Начало Сфера От началото на годината в област Сливен са установени 170 неправоспособни водачи
1818
България

От началото на годината в област Сливен са установени 170 неправоспособни водачи

От началото на 2024 година на територията на Областната дирекция на МВР-Сливен са установени 170 неправоспособни водачи, от тях 15 са управлявали повторно след наложено наказание по административен ред. Това съобщи на брифинг днес началникът на отдел „Охранителна полиция” комисар Димитър Кикьов.Установени са 20 непълнолетни водачи, а 45 са управлявали с отнето свидетелство, посочи още комисар Кикьов.

| 21 Октомври 2024, 14:55 ч.
От началото на годината в област Сливен са установени 170 неправоспособни водачи
От началото на годината в област Сливен са установени 170 неправоспособни водачи
Снимка © DFA

От началото на 2024 година на територията на Областната дирекция на МВР-Сливен са установени 170 неправоспособни водачи, от тях 15 са управлявали повторно след наложено наказание по административен ред. Това съобщи на брифинг днес началникът на отдел „Охранителна полиция” комисар Димитър Кикьов.

Няма политически акт в това извънредно заседание, защото хората, които стоят с часове в задръстванията са от различни политически сили. И днес трябваше да решим техните проблеми. Това заяви Мирослав Боршош, общински съветник от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС), където днес не се състоя извънредното заседание на СОС поради липса на кворум.

Единствената точка в дневния ред беше изслушване на кмета на Столичната община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Боршош каза пред медиите, че хората, които дишат мръсния въздух в София и са в опасност заради липса на пътна маркировка, са от всички политически сили. Най-големият орган за дебати и решения беше бойкотиран от управляващите, заяви Боршош. Според него реалната градска политика е провалена. И другата седмица, ако трябва ще има извъ

Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“. Отличието беше връчено на проф. Токмакова от д-р Николай Брънзалов, председател на Българския лекарски съюз по време на официална церемония в Националния исторически музей.

Проф. Токмакова е началник на отделение към Кардиологична клиника в УМБАЛ „Св. Георги“ - Пловдив и заместник-ректор по научно-изследователската дейност в Медицински университет - Пловдив.

Благодаря за изключително високата чест, това е огромно признание, каза проф. Токмакова. Тя благодари на своя баща, на учителите си в България и в чужбина, на колегите си и на семейството си. Посвещавам наградата на моите колеги, каза още тя.

Проф. Токмакова завършва Медицински университет (МУ) - Пловдив през 1995 година. Започва работа като докторант към секция „Кардиология“ във висшето училище през

Изборният ден в самоковското село Ковачевци премина без нарушения. Активността към 20:00 часа е 66,13%, като са гласували 246 души от 372 имащи това право, съобщиха от Общинската избирателна комисия (ОИК) – Самоков. Местните жители избираха днес кмет. 

Избирателната активност към 17:30 часа в самоковското село Ковачевци беше 52,96 % (гласували са 197 избиратели), към 12:30 часа беше 24,46% (гласували са 91 души), а към 10:00 часа -  9,41 % (гласували са 35 жители), посочват от ОИК – Самоков.

По – рано днес членовете на секционната избирателна комисия съобщиха, че изборният ден преминава успешно. 

Местните гласуваха единствено с хартиена бюлетина. 

Изборният ден започна без нарушения и навреме. 

За кметското място се борят четирима кандидати - Борислав Джорджилов от „Възраждане“, Илона Догазанова

Интензивно е движението на граничния контролно-пропускателен пункт „Кардам“ (ГКПП) за товарни автомобили на изход от страната. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП). Информацията за трафика по границите е към 6:00 часа.

Поради извършването на основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движението, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

На границата с Гърция трафикът е нормал

Изследвания за оценка на индивидуалния риск от инсулт ще извършват безплатно в Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Н. И. Пирогов“ в София, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. Кампанията е по повод Световния ден за борба с инсулта, който се отбелязва на 29 октомври.

Прегледите ще бъдат на 28-и и 29 октомври, с начало от 12:00 ч., посочиха от болницата. Желаещите да бъдат прегледани, трябва задължително да имат предварително уговорен час за консултация на тел.: 02/ 9154406 от понеделник до петък, между 11:00 и 12:00 ч., уточниха от „Пирогов“.

По време на кампанията ще се състои и обучение, в което специалисти от болницата ще говорят за превенцията, профилактиката и лечението на инсулта. Сред темите ще бъдат също нормалните стойности на артериалното кръвно налягане, как да бъде проследено то и какв

Установени са 20 непълнолетни водачи, а 45 са управлявали с отнето свидетелство, посочи още комисар Кикьов. 

По думите му на територията на ОД на МВР - Сливен хванатите неправоспособни са по-малко в сравнение с другите области. Това, според него, се дължи на превенцията, осъществена от полицията през минали години.

В дните от 18 до 21 октомври са установени трима водачи на моторни превозни средства да управляват след употреба на алкохол над 1,2 промила. Нарушенията са установени на 18 и 20 октомври от дежурните екипи в град Твърдица, град Сливен и село Чинтулово. По случаите са образувани бързи производства. 

Сред куриозните случаи при проверките, от полицията посочиха водач на автомобил, който днес закарал колата си за регистрация в КАТ, а на място установили алкохол в кръвта му. Подобен случай е този, в който автомобил е бил отнет от собственика си два часа, след като го е регистрирал. Причината била положителна проба за наркотици. 

Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник. Потребителите на услугата подариха на своите общопрактикуващи лекари, както и на медици от Центъра за спешна медицинска помощ в града, ръчно изработени картички с пожелания, каза управителят на институцията Таня Христова.

Денят на Българския лекар се отбелязва на 19 октомври от 1996 г., когато Българският лекарски съюз избира за покровител на медиците Св. Йоан Рилски Чудотворец. В забързаното ни ежедневие рядко отдаваме необходимото уважение на лекарите си, посочи Христова. „Идеята ни бе да изкажем своята признателност към медицинските специалисти, да ги изненадаме и усмихнем в натоварения им делник. Защото те го заслужават“, каза тя.

По нейни думи младежите, които ползват услугите на Комплекса за социално развитие, осъзнават значимата роля на

Тяло на мъж е било намерено на сметище в балчишкото село Безводица, потвърди окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев. Трупът на мъжа е бил случайно открит край селото вчера. 

Прокурор Бухчев каза още, че за убийството е задържан братът на жертвата, който в присъствието на адвокат е направил пълни самопризнания за деянието. Прокурорът каза също, че и двамата живеят в село Безводица. Братът е привлечен като обвиняем за извършване на умишлено убийство. Деянието е извършено след битов скандал. Ще му бъде взета мярка за неотклонение. 

Към момента се води досъдебно производство. 

Спокойно протича изборният ден в плевенското село Коиловци, където днес се провежда частичен местен вот за кмет. Това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Плевен Ярослав Димитров.

До урните към 10:00 часа са отишли 85 от имащите право на глас в населеното място или това е 12,11 %. Общо избирателите в Коиловци са 702-ма.

Две са назначените секционни избирателни комисии в селото – стационарна и подвижна. В стационарната секция гласуването ще бъде възможно с машина и с хартиени бюлетини.

Кандидатите за кметското място, които се борят за гласа на избирателите в селото, са четирима.

Припомняме, че до новите избори се стигна, след като със свое решение Общинската избирателна комисия в Плевен прекрати предсрочно пълномощията на кмета на Коиловци Мирослав Илиев. 

Със свое решение от 27 ю

С едноседмична програма Главиница ще отбележи 40 години от обявяването си за град. Това съобщиха от администрацията.

Кулминацията на тържествата е на 26 октомври – Димитровден, когато в местния храм "Св. Вмчк Димитрий Солунски" ще бъде отслужена света божествена литургия от Главиницкия епископ Макарий, последвана от водосвет за здраве и благоденствие.

Празничната програма започва с две представления на Драматично-кукления театър в Силистра. На 21 октомври най-малките жители на общината ще могат да гледат постановката „Работна Мецана“, а за следващия ден е насрочена класическата комедия „Криворазбраната цивилизация“.

Празничен концерт на самодейни художествени колективи при Народно читалище “Христо Ботев - 1940“ ще има на 23 октомври. На следващия ден за публиката ще пее дует „Аморе“. За 25 октомври са насрочен

С дискусия на тема „Гражданското общество в България: (ПРЕ)Зареждане!“ тази вечер в София започна второто издание на фестивала „Демократична мозайка: Силата на колективния глас“, организиран съвместно от „Форум Гражданско участие“ и „Национален младежки форум“. 

Официалното откриване на фестивала, което беше насрочено за тази вечер от 18:00 ч., се отлага за утре от 10:00 ч., съобщиха организаторите.  

В първата дискусия в рамките на фестивала участваха президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев, Зорница Русинова - председател на Икономическия и социален съвет (ИСС), председателят на "Форум Гражданско участие" Мирослав Цеков, Надя Шабани, директор на Българския център за нестопанско право, кметът на столичния район „Лозенец“ Константин Павлов. 

За това какъв е правилният план за Българя, аз ще

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
При операция на полицията в област Монтана за ден са разкрити осем престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена д ...
Трета поредна седмица в Търговищко няма пътни инциденти със загинали, отчитат от полицията
Полицаите в Търговищко са съставили през миналата седмица 13 акта на водачи, шофирали след употреба на алкохол, отчитат от сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекци ...
През последната седмица са станали 15 катастрофи в област Пазарджик, пострадали са девет души, отчетоха от полицията
За периода от 14-ти до 20 октомври в региона са регистрирани 15 пътнотранспортни произшествия, като от тях осем са тежки, а пострадалите хора са девет. Всички тежки инциденти са ст ...
При голям интерес премина първото издание на състезанието по планинско бягане „Вертикален Руй“
При голям интерес премина първото издание на състезанието по планинско бягане „Вертикален Руй“. Това съобщиха организаторите на спортната инициатива от Трънското турист ...
Спад в нивото на безработицата в община Плевен отчитат от Бюрото по труда
Спад в нивото на безработицата през септември спрямо август в община Плевен отчитат от Дирекция "Бюро по труда". В края на септември регистрираните безработни в Бюро по труда- ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 05:46 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1818
България

От началото на годината в област Сливен са установени 170 неправоспособни водачи

От началото на 2024 година на територията на Областната дирекция на МВР-Сливен са установени 170 неправоспособни водачи, от тях 15 са управлявали повторно след наложено наказание по административен ред. Това съобщи на брифинг днес началникът на отдел „Охранителна полиция” комисар Димитър Кикьов.Установени са 20 непълнолетни водачи, а 45 са управлявали с отнето свидетелство, посочи още комисар Кикьов.

| 21 Октомври 2024, 14:55 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
От началото на годината в област Сливен са установени 170 неправоспособни водачи
От началото на годината в област Сливен са установени 170 неправоспособни водачи
Снимка © DFA

От началото на 2024 година на територията на Областната дирекция на МВР-Сливен са установени 170 неправоспособни водачи, от тях 15 са управлявали повторно след наложено наказание по административен ред. Това съобщи на брифинг днес началникът на отдел „Охранителна полиция” комисар Димитър Кикьов.

Няма политически акт в това извънредно заседание, защото хората, които стоят с часове в задръстванията са от различни политически сили. И днес трябваше да решим техните проблеми. Това заяви Мирослав Боршош, общински съветник от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС), където днес не се състоя извънредното заседание на СОС поради липса на кворум.

Единствената точка в дневния ред беше изслушване на кмета на Столичната община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Боршош каза пред медиите, че хората, които дишат мръсния въздух в София и са в опасност заради липса на пътна маркировка, са от всички политически сили. Най-големият орган за дебати и решения беше бойкотиран от управляващите, заяви Боршош. Според него реалната градска политика е провалена. И другата седмица, ако трябва ще има извъ

Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“. Отличието беше връчено на проф. Токмакова от д-р Николай Брънзалов, председател на Българския лекарски съюз по време на официална церемония в Националния исторически музей.

Проф. Токмакова е началник на отделение към Кардиологична клиника в УМБАЛ „Св. Георги“ - Пловдив и заместник-ректор по научно-изследователската дейност в Медицински университет - Пловдив.

Благодаря за изключително високата чест, това е огромно признание, каза проф. Токмакова. Тя благодари на своя баща, на учителите си в България и в чужбина, на колегите си и на семейството си. Посвещавам наградата на моите колеги, каза още тя.

Проф. Токмакова завършва Медицински университет (МУ) - Пловдив през 1995 година. Започва работа като докторант към секция „Кардиология“ във висшето училище през

Изборният ден в самоковското село Ковачевци премина без нарушения. Активността към 20:00 часа е 66,13%, като са гласували 246 души от 372 имащи това право, съобщиха от Общинската избирателна комисия (ОИК) – Самоков. Местните жители избираха днес кмет. 

Избирателната активност към 17:30 часа в самоковското село Ковачевци беше 52,96 % (гласували са 197 избиратели), към 12:30 часа беше 24,46% (гласували са 91 души), а към 10:00 часа -  9,41 % (гласували са 35 жители), посочват от ОИК – Самоков.

По – рано днес членовете на секционната избирателна комисия съобщиха, че изборният ден преминава успешно. 

Местните гласуваха единствено с хартиена бюлетина. 

Изборният ден започна без нарушения и навреме. 

За кметското място се борят четирима кандидати - Борислав Джорджилов от „Възраждане“, Илона Догазанова

Интензивно е движението на граничния контролно-пропускателен пункт „Кардам“ (ГКПП) за товарни автомобили на изход от страната. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП). Информацията за трафика по границите е към 6:00 часа.

Поради извършването на основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движението, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

На границата с Гърция трафикът е нормал

Изследвания за оценка на индивидуалния риск от инсулт ще извършват безплатно в Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Н. И. Пирогов“ в София, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. Кампанията е по повод Световния ден за борба с инсулта, който се отбелязва на 29 октомври.

Прегледите ще бъдат на 28-и и 29 октомври, с начало от 12:00 ч., посочиха от болницата. Желаещите да бъдат прегледани, трябва задължително да имат предварително уговорен час за консултация на тел.: 02/ 9154406 от понеделник до петък, между 11:00 и 12:00 ч., уточниха от „Пирогов“.

По време на кампанията ще се състои и обучение, в което специалисти от болницата ще говорят за превенцията, профилактиката и лечението на инсулта. Сред темите ще бъдат също нормалните стойности на артериалното кръвно налягане, как да бъде проследено то и какв

Установени са 20 непълнолетни водачи, а 45 са управлявали с отнето свидетелство, посочи още комисар Кикьов. 

По думите му на територията на ОД на МВР - Сливен хванатите неправоспособни са по-малко в сравнение с другите области. Това, според него, се дължи на превенцията, осъществена от полицията през минали години.

В дните от 18 до 21 октомври са установени трима водачи на моторни превозни средства да управляват след употреба на алкохол над 1,2 промила. Нарушенията са установени на 18 и 20 октомври от дежурните екипи в град Твърдица, град Сливен и село Чинтулово. По случаите са образувани бързи производства. 

Сред куриозните случаи при проверките, от полицията посочиха водач на автомобил, който днес закарал колата си за регистрация в КАТ, а на място установили алкохол в кръвта му. Подобен случай е този, в който автомобил е бил отнет от собственика си два часа, след като го е регистрирал. Причината била положителна проба за наркотици. 

Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник. Потребителите на услугата подариха на своите общопрактикуващи лекари, както и на медици от Центъра за спешна медицинска помощ в града, ръчно изработени картички с пожелания, каза управителят на институцията Таня Христова.

Денят на Българския лекар се отбелязва на 19 октомври от 1996 г., когато Българският лекарски съюз избира за покровител на медиците Св. Йоан Рилски Чудотворец. В забързаното ни ежедневие рядко отдаваме необходимото уважение на лекарите си, посочи Христова. „Идеята ни бе да изкажем своята признателност към медицинските специалисти, да ги изненадаме и усмихнем в натоварения им делник. Защото те го заслужават“, каза тя.

По нейни думи младежите, които ползват услугите на Комплекса за социално развитие, осъзнават значимата роля на

Тяло на мъж е било намерено на сметище в балчишкото село Безводица, потвърди окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев. Трупът на мъжа е бил случайно открит край селото вчера. 

Прокурор Бухчев каза още, че за убийството е задържан братът на жертвата, който в присъствието на адвокат е направил пълни самопризнания за деянието. Прокурорът каза също, че и двамата живеят в село Безводица. Братът е привлечен като обвиняем за извършване на умишлено убийство. Деянието е извършено след битов скандал. Ще му бъде взета мярка за неотклонение. 

Към момента се води досъдебно производство. 

Спокойно протича изборният ден в плевенското село Коиловци, където днес се провежда частичен местен вот за кмет. Това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Плевен Ярослав Димитров.

До урните към 10:00 часа са отишли 85 от имащите право на глас в населеното място или това е 12,11 %. Общо избирателите в Коиловци са 702-ма.

Две са назначените секционни избирателни комисии в селото – стационарна и подвижна. В стационарната секция гласуването ще бъде възможно с машина и с хартиени бюлетини.

Кандидатите за кметското място, които се борят за гласа на избирателите в селото, са четирима.

Припомняме, че до новите избори се стигна, след като със свое решение Общинската избирателна комисия в Плевен прекрати предсрочно пълномощията на кмета на Коиловци Мирослав Илиев. 

Със свое решение от 27 ю

С едноседмична програма Главиница ще отбележи 40 години от обявяването си за град. Това съобщиха от администрацията.

Кулминацията на тържествата е на 26 октомври – Димитровден, когато в местния храм "Св. Вмчк Димитрий Солунски" ще бъде отслужена света божествена литургия от Главиницкия епископ Макарий, последвана от водосвет за здраве и благоденствие.

Празничната програма започва с две представления на Драматично-кукления театър в Силистра. На 21 октомври най-малките жители на общината ще могат да гледат постановката „Работна Мецана“, а за следващия ден е насрочена класическата комедия „Криворазбраната цивилизация“.

Празничен концерт на самодейни художествени колективи при Народно читалище “Христо Ботев - 1940“ ще има на 23 октомври. На следващия ден за публиката ще пее дует „Аморе“. За 25 октомври са насрочен

С дискусия на тема „Гражданското общество в България: (ПРЕ)Зареждане!“ тази вечер в София започна второто издание на фестивала „Демократична мозайка: Силата на колективния глас“, организиран съвместно от „Форум Гражданско участие“ и „Национален младежки форум“. 

Официалното откриване на фестивала, което беше насрочено за тази вечер от 18:00 ч., се отлага за утре от 10:00 ч., съобщиха организаторите.  

В първата дискусия в рамките на фестивала участваха президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев, Зорница Русинова - председател на Икономическия и социален съвет (ИСС), председателят на "Форум Гражданско участие" Мирослав Цеков, Надя Шабани, директор на Българския център за нестопанско право, кметът на столичния район „Лозенец“ Константин Павлов. 

За това какъв е правилният план за Българя, аз ще

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
При операция на полицията в област Монтана за ден са разкрити осем престъпления
Трета поредна седмица в Търговищко няма пътни инциденти със загинали, отчитат от полицията
През последната седмица са станали 15 катастрофи в област Пазарджик, пострадали са девет души, отчетоха от полицията
При голям интерес премина първото издание на състезанието по планинско бягане „Вертикален Руй“
Спад в нивото на безработицата в община Плевен отчитат от Бюрото по труда
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.