Начало Сфера Бургаски лекари докладваха за заразен с рядка бактерия
1426
България

Бургаски лекари докладваха за заразен с рядка бактерия

Жена на 61 години е била спасена, след като е приета за лечение в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) - Бургас в тежко състояние заради заразяване с опасната бактерия Vibrio vulnificus ("Вибрио вулнификус").Единственият описан в литературата случай е на белгийски турист, отказал хоспитализация и загинал за часове, посочи д-р Калина Цанкова, началник на Микробиологичната лаборатория в УМБАЛ-Бургас.

| 21 Октомври 2024, 16:37 ч.
Бургаски лекари докладваха за заразен с рядка бактерия
Бургаски лекари докладваха за заразен с рядка бактерия
Снимка © УМБАЛ - Бургас

Жена на 61 години е била спасена, след като е приета за лечение в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) - Бургас в тежко състояние заради заразяване с опасната бактерия Vibrio vulnificus ("Вибрио вулнификус"). Това съобщиха от лечебното заведение като уточниха, че при заразяване за часове може да се развие сепсис и да настъпи смърт, а данните за страната ни показват, че няма данни за човек, оцелял след заразяване по кръвен път. 

В Плевен тази сутрин пристигнаха бюлетините за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Тиражът им е 225 000 броя, съобщи Евгени Петков, член на екипа за техническо-организационна подготовка на изборите при Областна администрация. 

Броят на бюлетините е оптимизиран спрямо този от вота за Народно събрание и Европейски парламент, проведен на 9 юни, коментира той. Бюлетините бяха разтоварени пред Областна администрация, като районът беше отцепен от полицията. Още днес те се предоставят на общинските администрации в област Плевен.

За най-голямата община в областта – Плевенска, броят на доставените бюлетини е 113 000.

Припомняме, че общо 215 кандидати за народни представители са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври в 15-и Многомандатен избирателен район (МИР) – Плевенски. Освен листи с кан

Жителите на карловското село Войнягово ще избират кмет на втори тур в частичните избори, който ще се проведе на 27 октомври. Това съобщиха от Общинската избирателна комисия в Карлово.

Кандидатите, събрали най-много гласове на първи тур, са Петър Градев и Тодор Минковски. Градев е издигнат от коалиция „Заедно за силна община“ и е събрал 193 действителни гласове. Кандидатът на местна коалиция ГЕРБ (СДС) Минковски е получил 156 от гласовете на съгражданите си. 

Право на глас в село Войнягово имаха 848 жители. 

До частичните местни избори се стигна след като кметът на Войнягово бе осъден за присвояването на печка тип „камина“, елементи за парна инсталация и строителни материали от пенсионерския клуб в селото. За кметския пост се съревновават петима кандидати - Тодор Минковски, Петър Градев, Чавдар Гановски, Съби Градев и Петър Петков.

Сание Белева е избрана за кмет на село Череша, община Руен, съобщава Общинската избирателна комисия в Руен с публикуването на решението за избора след проведените частични местни избори. Белева беше издигната от "Движение за права и свободи - ДПС". 

За нея са гласували 144 жители на Череша. Белева беше единственият кандидат за кметския пост в селото. Избирателната активност през вчерашния изборен ден е била 25 на сто, а общинската избирателна комисия не е установила недействителни бюлетини.

До провеждането на нови избори се стигна след кончината на досегашния кмет. 

Мащабите на трафика на хора стават все по-големи всяка година. Това каза пред журналисти Даниела Савеклиева, секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора, по повод предстоящия „Поход за свободата“, който ще се състои на 19 октомври в София.

В България за 2023 г. жертвите на трафик на хора са 89, а от началото на 2024 г. са 55. Но това са само формално идентифицираните жертви – тези, които са предприели правни действия срещу престъпниците, обясни Савеклиева. Тя подчерта обаче, че голяма част от пострадалите отказват да предприемат правни действия и не влизат в статистиката, но мащабите са по-големи.

В Европейския съюз всяка година има около 7000 жертви на трафика на хора. Ако преди засегнатите са били социално слаби или безработни хора, сега, чрез социалните мрежи, всеки може да се стане жертва, обясни Савеклиева. По думите й трафикът на х

Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“. Отличието беше връчено на проф. Токмакова от д-р Николай Брънзалов, председател на Българския лекарски съюз по време на официална церемония в Националния исторически музей.

Проф. Токмакова е началник на отделение към Кардиологична клиника в УМБАЛ „Св. Георги“ - Пловдив и заместник-ректор по научно-изследователската дейност в Медицински университет - Пловдив.

Благодаря за изключително високата чест, това е огромно признание, каза проф. Токмакова. Тя благодари на своя баща, на учителите си в България и в чужбина, на колегите си и на семейството си. Посвещавам наградата на моите колеги, каза още тя.

Проф. Токмакова завършва Медицински университет (МУ) - Пловдив през 1995 година. Започва работа като докторант към секция „Кардиология“ във висшето училище през

Единственият описан в литературата случай е на белгийски турист, отказал хоспитализация и загинал за часове, посочи д-р Калина Цанкова, началник на Микробиологичната лаборатория в УМБАЛ-Бургас. Миналата година в научни публикации са докладвани пет смъртни случая в Тампа бей, Флорида, които се дължат на същия причинител.

Българката е била на почивка на къмпинг край Силистар. Там наранява крака си на шезлонг, но, въпреки откритата рана, влиза в морето. Още в същия ден кракът се подува, появяват се големи мехури, вдига температура. Пристига в болницата в дежурството на хирурга д-р Тодор Шуплев.

"Установихме инфекция. Последва хирургична обработка на крака, за да не допуснем тя да се разпространи. Взехме и микробиологична проба“, посочи той. Д-р Цанкова разпознава причинителя веднага, макар че го е виждала само три пъти в своята практика.

"Невъзможно е да объркаш. Тази бактерия е подвижна, характерно е, че не расте в среда, в която растат подобните на нея“, обяснява тя. Незабавно е направена антибиограма, започнато е антибиотично лечение, което паралелно с хирургичното дава резултат, но не веднага. След близо месец борба за живот и 10 операции, в които участва целия състав на Втора хирургия, жената е изписана в добро състояние и с два крака – обичайно в подобни случаи се налага ампутация, за да не се разпространи инфекцията.

"Хората не предполагат до каква голяма беля може да доведе една раничка. Това е отворена врата за инфекции, затова нека да бъдат внимателни и да не влизат в морето с пресни рани“, призоваха лекарите. Според д-р Цанкова необичайното разпространение на бактерията се дължи на прекалено горещия климат това лято.

От началото на годината до момента на територията на страната са регистрирани 646 катастрофи с участието на мотоциклети. Това показват данните на „Пътна полиция“ за пътнотранспортните произшествия (ПТП) с участието на мотоциклети и мотопеди, съобщиха от МВР.

От началото на месеца са загинали шестима души, от които един пешеходец и спътник на катастрофирал мотоциклетист. От януари до октомври са загинали 41 участници в движението по пътищата и са ранени 666 души. За същия период са настъпили 89 ПТП с мотоциклети с един загинал и 95-ма пострадали.

Според данните загиналите са на възраст между 16 и 68 години. Общо 16 са на възраст 14-29 години, 12 са загиналите във възрастовата група от 30 до 48 г., а деветима от загиналите са между 50 и 68 години. От тях осем са намерили смъртта си по шосета в градовете, трима - в селата, и 26 - на пътища извън населените места

Запитани директно дали биха или не биха приели да гласуват срещу заплащане, друг стимул или принуда седмици преди вота, една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ признават, 78% отричат, а още над една десета - 12 %, заявяват, че не могат да преценят. Социолозите отбелязват, че данните са декларативни и искреността им би могла да се постави под въпрос, но дават основание за анализ върху дълбочината на проблема, се посочва в съобщението от „Галъп интернешънъл болкан“.

Изследването е проведено между 28 септември и 6 октомври 2024 г. сред 806 души по метода „лице в лице“ с таблети по поръчка на БНТ. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното стандартно отклонение е ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е равен на около 54 хиляди души.

Една десета, пр

Успешната политика е социална и справедлива. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, която бе гост на честването на 30-годишнината на фондация „Фридрих Еберт“ – Бюро България, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

„Голямо е изкушението в България, а и в Европа, да се прави политика без ценности. Някои ще кажат, че са отживелица, кому са нужни, когато имаш чудесна симбиоза между пари, власт и натиск и лесно изпълняваш целите си. Но който прави политика без ценности, няма истински привърженици, а хора, които са с него от страх и изгода. А тези, които изповядват ценности, могат да поведат хора след себе си, знаят, че по-важна от властта е политиката за хората“, смята Йотова. 

„Тридесет години фондация „Фридрих Еберт“ работи за ценности и с ценностни понятия. Успя да изгради цяло едно поколение хора, кои

Шуменка е пострадала след ухапване от домашно куче, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Малко след 12:40 часа вчера е приет сигнал, че на ул.“ Владайско въстание“ в Шумен преминаваща жена е ухапана от куче. На място e изпратен полицейски екип. Изяснено е, че 57-годишна жена преминавала по тротоар на улицата. В това време домашното куче излязло от отворена от друга жена входна врата на имот и ухапало преминаващата шуменка. 

След преглед в болницата в града станало ясно, че пострадалата е с разкъсани сухожилия и разкъсан мускул на лявата ръка. 

Образувано е досъдебно производство.

Жена от Вълчедръм почина след ухапване от куче в началото на юни. Прокуратурата във Варна също ръководи разследване по случай на починала жена след ухапване от домашното куче. 

Жители на столичния район ‘’Подуяне’’ затвориха част от пътното платно на бул. ‘’Владимир Вазов’’ днес в знак на протест заради липсата на парк. 

Исканията на гражданите са за незабавни действия по изграждането на парк на територията на ж.к. ‘’Левски Г’’.

Жителите на тази част на района наброяват над 30 000 и ежегодно се увеличават заради непрекъснатия строеж на нови жилищни сгради, в същото време няма нито един парк,  посочи Елеонора Ангелова, жител на района.

‘’Кварталът на забравените’’, ‘’Искаме парк! Сега!’’, Нямаме въздух!’’, ‘’Омръзна ни само да си обсъждаме!’’, ‘’ Децата ни няма къде да играят!’’,’’Извинявайте, но протестираме!’’, бяха сред 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
От 10 до 17 октомври на територията, обслужвана от Областна дирекция (ОД) на МВР – София, са възникнали общо 30 пътнотранспортни произшествия, седем от които тежки. Пострадал ...
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
При специализирана полицейска акция в София област към 16:00 часа са задържани 11 души за различни престъпления, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР – София.  О ...
В Самоков бе открита обновената сграда на пожарната служба
С официална церемония в Самоков бе открита обновената сграда на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН). Лентата прерязаха заместник - мин ...
Социалното министерство ще продължи да предоставя подкрепа на украинските бежанци, каза министър Ивайло Иванов
Министерството на труда и социалната политика (МТСП) ще продължи да предоставя подкрепа на украинските бежанци и да осигурява помощ и безопасна среда за украинските деца и семейств ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 06:11 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1426
България

Бургаски лекари докладваха за заразен с рядка бактерия

Жена на 61 години е била спасена, след като е приета за лечение в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) - Бургас в тежко състояние заради заразяване с опасната бактерия Vibrio vulnificus ("Вибрио вулнификус").Единственият описан в литературата случай е на белгийски турист, отказал хоспитализация и загинал за часове, посочи д-р Калина Цанкова, началник на Микробиологичната лаборатория в УМБАЛ-Бургас.

| 21 Октомври 2024, 16:37 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Бургаски лекари докладваха за заразен с рядка бактерия
Бургаски лекари докладваха за заразен с рядка бактерия
Снимка © УМБАЛ - Бургас

Жена на 61 години е била спасена, след като е приета за лечение в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) - Бургас в тежко състояние заради заразяване с опасната бактерия Vibrio vulnificus ("Вибрио вулнификус"). Това съобщиха от лечебното заведение като уточниха, че при заразяване за часове може да се развие сепсис и да настъпи смърт, а данните за страната ни показват, че няма данни за човек, оцелял след заразяване по кръвен път. 

В Плевен тази сутрин пристигнаха бюлетините за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Тиражът им е 225 000 броя, съобщи Евгени Петков, член на екипа за техническо-организационна подготовка на изборите при Областна администрация. 

Броят на бюлетините е оптимизиран спрямо този от вота за Народно събрание и Европейски парламент, проведен на 9 юни, коментира той. Бюлетините бяха разтоварени пред Областна администрация, като районът беше отцепен от полицията. Още днес те се предоставят на общинските администрации в област Плевен.

За най-голямата община в областта – Плевенска, броят на доставените бюлетини е 113 000.

Припомняме, че общо 215 кандидати за народни представители са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври в 15-и Многомандатен избирателен район (МИР) – Плевенски. Освен листи с кан

Жителите на карловското село Войнягово ще избират кмет на втори тур в частичните избори, който ще се проведе на 27 октомври. Това съобщиха от Общинската избирателна комисия в Карлово.

Кандидатите, събрали най-много гласове на първи тур, са Петър Градев и Тодор Минковски. Градев е издигнат от коалиция „Заедно за силна община“ и е събрал 193 действителни гласове. Кандидатът на местна коалиция ГЕРБ (СДС) Минковски е получил 156 от гласовете на съгражданите си. 

Право на глас в село Войнягово имаха 848 жители. 

До частичните местни избори се стигна след като кметът на Войнягово бе осъден за присвояването на печка тип „камина“, елементи за парна инсталация и строителни материали от пенсионерския клуб в селото. За кметския пост се съревновават петима кандидати - Тодор Минковски, Петър Градев, Чавдар Гановски, Съби Градев и Петър Петков.

Сание Белева е избрана за кмет на село Череша, община Руен, съобщава Общинската избирателна комисия в Руен с публикуването на решението за избора след проведените частични местни избори. Белева беше издигната от "Движение за права и свободи - ДПС". 

За нея са гласували 144 жители на Череша. Белева беше единственият кандидат за кметския пост в селото. Избирателната активност през вчерашния изборен ден е била 25 на сто, а общинската избирателна комисия не е установила недействителни бюлетини.

До провеждането на нови избори се стигна след кончината на досегашния кмет. 

Мащабите на трафика на хора стават все по-големи всяка година. Това каза пред журналисти Даниела Савеклиева, секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора, по повод предстоящия „Поход за свободата“, който ще се състои на 19 октомври в София.

В България за 2023 г. жертвите на трафик на хора са 89, а от началото на 2024 г. са 55. Но това са само формално идентифицираните жертви – тези, които са предприели правни действия срещу престъпниците, обясни Савеклиева. Тя подчерта обаче, че голяма част от пострадалите отказват да предприемат правни действия и не влизат в статистиката, но мащабите са по-големи.

В Европейския съюз всяка година има около 7000 жертви на трафика на хора. Ако преди засегнатите са били социално слаби или безработни хора, сега, чрез социалните мрежи, всеки може да се стане жертва, обясни Савеклиева. По думите й трафикът на х

Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“. Отличието беше връчено на проф. Токмакова от д-р Николай Брънзалов, председател на Българския лекарски съюз по време на официална церемония в Националния исторически музей.

Проф. Токмакова е началник на отделение към Кардиологична клиника в УМБАЛ „Св. Георги“ - Пловдив и заместник-ректор по научно-изследователската дейност в Медицински университет - Пловдив.

Благодаря за изключително високата чест, това е огромно признание, каза проф. Токмакова. Тя благодари на своя баща, на учителите си в България и в чужбина, на колегите си и на семейството си. Посвещавам наградата на моите колеги, каза още тя.

Проф. Токмакова завършва Медицински университет (МУ) - Пловдив през 1995 година. Започва работа като докторант към секция „Кардиология“ във висшето училище през

Единственият описан в литературата случай е на белгийски турист, отказал хоспитализация и загинал за часове, посочи д-р Калина Цанкова, началник на Микробиологичната лаборатория в УМБАЛ-Бургас. Миналата година в научни публикации са докладвани пет смъртни случая в Тампа бей, Флорида, които се дължат на същия причинител.

Българката е била на почивка на къмпинг край Силистар. Там наранява крака си на шезлонг, но, въпреки откритата рана, влиза в морето. Още в същия ден кракът се подува, появяват се големи мехури, вдига температура. Пристига в болницата в дежурството на хирурга д-р Тодор Шуплев.

"Установихме инфекция. Последва хирургична обработка на крака, за да не допуснем тя да се разпространи. Взехме и микробиологична проба“, посочи той. Д-р Цанкова разпознава причинителя веднага, макар че го е виждала само три пъти в своята практика.

"Невъзможно е да объркаш. Тази бактерия е подвижна, характерно е, че не расте в среда, в която растат подобните на нея“, обяснява тя. Незабавно е направена антибиограма, започнато е антибиотично лечение, което паралелно с хирургичното дава резултат, но не веднага. След близо месец борба за живот и 10 операции, в които участва целия състав на Втора хирургия, жената е изписана в добро състояние и с два крака – обичайно в подобни случаи се налага ампутация, за да не се разпространи инфекцията.

"Хората не предполагат до каква голяма беля може да доведе една раничка. Това е отворена врата за инфекции, затова нека да бъдат внимателни и да не влизат в морето с пресни рани“, призоваха лекарите. Според д-р Цанкова необичайното разпространение на бактерията се дължи на прекалено горещия климат това лято.

От началото на годината до момента на територията на страната са регистрирани 646 катастрофи с участието на мотоциклети. Това показват данните на „Пътна полиция“ за пътнотранспортните произшествия (ПТП) с участието на мотоциклети и мотопеди, съобщиха от МВР.

От началото на месеца са загинали шестима души, от които един пешеходец и спътник на катастрофирал мотоциклетист. От януари до октомври са загинали 41 участници в движението по пътищата и са ранени 666 души. За същия период са настъпили 89 ПТП с мотоциклети с един загинал и 95-ма пострадали.

Според данните загиналите са на възраст между 16 и 68 години. Общо 16 са на възраст 14-29 години, 12 са загиналите във възрастовата група от 30 до 48 г., а деветима от загиналите са между 50 и 68 години. От тях осем са намерили смъртта си по шосета в градовете, трима - в селата, и 26 - на пътища извън населените места

Запитани директно дали биха или не биха приели да гласуват срещу заплащане, друг стимул или принуда седмици преди вота, една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ признават, 78% отричат, а още над една десета - 12 %, заявяват, че не могат да преценят. Социолозите отбелязват, че данните са декларативни и искреността им би могла да се постави под въпрос, но дават основание за анализ върху дълбочината на проблема, се посочва в съобщението от „Галъп интернешънъл болкан“.

Изследването е проведено между 28 септември и 6 октомври 2024 г. сред 806 души по метода „лице в лице“ с таблети по поръчка на БНТ. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното стандартно отклонение е ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е равен на около 54 хиляди души.

Една десета, пр

Успешната политика е социална и справедлива. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, която бе гост на честването на 30-годишнината на фондация „Фридрих Еберт“ – Бюро България, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

„Голямо е изкушението в България, а и в Европа, да се прави политика без ценности. Някои ще кажат, че са отживелица, кому са нужни, когато имаш чудесна симбиоза между пари, власт и натиск и лесно изпълняваш целите си. Но който прави политика без ценности, няма истински привърженици, а хора, които са с него от страх и изгода. А тези, които изповядват ценности, могат да поведат хора след себе си, знаят, че по-важна от властта е политиката за хората“, смята Йотова. 

„Тридесет години фондация „Фридрих Еберт“ работи за ценности и с ценностни понятия. Успя да изгради цяло едно поколение хора, кои

Шуменка е пострадала след ухапване от домашно куче, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Малко след 12:40 часа вчера е приет сигнал, че на ул.“ Владайско въстание“ в Шумен преминаваща жена е ухапана от куче. На място e изпратен полицейски екип. Изяснено е, че 57-годишна жена преминавала по тротоар на улицата. В това време домашното куче излязло от отворена от друга жена входна врата на имот и ухапало преминаващата шуменка. 

След преглед в болницата в града станало ясно, че пострадалата е с разкъсани сухожилия и разкъсан мускул на лявата ръка. 

Образувано е досъдебно производство.

Жена от Вълчедръм почина след ухапване от куче в началото на юни. Прокуратурата във Варна също ръководи разследване по случай на починала жена след ухапване от домашното куче. 

Жители на столичния район ‘’Подуяне’’ затвориха част от пътното платно на бул. ‘’Владимир Вазов’’ днес в знак на протест заради липсата на парк. 

Исканията на гражданите са за незабавни действия по изграждането на парк на територията на ж.к. ‘’Левски Г’’.

Жителите на тази част на района наброяват над 30 000 и ежегодно се увеличават заради непрекъснатия строеж на нови жилищни сгради, в същото време няма нито един парк,  посочи Елеонора Ангелова, жител на района.

‘’Кварталът на забравените’’, ‘’Искаме парк! Сега!’’, Нямаме въздух!’’, ‘’Омръзна ни само да си обсъждаме!’’, ‘’ Децата ни няма къде да играят!’’,’’Извинявайте, но протестираме!’’, бяха сред 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
В Самоков бе открита обновената сграда на пожарната служба
Социалното министерство ще продължи да предоставя подкрепа на украинските бежанци, каза министър Ивайло Иванов
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.