Начало Сфера Общинските съветници в Джебел гласуваха промяна в разчета на капиталовите разходи за 2024 г.
1698
България

Общинските съветници в Джебел гласуваха промяна в разчета на капиталовите разходи за 2024 г.

Общинските съветници в Джебел гласуваха на днешното си заседание промяна в разчета на капиталовите разходи за 2024 г. Това е поредна за годината промяна, стана ясно по време на заседанието.Планът за интегрирано развитие е основен стратегически документ, каза пред присъстващите заместник-кметът Емил Куцев. В представянето на докладната по точката, той се спря по-подробно само на изводите в годишните доклади.

| 21 Октомври 2024, 14:50 ч.
Общинските съветници в Джебел гласуваха промяна в разчета на капиталовите разходи за 2024 г.
Общинските съветници в Джебел гласуваха промяна в разчета на капиталовите разходи за 2024 г.
Снимка © БТА

Общинските съветници в Джебел гласуваха на днешното си заседание промяна в разчета на капиталовите разходи за 2024 г. Това е поредна за годината промяна, стана ясно по време на заседанието. Преразпределените средства ще бъдат използвани за основни ремонти на инфраструктурни обекти на територията на града. 

Процедурата за избор на главен прокурор и председател на Върховния административен съд (ВАС) трябва да продължи, защото не е редно ръководители на органи да бъдат с изтекли мандати и да се управляват от временно изпълняващи длъжностите. След като Конституцията позволява, тази процедура трябва да бъде извървявана.  Това каза министърът на правосъдието Мария Павлова преди заседанието на пленума на Висшия съдебен съвет.

Дали президентът няма да подпише указ за назначаване на главен прокурор и председател на ВАС, е нещо, което ще видим през януари или март, посочи тя и допълни, че както за главен прокурор, така няма да предложи и кандидатура за председател на ВАС.

Народното събрание през последните две години дори не прие правила за избора и не показаха елементарно желание да започне тази процедура. Дори беше отменен изборът на вече избрани членове от магистратската кво

Общинската избирателна комисия (ОИК) в Дупница обяви за избран за кмет на село Бистрица (община Дупница) - Христо Христов, става ясно от решение на комисията, публикувано на страницата й.

Христо Христов беше единственият кандидат за кмет на селото и беше издигнат от Коалиция "БСП за България“. Той е получил 402 действителни гласа. Гласували са 444 души.

Изборният ден на територията на село Бистрица приключи с избирателна активност от 35,32%. Общият брой на избирателите, по избирателен списък е 1257.

Началото на 21-вото издание на Празника на смилянския фасул в с. Смилян беше дадено днес.

„Стаите, които имаме за гости, хотелчетата, са запълнени много отдавна. Вече се усеща, че има хора, но същинският празник е утре“, каза кметът Чавдар Червенков. Той допълни, че гостите миналата година били над 8000, сега е трудно да се прогнозира. Местните производители на смилянски боб тази година не са доволни от реколтата. Според кмета това е заради високите температури и сушата. Но фасулът е обран, прибран и вече продаден.

Над един тон месо за курбан и 300 килограма боб се приготвяха за гостите на селото за утрешния ден. Емил от Чепеларе е готвач и обясни, че в баките се вари телешко и овнешко месо, дарение от хора от района.

Над 300 килограма фасул е изчистен. Приготвени са лук и моркови, които ще се сварят през нощта, обясни Виолета Инева.

В първия п

"Иска ми се да призова своите колеги от Република Северна Македония да четат с повече разбиране европейските ценности, защото тогава, когато започне истинският преговор за присъединяването към ЕС, там има една основна първа глава – и тя се нарича "Основни права". Тези основни права минават през целия преговорен процес и ако има поне една държава, която смята, че не се спазват човешките права, особено тези на представителите на различни нации и народи, този процес никога няма да приключи". Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в Кюстендил по време на кръгла маса под надслов „Българите на Балканите отвъд границата след 1878 г. Кодът на оцеляването“.

Представители на българските общности от Албания, Гърция, Косово, Румъния, Турция, Сърбия и Р Северна Македония, се включиха събитието, което се провежда под патронажа на вицепрезидента. 

"Не гледайте н

От осемнадесет пътнотранспортни произшествия, регистрирани в област Враца за седмица, пет са тежки. При тях има има седем ранени, жертви няма. Тези данни бяха съобщени на седмичен брифинг от началник сектор „Пътна полиция“ – Враца, главен инспектор Христо Димитров. Той добави, че за периода са издадени 120 акта за административни нарушения, 830 обикновени фиша. Регистрирани са 200 нарушения на скоростния режим. 

Двадесет и пет са глобите за липса на колани и каски през миналата седмица. Установени са седем неправоспособни шофьори и 11, които шофират без задължителна гражданска отговорност. 

Издадени са 62 заповеди за прилагане на принудителни административни мерки, добави още гл. инсп. Димитров. 

Общинските съветници гласуваха и годишни доклади за наблюдението и оценката на Плана за интегрирано развитие на Община Джебел за първите три години от него – 2021 г., 2022 г. и 2023 г.  

Планът за интегрирано развитие е основен стратегически документ, каза пред присъстващите заместник-кметът Емил Куцев. В представянето на докладната по точката, той се спря по-подробно само на изводите в годишните доклади. В тях, по думите му, се отчита ефективно управление на ресурсите, сред които и на човешките ресурси. 

„Във всеки от годишните доклади е посочен конкретният приоритет и изпълнените задачи. Мисля, че имаме много добро изпълнение“, каза още той. Куцев допълни, че докладите ще бъдат качени на сайта на общината, а до края на годината ще бъде изготвена и междинна оценка, която ще покаже тенденцията за развитие на Община Джебел на база заложеното до 2027 г. и изпълненото за първите три години. 

На своето заседание общинските съветници разрешиха изработването на подробен устройствен план за прокарване на кабел през общински имот за фотоволтаична централа (ФЕЦ), изградена като частна инвестиция в землището на село Полянец. от общината коментираха, че към настоящия момент фотоволтаичната централа в джебелското село е единствена такава реализирана частна инвестиция. В последно време обаче имало доста запитвания от жители на общината за начините за кандидатстване за изграждане на ФЕЦ.

Сред точките в дневния ред бяха даване на съгласие за изработване на проект за частично изменение на Подробен устройствен план на части от ул. “Еделвайс“ в Джебел, с цел бъдещо изграждане на тротоар за пешеходци, както и предложения за отпускане на еднократни безвъзмездни финансови помощи от общинския бюджет в полза на физически лица, за посрещане на част от разходите по лечението им.

Тържествено бе отбелязан днес празникът на 101 Алпийски полк, наследник на 21-ви Средногорски полк, извоювал свобода на Родопите преди 112 години под командването на полк. Владимир Серафимов. Празникът започна сутринта с ден на отворените врати пред каскадата на новия център в Смолян. Деца и възрастни можеха да се докоснат до част от техниката и снаряжението на военното формирование. На Амфитеатъра епископ Висарион отслужи благодарствен молебен.

Около 30 военнослужещи бяха наградени от командира на полка полковник Стефан Димов. Той връчи грамоти за показани високи резултати в различни учения и мисии. Други над 30 военни получиха награди за участие в спортни състезания.

„Ако разгледаме, че Сухопътни войски е едно ковчеже със скъпоценности, които са нашите формирования, който са съществуващите скъпоценности, които са дадени, за да пазят нашата родина, 101-ви Алпийски

Изборният ден в самоковското село Ковачевци премина без нарушения. Активността към 20:00 часа е 66,13%, като са гласували 246 души от 372 имащи това право, съобщиха от Общинската избирателна комисия (ОИК) – Самоков. Местните жители избираха днес кмет. 

Избирателната активност към 17:30 часа в самоковското село Ковачевци беше 52,96 % (гласували са 197 избиратели), към 12:30 часа беше 24,46% (гласували са 91 души), а към 10:00 часа -  9,41 % (гласували са 35 жители), посочват от ОИК – Самоков.

По – рано днес членовете на секционната избирателна комисия съобщиха, че изборният ден преминава успешно. 

Местните гласуваха единствено с хартиена бюлетина. 

Изборният ден започна без нарушения и навреме. 

За кметското място се борят четирима кандидати - Борислав Джорджилов от „Възраждане“, Илона Догазанова

Нисък е интересът към безплатните скринингови прегледи за злокачествени новообразувания на маточната шийка в Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Русе. А те са много важни, защото превенцията спасява, каза управителят на КОЦ д-р Камен Кожухаров. 

Той обясни, че прегледът не е толкова сложен и обхваща както здравноосигурени, така и здравнонеосигурени жени на възраст от 20 до 49 г. включително.

Кампанията продължава до 30 ноември тази година. Консултациите се правят от акушер-гинеколог от онкодиспансера в града. Прегледът включва взимане и изпращане на материал за цитонамазка, както и разчитане на резултата от специалист.

В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, представени от служебния вътрешен министър Атанас Илков във връзка с резултатите от предприетите действия от МВР срещу престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. Той добави, че данните по тази линия са динамични и се променят постоянно.

Общият брой сигнали, постъпили в МВР, са над 250, като от тях три са за корпоративен вот, 10 – за неправомерна агитация, а тези без данни за престъпление – 149.

Проведени са 189 специализирани операции. Предупредените лица по Закона за МВР са близо 900, а задържаните по досъдебни производства са 36.

Илков отбеляза, че акцент в работата на МВР е и противодействието на производството и пласирането на наркотици, нелегалната миг

Екипи на сектор „Рибарство и контрол“ Русе към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са съставили 11 акта за установяване на административни нарушения, от които девет за извършване на риболов през тъмната част на денонощието. Това съобщиха от агенцията, като уточниха, че нарушенията са установени при масови проверки за спазване на правилата за извършване на любителски риболов по Янтра и Русенски Лом.

От ИАРА уточниха , че според заповед на министъра на земеделието и храните, през тъмната част на денонощието е разрешено да се лови риба само на три места в област Русе. Две от тях са по река Дунав - в района на Мартен и в градската част на Русе на кея от Булрис до Топлата вода, в края на улица „Мостова“, както и по десния бряг на река Янтра в землището на град Бяла до моста на Кольо Фичето.

Към момента продължава да важи постояннат

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
При операция на полицията в област Монтана за ден са разкрити осем престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена д ...
Трета поредна седмица в Търговищко няма пътни инциденти със загинали, отчитат от полицията
Полицаите в Търговищко са съставили през миналата седмица 13 акта на водачи, шофирали след употреба на алкохол, отчитат от сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекци ...
През последната седмица са станали 15 катастрофи в област Пазарджик, пострадали са девет души, отчетоха от полицията
За периода от 14-ти до 20 октомври в региона са регистрирани 15 пътнотранспортни произшествия, като от тях осем са тежки, а пострадалите хора са девет. Всички тежки инциденти са ст ...
При голям интерес премина първото издание на състезанието по планинско бягане „Вертикален Руй“
При голям интерес премина първото издание на състезанието по планинско бягане „Вертикален Руй“. Това съобщиха организаторите на спортната инициатива от Трънското турист ...
Спад в нивото на безработицата в община Плевен отчитат от Бюрото по труда
Спад в нивото на безработицата през септември спрямо август в община Плевен отчитат от Дирекция "Бюро по труда". В края на септември регистрираните безработни в Бюро по труда- ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 06:07 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1698
България

Общинските съветници в Джебел гласуваха промяна в разчета на капиталовите разходи за 2024 г.

Общинските съветници в Джебел гласуваха на днешното си заседание промяна в разчета на капиталовите разходи за 2024 г. Това е поредна за годината промяна, стана ясно по време на заседанието.Планът за интегрирано развитие е основен стратегически документ, каза пред присъстващите заместник-кметът Емил Куцев. В представянето на докладната по точката, той се спря по-подробно само на изводите в годишните доклади.

| 21 Октомври 2024, 14:50 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Общинските съветници в Джебел гласуваха промяна в разчета на капиталовите разходи за 2024 г.
Общинските съветници в Джебел гласуваха промяна в разчета на капиталовите разходи за 2024 г.
Снимка © БТА

Общинските съветници в Джебел гласуваха на днешното си заседание промяна в разчета на капиталовите разходи за 2024 г. Това е поредна за годината промяна, стана ясно по време на заседанието. Преразпределените средства ще бъдат използвани за основни ремонти на инфраструктурни обекти на територията на града. 

Процедурата за избор на главен прокурор и председател на Върховния административен съд (ВАС) трябва да продължи, защото не е редно ръководители на органи да бъдат с изтекли мандати и да се управляват от временно изпълняващи длъжностите. След като Конституцията позволява, тази процедура трябва да бъде извървявана.  Това каза министърът на правосъдието Мария Павлова преди заседанието на пленума на Висшия съдебен съвет.

Дали президентът няма да подпише указ за назначаване на главен прокурор и председател на ВАС, е нещо, което ще видим през януари или март, посочи тя и допълни, че както за главен прокурор, така няма да предложи и кандидатура за председател на ВАС.

Народното събрание през последните две години дори не прие правила за избора и не показаха елементарно желание да започне тази процедура. Дори беше отменен изборът на вече избрани членове от магистратската кво

Общинската избирателна комисия (ОИК) в Дупница обяви за избран за кмет на село Бистрица (община Дупница) - Христо Христов, става ясно от решение на комисията, публикувано на страницата й.

Христо Христов беше единственият кандидат за кмет на селото и беше издигнат от Коалиция "БСП за България“. Той е получил 402 действителни гласа. Гласували са 444 души.

Изборният ден на територията на село Бистрица приключи с избирателна активност от 35,32%. Общият брой на избирателите, по избирателен списък е 1257.

Началото на 21-вото издание на Празника на смилянския фасул в с. Смилян беше дадено днес.

„Стаите, които имаме за гости, хотелчетата, са запълнени много отдавна. Вече се усеща, че има хора, но същинският празник е утре“, каза кметът Чавдар Червенков. Той допълни, че гостите миналата година били над 8000, сега е трудно да се прогнозира. Местните производители на смилянски боб тази година не са доволни от реколтата. Според кмета това е заради високите температури и сушата. Но фасулът е обран, прибран и вече продаден.

Над един тон месо за курбан и 300 килограма боб се приготвяха за гостите на селото за утрешния ден. Емил от Чепеларе е готвач и обясни, че в баките се вари телешко и овнешко месо, дарение от хора от района.

Над 300 килограма фасул е изчистен. Приготвени са лук и моркови, които ще се сварят през нощта, обясни Виолета Инева.

В първия п

"Иска ми се да призова своите колеги от Република Северна Македония да четат с повече разбиране европейските ценности, защото тогава, когато започне истинският преговор за присъединяването към ЕС, там има една основна първа глава – и тя се нарича "Основни права". Тези основни права минават през целия преговорен процес и ако има поне една държава, която смята, че не се спазват човешките права, особено тези на представителите на различни нации и народи, този процес никога няма да приключи". Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в Кюстендил по време на кръгла маса под надслов „Българите на Балканите отвъд границата след 1878 г. Кодът на оцеляването“.

Представители на българските общности от Албания, Гърция, Косово, Румъния, Турция, Сърбия и Р Северна Македония, се включиха събитието, което се провежда под патронажа на вицепрезидента. 

"Не гледайте н

От осемнадесет пътнотранспортни произшествия, регистрирани в област Враца за седмица, пет са тежки. При тях има има седем ранени, жертви няма. Тези данни бяха съобщени на седмичен брифинг от началник сектор „Пътна полиция“ – Враца, главен инспектор Христо Димитров. Той добави, че за периода са издадени 120 акта за административни нарушения, 830 обикновени фиша. Регистрирани са 200 нарушения на скоростния режим. 

Двадесет и пет са глобите за липса на колани и каски през миналата седмица. Установени са седем неправоспособни шофьори и 11, които шофират без задължителна гражданска отговорност. 

Издадени са 62 заповеди за прилагане на принудителни административни мерки, добави още гл. инсп. Димитров. 

Общинските съветници гласуваха и годишни доклади за наблюдението и оценката на Плана за интегрирано развитие на Община Джебел за първите три години от него – 2021 г., 2022 г. и 2023 г.  

Планът за интегрирано развитие е основен стратегически документ, каза пред присъстващите заместник-кметът Емил Куцев. В представянето на докладната по точката, той се спря по-подробно само на изводите в годишните доклади. В тях, по думите му, се отчита ефективно управление на ресурсите, сред които и на човешките ресурси. 

„Във всеки от годишните доклади е посочен конкретният приоритет и изпълнените задачи. Мисля, че имаме много добро изпълнение“, каза още той. Куцев допълни, че докладите ще бъдат качени на сайта на общината, а до края на годината ще бъде изготвена и междинна оценка, която ще покаже тенденцията за развитие на Община Джебел на база заложеното до 2027 г. и изпълненото за първите три години. 

На своето заседание общинските съветници разрешиха изработването на подробен устройствен план за прокарване на кабел през общински имот за фотоволтаична централа (ФЕЦ), изградена като частна инвестиция в землището на село Полянец. от общината коментираха, че към настоящия момент фотоволтаичната централа в джебелското село е единствена такава реализирана частна инвестиция. В последно време обаче имало доста запитвания от жители на общината за начините за кандидатстване за изграждане на ФЕЦ.

Сред точките в дневния ред бяха даване на съгласие за изработване на проект за частично изменение на Подробен устройствен план на части от ул. “Еделвайс“ в Джебел, с цел бъдещо изграждане на тротоар за пешеходци, както и предложения за отпускане на еднократни безвъзмездни финансови помощи от общинския бюджет в полза на физически лица, за посрещане на част от разходите по лечението им.

Тържествено бе отбелязан днес празникът на 101 Алпийски полк, наследник на 21-ви Средногорски полк, извоювал свобода на Родопите преди 112 години под командването на полк. Владимир Серафимов. Празникът започна сутринта с ден на отворените врати пред каскадата на новия център в Смолян. Деца и възрастни можеха да се докоснат до част от техниката и снаряжението на военното формирование. На Амфитеатъра епископ Висарион отслужи благодарствен молебен.

Около 30 военнослужещи бяха наградени от командира на полка полковник Стефан Димов. Той връчи грамоти за показани високи резултати в различни учения и мисии. Други над 30 военни получиха награди за участие в спортни състезания.

„Ако разгледаме, че Сухопътни войски е едно ковчеже със скъпоценности, които са нашите формирования, който са съществуващите скъпоценности, които са дадени, за да пазят нашата родина, 101-ви Алпийски

Изборният ден в самоковското село Ковачевци премина без нарушения. Активността към 20:00 часа е 66,13%, като са гласували 246 души от 372 имащи това право, съобщиха от Общинската избирателна комисия (ОИК) – Самоков. Местните жители избираха днес кмет. 

Избирателната активност към 17:30 часа в самоковското село Ковачевци беше 52,96 % (гласували са 197 избиратели), към 12:30 часа беше 24,46% (гласували са 91 души), а към 10:00 часа -  9,41 % (гласували са 35 жители), посочват от ОИК – Самоков.

По – рано днес членовете на секционната избирателна комисия съобщиха, че изборният ден преминава успешно. 

Местните гласуваха единствено с хартиена бюлетина. 

Изборният ден започна без нарушения и навреме. 

За кметското място се борят четирима кандидати - Борислав Джорджилов от „Възраждане“, Илона Догазанова

Нисък е интересът към безплатните скринингови прегледи за злокачествени новообразувания на маточната шийка в Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Русе. А те са много важни, защото превенцията спасява, каза управителят на КОЦ д-р Камен Кожухаров. 

Той обясни, че прегледът не е толкова сложен и обхваща както здравноосигурени, така и здравнонеосигурени жени на възраст от 20 до 49 г. включително.

Кампанията продължава до 30 ноември тази година. Консултациите се правят от акушер-гинеколог от онкодиспансера в града. Прегледът включва взимане и изпращане на материал за цитонамазка, както и разчитане на резултата от специалист.

В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, представени от служебния вътрешен министър Атанас Илков във връзка с резултатите от предприетите действия от МВР срещу престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. Той добави, че данните по тази линия са динамични и се променят постоянно.

Общият брой сигнали, постъпили в МВР, са над 250, като от тях три са за корпоративен вот, 10 – за неправомерна агитация, а тези без данни за престъпление – 149.

Проведени са 189 специализирани операции. Предупредените лица по Закона за МВР са близо 900, а задържаните по досъдебни производства са 36.

Илков отбеляза, че акцент в работата на МВР е и противодействието на производството и пласирането на наркотици, нелегалната миг

Екипи на сектор „Рибарство и контрол“ Русе към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са съставили 11 акта за установяване на административни нарушения, от които девет за извършване на риболов през тъмната част на денонощието. Това съобщиха от агенцията, като уточниха, че нарушенията са установени при масови проверки за спазване на правилата за извършване на любителски риболов по Янтра и Русенски Лом.

От ИАРА уточниха , че според заповед на министъра на земеделието и храните, през тъмната част на денонощието е разрешено да се лови риба само на три места в област Русе. Две от тях са по река Дунав - в района на Мартен и в градската част на Русе на кея от Булрис до Топлата вода, в края на улица „Мостова“, както и по десния бряг на река Янтра в землището на град Бяла до моста на Кольо Фичето.

Към момента продължава да важи постояннат

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
При операция на полицията в област Монтана за ден са разкрити осем престъпления
Трета поредна седмица в Търговищко няма пътни инциденти със загинали, отчитат от полицията
През последната седмица са станали 15 катастрофи в област Пазарджик, пострадали са девет души, отчетоха от полицията
При голям интерес премина първото издание на състезанието по планинско бягане „Вертикален Руй“
Спад в нивото на безработицата в община Плевен отчитат от Бюрото по труда
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.