Начало Сфера Движението на места в Сандански ще бъде ограничено заради подмяна на светофарната уредба
1399
България

Движението на места в Сандански ще бъде ограничено заради подмяна на светофарната уредба

Движението на места в Сандански ще бъде ограничено заради подмяна на светофарната уредба.Това съобщиха от Общината в Сандански.

| 21 Октомври 2024, 16:40 ч.
Движението на места в Сандански ще бъде ограничено заради подмяна на светофарната уредба
Движението на места в Сандански ще бъде ограничено заради подмяна на светофарната уредба
Снимка © Владимир Шоков

Движението на места в Сандански ще бъде ограничено заради подмяна на светофарната уредба. Това съобщиха от Общината в Сандански. Подмяната ще започне утре и ще се извършва на етапи. 

Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския червен кръст (БЧК). Времето е ясно, тихо и слънчево. 

Не е имало инциденти с туристи, посочиха от ПСС.

От Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) информираха, че в планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб източен, по високите части – умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра - около 8°.

Общинските съветници в Георги Дамяново, център на едноименната община в област Монтана, гласуваха на своя сесия решение за поемане на общински дълг за осигуряване на финансиране за изпълнение на проект „Рехабилитация на общински път „MON 2113  /III – 1024, Георги Дамяново – Говежда – Копиловци“. 

Проектът предвижда основен ремонт на участък с дължина около 2400 метра от общински път между трите села в общината. Той е на стойност 2,77 милиона лева с ДДС и се финансира от Програмата за развитие на селските райони на ЕС чрез Държавен фонд „Земеделие“. Общината вече работи по изпълнението на този проект, като е получила от фонда авансово 50 процента от средствата, а останалата част трябва да осигури сама, докато фондът верифицира изпълнението на дейностите по проекта и възстанови сумата. Проектът се финансира 100 процента бе

Отворена за кандидатстване е процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „За по-добро бъдеще“ по Програма „Храни и основно материално подпомагане“ (2021-2027), се посочва в съобщение на представителната фейсбук страница „Подкрепа за теб“. Целта на инициативата е материална подкрепа чрез пакети с продукти, предназначени за новородени деца от целевите групи, допълнена със съпътстващи мерки за повишаване на тяхното благосъстояние и в подкрепа на тяхното социално включване.

Предвидено е пакетите да се предоставят за новородени деца от бедни семейства, деца, при които е установен риск от изоставяне - деца настанени в приемни семейства, деца на родители, жертви на насилие. Процедурата е с конкретен бенефициент Агенцията за социално подпомагане (АСП). По нея асоциирани партньори на кандидата могат да бъдат всички общини по сми

Митнически служители установиха недекларирани две надуваеми лодки при проверка на товарен микробус в района на граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост 2“ при Видин - Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

От там уточниха, че около 19:00 ч. на 17 октомври в района на граничния пункт митническите инспектори са спрели за проверка товарен микробус, пътуващ за Белгия. Автомобилът е селектиран за проверка, при която служителите са забелязали два големи полиетиленови пакета върху ремаркето, за които водачът – български гражданин, твърди, че са платнище-навес. При отварянето им митничарите са установили две сгънати надуваеми лодки. Шофьорът е заявил, че не разполага с документи за тях, защото това е багаж на друго лице – турски гражданин, който е трябвало да разтовари в Германия. Превозното средство е съпроводено до Митническо бюро - Вид

Пожар е избухнал в офиса на партия „Величие“ във Варна, който се намира в централната част на града, съобщиха от полицията.

Сигналът за инцидента е подаден малко след 3:40 часа тази сутрин. На място веднага са били изпратени два противопожарни екипа, които са потушили огъня. Нанесени са материални щети. Пострадали хора няма, уточниха от полицията .

Изясняват се причините за пожара, като се работи по различни версии.

В 9:00 ще започне смяна на светофара на кръстовището на улиците "Сердика" и "Стефан Стамболов". До приключването на монтажа на новата светофарна уредба движението на автомобили ще бъде затруднено и регулирано, уточниха от Общината.

Оттам призоваха водачите на моторни превозни средства да шофират с повишено внимание и със съобразена скорост. 

Международният панаир в Пловдив ще посрещне над 70 водещи компании от зоо-индустрията, които ще се включат като изложители в рамките на тридневното събитие Plovdiv Zoo Expo 2024. Изложението ще се проведе на 18, 19 и 20 октомври и ще обедини разнообразен набор от бизнеси в сферата на грижата и продуктите за домашните любимци, включително борси и магазини за домашни любимци, дистрибутори, коафьори, ветеринарни лекари, производители на храни и лакомства и други.

Първият ден от събитието, петък, е посветен на бизнес срещи на хора от индустрията, които ще представят своите иновативни идеи и предложения в конкретни области. На място ще бъдат разположени щандове на разнообразни магазини за домашни любимци, представители на реномирани ветеринарни клиники, водещи производители в сферата на храната за домашни любимци, както и професионални фризьорски услуги от квалифицирани експерти - г

Към 17:30 часа активността на частичните местни избори в два от районите във Варна е малко над осем процента, съобщиха от Общинската избирателна комисия. В „Одесос“ за кмет са гласували 8,12 на сто от гласоподавателите. В „Приморски“ активността е 8,44 процента.

Днес в двата района са отворени 201 секции. До частичните местни избори във Варна се стигна, след като през февруари Общинската избирателна комисия прекрати предсрочно пълномощията на избраните за кметове Цветнен Цветков и Николай Желязков. За провеждането на днешния вот от общинския бюджет бяха заделени 1,4 милиона лева.

В Стралджа вече функционира Младежки парламент. След избори в училищата в града, са излъчени двадесет и трима "депутати". Първото заседание на Младежкия парламент се състоя в залата, в която заседава Общинският съвет, съобщи в социалните мрежи заместник-кметът на община Стралджа Гроздан Иванов. 

Инициативата за сформирането на Младежкия парламент е на неправителствената организация "Заедно с теб - Стралджа" и на Община Стралджа. Целта е да се вземат предвид идеите на децата и младите хора за превръщането на града в още по-добро място за живеене, както и да се оформят лидерски качества у тях, посочва Иванов.

Предстои втора сесия на Младежкия парламент в Стралджа, на която ще бъдат избрани председател и заместник-председатели.

Родители на ученици от Профилирана гимназия с интензивно изучаване на румънски език "Михай Еминеску" протестираха днес пред Румънското посолство в София срещу преместването на учебното заведение.

Румънската гимназия е държавно училище, на подчинение на Министерството на образованието, основано през 1999 г. по силата на двустранна спогодба между България и Румъния. По същото време в Букурещ се разкрива българската гимназия "Христо Ботев", в която се изучава и български език, пише на сайта на училището. В момента гимназията в София се намира в сградата на 29-то СУ "Кузман Шапкарев", но договорът за ползване, подписан между двете училища през 2015 г. изтича догодина, обясни Ганета Николова, майка на ученик от Румънската гимназия. Тя каза, че преди дни родителите са научили, че през февруари догодина предстои преместване в сграда в ж.к. "Свобода" на бул. "Рожен" 25. Там преди годи

Шуменец на 36 години, произвеждал и държал с цел разпространение марихуана, е осъден на една година „лишаване от свобода“, чието изтърпяване се отлага за срок от три години. В.Р. ще трябва да заплати глоба в размер на 2500 лева, като и разходите, направени за изготвянето на експертизите по делото в размер на около 1140 лева. Това съобщиха днес от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. 

Оттам отбелязват, че мъжът е признат за виновен по обвинение на Окръжната прокуратура в Шумен за това, че без надлежно разрешително, произвел наркотични вещества и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества в продължителен период от време, което е престъпление по чл. 354а, ал. 1, във връзка с чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.  

На 11 април 2024 година мъжът е задържан от органите на реда, след като в имот, използван от него в село З

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия. Той е във връзка със заповед на областния управител на град Добрич Румен ...
Вертолетно летище ще бъде изградено на територията на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" в Габрово
Болнично вертолетно летище ще бъде изградено на територията на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Д-р Тота Венкова" АД в Габрово. Това съобщиха от пресцентъра на ле ...
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана. Задържан за срок до 72 часа е 28-годишен мъж от Попово, многократно осъждан за различни ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 05:55 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1399
България

Движението на места в Сандански ще бъде ограничено заради подмяна на светофарната уредба

Движението на места в Сандански ще бъде ограничено заради подмяна на светофарната уредба.Това съобщиха от Общината в Сандански.

| 21 Октомври 2024, 16:40 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Движението на места в Сандански ще бъде ограничено заради подмяна на светофарната уредба
Движението на места в Сандански ще бъде ограничено заради подмяна на светофарната уредба
Снимка © Владимир Шоков

Движението на места в Сандански ще бъде ограничено заради подмяна на светофарната уредба. Това съобщиха от Общината в Сандански. Подмяната ще започне утре и ще се извършва на етапи. 

Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския червен кръст (БЧК). Времето е ясно, тихо и слънчево. 

Не е имало инциденти с туристи, посочиха от ПСС.

От Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) информираха, че в планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб източен, по високите части – умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра - около 8°.

Общинските съветници в Георги Дамяново, център на едноименната община в област Монтана, гласуваха на своя сесия решение за поемане на общински дълг за осигуряване на финансиране за изпълнение на проект „Рехабилитация на общински път „MON 2113  /III – 1024, Георги Дамяново – Говежда – Копиловци“. 

Проектът предвижда основен ремонт на участък с дължина около 2400 метра от общински път между трите села в общината. Той е на стойност 2,77 милиона лева с ДДС и се финансира от Програмата за развитие на селските райони на ЕС чрез Държавен фонд „Земеделие“. Общината вече работи по изпълнението на този проект, като е получила от фонда авансово 50 процента от средствата, а останалата част трябва да осигури сама, докато фондът верифицира изпълнението на дейностите по проекта и възстанови сумата. Проектът се финансира 100 процента бе

Отворена за кандидатстване е процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „За по-добро бъдеще“ по Програма „Храни и основно материално подпомагане“ (2021-2027), се посочва в съобщение на представителната фейсбук страница „Подкрепа за теб“. Целта на инициативата е материална подкрепа чрез пакети с продукти, предназначени за новородени деца от целевите групи, допълнена със съпътстващи мерки за повишаване на тяхното благосъстояние и в подкрепа на тяхното социално включване.

Предвидено е пакетите да се предоставят за новородени деца от бедни семейства, деца, при които е установен риск от изоставяне - деца настанени в приемни семейства, деца на родители, жертви на насилие. Процедурата е с конкретен бенефициент Агенцията за социално подпомагане (АСП). По нея асоциирани партньори на кандидата могат да бъдат всички общини по сми

Митнически служители установиха недекларирани две надуваеми лодки при проверка на товарен микробус в района на граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост 2“ при Видин - Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

От там уточниха, че около 19:00 ч. на 17 октомври в района на граничния пункт митническите инспектори са спрели за проверка товарен микробус, пътуващ за Белгия. Автомобилът е селектиран за проверка, при която служителите са забелязали два големи полиетиленови пакета върху ремаркето, за които водачът – български гражданин, твърди, че са платнище-навес. При отварянето им митничарите са установили две сгънати надуваеми лодки. Шофьорът е заявил, че не разполага с документи за тях, защото това е багаж на друго лице – турски гражданин, който е трябвало да разтовари в Германия. Превозното средство е съпроводено до Митническо бюро - Вид

Пожар е избухнал в офиса на партия „Величие“ във Варна, който се намира в централната част на града, съобщиха от полицията.

Сигналът за инцидента е подаден малко след 3:40 часа тази сутрин. На място веднага са били изпратени два противопожарни екипа, които са потушили огъня. Нанесени са материални щети. Пострадали хора няма, уточниха от полицията .

Изясняват се причините за пожара, като се работи по различни версии.

В 9:00 ще започне смяна на светофара на кръстовището на улиците "Сердика" и "Стефан Стамболов". До приключването на монтажа на новата светофарна уредба движението на автомобили ще бъде затруднено и регулирано, уточниха от Общината.

Оттам призоваха водачите на моторни превозни средства да шофират с повишено внимание и със съобразена скорост. 

Международният панаир в Пловдив ще посрещне над 70 водещи компании от зоо-индустрията, които ще се включат като изложители в рамките на тридневното събитие Plovdiv Zoo Expo 2024. Изложението ще се проведе на 18, 19 и 20 октомври и ще обедини разнообразен набор от бизнеси в сферата на грижата и продуктите за домашните любимци, включително борси и магазини за домашни любимци, дистрибутори, коафьори, ветеринарни лекари, производители на храни и лакомства и други.

Първият ден от събитието, петък, е посветен на бизнес срещи на хора от индустрията, които ще представят своите иновативни идеи и предложения в конкретни области. На място ще бъдат разположени щандове на разнообразни магазини за домашни любимци, представители на реномирани ветеринарни клиники, водещи производители в сферата на храната за домашни любимци, както и професионални фризьорски услуги от квалифицирани експерти - г

Към 17:30 часа активността на частичните местни избори в два от районите във Варна е малко над осем процента, съобщиха от Общинската избирателна комисия. В „Одесос“ за кмет са гласували 8,12 на сто от гласоподавателите. В „Приморски“ активността е 8,44 процента.

Днес в двата района са отворени 201 секции. До частичните местни избори във Варна се стигна, след като през февруари Общинската избирателна комисия прекрати предсрочно пълномощията на избраните за кметове Цветнен Цветков и Николай Желязков. За провеждането на днешния вот от общинския бюджет бяха заделени 1,4 милиона лева.

В Стралджа вече функционира Младежки парламент. След избори в училищата в града, са излъчени двадесет и трима "депутати". Първото заседание на Младежкия парламент се състоя в залата, в която заседава Общинският съвет, съобщи в социалните мрежи заместник-кметът на община Стралджа Гроздан Иванов. 

Инициативата за сформирането на Младежкия парламент е на неправителствената организация "Заедно с теб - Стралджа" и на Община Стралджа. Целта е да се вземат предвид идеите на децата и младите хора за превръщането на града в още по-добро място за живеене, както и да се оформят лидерски качества у тях, посочва Иванов.

Предстои втора сесия на Младежкия парламент в Стралджа, на която ще бъдат избрани председател и заместник-председатели.

Родители на ученици от Профилирана гимназия с интензивно изучаване на румънски език "Михай Еминеску" протестираха днес пред Румънското посолство в София срещу преместването на учебното заведение.

Румънската гимназия е държавно училище, на подчинение на Министерството на образованието, основано през 1999 г. по силата на двустранна спогодба между България и Румъния. По същото време в Букурещ се разкрива българската гимназия "Христо Ботев", в която се изучава и български език, пише на сайта на училището. В момента гимназията в София се намира в сградата на 29-то СУ "Кузман Шапкарев", но договорът за ползване, подписан между двете училища през 2015 г. изтича догодина, обясни Ганета Николова, майка на ученик от Румънската гимназия. Тя каза, че преди дни родителите са научили, че през февруари догодина предстои преместване в сграда в ж.к. "Свобода" на бул. "Рожен" 25. Там преди годи

Шуменец на 36 години, произвеждал и държал с цел разпространение марихуана, е осъден на една година „лишаване от свобода“, чието изтърпяване се отлага за срок от три години. В.Р. ще трябва да заплати глоба в размер на 2500 лева, като и разходите, направени за изготвянето на експертизите по делото в размер на около 1140 лева. Това съобщиха днес от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. 

Оттам отбелязват, че мъжът е признат за виновен по обвинение на Окръжната прокуратура в Шумен за това, че без надлежно разрешително, произвел наркотични вещества и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества в продължителен период от време, което е престъпление по чл. 354а, ал. 1, във връзка с чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.  

На 11 април 2024 година мъжът е задържан от органите на реда, след като в имот, използван от него в село З

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Вертолетно летище ще бъде изградено на територията на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" в Габрово
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.