Начало Сфера Министър Атанас Илков се срещна с представители на "Ангелите на пътя" във връзка с подобряването на пътната безопасност
1907
България

Министър Атанас Илков се срещна с представители на "Ангелите на пътя" във връзка с подобряването на пътната безопасност

МВР ще съдейства с всичко необходимо за намаляване на пътния травматизъм и подобряването на пътната безопасност.Тази готовност изрази служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков по време на среща с представители на Сдружение „Ангелите на пътя“.

| 21 Октомври 2024, 14:23 ч.
Министър Атанас Илков се срещна с представители на
Министър Атанас Илков се срещна с представители на "Ангелите на пътя" във връзка с подобряването на пътната безопасност
Снимка © МВР

МВР ще съдейства с всичко необходимо за намаляване на пътния травматизъм и подобряването на пътната безопасност. Тази готовност изрази служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков по време на среща с представители на Сдружение „Ангелите на пътя“.

На тази извънредна сесия няма да присъствам и няма да се подпиша, защото тя има изцяло предизборен характер. Това заяви общинският съветник от групата на "БСП за България" Ваня Григорова пред журналисти по повод извънредното заседание на Столичния общински съвет (СОС) днес. 

По думите тази извънредна сесия не предлага решения на проблемите, които са реални. Единственият доклад, които предлага решение, беше предложен от мен и подписан от Иван Таков и Екатерина Йорданова. Той е за гарантиране на средствата на допълнителните възнаграждения за транспортните работници, но не беше подкрепен от останалите вносители за провеждането на извънредна сесия, обясни Григорова. 

Според нея партийните формации трябва да се научат, че предизборните кампании са, за да покажат на избирателите как могат да се решават проблемите, а не да използват проблемите за предизборна кампания

Около една трета от пациентите, получили инсулт, успяват да се ресоциализират, показват междинни резултати от проучването „Идентификация на непосрещнати потребности на преживели инсулт и/или диагностицирани с афазия на територията на Столична община“. Данните бяха представени пред журналисти от д-р Георги Георгиев от Асоциацията по инсулт и афазия. Проучването се извършва от асоциацията сред 370 пациенти в София и в страната, в периода септември – октомври 2024 г. Допитването е извършено по програма „Европа“ на Столична община.

Годишно в България се регистрират близо 50 хиляди случая на инсулт, но няма данни колко от пациентите са засегнати от афазия, каза д-р Георги Георгиев от асоциацията. В света данните показват, че засегнатите от афазия в резултат на инсулт са 25-30%, каза още той.  В страната ни афазията у пациентите се констатира, но ня

Възрастна жена от София е намерена и предадена на близките си от служители на Областната дирекция на МВР в Перник, съобщиха от дирекцията. 

Случаят е от вчера. Докато патрулират по автомагистрала „Струма“, служители от сектор „Пътна полиция“ забелязали дезориентирана жена, вървяща по пътното платно. На място не е било възможно да се установи самоличността , заради което е отведена във Второ районно управление в Перник.

Служителите на полицията са провели необходимите оперативно-издирвателни действия и са установили, че жената е на 79 години, от София. Жената е с деменция и се е изгубила. Незабавно е прегледана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник и впоследствие е предадена на близките си, посочиха още от полицията. 

От областната дирекция в Перник казаха , че при подобен случай в края на септември т.г., за по-мал

Емине Еюбова спечели изборите за кмет на кметство в с. Висока поляна, сочи решение на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Хитрино. Решението подлежи на обжалване в седем дневен срок от обявяването му пред Административен съд Шумен. На първия тур на изборите за кмет Емине Еюбова е получила 76 действителни гласа, информират от ОИК в Хитрино на сайта си.

Както съобщихме, изборният ден в с. Висока поляна приключи в 20:00 ч., като премина без произшествия и нарушения на обществения ред. Гласували са 23,56 процента от имащите право.

Село Висока поляна, община Хитрино, е с население от около 350 души, кандидатът за кмет беше един. 

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе съставиха акт за установяване на административно нарушение на „Линамар Лайт Металс Русе“ ЕООД, съобщи днес експертът по „Връзки с обществеността“ в екоинспекцията Рени Петрова. 

Тя уточни, че е установено нарушено условие в комплексното разрешително на дружеството, като е допуснато разпространение на миризми, извън производствената площадка, установено в началото на октомври.

Актът е предявен писмено на оператора, поради липса на законов представител на фирмата, но в присъствието на трима податели на сигнала и служител на екоинспекцията. 

На 2 октомври, дежурен екип, назначен със заповед на директора на екоинспекцията Дауд Ибрям, е извършил  обход в Източна промишлена зона. В 19:40 ч. експертите на РИОСВ – Русе са потвърдили наличието на характ

От организацията представиха своите предложения за по-тежки и бързи наказания, за по-високи глоби, завишен контрол и отнемане на свидетелствата за управление на системни нарушители на пътя.

Родителите, загубили децата си при катастрофи с пияни и дрогирани шофьори, отправиха искане за законови промени и по-строги наказания. Представителите на сдружението потвърдиха пред министъра становището си, че мярката с отнемането на автомобилите на водачите, причинили инциденти в неадекватно състояние, работи и не бива да бъде отменяна. В допълнение предложиха тя да се прилага дори за водачите, превишаващи допустимата скорост. За системните нарушители на Закона за движение по пътищата от организацията поискаха да се предвиди полагането на общественополезен труд. Представителите на Сдружението изразиха категорично несъгласие с предложенията за законови изменения 17-годишните да имат право да шофират, дори с придружител.

Участниците в разговора набелязаха основни мерки, съвместни събития и инициативи за намаляване до минимум жертвите на пътя, допълват от МВР.

Преди дни от "Ангелите на пътя" проведоха и среща с и.ф. главен прокурор Борисов Сарафов, който представи вижданията си за работещи мерки за превенция на пътния травматизъм и ограничаване на жертвите на пътя.

През изминалата седмица от 14 до 20 октомври на територията на Областната дирекция на МВР - Пловдив (ОД на МВР) са станали 61 пътнотранспортни произшествия (ПТП), при които са загинали двама души, а 13 са пострадали. Това съобщи пред медиите инспектор Стоян Войводов от сектор „Пътна полиция“, към ОД на МВР. 

За същия период са съставени 650 акта и 3303 фиша. Девет от актовете са съставени на водачи, които са управлявали моторно превозно средство (МПС) без да притежават свидетелство за правоуправление. Отново и за поредна седмица впечатление прави високият брой на установените проби за употреба на алкохол и наркотици, а именно регистрираните 15 положителни проби за алкохол и шест положителни проби за наркотици, посочи инсп. Войводов. 

Той не изнесе данни за най-високи стойностти на установените положителни проби след употреба на алкохол, тъй като те

Петима служители на Държавната автомобилна администрация (ДАА) в Хасково към 2015 година бяха признати за виновни за подкупи от състав на Окръжния съд в Хасково и осъдени на пробация, съобщиха от съда.

Спрямо тях ще действат мерки с продължителност от година и половина до шест месеца, които включват "регистрация по настоящ адрес два пъти седмично" и "задължителни периодични срещи с пробационен служител". Петимата ще трябва да платят глоби от пет хиляди лева до шест хил. лв. Всички се лишават и от правото да заемат държавна длъжност за период от две години, гласи още решението.

От съда уточниха , че става дума за различни суми, които инспекторите в администрацията са поискали и приели като дар през 2015 година, без да им се следват. От 2015 година делото е било връщано пет пъти на прокуратурата за доразследване или отстраняване на нарушения.

Присъдата подлежи на об

Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин. Поводът е отбелязването на Деня на св. Иван Рилски и на българските лекари.

От името на видинската колегия на БЛС д-р Елисеев получи знака на съюза и плакет за лекар на годината. Преди да връчи наградата председателят на регионалната колегия д-р Борислав Милчев изказа благодарност за неговата всеотдайна работа за пациентите, за видинската болница, както и за колегията. В това трудно време той продължава да стои на своя пост и да управлява една от най-важните структури, без която болницата не би могла да съществува – отделението по анестезиология и интензивно лечение, отбеляза д-р Милчев. И пожела на д-р Елисеев успехи като координатор на спешната медицинска помощ по въздуха за региона. 

Д-р Елисеев благодари за номинацията, както и на с

Полицията в област Смолян е изпратила 176 сигнала в периода от 1 януари до 30 септември до стопаните на пътищата за отстраняване на проблеми по пътната инфраструктура във връзка с ограничаването на пътнотранспортния травматизъм, съобщи на брифинг началникът на Сектор „Пътна полиция“ – Смолян главен инспектор Пламен Йорданов. Общо 131 от сигналите са до общините, 40 - до Областното пътно управление и пет до собственици на частни пътища, уточни той. На пресконференцията присъства и Никола Запрянов - началник на Регионалното управление по образование.

Основните проблеми, които констатират пътните полицаи са изтрита пътна маркировка, нарушение по пътната настилка, липса на знаци или с нарушена цялост, избуяла растителност.

В голяма част от сигналите проблемите се отстраняват на момента. Извършваме след това и насрещна проверка и контрол дали са изпълнени на

Проведеният тест на системата BG-Alert е успешен. Системата и оборудването на мобилните оператори функционират според очакванията. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в отговор на запитване във връзка с днешния тест на системата. 

На въпрос защо част от гражданите не са получили известие и съобщение на телефоните си от пожарната обясниха, че най-вероятната причина да не се получи разпространеното тестово съобщение е неактивиран тестови канал на устройствата.

Оттам допълниха, че за получаването на тестови съобщения е необходимо да бъдат изпълнени определени условия като: съвместимост на устройството с технологията Cell Broadcast; минимално съвместима версия на операционната система на устройства с iOs 16.6; устройството да бъде включено в периода на разпространение на съобщение; устройството да не е с активиран

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
При операция на полицията в област Монтана за ден са разкрити осем престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена д ...
Трета поредна седмица в Търговищко няма пътни инциденти със загинали, отчитат от полицията
Полицаите в Търговищко са съставили през миналата седмица 13 акта на водачи, шофирали след употреба на алкохол, отчитат от сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекци ...
През последната седмица са станали 15 катастрофи в област Пазарджик, пострадали са девет души, отчетоха от полицията
За периода от 14-ти до 20 октомври в региона са регистрирани 15 пътнотранспортни произшествия, като от тях осем са тежки, а пострадалите хора са девет. Всички тежки инциденти са ст ...
При голям интерес премина първото издание на състезанието по планинско бягане „Вертикален Руй“
При голям интерес премина първото издание на състезанието по планинско бягане „Вертикален Руй“. Това съобщиха организаторите на спортната инициатива от Трънското турист ...
Спад в нивото на безработицата в община Плевен отчитат от Бюрото по труда
Спад в нивото на безработицата през септември спрямо август в община Плевен отчитат от Дирекция "Бюро по труда". В края на септември регистрираните безработни в Бюро по труда- ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 05:41 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1907
България

Министър Атанас Илков се срещна с представители на "Ангелите на пътя" във връзка с подобряването на пътната безопасност

МВР ще съдейства с всичко необходимо за намаляване на пътния травматизъм и подобряването на пътната безопасност.Тази готовност изрази служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков по време на среща с представители на Сдружение „Ангелите на пътя“.

| 21 Октомври 2024, 14:23 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Министър Атанас Илков се срещна с представители на
Министър Атанас Илков се срещна с представители на "Ангелите на пътя" във връзка с подобряването на пътната безопасност
Снимка © МВР

МВР ще съдейства с всичко необходимо за намаляване на пътния травматизъм и подобряването на пътната безопасност. Тази готовност изрази служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков по време на среща с представители на Сдружение „Ангелите на пътя“.

На тази извънредна сесия няма да присъствам и няма да се подпиша, защото тя има изцяло предизборен характер. Това заяви общинският съветник от групата на "БСП за България" Ваня Григорова пред журналисти по повод извънредното заседание на Столичния общински съвет (СОС) днес. 

По думите тази извънредна сесия не предлага решения на проблемите, които са реални. Единственият доклад, които предлага решение, беше предложен от мен и подписан от Иван Таков и Екатерина Йорданова. Той е за гарантиране на средствата на допълнителните възнаграждения за транспортните работници, но не беше подкрепен от останалите вносители за провеждането на извънредна сесия, обясни Григорова. 

Според нея партийните формации трябва да се научат, че предизборните кампании са, за да покажат на избирателите как могат да се решават проблемите, а не да използват проблемите за предизборна кампания

Около една трета от пациентите, получили инсулт, успяват да се ресоциализират, показват междинни резултати от проучването „Идентификация на непосрещнати потребности на преживели инсулт и/или диагностицирани с афазия на територията на Столична община“. Данните бяха представени пред журналисти от д-р Георги Георгиев от Асоциацията по инсулт и афазия. Проучването се извършва от асоциацията сред 370 пациенти в София и в страната, в периода септември – октомври 2024 г. Допитването е извършено по програма „Европа“ на Столична община.

Годишно в България се регистрират близо 50 хиляди случая на инсулт, но няма данни колко от пациентите са засегнати от афазия, каза д-р Георги Георгиев от асоциацията. В света данните показват, че засегнатите от афазия в резултат на инсулт са 25-30%, каза още той.  В страната ни афазията у пациентите се констатира, но ня

Възрастна жена от София е намерена и предадена на близките си от служители на Областната дирекция на МВР в Перник, съобщиха от дирекцията. 

Случаят е от вчера. Докато патрулират по автомагистрала „Струма“, служители от сектор „Пътна полиция“ забелязали дезориентирана жена, вървяща по пътното платно. На място не е било възможно да се установи самоличността , заради което е отведена във Второ районно управление в Перник.

Служителите на полицията са провели необходимите оперативно-издирвателни действия и са установили, че жената е на 79 години, от София. Жената е с деменция и се е изгубила. Незабавно е прегледана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник и впоследствие е предадена на близките си, посочиха още от полицията. 

От областната дирекция в Перник казаха , че при подобен случай в края на септември т.г., за по-мал

Емине Еюбова спечели изборите за кмет на кметство в с. Висока поляна, сочи решение на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Хитрино. Решението подлежи на обжалване в седем дневен срок от обявяването му пред Административен съд Шумен. На първия тур на изборите за кмет Емине Еюбова е получила 76 действителни гласа, информират от ОИК в Хитрино на сайта си.

Както съобщихме, изборният ден в с. Висока поляна приключи в 20:00 ч., като премина без произшествия и нарушения на обществения ред. Гласували са 23,56 процента от имащите право.

Село Висока поляна, община Хитрино, е с население от около 350 души, кандидатът за кмет беше един. 

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе съставиха акт за установяване на административно нарушение на „Линамар Лайт Металс Русе“ ЕООД, съобщи днес експертът по „Връзки с обществеността“ в екоинспекцията Рени Петрова. 

Тя уточни, че е установено нарушено условие в комплексното разрешително на дружеството, като е допуснато разпространение на миризми, извън производствената площадка, установено в началото на октомври.

Актът е предявен писмено на оператора, поради липса на законов представител на фирмата, но в присъствието на трима податели на сигнала и служител на екоинспекцията. 

На 2 октомври, дежурен екип, назначен със заповед на директора на екоинспекцията Дауд Ибрям, е извършил  обход в Източна промишлена зона. В 19:40 ч. експертите на РИОСВ – Русе са потвърдили наличието на характ

От организацията представиха своите предложения за по-тежки и бързи наказания, за по-високи глоби, завишен контрол и отнемане на свидетелствата за управление на системни нарушители на пътя.

Родителите, загубили децата си при катастрофи с пияни и дрогирани шофьори, отправиха искане за законови промени и по-строги наказания. Представителите на сдружението потвърдиха пред министъра становището си, че мярката с отнемането на автомобилите на водачите, причинили инциденти в неадекватно състояние, работи и не бива да бъде отменяна. В допълнение предложиха тя да се прилага дори за водачите, превишаващи допустимата скорост. За системните нарушители на Закона за движение по пътищата от организацията поискаха да се предвиди полагането на общественополезен труд. Представителите на Сдружението изразиха категорично несъгласие с предложенията за законови изменения 17-годишните да имат право да шофират, дори с придружител.

Участниците в разговора набелязаха основни мерки, съвместни събития и инициативи за намаляване до минимум жертвите на пътя, допълват от МВР.

Преди дни от "Ангелите на пътя" проведоха и среща с и.ф. главен прокурор Борисов Сарафов, който представи вижданията си за работещи мерки за превенция на пътния травматизъм и ограничаване на жертвите на пътя.

През изминалата седмица от 14 до 20 октомври на територията на Областната дирекция на МВР - Пловдив (ОД на МВР) са станали 61 пътнотранспортни произшествия (ПТП), при които са загинали двама души, а 13 са пострадали. Това съобщи пред медиите инспектор Стоян Войводов от сектор „Пътна полиция“, към ОД на МВР. 

За същия период са съставени 650 акта и 3303 фиша. Девет от актовете са съставени на водачи, които са управлявали моторно превозно средство (МПС) без да притежават свидетелство за правоуправление. Отново и за поредна седмица впечатление прави високият брой на установените проби за употреба на алкохол и наркотици, а именно регистрираните 15 положителни проби за алкохол и шест положителни проби за наркотици, посочи инсп. Войводов. 

Той не изнесе данни за най-високи стойностти на установените положителни проби след употреба на алкохол, тъй като те

Петима служители на Държавната автомобилна администрация (ДАА) в Хасково към 2015 година бяха признати за виновни за подкупи от състав на Окръжния съд в Хасково и осъдени на пробация, съобщиха от съда.

Спрямо тях ще действат мерки с продължителност от година и половина до шест месеца, които включват "регистрация по настоящ адрес два пъти седмично" и "задължителни периодични срещи с пробационен служител". Петимата ще трябва да платят глоби от пет хиляди лева до шест хил. лв. Всички се лишават и от правото да заемат държавна длъжност за период от две години, гласи още решението.

От съда уточниха , че става дума за различни суми, които инспекторите в администрацията са поискали и приели като дар през 2015 година, без да им се следват. От 2015 година делото е било връщано пет пъти на прокуратурата за доразследване или отстраняване на нарушения.

Присъдата подлежи на об

Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин. Поводът е отбелязването на Деня на св. Иван Рилски и на българските лекари.

От името на видинската колегия на БЛС д-р Елисеев получи знака на съюза и плакет за лекар на годината. Преди да връчи наградата председателят на регионалната колегия д-р Борислав Милчев изказа благодарност за неговата всеотдайна работа за пациентите, за видинската болница, както и за колегията. В това трудно време той продължава да стои на своя пост и да управлява една от най-важните структури, без която болницата не би могла да съществува – отделението по анестезиология и интензивно лечение, отбеляза д-р Милчев. И пожела на д-р Елисеев успехи като координатор на спешната медицинска помощ по въздуха за региона. 

Д-р Елисеев благодари за номинацията, както и на с

Полицията в област Смолян е изпратила 176 сигнала в периода от 1 януари до 30 септември до стопаните на пътищата за отстраняване на проблеми по пътната инфраструктура във връзка с ограничаването на пътнотранспортния травматизъм, съобщи на брифинг началникът на Сектор „Пътна полиция“ – Смолян главен инспектор Пламен Йорданов. Общо 131 от сигналите са до общините, 40 - до Областното пътно управление и пет до собственици на частни пътища, уточни той. На пресконференцията присъства и Никола Запрянов - началник на Регионалното управление по образование.

Основните проблеми, които констатират пътните полицаи са изтрита пътна маркировка, нарушение по пътната настилка, липса на знаци или с нарушена цялост, избуяла растителност.

В голяма част от сигналите проблемите се отстраняват на момента. Извършваме след това и насрещна проверка и контрол дали са изпълнени на

Проведеният тест на системата BG-Alert е успешен. Системата и оборудването на мобилните оператори функционират според очакванията. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в отговор на запитване във връзка с днешния тест на системата. 

На въпрос защо част от гражданите не са получили известие и съобщение на телефоните си от пожарната обясниха, че най-вероятната причина да не се получи разпространеното тестово съобщение е неактивиран тестови канал на устройствата.

Оттам допълниха, че за получаването на тестови съобщения е необходимо да бъдат изпълнени определени условия като: съвместимост на устройството с технологията Cell Broadcast; минимално съвместима версия на операционната система на устройства с iOs 16.6; устройството да бъде включено в периода на разпространение на съобщение; устройството да не е с активиран

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
При операция на полицията в област Монтана за ден са разкрити осем престъпления
Трета поредна седмица в Търговищко няма пътни инциденти със загинали, отчитат от полицията
През последната седмица са станали 15 катастрофи в област Пазарджик, пострадали са девет души, отчетоха от полицията
При голям интерес премина първото издание на състезанието по планинско бягане „Вертикален Руй“
Спад в нивото на безработицата в община Плевен отчитат от Бюрото по труда
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.