Начало Сфера Апатията е най-големият ни опонент на изборите, каза кандидатът за кмет на „Приморски“ Людмила Колева
1796
България

Апатията е най-големият ни опонент на изборите, каза кандидатът за кмет на „Приморски“ Людмила Колева

„Едва около 11 процента от хората с право на глас в „Приморски“ са дали своя вот за кмет на района.Критично ниската активност е тревожен факт след поредица от избори, които изтощиха обществото ни и разочароваха мнозина“, коментира Людмила Колева, кандидат на ГЕРБ за кмет на района, цитирана от предизборния щаб на партията.

| 21 Октомври 2024, 14:19 ч.
Апатията е най-големият ни опонент на изборите, каза кандидатът за кмет на „Приморски“ Людмила Колева
Апатията е най-големият ни опонент на изборите, каза кандидатът за кмет на „Приморски“ Людмила Колева
Снимка © ГЕРБ - Варна

„Едва около 11 процента от хората с право на глас в „Приморски“ са дали своя вот за кмет на района. Критично ниската активност е тревожен факт след поредица от избори, които изтощиха обществото ни и разочароваха мнозина“, коментира Людмила Колева, кандидат на ГЕРБ за кмет на района, цитирана от предизборния щаб на партията. 

На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управления в Стара Загора. Това съобщи пред журналисти началникът на отдел "Охранителна полиция" при ОД на МВР - Стара Загора комисар Антон Иванов. Той подчерта, че операциите са насочени към откриване на престъпления, свързани с изборното законодателство, така и към битовата конвенционална престъпност.

„До настоящия момент са извършени проверки на шест пункта, които продават дървен материал за огрев, както и на четири търговски обекта за хранителни стоки, както и на седем адреса на частни лица, които съхраняват дървен материал за огрев без необходимите документи“, каза комисар Иванов. Той обясни, че не са открити списъци с имена или лични карти, както и „няма задържани, свързани с членов

Полицията в Сливен издирва участник в катастрофа, който е напуснал местопроизшествието. Това съобщи на брифинг началникът на сектор „Пътна полиция” гл. инспектор Илиян Николов.

Пътният инцидент е станал на 16 октомври на пътя от Сливен преди разклона за село Тополчане между лек автомобил БМВ и бус. Пострадал е водачът на буса, а шофьорът на лекия автомобил е напуснал местопроизшествието. В ход са издирвателни мероприятия по установяването му.

През миналата седмица в областта са станали девет катастрофи, три от тях - тежки, каза гл. инспектор Илиян Николов. Ранени са трима души. За същия период на миналата година е имало 11 произшествия с трима ранени.

Другите две тежки катастрофи са станали на 14 октомври в Твърдица, където автомобил е самокатастрофирал в дърво. На 19 октомври е самокатастрофирал товарен автомобил, а водачът му е пострадал.

През

Земеделското министерство въвежда за първа година геномна оценка, като първо ще бъдат обхванати само едрите преживни животни. Това каза днес пред журналисти заместник - министърът на земеделието Деян Стратев, който откри Ден на българския производител край сливенското село Мечкарево.

Той разясни, че оценката представлява тип генетичен анализ, който ще даде предварителна информация за това какви фенотипни изяви ще имат разплодните животни, какви ще бъдат техните външни белези и т.н. "Това ще ни позволи едно по-добро планиране, една по-добра и значително по-усъвършенствана селекция, посочи Деян Стратев. Предстои вземането на пробите и до края на годината ще направим анализ на около 7600 едри преживни животни", добави той.

За цялата развъдна дейност за подпомагане на животновъдите е предвидено финансиране е 9 милиона лева от държавния бюджет, посочи заместник-министър Страт

Предложение за допълнителна финансова подкрепа на горнооряховските спортни клубове е внесъл в Общинския съвет кметът Николай Рашков, съобщиха от пресцентъра на Общината. Предложението трябва да бъде разгледано първо от комисиите към Общинския съвет, след което ще влезе за гласуване на следващото редовно заседание на съвета, в края на октомври.

Сред клубовете, които ще бъдат стимулирани, е и Спортният клуб по армлестинг Локомотив - 96. Днес трима световни шампиони по канадска борба от СКА Локомотив - 96 - Горна Оряховица получиха от кмета Николай Рашков наградата Диамант, съобщиха от общинската администрация. Новото символно отличие е посветено на младите хора, които с уменията, труда и таланта си прославят Горна Оряховица и региона, а отличието има за цел да ги поощрява.

Преди дни тимът по армрестлинг участва в Световното първенство в Лутраки, Гърция, откъдето се завърна

Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичния стартъп VibeJobs в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона. Това обяви на пресконференция днес заместник-кметът Радостин Танев.

"Община Стара Загора е проактивна, когато става въпрос за работата ни с бизнеса в Стара Загора, за развитието на бизнес средата и начините, по които гражданите могат да развиват себе си и семействата си тук при нас. Един от основните проблеми, който е поставян не само в Стара Загора, а по цял свят, е с намирането на работна ръка и съответно намирането на работа", каза Танев. 

Той подчерта, че чрез платформата свободните работни места ще бъдат видими не само за хората, живеещи в Стара Загора, а и за тези в други населени места. "Община Стара Загора предоставя абсолютно безплатно на малкия и средния бизнес в града ползването на тази иновативна платформа", каза заместник-кметът.

Тя изказа благодарност към всички, които са отделили от времето си, за да гласуват на частичните местни избори и са я подкрепили, защото вярват в развитието на района. „За „Приморски“ следва още една важна стъпка – балотажът. Опонентът ми е същият, заради чието закононарушение в района се провеждат частични избори за кмет“, отбеляза Колева. Тя припомни, че сметката се плаща от всички варненци, тъй като за организацията на вота за районни кметове в „Приморски“ и „Одесос“ са осигурени 1,4 милиона лева от общинския бюджет. „При тези големи разходи и при тази изключително ниска активност апатията струва твърде скъпо на обществото ни и е най-големият ни опонент на изборите“, изтъкна кандидатът за районен кмет. 

Людмила Колева припомни още, че следващата неделя вотът ще бъде „две в едно“, тъй като тогава ще се проведат и предсрочните парламентарни избори. „Надявам се повече хора да излязат да гласуват, за да вървим уверено напред и с мисъл за утрешния ден. Резултатите, които всички искаме, се постигат не с безразличие, а с активно гражданско участие“, посочи кандидатът за кмет на район „Приморски“.    

Мерки за предотвратяване на пожари през есенно-зимния сезон разпространи на сайта на МВР и по медиите Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Кърджали. Мерките са заради случаите на пожари в жилищни сгради в област Кърджали през последните седмици, съобщиха за медиите от регионалния пресцентър на МВР в областния град.

От началото на октомври в региона са възникнали три пожара, свързани с използването на отоплителни уреди, като при два от тях са нанесени материални щети, има и един загинал. Тялото му е било открито овъглено след потушаване на пожар в къща в село Висока поляна на 10 октомври. 

Последният случай на пожар е от изминалата нощ, когато се запалил комин на лятна кухня в село Айрово. Екип на пожарната служба в Кърджали е потушил пожара, преди да обхване сградата.

За сравнение, през 2023 г. са регистрирани 36 п

Общо 90 пожара са загасени в страната през изминалото денонощие, трима души са пострадали, съобщиха от Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - МВР, на сайта на ведомството. Информацията за оперативната обстановка е актуална към 6:00 ч. тази сутрин.

Пожарникарите са реагирали на на 117 сигнала за произшествия.

С преки материални щети са възникнали 26 пожара, от които: 10 в жилищни сгради; шест в спомагателни, временни или паянтови постройки; шест в транспортни средства; два в горски масиви; два -други.

Без нанесени материални щети са възникнали 64 пожара, от които: 31 в сухи треви, горска постеля и храсти; 28 в отпадъци; два в готварски уреди и комини; три други.

Извършени са 23 спасителни дейности и помощни операции, от които: четири при катастрофи в транспортни средства; една при инциденти с опасни вещества (скрап при ГКПП .); 17

На 21 октомври 1945 г. във Франция са произведени парламентарни избори, на които за първи път гласуват жени. Избирателната активност на провелите се избори е безпрецедентно висока – 85 %, като своя глас дават приблизително 20 милиона жени.

Правото за гласуване на жените е предоставено с постановление на временното правителство на Франция, прието на 21 април 1944 г. Французойките дават своя вот за първи път след приетото постановление на изборите за местни органи на властта на 29 април 1945 г. Правото на глас на жените е включено във френската конституция през 1946 г.

В „Български бюлетин“ четем за първите парламентарните избори с участието на френските жени:

Париж, 21 октомври 1945 г. /Ройтер/ Днес френските жени бяха ранобудни, тъй като за пръв път в историята на Франция, те взеха участие в законодателните избори. Това

Общинската избирателна комисия (ОИК) в Карлово обяви края на изборния ден в село Войнягово, където днес се проведоха частични местни избори за кмет на селото. Изборният ден приключи точно в 20:00 часа, съобщи председателят на ОИК в Карлово Ивелина Димовска. От общо 848 избиратели, регистрирани по списък, правото си на глас упражниха 520 души. 

"По 260 избиратели са гласували в двете изборни секции. Според мен избирателната активност възлиза на над 60 процента", коментира още Ивелина Димовска. Тя допълни също, че не са били регистрирани никакви нарушения през изборния ден, а в комисията не са постъпили нито сигнали, нито жалби.

До частичните местни избори се стигна след като кметът на Войнягово бе осъден за присвояването на печка тип „камина“, елементи за парна инсталация и строителни материали от пенсионерския клуб в селото. За кметския пост се съревнов

През 2025 г. ще започне изпълнение по десетки значими проекти в община Смолян, заяви в интервю заместник-кметът на Смолян Марин Захариев. Областният град днес отбелязва 112 г. от Освобождението на Родопите и Празник на Община Смолян. След трудните години 2021-23, през 2024 г. Общината подготви и кандидатства с много проекти, чието реализиране се предвижда през 2025-26 г., посочи заместник-кметът.   

Важни за облика на Смолян проекти приключват успешно през 2024 г. Утре предстои церемонията по официално откриване на 35 социални жилища в Смолян, изградени с европейско финансиране. Социалните жилища са напълно обзаведени, готови да посрещнат хора, които са в най-тежка ситуация, в социални затруднения, обясни Захариев. Според него Смолян има сериозни придобивки с множеството изпълнени проекти.

След проект за обновяване, Планетариумът в града е оборудван с най-съвр

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Природен парк (ПП) "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната, реши международна ...
В Областната администрация в Смолян пристигнаха бюлетините за вота на 27 октомври
В Областната администрация в Смолян днес пристигнаха бюлетините за вота за Народно събрание, който ще се проведе на 27 октомври, каза председателят на Районната избирателна комисия ...
Общо 10 опита за телефонни измами са засечени от сутринта в град Панагюрище, съобщиха от полицията
Общо десет са опитите за телефонни измами, засечени от сутринта в град Панагюрище, съобщи Мирослав Стоянов, говорител на Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Във всеки един от с ...
1134 нарушения през изминалата седмица са констатирани от полицията в област Габрово
1134 са нарушенията за изминалата седмица, констатирани на територията на област Габрово, съобщи на брифинг за пътнотранспортната обстановка старши инспектор Пенчо Пенчев от Област ...
Митничари задържаха две контрабандни надуваеми лодки в района на „Дунав мост 2“ при Видин
Митнически служители установиха недекларирани две надуваеми лодки при проверка на товарен микробус в района на граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост 2“ пр ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 05:42 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1796
България

Апатията е най-големият ни опонент на изборите, каза кандидатът за кмет на „Приморски“ Людмила Колева

„Едва около 11 процента от хората с право на глас в „Приморски“ са дали своя вот за кмет на района.Критично ниската активност е тревожен факт след поредица от избори, които изтощиха обществото ни и разочароваха мнозина“, коментира Людмила Колева, кандидат на ГЕРБ за кмет на района, цитирана от предизборния щаб на партията.

| 21 Октомври 2024, 14:19 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Апатията е най-големият ни опонент на изборите, каза кандидатът за кмет на „Приморски“ Людмила Колева
Апатията е най-големият ни опонент на изборите, каза кандидатът за кмет на „Приморски“ Людмила Колева
Снимка © ГЕРБ - Варна

„Едва около 11 процента от хората с право на глас в „Приморски“ са дали своя вот за кмет на района. Критично ниската активност е тревожен факт след поредица от избори, които изтощиха обществото ни и разочароваха мнозина“, коментира Людмила Колева, кандидат на ГЕРБ за кмет на района, цитирана от предизборния щаб на партията. 

На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управления в Стара Загора. Това съобщи пред журналисти началникът на отдел "Охранителна полиция" при ОД на МВР - Стара Загора комисар Антон Иванов. Той подчерта, че операциите са насочени към откриване на престъпления, свързани с изборното законодателство, така и към битовата конвенционална престъпност.

„До настоящия момент са извършени проверки на шест пункта, които продават дървен материал за огрев, както и на четири търговски обекта за хранителни стоки, както и на седем адреса на частни лица, които съхраняват дървен материал за огрев без необходимите документи“, каза комисар Иванов. Той обясни, че не са открити списъци с имена или лични карти, както и „няма задържани, свързани с членов

Полицията в Сливен издирва участник в катастрофа, който е напуснал местопроизшествието. Това съобщи на брифинг началникът на сектор „Пътна полиция” гл. инспектор Илиян Николов.

Пътният инцидент е станал на 16 октомври на пътя от Сливен преди разклона за село Тополчане между лек автомобил БМВ и бус. Пострадал е водачът на буса, а шофьорът на лекия автомобил е напуснал местопроизшествието. В ход са издирвателни мероприятия по установяването му.

През миналата седмица в областта са станали девет катастрофи, три от тях - тежки, каза гл. инспектор Илиян Николов. Ранени са трима души. За същия период на миналата година е имало 11 произшествия с трима ранени.

Другите две тежки катастрофи са станали на 14 октомври в Твърдица, където автомобил е самокатастрофирал в дърво. На 19 октомври е самокатастрофирал товарен автомобил, а водачът му е пострадал.

През

Земеделското министерство въвежда за първа година геномна оценка, като първо ще бъдат обхванати само едрите преживни животни. Това каза днес пред журналисти заместник - министърът на земеделието Деян Стратев, който откри Ден на българския производител край сливенското село Мечкарево.

Той разясни, че оценката представлява тип генетичен анализ, който ще даде предварителна информация за това какви фенотипни изяви ще имат разплодните животни, какви ще бъдат техните външни белези и т.н. "Това ще ни позволи едно по-добро планиране, една по-добра и значително по-усъвършенствана селекция, посочи Деян Стратев. Предстои вземането на пробите и до края на годината ще направим анализ на около 7600 едри преживни животни", добави той.

За цялата развъдна дейност за подпомагане на животновъдите е предвидено финансиране е 9 милиона лева от държавния бюджет, посочи заместник-министър Страт

Предложение за допълнителна финансова подкрепа на горнооряховските спортни клубове е внесъл в Общинския съвет кметът Николай Рашков, съобщиха от пресцентъра на Общината. Предложението трябва да бъде разгледано първо от комисиите към Общинския съвет, след което ще влезе за гласуване на следващото редовно заседание на съвета, в края на октомври.

Сред клубовете, които ще бъдат стимулирани, е и Спортният клуб по армлестинг Локомотив - 96. Днес трима световни шампиони по канадска борба от СКА Локомотив - 96 - Горна Оряховица получиха от кмета Николай Рашков наградата Диамант, съобщиха от общинската администрация. Новото символно отличие е посветено на младите хора, които с уменията, труда и таланта си прославят Горна Оряховица и региона, а отличието има за цел да ги поощрява.

Преди дни тимът по армрестлинг участва в Световното първенство в Лутраки, Гърция, откъдето се завърна

Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичния стартъп VibeJobs в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона. Това обяви на пресконференция днес заместник-кметът Радостин Танев.

"Община Стара Загора е проактивна, когато става въпрос за работата ни с бизнеса в Стара Загора, за развитието на бизнес средата и начините, по които гражданите могат да развиват себе си и семействата си тук при нас. Един от основните проблеми, който е поставян не само в Стара Загора, а по цял свят, е с намирането на работна ръка и съответно намирането на работа", каза Танев. 

Той подчерта, че чрез платформата свободните работни места ще бъдат видими не само за хората, живеещи в Стара Загора, а и за тези в други населени места. "Община Стара Загора предоставя абсолютно безплатно на малкия и средния бизнес в града ползването на тази иновативна платформа", каза заместник-кметът.

Тя изказа благодарност към всички, които са отделили от времето си, за да гласуват на частичните местни избори и са я подкрепили, защото вярват в развитието на района. „За „Приморски“ следва още една важна стъпка – балотажът. Опонентът ми е същият, заради чието закононарушение в района се провеждат частични избори за кмет“, отбеляза Колева. Тя припомни, че сметката се плаща от всички варненци, тъй като за организацията на вота за районни кметове в „Приморски“ и „Одесос“ са осигурени 1,4 милиона лева от общинския бюджет. „При тези големи разходи и при тази изключително ниска активност апатията струва твърде скъпо на обществото ни и е най-големият ни опонент на изборите“, изтъкна кандидатът за районен кмет. 

Людмила Колева припомни още, че следващата неделя вотът ще бъде „две в едно“, тъй като тогава ще се проведат и предсрочните парламентарни избори. „Надявам се повече хора да излязат да гласуват, за да вървим уверено напред и с мисъл за утрешния ден. Резултатите, които всички искаме, се постигат не с безразличие, а с активно гражданско участие“, посочи кандидатът за кмет на район „Приморски“.    

Мерки за предотвратяване на пожари през есенно-зимния сезон разпространи на сайта на МВР и по медиите Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Кърджали. Мерките са заради случаите на пожари в жилищни сгради в област Кърджали през последните седмици, съобщиха за медиите от регионалния пресцентър на МВР в областния град.

От началото на октомври в региона са възникнали три пожара, свързани с използването на отоплителни уреди, като при два от тях са нанесени материални щети, има и един загинал. Тялото му е било открито овъглено след потушаване на пожар в къща в село Висока поляна на 10 октомври. 

Последният случай на пожар е от изминалата нощ, когато се запалил комин на лятна кухня в село Айрово. Екип на пожарната служба в Кърджали е потушил пожара, преди да обхване сградата.

За сравнение, през 2023 г. са регистрирани 36 п

Общо 90 пожара са загасени в страната през изминалото денонощие, трима души са пострадали, съобщиха от Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - МВР, на сайта на ведомството. Информацията за оперативната обстановка е актуална към 6:00 ч. тази сутрин.

Пожарникарите са реагирали на на 117 сигнала за произшествия.

С преки материални щети са възникнали 26 пожара, от които: 10 в жилищни сгради; шест в спомагателни, временни или паянтови постройки; шест в транспортни средства; два в горски масиви; два -други.

Без нанесени материални щети са възникнали 64 пожара, от които: 31 в сухи треви, горска постеля и храсти; 28 в отпадъци; два в готварски уреди и комини; три други.

Извършени са 23 спасителни дейности и помощни операции, от които: четири при катастрофи в транспортни средства; една при инциденти с опасни вещества (скрап при ГКПП .); 17

На 21 октомври 1945 г. във Франция са произведени парламентарни избори, на които за първи път гласуват жени. Избирателната активност на провелите се избори е безпрецедентно висока – 85 %, като своя глас дават приблизително 20 милиона жени.

Правото за гласуване на жените е предоставено с постановление на временното правителство на Франция, прието на 21 април 1944 г. Французойките дават своя вот за първи път след приетото постановление на изборите за местни органи на властта на 29 април 1945 г. Правото на глас на жените е включено във френската конституция през 1946 г.

В „Български бюлетин“ четем за първите парламентарните избори с участието на френските жени:

Париж, 21 октомври 1945 г. /Ройтер/ Днес френските жени бяха ранобудни, тъй като за пръв път в историята на Франция, те взеха участие в законодателните избори. Това

Общинската избирателна комисия (ОИК) в Карлово обяви края на изборния ден в село Войнягово, където днес се проведоха частични местни избори за кмет на селото. Изборният ден приключи точно в 20:00 часа, съобщи председателят на ОИК в Карлово Ивелина Димовска. От общо 848 избиратели, регистрирани по списък, правото си на глас упражниха 520 души. 

"По 260 избиратели са гласували в двете изборни секции. Според мен избирателната активност възлиза на над 60 процента", коментира още Ивелина Димовска. Тя допълни също, че не са били регистрирани никакви нарушения през изборния ден, а в комисията не са постъпили нито сигнали, нито жалби.

До частичните местни избори се стигна след като кметът на Войнягово бе осъден за присвояването на печка тип „камина“, елементи за парна инсталация и строителни материали от пенсионерския клуб в селото. За кметския пост се съревнов

През 2025 г. ще започне изпълнение по десетки значими проекти в община Смолян, заяви в интервю заместник-кметът на Смолян Марин Захариев. Областният град днес отбелязва 112 г. от Освобождението на Родопите и Празник на Община Смолян. След трудните години 2021-23, през 2024 г. Общината подготви и кандидатства с много проекти, чието реализиране се предвижда през 2025-26 г., посочи заместник-кметът.   

Важни за облика на Смолян проекти приключват успешно през 2024 г. Утре предстои церемонията по официално откриване на 35 социални жилища в Смолян, изградени с европейско финансиране. Социалните жилища са напълно обзаведени, готови да посрещнат хора, които са в най-тежка ситуация, в социални затруднения, обясни Захариев. Според него Смолян има сериозни придобивки с множеството изпълнени проекти.

След проект за обновяване, Планетариумът в града е оборудван с най-съвр

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
В Областната администрация в Смолян пристигнаха бюлетините за вота на 27 октомври
Общо 10 опита за телефонни измами са засечени от сутринта в град Панагюрище, съобщиха от полицията
1134 нарушения през изминалата седмица са констатирани от полицията в област Габрово
Митничари задържаха две контрабандни надуваеми лодки в района на „Дунав мост 2“ при Видин
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.