Начало Сфера Общинският съвет даде съгласие Община Видин да кандидатства с проект за изграждане на зелена инфраструктура по програма „Околна среда“
1870
България

Общинският съвет даде съгласие Община Видин да кандидатства с проект за изграждане на зелена инфраструктура по програма „Околна среда“

Общинският съвет даде съгласие на заседанието си днес Община Видин да кандидатства с проект за изграждане на зелена инфраструктура по програма „Околна среда“.Проектното предложение се финансира по процедура „Зелени мерки в градска среда“.

| 21 Октомври 2024, 14:27 ч.
Общинският съвет даде съгласие Община Видин да кандидатства с проект за изграждане на зелена инфраструктура по програма „Околна среда“
Общинският съвет даде съгласие Община Видин да кандидатства с проект за изграждане на зелена инфраструктура по програма „Околна среда“
Снимка © Корепондент на БТА във Видин Росен Младенов

Общинският съвет даде съгласие на заседанието си днес Община Видин да кандидатства с проект за изграждане на зелена инфраструктура по програма „Околна среда“. Проектното предложение се финансира по процедура „Зелени мерки в градска среда“.

Избирателната активност в село Ясенково, община Венец, към 10:00 часа е 11,68 процента. На частичните местни избори в населеното място са гласували 238 души от вписаните в избирателните списъци 2038 жители на селото. Това съобщават от Общинската избирателни комисия (ОИК) във Венец на интернет страницата си. 

Изборният ден в Ясенково започна в спокойна обстановка. Четирите секции в селото, от които една е подвижна, са отворили тази сутрин навреме, съобщиха от ОИК – Венец по-рано днес. 

Село Ясенково, община Венец, е едно от най-големите в област Шумен, с население от близо 2200 души. Кандидатите за кмет на населеното място са двама, както информира . 

Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“. Отличието беше връчено на проф. Токмакова от д-р Николай Брънзалов, председател на Българския лекарски съюз по време на официална церемония в Националния исторически музей.

Проф. Токмакова е началник на отделение към Кардиологична клиника в УМБАЛ „Св. Георги“ - Пловдив и заместник-ректор по научно-изследователската дейност в Медицински университет - Пловдив.

Благодаря за изключително високата чест, това е огромно признание, каза проф. Токмакова. Тя благодари на своя баща, на учителите си в България и в чужбина, на колегите си и на семейството си. Посвещавам наградата на моите колеги, каза още тя.

Проф. Токмакова завършва Медицински университет (МУ) - Пловдив през 1995 година. Започва работа като докторант към секция „Кардиология“ във висшето училище през

Доставени са 1000 броя бюлетини за местните избори за кмет в село Габровница, община Монтана, съобщи говорителят на Районна избирателна комисия Петко Петков.

„Изборите се подготвят в сравнително спокойна обстановка. Вчера се проведе обучението на двете секционни комисии – едната стационарна и другата подвижна. Присъстваха почти всички членове. Утре ще бъдат раздадени материалите за комисиите, за да се подготвят съответните помещения. Нямаме нито една жалба в Общинска избирателна комисия към момента. В стационарната секция ще има и една машина за гласуване“, поясни Петко Петков.

Изборите за кмет на Габровница ще се проведат отново на 20 октомври, тъй като със свое решение от 27 юни 2024 година Върховният административен съд касира резултата от вота на 29 октомври 2023 г.  и прекрати правомощията на избрания тогава за кмет Рангел Иванов.

С ук

За извършване на незаконен сондаж сигнализира гражданското обединение „Вода за Омуртаг“. Чрез съобщение до медиите от „Вода за Омуртаг“ посочват, че Община Омуртаг е възложила реализирането на сондаж до село Угледно, без да са изпълнени необходимите процедури. Това е установено след справка с Басейнова дирекция „Черноморски район“ (БДЧР), посочва в прессъобщението координаторът на Гражданското обединение Магдалена Славова.

От “Вода за Омуртаг” достъпихме информацията по случая, след като отправихме официален сигнал до БДЧР и поредица от заявления по Закона за достъп на информация (ЗДОИ), в периода от 27 септември до 4 октомври тази година, понеже бяхме алармирани за случващото се от граждани, информира Славова. Според нея незаконният сондаж до Угледно е констатиран на 10 септември от експерти на Басейнова дирекция “Черноморс

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 20 тежки произшествия, като в тях ранени са 26 души, а един е загинал, съобщиха от МВР.

В София са станали 28 леки катастрофи и една тежка, като ранените са двама и няма загинали.

От началото на месеца в страната са станали 389 инцидента, в които са загинали 23 души, а 478 са били ранени.

Броят на тежките катастрофи от началото на годината е 5800. В тях са загинали 362 души, а ранени са били 7299.

При сравнение с реалните данни за загиналите през същия период на 2023 г. - 429 души, се отчитат със 67 по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г.

Дневният ред включваше общо 16 точки. По първа точка общинските съветници приеха актуализация на поименния списък за капиталови разходи за 2024 година. Промените касаят окабеляване и закупуване на компютри и хардуер за новото помещение на дирекция „Местни данъци и такси“, на хладилен шкаф за Общинско предприятие „Социални дейности“ и скенер за Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“. 

Местният парламент одобри предложение за определяне на местоположението на социалните услуги по процедура „Изграждане и оборудване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания“ в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост. Прието беше решение за захранване на банкова извънбюджетна сметка по проект „Подготвителни действия за създаване на Местна инициативна рибарска група Видин - Ново село - Брегово”. Гласувана беше и актуализирана бюджетна прогноза за периода 2025 – 2028 г. на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности.

Общинските съветници утвърдиха самостоятелни паралелки в училищата с брой ученици под задължителния минимум за настоящата учебна година. Одобрени бяха и предложенията за предоставяне на помещение под наем за извършване на здравна дейност, за подробни устройствени планове в селата Слана бара и Иново, за изработване на комплексен проект за инвестиционна инициатива в к-с „Строител“, разрешение за изработване на проект за изменение на Общ устройствен план на общината, касаещ поземлен имот в село Антимово.

ВСС гласува декларация, свързана с избора на главен прокурор и председател на Върховния административен съд (ВАС). 

Призивите да бъде спряна процедурата за избор на председател на Върховния административен съд (ВАС) и главен прокурор са призив Висшият съдебен съвет (ВСС) да наруши Конституцията, което е недопустимо, пише в документа, представен от представляващия ВСС Боян Магдалинчев в началото на днешното заседание на пленума на Съвета.

Тези искания са демонстрация на правен нихилизъм и двоен стандарт. Усещането за беззаконие не трябва да се мултиплицира във всяка част от обществото, пише в документа.

Неуспехът на неслучилата се съдебна реформа не може да бъде вменен на ВСС. Съветът се третира като необходим грешник за провалянето на съдебната реформа, се посочва в проектодекларацията. С документа се отправя апел да не се минават границите на допустимото и и

Обновява се инфраструктурата в североизточната част на Велико Търново, съобщиха от общинската администрация. По този начин се подобрява качеството на живот в кварталите „Асенов“, „Света гора“ и в района на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Инвестицията е по различни финансови механизми и включва изграждането на нови мостови съоръжения над река Янтра, рехабилитация на повече от 8 км улици, тротоари, ново осветление, предпазни съоръжения, хоризонтална и вертикална маркировка.  

С мостовите съоръжения се създават нови пътни връзки – между ул. „Сливница“ и кв. „Света гора“ и ул. „Св. Климент Охридски“, с което се разрешава дългогодишният проблем с аварийното състояние на стария т.нар Бейски мост. Втората връзка е подножието на Лобната скала на крепостта "Царевец" и с него с

Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър.

Услугата е част от стремежа на общината да насърчи опазването на околната среда и да улесни рециклирането на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и предлага безплатна услуга по събиране на този вид отпадъци директно от домовете на гражданите.

Всеки, който желае да предаде старо електронно оборудване – компютри, телевизори, домакински уреди и други, може да направи заявка на безплатен телефон 080014100. След подаване на заявката, екипите за извършване на съответната дейност ще посетят гражданите в удобно за тях време, за да съберат отпадъците. 

Тази инициатива е част от ангажимента на Община Пловдив за насърчаване на устойчиво развитие и отговорно управление на електронните отпадъци. Чрез правилното предав

Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт, съобщиха от прокуратурата.

Припомняме, че тежкото престъпление беше извършено в края на юли т.г. За побоя над 56-годишната жена бяха задържани двама непълнолетни, като според данните побоят е бил нанесен основно от единия от тях.. Сигнал по случая беше подаден от служители на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник.  

Пострадалата бе настанена в болнично заведение, където два месеца по-късно почина. Спрямо извършителя на деянието бе взета мярка за неотклонение "задържане под стража", а след смъртта делото срещу него бе прехвърлено в Окръжната прокуратура. Въпреки че в ареста той навърши пълнолетие, ще бъде съден като непълнолетен, тъй като към момента на престъплението е бил на 17 години. Наказателният кодекс предвижда наказание "лишаване от свобода" от пет до

Изборният ден в свиленградското село Студена, където жителите избираха кмет на частичен местен вот, е приключил навреме - в 20:00 часа, обяви председателят на Общинската избирателна комисия в Свиленград Мариана Димитрова.

От имащите право на глас по избирателен списък 372-ма жители на Студена, с хартия и машина са гласували общо 243-ма души. Изборният ден в населеното място приключи с 65 процента избирателна активност, добави Мариана Димитрова.

По времето на вота не са отчетени нарушения.

В село Студена местните имаха възможност да изберат новия си управник сред четирима претенденти. До частични местни избори за кмет там се стигна след кончината на предишния управник на населеното място.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
В Силистренско зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, мотопеди, мотоциклети и велосипеди. За миналата седмица те са 21, съобщиха на брифинг ...
Мъж от Вълчедръм е загинал при пожар в дома си
Самотно живеещ 62-годишен мъж от град Вълчедръм, област Монтана, е загинал при пожар дома си, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. На 20 октомври в 23:58 часа в Районн ...
В Сливен пристигнаха бюлетините за изборите за Народно събрание на 27 октомври
В Сливен пристигнаха бюлетините за изборите за Народно събрание на 27 октомври, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Бюлетините за 21-ви избирателен район &nda ...
Полицейска операция с акцент върху невръчените наказателни постановления и електронни фишове започна в област Кърджали
На територията на област Кърджали започна нова специализирана полицейска операция, в която освен за спазване на скоростните режими, употреба на алкохол и наркотици, ще се акцентира ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 05:37 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1870
България

Общинският съвет даде съгласие Община Видин да кандидатства с проект за изграждане на зелена инфраструктура по програма „Околна среда“

Общинският съвет даде съгласие на заседанието си днес Община Видин да кандидатства с проект за изграждане на зелена инфраструктура по програма „Околна среда“.Проектното предложение се финансира по процедура „Зелени мерки в градска среда“.

| 21 Октомври 2024, 14:27 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Общинският съвет даде съгласие Община Видин да кандидатства с проект за изграждане на зелена инфраструктура по програма „Околна среда“
Общинският съвет даде съгласие Община Видин да кандидатства с проект за изграждане на зелена инфраструктура по програма „Околна среда“
Снимка © Корепондент на БТА във Видин Росен Младенов

Общинският съвет даде съгласие на заседанието си днес Община Видин да кандидатства с проект за изграждане на зелена инфраструктура по програма „Околна среда“. Проектното предложение се финансира по процедура „Зелени мерки в градска среда“.

Избирателната активност в село Ясенково, община Венец, към 10:00 часа е 11,68 процента. На частичните местни избори в населеното място са гласували 238 души от вписаните в избирателните списъци 2038 жители на селото. Това съобщават от Общинската избирателни комисия (ОИК) във Венец на интернет страницата си. 

Изборният ден в Ясенково започна в спокойна обстановка. Четирите секции в селото, от които една е подвижна, са отворили тази сутрин навреме, съобщиха от ОИК – Венец по-рано днес. 

Село Ясенково, община Венец, е едно от най-големите в област Шумен, с население от близо 2200 души. Кандидатите за кмет на населеното място са двама, както информира . 

Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“. Отличието беше връчено на проф. Токмакова от д-р Николай Брънзалов, председател на Българския лекарски съюз по време на официална церемония в Националния исторически музей.

Проф. Токмакова е началник на отделение към Кардиологична клиника в УМБАЛ „Св. Георги“ - Пловдив и заместник-ректор по научно-изследователската дейност в Медицински университет - Пловдив.

Благодаря за изключително високата чест, това е огромно признание, каза проф. Токмакова. Тя благодари на своя баща, на учителите си в България и в чужбина, на колегите си и на семейството си. Посвещавам наградата на моите колеги, каза още тя.

Проф. Токмакова завършва Медицински университет (МУ) - Пловдив през 1995 година. Започва работа като докторант към секция „Кардиология“ във висшето училище през

Доставени са 1000 броя бюлетини за местните избори за кмет в село Габровница, община Монтана, съобщи говорителят на Районна избирателна комисия Петко Петков.

„Изборите се подготвят в сравнително спокойна обстановка. Вчера се проведе обучението на двете секционни комисии – едната стационарна и другата подвижна. Присъстваха почти всички членове. Утре ще бъдат раздадени материалите за комисиите, за да се подготвят съответните помещения. Нямаме нито една жалба в Общинска избирателна комисия към момента. В стационарната секция ще има и една машина за гласуване“, поясни Петко Петков.

Изборите за кмет на Габровница ще се проведат отново на 20 октомври, тъй като със свое решение от 27 юни 2024 година Върховният административен съд касира резултата от вота на 29 октомври 2023 г.  и прекрати правомощията на избрания тогава за кмет Рангел Иванов.

С ук

За извършване на незаконен сондаж сигнализира гражданското обединение „Вода за Омуртаг“. Чрез съобщение до медиите от „Вода за Омуртаг“ посочват, че Община Омуртаг е възложила реализирането на сондаж до село Угледно, без да са изпълнени необходимите процедури. Това е установено след справка с Басейнова дирекция „Черноморски район“ (БДЧР), посочва в прессъобщението координаторът на Гражданското обединение Магдалена Славова.

От “Вода за Омуртаг” достъпихме информацията по случая, след като отправихме официален сигнал до БДЧР и поредица от заявления по Закона за достъп на информация (ЗДОИ), в периода от 27 септември до 4 октомври тази година, понеже бяхме алармирани за случващото се от граждани, информира Славова. Според нея незаконният сондаж до Угледно е констатиран на 10 септември от експерти на Басейнова дирекция “Черноморс

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 20 тежки произшествия, като в тях ранени са 26 души, а един е загинал, съобщиха от МВР.

В София са станали 28 леки катастрофи и една тежка, като ранените са двама и няма загинали.

От началото на месеца в страната са станали 389 инцидента, в които са загинали 23 души, а 478 са били ранени.

Броят на тежките катастрофи от началото на годината е 5800. В тях са загинали 362 души, а ранени са били 7299.

При сравнение с реалните данни за загиналите през същия период на 2023 г. - 429 души, се отчитат със 67 по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г.

Дневният ред включваше общо 16 точки. По първа точка общинските съветници приеха актуализация на поименния списък за капиталови разходи за 2024 година. Промените касаят окабеляване и закупуване на компютри и хардуер за новото помещение на дирекция „Местни данъци и такси“, на хладилен шкаф за Общинско предприятие „Социални дейности“ и скенер за Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“. 

Местният парламент одобри предложение за определяне на местоположението на социалните услуги по процедура „Изграждане и оборудване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания“ в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост. Прието беше решение за захранване на банкова извънбюджетна сметка по проект „Подготвителни действия за създаване на Местна инициативна рибарска група Видин - Ново село - Брегово”. Гласувана беше и актуализирана бюджетна прогноза за периода 2025 – 2028 г. на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности.

Общинските съветници утвърдиха самостоятелни паралелки в училищата с брой ученици под задължителния минимум за настоящата учебна година. Одобрени бяха и предложенията за предоставяне на помещение под наем за извършване на здравна дейност, за подробни устройствени планове в селата Слана бара и Иново, за изработване на комплексен проект за инвестиционна инициатива в к-с „Строител“, разрешение за изработване на проект за изменение на Общ устройствен план на общината, касаещ поземлен имот в село Антимово.

ВСС гласува декларация, свързана с избора на главен прокурор и председател на Върховния административен съд (ВАС). 

Призивите да бъде спряна процедурата за избор на председател на Върховния административен съд (ВАС) и главен прокурор са призив Висшият съдебен съвет (ВСС) да наруши Конституцията, което е недопустимо, пише в документа, представен от представляващия ВСС Боян Магдалинчев в началото на днешното заседание на пленума на Съвета.

Тези искания са демонстрация на правен нихилизъм и двоен стандарт. Усещането за беззаконие не трябва да се мултиплицира във всяка част от обществото, пише в документа.

Неуспехът на неслучилата се съдебна реформа не може да бъде вменен на ВСС. Съветът се третира като необходим грешник за провалянето на съдебната реформа, се посочва в проектодекларацията. С документа се отправя апел да не се минават границите на допустимото и и

Обновява се инфраструктурата в североизточната част на Велико Търново, съобщиха от общинската администрация. По този начин се подобрява качеството на живот в кварталите „Асенов“, „Света гора“ и в района на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Инвестицията е по различни финансови механизми и включва изграждането на нови мостови съоръжения над река Янтра, рехабилитация на повече от 8 км улици, тротоари, ново осветление, предпазни съоръжения, хоризонтална и вертикална маркировка.  

С мостовите съоръжения се създават нови пътни връзки – между ул. „Сливница“ и кв. „Света гора“ и ул. „Св. Климент Охридски“, с което се разрешава дългогодишният проблем с аварийното състояние на стария т.нар Бейски мост. Втората връзка е подножието на Лобната скала на крепостта "Царевец" и с него с

Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър.

Услугата е част от стремежа на общината да насърчи опазването на околната среда и да улесни рециклирането на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и предлага безплатна услуга по събиране на този вид отпадъци директно от домовете на гражданите.

Всеки, който желае да предаде старо електронно оборудване – компютри, телевизори, домакински уреди и други, може да направи заявка на безплатен телефон 080014100. След подаване на заявката, екипите за извършване на съответната дейност ще посетят гражданите в удобно за тях време, за да съберат отпадъците. 

Тази инициатива е част от ангажимента на Община Пловдив за насърчаване на устойчиво развитие и отговорно управление на електронните отпадъци. Чрез правилното предав

Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт, съобщиха от прокуратурата.

Припомняме, че тежкото престъпление беше извършено в края на юли т.г. За побоя над 56-годишната жена бяха задържани двама непълнолетни, като според данните побоят е бил нанесен основно от единия от тях.. Сигнал по случая беше подаден от служители на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник.  

Пострадалата бе настанена в болнично заведение, където два месеца по-късно почина. Спрямо извършителя на деянието бе взета мярка за неотклонение "задържане под стража", а след смъртта делото срещу него бе прехвърлено в Окръжната прокуратура. Въпреки че в ареста той навърши пълнолетие, ще бъде съден като непълнолетен, тъй като към момента на престъплението е бил на 17 години. Наказателният кодекс предвижда наказание "лишаване от свобода" от пет до

Изборният ден в свиленградското село Студена, където жителите избираха кмет на частичен местен вот, е приключил навреме - в 20:00 часа, обяви председателят на Общинската избирателна комисия в Свиленград Мариана Димитрова.

От имащите право на глас по избирателен списък 372-ма жители на Студена, с хартия и машина са гласували общо 243-ма души. Изборният ден в населеното място приключи с 65 процента избирателна активност, добави Мариана Димитрова.

По времето на вота не са отчетени нарушения.

В село Студена местните имаха възможност да изберат новия си управник сред четирима претенденти. До частични местни избори за кмет там се стигна след кончината на предишния управник на населеното място.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Мъж от Вълчедръм е загинал при пожар в дома си
В Сливен пристигнаха бюлетините за изборите за Народно събрание на 27 октомври
Полицейска операция с акцент върху невръчените наказателни постановления и електронни фишове започна в област Кърджали
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.