Васил Терзиев също потвърди с пост във Фейсбук, че движението ще бъде пуснато утре. 

Разпространената от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) позиция в петък не отговаря на истината, всява неоснователен предизборен страх и е срам за нивото на институциите в България, посочват от Столична община. От АПИ заявиха тогава, че не могат да съгласуват предложената временна организация при детелината на бул. „България“, защото не гарантира безопасността на движението. Оттам добавиха, че Столичната община няма право да пусне трафика, докато не осигури безопасното преминаване на моторни превозни средства.

От Столична община съобщават също, че

Отлични са днес условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към БЧК. 

Времето е слънчево, тихо. По билата има слаб вятър. В сутрешните часове температурите са около нула градуса над 2000 хил. м. 

Съоръженията не работят. 

Няма данни за инциденти през изминалото денонощие.  

Нелис Реджеб е новият председател на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Омуртаг. Тя е назначена на поста с решение на Централната избирателна комисия от 16 октомври 2024 г. Реджеб поема поста от дългогодишния председател на ОИК – Омуртаг Мина Илиева.

Нелис Реджеб е на 27 години. Работи в Многопрофилната болница за активно лечение в града. По професия е акушер в Акушеро-гинекологичното отделение на здравното заведение. Има завършена бакалавърска степен по „Здравни грижи“ и магистратура - специалност „Психология“, каза Реджеб .

Мина Илиева е подала заявление за освобождаване по лични причини. тя припомни, че е председател на ОИК – Омуртаг от 2019 г. до момента. 

Със същото решение ЦИК освобождава и заместник-председателя на ОИК – Омуртаг Валентин Попов. Към днешна дата не е постъпило предложение за неговата позиция

След реставрация, знаковият за Ямбол самолет МиГ -17 скоро отново ще бъде върнат на старото си място пред бившата сградата на ОСО (Организация за съдействие на отбраната), където е стоял с десетилетия. Това обявиха от Община Ямбол в публикация на своята официална фейсбук страница.

Реставрацията на самолета е на финал, като остава само възстановяването на боята. Извършена е от механици и военнослужещи от авиобаза „Безмер“, с разрешение от Министерството на отбраната. Самолетът ще бъде върнат пред сградата на бившето ОСО (б. а. - сега Районна здравно-осигурителна каса) след като предложението беше подкрепено от ямболци в анкета във фейсбук страницата на Община Ямбол, посочват оттам.

През годините изтребителят МиГ – 17 няколко пъти смени мястото си в Ямбол, припомня . Години наред бе пред бившата сградата на ОСО (Организация за съдействие на отбраната

Областният управител е изпратил отговор, в който изразява несъгласие с предложените промени. В мотивите си той пише, че предвидената промяна ще доведе до крайно отрицателен социално-икономически ефект върху областта. Отбелязано е, че влакът по линията Силистра - Самуил преминава през три от общините на областта - Силистра, Дулово и Алфатар, обслужвайки трафик с местно и регионално значение. Той е предимно за хора с нисък жизнен стандарт и пътуващи с намаление, като пенсионери, студенти. Влакът е единствена опция за хора с увреждания, които, предвид физическото си състояние, нямат възможност да ползват автобусен и автомобилен транспорт.

Великов смята още, че за хората от областта железопътният транспорт е особено значим през зимата, когато пътищата понякога са затворени с дни, предвид усложнената обстановка по всички категории пътища. Той изтъква, че всички тези обстоятелства засилват социалната функция, каквато е изпълнявана вече 50 години, откакто е открита ЖП гарата в Силистра.

Припомняме, че през август, за около месец, пътуващите с влак от Силистра до София бяха извозвани с автобуси до гарата в Самуил и от там бяха прикачвани на влак, който да ги отведе до столицата. Спрян бе и кушет-вагона, който е предпочитан от възрастни хора и майки с деца. Тогава областният управител Илиян Великов и  кметовете  на общините Силистра, Дулово и Алфатар отново изразиха несъгласие с промяната.

Избирателната активност в село Ясенково, община Венец, към 12:30 часа е 30,23 процента. На частичните местни избори в населеното място са гласували 616 души от вписаните в избирателните списъци 2038 жители на селото. Това съобщават от Общинската избирателни комисия (ОИК) във Венец на интернет страницата си. 

Изборният ден в Ясенково започна в спокойна обстановка. Четирите секции в селото, от които една е подвижна, са отворили тази сутрин навреме, съобщиха от ОИК – Венец по-рано днес. 

Село Ясенково, община Венец, е едно от най-големите в област Шумен, с население от близо 2200 души. Кандидатите за кмет на населеното място са двама. 

Близо 700 000 фалшифицирани артикула бяха задържани по време на  съвместни оперативни действия (JAD) PIRATES 2 срещу контрабандата и опитите за внос в ЕС на фалшиви стоки чрез сухопътните и морските граници. Предотвратената щета за бюджета на ЕС чрез задържаните по Джад Пайретс 2" (JAD PIRATES 2) фалшиви стоки и валута надхвърля 32 милиона евро, съобщава агенция "Митници".
Ръководещи операцията бяха българската и португалската митнически администрации. Оперативната координация  се осъществява чрез Фронтекс (FRONTEX - The European Border and Coast Guard Agency), а в действията участваха  Европол - (EUROPOL 0-European Union Agency for Law Enforcement Cooperation),  "Еуипо" (EUIPO - European Union Intellectual Property Office), ОЛАФ (OLAF - European Anti-Fraud Office), както и ГД „Гранична полиция“ и Главна дирекция „Борба с организираната прест

Общо четирима мигранти са задържани при два случая през изминалите два дни в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе. Това съобщиха от граничния пункт. 

Двама мигранти от Египет са открити вчера в камион с украинска регистрация, спрян за проверка на ГКПП "Дунав мост". Единият от тях е непълнолетен. Тежкотоварният автомобил пътувал от Турция към Украйна. 

Други двама мигранти - от Египет и Либия, са арестувани на паркинг в Русе. Сигналът е подаден от служител в зоната за паркиране, който забелязал двамата мъже. Вероятно те са пристигнали в крайдунавския град с камион. 

Проверки на готовността за зимно поддържане на общинските пътища и снегопочистващата техника разпореди на общините областният управител на област Разград Владимир Димитров, съобщиха от държавната институция. 

Кметовете трябва да обърнат внимание на готовността на техниката за извличане на закъсали товарни автомобили. Задължително трябва да се осигури финансиране на дейностите по подготовката за зимата и да се отделят целеви средства в кметствата за допълнителни разходи при аварийно-възстановителни работи, посочват от областната управа. 

Оттам допълват, че в общините ще бъдат изготвени списъци на собствениците, притежаващи техника, която е годна за участие в бедствени ситуации през зимата. През ноември миналата година заради усложнената зимна обстановка в област Разград беше обявено бедственото положение. Обилните снеговалежи и силният вятър тогава предизвикаха

На 19 октомври ще се състои поредното издание на Дамско рали Перник - 2024, съобщиха от пернишкия автомобилен ретро клуб „Авангард“. Ралито се организира от клуба съвместно с Община Перник. 

Превозните средства ще бъдат разпределени в три вида категории: електрически, ретро и съвременни, всичките трябва да са документално изрядни и технически изправни. Екипажите могат да бъдат в смесен състав, но шофьорът трябва да е жена. Организаторите припомниха случай, в който синът на една от участничките е бил навигатор в екипа.

Стартът ще бъде даден в 10:00 ч. от Централния градски площад „Кракра Пернишки“. Тази година организаторите са подготвили почти двойно по – дълъг маршрут от стандартния. Приблизително 123 км. ще трябва да изминат екипажите. Трасето обхваща населени места от цялата Пернишка област. Около радомирското село Байкалско ще бъде

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
Летище София да носи името на Апостола на свободата Васил Левски бе обсъдено на среща в Министерството на транспорта и съобщенията
Летище София да носи името на Апостола на свободата Васил Левски бе обсъдено на среща в Министерството на транспорта и съобщенията, съобщиха от ведомството. На нея проф. Атанас Сем ...
Над 500 момчета и момичета от цялата страна участваха в лекоатлетическо състезание в Ямбол
Над 500 момчета и момичета от цялата страна се включиха в състезанието Атлетическа лига GO!KIDS!, което се проведе в Ямбол на обновената лекоатлетическа писта на стадион „Тун ...
Министрите на културата на България и Косово подписаха споразумение за кинематографична копродукция
Българският министър на културата Найден Тодоров и неговият косовски колега Хайрула Чеку подписаха споразумение за сътрудничество за кинематографична копродукция, съобщи новинарска ...
На четири места ще избират кмет на балотаж, показват резултатите от вчерашните частични и нови избори
В четири населени места ще избират кмет на балотаж, показват резултатите от проведените в неделя частични и нови избори за местна власт. Те се проведоха в 16 общини и кметства в ст ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 05:48 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1750
България

Областният управител на Силистра е изразил несъгласие с предложени промени в разписанието на влаковете

Областният управител на Силистра е изразил несъгласие с предложените промени от Български държавни железници (БДЖ) за движението на влаковете по линията до крайдунавския град, съобщиха от областната администрация.Предложението на БДЖ предвижда, поради слаб интерес, да отпадне единият от влаковете до гара Самуил.

| 21 Октомври 2024, 14:19 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Областният управител на Силистра е изразил несъгласие с предложени промени в разписанието на влаковете
Областният управител на Силистра е изразил несъгласие с предложени промени в разписанието на влаковете
Снимка © Александър Леви

Областният управител на Силистра е изразил несъгласие с предложените промени от Български държавни железници (БДЖ) за движението на влаковете по линията до крайдунавския град, съобщиха от областната администрация. Предложението на БДЖ предвижда, поради слаб интерес, да отпадне единият от влаковете до гара Самуил.

Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт, съобщиха от прокуратурата.

Припомняме, че тежкото престъпление беше извършено в края на юли т.г. За побоя над 56-годишната жена бяха задържани двама непълнолетни, като според данните побоят е бил нанесен основно от единия от тях.. Сигнал по случая беше подаден от служители на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник.  

Пострадалата бе настанена в болнично заведение, където два месеца по-късно почина. Спрямо извършителя на деянието бе взета мярка за неотклонение "задържане под стража", а след смъртта делото срещу него бе прехвърлено в Окръжната прокуратура. Въпреки че в ареста той навърши пълнолетие, ще бъде съден като непълнолетен, тъй като към момента на престъплението е бил на 17 години. Наказателният кодекс предвижда наказание "лишаване от свобода" от пет до

Столична община (СО) отваря за движение пътната връзка от бул. “България” към Околовръстен път в посока “Младост” под компрометираното съоръжение, съобщиха от пресцентъра на общината. Кметът Васил Терзиев също потвърди с пост във Фейсбук, че движението ще бъде пуснато утре. 

Разпространената от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) позиция в петък не отговаря на истината, всява неоснователен предизборен страх и е срам за нивото на институциите в България, посочват от Столична община. От АПИ заявиха тогава, че не могат да съгласуват предложената временна организация при детелината на бул. „България“, защото не гарантира безопасността на движението. Оттам добавиха, че Столичната община няма право да пусне трафика, докато не осигури безопасното преминаване на моторни превозни средства.

От Столична община съобщават също, че

Отлични са днес условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към БЧК. 

Времето е слънчево, тихо. По билата има слаб вятър. В сутрешните часове температурите са около нула градуса над 2000 хил. м. 

Съоръженията не работят. 

Няма данни за инциденти през изминалото денонощие.  

Нелис Реджеб е новият председател на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Омуртаг. Тя е назначена на поста с решение на Централната избирателна комисия от 16 октомври 2024 г. Реджеб поема поста от дългогодишния председател на ОИК – Омуртаг Мина Илиева.

Нелис Реджеб е на 27 години. Работи в Многопрофилната болница за активно лечение в града. По професия е акушер в Акушеро-гинекологичното отделение на здравното заведение. Има завършена бакалавърска степен по „Здравни грижи“ и магистратура - специалност „Психология“, каза Реджеб .

Мина Илиева е подала заявление за освобождаване по лични причини. тя припомни, че е председател на ОИК – Омуртаг от 2019 г. до момента. 

Със същото решение ЦИК освобождава и заместник-председателя на ОИК – Омуртаг Валентин Попов. Към днешна дата не е постъпило предложение за неговата позиция

След реставрация, знаковият за Ямбол самолет МиГ -17 скоро отново ще бъде върнат на старото си място пред бившата сградата на ОСО (Организация за съдействие на отбраната), където е стоял с десетилетия. Това обявиха от Община Ямбол в публикация на своята официална фейсбук страница.

Реставрацията на самолета е на финал, като остава само възстановяването на боята. Извършена е от механици и военнослужещи от авиобаза „Безмер“, с разрешение от Министерството на отбраната. Самолетът ще бъде върнат пред сградата на бившето ОСО (б. а. - сега Районна здравно-осигурителна каса) след като предложението беше подкрепено от ямболци в анкета във фейсбук страницата на Община Ямбол, посочват оттам.

През годините изтребителят МиГ – 17 няколко пъти смени мястото си в Ямбол, припомня . Години наред бе пред бившата сградата на ОСО (Организация за съдействие на отбраната

Областният управител е изпратил отговор, в който изразява несъгласие с предложените промени. В мотивите си той пише, че предвидената промяна ще доведе до крайно отрицателен социално-икономически ефект върху областта. Отбелязано е, че влакът по линията Силистра - Самуил преминава през три от общините на областта - Силистра, Дулово и Алфатар, обслужвайки трафик с местно и регионално значение. Той е предимно за хора с нисък жизнен стандарт и пътуващи с намаление, като пенсионери, студенти. Влакът е единствена опция за хора с увреждания, които, предвид физическото си състояние, нямат възможност да ползват автобусен и автомобилен транспорт.

Великов смята още, че за хората от областта железопътният транспорт е особено значим през зимата, когато пътищата понякога са затворени с дни, предвид усложнената обстановка по всички категории пътища. Той изтъква, че всички тези обстоятелства засилват социалната функция, каквато е изпълнявана вече 50 години, откакто е открита ЖП гарата в Силистра.

Припомняме, че през август, за около месец, пътуващите с влак от Силистра до София бяха извозвани с автобуси до гарата в Самуил и от там бяха прикачвани на влак, който да ги отведе до столицата. Спрян бе и кушет-вагона, който е предпочитан от възрастни хора и майки с деца. Тогава областният управител Илиян Великов и  кметовете  на общините Силистра, Дулово и Алфатар отново изразиха несъгласие с промяната.

Избирателната активност в село Ясенково, община Венец, към 12:30 часа е 30,23 процента. На частичните местни избори в населеното място са гласували 616 души от вписаните в избирателните списъци 2038 жители на селото. Това съобщават от Общинската избирателни комисия (ОИК) във Венец на интернет страницата си. 

Изборният ден в Ясенково започна в спокойна обстановка. Четирите секции в селото, от които една е подвижна, са отворили тази сутрин навреме, съобщиха от ОИК – Венец по-рано днес. 

Село Ясенково, община Венец, е едно от най-големите в област Шумен, с население от близо 2200 души. Кандидатите за кмет на населеното място са двама. 

Близо 700 000 фалшифицирани артикула бяха задържани по време на  съвместни оперативни действия (JAD) PIRATES 2 срещу контрабандата и опитите за внос в ЕС на фалшиви стоки чрез сухопътните и морските граници. Предотвратената щета за бюджета на ЕС чрез задържаните по Джад Пайретс 2" (JAD PIRATES 2) фалшиви стоки и валута надхвърля 32 милиона евро, съобщава агенция "Митници".
Ръководещи операцията бяха българската и португалската митнически администрации. Оперативната координация  се осъществява чрез Фронтекс (FRONTEX - The European Border and Coast Guard Agency), а в действията участваха  Европол - (EUROPOL 0-European Union Agency for Law Enforcement Cooperation),  "Еуипо" (EUIPO - European Union Intellectual Property Office), ОЛАФ (OLAF - European Anti-Fraud Office), както и ГД „Гранична полиция“ и Главна дирекция „Борба с организираната прест

Общо четирима мигранти са задържани при два случая през изминалите два дни в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе. Това съобщиха от граничния пункт. 

Двама мигранти от Египет са открити вчера в камион с украинска регистрация, спрян за проверка на ГКПП "Дунав мост". Единият от тях е непълнолетен. Тежкотоварният автомобил пътувал от Турция към Украйна. 

Други двама мигранти - от Египет и Либия, са арестувани на паркинг в Русе. Сигналът е подаден от служител в зоната за паркиране, който забелязал двамата мъже. Вероятно те са пристигнали в крайдунавския град с камион. 

Проверки на готовността за зимно поддържане на общинските пътища и снегопочистващата техника разпореди на общините областният управител на област Разград Владимир Димитров, съобщиха от държавната институция. 

Кметовете трябва да обърнат внимание на готовността на техниката за извличане на закъсали товарни автомобили. Задължително трябва да се осигури финансиране на дейностите по подготовката за зимата и да се отделят целеви средства в кметствата за допълнителни разходи при аварийно-възстановителни работи, посочват от областната управа. 

Оттам допълват, че в общините ще бъдат изготвени списъци на собствениците, притежаващи техника, която е годна за участие в бедствени ситуации през зимата. През ноември миналата година заради усложнената зимна обстановка в област Разград беше обявено бедственото положение. Обилните снеговалежи и силният вятър тогава предизвикаха

На 19 октомври ще се състои поредното издание на Дамско рали Перник - 2024, съобщиха от пернишкия автомобилен ретро клуб „Авангард“. Ралито се организира от клуба съвместно с Община Перник. 

Превозните средства ще бъдат разпределени в три вида категории: електрически, ретро и съвременни, всичките трябва да са документално изрядни и технически изправни. Екипажите могат да бъдат в смесен състав, но шофьорът трябва да е жена. Организаторите припомниха случай, в който синът на една от участничките е бил навигатор в екипа.

Стартът ще бъде даден в 10:00 ч. от Централния градски площад „Кракра Пернишки“. Тази година организаторите са подготвили почти двойно по – дълъг маршрут от стандартния. Приблизително 123 км. ще трябва да изминат екипажите. Трасето обхваща населени места от цялата Пернишка област. Около радомирското село Байкалско ще бъде

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Летище София да носи името на Апостола на свободата Васил Левски бе обсъдено на среща в Министерството на транспорта и съобщенията
Над 500 момчета и момичета от цялата страна участваха в лекоатлетическо състезание в Ямбол
Министрите на културата на България и Косово подписаха споразумение за кинематографична копродукция
На четири места ще избират кмет на балотаж, показват резултатите от вчерашните частични и нови избори
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.