Начало Сфера Започна отоплителният сезон в и Пловдив, съобщиха от ЕВН Топлофикация"
1700
Икономика

Започна отоплителният сезон в и Пловдив, съобщиха от ЕВН Топлофикация"

"EВН Топлофикация" (EVN) започва поетапно подаване на топлинна енергия за всички свои битови и стопански клиенти от днес, съобщиха от дружеството.Пускането на отоплението ще се осъществи поетапно в ред, който е съобразен с нормативната уредба, отбелязват от дружеството.

| 21 Октомври 2024, 15:22 ч.
Започна отоплителният сезон в и Пловдив, съобщиха от ЕВН Топлофикация
Започна отоплителният сезон в и Пловдив, съобщиха от ЕВН Топлофикация"
Снимка © Владимир Шоков

"EВН Топлофикация" (EVN) започва поетапно подаване на топлинна енергия за всички свои битови и стопански клиенти от днес, съобщиха от дружеството. Поради понижаването на температурите и за осигуряване комфорта на своите клиенти, дружеството обявява началото на отоплителен сезон 2024/25 г. 

В Хидрографска служба на Военноморските сили бяха получени два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата UUV„Teledyne Gavia“. Придобивката се осъществява по програма на Министерството на отбраната (МО) на САЩ за развитите на отбранителните способности на партньорите и сключен договор с Министерството на отбраната на Република България. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Подводните апарати са предназначени за извършване на хидрографски изследвания в крайбрежната зона с голяма работна дълбочина, до 1000 метра. Могат да се използват както за научни цели, така и в интерес на отбраната. Съставени са от отделни модули и са лесни за обслужване. Възможно е управлението им от плавателно средство, като има възможност за надграждането им с допълнителни апаратури и сензори, информира МО.

Получените апарати са оборудвани с мултибим &bdq

Началото на 21-вото издание на Празника на смилянския фасул в с. Смилян беше дадено днес.

„Стаите, които имаме за гости, хотелчетата, са запълнени много отдавна. Вече се усеща, че има хора, но същинският празник е утре“, каза кметът Чавдар Червенков. Той допълни, че гостите миналата година били над 8000, сега е трудно да се прогнозира. Местните производители на смилянски боб тази година не са доволни от реколтата. Според кмета това е заради високите температури и сушата. Но фасулът е обран, прибран и вече продаден.

Над един тон месо за курбан и 300 килограма боб се приготвяха за гостите на селото за утрешния ден. Емил от Чепеларе е готвач и обясни, че в баките се вари телешко и овнешко месо, дарение от хора от района.

Над 300 килограма фасул е изчистен. Приготвени са лук и моркови, които ще се сварят през нощта, обясни Виолета Инева.

В първия п

Областният управите на Ямбол Николай Костадинов върна за ново разглеждане в Общински съвет – Ямбол наредбата, уреждаща поставянето на преместваеми обекти, съобщават от пресслужбата на областната администрация.

Мотивите за връщане на Наредбата са неспазване на разпоредбите на Закона за нормативните актове и на указ, касаещ прилагането му, който регламентира формата и строежа на акта, както и правилата за формулиране на неговите разпоредби. Това се посочва в аргументите за решението на областния управител, цитирани от пресслужбата на администрацията.

Припомняме, че с решение от последното си заседание през септември, Общинският съвет гласува нова наредба, уреждаща реда и условията за поставяне на преместваеми обекти (павилиони, рекламни съоръжения и други елементи на градското обзавеждане). Внесеното от кмета на Ямбол Валентин Ревански предложение предизвика дискусия

В Сливен пристигнаха бюлетините за изборите за Народно събрание на 27 октомври, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Бюлетините за 21-ви избирателен район – Сливен са 166 000.

Сутринта те бяха приети в печатницата на Българската народна банка (БНБ) в София от главния секретар на Областна администрация - Сливен Кирил Аврамов и членове на Районната избирателна комисия (РИК). При засилена охрана от полиция и жандармерия бюлетините бяха съпроводени, разпределени и предадени на общините.

Общо 293 са към момента избирателните секции в област Сливен. С машини или на хартия ще може да се упражни избирателно право в 246 секции, а само на хартия – в 47 секции, където гласоподавателите са под 300.

Общо 27 листи на 18 партии и девет коалиции са регистрирани в Районната избирателна комисия - Сливен.

В самоковското село Ковачевци ще се състоят частични местни избори за кмет. Право на глас имат 372 избиратели. Изборната секция ще бъде една, съобщиха от Общинската избирателна комисия. 

За кметското място ще се борят четирима кандидати - Борислав Джорджилов от „Възраждане“, Илона Догазанова от „БСП за България“, досегашният кмет на селото Никола Хайверов от ГЕРБ и Михаил Милчев от „Продължаваме промяната – Демократична България“. 

До частични местни избори се стигна след като ОИК – Самоков прекрати предсрочно пълномощията на кмета на селото Никола Хайверов, затова че е собственик и управител на ЕТ „Спейс – Никола Хайверов“.

Решението за прекратяване на пълномощията беше обжалвано пред Административен съд – София област, но Върховният административен съд отмени решението на съда и п

Пускането на отоплението ще се осъществи поетапно в ред, който е съобразен с нормативната уредба, отбелязват от дружеството. Първи топлинна енергия ще получат детските и здравни заведения. Следват училищата и други учебни заведения. На следващо място са обществените и стопански сгради. Последни по нормативна уредба са жилищните сгради.

Важно е регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимум, допълват от топлофикационното дружество. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление. След включване на отоплението в сградата, клиентите може да регулират степента на загряване по желание.

От "EВН Топлофикация" добавят, че трябва да се проверят индивидуалните разпределителни устройства (ИРУ), както и регулиращите вентили на радиаторите. В случай, че дисплеят на ИРУ е без показания или самото устройство не е закрепено за радиатора, клиентите трябва да се обърнат своевременно към топлинен счетоводител. Освен това трябва да се проверят и водомерите за битова гореща вода в имота.

В случай че през следващите дни температурите се повишат, абонатни станции ще се изключат автоматично. Това е възможно благодарение на инсталираните температурни датчици, се посочва още в съобщението.

От днес топлоподаването започва поетапно в София и други градове.

Спад в нивото на безработицата през септември спрямо август в община Плевен отчитат от Дирекция "Бюро по труда". В края на септември регистрираните безработни в Бюро по труда-Плевен са 2309, като спрямо месец август намалението е с 19 души. 

Равнището на безработицата през септември е 4,6%, като през август тя е била 4,7 на сто.

Започнали работа през изминалия месец са 272 души, от които 262 на първичен пазар и десет по схеми на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Новорегистрирани през септември са 367 души, от които безработни са 352, заети - 12 и двама учащи. Отпаднали от регистрация по различни причини са 80 души. 

Обявите за работа към момента са 150 за общо 310 свободни длъжности, посочват от Бюрото по труда в Плевен. Те са традиционно в производството на облекло, персонал, полагащ здравни грижи за хора, от сферата на

Кандидатът на ГЕРБ Андон Андонов бе избран на първи тур в частичния вот за кмет на свиленградското село Студена. Той събра 65 процента от гласовете на избирателите, съобщи председателят на общинската избирателна комисия (ОИК) в Свиленград Мариана Димитрова.

Изборите снощи приключиха навреме, като бе постигната избирателна активност 65,32 процента от имащите право на глас 372 жители. Гласуваше се в една секция с машина и с хартия.

Един от членовете на ОИК е подписал решението с особено мнение. Решението подлежи на обжалване пред Административен съд - Хасково. 

До избори се стигна след кончината на предишния кмет Жельо Станков. Претендентите на сегашния вот бяха четирима. По реда на номерата на бюлетините това бяха Йордан Неделчев ("Възраждане"), Димитър Лесев (Коалиция "БСП за България"), Андон Андонов (ГЕРБ) и Петко Пачов ("Продължаваме промяната - Демократи

Започна изпълнението на проекта за рехабилитация и модернизация на уличното осветление в община Омуртаг. Днес в село Величка бе дадено началото на дейностите, съобщиха от общинската управа. Проектът цели да повиши енергийната ефективност и да осигури по-добро качество на живот на жителите в региона. Дейностите са по Националния план за възстановяване и устойчивост и обхващат Омуртаг и 39 села.

Същинската работа започна в село Величка в присъствието на секретарят на Община Омуртаг Емрах Шюкриев. В дейности ще бъдат инвестирани над 600 000 лева, уточни Шюкриев. Той допълни, че се очаква днес работата в първото село да приключи и екипите да се насочат към съседното село Звездица. По думите му дейностите започват, откъдето има най-осезаема нужда. 

Според проектното предложение, предстои подмяната на старите улични лампи с 3454 модерни LED осветители, които ще намалят з

Регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин връчи грамоти на седем млади лекари, постъпили на работа във видинската болница през последната година. Надявам се, повече млади колеги да започнат практика и дейност в областта, каза председателят на колегията д-р Борислав Милчев.

Докторите Таня Тодорова, Елизабет Маринова, Борис Проданов, Людмил Иванов, Анна Петрова, Калоян Стоянов и Елвира Димитрова са вече част от нашата колегия и от състава на Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Петка“, допълни д-р Милчев.

„Пожелавам ви да бъдете упорити и търпеливи. Бъдете здрави, трудете се и успехи“ – с тези думи към младите лекари се обърна д-р Вилхелм Елисеев, който получи наградата за лекар на годината.

Д-р Людмил Иванов благодари на ръководството на болницата за това, че създава благоприятна среда на всички специа

Запитани директно дали биха или не биха приели да гласуват срещу заплащане, друг стимул или принуда седмици преди вота, една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ признават, 78% отричат, а още над една десета - 12 %, заявяват, че не могат да преценят. Социолозите отбелязват, че данните са декларативни и искреността им би могла да се постави под въпрос, но дават основание за анализ върху дълбочината на проблема, се посочва в съобщението от „Галъп интернешънъл болкан“.

Изследването е проведено между 28 септември и 6 октомври 2024 г. сред 806 души по метода „лице в лице“ с таблети по поръчка на БНТ. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното стандартно отклонение е ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е равен на около 54 хиляди души.

Една десета, пр

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия. Той е във връзка със заповед на областния управител на град Добрич Румен ...
Вертолетно летище ще бъде изградено на територията на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" в Габрово
Болнично вертолетно летище ще бъде изградено на територията на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Д-р Тота Венкова" АД в Габрово. Това съобщиха от пресцентъра на ле ...
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана. Задържан за срок до 72 часа е 28-годишен мъж от Попово, многократно осъждан за различни ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 05:52 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1700
Икономика

Започна отоплителният сезон в и Пловдив, съобщиха от ЕВН Топлофикация"

"EВН Топлофикация" (EVN) започва поетапно подаване на топлинна енергия за всички свои битови и стопански клиенти от днес, съобщиха от дружеството.Пускането на отоплението ще се осъществи поетапно в ред, който е съобразен с нормативната уредба, отбелязват от дружеството.

| 21 Октомври 2024, 15:22 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Започна отоплителният сезон в и Пловдив, съобщиха от ЕВН Топлофикация
Започна отоплителният сезон в и Пловдив, съобщиха от ЕВН Топлофикация"
Снимка © Владимир Шоков

"EВН Топлофикация" (EVN) започва поетапно подаване на топлинна енергия за всички свои битови и стопански клиенти от днес, съобщиха от дружеството. Поради понижаването на температурите и за осигуряване комфорта на своите клиенти, дружеството обявява началото на отоплителен сезон 2024/25 г. 

В Хидрографска служба на Военноморските сили бяха получени два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата UUV„Teledyne Gavia“. Придобивката се осъществява по програма на Министерството на отбраната (МО) на САЩ за развитите на отбранителните способности на партньорите и сключен договор с Министерството на отбраната на Република България. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Подводните апарати са предназначени за извършване на хидрографски изследвания в крайбрежната зона с голяма работна дълбочина, до 1000 метра. Могат да се използват както за научни цели, така и в интерес на отбраната. Съставени са от отделни модули и са лесни за обслужване. Възможно е управлението им от плавателно средство, като има възможност за надграждането им с допълнителни апаратури и сензори, информира МО.

Получените апарати са оборудвани с мултибим &bdq

Началото на 21-вото издание на Празника на смилянския фасул в с. Смилян беше дадено днес.

„Стаите, които имаме за гости, хотелчетата, са запълнени много отдавна. Вече се усеща, че има хора, но същинският празник е утре“, каза кметът Чавдар Червенков. Той допълни, че гостите миналата година били над 8000, сега е трудно да се прогнозира. Местните производители на смилянски боб тази година не са доволни от реколтата. Според кмета това е заради високите температури и сушата. Но фасулът е обран, прибран и вече продаден.

Над един тон месо за курбан и 300 килограма боб се приготвяха за гостите на селото за утрешния ден. Емил от Чепеларе е готвач и обясни, че в баките се вари телешко и овнешко месо, дарение от хора от района.

Над 300 килограма фасул е изчистен. Приготвени са лук и моркови, които ще се сварят през нощта, обясни Виолета Инева.

В първия п

Областният управите на Ямбол Николай Костадинов върна за ново разглеждане в Общински съвет – Ямбол наредбата, уреждаща поставянето на преместваеми обекти, съобщават от пресслужбата на областната администрация.

Мотивите за връщане на Наредбата са неспазване на разпоредбите на Закона за нормативните актове и на указ, касаещ прилагането му, който регламентира формата и строежа на акта, както и правилата за формулиране на неговите разпоредби. Това се посочва в аргументите за решението на областния управител, цитирани от пресслужбата на администрацията.

Припомняме, че с решение от последното си заседание през септември, Общинският съвет гласува нова наредба, уреждаща реда и условията за поставяне на преместваеми обекти (павилиони, рекламни съоръжения и други елементи на градското обзавеждане). Внесеното от кмета на Ямбол Валентин Ревански предложение предизвика дискусия

В Сливен пристигнаха бюлетините за изборите за Народно събрание на 27 октомври, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Бюлетините за 21-ви избирателен район – Сливен са 166 000.

Сутринта те бяха приети в печатницата на Българската народна банка (БНБ) в София от главния секретар на Областна администрация - Сливен Кирил Аврамов и членове на Районната избирателна комисия (РИК). При засилена охрана от полиция и жандармерия бюлетините бяха съпроводени, разпределени и предадени на общините.

Общо 293 са към момента избирателните секции в област Сливен. С машини или на хартия ще може да се упражни избирателно право в 246 секции, а само на хартия – в 47 секции, където гласоподавателите са под 300.

Общо 27 листи на 18 партии и девет коалиции са регистрирани в Районната избирателна комисия - Сливен.

В самоковското село Ковачевци ще се състоят частични местни избори за кмет. Право на глас имат 372 избиратели. Изборната секция ще бъде една, съобщиха от Общинската избирателна комисия. 

За кметското място ще се борят четирима кандидати - Борислав Джорджилов от „Възраждане“, Илона Догазанова от „БСП за България“, досегашният кмет на селото Никола Хайверов от ГЕРБ и Михаил Милчев от „Продължаваме промяната – Демократична България“. 

До частични местни избори се стигна след като ОИК – Самоков прекрати предсрочно пълномощията на кмета на селото Никола Хайверов, затова че е собственик и управител на ЕТ „Спейс – Никола Хайверов“.

Решението за прекратяване на пълномощията беше обжалвано пред Административен съд – София област, но Върховният административен съд отмени решението на съда и п

Пускането на отоплението ще се осъществи поетапно в ред, който е съобразен с нормативната уредба, отбелязват от дружеството. Първи топлинна енергия ще получат детските и здравни заведения. Следват училищата и други учебни заведения. На следващо място са обществените и стопански сгради. Последни по нормативна уредба са жилищните сгради.

Важно е регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимум, допълват от топлофикационното дружество. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление. След включване на отоплението в сградата, клиентите може да регулират степента на загряване по желание.

От "EВН Топлофикация" добавят, че трябва да се проверят индивидуалните разпределителни устройства (ИРУ), както и регулиращите вентили на радиаторите. В случай, че дисплеят на ИРУ е без показания или самото устройство не е закрепено за радиатора, клиентите трябва да се обърнат своевременно към топлинен счетоводител. Освен това трябва да се проверят и водомерите за битова гореща вода в имота.

В случай че през следващите дни температурите се повишат, абонатни станции ще се изключат автоматично. Това е възможно благодарение на инсталираните температурни датчици, се посочва още в съобщението.

От днес топлоподаването започва поетапно в София и други градове.

Спад в нивото на безработицата през септември спрямо август в община Плевен отчитат от Дирекция "Бюро по труда". В края на септември регистрираните безработни в Бюро по труда-Плевен са 2309, като спрямо месец август намалението е с 19 души. 

Равнището на безработицата през септември е 4,6%, като през август тя е била 4,7 на сто.

Започнали работа през изминалия месец са 272 души, от които 262 на първичен пазар и десет по схеми на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Новорегистрирани през септември са 367 души, от които безработни са 352, заети - 12 и двама учащи. Отпаднали от регистрация по различни причини са 80 души. 

Обявите за работа към момента са 150 за общо 310 свободни длъжности, посочват от Бюрото по труда в Плевен. Те са традиционно в производството на облекло, персонал, полагащ здравни грижи за хора, от сферата на

Кандидатът на ГЕРБ Андон Андонов бе избран на първи тур в частичния вот за кмет на свиленградското село Студена. Той събра 65 процента от гласовете на избирателите, съобщи председателят на общинската избирателна комисия (ОИК) в Свиленград Мариана Димитрова.

Изборите снощи приключиха навреме, като бе постигната избирателна активност 65,32 процента от имащите право на глас 372 жители. Гласуваше се в една секция с машина и с хартия.

Един от членовете на ОИК е подписал решението с особено мнение. Решението подлежи на обжалване пред Административен съд - Хасково. 

До избори се стигна след кончината на предишния кмет Жельо Станков. Претендентите на сегашния вот бяха четирима. По реда на номерата на бюлетините това бяха Йордан Неделчев ("Възраждане"), Димитър Лесев (Коалиция "БСП за България"), Андон Андонов (ГЕРБ) и Петко Пачов ("Продължаваме промяната - Демократи

Започна изпълнението на проекта за рехабилитация и модернизация на уличното осветление в община Омуртаг. Днес в село Величка бе дадено началото на дейностите, съобщиха от общинската управа. Проектът цели да повиши енергийната ефективност и да осигури по-добро качество на живот на жителите в региона. Дейностите са по Националния план за възстановяване и устойчивост и обхващат Омуртаг и 39 села.

Същинската работа започна в село Величка в присъствието на секретарят на Община Омуртаг Емрах Шюкриев. В дейности ще бъдат инвестирани над 600 000 лева, уточни Шюкриев. Той допълни, че се очаква днес работата в първото село да приключи и екипите да се насочат към съседното село Звездица. По думите му дейностите започват, откъдето има най-осезаема нужда. 

Според проектното предложение, предстои подмяната на старите улични лампи с 3454 модерни LED осветители, които ще намалят з

Регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин връчи грамоти на седем млади лекари, постъпили на работа във видинската болница през последната година. Надявам се, повече млади колеги да започнат практика и дейност в областта, каза председателят на колегията д-р Борислав Милчев.

Докторите Таня Тодорова, Елизабет Маринова, Борис Проданов, Людмил Иванов, Анна Петрова, Калоян Стоянов и Елвира Димитрова са вече част от нашата колегия и от състава на Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Петка“, допълни д-р Милчев.

„Пожелавам ви да бъдете упорити и търпеливи. Бъдете здрави, трудете се и успехи“ – с тези думи към младите лекари се обърна д-р Вилхелм Елисеев, който получи наградата за лекар на годината.

Д-р Людмил Иванов благодари на ръководството на болницата за това, че създава благоприятна среда на всички специа

Запитани директно дали биха или не биха приели да гласуват срещу заплащане, друг стимул или принуда седмици преди вота, една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ признават, 78% отричат, а още над една десета - 12 %, заявяват, че не могат да преценят. Социолозите отбелязват, че данните са декларативни и искреността им би могла да се постави под въпрос, но дават основание за анализ върху дълбочината на проблема, се посочва в съобщението от „Галъп интернешънъл болкан“.

Изследването е проведено между 28 септември и 6 октомври 2024 г. сред 806 души по метода „лице в лице“ с таблети по поръчка на БНТ. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното стандартно отклонение е ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е равен на около 54 хиляди души.

Една десета, пр

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Вертолетно летище ще бъде изградено на територията на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" в Габрово
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.