Начало Сфера Виолета Димитрова е избрана за кмет на Бузовград
1631
България

Виолета Димитрова е избрана за кмет на Бузовград

Виолета Димитрова е избрана за кмет на село Бузовград, обявиха от Общинската избирателна комисия (ОИК) - Казанлък.Тя беше издигната от инициативен комитет и беше единствената кандидатура.

| 21 Октомври 2024, 14:36 ч.
Виолета Димитрова е избрана за кмет на Бузовград
Виолета Димитрова е избрана за кмет на Бузовград
Снимка © БТА

Виолета Димитрова е избрана за кмет на село Бузовград, обявиха от Общинската избирателна комисия (ОИК) - Казанлък. Тя беше издигната от инициативен комитет и беше единствената кандидатура.

Пожарът в цех за ядки в промишлената зона на Карнобат е потушен. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас. Към този момент на място остават четири противопожарни автомобила и огнеборци.

Причините за възникването на пламъците все още се установяват. Няма данни да пострадали хора. 

Пожарът възникна рано тази сутрин. За борба с пламъците бяха изпратени екипи на противопожарните служби от Карнобат, Айтос и Бургас. 

За изминалата седмица (14-20 октомври) на територията на област Видин са регистрирани пет пътнотранспортни произшествия с материални щети и една катастрофа с пострадали лица. Това съобщи на брифинг пред журналисти началникът на група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ във видинския сектор „Пътна полиция“ старши инспектор Асен Кожухаров.

В специализираната полицейска операция са проверени 392 лица и 355 моторни превозни средства (МПС), допълни старши инспектор Кожухаров. И уточни, че са установени около 250 нарушения, за които са съставени 96 акта за установяване на административни нарушения и 199 глоби по фиш по Закона за движение по пътищата, два акта по Кодекса на застраховането и три фиша по Закона за българските лични документи. Заснетите клипове за превишена скорост са 466, а издадените електронни фишове – 80

Природен парк (ПП) "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната, реши международна комисия, която посети различни потенциални райони за реинтродукция в Стара планина. Това съобщиха от Сдружението "Зелени Балкани".

В периода 14 - 18 октомври се проведе експертна визита в България на представители на Фондацията за опазване на лешоядите, както и представители на българските партньори - "Зелени Балкани", Фонда за дивата флора и фауна, Фондация "ЕкоОбщност".

Комисията посети различни потенциални райони за освобождаване на брадати лешояди – защитена зона Котленска планина, ПП "Сините Камъни", ПП "Врачански Балкан" и други. Целта на специалистите бе на място да преценят кой район е най-подходящ за освобождаване на първите птици от програмата за реинтродукция на вида в странат

Общо четирима мигранти са задържани при два случая през изминалите два дни в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе. Това съобщиха от граничния пункт. 

Двама мигранти от Египет са открити вчера в камион с украинска регистрация, спрян за проверка на ГКПП "Дунав мост". Единият от тях е непълнолетен. Тежкотоварният автомобил пътувал от Турция към Украйна. 

Други двама мигранти - от Египет и Либия, са арестувани на паркинг в Русе. Сигналът е подаден от служител в зоната за паркиране, който забелязал двамата мъже. Вероятно те са пристигнали в крайдунавския град с камион. 

Общо 51 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" на МВР. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. Пожарникарите са реагирали на 91 сигнала за произшествия. 

С преки материални щети са възникнали 11 пожара, от които един в жилищна сграда, шест в транспортни средства и други.

Без нанесени материални щети са възникнали 40 пожара, от които 18 в сухи треви, горска постеля и храсти, два в стърнища, 14 в отпадъци и други.

Извършени са 34 спасителни дейности и помощни операции, от които седем при катастрофи в транспортни средства, два битови или промишлени инцидента и 25 за оказване на техническа помощ. 

Регистриране са шест лъжливи повиквания.

При пожарите няма загинали и пострадали. 

В решението на комисията се посочва, че Димитрова е избрана с 291 гласа.

Изборният ден на частичните местни избори за кмет на кметство в Бузовград приключи точно в 20:00 ч., съобщи вчера председателят на Районната избирателна комисия в Казанлък Здравко Балевски. Той посочи, че изборният ден в двете секционни избирателни комисии е протекъл нормално без проблеми с машините.

Избирателната активност е била малко над 21 %, а до урните за гласуване са отишли 363 души от имащите право на глас 1705 гласоподаватели.

Частичните местни избори се наложиха поради внезапна смърт на кмета на населеното място Мая Берова през юни т.г.

Час по-скоро България трябва да възстанови водещата си роля на Балканите. Не да реагираме, не да следваме общи политики, а да ги генерираме. Това заяви държавният глава Румен Радев, след като положи венец на паметна плоча в Сараево, символ на приятелството между България и Босна и Херцеговина.

"Крайно време е да извадим главите си от пясъка, да престанем да се занимаваме с нашите вътрешни семейни и провинциални крамоли и да се върнем там, където ни е мястото", посочи Радев. "В Босна и Херцеговина гледат на България като на един силен и достоен член на НАТО и на Европейския съюз – страна с демокрация, развита икономика и социално устройство. Те гледат към нас с надежда – да подкрепяме, да помагаме, да водим", отбеляза президентът. 

Той припомни, че България е първата страна, признала независимостта на Босна и Херцеговина през 1992 г. 

"Въпросъ

В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“. Заложените в проекта дейности предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строено в периода от 1959-та до 1964 година. Инвестицията е на стойност 3,4 млн. лв., осигурени от държавния бюджет, а срокът за приключването му е до средата на януари 2026 г., посочиха от пресслужбата на общинската администрация.

В проекта за обновяване на спортната зала са предвидени мерки за повишаване на енергийната ефективност. Ще бъде подменена дограмата и ще бъде поставена топлоизолация по фасадите на сградата. Заложена е подмяна на всички видове инсталации, както и изграждане на такива за мълниезащита, за климатизация на залата и на сервизните помещения.

Предвижда се премахване на първия ред трибуни, с цел осигуряване на изискуемите за баскетболно игрище габарити. Ще бъдат обособени и допъл

Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). 

За последните 24 часа са потушени 73 пожара. Няма загинали и пострадали.

С преки материални щети са възникнали 12 пожара, от които пет в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са 61 пожара.

Извършени са 21 спасителни дейности и помощни операции, от които три при катастрофи.

 

Избирателната активност към 17:30 часа в самоковското село Ковачевци е 52,96 %, сочи справка на сайта на Общинската избирателната комисия (ОИК) – Самоков. 

Местните жители избират днес кмет. Те гласуват единствено на хартия, а право на глас имат 372 души. 

Изборният ден преминава в спокойна обстановка, посочиха пред репортер членовете на секционната избирателна комисия. Жителите на селото гласуват в сградата на местното читалище, а в двора на институцията има и представители на полицията. 

Избирателната активност към 12:30 часа беше 24,46% (гласували са 91 души), а към 10:00 часа -  9,41 % (гласували са 35 жители), посочват от ОИК – Самоков.

Изборният ден започна без нарушения и навреме. 

За кметското място се борят четирима кандидати - Борислав Джорджилов от „Възраждане“, Илона Догазанова от „БС

В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления сред държавите членки на ЕС. Това е една от констатациите, които и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов обсъди с президента на Европейската служба за съдебно сътрудничество – Евроджъст Ладислав Хамран, съобщиха от прокуратура.

Двамата разговаряли и за доброто сътрудничество и активно взаимодействие между българската прокуратура и европейската институция.

В рамките на разговора е констатирано, че тенденциите в трафика на мигранти и други престъпления изискват предприемането на допълнителни мерки и ангажирането на трети страни в тяхното прилагане.

Ръководителите на прокуратурите от ЕС се ангажираха да работят за още по-тясно процесуално сътрудничество в борбата срещу организираната п

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
От 10 до 17 октомври на територията, обслужвана от Областна дирекция (ОД) на МВР – София, са възникнали общо 30 пътнотранспортни произшествия, седем от които тежки. Пострадал ...
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
При специализирана полицейска акция в София област към 16:00 часа са задържани 11 души за различни престъпления, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР – София.  О ...
В Самоков бе открита обновената сграда на пожарната служба
С официална церемония в Самоков бе открита обновената сграда на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН). Лентата прерязаха заместник - мин ...
Бургаски лекари докладваха за заразен с рядка бактерия
Жена на 61 години е била спасена, след като е приета за лечение в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) - Бургас в тежко състояние заради заразяване с о ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 05:43 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1631
България

Виолета Димитрова е избрана за кмет на Бузовград

Виолета Димитрова е избрана за кмет на село Бузовград, обявиха от Общинската избирателна комисия (ОИК) - Казанлък.Тя беше издигната от инициативен комитет и беше единствената кандидатура.

| 21 Октомври 2024, 14:36 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Виолета Димитрова е избрана за кмет на Бузовград
Виолета Димитрова е избрана за кмет на Бузовград
Снимка © БТА

Виолета Димитрова е избрана за кмет на село Бузовград, обявиха от Общинската избирателна комисия (ОИК) - Казанлък. Тя беше издигната от инициативен комитет и беше единствената кандидатура.

Пожарът в цех за ядки в промишлената зона на Карнобат е потушен. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас. Към този момент на място остават четири противопожарни автомобила и огнеборци.

Причините за възникването на пламъците все още се установяват. Няма данни да пострадали хора. 

Пожарът възникна рано тази сутрин. За борба с пламъците бяха изпратени екипи на противопожарните служби от Карнобат, Айтос и Бургас. 

За изминалата седмица (14-20 октомври) на територията на област Видин са регистрирани пет пътнотранспортни произшествия с материални щети и една катастрофа с пострадали лица. Това съобщи на брифинг пред журналисти началникът на група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ във видинския сектор „Пътна полиция“ старши инспектор Асен Кожухаров.

В специализираната полицейска операция са проверени 392 лица и 355 моторни превозни средства (МПС), допълни старши инспектор Кожухаров. И уточни, че са установени около 250 нарушения, за които са съставени 96 акта за установяване на административни нарушения и 199 глоби по фиш по Закона за движение по пътищата, два акта по Кодекса на застраховането и три фиша по Закона за българските лични документи. Заснетите клипове за превишена скорост са 466, а издадените електронни фишове – 80

Природен парк (ПП) "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната, реши международна комисия, която посети различни потенциални райони за реинтродукция в Стара планина. Това съобщиха от Сдружението "Зелени Балкани".

В периода 14 - 18 октомври се проведе експертна визита в България на представители на Фондацията за опазване на лешоядите, както и представители на българските партньори - "Зелени Балкани", Фонда за дивата флора и фауна, Фондация "ЕкоОбщност".

Комисията посети различни потенциални райони за освобождаване на брадати лешояди – защитена зона Котленска планина, ПП "Сините Камъни", ПП "Врачански Балкан" и други. Целта на специалистите бе на място да преценят кой район е най-подходящ за освобождаване на първите птици от програмата за реинтродукция на вида в странат

Общо четирима мигранти са задържани при два случая през изминалите два дни в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе. Това съобщиха от граничния пункт. 

Двама мигранти от Египет са открити вчера в камион с украинска регистрация, спрян за проверка на ГКПП "Дунав мост". Единият от тях е непълнолетен. Тежкотоварният автомобил пътувал от Турция към Украйна. 

Други двама мигранти - от Египет и Либия, са арестувани на паркинг в Русе. Сигналът е подаден от служител в зоната за паркиране, който забелязал двамата мъже. Вероятно те са пристигнали в крайдунавския град с камион. 

Общо 51 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" на МВР. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. Пожарникарите са реагирали на 91 сигнала за произшествия. 

С преки материални щети са възникнали 11 пожара, от които един в жилищна сграда, шест в транспортни средства и други.

Без нанесени материални щети са възникнали 40 пожара, от които 18 в сухи треви, горска постеля и храсти, два в стърнища, 14 в отпадъци и други.

Извършени са 34 спасителни дейности и помощни операции, от които седем при катастрофи в транспортни средства, два битови или промишлени инцидента и 25 за оказване на техническа помощ. 

Регистриране са шест лъжливи повиквания.

При пожарите няма загинали и пострадали. 

В решението на комисията се посочва, че Димитрова е избрана с 291 гласа.

Изборният ден на частичните местни избори за кмет на кметство в Бузовград приключи точно в 20:00 ч., съобщи вчера председателят на Районната избирателна комисия в Казанлък Здравко Балевски. Той посочи, че изборният ден в двете секционни избирателни комисии е протекъл нормално без проблеми с машините.

Избирателната активност е била малко над 21 %, а до урните за гласуване са отишли 363 души от имащите право на глас 1705 гласоподаватели.

Частичните местни избори се наложиха поради внезапна смърт на кмета на населеното място Мая Берова през юни т.г.

Час по-скоро България трябва да възстанови водещата си роля на Балканите. Не да реагираме, не да следваме общи политики, а да ги генерираме. Това заяви държавният глава Румен Радев, след като положи венец на паметна плоча в Сараево, символ на приятелството между България и Босна и Херцеговина.

"Крайно време е да извадим главите си от пясъка, да престанем да се занимаваме с нашите вътрешни семейни и провинциални крамоли и да се върнем там, където ни е мястото", посочи Радев. "В Босна и Херцеговина гледат на България като на един силен и достоен член на НАТО и на Европейския съюз – страна с демокрация, развита икономика и социално устройство. Те гледат към нас с надежда – да подкрепяме, да помагаме, да водим", отбеляза президентът. 

Той припомни, че България е първата страна, признала независимостта на Босна и Херцеговина през 1992 г. 

"Въпросъ

В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“. Заложените в проекта дейности предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строено в периода от 1959-та до 1964 година. Инвестицията е на стойност 3,4 млн. лв., осигурени от държавния бюджет, а срокът за приключването му е до средата на януари 2026 г., посочиха от пресслужбата на общинската администрация.

В проекта за обновяване на спортната зала са предвидени мерки за повишаване на енергийната ефективност. Ще бъде подменена дограмата и ще бъде поставена топлоизолация по фасадите на сградата. Заложена е подмяна на всички видове инсталации, както и изграждане на такива за мълниезащита, за климатизация на залата и на сервизните помещения.

Предвижда се премахване на първия ред трибуни, с цел осигуряване на изискуемите за баскетболно игрище габарити. Ще бъдат обособени и допъл

Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). 

За последните 24 часа са потушени 73 пожара. Няма загинали и пострадали.

С преки материални щети са възникнали 12 пожара, от които пет в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са 61 пожара.

Извършени са 21 спасителни дейности и помощни операции, от които три при катастрофи.

 

Избирателната активност към 17:30 часа в самоковското село Ковачевци е 52,96 %, сочи справка на сайта на Общинската избирателната комисия (ОИК) – Самоков. 

Местните жители избират днес кмет. Те гласуват единствено на хартия, а право на глас имат 372 души. 

Изборният ден преминава в спокойна обстановка, посочиха пред репортер членовете на секционната избирателна комисия. Жителите на селото гласуват в сградата на местното читалище, а в двора на институцията има и представители на полицията. 

Избирателната активност към 12:30 часа беше 24,46% (гласували са 91 души), а към 10:00 часа -  9,41 % (гласували са 35 жители), посочват от ОИК – Самоков.

Изборният ден започна без нарушения и навреме. 

За кметското място се борят четирима кандидати - Борислав Джорджилов от „Възраждане“, Илона Догазанова от „БС

В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления сред държавите членки на ЕС. Това е една от констатациите, които и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов обсъди с президента на Европейската служба за съдебно сътрудничество – Евроджъст Ладислав Хамран, съобщиха от прокуратура.

Двамата разговаряли и за доброто сътрудничество и активно взаимодействие между българската прокуратура и европейската институция.

В рамките на разговора е констатирано, че тенденциите в трафика на мигранти и други престъпления изискват предприемането на допълнителни мерки и ангажирането на трети страни в тяхното прилагане.

Ръководителите на прокуратурите от ЕС се ангажираха да работят за още по-тясно процесуално сътрудничество в борбата срещу организираната п

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
В Самоков бе открита обновената сграда на пожарната служба
Бургаски лекари докладваха за заразен с рядка бактерия
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.