Начало Сфера Социалното министерство ще продължи да предоставя подкрепа на украинските бежанци, каза министър Ивайло Иванов
1725
България

Социалното министерство ще продължи да предоставя подкрепа на украинските бежанци, каза министър Ивайло Иванов

Министерството на труда и социалната политика (МТСП) ще продължи да предоставя подкрепа на украинските бежанци и да осигурява помощ и безопасна среда за украинските деца и семейства с деца в този тежък за тях период.Това каза служебният социален министър Ивайло Иванов пред посланика на Украйна у нас Олеся Илашчук.

| 21 Октомври 2024, 15:44 ч.
Социалното министерство ще продължи да предоставя подкрепа на украинските бежанци, каза министър Ивайло Иванов
Социалното министерство ще продължи да предоставя подкрепа на украинските бежанци, каза министър Ивайло Иванов
Снимка © МТСП / Пресцентър

Министерството на труда и социалната политика (МТСП) ще продължи да предоставя подкрепа на украинските бежанци и да осигурява помощ и безопасна среда за украинските деца и семейства с деца в този тежък за тях период. Това каза служебният социален министър Ивайло Иванов пред посланика на Украйна у нас Олеся Илашчук. Украинските граждани могат да ползват социална защита и социални услуги в България, ако имат предоставено убежище, статут на бежанец, хуманитарен статут или временна закрила, увери той. Това се посочва в информация на сайта на социалното министерство. 

Полицията в Пловдив работи по два случая, свързани подготовката за провеждането на парламентарните избори на 27 октомври. Това съобщи пред журналисти заместник-директорът на Областната дирекция на МВР в града комисар Николай Кирков. От началото на предизборната кампания униформените са проверили общо осем случая, като по шест от тях не се е потвърдила информацията и са прекратени с постановления на наблюдаващите прокурори. 

От 27 септември до момента са проверени над 400 обекта, като в тях са включени всички т.нар. рискови зони, които са определени от полицията на базата на анализ. Сред тях заложните къщи и дружества за бързи кредита са 226. Проведени са беседи с над 400 души от криминалния контингент и с над 50 т.нар. ромски лидери. Към момента са издадени 32 протокола за предупреждения по Закона за МВР. В над 180 големи фирми на територията на областта са извършвани пров

Безплатен транспорт осигурява Община - Смолян за тържеството на връх Средногорец, съобщиха от пресцентъра на администрацията. На върха, известен като Родопската Шипка, днес от 15:00 ч. ще бъде отслужена панихида за загиналите в боевете за Освобождението на Родопите и ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника–костница.

За желаещите да се качат на святото място ще има осигурен автобуси, който ще тръгне в 14:00 часа от автогара „Смолян” , а другият - от автогара Устово, също в 14:00 часа, като ще спират и на автобусните спирки.
След приключване на тържествата на връх „Средногорец”, автобусите ще тръгнат обратно към Смолян.

В Търговище са доставени бюлетините за предстоящите на 27 октомври парламентарни избори. Бюлетините бяха приети от главния секретар на Областната администрация в Търговище Тодорка Танева, експерти от администрацията, членове на Районната избирателна комисия (РИК) и служители на реда, съобщиха от областната администрация.

Бюлетините за предстоящите избори за народни представители в 51-ото Народно събрание ще бъдат под денонощна 24-часова охрана до раздаването им на общинските администрации на територията на областта, което ще се случи в законоустановения срок, допълниха от администрацията.

Общият брой на бюлетините за избор на народни представители за Търговищка област е 114 000.

На работна среща днес са обсъдени конкретните ангажименти на институциите и тяхната готовност за обезпечаване и участие в изборния процес, охраната на изборните материали, предаването им н

С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-проверка участваха военнослужещи от 101-ви Алпийски полк – Смолян, оркестърът на Военно-въздушните сила – Пловдив и Ученическият гвардейски отряд от Езикова гимназия "Иван Вазов“ – Смолян. Въпреки студеното време, Новият център бе изпълнен с гости и жители на града.

„Думите на командира полковник Владимир Серафимов „Аз няма да отстъпя на противника селата, в които вчера бях посрещнат като освободител!“ и до днес се предават от поколение на поколение признателни родопчани. С увереност и дълбока вяра в несломимата мощ на полка, средногорци политат към така жадуваната свобода, за да „не върнат на освободения роб робството“, за да се присъединят към майк

Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) в Бургас обяви осемнадесет свободни места за лекари – специализанти. Те ще бъдат заети след конкурс, за който вече могат да се подават документи. Местата са в петнадесет отделения и клиники на болницата – диагностични, терапевтични и хирургични. Това съобщиха от пресцентъра . 

За разлика от други лечебни заведения, в които специализантите трудно получават достъп до практическа работа, в УМБАЛ-Бургас водещият принцип е младите лекари да участват в диагностично-лечебния процес наравно със специалистите. Те могат да придобиват допълнителна квалификация с дежурства в Спешно отделение, където се сблъскват с разнообразие от случаи и повечето се възползват от тази възможност, добавиха от болницата.

Силно застъпената практическа работа и улесненият достъп до специализация е вероятната причина в УМ

Иванов и Илашчук обсъдиха днес възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в областта на социалната политика. Те разговаряха за подготовката на работен план за обмяна на информация и опит между България и Украйна с акцент върху електронизирането на системите за социално подпомагане. Отбелязана бе, че необходимостта от електронен обмен на информация между Националния осигурителен институт на България и Министерството на социалната политика на Украйна, за да могат всички граждани да се възползват от социалноосигурителните си права.

През септември служебният заместник-министър на труда и социалната политика Наталия Ефремова се срещна с украинските деца, които бяха част от възстановителен лагер в България. Тогава тя изрази надежда, че след края на престоя си децата са заобичали България и са създали нови приятелства. 

В самоковското село Ковачевци ще се състоят частични местни избори за кмет. Право на глас имат 372 избиратели. Изборната секция ще бъде една, съобщиха от Общинската избирателна комисия. 

За кметското място ще се борят четирима кандидати - Борислав Джорджилов от „Възраждане“, Илона Догазанова от „БСП за България“, досегашният кмет на селото Никола Хайверов от ГЕРБ и Михаил Милчев от „Продължаваме промяната – Демократична България“. 

До частични местни избори се стигна след като ОИК – Самоков прекрати предсрочно пълномощията на кмета на селото Никола Хайверов, затова че е собственик и управител на ЕТ „Спейс – Никола Хайверов“.

Решението за прекратяване на пълномощията беше обжалвано пред Административен съд – София област, но Върховният административен съд отмени решението на съда и п

За втора поредна година в Графичната база в Самоков бе подредена изложба на керамични съдове, медальони накити и сувенири. Те са изработени от децата, посещаващи грънчарската работилници на майстор грънчарите Камелия и Стоян Савови. Изложбата е благотворителна, като събраните средства тази година от нея ще отидат за закупуване на свещник за храм „Рождество Богородично“ – Бельова църква. 

„Керамиката е заемала важно място, когато не е имало писмена култура не само в бита на древните хора, но и постепенно те я превръщат в изкуство. Керамиката е важна и за информацията, която носи“, каза директорът на Исторически музей – Самоков д-р Веселин Хаджиангелов. Той припомни историята на керамичното изкуство и каза, че всеки район носи свой потенциал. По думите му керамиката в Самоков идва от трънското село Бусинци и всички самоковци майстори грънч

Със среща с българските военни, участващи в операция "Алтея" на мисията на Европейския съюз (ЕУФОР) в Сараево, приключи официалното посещение на българския държавен глава Румен Радев в Босна и Херцеговина.

Президентът Радев благодари на българските военнослужещи, че допринасят за сигурността и стабилността.

"Вашата мисия тук е изключително важна. Готови сме да продължим да подкрепяме мисията ви", посочи той.

Радев отбеляза, че най-тежкият проблем на българската армия е отливът на хора. По думите му трябва да се повиши финансирането и да се ускори модернизацията на българската армия.

Във военната база „Бутмир“, в която са базирани българските военнослужещи, участващи в операция „Алтея“, българският държавен глава се срещна също с главнокомандващия ЕУФОР генерал-лейтенант Ласло Щиц.

По-рано днес държавният глава отбеляза, че бъл

Шуменка е пострадала след ухапване от домашно куче, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Малко след 12:40 часа вчера е приет сигнал, че на ул.“ Владайско въстание“ в Шумен преминаваща жена е ухапана от куче. На място e изпратен полицейски екип. Изяснено е, че 57-годишна жена преминавала по тротоар на улицата. В това време домашното куче излязло от отворена от друга жена входна врата на имот и ухапало преминаващата шуменка. 

След преглед в болницата в града станало ясно, че пострадалата е с разкъсани сухожилия и разкъсан мускул на лявата ръка. 

Образувано е досъдебно производство.

Жена от Вълчедръм почина след ухапване от куче в началото на юни. Прокуратурата във Варна също ръководи разследване по случай на починала жена след ухапване от домашното куче. 

На 19 октомври ще се състои поредното издание на Дамско рали Перник - 2024, съобщиха от пернишкия автомобилен ретро клуб „Авангард“. Ралито се организира от клуба съвместно с Община Перник. 

Превозните средства ще бъдат разпределени в три вида категории: електрически, ретро и съвременни, всичките трябва да са документално изрядни и технически изправни. Екипажите могат да бъдат в смесен състав, но шофьорът трябва да е жена. Организаторите припомниха случай, в който синът на една от участничките е бил навигатор в екипа.

Стартът ще бъде даден в 10:00 ч. от Централния градски площад „Кракра Пернишки“. Тази година организаторите са подготвили почти двойно по – дълъг маршрут от стандартния. Приблизително 123 км. ще трябва да изминат екипажите. Трасето обхваща населени места от цялата Пернишка област. Около радомирското село Байкалско ще бъде

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
От 10 до 17 октомври на територията, обслужвана от Областна дирекция (ОД) на МВР – София, са възникнали общо 30 пътнотранспортни произшествия, седем от които тежки. Пострадал ...
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
При специализирана полицейска акция в София област към 16:00 часа са задържани 11 души за различни престъпления, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР – София.  О ...
В Самоков бе открита обновената сграда на пожарната служба
С официална церемония в Самоков бе открита обновената сграда на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН). Лентата прерязаха заместник - мин ...
Бургаски лекари докладваха за заразен с рядка бактерия
Жена на 61 години е била спасена, след като е приета за лечение в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) - Бургас в тежко състояние заради заразяване с о ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 05:59 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1725
България

Социалното министерство ще продължи да предоставя подкрепа на украинските бежанци, каза министър Ивайло Иванов

Министерството на труда и социалната политика (МТСП) ще продължи да предоставя подкрепа на украинските бежанци и да осигурява помощ и безопасна среда за украинските деца и семейства с деца в този тежък за тях период.Това каза служебният социален министър Ивайло Иванов пред посланика на Украйна у нас Олеся Илашчук.

| 21 Октомври 2024, 15:44 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Социалното министерство ще продължи да предоставя подкрепа на украинските бежанци, каза министър Ивайло Иванов
Социалното министерство ще продължи да предоставя подкрепа на украинските бежанци, каза министър Ивайло Иванов
Снимка © МТСП / Пресцентър

Министерството на труда и социалната политика (МТСП) ще продължи да предоставя подкрепа на украинските бежанци и да осигурява помощ и безопасна среда за украинските деца и семейства с деца в този тежък за тях период. Това каза служебният социален министър Ивайло Иванов пред посланика на Украйна у нас Олеся Илашчук. Украинските граждани могат да ползват социална защита и социални услуги в България, ако имат предоставено убежище, статут на бежанец, хуманитарен статут или временна закрила, увери той. Това се посочва в информация на сайта на социалното министерство. 

Полицията в Пловдив работи по два случая, свързани подготовката за провеждането на парламентарните избори на 27 октомври. Това съобщи пред журналисти заместник-директорът на Областната дирекция на МВР в града комисар Николай Кирков. От началото на предизборната кампания униформените са проверили общо осем случая, като по шест от тях не се е потвърдила информацията и са прекратени с постановления на наблюдаващите прокурори. 

От 27 септември до момента са проверени над 400 обекта, като в тях са включени всички т.нар. рискови зони, които са определени от полицията на базата на анализ. Сред тях заложните къщи и дружества за бързи кредита са 226. Проведени са беседи с над 400 души от криминалния контингент и с над 50 т.нар. ромски лидери. Към момента са издадени 32 протокола за предупреждения по Закона за МВР. В над 180 големи фирми на територията на областта са извършвани пров

Безплатен транспорт осигурява Община - Смолян за тържеството на връх Средногорец, съобщиха от пресцентъра на администрацията. На върха, известен като Родопската Шипка, днес от 15:00 ч. ще бъде отслужена панихида за загиналите в боевете за Освобождението на Родопите и ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника–костница.

За желаещите да се качат на святото място ще има осигурен автобуси, който ще тръгне в 14:00 часа от автогара „Смолян” , а другият - от автогара Устово, също в 14:00 часа, като ще спират и на автобусните спирки.
След приключване на тържествата на връх „Средногорец”, автобусите ще тръгнат обратно към Смолян.

В Търговище са доставени бюлетините за предстоящите на 27 октомври парламентарни избори. Бюлетините бяха приети от главния секретар на Областната администрация в Търговище Тодорка Танева, експерти от администрацията, членове на Районната избирателна комисия (РИК) и служители на реда, съобщиха от областната администрация.

Бюлетините за предстоящите избори за народни представители в 51-ото Народно събрание ще бъдат под денонощна 24-часова охрана до раздаването им на общинските администрации на територията на областта, което ще се случи в законоустановения срок, допълниха от администрацията.

Общият брой на бюлетините за избор на народни представители за Търговищка област е 114 000.

На работна среща днес са обсъдени конкретните ангажименти на институциите и тяхната готовност за обезпечаване и участие в изборния процес, охраната на изборните материали, предаването им н

С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-проверка участваха военнослужещи от 101-ви Алпийски полк – Смолян, оркестърът на Военно-въздушните сила – Пловдив и Ученическият гвардейски отряд от Езикова гимназия "Иван Вазов“ – Смолян. Въпреки студеното време, Новият център бе изпълнен с гости и жители на града.

„Думите на командира полковник Владимир Серафимов „Аз няма да отстъпя на противника селата, в които вчера бях посрещнат като освободител!“ и до днес се предават от поколение на поколение признателни родопчани. С увереност и дълбока вяра в несломимата мощ на полка, средногорци политат към така жадуваната свобода, за да „не върнат на освободения роб робството“, за да се присъединят към майк

Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) в Бургас обяви осемнадесет свободни места за лекари – специализанти. Те ще бъдат заети след конкурс, за който вече могат да се подават документи. Местата са в петнадесет отделения и клиники на болницата – диагностични, терапевтични и хирургични. Това съобщиха от пресцентъра . 

За разлика от други лечебни заведения, в които специализантите трудно получават достъп до практическа работа, в УМБАЛ-Бургас водещият принцип е младите лекари да участват в диагностично-лечебния процес наравно със специалистите. Те могат да придобиват допълнителна квалификация с дежурства в Спешно отделение, където се сблъскват с разнообразие от случаи и повечето се възползват от тази възможност, добавиха от болницата.

Силно застъпената практическа работа и улесненият достъп до специализация е вероятната причина в УМ

Иванов и Илашчук обсъдиха днес възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в областта на социалната политика. Те разговаряха за подготовката на работен план за обмяна на информация и опит между България и Украйна с акцент върху електронизирането на системите за социално подпомагане. Отбелязана бе, че необходимостта от електронен обмен на информация между Националния осигурителен институт на България и Министерството на социалната политика на Украйна, за да могат всички граждани да се възползват от социалноосигурителните си права.

През септември служебният заместник-министър на труда и социалната политика Наталия Ефремова се срещна с украинските деца, които бяха част от възстановителен лагер в България. Тогава тя изрази надежда, че след края на престоя си децата са заобичали България и са създали нови приятелства. 

В самоковското село Ковачевци ще се състоят частични местни избори за кмет. Право на глас имат 372 избиратели. Изборната секция ще бъде една, съобщиха от Общинската избирателна комисия. 

За кметското място ще се борят четирима кандидати - Борислав Джорджилов от „Възраждане“, Илона Догазанова от „БСП за България“, досегашният кмет на селото Никола Хайверов от ГЕРБ и Михаил Милчев от „Продължаваме промяната – Демократична България“. 

До частични местни избори се стигна след като ОИК – Самоков прекрати предсрочно пълномощията на кмета на селото Никола Хайверов, затова че е собственик и управител на ЕТ „Спейс – Никола Хайверов“.

Решението за прекратяване на пълномощията беше обжалвано пред Административен съд – София област, но Върховният административен съд отмени решението на съда и п

За втора поредна година в Графичната база в Самоков бе подредена изложба на керамични съдове, медальони накити и сувенири. Те са изработени от децата, посещаващи грънчарската работилници на майстор грънчарите Камелия и Стоян Савови. Изложбата е благотворителна, като събраните средства тази година от нея ще отидат за закупуване на свещник за храм „Рождество Богородично“ – Бельова църква. 

„Керамиката е заемала важно място, когато не е имало писмена култура не само в бита на древните хора, но и постепенно те я превръщат в изкуство. Керамиката е важна и за информацията, която носи“, каза директорът на Исторически музей – Самоков д-р Веселин Хаджиангелов. Той припомни историята на керамичното изкуство и каза, че всеки район носи свой потенциал. По думите му керамиката в Самоков идва от трънското село Бусинци и всички самоковци майстори грънч

Със среща с българските военни, участващи в операция "Алтея" на мисията на Европейския съюз (ЕУФОР) в Сараево, приключи официалното посещение на българския държавен глава Румен Радев в Босна и Херцеговина.

Президентът Радев благодари на българските военнослужещи, че допринасят за сигурността и стабилността.

"Вашата мисия тук е изключително важна. Готови сме да продължим да подкрепяме мисията ви", посочи той.

Радев отбеляза, че най-тежкият проблем на българската армия е отливът на хора. По думите му трябва да се повиши финансирането и да се ускори модернизацията на българската армия.

Във военната база „Бутмир“, в която са базирани българските военнослужещи, участващи в операция „Алтея“, българският държавен глава се срещна също с главнокомандващия ЕУФОР генерал-лейтенант Ласло Щиц.

По-рано днес държавният глава отбеляза, че бъл

Шуменка е пострадала след ухапване от домашно куче, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Малко след 12:40 часа вчера е приет сигнал, че на ул.“ Владайско въстание“ в Шумен преминаваща жена е ухапана от куче. На място e изпратен полицейски екип. Изяснено е, че 57-годишна жена преминавала по тротоар на улицата. В това време домашното куче излязло от отворена от друга жена входна врата на имот и ухапало преминаващата шуменка. 

След преглед в болницата в града станало ясно, че пострадалата е с разкъсани сухожилия и разкъсан мускул на лявата ръка. 

Образувано е досъдебно производство.

Жена от Вълчедръм почина след ухапване от куче в началото на юни. Прокуратурата във Варна също ръководи разследване по случай на починала жена след ухапване от домашното куче. 

На 19 октомври ще се състои поредното издание на Дамско рали Перник - 2024, съобщиха от пернишкия автомобилен ретро клуб „Авангард“. Ралито се организира от клуба съвместно с Община Перник. 

Превозните средства ще бъдат разпределени в три вида категории: електрически, ретро и съвременни, всичките трябва да са документално изрядни и технически изправни. Екипажите могат да бъдат в смесен състав, но шофьорът трябва да е жена. Организаторите припомниха случай, в който синът на една от участничките е бил навигатор в екипа.

Стартът ще бъде даден в 10:00 ч. от Централния градски площад „Кракра Пернишки“. Тази година организаторите са подготвили почти двойно по – дълъг маршрут от стандартния. Приблизително 123 км. ще трябва да изминат екипажите. Трасето обхваща населени места от цялата Пернишка област. Около радомирското село Байкалско ще бъде

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
В Самоков бе открита обновената сграда на пожарната служба
Бургаски лекари докладваха за заразен с рядка бактерия
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.