Начало Сфера Ремонт затвори за движение 50 метра в едната лента на румънския участък от Дунав мост при Русе
1775
България

Ремонт затвори за движение 50 метра в едната лента на румънския участък от Дунав мост при Русе

Започна ремонт на румънския участък от Дунав мост при Русе, съобщи пиарът на областната управа в Русе Георги Георгиев. Ремонтът включва подмяна дилатационните гребеновидни фуги на съоръжението.

| 21 Октомври 2024, 15:40 ч.
Ремонт затвори за движение 50 метра в едната лента на румънския участък от Дунав мост при Русе
Ремонт затвори за движение 50 метра в едната лента на румънския участък от Дунав мост при Русе
Снимка © БТА

Започна ремонт на румънския участък от Дунав мост при Русе, съобщи пиарът на областната управа в Русе Георги Георгиев. Ремонтът включва подмяна дилатационните гребеновидни фуги на съоръжението. За целта е затворен участък по-малък от 50 метра в едната лента за движение.

Извънредното заседание на Столичния общински съвет (СОС) не се състоя заради липса на кворум.

В гласуването за определяне на кворум участваха 26 общински съветници при необходими 31 съветници.

Единствената точка в дневния ред беше изслушване на кмета на Столичната община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Мотивите за свикването на извънредно заседание на СОС са продиктувани от липсата на устойчива политика на Столична община, особено в областта на транспорта и пътната безопасност, се посочва в доклада, чиито вносители са 22 общински съветници.

През миналата седмица общинските съветници на ГЕРБ-СДС внесоха искане за извънредна сесия на Съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, "кошмарните задръствания", за проблемите с обслужването на града

"EВН Топлофикация" (EVN) започва поетапно подаване на топлинна енергия за всички свои битови и стопански клиенти от днес, съобщиха от дружеството. Поради понижаването на температурите и за осигуряване комфорта на своите клиенти, дружеството обявява началото на отоплителен сезон 2024/25 г. 

Пускането на отоплението ще се осъществи поетапно в ред, който е съобразен с нормативната уредба, отбелязват от дружеството. Първи топлинна енергия ще получат детските и здравни заведения. Следват училищата и други учебни заведения. На следващо място са обществените и стопански сгради. Последни по нормативна уредба са жилищните сгради.

Важно е регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимум, допълват от топлофикационното дружество. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление. След включване на отоплението в сградата,

Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информацията за трафика по границите е към 6:00 часа.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Кардам“, „Дуранкулак“, „Оряхово“ и „Никопол“ на изход за товарни автомобили.

Поради извършване на основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП &bd

Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт, съобщиха от прокуратурата.

Припомняме, че тежкото престъпление беше извършено в края на юли т.г. За побоя над 56-годишната жена бяха задържани двама непълнолетни, като според данните побоят е бил нанесен основно от единия от тях.. Сигнал по случая беше подаден от служители на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник.  

Пострадалата бе настанена в болнично заведение, където два месеца по-късно почина. Спрямо извършителя на деянието бе взета мярка за неотклонение "задържане под стража", а след смъртта делото срещу него бе прехвърлено в Окръжната прокуратура. Въпреки че в ареста той навърши пълнолетие, ще бъде съден като непълнолетен, тъй като към момента на престъплението е бил на 17 години. Наказателният кодекс предвижда наказание "лишаване от свобода" от пет до

„Едва около 11 процента от хората с право на глас в „Приморски“ са дали своя вот за кмет на района. Критично ниската активност е тревожен факт след поредица от избори, които изтощиха обществото ни и разочароваха мнозина“, коментира Людмила Колева, кандидат на ГЕРБ за кмет на района, цитирана от предизборния щаб на партията. 

Тя изказа благодарност към всички, които са отделили от времето си, за да гласуват на частичните местни избори и са я подкрепили, защото вярват в развитието на района. „За „Приморски“ следва още една важна стъпка – балотажът. Опонентът ми е същият, заради чието закононарушение в района се провеждат частични избори за кмет“, отбеляза Колева. Тя припомни, че сметката се плаща от всички варненци, тъй като за организацията на вота за районни кметове в „Приморски“ и „Одесос“ са ос

Георгиев уточни, че това няма да повлияе съществено на временната организация на движението, наложена във връзка с ремонта на българската част от моста, който започна на 10 юли. Към момента той включва около 400 метра от съоръжението на влизане в Русе.

В румънската част ще се работи от центъра на пътното платно до най-дясната част на пътната лента, отново в посока от Румъния към България, каза още Георгиев. „И двете страни сме взели всички необходими мерки за недопускане на тапи около участъците на ремонтните дейности“, заяви областният управител на Русе Драгомир Драганов.

След приключване на ремонта на първата фуга поетапно ще се преминава към следващата, като ще се ограничава движението в участък със същата дължина. Дейностите ще се извършват само в светлата част на денонощието, като ще бъде поставена временна сигнализация, маркировка, а служители ще регулират движението през деня. 

По предварителни разчети ремонтът трябва да приключи до 1 декември. В случай, че възникнат непредвидени обстоятелства, срокът за извършването му ще бъде удължен, но не по-късно от средата на декември тази година, уточниха още от Областната администрация в крайдунавския град.

От граничния пункт в Русе коментираха , че започналият днес ремонт в румънския участък не създава допълнителни усложнения на движението по моста въпреки, че трафикът на тежкотоварни автомобили в района продължава да е интензивен. През последното денонощие през съоръжението са преминали в двете посоки общо повече от 2600 камиона. Над 1400 от тях са излезли от България, а в страната са влезли 1200.

Криминалисти иззеха 27 кг коноп от къща в село Хърсово, община Сандански. Обвиняемият за престъплението е задържан, информират от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Благоевград. 

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се водят действия по разследване и по образуване на досъдебно производство.

На 16.10.2024 г. е извършено претърсване и изземване при условията на неотложност в къща в с. Хърсово, община Сандански. Домът е обитаван от 31-годишния А.Ш.. В хода на процесуалното действие е открито и иззето незаконно държано наркотично вещество – коноп, с общо тегло 27 кг. Наркотикът е бил разпределен в 10 отделни обекта.

В качеството на обвиняем по делото е привлечен А.Ш.

От събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е автор на деянието. Налице е реална опасност той да се укри

Жена на 29 години е била принудена да се качи в автомобил на улица в село Ряховците, община Севлиево. Това съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Габрово. 

След принудата, при движение в посока село Крушево е бил нанесен побой от две жени на 53 и 36 г. Те са отнели мобилния телефон и смарт часовник, и са я оставили на пътя между Севлиево и Крушево.

В резултат от проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установен и водачът на автомобила – 34-годишен севлиевец.

Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата. 

Припомняме, че през август тази година мъж на 21 години бе задържан за отвличане на 19-годишно момиче. Извършителят тогава бе задържан в рамките на един час от полицията.

Жителите на карловското село Войнягово ще избират кмет на втори тур в частичните избори, който ще се проведе на 27 октомври. Това съобщиха от Общинската избирателна комисия в Карлово.

Кандидатите, събрали най-много гласове на първи тур, са Петър Градев и Тодор Минковски. Градев е издигнат от коалиция „Заедно за силна община“ и е събрал 193 действителни гласове. Кандидатът на местна коалиция ГЕРБ (СДС) Минковски е получил 156 от гласовете на съгражданите си. 

Право на глас в село Войнягово имаха 848 жители. 

До частичните местни избори се стигна след като кметът на Войнягово бе осъден за присвояването на печка тип „камина“, елементи за парна инсталация и строителни материали от пенсионерския клуб в селото. За кметския пост се съревновават петима кандидати - Тодор Минковски, Петър Градев, Чавдар Гановски, Съби Градев и Петър Петков.

Избирателната активност в община Омуртаг към 10:00 часа 8,95 процента. Правото си на глас са упражнили 1868 души, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) Нелис Реджеб.

Към този час в комисията няма подавани сигнали и жалби. Изборният ден протича нормално и в спокойна обстановка.

Справка показва, че в сравнение с изборите от 29 октомври 2023 г. активността е по-ниска. Тогава към 11:00 часа до урните бяха отишли 17, 62 процента от имащите право на глас.

Както съобщихме, кандидатите за кмет на община Омуртаг са четирима. Имащите право на глас 20 686. 

Възрастна жена от София е намерена и предадена на близките си от служители на Областната дирекция на МВР в Перник, съобщиха от дирекцията. 

Случаят е от вчера. Докато патрулират по автомагистрала „Струма“, служители от сектор „Пътна полиция“ забелязали дезориентирана жена, вървяща по пътното платно. На място не е било възможно да се установи самоличността , заради което е отведена във Второ районно управление в Перник.

Служителите на полицията са провели необходимите оперативно-издирвателни действия и са установили, че жената е на 79 години, от София. Жената е с деменция и се е изгубила. Незабавно е прегледана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник и впоследствие е предадена на близките си, посочиха още от полицията. 

От областната дирекция в Перник казаха , че при подобен случай в края на септември т.г., за по-мал

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия. Той е във връзка със заповед на областния управител на град Добрич Румен ...
Вертолетно летище ще бъде изградено на територията на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" в Габрово
Болнично вертолетно летище ще бъде изградено на територията на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Д-р Тота Венкова" АД в Габрово. Това съобщиха от пресцентъра на ле ...
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана. Задържан за срок до 72 часа е 28-годишен мъж от Попово, многократно осъждан за различни ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 05:48 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1775
България

Ремонт затвори за движение 50 метра в едната лента на румънския участък от Дунав мост при Русе

Започна ремонт на румънския участък от Дунав мост при Русе, съобщи пиарът на областната управа в Русе Георги Георгиев. Ремонтът включва подмяна дилатационните гребеновидни фуги на съоръжението.

| 21 Октомври 2024, 15:40 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Ремонт затвори за движение 50 метра в едната лента на румънския участък от Дунав мост при Русе
Ремонт затвори за движение 50 метра в едната лента на румънския участък от Дунав мост при Русе
Снимка © БТА

Започна ремонт на румънския участък от Дунав мост при Русе, съобщи пиарът на областната управа в Русе Георги Георгиев. Ремонтът включва подмяна дилатационните гребеновидни фуги на съоръжението. За целта е затворен участък по-малък от 50 метра в едната лента за движение.

Извънредното заседание на Столичния общински съвет (СОС) не се състоя заради липса на кворум.

В гласуването за определяне на кворум участваха 26 общински съветници при необходими 31 съветници.

Единствената точка в дневния ред беше изслушване на кмета на Столичната община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Мотивите за свикването на извънредно заседание на СОС са продиктувани от липсата на устойчива политика на Столична община, особено в областта на транспорта и пътната безопасност, се посочва в доклада, чиито вносители са 22 общински съветници.

През миналата седмица общинските съветници на ГЕРБ-СДС внесоха искане за извънредна сесия на Съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, "кошмарните задръствания", за проблемите с обслужването на града

"EВН Топлофикация" (EVN) започва поетапно подаване на топлинна енергия за всички свои битови и стопански клиенти от днес, съобщиха от дружеството. Поради понижаването на температурите и за осигуряване комфорта на своите клиенти, дружеството обявява началото на отоплителен сезон 2024/25 г. 

Пускането на отоплението ще се осъществи поетапно в ред, който е съобразен с нормативната уредба, отбелязват от дружеството. Първи топлинна енергия ще получат детските и здравни заведения. Следват училищата и други учебни заведения. На следващо място са обществените и стопански сгради. Последни по нормативна уредба са жилищните сгради.

Важно е регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимум, допълват от топлофикационното дружество. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление. След включване на отоплението в сградата,

Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информацията за трафика по границите е към 6:00 часа.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Кардам“, „Дуранкулак“, „Оряхово“ и „Никопол“ на изход за товарни автомобили.

Поради извършване на основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП &bd

Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт, съобщиха от прокуратурата.

Припомняме, че тежкото престъпление беше извършено в края на юли т.г. За побоя над 56-годишната жена бяха задържани двама непълнолетни, като според данните побоят е бил нанесен основно от единия от тях.. Сигнал по случая беше подаден от служители на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник.  

Пострадалата бе настанена в болнично заведение, където два месеца по-късно почина. Спрямо извършителя на деянието бе взета мярка за неотклонение "задържане под стража", а след смъртта делото срещу него бе прехвърлено в Окръжната прокуратура. Въпреки че в ареста той навърши пълнолетие, ще бъде съден като непълнолетен, тъй като към момента на престъплението е бил на 17 години. Наказателният кодекс предвижда наказание "лишаване от свобода" от пет до

„Едва около 11 процента от хората с право на глас в „Приморски“ са дали своя вот за кмет на района. Критично ниската активност е тревожен факт след поредица от избори, които изтощиха обществото ни и разочароваха мнозина“, коментира Людмила Колева, кандидат на ГЕРБ за кмет на района, цитирана от предизборния щаб на партията. 

Тя изказа благодарност към всички, които са отделили от времето си, за да гласуват на частичните местни избори и са я подкрепили, защото вярват в развитието на района. „За „Приморски“ следва още една важна стъпка – балотажът. Опонентът ми е същият, заради чието закононарушение в района се провеждат частични избори за кмет“, отбеляза Колева. Тя припомни, че сметката се плаща от всички варненци, тъй като за организацията на вота за районни кметове в „Приморски“ и „Одесос“ са ос

Георгиев уточни, че това няма да повлияе съществено на временната организация на движението, наложена във връзка с ремонта на българската част от моста, който започна на 10 юли. Към момента той включва около 400 метра от съоръжението на влизане в Русе.

В румънската част ще се работи от центъра на пътното платно до най-дясната част на пътната лента, отново в посока от Румъния към България, каза още Георгиев. „И двете страни сме взели всички необходими мерки за недопускане на тапи около участъците на ремонтните дейности“, заяви областният управител на Русе Драгомир Драганов.

След приключване на ремонта на първата фуга поетапно ще се преминава към следващата, като ще се ограничава движението в участък със същата дължина. Дейностите ще се извършват само в светлата част на денонощието, като ще бъде поставена временна сигнализация, маркировка, а служители ще регулират движението през деня. 

По предварителни разчети ремонтът трябва да приключи до 1 декември. В случай, че възникнат непредвидени обстоятелства, срокът за извършването му ще бъде удължен, но не по-късно от средата на декември тази година, уточниха още от Областната администрация в крайдунавския град.

От граничния пункт в Русе коментираха , че започналият днес ремонт в румънския участък не създава допълнителни усложнения на движението по моста въпреки, че трафикът на тежкотоварни автомобили в района продължава да е интензивен. През последното денонощие през съоръжението са преминали в двете посоки общо повече от 2600 камиона. Над 1400 от тях са излезли от България, а в страната са влезли 1200.

Криминалисти иззеха 27 кг коноп от къща в село Хърсово, община Сандански. Обвиняемият за престъплението е задържан, информират от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Благоевград. 

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се водят действия по разследване и по образуване на досъдебно производство.

На 16.10.2024 г. е извършено претърсване и изземване при условията на неотложност в къща в с. Хърсово, община Сандански. Домът е обитаван от 31-годишния А.Ш.. В хода на процесуалното действие е открито и иззето незаконно държано наркотично вещество – коноп, с общо тегло 27 кг. Наркотикът е бил разпределен в 10 отделни обекта.

В качеството на обвиняем по делото е привлечен А.Ш.

От събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е автор на деянието. Налице е реална опасност той да се укри

Жена на 29 години е била принудена да се качи в автомобил на улица в село Ряховците, община Севлиево. Това съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Габрово. 

След принудата, при движение в посока село Крушево е бил нанесен побой от две жени на 53 и 36 г. Те са отнели мобилния телефон и смарт часовник, и са я оставили на пътя между Севлиево и Крушево.

В резултат от проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установен и водачът на автомобила – 34-годишен севлиевец.

Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата. 

Припомняме, че през август тази година мъж на 21 години бе задържан за отвличане на 19-годишно момиче. Извършителят тогава бе задържан в рамките на един час от полицията.

Жителите на карловското село Войнягово ще избират кмет на втори тур в частичните избори, който ще се проведе на 27 октомври. Това съобщиха от Общинската избирателна комисия в Карлово.

Кандидатите, събрали най-много гласове на първи тур, са Петър Градев и Тодор Минковски. Градев е издигнат от коалиция „Заедно за силна община“ и е събрал 193 действителни гласове. Кандидатът на местна коалиция ГЕРБ (СДС) Минковски е получил 156 от гласовете на съгражданите си. 

Право на глас в село Войнягово имаха 848 жители. 

До частичните местни избори се стигна след като кметът на Войнягово бе осъден за присвояването на печка тип „камина“, елементи за парна инсталация и строителни материали от пенсионерския клуб в селото. За кметския пост се съревновават петима кандидати - Тодор Минковски, Петър Градев, Чавдар Гановски, Съби Градев и Петър Петков.

Избирателната активност в община Омуртаг към 10:00 часа 8,95 процента. Правото си на глас са упражнили 1868 души, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) Нелис Реджеб.

Към този час в комисията няма подавани сигнали и жалби. Изборният ден протича нормално и в спокойна обстановка.

Справка показва, че в сравнение с изборите от 29 октомври 2023 г. активността е по-ниска. Тогава към 11:00 часа до урните бяха отишли 17, 62 процента от имащите право на глас.

Както съобщихме, кандидатите за кмет на община Омуртаг са четирима. Имащите право на глас 20 686. 

Възрастна жена от София е намерена и предадена на близките си от служители на Областната дирекция на МВР в Перник, съобщиха от дирекцията. 

Случаят е от вчера. Докато патрулират по автомагистрала „Струма“, служители от сектор „Пътна полиция“ забелязали дезориентирана жена, вървяща по пътното платно. На място не е било възможно да се установи самоличността , заради което е отведена във Второ районно управление в Перник.

Служителите на полицията са провели необходимите оперативно-издирвателни действия и са установили, че жената е на 79 години, от София. Жената е с деменция и се е изгубила. Незабавно е прегледана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник и впоследствие е предадена на близките си, посочиха още от полицията. 

От областната дирекция в Перник казаха , че при подобен случай в края на септември т.г., за по-мал

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Вертолетно летище ще бъде изградено на територията на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" в Габрово
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.