Начало Сфера Пожарът в цех за ядки в промишлената зона на Карнобат е потушен
1587
България

Пожарът в цех за ядки в промишлената зона на Карнобат е потушен

Пожарът в цех за ядки в промишлената зона на Карнобат е потушен.Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

| 21 Октомври 2024, 16:38 ч.
Пожарът в цех за ядки в промишлената зона на Карнобат е потушен
Пожарът в цех за ядки в промишлената зона на Карнобат е потушен
Снимка © ОДМВР-Бургас

Пожарът в цех за ядки в промишлената зона на Карнобат е потушен. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас. Към този момент на място остават четири противопожарни автомобила и огнеборци.

Общо 51 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" на МВР. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. Пожарникарите са реагирали на 91 сигнала за произшествия. 

С преки материални щети са възникнали 11 пожара, от които един в жилищна сграда, шест в транспортни средства и други.

Без нанесени материални щети са възникнали 40 пожара, от които 18 в сухи треви, горска постеля и храсти, два в стърнища, 14 в отпадъци и други.

Извършени са 34 спасителни дейности и помощни операции, от които седем при катастрофи в транспортни средства, два битови или промишлени инцидента и 25 за оказване на техническа помощ. 

Регистриране са шест лъжливи повиквания.

При пожарите няма загинали и пострадали. 

През изминалото денонощие полицията е установила общо 24 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, а 15- под въздействие на наркотици, сочат междинни резултати на МВР от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. 

Общо 16 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а 8 са управлявалите с над 1,2 на 1000, трима са отказали тестване. Други двама са отказали да бъдат тествани за наркотични вещества. 

В рамките на разпоредената специализирана  полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 14 490 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 16 595 водачи и пътници. Съставени са 4375 фиша и 893 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози

През нощта ще бъде ясно. Вятърът в много райони в Западна и Централна България ще отслабне и стихне, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). На места сутринта ще има слана, а в котловините и поречията - мъгла. Минималните температури в повечето места ще са между минус 2° и 3°, по Черноморието до 6°- 8°, за София – около 0°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца. През деня ще се понижава, но ще остане по-високо от средната стойност.

Утре ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България - временно силен от север. Максималните температури ще са между 12° и 17°, в София: 15°-16°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13° и 15°. Температурата на морската

Изборният ден в общините Хитрино и Венец за кметове на населените места Висока поляна и Ясенково е приключил без произшествия и нарушения на обществения ред, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен.

Изборите за кмет на село Висока поляна приключиха в 20:00 ч., сочи решение на Общинската избирателна комисия в Хитрино. Гласували са 23,56 процента от имащите право, съобщават от Общинската избирателна комисия в Хитрино на своя сайт.

В 20:00 ч. е приключил изборният ден с. Ясенково, според решение на Общинската избирателна комисия във Венец.

Както съобщихме, в село Висока поляна, община Хитрино, което е с население от около 350 души, кандидатът за кмет беше един. 

В с. Ясенково, където право на глас имаха 2038 жители на населеното място, гласуването се проведе в четири изборни секции, от които една подвижна. 

Мащабите на трафика на хора стават все по-големи всяка година. Това каза пред журналисти Даниела Савеклиева, секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора, по повод предстоящия „Поход за свободата“, който ще се състои на 19 октомври в София.

В България за 2023 г. жертвите на трафик на хора са 89, а от началото на 2024 г. са 55. Но това са само формално идентифицираните жертви – тези, които са предприели правни действия срещу престъпниците, обясни Савеклиева. Тя подчерта обаче, че голяма част от пострадалите отказват да предприемат правни действия и не влизат в статистиката, но мащабите са по-големи.

В Европейския съюз всяка година има около 7000 жертви на трафика на хора. Ако преди засегнатите са били социално слаби или безработни хора, сега, чрез социалните мрежи, всеки може да се стане жертва, обясни Савеклиева. По думите й трафикът на х

Причините за възникването на пламъците все още се установяват. Няма данни да пострадали хора. 

Пожарът възникна рано тази сутрин. За борба с пламъците бяха изпратени екипи на противопожарните служби от Карнобат, Айтос и Бургас. 

Около 3 процента е активността и в двата района във Варна, където днес се провеждат частични местни избори, съобщиха от Общинската избирателна комисия в града. Данните са към 12:30 часа.

В „Приморски“ до урните са отишли близо 3,2 на сто от избирателите. В „Одесос“ активността е 2,86 процента.

От ОИК уточниха, че до момента няма подадени сигнали за нарушения на избирателния процес. И в двата района има повредени машини и тези секционни комисии са преминали към гласуване на хартия.

Днес в двата района са отворени 201 секции, като в 198 от тях има възможност за машинно гласуване. До частичните местни избори във Варна се стигна, след като през февруари Общинската избирателна комисия прекрати предсрочно пълномощията на избраните за кметове Цветнен Цветков и Николай Желязков. За провеждането на днешния вот от общинския бюджет бяха заделени 1,4 м

С концерт на група „Молец“ приключи мирното шествие срещу трафика на хора с цел трудова и сексуална експлоатация в София. Организатори на международната инициатива „Поход за свобода“, която се провежда у нас от 2014 г., са „Кампания А21“. Поводът е Европейският ден за борба с трафика на хора – 18 октомври. На сцената пред Народния театър „Иван Вазов“ участие взеха още Ернесто Венесуела, Крисия Тодорова и Детска вокална група „Бонбон“. 

„Походът за свобода“ е едно много мощно оръжие, което ни обединява с ясното послание, че трафикът на хора, което е съвременното робство, не трябва да бъде толерирано, каза Моника Николова, изпълнителен директор на „Кампания А21“. „Изпълнена съм с надежда, че виждам толкова много млади хора, които дават гласност на този проблем. Свободата е основно

Перник чества своя празник днес. Това е денят, в който църквата почита Св. Иван Рилски. През 1903 година управата на "Мини Перник" със съгласието на тогавашното министерство на търговията, утвърждава светеца от Рила за небесен покровител на миньорите, а през 1994 година с решение на местния Общински съвет 19 октомври е обявен за Ден на града.

В 9:00ч. празничният ден започна със света литургия в църквата "Св. Иван Рилски", в която се съхранява частица от мощите на светеца. Малко по -късно на официална церемония кметът Станислав Владимиров поздрави перничани с думите:„Днес Перник празнува, въпреки всички трудности в международен и вътрешен план, въпреки цялата нестабилност.  Ние, перничани, винаги, когато има изпитания, сме показвали, че заедно, като едно семейство, можем да преодолеем всичко. Показахме го и в последните години, изпитахме не една трудности и кризи, но

Станциите за качеството на въздуха измерват съгласно европейските стандарти и е невъзможно да се манипулират резултатите, тъй като те са криптирани. Това обясни по bTV служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров. 

Качеството на атмосферния въздух в страната и част от София значително се подобрява с годините. Нямаме показатели, които да са извън допустимите норми, отбеляза той. 

Димитров обясни, че станциите се поставят на база на Наредба 12 , екологичното законодателство и директивите на ЕС. Поставени са на определените места на база на изготвен доклад от работна група, съставена от представители на министерството, на Изпълнителната агенция по околната среда, съответния РИОС и община, която се базира на възможността и подходящите места къде биха могли да се сложат такива съоръжения, тъй като те имат специфични изисквания, посочи той. 

Нелис Реджеб е новият председател на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Омуртаг. Тя е назначена на поста с решение на Централната избирателна комисия от 16 октомври 2024 г. Реджеб поема поста от дългогодишния председател на ОИК – Омуртаг Мина Илиева.

Нелис Реджеб е на 27 години. Работи в Многопрофилната болница за активно лечение в града. По професия е акушер в Акушеро-гинекологичното отделение на здравното заведение. Има завършена бакалавърска степен по „Здравни грижи“ и магистратура - специалност „Психология“, каза Реджеб .

Мина Илиева е подала заявление за освобождаване по лични причини. тя припомни, че е председател на ОИК – Омуртаг от 2019 г. до момента. 

Със същото решение ЦИК освобождава и заместник-председателя на ОИК – Омуртаг Валентин Попов. Към днешна дата не е постъпило предложение за неговата позиция

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия. Той е във връзка със заповед на областния управител на град Добрич Румен ...
Вертолетно летище ще бъде изградено на територията на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" в Габрово
Болнично вертолетно летище ще бъде изградено на територията на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Д-р Тота Венкова" АД в Габрово. Това съобщиха от пресцентъра на ле ...
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана. Задържан за срок до 72 часа е 28-годишен мъж от Попово, многократно осъждан за различни ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 05:55 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1587
България

Пожарът в цех за ядки в промишлената зона на Карнобат е потушен

Пожарът в цех за ядки в промишлената зона на Карнобат е потушен.Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

| 21 Октомври 2024, 16:38 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Пожарът в цех за ядки в промишлената зона на Карнобат е потушен
Пожарът в цех за ядки в промишлената зона на Карнобат е потушен
Снимка © ОДМВР-Бургас

Пожарът в цех за ядки в промишлената зона на Карнобат е потушен. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас. Към този момент на място остават четири противопожарни автомобила и огнеборци.

Общо 51 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" на МВР. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. Пожарникарите са реагирали на 91 сигнала за произшествия. 

С преки материални щети са възникнали 11 пожара, от които един в жилищна сграда, шест в транспортни средства и други.

Без нанесени материални щети са възникнали 40 пожара, от които 18 в сухи треви, горска постеля и храсти, два в стърнища, 14 в отпадъци и други.

Извършени са 34 спасителни дейности и помощни операции, от които седем при катастрофи в транспортни средства, два битови или промишлени инцидента и 25 за оказване на техническа помощ. 

Регистриране са шест лъжливи повиквания.

При пожарите няма загинали и пострадали. 

През изминалото денонощие полицията е установила общо 24 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, а 15- под въздействие на наркотици, сочат междинни резултати на МВР от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. 

Общо 16 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а 8 са управлявалите с над 1,2 на 1000, трима са отказали тестване. Други двама са отказали да бъдат тествани за наркотични вещества. 

В рамките на разпоредената специализирана  полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 14 490 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 16 595 водачи и пътници. Съставени са 4375 фиша и 893 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози

През нощта ще бъде ясно. Вятърът в много райони в Западна и Централна България ще отслабне и стихне, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). На места сутринта ще има слана, а в котловините и поречията - мъгла. Минималните температури в повечето места ще са между минус 2° и 3°, по Черноморието до 6°- 8°, за София – около 0°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца. През деня ще се понижава, но ще остане по-високо от средната стойност.

Утре ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България - временно силен от север. Максималните температури ще са между 12° и 17°, в София: 15°-16°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13° и 15°. Температурата на морската

Изборният ден в общините Хитрино и Венец за кметове на населените места Висока поляна и Ясенково е приключил без произшествия и нарушения на обществения ред, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен.

Изборите за кмет на село Висока поляна приключиха в 20:00 ч., сочи решение на Общинската избирателна комисия в Хитрино. Гласували са 23,56 процента от имащите право, съобщават от Общинската избирателна комисия в Хитрино на своя сайт.

В 20:00 ч. е приключил изборният ден с. Ясенково, според решение на Общинската избирателна комисия във Венец.

Както съобщихме, в село Висока поляна, община Хитрино, което е с население от около 350 души, кандидатът за кмет беше един. 

В с. Ясенково, където право на глас имаха 2038 жители на населеното място, гласуването се проведе в четири изборни секции, от които една подвижна. 

Мащабите на трафика на хора стават все по-големи всяка година. Това каза пред журналисти Даниела Савеклиева, секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора, по повод предстоящия „Поход за свободата“, който ще се състои на 19 октомври в София.

В България за 2023 г. жертвите на трафик на хора са 89, а от началото на 2024 г. са 55. Но това са само формално идентифицираните жертви – тези, които са предприели правни действия срещу престъпниците, обясни Савеклиева. Тя подчерта обаче, че голяма част от пострадалите отказват да предприемат правни действия и не влизат в статистиката, но мащабите са по-големи.

В Европейския съюз всяка година има около 7000 жертви на трафика на хора. Ако преди засегнатите са били социално слаби или безработни хора, сега, чрез социалните мрежи, всеки може да се стане жертва, обясни Савеклиева. По думите й трафикът на х

Причините за възникването на пламъците все още се установяват. Няма данни да пострадали хора. 

Пожарът възникна рано тази сутрин. За борба с пламъците бяха изпратени екипи на противопожарните служби от Карнобат, Айтос и Бургас. 

Около 3 процента е активността и в двата района във Варна, където днес се провеждат частични местни избори, съобщиха от Общинската избирателна комисия в града. Данните са към 12:30 часа.

В „Приморски“ до урните са отишли близо 3,2 на сто от избирателите. В „Одесос“ активността е 2,86 процента.

От ОИК уточниха, че до момента няма подадени сигнали за нарушения на избирателния процес. И в двата района има повредени машини и тези секционни комисии са преминали към гласуване на хартия.

Днес в двата района са отворени 201 секции, като в 198 от тях има възможност за машинно гласуване. До частичните местни избори във Варна се стигна, след като през февруари Общинската избирателна комисия прекрати предсрочно пълномощията на избраните за кметове Цветнен Цветков и Николай Желязков. За провеждането на днешния вот от общинския бюджет бяха заделени 1,4 м

С концерт на група „Молец“ приключи мирното шествие срещу трафика на хора с цел трудова и сексуална експлоатация в София. Организатори на международната инициатива „Поход за свобода“, която се провежда у нас от 2014 г., са „Кампания А21“. Поводът е Европейският ден за борба с трафика на хора – 18 октомври. На сцената пред Народния театър „Иван Вазов“ участие взеха още Ернесто Венесуела, Крисия Тодорова и Детска вокална група „Бонбон“. 

„Походът за свобода“ е едно много мощно оръжие, което ни обединява с ясното послание, че трафикът на хора, което е съвременното робство, не трябва да бъде толерирано, каза Моника Николова, изпълнителен директор на „Кампания А21“. „Изпълнена съм с надежда, че виждам толкова много млади хора, които дават гласност на този проблем. Свободата е основно

Перник чества своя празник днес. Това е денят, в който църквата почита Св. Иван Рилски. През 1903 година управата на "Мини Перник" със съгласието на тогавашното министерство на търговията, утвърждава светеца от Рила за небесен покровител на миньорите, а през 1994 година с решение на местния Общински съвет 19 октомври е обявен за Ден на града.

В 9:00ч. празничният ден започна със света литургия в църквата "Св. Иван Рилски", в която се съхранява частица от мощите на светеца. Малко по -късно на официална церемония кметът Станислав Владимиров поздрави перничани с думите:„Днес Перник празнува, въпреки всички трудности в международен и вътрешен план, въпреки цялата нестабилност.  Ние, перничани, винаги, когато има изпитания, сме показвали, че заедно, като едно семейство, можем да преодолеем всичко. Показахме го и в последните години, изпитахме не една трудности и кризи, но

Станциите за качеството на въздуха измерват съгласно европейските стандарти и е невъзможно да се манипулират резултатите, тъй като те са криптирани. Това обясни по bTV служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров. 

Качеството на атмосферния въздух в страната и част от София значително се подобрява с годините. Нямаме показатели, които да са извън допустимите норми, отбеляза той. 

Димитров обясни, че станциите се поставят на база на Наредба 12 , екологичното законодателство и директивите на ЕС. Поставени са на определените места на база на изготвен доклад от работна група, съставена от представители на министерството, на Изпълнителната агенция по околната среда, съответния РИОС и община, която се базира на възможността и подходящите места къде биха могли да се сложат такива съоръжения, тъй като те имат специфични изисквания, посочи той. 

Нелис Реджеб е новият председател на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Омуртаг. Тя е назначена на поста с решение на Централната избирателна комисия от 16 октомври 2024 г. Реджеб поема поста от дългогодишния председател на ОИК – Омуртаг Мина Илиева.

Нелис Реджеб е на 27 години. Работи в Многопрофилната болница за активно лечение в града. По професия е акушер в Акушеро-гинекологичното отделение на здравното заведение. Има завършена бакалавърска степен по „Здравни грижи“ и магистратура - специалност „Психология“, каза Реджеб .

Мина Илиева е подала заявление за освобождаване по лични причини. тя припомни, че е председател на ОИК – Омуртаг от 2019 г. до момента. 

Със същото решение ЦИК освобождава и заместник-председателя на ОИК – Омуртаг Валентин Попов. Към днешна дата не е постъпило предложение за неговата позиция

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Вертолетно летище ще бъде изградено на територията на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" в Габрово
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.