Начало Сфера В община Тунджа предстои откриване на нова социална услуга, даваща временен подслон на бездомни лица, съобщи кметът Станчо Ставрев
1933
България

В община Тунджа предстои откриване на нова социална услуга, даваща временен подслон на бездомни лица, съобщи кметът Станчо Ставрев

На 24 октомври в село Скалица, община Тунджа, ще бъде открит Приют за бездомни лица, съобщи на брифинг днес кметът на общината Станчо Ставрев.За участие в откриването са поканени да участват служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов и изпълнителният директор на Фонда Марина Сарадинова.

| 21 Октомври 2024, 15:27 ч.
В община Тунджа предстои откриване на нова социална услуга, даваща временен подслон на бездомни лица, съобщи кметът Станчо Ставрев
В община Тунджа предстои откриване на нова социална услуга, даваща временен подслон на бездомни лица, съобщи кметът Станчо Ставрев
Снимка © БТА

На 24 октомври в село Скалица, община Тунджа, ще бъде открит Приют за бездомни лица, съобщи на брифинг днес кметът на общината Станчо Ставрев. Това е най-новата социална услуга в общината, а разкриването е по проект, защитен пред Фонд „Социална закрила”, допълни той.

Мащабите на трафика на хора стават все по-големи всяка година. Това каза пред журналисти Даниела Савеклиева, секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора, по повод предстоящия „Поход за свободата“, който ще се състои на 19 октомври в София.

В България за 2023 г. жертвите на трафик на хора са 89, а от началото на 2024 г. са 55. Но това са само формално идентифицираните жертви – тези, които са предприели правни действия срещу престъпниците, обясни Савеклиева. Тя подчерта обаче, че голяма част от пострадалите отказват да предприемат правни действия и не влизат в статистиката, но мащабите са по-големи.

В Европейския съюз всяка година има около 7000 жертви на трафика на хора. Ако преди засегнатите са били социално слаби или безработни хора, сега, чрез социалните мрежи, всеки може да се стане жертва, обясни Савеклиева. По думите й трафикът на х

Адвокати от цялата страна призоваха да бъде прекратена процедурата за избор на председател на Върховния административен съд и главен прокурор. Това се посочва в позиция, получена в , подписана от 25 адвокатски колегии.

Чрез нея се изразява несъгласие с избора на ръководители на възлови за съдебната система институции от "нелегитимен орган, както и с продължаващата конституционна, политическа и институционална криза, рушаща устоите на правовата държава".

Обръщението до момента е подкрепено от адвокатските съвети и председателите на 25 адвокатски колегии.

Адвокатите се обръщат към Висшия съдебен съвет с призив да прекрати откритата процедура по избор както на главен прокурор, така и на председател на Върховен административен съд, до сформирането на нов Висш съдебен съвет, за да осигури възможност новоизбраният ВСС в рамките на своя мандат да започне нова процедура и

За извършване на незаконен сондаж сигнализира гражданското обединение „Вода за Омуртаг“. Чрез съобщение до медиите от „Вода за Омуртаг“ посочват, че Община Омуртаг е възложила реализирането на сондаж до село Угледно, без да са изпълнени необходимите процедури. Това е установено след справка с Басейнова дирекция „Черноморски район“ (БДЧР), посочва в прессъобщението координаторът на Гражданското обединение Магдалена Славова.

От “Вода за Омуртаг” достъпихме информацията по случая, след като отправихме официален сигнал до БДЧР и поредица от заявления по Закона за достъп на информация (ЗДОИ), в периода от 27 септември до 4 октомври тази година, понеже бяхме алармирани за случващото се от граждани, информира Славова. Според нея незаконният сондаж до Угледно е констатиран на 10 септември от експерти на Басейнова дирекция “Черноморс

Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин. Поводът е отбелязването на Деня на св. Иван Рилски и на българските лекари.

От името на видинската колегия на БЛС д-р Елисеев получи знака на съюза и плакет за лекар на годината. Преди да връчи наградата председателят на регионалната колегия д-р Борислав Милчев изказа благодарност за неговата всеотдайна работа за пациентите, за видинската болница, както и за колегията. В това трудно време той продължава да стои на своя пост и да управлява една от най-важните структури, без която болницата не би могла да съществува – отделението по анестезиология и интензивно лечение, отбеляза д-р Милчев. И пожела на д-р Елисеев успехи като координатор на спешната медицинска помощ по въздуха за региона. 

Д-р Елисеев благодари за номинацията, както и на с

Няма политически акт в това извънредно заседание, защото хората, които стоят с часове в задръстванията са от различни политически сили. И днес трябваше да решим техните проблеми. Това заяви Мирослав Боршош, общински съветник от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС), където днес не се състоя извънредното заседание на СОС поради липса на кворум.

Единствената точка в дневния ред беше изслушване на кмета на Столичната община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Боршош каза пред медиите, че хората, които дишат мръсния въздух в София и са в опасност заради липса на пътна маркировка, са от всички политически сили. Най-големият орган за дебати и решения беше бойкотиран от управляващите, заяви Боршош. Според него реалната градска политика е провалена. И другата седмица, ако трябва ще има извъ

За участие в откриването са поканени да участват служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов и изпълнителният директор на Фонда Марина Сарадинова. Началото на церемонията е в 10:00 часа.

Припомняме, че предоставянето на новата социална услуга бе утвърдено с решение на Общинския съвет в Тунджа от края на юли. Тя ще функционира като делегирана от държавата дейност.

За нуждите на приюта в с. Скалица бе извършен ремонт в помещения на първия етаж от старата сграда на филиала на Центъра за спешна медицинска помощ. Новият социален център е с капацитет 10 души като целта е да се създадат условия за временно настаняване на бездомни лица и семейства в безопасна среда. Периодът за настаняване в услугата е до три месеца, докато социалните институции или семейства на близките реагират за тяхната реинтеграция за по-дълъг период от време, посочи Станчо Ставрев.

Кметът на Тунджа изказа благодарност на три фирми от региона, които са дарили безвъзмездно всичко необходимо за цялостното оборудване, обзавеждане и осигуряване на постелъчно бельо за приюта - „Нева Метал”, „Мебели Виденов” и „Дебитекс”.

При откриването на новата социална услуга ще бъдат отчетени и резултатите на още два проекта, реализирани с финансиране от Фонда, обяви още тунджанският кмет. Това са разработки на частните домове - за възрастни в с. Миладиновци и Дом „Надежда” в с. Болярско.

Започна ремонт на румънския участък от Дунав мост при Русе, съобщи пиарът на областната управа в Русе Георги Георгиев. Ремонтът включва подмяна дилатационните гребеновидни фуги на съоръжението. За целта е затворен участък по-малък от 50 метра в едната лента за движение.

Георгиев уточни, че това няма да повлияе съществено на временната организация на движението, наложена във връзка с ремонта на българската част от моста, който започна на 10 юли. Към момента той включва около 400 метра от съоръжението на влизане в Русе.

В румънската част ще се работи от центъра на пътното платно до най-дясната част на пътната лента, отново в посока от Румъния към България, каза още Георгиев. „И двете страни сме взели всички необходими мерки за недопускане на тапи около участъците на ремонтните дейности“, заяви областният управител на Русе Драгомир Драганов.

След при

Полицията в Сливен издирва участник в катастрофа, който е напуснал местопроизшествието. Това съобщи на брифинг началникът на сектор „Пътна полиция” гл. инспектор Илиян Николов.

Пътният инцидент е станал на 16 октомври на пътя от Сливен преди разклона за село Тополчане между лек автомобил БМВ и бус. Пострадал е водачът на буса, а шофьорът на лекия автомобил е напуснал местопроизшествието. В ход са издирвателни мероприятия по установяването му.

През миналата седмица в областта са станали девет катастрофи, три от тях - тежки, каза гл. инспектор Илиян Николов. Ранени са трима души. За същия период на миналата година е имало 11 произшествия с трима ранени.

Другите две тежки катастрофи са станали на 14 октомври в Твърдица, където автомобил е самокатастрофирал в дърво. На 19 октомври е самокатастрофирал товарен автомобил, а водачът му е пострадал.

През

В памет на донорите на органи и в знак на признателност към техните близки, трансплантирани пациенти и близки на донорите засадиха 16 рози в пространството зад НДК. Инициативата е на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ и е част от националната кампания в подкрепа на донорството „Да! За живот!“.

Розите са шестнайсет в памет на шестнайсетимата донори на органи в периода октомври 2023-2024 г., каза д-р Евелина Цветкова, директор на дирекцията „Управление и контрол на трансплантациите“ в „Медицински надзор“. Отдаваме почит към хората, дарили органи след смъртта си, както и към близките им за най-хуманния жест, който са направили, допълни тя. Животът на всеки трансплантиран пациент зависи изцяло от благородството на починалия и на неговите близки, решили да дарят органи, каза още д-р Цветкова. По думите , в трансплантационния проц

Звания „Почетен гражданин на Дряново“ бяха връчени на Тържествено заседание на Общински съвет – Дряново в Ритуалната зала на Общината. 

„Днес ни събира едно от най-значимите събития, събитие, което обединява в едно традиция и любов. Наградите, които ще връчим днес, са израз на висока оценка към хората, които се трудят да прославят нашия град и община. Гордея се, че работя в града, от който са излезли достойни дряновци. Днес, във време на изпитание, по-ясно от всякога разбираме, че сплотени можем да постигнем много“, каза по време на заседанието председателят на Общински съвет – Дряново Тодор Георгиев.

Званието „Почетен гражданин на Дряново“ бе присъдено на Маргрета Григорова, инж. Веселин Кръстев, Антон Антонов, Дончо Дончев, посмъртно на д-р Тодор Тодоров и д-р Тодор Бахчеванов.

„Скъпи дряновци, уважаеми

Веселина Бунтова, издигната от партия ГЕРБ, е избрана за кмет на хисарското село Ново Железаре, съобщиха от Общинската избирателна комисия в Хисаря. За нея са гласували 75 души.

С право на глас в Ново Железаре бяха 184 души, като до урните вчера отидоха 77 на сто или 142 избирателя. Гласуването премина в една избирателна секция.

До частичните местни избори се стигна след като кметът на Ново Железаре почина при инцидент с електрическа тротинетка. За кметския пост се съревноваваха трима кандидати - Рангел Китенски, Веселина Бунтова и Лъчезар Орешков.

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
От 10 до 17 октомври на територията, обслужвана от Областна дирекция (ОД) на МВР – София, са възникнали общо 30 пътнотранспортни произшествия, седем от които тежки. Пострадал ...
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
При специализирана полицейска акция в София област към 16:00 часа са задържани 11 души за различни престъпления, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР – София.  О ...
В Самоков бе открита обновената сграда на пожарната служба
С официална церемония в Самоков бе открита обновената сграда на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН). Лентата прерязаха заместник - мин ...
Бургаски лекари докладваха за заразен с рядка бактерия
Жена на 61 години е била спасена, след като е приета за лечение в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) - Бургас в тежко състояние заради заразяване с о ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 05:54 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1933
България

В община Тунджа предстои откриване на нова социална услуга, даваща временен подслон на бездомни лица, съобщи кметът Станчо Ставрев

На 24 октомври в село Скалица, община Тунджа, ще бъде открит Приют за бездомни лица, съобщи на брифинг днес кметът на общината Станчо Ставрев.За участие в откриването са поканени да участват служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов и изпълнителният директор на Фонда Марина Сарадинова.

| 21 Октомври 2024, 15:27 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
В община Тунджа предстои откриване на нова социална услуга, даваща временен подслон на бездомни лица, съобщи кметът Станчо Ставрев
В община Тунджа предстои откриване на нова социална услуга, даваща временен подслон на бездомни лица, съобщи кметът Станчо Ставрев
Снимка © БТА

На 24 октомври в село Скалица, община Тунджа, ще бъде открит Приют за бездомни лица, съобщи на брифинг днес кметът на общината Станчо Ставрев. Това е най-новата социална услуга в общината, а разкриването е по проект, защитен пред Фонд „Социална закрила”, допълни той.

Мащабите на трафика на хора стават все по-големи всяка година. Това каза пред журналисти Даниела Савеклиева, секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора, по повод предстоящия „Поход за свободата“, който ще се състои на 19 октомври в София.

В България за 2023 г. жертвите на трафик на хора са 89, а от началото на 2024 г. са 55. Но това са само формално идентифицираните жертви – тези, които са предприели правни действия срещу престъпниците, обясни Савеклиева. Тя подчерта обаче, че голяма част от пострадалите отказват да предприемат правни действия и не влизат в статистиката, но мащабите са по-големи.

В Европейския съюз всяка година има около 7000 жертви на трафика на хора. Ако преди засегнатите са били социално слаби или безработни хора, сега, чрез социалните мрежи, всеки може да се стане жертва, обясни Савеклиева. По думите й трафикът на х

Адвокати от цялата страна призоваха да бъде прекратена процедурата за избор на председател на Върховния административен съд и главен прокурор. Това се посочва в позиция, получена в , подписана от 25 адвокатски колегии.

Чрез нея се изразява несъгласие с избора на ръководители на възлови за съдебната система институции от "нелегитимен орган, както и с продължаващата конституционна, политическа и институционална криза, рушаща устоите на правовата държава".

Обръщението до момента е подкрепено от адвокатските съвети и председателите на 25 адвокатски колегии.

Адвокатите се обръщат към Висшия съдебен съвет с призив да прекрати откритата процедура по избор както на главен прокурор, така и на председател на Върховен административен съд, до сформирането на нов Висш съдебен съвет, за да осигури възможност новоизбраният ВСС в рамките на своя мандат да започне нова процедура и

За извършване на незаконен сондаж сигнализира гражданското обединение „Вода за Омуртаг“. Чрез съобщение до медиите от „Вода за Омуртаг“ посочват, че Община Омуртаг е възложила реализирането на сондаж до село Угледно, без да са изпълнени необходимите процедури. Това е установено след справка с Басейнова дирекция „Черноморски район“ (БДЧР), посочва в прессъобщението координаторът на Гражданското обединение Магдалена Славова.

От “Вода за Омуртаг” достъпихме информацията по случая, след като отправихме официален сигнал до БДЧР и поредица от заявления по Закона за достъп на информация (ЗДОИ), в периода от 27 септември до 4 октомври тази година, понеже бяхме алармирани за случващото се от граждани, информира Славова. Според нея незаконният сондаж до Угледно е констатиран на 10 септември от експерти на Басейнова дирекция “Черноморс

Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин. Поводът е отбелязването на Деня на св. Иван Рилски и на българските лекари.

От името на видинската колегия на БЛС д-р Елисеев получи знака на съюза и плакет за лекар на годината. Преди да връчи наградата председателят на регионалната колегия д-р Борислав Милчев изказа благодарност за неговата всеотдайна работа за пациентите, за видинската болница, както и за колегията. В това трудно време той продължава да стои на своя пост и да управлява една от най-важните структури, без която болницата не би могла да съществува – отделението по анестезиология и интензивно лечение, отбеляза д-р Милчев. И пожела на д-р Елисеев успехи като координатор на спешната медицинска помощ по въздуха за региона. 

Д-р Елисеев благодари за номинацията, както и на с

Няма политически акт в това извънредно заседание, защото хората, които стоят с часове в задръстванията са от различни политически сили. И днес трябваше да решим техните проблеми. Това заяви Мирослав Боршош, общински съветник от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС), където днес не се състоя извънредното заседание на СОС поради липса на кворум.

Единствената точка в дневния ред беше изслушване на кмета на Столичната община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Боршош каза пред медиите, че хората, които дишат мръсния въздух в София и са в опасност заради липса на пътна маркировка, са от всички политически сили. Най-големият орган за дебати и решения беше бойкотиран от управляващите, заяви Боршош. Според него реалната градска политика е провалена. И другата седмица, ако трябва ще има извъ

За участие в откриването са поканени да участват служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов и изпълнителният директор на Фонда Марина Сарадинова. Началото на церемонията е в 10:00 часа.

Припомняме, че предоставянето на новата социална услуга бе утвърдено с решение на Общинския съвет в Тунджа от края на юли. Тя ще функционира като делегирана от държавата дейност.

За нуждите на приюта в с. Скалица бе извършен ремонт в помещения на първия етаж от старата сграда на филиала на Центъра за спешна медицинска помощ. Новият социален център е с капацитет 10 души като целта е да се създадат условия за временно настаняване на бездомни лица и семейства в безопасна среда. Периодът за настаняване в услугата е до три месеца, докато социалните институции или семейства на близките реагират за тяхната реинтеграция за по-дълъг период от време, посочи Станчо Ставрев.

Кметът на Тунджа изказа благодарност на три фирми от региона, които са дарили безвъзмездно всичко необходимо за цялостното оборудване, обзавеждане и осигуряване на постелъчно бельо за приюта - „Нева Метал”, „Мебели Виденов” и „Дебитекс”.

При откриването на новата социална услуга ще бъдат отчетени и резултатите на още два проекта, реализирани с финансиране от Фонда, обяви още тунджанският кмет. Това са разработки на частните домове - за възрастни в с. Миладиновци и Дом „Надежда” в с. Болярско.

Започна ремонт на румънския участък от Дунав мост при Русе, съобщи пиарът на областната управа в Русе Георги Георгиев. Ремонтът включва подмяна дилатационните гребеновидни фуги на съоръжението. За целта е затворен участък по-малък от 50 метра в едната лента за движение.

Георгиев уточни, че това няма да повлияе съществено на временната организация на движението, наложена във връзка с ремонта на българската част от моста, който започна на 10 юли. Към момента той включва около 400 метра от съоръжението на влизане в Русе.

В румънската част ще се работи от центъра на пътното платно до най-дясната част на пътната лента, отново в посока от Румъния към България, каза още Георгиев. „И двете страни сме взели всички необходими мерки за недопускане на тапи около участъците на ремонтните дейности“, заяви областният управител на Русе Драгомир Драганов.

След при

Полицията в Сливен издирва участник в катастрофа, който е напуснал местопроизшествието. Това съобщи на брифинг началникът на сектор „Пътна полиция” гл. инспектор Илиян Николов.

Пътният инцидент е станал на 16 октомври на пътя от Сливен преди разклона за село Тополчане между лек автомобил БМВ и бус. Пострадал е водачът на буса, а шофьорът на лекия автомобил е напуснал местопроизшествието. В ход са издирвателни мероприятия по установяването му.

През миналата седмица в областта са станали девет катастрофи, три от тях - тежки, каза гл. инспектор Илиян Николов. Ранени са трима души. За същия период на миналата година е имало 11 произшествия с трима ранени.

Другите две тежки катастрофи са станали на 14 октомври в Твърдица, където автомобил е самокатастрофирал в дърво. На 19 октомври е самокатастрофирал товарен автомобил, а водачът му е пострадал.

През

В памет на донорите на органи и в знак на признателност към техните близки, трансплантирани пациенти и близки на донорите засадиха 16 рози в пространството зад НДК. Инициативата е на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ и е част от националната кампания в подкрепа на донорството „Да! За живот!“.

Розите са шестнайсет в памет на шестнайсетимата донори на органи в периода октомври 2023-2024 г., каза д-р Евелина Цветкова, директор на дирекцията „Управление и контрол на трансплантациите“ в „Медицински надзор“. Отдаваме почит към хората, дарили органи след смъртта си, както и към близките им за най-хуманния жест, който са направили, допълни тя. Животът на всеки трансплантиран пациент зависи изцяло от благородството на починалия и на неговите близки, решили да дарят органи, каза още д-р Цветкова. По думите , в трансплантационния проц

Звания „Почетен гражданин на Дряново“ бяха връчени на Тържествено заседание на Общински съвет – Дряново в Ритуалната зала на Общината. 

„Днес ни събира едно от най-значимите събития, събитие, което обединява в едно традиция и любов. Наградите, които ще връчим днес, са израз на висока оценка към хората, които се трудят да прославят нашия град и община. Гордея се, че работя в града, от който са излезли достойни дряновци. Днес, във време на изпитание, по-ясно от всякога разбираме, че сплотени можем да постигнем много“, каза по време на заседанието председателят на Общински съвет – Дряново Тодор Георгиев.

Званието „Почетен гражданин на Дряново“ бе присъдено на Маргрета Григорова, инж. Веселин Кръстев, Антон Антонов, Дончо Дончев, посмъртно на д-р Тодор Тодоров и д-р Тодор Бахчеванов.

„Скъпи дряновци, уважаеми

Веселина Бунтова, издигната от партия ГЕРБ, е избрана за кмет на хисарското село Ново Железаре, съобщиха от Общинската избирателна комисия в Хисаря. За нея са гласували 75 души.

С право на глас в Ново Железаре бяха 184 души, като до урните вчера отидоха 77 на сто или 142 избирателя. Гласуването премина в една избирателна секция.

До частичните местни избори се стигна след като кметът на Ново Железаре почина при инцидент с електрическа тротинетка. За кметския пост се съревноваваха трима кандидати - Рангел Китенски, Веселина Бунтова и Лъчезар Орешков.

 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
В Самоков бе открита обновената сграда на пожарната служба
Бургаски лекари докладваха за заразен с рядка бактерия
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.