Начало Сфера Митническите и полицейски служби на ЕС задържаха в съвместна операция близо 700 000 фалшифицирани артикула
1737
Икономика

Митническите и полицейски служби на ЕС задържаха в съвместна операция близо 700 000 фалшифицирани артикула

Близо 700 000 фалшифицирани артикула бяха задържани по време на  съвместни оперативни действия (JAD) PIRATES 2 срещу контрабандата и опитите за внос в ЕС на фалшиви стоки чрез сухопътните и морските граници.Предотвратената щета за бюджета на ЕС чрез задържаните по Джад Пайретс 2" (JAD PIRATES 2) фалшиви стоки и валута надхвърля 32 милиона евро, съобщава агенция "Митници".

| 21 Октомври 2024, 15:02 ч.
Митническите и полицейски служби на ЕС задържаха в съвместна операция близо 700 000 фалшифицирани артикула
Митническите и полицейски служби на ЕС задържаха в съвместна операция близо 700 000 фалшифицирани артикула
Снимка © Агенция „Митници“ / Митническите служители на ГКПП Калотина спряха опит за контрабанда на голямо количество цигари с български акцизен бандерол

Близо 700 000 фалшифицирани артикула бяха задържани по време на  съвместни оперативни действия (JAD) PIRATES 2 срещу контрабандата и опитите за внос в ЕС на фалшиви стоки чрез сухопътните и морските граници. Предотвратената щета за бюджета на ЕС чрез задържаните по Джад Пайретс 2" (JAD PIRATES 2) фалшиви стоки и валута надхвърля 32 милиона евро, съобщава агенция "Митници".
Ръководещи операцията бяха българската и португалската митнически администрации. Оперативната координация  се осъществява чрез Фронтекс (FRONTEX - The European Border and Coast Guard Agency), а в действията участваха  Европол - (EUROPOL 0-European Union Agency for Law Enforcement Cooperation),  "Еуипо" (EUIPO - European Union Intellectual Property Office), ОЛАФ (OLAF - European Anti-Fraud Office), както и ГД „Гранична полиция“ и Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“) и правоприлагащи институции от Франция, Чехия, Гърция, Унгария, Италия, Румъния, Словения, Испания, Черна гора и Украйна.

Тренировка по пещерно спасяване тече в пещера край габровското село Здравковец, тя ще продължи до неделя. В пещерата Мачанов трап, край село Здравковец правим тренировка съвместно с Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ -  учебна спасителна акция в пещерата, която е дълга четири километра и 200 метра дълбока. В тренировката участват около 30 души, има построен лагер. Четири екипа са в пещерата в момента, влиза и пети екип, като носилката с "пострадалия" човек ще тръгне от дъното на пещерата, каза Росен Терзиев, спасител от „Пещерно спасяване“.

Терзиев посочи, че днес и утре носилката ще достигне до средата на пещерата, екипите ще се върнат в подземния лагер да пренощуват и на следващия ден трябва да извадят носилката до повърхността. Спасителите сами изграждат лагер под земята, в който прекарват нощите, докато не извърш

Общо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта и съобщенията.

„За екипа на Министерството на транспорта и съобщенията, като национален координатор на цифровия сектор от Механизма е важно, че и четирите проекта, с които кандидатстваха наши организации, спечелиха финансиране“, каза служебният министър Красимира Стоянова, цитирана в прессъобщението.  

„Виваком България“ ЕАД, Община Бургас, Университет „проф. д-р Асен Златаров“-Бургас и Югоизточен дигитален иновационен хъб ще модернизират и изграждат 5G инфраструктура в 34 отдалечени населени места в област Бургас, в които няма педиатри. Проектът 5GEDGE4HEALTH спечели европейско финансиране в размер на 3,2 млн. евро. Ще бъде направена връзка с Координационно-конс

За нас в президентската институция няма разлика между българите, които живеят на територията на България, и българските общности зад граница. Смятам, че България, като страна член на Европейския съюз (ЕС) е достатъчно силна, има достатъчно силни лостове в ръцете си, за да може да защити всяка една българска общност зад граница, особено в т.нар. исторически диаспори, които, за съжаление и днес, в 21 век, една част от тях, са подложени поне на опити за асимилация. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в Кюстендил, където участва в кръгла маса „Българите на Балканите отвъд границата след 1878 г. Кодът на оцеляването“. Събитието се провежда под патронажа на вицепрезидента. 

Проектът изследва българските общности на Балканите от миналото до наши дни с открояване на съвременните проблеми и перспективи. Събитието, в което участват представители на българската общно

Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границата с Румъния. Това съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР на интернет страницата. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. 

Трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили на ГКПП ``Кардам``, ГКПП ``Дуранкулак`` и ГКПП ``Никопол``. 

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба, се припомня в съобщението. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работ

Започна ремонт на румънския участък от Дунав мост при Русе, съобщи пиарът на областната управа в Русе Георги Георгиев. Ремонтът включва подмяна дилатационните гребеновидни фуги на съоръжението. За целта е затворен участък по-малък от 50 метра в едната лента за движение.

Георгиев уточни, че това няма да повлияе съществено на временната организация на движението, наложена във връзка с ремонта на българската част от моста, който започна на 10 юли. Към момента той включва около 400 метра от съоръжението на влизане в Русе.

В румънската част ще се работи от центъра на пътното платно до най-дясната част на пътната лента, отново в посока от Румъния към България, каза още Георгиев. „И двете страни сме взели всички необходими мерки за недопускане на тапи около участъците на ремонтните дейности“, заяви областният управител на Русе Драгомир Драганов.

След при

Съвместните действия, бяха проведени между 13 и 24 май 2024 г., пише в съобщението.

В рамките на оперативните дейности на JAD PIRATES 2 бяха задържани множество категории фалшиви продукти, включително акцизни стоки и стоки, които не отговарят на изискванията за съответствие на ЕС. Продуктите варираха от текстил, обувки и аксесоари до електронни устройства, играчки, парфюми и часовници или общо 698 359, което показва, че в днешно време всичко може да бъде фалшифицирано.

В координационния център в централата на FRONTEX във Варшава по време на операцията се обменяше рискова информация в реално време и се осъществяваше координация по проследяването на рисковите пратки, като участниците обединиха усилията и опит, за да предотвратят достигането на стотици хиляди фалшиви артикули до европейския пазар. По време на съвместните действия българските митници селектираха рискови пратки, превозвани по суша, докато морския трафик се следеше от португалските митници.

Наред с установените фалшиви стоки, действията на участващите страни доведоха до значителни задържания извън предмета на операцията - големи количества цигари (41,2 млн. къса цигари), 18 тона тютюн, недекларирани златни бижута (1,285 кг) и недекларирана валута  224 000 долара и 85 175 евро). Бяха предотвратени и 333 опита за незаконно навлизане на територията на ЕС.
По-голяма част от задържаните по време на операцията стоки и валута са в резултат на активния принос на българските митнически служители.

Това е второто издание на съвместната операция JAD PIRATES. При първото й провеждане беше отчетено като изключително ефективно в контекста на концепцията за интегрирано управление на границите и насърчавайки синергията между митническите органи, граничите власти и служителите на правоприлагащите органи, пишат от агенция "Митници".

"EВН Топлофикация" (EVN) започва поетапно подаване на топлинна енергия за всички свои битови и стопански клиенти от днес, съобщиха от дружеството. Поради понижаването на температурите и за осигуряване комфорта на своите клиенти, дружеството обявява началото на отоплителен сезон 2024/25 г. 

Пускането на отоплението ще се осъществи поетапно в ред, който е съобразен с нормативната уредба, отбелязват от дружеството. Първи топлинна енергия ще получат детските и здравни заведения. Следват училищата и други учебни заведения. На следващо място са обществените и стопански сгради. Последни по нормативна уредба са жилищните сгради.

Важно е регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимум, допълват от топлофикационното дружество. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление. След включване на отоплението в сградата,

Природен парк (ПП) "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната, реши международна комисия, която посети различни потенциални райони за реинтродукция в Стара планина. Това съобщиха от Сдружението "Зелени Балкани".

В периода 14 - 18 октомври се проведе експертна визита в България на представители на Фондацията за опазване на лешоядите, както и представители на българските партньори - "Зелени Балкани", Фонда за дивата флора и фауна, Фондация "ЕкоОбщност".

Комисията посети различни потенциални райони за освобождаване на брадати лешояди – защитена зона Котленска планина, ПП "Сините Камъни", ПП "Врачански Балкан" и други. Целта на специалистите бе на място да преценят кой район е най-подходящ за освобождаване на първите птици от програмата за реинтродукция на вида в странат

С концерт на група „Молец“ приключи мирното шествие срещу трафика на хора с цел трудова и сексуална експлоатация в София. Организатори на международната инициатива „Поход за свобода“, която се провежда у нас от 2014 г., са „Кампания А21“. Поводът е Европейският ден за борба с трафика на хора – 18 октомври. На сцената пред Народния театър „Иван Вазов“ участие взеха още Ернесто Венесуела, Крисия Тодорова и Детска вокална група „Бонбон“. 

„Походът за свобода“ е едно много мощно оръжие, което ни обединява с ясното послание, че трафикът на хора, което е съвременното робство, не трябва да бъде толерирано, каза Моника Николова, изпълнителен директор на „Кампания А21“. „Изпълнена съм с надежда, че виждам толкова много млади хора, които дават гласност на този проблем. Свободата е основно

Великотърновският общински съвет въведе мобилно приложение за комуникация между общинските съветници и гражданите, съобщи в профила си във Фейсбук председателят на институцията Венцислав Спирдонов.

Новата платформа е достъпна за безплатно изтегляне и използване в Google Play и App Store. На интернет адресите savet.veliko-tarnovo.bg и www.veliko-tarnovo.bg гражданите могат да намерят допълнителна информация за функционалности, предимства и начини за ползване на приложението.

Платформата предлага оптимизирана комуникация и активен диалог, създава нови възможности за взаимодействие между гражданското общество и Великотърновския общински съвет, улеснява и насърчава активното участие в обществения живот, посочва Спирдонов. Софтуерното решение оптимизира процесите по комуникация за възникнал проблем, улеснява намирането на информация за заседания, конкретни документи от съотве

Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза пред журналисти кметът на Самоков Ангел Джоргов, който спечели приза „Кмет на годината“ за средна община. Джоргов добави, че иска да благодари на всички, които са го подкрепили, като, по думите му, наградата не е била очаквана. 

По думите на кмета Джоргов, наградата е и за неговия екип и администрацията, защото всички те я заслужават. „Тази награда задължава, и през следващите три години трябва да работим повече и да надграждаме, разбира се, нека не се самозалъгваме, че нямаме пропуски в работата, имаме още много какво да свършим“, каза той. 

Джоргов каза, че това е приятно усещане и зарежда с положителни емоции - „да можем през следващите години да отметнем повече работа и хората да се чувстват по-удовлетворени“. 

Награденият кмет посочи, че ще акцентира

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
Летище София да носи името на Апостола на свободата Васил Левски бе обсъдено на среща в Министерството на транспорта и съобщенията
Летище София да носи името на Апостола на свободата Васил Левски бе обсъдено на среща в Министерството на транспорта и съобщенията, съобщиха от ведомството. На нея проф. Атанас Сем ...
Над 500 момчета и момичета от цялата страна участваха в лекоатлетическо състезание в Ямбол
Над 500 момчета и момичета от цялата страна се включиха в състезанието Атлетическа лига GO!KIDS!, което се проведе в Ямбол на обновената лекоатлетическа писта на стадион „Тун ...
Министрите на културата на България и Косово подписаха споразумение за кинематографична копродукция
Българският министър на културата Найден Тодоров и неговият косовски колега Хайрула Чеку подписаха споразумение за сътрудничество за кинематографична копродукция, съобщи новинарска ...
На четири места ще избират кмет на балотаж, показват резултатите от вчерашните частични и нови избори
В четири населени места ще избират кмет на балотаж, показват резултатите от проведените в неделя частични и нови избори за местна власт. Те се проведоха в 16 общини и кметства в ст ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 05:40 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1737
Икономика

Митническите и полицейски служби на ЕС задържаха в съвместна операция близо 700 000 фалшифицирани артикула

Близо 700 000 фалшифицирани артикула бяха задържани по време на  съвместни оперативни действия (JAD) PIRATES 2 срещу контрабандата и опитите за внос в ЕС на фалшиви стоки чрез сухопътните и морските граници.Предотвратената щета за бюджета на ЕС чрез задържаните по Джад Пайретс 2" (JAD PIRATES 2) фалшиви стоки и валута надхвърля 32 милиона евро, съобщава агенция "Митници".

| 21 Октомври 2024, 15:02 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Митническите и полицейски служби на ЕС задържаха в съвместна операция близо 700 000 фалшифицирани артикула
Митническите и полицейски служби на ЕС задържаха в съвместна операция близо 700 000 фалшифицирани артикула
Снимка © Агенция „Митници“ / Митническите служители на ГКПП Калотина спряха опит за контрабанда на голямо количество цигари с български акцизен бандерол

Близо 700 000 фалшифицирани артикула бяха задържани по време на  съвместни оперативни действия (JAD) PIRATES 2 срещу контрабандата и опитите за внос в ЕС на фалшиви стоки чрез сухопътните и морските граници. Предотвратената щета за бюджета на ЕС чрез задържаните по Джад Пайретс 2" (JAD PIRATES 2) фалшиви стоки и валута надхвърля 32 милиона евро, съобщава агенция "Митници".
Ръководещи операцията бяха българската и португалската митнически администрации. Оперативната координация  се осъществява чрез Фронтекс (FRONTEX - The European Border and Coast Guard Agency), а в действията участваха  Европол - (EUROPOL 0-European Union Agency for Law Enforcement Cooperation),  "Еуипо" (EUIPO - European Union Intellectual Property Office), ОЛАФ (OLAF - European Anti-Fraud Office), както и ГД „Гранична полиция“ и Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“) и правоприлагащи институции от Франция, Чехия, Гърция, Унгария, Италия, Румъния, Словения, Испания, Черна гора и Украйна.

Тренировка по пещерно спасяване тече в пещера край габровското село Здравковец, тя ще продължи до неделя. В пещерата Мачанов трап, край село Здравковец правим тренировка съвместно с Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ -  учебна спасителна акция в пещерата, която е дълга четири километра и 200 метра дълбока. В тренировката участват около 30 души, има построен лагер. Четири екипа са в пещерата в момента, влиза и пети екип, като носилката с "пострадалия" човек ще тръгне от дъното на пещерата, каза Росен Терзиев, спасител от „Пещерно спасяване“.

Терзиев посочи, че днес и утре носилката ще достигне до средата на пещерата, екипите ще се върнат в подземния лагер да пренощуват и на следващия ден трябва да извадят носилката до повърхността. Спасителите сами изграждат лагер под земята, в който прекарват нощите, докато не извърш

Общо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта и съобщенията.

„За екипа на Министерството на транспорта и съобщенията, като национален координатор на цифровия сектор от Механизма е важно, че и четирите проекта, с които кандидатстваха наши организации, спечелиха финансиране“, каза служебният министър Красимира Стоянова, цитирана в прессъобщението.  

„Виваком България“ ЕАД, Община Бургас, Университет „проф. д-р Асен Златаров“-Бургас и Югоизточен дигитален иновационен хъб ще модернизират и изграждат 5G инфраструктура в 34 отдалечени населени места в област Бургас, в които няма педиатри. Проектът 5GEDGE4HEALTH спечели европейско финансиране в размер на 3,2 млн. евро. Ще бъде направена връзка с Координационно-конс

За нас в президентската институция няма разлика между българите, които живеят на територията на България, и българските общности зад граница. Смятам, че България, като страна член на Европейския съюз (ЕС) е достатъчно силна, има достатъчно силни лостове в ръцете си, за да може да защити всяка една българска общност зад граница, особено в т.нар. исторически диаспори, които, за съжаление и днес, в 21 век, една част от тях, са подложени поне на опити за асимилация. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в Кюстендил, където участва в кръгла маса „Българите на Балканите отвъд границата след 1878 г. Кодът на оцеляването“. Събитието се провежда под патронажа на вицепрезидента. 

Проектът изследва българските общности на Балканите от миналото до наши дни с открояване на съвременните проблеми и перспективи. Събитието, в което участват представители на българската общно

Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границата с Румъния. Това съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР на интернет страницата. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. 

Трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили на ГКПП ``Кардам``, ГКПП ``Дуранкулак`` и ГКПП ``Никопол``. 

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба, се припомня в съобщението. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работ

Започна ремонт на румънския участък от Дунав мост при Русе, съобщи пиарът на областната управа в Русе Георги Георгиев. Ремонтът включва подмяна дилатационните гребеновидни фуги на съоръжението. За целта е затворен участък по-малък от 50 метра в едната лента за движение.

Георгиев уточни, че това няма да повлияе съществено на временната организация на движението, наложена във връзка с ремонта на българската част от моста, който започна на 10 юли. Към момента той включва около 400 метра от съоръжението на влизане в Русе.

В румънската част ще се работи от центъра на пътното платно до най-дясната част на пътната лента, отново в посока от Румъния към България, каза още Георгиев. „И двете страни сме взели всички необходими мерки за недопускане на тапи около участъците на ремонтните дейности“, заяви областният управител на Русе Драгомир Драганов.

След при

Съвместните действия, бяха проведени между 13 и 24 май 2024 г., пише в съобщението.

В рамките на оперативните дейности на JAD PIRATES 2 бяха задържани множество категории фалшиви продукти, включително акцизни стоки и стоки, които не отговарят на изискванията за съответствие на ЕС. Продуктите варираха от текстил, обувки и аксесоари до електронни устройства, играчки, парфюми и часовници или общо 698 359, което показва, че в днешно време всичко може да бъде фалшифицирано.

В координационния център в централата на FRONTEX във Варшава по време на операцията се обменяше рискова информация в реално време и се осъществяваше координация по проследяването на рисковите пратки, като участниците обединиха усилията и опит, за да предотвратят достигането на стотици хиляди фалшиви артикули до европейския пазар. По време на съвместните действия българските митници селектираха рискови пратки, превозвани по суша, докато морския трафик се следеше от португалските митници.

Наред с установените фалшиви стоки, действията на участващите страни доведоха до значителни задържания извън предмета на операцията - големи количества цигари (41,2 млн. къса цигари), 18 тона тютюн, недекларирани златни бижута (1,285 кг) и недекларирана валута  224 000 долара и 85 175 евро). Бяха предотвратени и 333 опита за незаконно навлизане на територията на ЕС.
По-голяма част от задържаните по време на операцията стоки и валута са в резултат на активния принос на българските митнически служители.

Това е второто издание на съвместната операция JAD PIRATES. При първото й провеждане беше отчетено като изключително ефективно в контекста на концепцията за интегрирано управление на границите и насърчавайки синергията между митническите органи, граничите власти и служителите на правоприлагащите органи, пишат от агенция "Митници".

"EВН Топлофикация" (EVN) започва поетапно подаване на топлинна енергия за всички свои битови и стопански клиенти от днес, съобщиха от дружеството. Поради понижаването на температурите и за осигуряване комфорта на своите клиенти, дружеството обявява началото на отоплителен сезон 2024/25 г. 

Пускането на отоплението ще се осъществи поетапно в ред, който е съобразен с нормативната уредба, отбелязват от дружеството. Първи топлинна енергия ще получат детските и здравни заведения. Следват училищата и други учебни заведения. На следващо място са обществените и стопански сгради. Последни по нормативна уредба са жилищните сгради.

Важно е регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимум, допълват от топлофикационното дружество. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление. След включване на отоплението в сградата,

Природен парк (ПП) "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната, реши международна комисия, която посети различни потенциални райони за реинтродукция в Стара планина. Това съобщиха от Сдружението "Зелени Балкани".

В периода 14 - 18 октомври се проведе експертна визита в България на представители на Фондацията за опазване на лешоядите, както и представители на българските партньори - "Зелени Балкани", Фонда за дивата флора и фауна, Фондация "ЕкоОбщност".

Комисията посети различни потенциални райони за освобождаване на брадати лешояди – защитена зона Котленска планина, ПП "Сините Камъни", ПП "Врачански Балкан" и други. Целта на специалистите бе на място да преценят кой район е най-подходящ за освобождаване на първите птици от програмата за реинтродукция на вида в странат

С концерт на група „Молец“ приключи мирното шествие срещу трафика на хора с цел трудова и сексуална експлоатация в София. Организатори на международната инициатива „Поход за свобода“, която се провежда у нас от 2014 г., са „Кампания А21“. Поводът е Европейският ден за борба с трафика на хора – 18 октомври. На сцената пред Народния театър „Иван Вазов“ участие взеха още Ернесто Венесуела, Крисия Тодорова и Детска вокална група „Бонбон“. 

„Походът за свобода“ е едно много мощно оръжие, което ни обединява с ясното послание, че трафикът на хора, което е съвременното робство, не трябва да бъде толерирано, каза Моника Николова, изпълнителен директор на „Кампания А21“. „Изпълнена съм с надежда, че виждам толкова много млади хора, които дават гласност на този проблем. Свободата е основно

Великотърновският общински съвет въведе мобилно приложение за комуникация между общинските съветници и гражданите, съобщи в профила си във Фейсбук председателят на институцията Венцислав Спирдонов.

Новата платформа е достъпна за безплатно изтегляне и използване в Google Play и App Store. На интернет адресите savet.veliko-tarnovo.bg и www.veliko-tarnovo.bg гражданите могат да намерят допълнителна информация за функционалности, предимства и начини за ползване на приложението.

Платформата предлага оптимизирана комуникация и активен диалог, създава нови възможности за взаимодействие между гражданското общество и Великотърновския общински съвет, улеснява и насърчава активното участие в обществения живот, посочва Спирдонов. Софтуерното решение оптимизира процесите по комуникация за възникнал проблем, улеснява намирането на информация за заседания, конкретни документи от съотве

Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза пред журналисти кметът на Самоков Ангел Джоргов, който спечели приза „Кмет на годината“ за средна община. Джоргов добави, че иска да благодари на всички, които са го подкрепили, като, по думите му, наградата не е била очаквана. 

По думите на кмета Джоргов, наградата е и за неговия екип и администрацията, защото всички те я заслужават. „Тази награда задължава, и през следващите три години трябва да работим повече и да надграждаме, разбира се, нека не се самозалъгваме, че нямаме пропуски в работата, имаме още много какво да свършим“, каза той. 

Джоргов каза, че това е приятно усещане и зарежда с положителни емоции - „да можем през следващите години да отметнем повече работа и хората да се чувстват по-удовлетворени“. 

Награденият кмет посочи, че ще акцентира

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Летище София да носи името на Апостола на свободата Васил Левски бе обсъдено на среща в Министерството на транспорта и съобщенията
Над 500 момчета и момичета от цялата страна участваха в лекоатлетическо състезание в Ямбол
Министрите на културата на България и Косово подписаха споразумение за кинематографична копродукция
На четири места ще избират кмет на балотаж, показват резултатите от вчерашните частични и нови избори
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.