Начало Сфера Митничари задържаха две контрабандни надуваеми лодки в района на „Дунав мост 2“ при Видин
1556
България

Митничари задържаха две контрабандни надуваеми лодки в района на „Дунав мост 2“ при Видин

Митнически служители установиха недекларирани две надуваеми лодки при проверка на товарен микробус в района на граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост 2“ при Видин - Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.От там уточниха, че около 19:00 ч. на 17 октомври в района на граничния пункт митническите инспектори са спрели за проверка товарен микробус, пътуващ за Белгия.

| 21 Октомври 2024, 15:03 ч.
Митничари задържаха две контрабандни надуваеми лодки в района на „Дунав мост 2“ при Видин
Митничари задържаха две контрабандни надуваеми лодки в района на „Дунав мост 2“ при Видин
Снимка © Агенция "Митници"

Митнически служители установиха недекларирани две надуваеми лодки при проверка на товарен микробус в района на граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост 2“ при Видин - Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе съставиха акт за установяване на административно нарушение на „Линамар Лайт Металс Русе“ ЕООД, съобщи днес експертът по „Връзки с обществеността“ в екоинспекцията Рени Петрова. 

Тя уточни, че е установено нарушено условие в комплексното разрешително на дружеството, като е допуснато разпространение на миризми, извън производствената площадка, установено в началото на октомври.

Актът е предявен писмено на оператора, поради липса на законов представител на фирмата, но в присъствието на трима податели на сигнала и служител на екоинспекцията. 

На 2 октомври, дежурен екип, назначен със заповед на директора на екоинспекцията Дауд Ибрям, е извършил  обход в Източна промишлена зона. В 19:40 ч. експертите на РИОСВ – Русе са потвърдили наличието на характ

От "Синя София" отказваме категорично да участваме в този предизборен фарс, въпросите трябва да бъдат поставени като питания към кмета, а не да са повод за извънредно заседание, и то в предизборна кампания. Това каза общинският съветник от "Синя София" Иван Сотиров пред журналисти във връзка с извънредната сесия на Столичния общински съвет за силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града. Заседанието не се състоя поради липса на кворум. 

Няма нова ситуация, която да налага свикване на извънредно заседание, това са теми, които са многократно коментирани и на които няма решение, посочи Сотиров. Той смята, че двете основни политически сили имат отговорност към тези проблеми. Тези, които дойдоха в името на промяната, които реализират стари практики от управлението на ГЕРБ, а се оплакват непрекъснато, че това, което правят сега, е правено от Г

Пожарът в цех за ядки в промишлената зона на Карнобат е потушен. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас. Към този момент на място остават четири противопожарни автомобила и огнеборци.

Причините за възникването на пламъците все още се установяват. Няма данни да пострадали хора. 

Пожарът възникна рано тази сутрин. За борба с пламъците бяха изпратени екипи на противопожарните служби от Карнобат, Айтос и Бургас. 

Екипи на сектор „Рибарство и контрол“ Русе към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са съставили 11 акта за установяване на административни нарушения, от които девет за извършване на риболов през тъмната част на денонощието. Това съобщиха от агенцията, като уточниха, че нарушенията са установени при масови проверки за спазване на правилата за извършване на любителски риболов по Янтра и Русенски Лом.

От ИАРА уточниха , че според заповед на министъра на земеделието и храните, през тъмната част на денонощието е разрешено да се лови риба само на три места в област Русе. Две от тях са по река Дунав - в района на Мартен и в градската част на Русе на кея от Булрис до Топлата вода, в края на улица „Мостова“, както и по десния бряг на река Янтра в землището на град Бяла до моста на Кольо Фичето.

Към момента продължава да важи постояннат

Около 3 процента е активността и в двата района във Варна, където днес се провеждат частични местни избори, съобщиха от Общинската избирателна комисия в града. Данните са към 12:30 часа.

В „Приморски“ до урните са отишли близо 3,2 на сто от избирателите. В „Одесос“ активността е 2,86 процента.

От ОИК уточниха, че до момента няма подадени сигнали за нарушения на избирателния процес. И в двата района има повредени машини и тези секционни комисии са преминали към гласуване на хартия.

Днес в двата района са отворени 201 секции, като в 198 от тях има възможност за машинно гласуване. До частичните местни избори във Варна се стигна, след като през февруари Общинската избирателна комисия прекрати предсрочно пълномощията на избраните за кметове Цветнен Цветков и Николай Желязков. За провеждането на днешния вот от общинския бюджет бяха заделени 1,4 м

От там уточниха, че около 19:00 ч. на 17 октомври в района на граничния пункт митническите инспектори са спрели за проверка товарен микробус, пътуващ за Белгия. Автомобилът е селектиран за проверка, при която служителите са забелязали два големи полиетиленови пакета върху ремаркето, за които водачът – български гражданин, твърди, че са платнище-навес. При отварянето им митничарите са установили две сгънати надуваеми лодки. Шофьорът е заявил, че не разполага с документи за тях, защото това е багаж на друго лице – турски гражданин, който е трябвало да разтовари в Германия. Превозното средство е съпроводено до Митническо бюро - Видин, където двете гумени лодки са задържани.

От Агенция „Митници" допълниха, че според британските власти този тип лодки са предпочитан, но много опасен начин за нелегален превоз на мигранти през Ламанша. В резултат на това Агенцията и МВР съвместно с Агенцията за борба с престъпността на Великобритания осъществяват засилен съвместен контрол върху техния превоз.

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) предприема мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата преди, по време и след футболната среща между отборите на ПФК Левски и ПФК ЦСКА-София. Това съобщиха от МВР. Мачът ще се играе на Националния стадион „Васил Левски“ от 15:45 ч. днес.

Феновете на символичния домакин ПФК Левски ще бъдат настанени в сектори „А“ и „Б“, а тези на ПФК ЦСКА-София - в сектори „В“ и „Г“. Входовете на стадиона ще бъдат отворени за посетители от 13:45 часа.

Във връзка със спецификата на спортната проява се очаква струпване на много хора в централната градска част и по основните булеварди. Възможни са моментни затруднения в трафика и забавяне по някои линии на градския транспорт, посочват от МВР. В часовете на придвижване на привържениците към и от стадиона о

Общо 102 пожара са загасени в страната през изминалото денонощие, няма пострадали, съобщиха от Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - МВР, на сайта на ведомството. Информацията за оперативната обстановка е актуална към 6:00 ч. тази сутрин.

Пожарникарите са реагирали на на 134 сигнала за произшествия.

С преки материални щети са възникнали 17 пожара, от които: седем в жилищни сгради, един в спомагателни, временни или паянтови постройки, шест в транспортни средства, три други.

Без нанесени материални щети са възникнали 85 пожара, от които: 41 в сухи треви, горска постеля и храсти, 38 в отпадъци, един в готварски уреди и комини, пет други.

Извършени са 28 спасителни дейности и помощни операции. 

Лъжливите повиквания са четири. 

При пожарите няма загинали и пострадали.

Днес в 17:00 часа изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ (exit-poll) в изборния ден на 27 октомври. Това се посочва в хронограмата на Централната избирателна комисия (ЦИК). 

Социологическите агенции трябва да представят в ЦИК заявление по образец за регистрация на агенция, която ще извършва социологическо проучване в изборния ден; удостоверение за актуално правно състояние. Агенциите трябва да представят списък, съдържащ имената и единния граждански номер на анкетьорите по изборни райони. В списъка се посочват номерата на избирателните секции, извън които ще се осъществява анкетирането. 

Резултатите от проучванията, извършвани в изборния ден (exit-poll), се оповестяват не по-рано от 20:00 ч. на изборния ден.

Забранява се публичното огласяване под каквато и да е форма, на какв

Две държавни първенства планира да проведе през ноември русенският спортен клуб за хора с увреждания „Олимп-спортът е равнопоставен“, съобщи неговият председател Георги Гаев.

Той уточни, че за седма поредна година крайдунавският град трябва да е домакин на шампионатите по бадминтон и шахмат от държавния календар за параолимпийски спортове между 15 и 17 ноември в зала „Арена Русе“.

Заявка за участие в първенствата вече са подали седем отбора от страната, поясни Гаев и добави, че русенският клуб има нужда от помощ за организацията на надпреварите.

„Необходимата сума за провеждане на двете състезания, включваща спортни принадлежности, награди и отличителни знаци, както и престой на участниците и техните придружители за два дни в Русе е 10 200 лева. Към момента са осигурени 2000 лева. Разчитаме за подпомагане на организацията на надпрева

Спад в нивото на безработицата през септември спрямо август в община Плевен отчитат от Дирекция "Бюро по труда". В края на септември регистрираните безработни в Бюро по труда-Плевен са 2309, като спрямо месец август намалението е с 19 души. 

Равнището на безработицата през септември е 4,6%, като през август тя е била 4,7 на сто.

Започнали работа през изминалия месец са 272 души, от които 262 на първичен пазар и десет по схеми на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Новорегистрирани през септември са 367 души, от които безработни са 352, заети - 12 и двама учащи. Отпаднали от регистрация по различни причини са 80 души. 

Обявите за работа към момента са 150 за общо 310 свободни длъжности, посочват от Бюрото по труда в Плевен. Те са традиционно в производството на облекло, персонал, полагащ здравни грижи за хора, от сферата на

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Природен парк (ПП) "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната, реши международна ...
В Областната администрация в Смолян пристигнаха бюлетините за вота на 27 октомври
В Областната администрация в Смолян днес пристигнаха бюлетините за вота за Народно събрание, който ще се проведе на 27 октомври, каза председателят на Районната избирателна комисия ...
Общо 10 опита за телефонни измами са засечени от сутринта в град Панагюрище, съобщиха от полицията
Общо десет са опитите за телефонни измами, засечени от сутринта в град Панагюрище, съобщи Мирослав Стоянов, говорител на Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Във всеки един от с ...
1134 нарушения през изминалата седмица са констатирани от полицията в област Габрово
1134 са нарушенията за изминалата седмица, констатирани на територията на област Габрово, съобщи на брифинг за пътнотранспортната обстановка старши инспектор Пенчо Пенчев от Област ...
Четирима младежи са задържани за притежание на наркотици в област Пазарджик, трима от тях са тийнейджъри, съобщиха от полицията
Четирима младежи са задържани за притежание на наркотици в област Пазарджик, съобщиха от Областна дирекция (ОД) на МВР в Пазарджик. Млад мъж и трима тийнейджъри са задържани от пет ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 05:55 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1556
България

Митничари задържаха две контрабандни надуваеми лодки в района на „Дунав мост 2“ при Видин

Митнически служители установиха недекларирани две надуваеми лодки при проверка на товарен микробус в района на граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост 2“ при Видин - Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.От там уточниха, че около 19:00 ч. на 17 октомври в района на граничния пункт митническите инспектори са спрели за проверка товарен микробус, пътуващ за Белгия.

| 21 Октомври 2024, 15:03 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Митничари задържаха две контрабандни надуваеми лодки в района на „Дунав мост 2“ при Видин
Митничари задържаха две контрабандни надуваеми лодки в района на „Дунав мост 2“ при Видин
Снимка © Агенция "Митници"

Митнически служители установиха недекларирани две надуваеми лодки при проверка на товарен микробус в района на граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост 2“ при Видин - Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе съставиха акт за установяване на административно нарушение на „Линамар Лайт Металс Русе“ ЕООД, съобщи днес експертът по „Връзки с обществеността“ в екоинспекцията Рени Петрова. 

Тя уточни, че е установено нарушено условие в комплексното разрешително на дружеството, като е допуснато разпространение на миризми, извън производствената площадка, установено в началото на октомври.

Актът е предявен писмено на оператора, поради липса на законов представител на фирмата, но в присъствието на трима податели на сигнала и служител на екоинспекцията. 

На 2 октомври, дежурен екип, назначен със заповед на директора на екоинспекцията Дауд Ибрям, е извършил  обход в Източна промишлена зона. В 19:40 ч. експертите на РИОСВ – Русе са потвърдили наличието на характ

От "Синя София" отказваме категорично да участваме в този предизборен фарс, въпросите трябва да бъдат поставени като питания към кмета, а не да са повод за извънредно заседание, и то в предизборна кампания. Това каза общинският съветник от "Синя София" Иван Сотиров пред журналисти във връзка с извънредната сесия на Столичния общински съвет за силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града. Заседанието не се състоя поради липса на кворум. 

Няма нова ситуация, която да налага свикване на извънредно заседание, това са теми, които са многократно коментирани и на които няма решение, посочи Сотиров. Той смята, че двете основни политически сили имат отговорност към тези проблеми. Тези, които дойдоха в името на промяната, които реализират стари практики от управлението на ГЕРБ, а се оплакват непрекъснато, че това, което правят сега, е правено от Г

Пожарът в цех за ядки в промишлената зона на Карнобат е потушен. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас. Към този момент на място остават четири противопожарни автомобила и огнеборци.

Причините за възникването на пламъците все още се установяват. Няма данни да пострадали хора. 

Пожарът възникна рано тази сутрин. За борба с пламъците бяха изпратени екипи на противопожарните служби от Карнобат, Айтос и Бургас. 

Екипи на сектор „Рибарство и контрол“ Русе към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са съставили 11 акта за установяване на административни нарушения, от които девет за извършване на риболов през тъмната част на денонощието. Това съобщиха от агенцията, като уточниха, че нарушенията са установени при масови проверки за спазване на правилата за извършване на любителски риболов по Янтра и Русенски Лом.

От ИАРА уточниха , че според заповед на министъра на земеделието и храните, през тъмната част на денонощието е разрешено да се лови риба само на три места в област Русе. Две от тях са по река Дунав - в района на Мартен и в градската част на Русе на кея от Булрис до Топлата вода, в края на улица „Мостова“, както и по десния бряг на река Янтра в землището на град Бяла до моста на Кольо Фичето.

Към момента продължава да важи постояннат

Около 3 процента е активността и в двата района във Варна, където днес се провеждат частични местни избори, съобщиха от Общинската избирателна комисия в града. Данните са към 12:30 часа.

В „Приморски“ до урните са отишли близо 3,2 на сто от избирателите. В „Одесос“ активността е 2,86 процента.

От ОИК уточниха, че до момента няма подадени сигнали за нарушения на избирателния процес. И в двата района има повредени машини и тези секционни комисии са преминали към гласуване на хартия.

Днес в двата района са отворени 201 секции, като в 198 от тях има възможност за машинно гласуване. До частичните местни избори във Варна се стигна, след като през февруари Общинската избирателна комисия прекрати предсрочно пълномощията на избраните за кметове Цветнен Цветков и Николай Желязков. За провеждането на днешния вот от общинския бюджет бяха заделени 1,4 м

От там уточниха, че около 19:00 ч. на 17 октомври в района на граничния пункт митническите инспектори са спрели за проверка товарен микробус, пътуващ за Белгия. Автомобилът е селектиран за проверка, при която служителите са забелязали два големи полиетиленови пакета върху ремаркето, за които водачът – български гражданин, твърди, че са платнище-навес. При отварянето им митничарите са установили две сгънати надуваеми лодки. Шофьорът е заявил, че не разполага с документи за тях, защото това е багаж на друго лице – турски гражданин, който е трябвало да разтовари в Германия. Превозното средство е съпроводено до Митническо бюро - Видин, където двете гумени лодки са задържани.

От Агенция „Митници" допълниха, че според британските власти този тип лодки са предпочитан, но много опасен начин за нелегален превоз на мигранти през Ламанша. В резултат на това Агенцията и МВР съвместно с Агенцията за борба с престъпността на Великобритания осъществяват засилен съвместен контрол върху техния превоз.

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) предприема мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата преди, по време и след футболната среща между отборите на ПФК Левски и ПФК ЦСКА-София. Това съобщиха от МВР. Мачът ще се играе на Националния стадион „Васил Левски“ от 15:45 ч. днес.

Феновете на символичния домакин ПФК Левски ще бъдат настанени в сектори „А“ и „Б“, а тези на ПФК ЦСКА-София - в сектори „В“ и „Г“. Входовете на стадиона ще бъдат отворени за посетители от 13:45 часа.

Във връзка със спецификата на спортната проява се очаква струпване на много хора в централната градска част и по основните булеварди. Възможни са моментни затруднения в трафика и забавяне по някои линии на градския транспорт, посочват от МВР. В часовете на придвижване на привържениците към и от стадиона о

Общо 102 пожара са загасени в страната през изминалото денонощие, няма пострадали, съобщиха от Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - МВР, на сайта на ведомството. Информацията за оперативната обстановка е актуална към 6:00 ч. тази сутрин.

Пожарникарите са реагирали на на 134 сигнала за произшествия.

С преки материални щети са възникнали 17 пожара, от които: седем в жилищни сгради, един в спомагателни, временни или паянтови постройки, шест в транспортни средства, три други.

Без нанесени материални щети са възникнали 85 пожара, от които: 41 в сухи треви, горска постеля и храсти, 38 в отпадъци, един в готварски уреди и комини, пет други.

Извършени са 28 спасителни дейности и помощни операции. 

Лъжливите повиквания са четири. 

При пожарите няма загинали и пострадали.

Днес в 17:00 часа изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ (exit-poll) в изборния ден на 27 октомври. Това се посочва в хронограмата на Централната избирателна комисия (ЦИК). 

Социологическите агенции трябва да представят в ЦИК заявление по образец за регистрация на агенция, която ще извършва социологическо проучване в изборния ден; удостоверение за актуално правно състояние. Агенциите трябва да представят списък, съдържащ имената и единния граждански номер на анкетьорите по изборни райони. В списъка се посочват номерата на избирателните секции, извън които ще се осъществява анкетирането. 

Резултатите от проучванията, извършвани в изборния ден (exit-poll), се оповестяват не по-рано от 20:00 ч. на изборния ден.

Забранява се публичното огласяване под каквато и да е форма, на какв

Две държавни първенства планира да проведе през ноември русенският спортен клуб за хора с увреждания „Олимп-спортът е равнопоставен“, съобщи неговият председател Георги Гаев.

Той уточни, че за седма поредна година крайдунавският град трябва да е домакин на шампионатите по бадминтон и шахмат от държавния календар за параолимпийски спортове между 15 и 17 ноември в зала „Арена Русе“.

Заявка за участие в първенствата вече са подали седем отбора от страната, поясни Гаев и добави, че русенският клуб има нужда от помощ за организацията на надпреварите.

„Необходимата сума за провеждане на двете състезания, включваща спортни принадлежности, награди и отличителни знаци, както и престой на участниците и техните придружители за два дни в Русе е 10 200 лева. Към момента са осигурени 2000 лева. Разчитаме за подпомагане на организацията на надпрева

Спад в нивото на безработицата през септември спрямо август в община Плевен отчитат от Дирекция "Бюро по труда". В края на септември регистрираните безработни в Бюро по труда-Плевен са 2309, като спрямо месец август намалението е с 19 души. 

Равнището на безработицата през септември е 4,6%, като през август тя е била 4,7 на сто.

Започнали работа през изминалия месец са 272 души, от които 262 на първичен пазар и десет по схеми на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Новорегистрирани през септември са 367 души, от които безработни са 352, заети - 12 и двама учащи. Отпаднали от регистрация по различни причини са 80 души. 

Обявите за работа към момента са 150 за общо 310 свободни длъжности, посочват от Бюрото по труда в Плевен. Те са традиционно в производството на облекло, персонал, полагащ здравни грижи за хора, от сферата на

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
В Областната администрация в Смолян пристигнаха бюлетините за вота на 27 октомври
Общо 10 опита за телефонни измами са засечени от сутринта в град Панагюрище, съобщиха от полицията
1134 нарушения през изминалата седмица са констатирани от полицията в област Габрово
Четирима младежи са задържани за притежание на наркотици в област Пазарджик, трима от тях са тийнейджъри, съобщиха от полицията
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.