Начало Сфера С богата празнична програма жителите на Кърджали отбелязаха Деня на града
1515
България

С богата празнична програма жителите на Кърджали отбелязаха Деня на града

По традиция, честванията в днешния празничен ден започнаха с поднасяне на венци и цветя пред паметника на ген. Васил Делов, определян като освободителя на Кърджали.Честванията продължиха с шествие на представителните блокове на учебните заведения и детски градини, предвождано от първи ученически гвардейски отряд, при Езикова гимназия „Хр.

| 21 Октомври 2024, 15:44 ч.
С богата празнична програма жителите на Кърджали отбелязаха Деня на града
С богата празнична програма жителите на Кърджали отбелязаха Деня на града
Снимка © БТА

Деня на Кърджали – 21 октомври и 112 години от освобождението му отбелязаха с богата празнична програма жителите и гостите на родопския град.

Първото официално събитие на сдружение „Жените в бизнеса и професиите София“ се откри тази вечер в Регионалния исторически музей в столицата. Клубът е член на влиятелната женска организация BPW International (Международна федерация на жените в бизнеса и професиите). Това е международна мрежа на жени от повече от 100 страни на пет континента с консултативен статут в ECOSOC/Обединените нации. Основана през 1930 г., Международната федерация на жените в бизнеса и професиите развива професионалния, лидерския и бизнес потенциала на жените на всички нива чрез наставничество, работа в мрежа, изграждане на умения и програми и проекти за икономическо овластяване по целия свят.

Президентът на BPW София Тодорова каза, че клубът „Жените в бизнеса и професиите София“ е създаден за всяка дама, която споделя ценностите на сдружението, за да може да получи подкрепя от не

За поредна година на територията на Районното управление (РУ) в Търговище започва Детско полицейско управление. В него доброволци от пети “в“ клас  на Средно училище “Проф. Никола Маринов“ в града в продължение на две години ще се запознаят с професията на българския полицай, ще се научат как да се справят с трудни ситуации и различни предизвикателства, ще усвоят основни правила за пътна безопасност, съобщи говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР Ани Кръстева. 

Двугодишната обучителна програма ще бъде реализирана от служители на РУ-Търговище. В занятия по някои от темите ще се включат и представители на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Търговище, Районна прокуратура-Търговище, Български Червен кръст и други партниращи на полицията организации и институции.

Особеностите на полицейска

Близо 20 процента е избирателната активност в община Омуртаг към 12:30 часа. До секционните избирателни комисии в региона са отишли 4 134 души от имащите право на глас на новите избори за кмет. Това е са 19,81 процента, посочи Семра Ереджебова – член на Общинската избирателна комисия (ОИК)  .

До момента в ОИК няма регистрирани сигнали и жалби. Изборният ден преминава в спокойна обстановка. Няма информация за повредени машите. На тези избори с машини може да се гласува в 28 секции - 11 СИК в града, а останалите - в селата на общината.

За провеждането на извънредните избори в община Омуртаг са сформирани 57 СИК. В изборния процес в комисии и наблюдатели, са ангажирани около 470 души. 

Отворена за кандидатстване е процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „За по-добро бъдеще“ по Програма „Храни и основно материално подпомагане“ (2021-2027), се посочва в съобщение на представителната фейсбук страница „Подкрепа за теб“. Целта на инициативата е материална подкрепа чрез пакети с продукти, предназначени за новородени деца от целевите групи, допълнена със съпътстващи мерки за повишаване на тяхното благосъстояние и в подкрепа на тяхното социално включване.

Предвидено е пакетите да се предоставят за новородени деца от бедни семейства, деца, при които е установен риск от изоставяне - деца настанени в приемни семейства, деца на родители, жертви на насилие. Процедурата е с конкретен бенефициент Агенцията за социално подпомагане (АСП). По нея асоциирани партньори на кандидата могат да бъдат всички общини по сми

Започна ремонт на румънския участък от Дунав мост при Русе, съобщи пиарът на областната управа в Русе Георги Георгиев. Ремонтът включва подмяна дилатационните гребеновидни фуги на съоръжението. За целта е затворен участък по-малък от 50 метра в едната лента за движение.

Георгиев уточни, че това няма да повлияе съществено на временната организация на движението, наложена във връзка с ремонта на българската част от моста, който започна на 10 юли. Към момента той включва около 400 метра от съоръжението на влизане в Русе.

В румънската част ще се работи от центъра на пътното платно до най-дясната част на пътната лента, отново в посока от Румъния към България, каза още Георгиев. „И двете страни сме взели всички необходими мерки за недопускане на тапи около участъците на ремонтните дейности“, заяви областният управител на Русе Драгомир Драганов.

След при

По традиция, честванията в днешния празничен ден започнаха с поднасяне на венци и цветя пред паметника на ген. Васил Делов, определян като освободителя на Кърджали.

Честванията продължиха с шествие на представителните блокове на учебните заведения и детски градини, предвождано от първи ученически гвардейски отряд, при Езикова гимназия „Хр. Ботев“, фанфарен оркестър и мажоретки. Официалната част на празника бе пред паметника на Освободителите в Градската градина, където бяха поднесени венци, а делото на загиналите за свободата на родопския град бе почетено и с едноминутно мълчание, на колене.

„21 октомври е важна дата! Не е само повод за тържествени прояви, но и момент на размисъл и благодарност за всичко, което Кърджали представлява“, каза в приветствието си към присъстващите заместник-кметът Байрям Байрям, който допълни, че „историята ни е училище за мъдрост и сила – тя ни напомня за важността на свободата, на единството и на съхраняването на традициите“.

Байрям подчерта, че днес, повече от всякога, е важно да се гордеем с многообразието, което ни отличава. „Кърджали е дом на хора от различни етноси, използващи различни религии, култури и традиции. Именно това разнообразие е нашата сила“, каза още заместник-кметът.

Сред гостите на празника бяха народни представители от Кърджали и страната, областният управител Никола Чанев, представители на религиозните общности в лицето на отец Петър Гарена и заместник-районния мюфтия Сезер Садулов, представители на различни институции и политически партии.

Върховният касационен съд (ВКС) оправда Иван Димитров по обвинението за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана, на Жоро Джевизов през 2018 г. в Пловдив, съобщиха от съда.

Решението е окончателно и с него се оставя в сила решението на Апелативен съд - Пловдив. Делото пред върховния съд бе образувано по протест и жалба на частните обвинители срещу решението на апелативния съд.

Съдебният състав на ВКС приема касационния протест и касационната жалба за неоснователни. Противно на твърденията в протеста и жалбата нито едно от експертните заключения не е интерпретирано превратно от въззивния съд. Добре аргументирани са и доводите на проверяваната инстанция за това, че по експертен път са потвърдени обясненията на подсъдимия за развитието и механизма на инцидента, пише в решението на ВКС.

Според касационната инстанция изцяло в съответствие съ

Кметовете на Пещера Йордан Младенов, на Самоков Ангел Джоргов и на Враца Калин Каменов спечелиха наградата "Кмет на годината".

Конкурсът се организира за 12-а поредна година от Kmeta.bg, а победителите се избират чрез онлайн гласуване. Категориите в конкурса са осем: "Кмет на годината", "Кмет на гражданите", "Градска среда", "Смарт сити", "Туризъм и култура", "Спорт и младежки инициативи", "Социална политика", "Образование". Във всяка категория на конкурса има по трима победители - за малка, средна и голяма община, според населението в нея. За малка община се счита такава с население до 20 000 жители, за средна община - от 20 000 до 50 000, за голяма - с население над 50 000 жители, сочи информация на сайта на организаторите. Типовете общини са определени според официалните данни на Националния статистически институт (НСИ) за броя на населението към 31.12.2022 г., съобщава

Общо четирима мигранти са задържани при два случая през изминалите два дни в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе. Това съобщиха от граничния пункт. 

Двама мигранти от Египет са открити вчера в камион с украинска регистрация, спрян за проверка на ГКПП "Дунав мост". Единият от тях е непълнолетен. Тежкотоварният автомобил пътувал от Турция към Украйна. 

Други двама мигранти - от Египет и Либия, са арестувани на паркинг в Русе. Сигналът е подаден от служител в зоната за паркиране, който забелязал двамата мъже. Вероятно те са пристигнали в крайдунавския град с камион. 

В Стралджа вече функционира Младежки парламент. След избори в училищата в града, са излъчени двадесет и трима "депутати". Първото заседание на Младежкия парламент се състоя в залата, в която заседава Общинският съвет, съобщи в социалните мрежи заместник-кметът на община Стралджа Гроздан Иванов. 

Инициативата за сформирането на Младежкия парламент е на неправителствената организация "Заедно с теб - Стралджа" и на Община Стралджа. Целта е да се вземат предвид идеите на децата и младите хора за превръщането на града в още по-добро място за живеене, както и да се оформят лидерски качества у тях, посочва Иванов.

Предстои втора сесия на Младежкия парламент в Стралджа, на която ще бъдат избрани председател и заместник-председатели.

Местна инициативна рибарска група (МИРГ) - Самоков - Белица - Сърница ще работи за развитието на рибарския сектор с нови технологии, съобщиха от сдружението след проведена среща за подготовка на Стратегията по подхода "Водено от общностите местно развитие" (ВОМР). 

От инициативната група посочват, че изпълнителният директор Йоанна Спасова е разяснила основните цели на стратегията и е събрала предложенията за развитието на сектора. 

Те са свързани с развитието на рибарския сектор, като бе изтъкнато, че разработката трябва да бъде насочена към възможности за пречистване на водата, както и за нови технологии, чрез които да се намали количеството на водния ресурс, което се ползва от сектора. Има предложения за закупуване на техника и оборудване за рибопроизводството и рибопреработката. 

По отношение на секторите извън аквакултурите ще бъдат заложени въз

След тържествения ритуал пред паметника на освободителите, празничната програма продължи с концерт на Здравко Мандаджиев и танцова формация „Кабири“.

На пространството до театъра от 16:30 часа децата на Кърджали ще се представят на организираната от Общински детски комплекс „Сцена на талантите“. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
При операция на полицията в област Монтана за ден са разкрити осем престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена д ...
Трета поредна седмица в Търговищко няма пътни инциденти със загинали, отчитат от полицията
Полицаите в Търговищко са съставили през миналата седмица 13 акта на водачи, шофирали след употреба на алкохол, отчитат от сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекци ...
През последната седмица са станали 15 катастрофи в област Пазарджик, пострадали са девет души, отчетоха от полицията
За периода от 14-ти до 20 октомври в региона са регистрирани 15 пътнотранспортни произшествия, като от тях осем са тежки, а пострадалите хора са девет. Всички тежки инциденти са ст ...
При голям интерес премина първото издание на състезанието по планинско бягане „Вертикален Руй“
При голям интерес премина първото издание на състезанието по планинско бягане „Вертикален Руй“. Това съобщиха организаторите на спортната инициатива от Трънското турист ...
Спад в нивото на безработицата в община Плевен отчитат от Бюрото по труда
Спад в нивото на безработицата през септември спрямо август в община Плевен отчитат от Дирекция "Бюро по труда". В края на септември регистрираните безработни в Бюро по труда- ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 05:50 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1515
България

С богата празнична програма жителите на Кърджали отбелязаха Деня на града

По традиция, честванията в днешния празничен ден започнаха с поднасяне на венци и цветя пред паметника на ген. Васил Делов, определян като освободителя на Кърджали.Честванията продължиха с шествие на представителните блокове на учебните заведения и детски градини, предвождано от първи ученически гвардейски отряд, при Езикова гимназия „Хр.

| 21 Октомври 2024, 15:44 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
С богата празнична програма жителите на Кърджали отбелязаха Деня на града
С богата празнична програма жителите на Кърджали отбелязаха Деня на града
Снимка © БТА

Деня на Кърджали – 21 октомври и 112 години от освобождението му отбелязаха с богата празнична програма жителите и гостите на родопския град.

Първото официално събитие на сдружение „Жените в бизнеса и професиите София“ се откри тази вечер в Регионалния исторически музей в столицата. Клубът е член на влиятелната женска организация BPW International (Международна федерация на жените в бизнеса и професиите). Това е международна мрежа на жени от повече от 100 страни на пет континента с консултативен статут в ECOSOC/Обединените нации. Основана през 1930 г., Международната федерация на жените в бизнеса и професиите развива професионалния, лидерския и бизнес потенциала на жените на всички нива чрез наставничество, работа в мрежа, изграждане на умения и програми и проекти за икономическо овластяване по целия свят.

Президентът на BPW София Тодорова каза, че клубът „Жените в бизнеса и професиите София“ е създаден за всяка дама, която споделя ценностите на сдружението, за да може да получи подкрепя от не

За поредна година на територията на Районното управление (РУ) в Търговище започва Детско полицейско управление. В него доброволци от пети “в“ клас  на Средно училище “Проф. Никола Маринов“ в града в продължение на две години ще се запознаят с професията на българския полицай, ще се научат как да се справят с трудни ситуации и различни предизвикателства, ще усвоят основни правила за пътна безопасност, съобщи говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР Ани Кръстева. 

Двугодишната обучителна програма ще бъде реализирана от служители на РУ-Търговище. В занятия по някои от темите ще се включат и представители на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Търговище, Районна прокуратура-Търговище, Български Червен кръст и други партниращи на полицията организации и институции.

Особеностите на полицейска

Близо 20 процента е избирателната активност в община Омуртаг към 12:30 часа. До секционните избирателни комисии в региона са отишли 4 134 души от имащите право на глас на новите избори за кмет. Това е са 19,81 процента, посочи Семра Ереджебова – член на Общинската избирателна комисия (ОИК)  .

До момента в ОИК няма регистрирани сигнали и жалби. Изборният ден преминава в спокойна обстановка. Няма информация за повредени машите. На тези избори с машини може да се гласува в 28 секции - 11 СИК в града, а останалите - в селата на общината.

За провеждането на извънредните избори в община Омуртаг са сформирани 57 СИК. В изборния процес в комисии и наблюдатели, са ангажирани около 470 души. 

Отворена за кандидатстване е процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „За по-добро бъдеще“ по Програма „Храни и основно материално подпомагане“ (2021-2027), се посочва в съобщение на представителната фейсбук страница „Подкрепа за теб“. Целта на инициативата е материална подкрепа чрез пакети с продукти, предназначени за новородени деца от целевите групи, допълнена със съпътстващи мерки за повишаване на тяхното благосъстояние и в подкрепа на тяхното социално включване.

Предвидено е пакетите да се предоставят за новородени деца от бедни семейства, деца, при които е установен риск от изоставяне - деца настанени в приемни семейства, деца на родители, жертви на насилие. Процедурата е с конкретен бенефициент Агенцията за социално подпомагане (АСП). По нея асоциирани партньори на кандидата могат да бъдат всички общини по сми

Започна ремонт на румънския участък от Дунав мост при Русе, съобщи пиарът на областната управа в Русе Георги Георгиев. Ремонтът включва подмяна дилатационните гребеновидни фуги на съоръжението. За целта е затворен участък по-малък от 50 метра в едната лента за движение.

Георгиев уточни, че това няма да повлияе съществено на временната организация на движението, наложена във връзка с ремонта на българската част от моста, който започна на 10 юли. Към момента той включва около 400 метра от съоръжението на влизане в Русе.

В румънската част ще се работи от центъра на пътното платно до най-дясната част на пътната лента, отново в посока от Румъния към България, каза още Георгиев. „И двете страни сме взели всички необходими мерки за недопускане на тапи около участъците на ремонтните дейности“, заяви областният управител на Русе Драгомир Драганов.

След при

По традиция, честванията в днешния празничен ден започнаха с поднасяне на венци и цветя пред паметника на ген. Васил Делов, определян като освободителя на Кърджали.

Честванията продължиха с шествие на представителните блокове на учебните заведения и детски градини, предвождано от първи ученически гвардейски отряд, при Езикова гимназия „Хр. Ботев“, фанфарен оркестър и мажоретки. Официалната част на празника бе пред паметника на Освободителите в Градската градина, където бяха поднесени венци, а делото на загиналите за свободата на родопския град бе почетено и с едноминутно мълчание, на колене.

„21 октомври е важна дата! Не е само повод за тържествени прояви, но и момент на размисъл и благодарност за всичко, което Кърджали представлява“, каза в приветствието си към присъстващите заместник-кметът Байрям Байрям, който допълни, че „историята ни е училище за мъдрост и сила – тя ни напомня за важността на свободата, на единството и на съхраняването на традициите“.

Байрям подчерта, че днес, повече от всякога, е важно да се гордеем с многообразието, което ни отличава. „Кърджали е дом на хора от различни етноси, използващи различни религии, култури и традиции. Именно това разнообразие е нашата сила“, каза още заместник-кметът.

Сред гостите на празника бяха народни представители от Кърджали и страната, областният управител Никола Чанев, представители на религиозните общности в лицето на отец Петър Гарена и заместник-районния мюфтия Сезер Садулов, представители на различни институции и политически партии.

Върховният касационен съд (ВКС) оправда Иван Димитров по обвинението за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана, на Жоро Джевизов през 2018 г. в Пловдив, съобщиха от съда.

Решението е окончателно и с него се оставя в сила решението на Апелативен съд - Пловдив. Делото пред върховния съд бе образувано по протест и жалба на частните обвинители срещу решението на апелативния съд.

Съдебният състав на ВКС приема касационния протест и касационната жалба за неоснователни. Противно на твърденията в протеста и жалбата нито едно от експертните заключения не е интерпретирано превратно от въззивния съд. Добре аргументирани са и доводите на проверяваната инстанция за това, че по експертен път са потвърдени обясненията на подсъдимия за развитието и механизма на инцидента, пише в решението на ВКС.

Според касационната инстанция изцяло в съответствие съ

Кметовете на Пещера Йордан Младенов, на Самоков Ангел Джоргов и на Враца Калин Каменов спечелиха наградата "Кмет на годината".

Конкурсът се организира за 12-а поредна година от Kmeta.bg, а победителите се избират чрез онлайн гласуване. Категориите в конкурса са осем: "Кмет на годината", "Кмет на гражданите", "Градска среда", "Смарт сити", "Туризъм и култура", "Спорт и младежки инициативи", "Социална политика", "Образование". Във всяка категория на конкурса има по трима победители - за малка, средна и голяма община, според населението в нея. За малка община се счита такава с население до 20 000 жители, за средна община - от 20 000 до 50 000, за голяма - с население над 50 000 жители, сочи информация на сайта на организаторите. Типовете общини са определени според официалните данни на Националния статистически институт (НСИ) за броя на населението към 31.12.2022 г., съобщава

Общо четирима мигранти са задържани при два случая през изминалите два дни в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе. Това съобщиха от граничния пункт. 

Двама мигранти от Египет са открити вчера в камион с украинска регистрация, спрян за проверка на ГКПП "Дунав мост". Единият от тях е непълнолетен. Тежкотоварният автомобил пътувал от Турция към Украйна. 

Други двама мигранти - от Египет и Либия, са арестувани на паркинг в Русе. Сигналът е подаден от служител в зоната за паркиране, който забелязал двамата мъже. Вероятно те са пристигнали в крайдунавския град с камион. 

В Стралджа вече функционира Младежки парламент. След избори в училищата в града, са излъчени двадесет и трима "депутати". Първото заседание на Младежкия парламент се състоя в залата, в която заседава Общинският съвет, съобщи в социалните мрежи заместник-кметът на община Стралджа Гроздан Иванов. 

Инициативата за сформирането на Младежкия парламент е на неправителствената организация "Заедно с теб - Стралджа" и на Община Стралджа. Целта е да се вземат предвид идеите на децата и младите хора за превръщането на града в още по-добро място за живеене, както и да се оформят лидерски качества у тях, посочва Иванов.

Предстои втора сесия на Младежкия парламент в Стралджа, на която ще бъдат избрани председател и заместник-председатели.

Местна инициативна рибарска група (МИРГ) - Самоков - Белица - Сърница ще работи за развитието на рибарския сектор с нови технологии, съобщиха от сдружението след проведена среща за подготовка на Стратегията по подхода "Водено от общностите местно развитие" (ВОМР). 

От инициативната група посочват, че изпълнителният директор Йоанна Спасова е разяснила основните цели на стратегията и е събрала предложенията за развитието на сектора. 

Те са свързани с развитието на рибарския сектор, като бе изтъкнато, че разработката трябва да бъде насочена към възможности за пречистване на водата, както и за нови технологии, чрез които да се намали количеството на водния ресурс, което се ползва от сектора. Има предложения за закупуване на техника и оборудване за рибопроизводството и рибопреработката. 

По отношение на секторите извън аквакултурите ще бъдат заложени въз

След тържествения ритуал пред паметника на освободителите, празничната програма продължи с концерт на Здравко Мандаджиев и танцова формация „Кабири“.

На пространството до театъра от 16:30 часа децата на Кърджали ще се представят на организираната от Общински детски комплекс „Сцена на талантите“. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
При операция на полицията в област Монтана за ден са разкрити осем престъпления
Трета поредна седмица в Търговищко няма пътни инциденти със загинали, отчитат от полицията
През последната седмица са станали 15 катастрофи в област Пазарджик, пострадали са девет души, отчетоха от полицията
При голям интерес премина първото издание на състезанието по планинско бягане „Вертикален Руй“
Спад в нивото на безработицата в община Плевен отчитат от Бюрото по труда
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.