Начало Сфера Полицейска операция с акцент върху невръчените наказателни постановления и електронни фишове започна в област Кърджали
1722
България

Полицейска операция с акцент върху невръчените наказателни постановления и електронни фишове започна в област Кърджали

На територията на област Кърджали започна нова специализирана полицейска операция, в която освен за спазване на скоростните режими, употреба на алкохол и наркотици, ще се акцентира върху невръчените наказателни постановления и електронни фишове.Той обясни, че при спиране на автомобил за проверка, водачът ще бъде проверяван и за това дали има наказателни постановления и фишове и при наличие на такива, ще му бъдат връчвани.

| 21 Октомври 2024, 16:29 ч.
Полицейска операция с акцент върху невръчените наказателни постановления и електронни фишове започна в област Кърджали
Полицейска операция с акцент върху невръчените наказателни постановления и електронни фишове започна в област Кърджали
Снимка © БТА

На територията на област Кърджали започна нова специализирана полицейска операция, в която освен за спазване на скоростните режими, употреба на алкохол и наркотици, ще се акцентира върху невръчените наказателни постановления и електронни фишове. Това каза пред журналисти началникът на сектор „Пътна полиция“ главен инспектор Николай Дачев.

Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“. Отличието беше връчено на проф. Токмакова от д-р Николай Брънзалов, председател на Българския лекарски съюз по време на официална церемония в Националния исторически музей.

Проф. Токмакова е началник на отделение към Кардиологична клиника в УМБАЛ „Св. Георги“ - Пловдив и заместник-ректор по научно-изследователската дейност в Медицински университет - Пловдив.

Благодаря за изключително високата чест, това е огромно признание, каза проф. Токмакова. Тя благодари на своя баща, на учителите си в България и в чужбина, на колегите си и на семейството си. Посвещавам наградата на моите колеги, каза още тя.

Проф. Токмакова завършва Медицински университет (МУ) - Пловдив през 1995 година. Започва работа като докторант към секция „Кардиология“ във висшето училище през

ВСС гласува декларация, свързана с избора на главен прокурор и председател на Върховния административен съд (ВАС). 

Призивите да бъде спряна процедурата за избор на председател на Върховния административен съд (ВАС) и главен прокурор са призив Висшият съдебен съвет (ВСС) да наруши Конституцията, което е недопустимо, пише в документа, представен от представляващия ВСС Боян Магдалинчев в началото на днешното заседание на пленума на Съвета.

Тези искания са демонстрация на правен нихилизъм и двоен стандарт. Усещането за беззаконие не трябва да се мултиплицира във всяка част от обществото, пише в документа.

Неуспехът на неслучилата се съдебна реформа не може да бъде вменен на ВСС. Съветът се третира като необходим грешник за провалянето на съдебната реформа, се посочва в проектодекларацията. С документа се отправя апел да не се минават границите на допустимото и и

С тържествена церемония и спортен празник беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото село Дивотино. По този повод бе открита и паметна морена, на която е изписана историята на изграждането на съоръжението.

Бившият ръководител на тогавашното спортно дружество "Миньор", краевед и автор на множество издания на спортна тематика – Цветан Любомиров е бил в основата на идеята - комплексът в с. Дивотино да бъде построен. Днес той беше инициатор на празника и на издигането на морената, която е поставена със средства на дарители, уточни Любомиров.

Той допълни, че са останали пари, които ще бъдат предостави за ново благородно дело, да бъде възстановено килийното училище в селото, което се намира в близост до манастира „Св. св. Петър и Павел“.

"На герба на населеното място е изобразено светото място, което е съградено

"Иска ми се да се работи в посока грижа за хората – как живеят и какви работни заплати получават. Това, според мен, трябва да е водещо в управлението на общината и ще се стремим със следващия бюджет да го направим". Това каза кметът на Дупница Първан Дангов.

На днешния ден община Дупница отбелязва празника си, който съвпада с църковния празник на Йоан Рилски Чудотворец. Той се отбелязва с решение на Общинския съвет от 23 март 1995 година. По този повод разговаря с кмета на общината Първан Дангов.

Той изтъкна, че в края на годината парите не достигат доникъде, но посочи, че подписаните споразумения по националната програма, която се финансира от държавния бюджет през тази година за община Дупница, са за около 15 милиона лева. Очаквам до края на годината да разпишем договори за още 15 милиона лв., каза още Дангов. Той уточни, че в първата група на финансирането е з

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе съставиха акт за установяване на административно нарушение на „Линамар Лайт Металс Русе“ ЕООД, съобщи днес експертът по „Връзки с обществеността“ в екоинспекцията Рени Петрова. 

Тя уточни, че е установено нарушено условие в комплексното разрешително на дружеството, като е допуснато разпространение на миризми, извън производствената площадка, установено в началото на октомври.

Актът е предявен писмено на оператора, поради липса на законов представител на фирмата, но в присъствието на трима податели на сигнала и служител на екоинспекцията. 

На 2 октомври, дежурен екип, назначен със заповед на директора на екоинспекцията Дауд Ибрям, е извършил  обход в Източна промишлена зона. В 19:40 ч. експертите на РИОСВ – Русе са потвърдили наличието на характ

Той обясни, че при спиране на автомобил за проверка, водачът ще бъде проверяван и за това дали има наказателни постановления и фишове и при наличие на такива, ще му бъдат връчвани. На проверка ще подлежат и пътниците, които също ще бъдат проверявани за влезли в сила неплатени глоби.

Пред медиите гл. инсп. Дачев отчете резултатите от предходната специализирана операция, акцентираща върху водачите на мотоциклети, мотопеди, велосипеди, индивидуални електрически превозни средства. Проверени са били 127 водачи, използвали такъв начин на придвижване. За констатираните нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени пет акта и един фиш. От проверените 29 пешеходци, един е установен да пресича неправилно и му е съставен фиш.

Главен инспектор Дачев отчете също, че броят на произшествията е намалял три пъти, като за изтеклата седмица те са четири, с един леко пострадал.

На територията на цялата област Кърджали са проверени 2800 моторни превозни средства и 3217 души. Установени са 889 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които са съставени 162 акта и 727 фиша. Заснети са 1056 клипа за превишена скорост, за които ще бъдат издадени електронни фишове.

Полицията в Добрич разкри извършителите на въоръжен грабеж на бензиностанция в Добрич. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Добрич.

Криминалното деяние е извършено на  1 септември т.г. От полицията посочват, че около 4:35 сутринта е получено съобщение от частна охранителна фирма за задействан паникбутон от обекта. Екипите на място установяват, че маскиран мъж, чрез използване на огнестрелно оръжие, заплаха и нанасяне на удар на служител на бензиностанцията, отнема сума пари, представляваща оборотни средства. Пострадалият е на 57 години и е с разкъсно-контузна рана на главата, тъй като извършителят го ударил с пистолета в тила.  

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия са установени извършителят и негов помагач.

С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани двама мъже, единият

По случай 180 години от построяването на храм „Св. Николай Чудотворец“ в Дупница, днес ще бъде отслужена Патриаршеска света литургия, предстоявана от Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Даниил, съобщиха от храма.  

Началото на богослужението е от  08:00 часа, а в 09:00 патриархът ще бъде посрещнат в църквата.

Реставрираната църква беше открита през април миналата година. Това е най-старият храм в  Дупница. Той е архитектурно-строителен и художествен паметник на културата, основан в началото на 17 век и престроен през 1844 г., съобщават от църковното настоятелство. Църквата се възражда след повече от половинвековно занемаряване, посочват оттам и допълват, че в средата на миналия век е превърната в „гробищна“, а през 80-те години в нея са се служили само опела. 

В резултат на запустяване, уни

Близо 20 процента е избирателната активност в община Омуртаг към 12:30 часа. До секционните избирателни комисии в региона са отишли 4 134 души от имащите право на глас на новите избори за кмет. Това е са 19,81 процента, посочи Семра Ереджебова – член на Общинската избирателна комисия (ОИК)  .

До момента в ОИК няма регистрирани сигнали и жалби. Изборният ден преминава в спокойна обстановка. Няма информация за повредени машите. На тези избори с машини може да се гласува в 28 секции - 11 СИК в града, а останалите - в селата на общината.

За провеждането на извънредните избори в община Омуртаг са сформирани 57 СИК. В изборния процес в комисии и наблюдатели, са ангажирани около 470 души. 

Фирмите, които използват изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза днес проф. Андрияна Андреева, юрист и областен управител на Варна. Тя бе сред докладчиците на националната научна конференция "Правото и бизнесът в съвременното общество". Организатор на форума е катедра „Правни науки“ към Икономическия университет в крайморския град. Във фокуса на конференцията бяха развитието на частното и публичното право за усъвършенстването на бизнеса и влиянието на дигитализацията върху обществените отношения.

За използването на изкуствения интелект (ИИ) на европейско ниво са заложени изисквания не само като законодателни мерки, но и като етични норми, които да регулират ИИ в трудовите отношения, посочи Андреева. По думите е нужно въвеждането на принципи за защита на работниците и служителите от дискриминация. Работодателите трябва да гаран

Избирателната активност в село Висока поляна, община Хитрино, където се провеждат частични избори за кмет, е 22,96 процента към 17:30 часа. Право на вот днес имат 331 жители на населеното място. Това съобщават от Общинската избирателни комисия в Хитрино на интернет страницата си. 

Секцията, в която се провежда гласуването, тази сутрин е отворена навреме и е в пълен състав.

В селото, с население около 350 души, кандидатът за кмет е един, както информира по-рано днес.  

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
В Силистренско зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, мотопеди, мотоциклети и велосипеди. За миналата седмица те са 21, съобщиха на брифинг ...
Мъж от Вълчедръм е загинал при пожар в дома си
Самотно живеещ 62-годишен мъж от град Вълчедръм, област Монтана, е загинал при пожар дома си, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. На 20 октомври в 23:58 часа в Районн ...
В Сливен пристигнаха бюлетините за изборите за Народно събрание на 27 октомври
В Сливен пристигнаха бюлетините за изборите за Народно събрание на 27 октомври, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Бюлетините за 21-ви избирателен район &nda ...
Общинският съвет даде съгласие Община Видин да кандидатства с проект за изграждане на зелена инфраструктура по програма „Околна среда“
Общинският съвет даде съгласие на заседанието си днес Община Видин да кандидатства с проект за изграждане на зелена инфраструктура по програма „Околна среда“. Проектнот ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 06:11 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1722
България

Полицейска операция с акцент върху невръчените наказателни постановления и електронни фишове започна в област Кърджали

На територията на област Кърджали започна нова специализирана полицейска операция, в която освен за спазване на скоростните режими, употреба на алкохол и наркотици, ще се акцентира върху невръчените наказателни постановления и електронни фишове.Той обясни, че при спиране на автомобил за проверка, водачът ще бъде проверяван и за това дали има наказателни постановления и фишове и при наличие на такива, ще му бъдат връчвани.

| 21 Октомври 2024, 16:29 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Полицейска операция с акцент върху невръчените наказателни постановления и електронни фишове започна в област Кърджали
Полицейска операция с акцент върху невръчените наказателни постановления и електронни фишове започна в област Кърджали
Снимка © БТА

На територията на област Кърджали започна нова специализирана полицейска операция, в която освен за спазване на скоростните режими, употреба на алкохол и наркотици, ще се акцентира върху невръчените наказателни постановления и електронни фишове. Това каза пред журналисти началникът на сектор „Пътна полиция“ главен инспектор Николай Дачев.

Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“. Отличието беше връчено на проф. Токмакова от д-р Николай Брънзалов, председател на Българския лекарски съюз по време на официална церемония в Националния исторически музей.

Проф. Токмакова е началник на отделение към Кардиологична клиника в УМБАЛ „Св. Георги“ - Пловдив и заместник-ректор по научно-изследователската дейност в Медицински университет - Пловдив.

Благодаря за изключително високата чест, това е огромно признание, каза проф. Токмакова. Тя благодари на своя баща, на учителите си в България и в чужбина, на колегите си и на семейството си. Посвещавам наградата на моите колеги, каза още тя.

Проф. Токмакова завършва Медицински университет (МУ) - Пловдив през 1995 година. Започва работа като докторант към секция „Кардиология“ във висшето училище през

ВСС гласува декларация, свързана с избора на главен прокурор и председател на Върховния административен съд (ВАС). 

Призивите да бъде спряна процедурата за избор на председател на Върховния административен съд (ВАС) и главен прокурор са призив Висшият съдебен съвет (ВСС) да наруши Конституцията, което е недопустимо, пише в документа, представен от представляващия ВСС Боян Магдалинчев в началото на днешното заседание на пленума на Съвета.

Тези искания са демонстрация на правен нихилизъм и двоен стандарт. Усещането за беззаконие не трябва да се мултиплицира във всяка част от обществото, пише в документа.

Неуспехът на неслучилата се съдебна реформа не може да бъде вменен на ВСС. Съветът се третира като необходим грешник за провалянето на съдебната реформа, се посочва в проектодекларацията. С документа се отправя апел да не се минават границите на допустимото и и

С тържествена церемония и спортен празник беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото село Дивотино. По този повод бе открита и паметна морена, на която е изписана историята на изграждането на съоръжението.

Бившият ръководител на тогавашното спортно дружество "Миньор", краевед и автор на множество издания на спортна тематика – Цветан Любомиров е бил в основата на идеята - комплексът в с. Дивотино да бъде построен. Днес той беше инициатор на празника и на издигането на морената, която е поставена със средства на дарители, уточни Любомиров.

Той допълни, че са останали пари, които ще бъдат предостави за ново благородно дело, да бъде възстановено килийното училище в селото, което се намира в близост до манастира „Св. св. Петър и Павел“.

"На герба на населеното място е изобразено светото място, което е съградено

"Иска ми се да се работи в посока грижа за хората – как живеят и какви работни заплати получават. Това, според мен, трябва да е водещо в управлението на общината и ще се стремим със следващия бюджет да го направим". Това каза кметът на Дупница Първан Дангов.

На днешния ден община Дупница отбелязва празника си, който съвпада с църковния празник на Йоан Рилски Чудотворец. Той се отбелязва с решение на Общинския съвет от 23 март 1995 година. По този повод разговаря с кмета на общината Първан Дангов.

Той изтъкна, че в края на годината парите не достигат доникъде, но посочи, че подписаните споразумения по националната програма, която се финансира от държавния бюджет през тази година за община Дупница, са за около 15 милиона лева. Очаквам до края на годината да разпишем договори за още 15 милиона лв., каза още Дангов. Той уточни, че в първата група на финансирането е з

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе съставиха акт за установяване на административно нарушение на „Линамар Лайт Металс Русе“ ЕООД, съобщи днес експертът по „Връзки с обществеността“ в екоинспекцията Рени Петрова. 

Тя уточни, че е установено нарушено условие в комплексното разрешително на дружеството, като е допуснато разпространение на миризми, извън производствената площадка, установено в началото на октомври.

Актът е предявен писмено на оператора, поради липса на законов представител на фирмата, но в присъствието на трима податели на сигнала и служител на екоинспекцията. 

На 2 октомври, дежурен екип, назначен със заповед на директора на екоинспекцията Дауд Ибрям, е извършил  обход в Източна промишлена зона. В 19:40 ч. експертите на РИОСВ – Русе са потвърдили наличието на характ

Той обясни, че при спиране на автомобил за проверка, водачът ще бъде проверяван и за това дали има наказателни постановления и фишове и при наличие на такива, ще му бъдат връчвани. На проверка ще подлежат и пътниците, които също ще бъдат проверявани за влезли в сила неплатени глоби.

Пред медиите гл. инсп. Дачев отчете резултатите от предходната специализирана операция, акцентираща върху водачите на мотоциклети, мотопеди, велосипеди, индивидуални електрически превозни средства. Проверени са били 127 водачи, използвали такъв начин на придвижване. За констатираните нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени пет акта и един фиш. От проверените 29 пешеходци, един е установен да пресича неправилно и му е съставен фиш.

Главен инспектор Дачев отчете също, че броят на произшествията е намалял три пъти, като за изтеклата седмица те са четири, с един леко пострадал.

На територията на цялата област Кърджали са проверени 2800 моторни превозни средства и 3217 души. Установени са 889 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които са съставени 162 акта и 727 фиша. Заснети са 1056 клипа за превишена скорост, за които ще бъдат издадени електронни фишове.

Полицията в Добрич разкри извършителите на въоръжен грабеж на бензиностанция в Добрич. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Добрич.

Криминалното деяние е извършено на  1 септември т.г. От полицията посочват, че около 4:35 сутринта е получено съобщение от частна охранителна фирма за задействан паникбутон от обекта. Екипите на място установяват, че маскиран мъж, чрез използване на огнестрелно оръжие, заплаха и нанасяне на удар на служител на бензиностанцията, отнема сума пари, представляваща оборотни средства. Пострадалият е на 57 години и е с разкъсно-контузна рана на главата, тъй като извършителят го ударил с пистолета в тила.  

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия са установени извършителят и негов помагач.

С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани двама мъже, единият

По случай 180 години от построяването на храм „Св. Николай Чудотворец“ в Дупница, днес ще бъде отслужена Патриаршеска света литургия, предстоявана от Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Даниил, съобщиха от храма.  

Началото на богослужението е от  08:00 часа, а в 09:00 патриархът ще бъде посрещнат в църквата.

Реставрираната църква беше открита през април миналата година. Това е най-старият храм в  Дупница. Той е архитектурно-строителен и художествен паметник на културата, основан в началото на 17 век и престроен през 1844 г., съобщават от църковното настоятелство. Църквата се възражда след повече от половинвековно занемаряване, посочват оттам и допълват, че в средата на миналия век е превърната в „гробищна“, а през 80-те години в нея са се служили само опела. 

В резултат на запустяване, уни

Близо 20 процента е избирателната активност в община Омуртаг към 12:30 часа. До секционните избирателни комисии в региона са отишли 4 134 души от имащите право на глас на новите избори за кмет. Това е са 19,81 процента, посочи Семра Ереджебова – член на Общинската избирателна комисия (ОИК)  .

До момента в ОИК няма регистрирани сигнали и жалби. Изборният ден преминава в спокойна обстановка. Няма информация за повредени машите. На тези избори с машини може да се гласува в 28 секции - 11 СИК в града, а останалите - в селата на общината.

За провеждането на извънредните избори в община Омуртаг са сформирани 57 СИК. В изборния процес в комисии и наблюдатели, са ангажирани около 470 души. 

Фирмите, които използват изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза днес проф. Андрияна Андреева, юрист и областен управител на Варна. Тя бе сред докладчиците на националната научна конференция "Правото и бизнесът в съвременното общество". Организатор на форума е катедра „Правни науки“ към Икономическия университет в крайморския град. Във фокуса на конференцията бяха развитието на частното и публичното право за усъвършенстването на бизнеса и влиянието на дигитализацията върху обществените отношения.

За използването на изкуствения интелект (ИИ) на европейско ниво са заложени изисквания не само като законодателни мерки, но и като етични норми, които да регулират ИИ в трудовите отношения, посочи Андреева. По думите е нужно въвеждането на принципи за защита на работниците и служителите от дискриминация. Работодателите трябва да гаран

Избирателната активност в село Висока поляна, община Хитрино, където се провеждат частични избори за кмет, е 22,96 процента към 17:30 часа. Право на вот днес имат 331 жители на населеното място. Това съобщават от Общинската избирателни комисия в Хитрино на интернет страницата си. 

Секцията, в която се провежда гласуването, тази сутрин е отворена навреме и е в пълен състав.

В селото, с население около 350 души, кандидатът за кмет е един, както информира по-рано днес.  

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Мъж от Вълчедръм е загинал при пожар в дома си
В Сливен пристигнаха бюлетините за изборите за Народно събрание на 27 октомври
Общинският съвет даде съгласие Община Видин да кандидатства с проект за изграждане на зелена инфраструктура по програма „Околна среда“
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.