Начало Сфера Президентът: Трябва да отдадем дължимото на българската държава и учени, заради които България стъпи на Антарктида преди повече от 30 г.
1880
България

Президентът: Трябва да отдадем дължимото на българската държава и учени, заради които България стъпи на Антарктида преди повече от 30 г.

Днес трябва да отдадем дължимото към българската държава и учени, които преди повече от три десетилетия направиха така, че България да бъде една от първите нации, които да стъпят уверено на Антарктида в една важна за човечеството мисия. Това заяви президентът Румен Радев и връчи националния флаг на антарктиците от 33-ата българска полярна експедиция.На церемония в Гербовата зала знамето прие ръководителят на експедицията проф. Христо Пимпирев.

| 21 Октомври 2024, 14:45 ч.
Президентът: Трябва да отдадем дължимото на българската държава и учени, заради които България стъпи на Антарктида преди повече от 30 г.
Президентът: Трябва да отдадем дължимото на българската държава и учени, заради които България стъпи на Антарктида преди повече от 30 г.
Снимка © Владимир Шоков / БТА (ПК)

Днес трябва да отдадем дължимото към българската държава и учени, които преди повече от три десетилетия направиха така, че България да бъде една от първите нации, които да стъпят уверено на Антарктида в една важна за човечеството мисия. Това заяви президентът Румен Радев и връчи националния флаг на антарктиците от 33-ата българска полярна експедиция. На церемония в Гербовата зала знамето прие ръководителят на експедицията проф. Христо Пимпирев.

Над 20 изложители и 600 участници се включиха в деветата годишна конференция за онлайн маркетинг и търговия на България Digital4Plovdiv в Международния пловдивски панаир. Конференцията, която започна днес и ще продължи утре, събра на едно място водещи български и световноизвестни представители на дигиталния бранш, успешни предприемачи, маркетолози, мениджъри и собственици на различни бизнеси, за да споделят своите знания и опит. 

Официално начало на Digital4Plovdiv дадоха организаторите Любомир Атанасов, управляващ партньор на Internet Media Group и създател на Digital4 и Преслав Бобев, управляващ партньор на Digital4. Те пожелаха успех на участниците и ги насърчиха да създават контакти и партньорства в рамките на конференцията. Програмата на събитието включва лекции на говорители от страната и чужбина, които ще засегнат актуални теми, свързани с най-новите тенденции в диг

Храни, козметика, добавки с витамини, фризьорски услуги и ветеринарни грижи бяха представени в първия ден на тридневното изложение Plovdiv Zoo Expo 2024. Домакин на събитието, в което участваха над 70 компании, беше Международен панаир Пловдив.

В палата №3 бяха показани разнообразни продукти и услуги за домашните любимци, включително борси и магазини за животни, дистрибутори, коафьори, ветеринарни клиники, производители на храни, платформи, предлагащи връзка между гледачи на домашни любимци и собствениците им.

Невена Рашкова, съосновател на платформата Petranga.com, която предлага услуги за гледане на домашни любимци, представи дейността си. "Ние сме онлайн от началото на годината, като имаме гледачи в цялата страна. Свързваме стопаните, които имат нужда от такава услуга, за да не им се налага да оставят домашните си любимци в хотели. Това е алтернативата - домашно гледа

Великотърновският общински съвет въведе мобилно приложение за комуникация между общинските съветници и гражданите, съобщи в профила си във Фейсбук председателят на институцията Венцислав Спирдонов.

Новата платформа е достъпна за безплатно изтегляне и използване в Google Play и App Store. На интернет адресите savet.veliko-tarnovo.bg и www.veliko-tarnovo.bg гражданите могат да намерят допълнителна информация за функционалности, предимства и начини за ползване на приложението.

Платформата предлага оптимизирана комуникация и активен диалог, създава нови възможности за взаимодействие между гражданското общество и Великотърновския общински съвет, улеснява и насърчава активното участие в обществения живот, посочва Спирдонов. Софтуерното решение оптимизира процесите по комуникация за възникнал проблем, улеснява намирането на информация за заседания, конкретни документи от съотве

Спад в нивото на безработицата през септември спрямо август в община Плевен отчитат от Дирекция "Бюро по труда". В края на септември регистрираните безработни в Бюро по труда-Плевен са 2309, като спрямо месец август намалението е с 19 души. 

Равнището на безработицата през септември е 4,6%, като през август тя е била 4,7 на сто.

Започнали работа през изминалия месец са 272 души, от които 262 на първичен пазар и десет по схеми на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Новорегистрирани през септември са 367 души, от които безработни са 352, заети - 12 и двама учащи. Отпаднали от регистрация по различни причини са 80 души. 

Обявите за работа към момента са 150 за общо 310 свободни длъжности, посочват от Бюрото по труда в Плевен. Те са традиционно в производството на облекло, персонал, полагащ здравни грижи за хора, от сферата на

Успехът на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж бе възможен благодарение на добрата организация на сигурността, каза посланикът на Франция у нас Жоел Мейер по време на среща с български участници, на която специални гости бяха министър Атанас Илков и служители на на МВР, съобщиха от вътрешното ведомство.

От името на френското правителство и на правоохранителните власти Мейер изрази признателност към Министерството на вътрешните работи и част от героите му - служители на ГДБОП и ГДГП, участвали в мисията с четириногите си партньори.

„Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж бяха истински успех. Това стана възможно благодарение на добрата организация на сигурността. Заслугата е не само на Франция, а и на нашите международни и най-вече европейски партньори от всички държави членки на ЕС“, добави посланикът.

Служебният вътрешен министър Атанас

Проф. Пимпирев подари на президента екип на експедицията и посочи, че очаква държавният глава да посети Антарктида, докато българските учени са там. Надявам се другата година да не ни грози пак рискът от безкрайни консултации за съставяне на правителство и тогава с удоволствие ще се възползвам от този екип, отговори Румен Радев.

Тренировка по пещерно спасяване тече в пещера край габровското село Здравковец, тя ще продължи до неделя. В пещерата Мачанов трап, край село Здравковец правим тренировка съвместно с Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ -  учебна спасителна акция в пещерата, която е дълга четири километра и 200 метра дълбока. В тренировката участват около 30 души, има построен лагер. Четири екипа са в пещерата в момента, влиза и пети екип, като носилката с "пострадалия" човек ще тръгне от дъното на пещерата, каза Росен Терзиев, спасител от „Пещерно спасяване“.

Терзиев посочи, че днес и утре носилката ще достигне до средата на пещерата, екипите ще се върнат в подземния лагер да пренощуват и на следващия ден трябва да извадят носилката до повърхността. Спасителите сами изграждат лагер под земята, в който прекарват нощите, докато не извърш

Постъпилите средства от наложени наказания по Закона за движение по пътищата за периода от 11-и до 18 октомври са 2 549 079, 90 лв. Това съобщиха от МВР.

В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата за тези дни са проверени 100 870 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 115 980 водачи и пътници. Съставени са 30 048 фиша и 6312 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на моторни превозни средства от неправоспособни водачи.

В рамките на изминалата седмица са установени общо 194 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, от тях 90 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 104  – с над 1,2 на 1000, а 20 са отказали тестван

Тричленен състав на Окръжния съд-Враца измени мярка за неотклонение на обвинен за грабеж на 26-годишен мъж, заради влошеното му здравословно състояние и му постанови „домашен арест“, съобщиха от съда.

Въззивният съд е констатирал, че първоинстанционният не е отдал дължимото значение на здравословното състояние на Д. П., така както изисква чл. 56 ал. 3 Наказателно-процесуалния кодекс. Събраните доказателства по време на разследването дават основание да се приеме, че здравословно състояние на обвиняемия е трайно влошено и е несъвместимо с условия на арест, се посочва в съобщението.

Районна прокуратура–Враца Оряхово повдигна обвинение срещу 26-годишния мъж за това, че в ранните часове на 08.10.2024 г., в игрална зала в Оряхово ограби от друг гражданин сумата от 3302 лв., заплашвайки го с нож. За това престъпление законът предвижда наказание "лишаване от св

Организирана среща за дебат от Община Добричка във връзка с подготвяния референдум по темата за ветроенергийните паркове се проведе в зала “Добрич” на областния град. Събитието започна с шествие от сградата на община Добричка, стигна до сградата на областния управител и завърши в зала “Зала Добрич”, където се събраха само хора, които са против изграждането на ветрогенератори.

Областният управител Румен Русев, инвеститорите и Българската ветроенергийна асоциация не се отзоваха на поканата за участие, отправена от кмета на Община Добричка - Соня Георгиева.

Тя сподели, че Русев е изпратил в сряда отговор, с който заявява, че поради служебни ангажименти, не може да присъства. “Основна задача като областен управител, е да спазвам върховенството на закона и да защитавам интересите на жителите на област Добрич, като провеждам държавна политика. Кат

Спокойно и без нарушения започна изборният ден в самоковското село Ковачевци, където днес местните жители избират кмет, съобщиха от Общинската избирателна комисия. 

Общо 372 души имат право на глас и те ще гласуват единствено с хартиена бюлетина. 

За кметското място ще се борят четирима кандидати - Борислав Джорджилов от „Възраждане“, Илона Догазанова от „БСП за България“, досегашният кмет на селото Никола Хайверов от ГЕРБ и Михаил Милчев от „Продължаваме промяната – Демократична България“. 

До частични местни избори се стигна, след като ОИК – Самоков прекрати предсрочно пълномощията на кмета на селото Никола Хайверов, затова че е собственик и управител на ЕТ „Спейс – Никола Хайверов“.

Решението за прекратяване на пълномощията беше обжалвано пред Административен съд – Со

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Природен парк (ПП) "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната, реши международна ...
В Областната администрация в Смолян пристигнаха бюлетините за вота на 27 октомври
В Областната администрация в Смолян днес пристигнаха бюлетините за вота за Народно събрание, който ще се проведе на 27 октомври, каза председателят на Районната избирателна комисия ...
Общо 10 опита за телефонни измами са засечени от сутринта в град Панагюрище, съобщиха от полицията
Общо десет са опитите за телефонни измами, засечени от сутринта в град Панагюрище, съобщи Мирослав Стоянов, говорител на Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Във всеки един от с ...
1134 нарушения през изминалата седмица са констатирани от полицията в област Габрово
1134 са нарушенията за изминалата седмица, констатирани на територията на област Габрово, съобщи на брифинг за пътнотранспортната обстановка старши инспектор Пенчо Пенчев от Област ...
Митничари задържаха две контрабандни надуваеми лодки в района на „Дунав мост 2“ при Видин
Митнически служители установиха недекларирани две надуваеми лодки при проверка на товарен микробус в района на граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост 2“ пр ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 05:47 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1880
България

Президентът: Трябва да отдадем дължимото на българската държава и учени, заради които България стъпи на Антарктида преди повече от 30 г.

Днес трябва да отдадем дължимото към българската държава и учени, които преди повече от три десетилетия направиха така, че България да бъде една от първите нации, които да стъпят уверено на Антарктида в една важна за човечеството мисия. Това заяви президентът Румен Радев и връчи националния флаг на антарктиците от 33-ата българска полярна експедиция.На церемония в Гербовата зала знамето прие ръководителят на експедицията проф. Христо Пимпирев.

| 21 Октомври 2024, 14:45 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Президентът: Трябва да отдадем дължимото на българската държава и учени, заради които България стъпи на Антарктида преди повече от 30 г.
Президентът: Трябва да отдадем дължимото на българската държава и учени, заради които България стъпи на Антарктида преди повече от 30 г.
Снимка © Владимир Шоков / БТА (ПК)

Днес трябва да отдадем дължимото към българската държава и учени, които преди повече от три десетилетия направиха така, че България да бъде една от първите нации, които да стъпят уверено на Антарктида в една важна за човечеството мисия. Това заяви президентът Румен Радев и връчи националния флаг на антарктиците от 33-ата българска полярна експедиция. На церемония в Гербовата зала знамето прие ръководителят на експедицията проф. Христо Пимпирев.

Над 20 изложители и 600 участници се включиха в деветата годишна конференция за онлайн маркетинг и търговия на България Digital4Plovdiv в Международния пловдивски панаир. Конференцията, която започна днес и ще продължи утре, събра на едно място водещи български и световноизвестни представители на дигиталния бранш, успешни предприемачи, маркетолози, мениджъри и собственици на различни бизнеси, за да споделят своите знания и опит. 

Официално начало на Digital4Plovdiv дадоха организаторите Любомир Атанасов, управляващ партньор на Internet Media Group и създател на Digital4 и Преслав Бобев, управляващ партньор на Digital4. Те пожелаха успех на участниците и ги насърчиха да създават контакти и партньорства в рамките на конференцията. Програмата на събитието включва лекции на говорители от страната и чужбина, които ще засегнат актуални теми, свързани с най-новите тенденции в диг

Храни, козметика, добавки с витамини, фризьорски услуги и ветеринарни грижи бяха представени в първия ден на тридневното изложение Plovdiv Zoo Expo 2024. Домакин на събитието, в което участваха над 70 компании, беше Международен панаир Пловдив.

В палата №3 бяха показани разнообразни продукти и услуги за домашните любимци, включително борси и магазини за животни, дистрибутори, коафьори, ветеринарни клиники, производители на храни, платформи, предлагащи връзка между гледачи на домашни любимци и собствениците им.

Невена Рашкова, съосновател на платформата Petranga.com, която предлага услуги за гледане на домашни любимци, представи дейността си. "Ние сме онлайн от началото на годината, като имаме гледачи в цялата страна. Свързваме стопаните, които имат нужда от такава услуга, за да не им се налага да оставят домашните си любимци в хотели. Това е алтернативата - домашно гледа

Великотърновският общински съвет въведе мобилно приложение за комуникация между общинските съветници и гражданите, съобщи в профила си във Фейсбук председателят на институцията Венцислав Спирдонов.

Новата платформа е достъпна за безплатно изтегляне и използване в Google Play и App Store. На интернет адресите savet.veliko-tarnovo.bg и www.veliko-tarnovo.bg гражданите могат да намерят допълнителна информация за функционалности, предимства и начини за ползване на приложението.

Платформата предлага оптимизирана комуникация и активен диалог, създава нови възможности за взаимодействие между гражданското общество и Великотърновския общински съвет, улеснява и насърчава активното участие в обществения живот, посочва Спирдонов. Софтуерното решение оптимизира процесите по комуникация за възникнал проблем, улеснява намирането на информация за заседания, конкретни документи от съотве

Спад в нивото на безработицата през септември спрямо август в община Плевен отчитат от Дирекция "Бюро по труда". В края на септември регистрираните безработни в Бюро по труда-Плевен са 2309, като спрямо месец август намалението е с 19 души. 

Равнището на безработицата през септември е 4,6%, като през август тя е била 4,7 на сто.

Започнали работа през изминалия месец са 272 души, от които 262 на първичен пазар и десет по схеми на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Новорегистрирани през септември са 367 души, от които безработни са 352, заети - 12 и двама учащи. Отпаднали от регистрация по различни причини са 80 души. 

Обявите за работа към момента са 150 за общо 310 свободни длъжности, посочват от Бюрото по труда в Плевен. Те са традиционно в производството на облекло, персонал, полагащ здравни грижи за хора, от сферата на

Успехът на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж бе възможен благодарение на добрата организация на сигурността, каза посланикът на Франция у нас Жоел Мейер по време на среща с български участници, на която специални гости бяха министър Атанас Илков и служители на на МВР, съобщиха от вътрешното ведомство.

От името на френското правителство и на правоохранителните власти Мейер изрази признателност към Министерството на вътрешните работи и част от героите му - служители на ГДБОП и ГДГП, участвали в мисията с четириногите си партньори.

„Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж бяха истински успех. Това стана възможно благодарение на добрата организация на сигурността. Заслугата е не само на Франция, а и на нашите международни и най-вече европейски партньори от всички държави членки на ЕС“, добави посланикът.

Служебният вътрешен министър Атанас

Проф. Пимпирев подари на президента екип на експедицията и посочи, че очаква държавният глава да посети Антарктида, докато българските учени са там. Надявам се другата година да не ни грози пак рискът от безкрайни консултации за съставяне на правителство и тогава с удоволствие ще се възползвам от този екип, отговори Румен Радев.

Тренировка по пещерно спасяване тече в пещера край габровското село Здравковец, тя ще продължи до неделя. В пещерата Мачанов трап, край село Здравковец правим тренировка съвместно с Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ -  учебна спасителна акция в пещерата, която е дълга четири километра и 200 метра дълбока. В тренировката участват около 30 души, има построен лагер. Четири екипа са в пещерата в момента, влиза и пети екип, като носилката с "пострадалия" човек ще тръгне от дъното на пещерата, каза Росен Терзиев, спасител от „Пещерно спасяване“.

Терзиев посочи, че днес и утре носилката ще достигне до средата на пещерата, екипите ще се върнат в подземния лагер да пренощуват и на следващия ден трябва да извадят носилката до повърхността. Спасителите сами изграждат лагер под земята, в който прекарват нощите, докато не извърш

Постъпилите средства от наложени наказания по Закона за движение по пътищата за периода от 11-и до 18 октомври са 2 549 079, 90 лв. Това съобщиха от МВР.

В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата за тези дни са проверени 100 870 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 115 980 водачи и пътници. Съставени са 30 048 фиша и 6312 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на моторни превозни средства от неправоспособни водачи.

В рамките на изминалата седмица са установени общо 194 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, от тях 90 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 104  – с над 1,2 на 1000, а 20 са отказали тестван

Тричленен състав на Окръжния съд-Враца измени мярка за неотклонение на обвинен за грабеж на 26-годишен мъж, заради влошеното му здравословно състояние и му постанови „домашен арест“, съобщиха от съда.

Въззивният съд е констатирал, че първоинстанционният не е отдал дължимото значение на здравословното състояние на Д. П., така както изисква чл. 56 ал. 3 Наказателно-процесуалния кодекс. Събраните доказателства по време на разследването дават основание да се приеме, че здравословно състояние на обвиняемия е трайно влошено и е несъвместимо с условия на арест, се посочва в съобщението.

Районна прокуратура–Враца Оряхово повдигна обвинение срещу 26-годишния мъж за това, че в ранните часове на 08.10.2024 г., в игрална зала в Оряхово ограби от друг гражданин сумата от 3302 лв., заплашвайки го с нож. За това престъпление законът предвижда наказание "лишаване от св

Организирана среща за дебат от Община Добричка във връзка с подготвяния референдум по темата за ветроенергийните паркове се проведе в зала “Добрич” на областния град. Събитието започна с шествие от сградата на община Добричка, стигна до сградата на областния управител и завърши в зала “Зала Добрич”, където се събраха само хора, които са против изграждането на ветрогенератори.

Областният управител Румен Русев, инвеститорите и Българската ветроенергийна асоциация не се отзоваха на поканата за участие, отправена от кмета на Община Добричка - Соня Георгиева.

Тя сподели, че Русев е изпратил в сряда отговор, с който заявява, че поради служебни ангажименти, не може да присъства. “Основна задача като областен управител, е да спазвам върховенството на закона и да защитавам интересите на жителите на област Добрич, като провеждам държавна политика. Кат

Спокойно и без нарушения започна изборният ден в самоковското село Ковачевци, където днес местните жители избират кмет, съобщиха от Общинската избирателна комисия. 

Общо 372 души имат право на глас и те ще гласуват единствено с хартиена бюлетина. 

За кметското място ще се борят четирима кандидати - Борислав Джорджилов от „Възраждане“, Илона Догазанова от „БСП за България“, досегашният кмет на селото Никола Хайверов от ГЕРБ и Михаил Милчев от „Продължаваме промяната – Демократична България“. 

До частични местни избори се стигна, след като ОИК – Самоков прекрати предсрочно пълномощията на кмета на селото Никола Хайверов, затова че е собственик и управител на ЕТ „Спейс – Никола Хайверов“.

Решението за прекратяване на пълномощията беше обжалвано пред Административен съд – Со

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
В Областната администрация в Смолян пристигнаха бюлетините за вота на 27 октомври
Общо 10 опита за телефонни измами са засечени от сутринта в град Панагюрище, съобщиха от полицията
1134 нарушения през изминалата седмица са констатирани от полицията в област Габрово
Митничари задържаха две контрабандни надуваеми лодки в района на „Дунав мост 2“ при Видин
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.