Начало Сфера В Самоков бе открита обновената сграда на пожарната служба
1516
България

В Самоков бе открита обновената сграда на пожарната служба

С официална церемония в Самоков бе открита обновената сграда на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН).Лентата прерязаха заместник - министърът на вътрешните работи Тони Тодоров, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Александър Джартов и кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов.

| 21 Октомври 2024, 16:43 ч.
В Самоков бе открита обновената сграда на пожарната служба
В Самоков бе открита обновената сграда на пожарната служба
Снимка © БТА

С официална церемония в Самоков бе открита обновената сграда на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН). Лентата прерязаха заместник - министърът на вътрешните работи Тони Тодоров, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Александър Джартов и кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов. 

На днешното заседание Общинският съвет оправомощи кмета да смени обслужващата банка на общината. Докладната записка на градоначалника беше изменена и прецизирана по предложение на общинския съветник Антоанетка Станева и подкрепена от всички 11 съветника.

От предварително обявения дневен ред отпадна точката за откриване на процедура за продажба чрез публичен търг с явно наддаване на урегулиран поземлен имот в с. Винарово с площ 872 кв.метра. Искането за оттегляне е от кмета на общината поради допуснати пропуски в документацията. Единодушно бяха приети промяна в поименния списък на капиталовите разходи и отчетът за изпълнението на решенията на Общинския съвет за третото тримесечие на 2024 година. Съветниците отмениха свое решение, върнато от областния управител на област Видин за ново разглеждане.

В края на заседанието беше внесено питане от група общински съветници. С нег

В Разград ще се провеждат безплатни гинекологични прегледи и цитонамазки, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в града . директорът на РЗИ в Разград д-р Ася Генева обясни, че в изпълнение на дейностите по Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г., Министерството на здравеопазването осигурява средства за провеждане на скринингова кампания за рака на маточната шийка за жени от 20 до 49 годишна възраст. „Ракът на шийката на матката засяга сравнително млади жени и води до тежки увреждания. Може да се наруши детеродната функция и за това профилактиката е от основно значение“, посочи д-р Генева. Тя обясни, че кампанията предвижда извършване на 90 000 прегледа при лекар специалист по акушерство и гинекология и 90 000 медико-диагностични изследвания на цитонамазка, които ще бъдат провеждани през последните три месеца  на 2024

От 10 до 17 октомври на територията, обслужвана от Областна дирекция (ОД) на МВР – София, са възникнали общо 30 пътнотранспортни произшествия, седем от които тежки. Пострадали са девет души, а един е загинал, съобщиха от ОД на МВР – София. 

Проверени са общо 3816 моторни превозни средства (МПС) и 4935 души. Съставени са 21 акта и 259 фиша. С положителни проби за употреба на алкохол са установени общо 11 водачи, девет от които с концентрация над 1,2 на хиляда. Седем водачи са засечени да управляват след употреба на наркотични вещества.

През периода са заснети 5023 нарушения на скоростните режими и са издадени 3115 електронни фиша. За тези дни общо постъпилата сума от платени електронни фишове е 204 840 лева, посочват още от полицията. 

Общо 698 са регистрираните в сектора МПС, от които 230 са с първоначална регистрация, 373 – с промяна н

Тричленен състав на Окръжния съд-Враца измени мярка за неотклонение на обвинен за грабеж на 26-годишен мъж, заради влошеното му здравословно състояние и му постанови „домашен арест“, съобщиха от съда.

Въззивният съд е констатирал, че първоинстанционният не е отдал дължимото значение на здравословното състояние на Д. П., така както изисква чл. 56 ал. 3 Наказателно-процесуалния кодекс. Събраните доказателства по време на разследването дават основание да се приеме, че здравословно състояние на обвиняемия е трайно влошено и е несъвместимо с условия на арест, се посочва в съобщението.

Районна прокуратура–Враца Оряхово повдигна обвинение срещу 26-годишния мъж за това, че в ранните часове на 08.10.2024 г., в игрална зала в Оряхово ограби от друг гражданин сумата от 3302 лв., заплашвайки го с нож. За това престъпление законът предвижда наказание "лишаване от св

Районната лекарска колегия (РЛК) в Смолян ще отличи изтъкнати български лекари, съобщи д-р Даниела Дариткова – председател на РЛК.

По повод Деня на българския лекар ще се състои поредното издание на научния симпозиум "Чилова академия – 2024", организиран от колегията. Форумът ще бъде на 25 и 26 октомври в гранд хотел "Мургавец“ в Пампорово.

На заседание на Управителния съвет на РЛК е взето решение за присъждане на четири награди. Чиловата награда се присъжда на д-р Тодор Кантарджиев - председател на Българската асоциация на микробиолозите, за цялостния му научен и практически принос в областта на микробиологията. „Наградата на д-р Кантарджиев е и за активната му позиция и ангажираност с проблемите на общественото здраве в България, както и ползотворното сътрудничество и помощта, която той оказа на лечебните заведения в Смолянска област по време н

Водосвет бе отслужен от архиерейския наместник на Самоковската духовна околия ставрофорен иконом Михаил Колев.

В приветствието си заместник – министър Тони Тодоров посочи, че новият облик на пожарната ще мотивира повече пожарникарите. 

Главен комисар Александър Джартов пожела на пожарникарите да се грижат за обновената сграда и да я пазят.  Пред журналисти той коментира, че погарникарите вече имат всички условия за работа. „Знаете на какво натоварване сме подложени всички ние, особено през тази година вследствие на тежките пожари, които имахме", посочи гл. сомисар Джартов и допълни, че за служителите на пожарната е важно да имат добри битови условия, добра техника за гасене на пожари, техника за реагиране при пътнотранспортни произшествия и лични предпазни средства. „През следващите няколко дни очакваме доставки на пожарна техника, оборудване и лични предпазни средства, така че да бъдат като европейски пожарникари като техника и оборудване, а не само като професионализъм, както са сега“, каза още Джартов. 

„Няма човек в община Самоков, който да не е на мнение, че пожарникарите в Самоков заслужават да имат условия за това, което правят. Вие правите много за всички хора в страната и чужбина. Радвам се, че този проект стана факт“, каза кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов. 

Областният управител на София област Силвия Арнаутска каза, че резултатът от обновяването на сградата на пожарната се вижда и изрази надежда в града да продължат да се правят такива инвестиции. 

Местна инициативна рибарска група (МИРГ) - Самоков - Белица - Сърница ще работи за развитието на рибарския сектор с нови технологии, съобщиха от сдружението след проведена среща за подготовка на Стратегията по подхода "Водено от общностите местно развитие" (ВОМР). 

От инициативната група посочват, че изпълнителният директор Йоанна Спасова е разяснила основните цели на стратегията и е събрала предложенията за развитието на сектора. 

Те са свързани с развитието на рибарския сектор, като бе изтъкнато, че разработката трябва да бъде насочена към възможности за пречистване на водата, както и за нови технологии, чрез които да се намали количеството на водния ресурс, което се ползва от сектора. Има предложения за закупуване на техника и оборудване за рибопроизводството и рибопреработката. 

По отношение на секторите извън аквакултурите ще бъдат заложени въз

С разнообразна програма през целия ден, жителите на Кърджали ще отбележат днес 112 години от освобождението на родопския град. Първите прояви в програмата на честванията на 21 октомври са допълващите се фотоекспозиции „Кърджали в миналото“ и „Кърджали – моят град“, които могат да бъдат видени пред сградата на Общината от 09:00 часа, според програмата, публикувана на сайта на общинската администрация.

По традиция цветя и венци ще бъдат поднесени първо пред паметника на ген. Васил Делов, известен като освободител на града, от 11:00 часа. 

Празничната програма ще продължи с шествие на представителните блокове на учебните заведения, което ще тръгне в 11:30 часа от Дома на културата и ще приключи пред паметника на Освободителите в Градската градина. В 12:00 часа там ще започне тържественият ритуал, който ще прелее във фолклорен концерт на Зд

Извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС) ще се състои днес от 10:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Съвета. Заседанието е с единствена точка изслушване на кмета на Столична община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Мотивите за свикването на извънредно заседание на СОС са продиктувани от липсата на устойчива политика на Столична община, особено в областта на транспорта и пътната безопасност, се посочва в доклада, чиито вносители са 22 общински съветници.

През миналата седмица общинските съветници на ГЕРБ-СДС внесоха искане за извънредна сесия на Съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, "кошмарните задръствания", за проблемите с обслужването на града и с пътната безопасност, съобщи на брифинг тогава председателят на групата на общинските съ

Общинският съвет в Бяла Слатина ще проведе редовното си заседание днес, съобщиха от Съвета. Двадесет и три точки са включени в предварителния дневен ред на общинските съветници.

Една от точките касае актуализация на бюджета на общината. Кметът инж. Иво Цветков предлага на съветниците бюджетът да се актуализира със 17 401 600 лв. В докладната си той посочва, че през годината, след проведени процедури за избор на изпълнители по проектите, финансирани от държавния бюджет, са сключени договори за над 14 млн. лв. Те касаят ремонт на централния площад, облагородяване на пешеходно пространство по улица „Димитър Благоев“, ремонт на улици в Бяла Слатина, както и ремонт на тротоари по протежението на улиците с името „Георги Димитров“ в селата Търнава и Алтимир. 

Две от учебните заведения в общината са спечелили проекти за над един милион лева, получени

Виолета Димитрова е избрана за кмет на село Бузовград, обявиха от Общинската избирателна комисия (ОИК) - Казанлък. Тя беше издигната от инициативен комитет и беше единствената кандидатура.

В решението на комисията се посочва, че Димитрова е избрана с 291 гласа.

Изборният ден на частичните местни избори за кмет на кметство в Бузовград приключи точно в 20:00 ч., съобщи вчера председателят на Районната избирателна комисия в Казанлък Здравко Балевски. Той посочи, че изборният ден в двете секционни избирателни комисии е протекъл нормално без проблеми с машините.

Избирателната активност е била малко над 21 %, а до урните за гласуване са отишли 363 души от имащите право на глас 1705 гласоподаватели.

Частичните местни избори се наложиха поради внезапна смърт на кмета на населеното място Мая Берова през юни т.г.

Сред официалните гости на откриването бяха съветникът на министъра на вътрешните работи Николай Николов, директорът на Областната дирекция на МВР - София старши комисар Тихомир Ценов, началникът на Районното управление в Самоков главен инспектор Васил Попов, директора на РДПБЗН – София старши комисар Георги Иванов, началници на пожарните служби в София област, общински съветници и представители на общинското ръководство. 

През август 2022 година бе одобрен проектът за внедряване на мерки за енерийна ефективност в сградата на РСПБЗН – Самоков по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020” и бе подписан договор с Управляващия орган към Министерството на регионалното развитие и благоустройство. 

В края на 2023 година бе подписан договор между Община Самоков и фирмата изпълнител и бе дадено началото на изпълнение на проекта.  

В началото на 2024 година започнаха строително-ремонтните работи, като основно са ремонтирани фасадата и покривът, сменени са дограмата, електрическата и отоплителната инсталации. Напълно обновени са работните помещения и гаражите за пожарната и спасителна техника.  

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
От 10 до 17 октомври на територията, обслужвана от Областна дирекция (ОД) на МВР – София, са възникнали общо 30 пътнотранспортни произшествия, седем от които тежки. Пострадал ...
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
При специализирана полицейска акция в София област към 16:00 часа са задържани 11 души за различни престъпления, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР – София.  О ...
Бургаски лекари докладваха за заразен с рядка бактерия
Жена на 61 години е била спасена, след като е приета за лечение в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) - Бургас в тежко състояние заради заразяване с о ...
Социалното министерство ще продължи да предоставя подкрепа на украинските бежанци, каза министър Ивайло Иванов
Министерството на труда и социалната политика (МТСП) ще продължи да предоставя подкрепа на украинските бежанци и да осигурява помощ и безопасна среда за украинските деца и семейств ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 06:12 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1516
България

В Самоков бе открита обновената сграда на пожарната служба

С официална церемония в Самоков бе открита обновената сграда на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН).Лентата прерязаха заместник - министърът на вътрешните работи Тони Тодоров, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Александър Джартов и кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов.

| 21 Октомври 2024, 16:43 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
В Самоков бе открита обновената сграда на пожарната служба
В Самоков бе открита обновената сграда на пожарната служба
Снимка © БТА

С официална церемония в Самоков бе открита обновената сграда на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН). Лентата прерязаха заместник - министърът на вътрешните работи Тони Тодоров, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Александър Джартов и кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов. 

На днешното заседание Общинският съвет оправомощи кмета да смени обслужващата банка на общината. Докладната записка на градоначалника беше изменена и прецизирана по предложение на общинския съветник Антоанетка Станева и подкрепена от всички 11 съветника.

От предварително обявения дневен ред отпадна точката за откриване на процедура за продажба чрез публичен търг с явно наддаване на урегулиран поземлен имот в с. Винарово с площ 872 кв.метра. Искането за оттегляне е от кмета на общината поради допуснати пропуски в документацията. Единодушно бяха приети промяна в поименния списък на капиталовите разходи и отчетът за изпълнението на решенията на Общинския съвет за третото тримесечие на 2024 година. Съветниците отмениха свое решение, върнато от областния управител на област Видин за ново разглеждане.

В края на заседанието беше внесено питане от група общински съветници. С нег

В Разград ще се провеждат безплатни гинекологични прегледи и цитонамазки, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в града . директорът на РЗИ в Разград д-р Ася Генева обясни, че в изпълнение на дейностите по Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г., Министерството на здравеопазването осигурява средства за провеждане на скринингова кампания за рака на маточната шийка за жени от 20 до 49 годишна възраст. „Ракът на шийката на матката засяга сравнително млади жени и води до тежки увреждания. Може да се наруши детеродната функция и за това профилактиката е от основно значение“, посочи д-р Генева. Тя обясни, че кампанията предвижда извършване на 90 000 прегледа при лекар специалист по акушерство и гинекология и 90 000 медико-диагностични изследвания на цитонамазка, които ще бъдат провеждани през последните три месеца  на 2024

От 10 до 17 октомври на територията, обслужвана от Областна дирекция (ОД) на МВР – София, са възникнали общо 30 пътнотранспортни произшествия, седем от които тежки. Пострадали са девет души, а един е загинал, съобщиха от ОД на МВР – София. 

Проверени са общо 3816 моторни превозни средства (МПС) и 4935 души. Съставени са 21 акта и 259 фиша. С положителни проби за употреба на алкохол са установени общо 11 водачи, девет от които с концентрация над 1,2 на хиляда. Седем водачи са засечени да управляват след употреба на наркотични вещества.

През периода са заснети 5023 нарушения на скоростните режими и са издадени 3115 електронни фиша. За тези дни общо постъпилата сума от платени електронни фишове е 204 840 лева, посочват още от полицията. 

Общо 698 са регистрираните в сектора МПС, от които 230 са с първоначална регистрация, 373 – с промяна н

Тричленен състав на Окръжния съд-Враца измени мярка за неотклонение на обвинен за грабеж на 26-годишен мъж, заради влошеното му здравословно състояние и му постанови „домашен арест“, съобщиха от съда.

Въззивният съд е констатирал, че първоинстанционният не е отдал дължимото значение на здравословното състояние на Д. П., така както изисква чл. 56 ал. 3 Наказателно-процесуалния кодекс. Събраните доказателства по време на разследването дават основание да се приеме, че здравословно състояние на обвиняемия е трайно влошено и е несъвместимо с условия на арест, се посочва в съобщението.

Районна прокуратура–Враца Оряхово повдигна обвинение срещу 26-годишния мъж за това, че в ранните часове на 08.10.2024 г., в игрална зала в Оряхово ограби от друг гражданин сумата от 3302 лв., заплашвайки го с нож. За това престъпление законът предвижда наказание "лишаване от св

Районната лекарска колегия (РЛК) в Смолян ще отличи изтъкнати български лекари, съобщи д-р Даниела Дариткова – председател на РЛК.

По повод Деня на българския лекар ще се състои поредното издание на научния симпозиум "Чилова академия – 2024", организиран от колегията. Форумът ще бъде на 25 и 26 октомври в гранд хотел "Мургавец“ в Пампорово.

На заседание на Управителния съвет на РЛК е взето решение за присъждане на четири награди. Чиловата награда се присъжда на д-р Тодор Кантарджиев - председател на Българската асоциация на микробиолозите, за цялостния му научен и практически принос в областта на микробиологията. „Наградата на д-р Кантарджиев е и за активната му позиция и ангажираност с проблемите на общественото здраве в България, както и ползотворното сътрудничество и помощта, която той оказа на лечебните заведения в Смолянска област по време н

Водосвет бе отслужен от архиерейския наместник на Самоковската духовна околия ставрофорен иконом Михаил Колев.

В приветствието си заместник – министър Тони Тодоров посочи, че новият облик на пожарната ще мотивира повече пожарникарите. 

Главен комисар Александър Джартов пожела на пожарникарите да се грижат за обновената сграда и да я пазят.  Пред журналисти той коментира, че погарникарите вече имат всички условия за работа. „Знаете на какво натоварване сме подложени всички ние, особено през тази година вследствие на тежките пожари, които имахме", посочи гл. сомисар Джартов и допълни, че за служителите на пожарната е важно да имат добри битови условия, добра техника за гасене на пожари, техника за реагиране при пътнотранспортни произшествия и лични предпазни средства. „През следващите няколко дни очакваме доставки на пожарна техника, оборудване и лични предпазни средства, така че да бъдат като европейски пожарникари като техника и оборудване, а не само като професионализъм, както са сега“, каза още Джартов. 

„Няма човек в община Самоков, който да не е на мнение, че пожарникарите в Самоков заслужават да имат условия за това, което правят. Вие правите много за всички хора в страната и чужбина. Радвам се, че този проект стана факт“, каза кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов. 

Областният управител на София област Силвия Арнаутска каза, че резултатът от обновяването на сградата на пожарната се вижда и изрази надежда в града да продължат да се правят такива инвестиции. 

Местна инициативна рибарска група (МИРГ) - Самоков - Белица - Сърница ще работи за развитието на рибарския сектор с нови технологии, съобщиха от сдружението след проведена среща за подготовка на Стратегията по подхода "Водено от общностите местно развитие" (ВОМР). 

От инициативната група посочват, че изпълнителният директор Йоанна Спасова е разяснила основните цели на стратегията и е събрала предложенията за развитието на сектора. 

Те са свързани с развитието на рибарския сектор, като бе изтъкнато, че разработката трябва да бъде насочена към възможности за пречистване на водата, както и за нови технологии, чрез които да се намали количеството на водния ресурс, което се ползва от сектора. Има предложения за закупуване на техника и оборудване за рибопроизводството и рибопреработката. 

По отношение на секторите извън аквакултурите ще бъдат заложени въз

С разнообразна програма през целия ден, жителите на Кърджали ще отбележат днес 112 години от освобождението на родопския град. Първите прояви в програмата на честванията на 21 октомври са допълващите се фотоекспозиции „Кърджали в миналото“ и „Кърджали – моят град“, които могат да бъдат видени пред сградата на Общината от 09:00 часа, според програмата, публикувана на сайта на общинската администрация.

По традиция цветя и венци ще бъдат поднесени първо пред паметника на ген. Васил Делов, известен като освободител на града, от 11:00 часа. 

Празничната програма ще продължи с шествие на представителните блокове на учебните заведения, което ще тръгне в 11:30 часа от Дома на културата и ще приключи пред паметника на Освободителите в Градската градина. В 12:00 часа там ще започне тържественият ритуал, който ще прелее във фолклорен концерт на Зд

Извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС) ще се състои днес от 10:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Съвета. Заседанието е с единствена точка изслушване на кмета на Столична община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Мотивите за свикването на извънредно заседание на СОС са продиктувани от липсата на устойчива политика на Столична община, особено в областта на транспорта и пътната безопасност, се посочва в доклада, чиито вносители са 22 общински съветници.

През миналата седмица общинските съветници на ГЕРБ-СДС внесоха искане за извънредна сесия на Съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, "кошмарните задръствания", за проблемите с обслужването на града и с пътната безопасност, съобщи на брифинг тогава председателят на групата на общинските съ

Общинският съвет в Бяла Слатина ще проведе редовното си заседание днес, съобщиха от Съвета. Двадесет и три точки са включени в предварителния дневен ред на общинските съветници.

Една от точките касае актуализация на бюджета на общината. Кметът инж. Иво Цветков предлага на съветниците бюджетът да се актуализира със 17 401 600 лв. В докладната си той посочва, че през годината, след проведени процедури за избор на изпълнители по проектите, финансирани от държавния бюджет, са сключени договори за над 14 млн. лв. Те касаят ремонт на централния площад, облагородяване на пешеходно пространство по улица „Димитър Благоев“, ремонт на улици в Бяла Слатина, както и ремонт на тротоари по протежението на улиците с името „Георги Димитров“ в селата Търнава и Алтимир. 

Две от учебните заведения в общината са спечелили проекти за над един милион лева, получени

Виолета Димитрова е избрана за кмет на село Бузовград, обявиха от Общинската избирателна комисия (ОИК) - Казанлък. Тя беше издигната от инициативен комитет и беше единствената кандидатура.

В решението на комисията се посочва, че Димитрова е избрана с 291 гласа.

Изборният ден на частичните местни избори за кмет на кметство в Бузовград приключи точно в 20:00 ч., съобщи вчера председателят на Районната избирателна комисия в Казанлък Здравко Балевски. Той посочи, че изборният ден в двете секционни избирателни комисии е протекъл нормално без проблеми с машините.

Избирателната активност е била малко над 21 %, а до урните за гласуване са отишли 363 души от имащите право на глас 1705 гласоподаватели.

Частичните местни избори се наложиха поради внезапна смърт на кмета на населеното място Мая Берова през юни т.г.

Сред официалните гости на откриването бяха съветникът на министъра на вътрешните работи Николай Николов, директорът на Областната дирекция на МВР - София старши комисар Тихомир Ценов, началникът на Районното управление в Самоков главен инспектор Васил Попов, директора на РДПБЗН – София старши комисар Георги Иванов, началници на пожарните служби в София област, общински съветници и представители на общинското ръководство. 

През август 2022 година бе одобрен проектът за внедряване на мерки за енерийна ефективност в сградата на РСПБЗН – Самоков по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020” и бе подписан договор с Управляващия орган към Министерството на регионалното развитие и благоустройство. 

В края на 2023 година бе подписан договор между Община Самоков и фирмата изпълнител и бе дадено началото на изпълнение на проекта.  

В началото на 2024 година започнаха строително-ремонтните работи, като основно са ремонтирани фасадата и покривът, сменени са дограмата, електрическата и отоплителната инсталации. Напълно обновени са работните помещения и гаражите за пожарната и спасителна техника.  

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
Бургаски лекари докладваха за заразен с рядка бактерия
Социалното министерство ще продължи да предоставя подкрепа на украинските бежанци, каза министър Ивайло Иванов
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.