Начало Сфера Двама мъже на 50 и 55 години са привлечени към наказателна отговорност във връзка с разкрита печатница за фалшиви банкноти в Шумен
1530
България

Двама мъже на 50 и 55 години са привлечени към наказателна отговорност във връзка с разкрита печатница за фалшиви банкноти в Шумен

Окръжна прокуратура – Шумен ръководи и наблюдава разследване за престъпление против паричната и кредитната система на Република България, съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна. Двама мъже на възраст 50 г. и 55 г. са привлечени към наказателна отговорност във връзка с разкрита печатница за фалшиви банкноти с курс в страната и в чужбина.Единият от тях е обвиняем за изготвянето им, а другият - за подготовката на незаконната дейност и разпространението на фалшивите пари, посочват от Апелативната прокуратура.

| 21 Октомври 2024, 16:49 ч.
Двама мъже на 50 и 55 години са привлечени към наказателна отговорност във връзка с разкрита печатница за фалшиви банкноти в Шумен
Двама мъже на 50 и 55 години са привлечени към наказателна отговорност във връзка с разкрита печатница за фалшиви банкноти в Шумен
Снимка © Апелативна прокуратура - Варна

Окръжна прокуратура – Шумен ръководи и наблюдава разследване за престъпление против паричната и кредитната система на Република България, съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна. Двама мъже на възраст 50 г. и 55 г. са привлечени към наказателна отговорност във връзка с разкрита печатница за фалшиви банкноти с курс в страната и в чужбина. Единият от тях е обвиняем за изготвянето им, а другият - за подготовката на незаконната дейност и разпространението на фалшивите пари, посочват от Апелативната прокуратура.

Среща от трети кръг на Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ):

Спартак (Плевен) - Миньор (Перник) - 89:75 (17:16, 22:20, 29:18, 21:21)

Съдии на мача в зала „Балканстрой“, Плевен: Станимир Русев, Владимир Занев и Ивайло Иванов.

Отборът на Спартак Плевен се наложи над Миньор 2015 (Перник) с 89:75 (17:16, 22:20, 29:18, 21:21) като домакин в зала „Балканстрой“ в двубой от третия кръг в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ). Плевенчани постигнаха първата си победа през сезона пред близо 500 зрители, а гостите записаха втора загуба от три изиграни мача.

Спартак поведе в резултата още с първата атака. През началните минути двата отбора си разменяха водачеството, а Миньор поведе с 5:4. В петата минута резултатът вече беше 10:7 в полза на домакините. Перничани опитваха предимно стрелба от зоната за трите точки. Първата четвърт прик

Десетки граждани се събраха на мирно шествие срещу трафика на хора с цел трудова и сексуална експлоатация в София. Организатори на международната инициатива „Поход за свобода“, която се провежда у нас от 2014 г., са „Кампания А21“. Поводът е Европейският ден за борба с трафика на хора – 18 октомври. Шествието е придружено от органите на реда.

То тръгна малко след 11:00 ч. от Моста на влюбените до Националния дворец на културата. Ще премине през централните улици на града по маршрут бул. "Витоша"- пл. "Света Неделя" - ул. "Съборна". Очаква се да стигне пред Народен театър „Иван Вазов“, където ще бъде закрита инициативата с концерт на група "Молец", Ернесто Венесуела, Крисия Тодорова и Детска вокална група "Бонбон".

Бяха издигнати плакати с надписи: "Заедно можем да сложим край на трафика на хора", "Трафикът на хора е незаконна тър

На някои от граничните пунктове с Румъния и Турция трафикът на излизащите от страната товарни автомобили е интензивен, съобщава на сайта си Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР по данни към 6:00 часа тази сутрин. 

На границата с Румъния, на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Кардам“ трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход. 

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00

На 19 октомври ще се състои поредното издание на Дамско рали Перник - 2024, съобщиха от пернишкия автомобилен ретро клуб „Авангард“. Ралито се организира от клуба съвместно с Община Перник. 

Превозните средства ще бъдат разпределени в три вида категории: електрически, ретро и съвременни, всичките трябва да са документално изрядни и технически изправни. Екипажите могат да бъдат в смесен състав, но шофьорът трябва да е жена. Организаторите припомниха случай, в който синът на една от участничките е бил навигатор в екипа.

Стартът ще бъде даден в 10:00 ч. от Централния градски площад „Кракра Пернишки“. Тази година организаторите са подготвили почти двойно по – дълъг маршрут от стандартния. Приблизително 123 км. ще трябва да изминат екипажите. Трасето обхваща населени места от цялата Пернишка област. Около радомирското село Байкалско ще бъде

Столична община (СО) отваря за движение пътната връзка от бул. “България” към Околовръстен път в посока “Младост” под компрометираното съоръжение, съобщиха от пресцентъра на общината. Кметът Васил Терзиев също потвърди с пост във Фейсбук, че движението ще бъде пуснато утре. 

Разпространената от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) позиция в петък не отговаря на истината, всява неоснователен предизборен страх и е срам за нивото на институциите в България, посочват от Столична община. От АПИ заявиха тогава, че не могат да съгласуват предложената временна организация при детелината на бул. „България“, защото не гарантира безопасността на движението. Оттам добавиха, че Столичната община няма право да пусне трафика, докато не осигури безопасното преминаване на моторни превозни средства.

От Столична община съобщават също, че

Двамата бяха задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, с оглед довеждането им в съда за определяне на мерки за неотклонение. Окръжен съд - Шумен одобри искането на Окръжната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“ на 50-годишния мъж, а другия остави под „домашен арест“, съобщи Ивана Милева, експерт „Връзки с обществеността“ в Апелативната прокуратура във Варна.

Мъжете са задържани при специализирана полицейска операция на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ при МВР по образувано през 2023 година досъдебно производство, касаещо установени в обръщение висококачествени фалшиви банкноти от 50 български лева, циркулиращи в страната, добави Ивана Милева.

Работата по доказване и документиране на сложната престъпна деятелност, както и обхвата на нелегалната дейност на двамата мъже, продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Шумен. Назначени са специфични експертизи в областта на валутите.

На 17 октомври в Шумен бяха претърсени адреси, намерени и иззети фалшивите банкноти и техника. Заместник окръжният прокурор на Шумен Делян Димитров каза, че по думите на единия задържан, който е дал обяснения пред съдия, от банкнотите по 50 лв. са произведени минимум 100 хил. лв. Те са разпространявани от 2022 г. в България. "Това е много тежко посегателство срещу цялата финансова система на България и Европейския съюз и е добре, че е спряно това производство. Предстои още работа по случая, заедно с партньорските служби“, посочи окръжният прокурор на Шумен Орлин Куздов.

Две държавни първенства планира да проведе през ноември русенският спортен клуб за хора с увреждания „Олимп-спортът е равнопоставен“, съобщи неговият председател Георги Гаев.

Той уточни, че за седма поредна година крайдунавският град трябва да е домакин на шампионатите по бадминтон и шахмат от държавния календар за параолимпийски спортове между 15 и 17 ноември в зала „Арена Русе“.

Заявка за участие в първенствата вече са подали седем отбора от страната, поясни Гаев и добави, че русенският клуб има нужда от помощ за организацията на надпреварите.

„Необходимата сума за провеждане на двете състезания, включваща спортни принадлежности, награди и отличителни знаци, както и престой на участниците и техните придружители за два дни в Русе е 10 200 лева. Към момента са осигурени 2000 лева. Разчитаме за подпомагане на организацията на надпрева

Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана. Задържан за срок до 72 часа е 28-годишен мъж от Попово, многократно осъждан за различни по вид престъпления, съобщават от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна. 

М. И. е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 354а, ал. 3, т.1 от Наказателния кодекс. Разследването е за държане на високорискови наркотични вещества, поясняват от институцията. 

Младият мъж е задържан на 20 октомври, при специализирана операция. При предприетите в хода процесуални действия по претърсване и изземване са намерени и иззети около 17 килограма зелена тревиста маса, реагирала при полеви тест на марихуана. 

Работата по случая продължава и към момента под ръководството и надзора на Териториалното отделение – Попово при Районна прокуратура –

Регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин връчи грамоти на седем млади лекари, постъпили на работа във видинската болница през последната година. Надявам се, повече млади колеги да започнат практика и дейност в областта, каза председателят на колегията д-р Борислав Милчев.

Докторите Таня Тодорова, Елизабет Маринова, Борис Проданов, Людмил Иванов, Анна Петрова, Калоян Стоянов и Елвира Димитрова са вече част от нашата колегия и от състава на Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Петка“, допълни д-р Милчев.

„Пожелавам ви да бъдете упорити и търпеливи. Бъдете здрави, трудете се и успехи“ – с тези думи към младите лекари се обърна д-р Вилхелм Елисеев, който получи наградата за лекар на годината.

Д-р Людмил Иванов благодари на ръководството на болницата за това, че създава благоприятна среда на всички специа

Жители на село Долни Луковит в област Плевен блокираха за около половин час днес участък от пътя Кнежа – Искър в знак на протест заради проблеми с водоснабдяването.

Хората са недоволни от постоянното спиране на водата в тяхното населено място, в чието землище е вододайната зона за четири села – Долни Луковит, Гостиля, Брегаре и Ставерци.

Кметът на Долни Луковит Десислав Атанасов подчерта, че проблемът с водата в селото е повече от година и половина. 

„Национален проблем е безводието, това ние го разбираме. Всеки месец с водомайсторите следим дебита, всекидневно има намаление. Това го разбираме, но не можем да разберем едно нещо – многократно подаваме сигнали, жалби, предложения до ВиК – Плевен как да се реши проблемът, но оттам ни се казва, че няма да спрат водата за други населени места заради 14 къщи в нашето село. Къщите не са

Въпреки дигитализацията на процесите в туризма, класическите туроператори не бива да бъдат отписвани с лека ръка, те няма да изчезнат още дълги години, каза днес съпредседателят на Варненската туристическа камара (ВТК) проф. Стоян Маринов преди откриването на 17-ия Черноморски туристически форум, посветен на предизвикателствата пред зеления и дигиталния преход в този сектор. Основен организатор на срещата е ВТК, а в разговора се включиха представители на бранша, на неправителствени организации, на общински, държавни и образователни институции. Сред гостите на форума бе и областният управител на Варна проф. Андрияна Андреева.

Дигитализацията навлиза все повече в хотелиерството, но с различни темпове, коментира Маринов. По думите му скоростта на процеса зависи от това къде се намира и колко е голям хотелът, дали е сезонен или целогодишен, колко е склонен да инвестира собственикъ

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
При операция на полицията в област Монтана за ден са разкрити осем престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена д ...
Трета поредна седмица в Търговищко няма пътни инциденти със загинали, отчитат от полицията
Полицаите в Търговищко са съставили през миналата седмица 13 акта на водачи, шофирали след употреба на алкохол, отчитат от сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекци ...
През последната седмица са станали 15 катастрофи в област Пазарджик, пострадали са девет души, отчетоха от полицията
За периода от 14-ти до 20 октомври в региона са регистрирани 15 пътнотранспортни произшествия, като от тях осем са тежки, а пострадалите хора са девет. Всички тежки инциденти са ст ...
При голям интерес премина първото издание на състезанието по планинско бягане „Вертикален Руй“
При голям интерес премина първото издание на състезанието по планинско бягане „Вертикален Руй“. Това съобщиха организаторите на спортната инициатива от Трънското турист ...
Спад в нивото на безработицата в община Плевен отчитат от Бюрото по труда
Спад в нивото на безработицата през септември спрямо август в община Плевен отчитат от Дирекция "Бюро по труда". В края на септември регистрираните безработни в Бюро по труда- ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 05:55 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1530
България

Двама мъже на 50 и 55 години са привлечени към наказателна отговорност във връзка с разкрита печатница за фалшиви банкноти в Шумен

Окръжна прокуратура – Шумен ръководи и наблюдава разследване за престъпление против паричната и кредитната система на Република България, съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна. Двама мъже на възраст 50 г. и 55 г. са привлечени към наказателна отговорност във връзка с разкрита печатница за фалшиви банкноти с курс в страната и в чужбина.Единият от тях е обвиняем за изготвянето им, а другият - за подготовката на незаконната дейност и разпространението на фалшивите пари, посочват от Апелативната прокуратура.

| 21 Октомври 2024, 16:49 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Двама мъже на 50 и 55 години са привлечени към наказателна отговорност във връзка с разкрита печатница за фалшиви банкноти в Шумен
Двама мъже на 50 и 55 години са привлечени към наказателна отговорност във връзка с разкрита печатница за фалшиви банкноти в Шумен
Снимка © Апелативна прокуратура - Варна

Окръжна прокуратура – Шумен ръководи и наблюдава разследване за престъпление против паричната и кредитната система на Република България, съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна. Двама мъже на възраст 50 г. и 55 г. са привлечени към наказателна отговорност във връзка с разкрита печатница за фалшиви банкноти с курс в страната и в чужбина. Единият от тях е обвиняем за изготвянето им, а другият - за подготовката на незаконната дейност и разпространението на фалшивите пари, посочват от Апелативната прокуратура.

Среща от трети кръг на Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ):

Спартак (Плевен) - Миньор (Перник) - 89:75 (17:16, 22:20, 29:18, 21:21)

Съдии на мача в зала „Балканстрой“, Плевен: Станимир Русев, Владимир Занев и Ивайло Иванов.

Отборът на Спартак Плевен се наложи над Миньор 2015 (Перник) с 89:75 (17:16, 22:20, 29:18, 21:21) като домакин в зала „Балканстрой“ в двубой от третия кръг в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ). Плевенчани постигнаха първата си победа през сезона пред близо 500 зрители, а гостите записаха втора загуба от три изиграни мача.

Спартак поведе в резултата още с първата атака. През началните минути двата отбора си разменяха водачеството, а Миньор поведе с 5:4. В петата минута резултатът вече беше 10:7 в полза на домакините. Перничани опитваха предимно стрелба от зоната за трите точки. Първата четвърт прик

Десетки граждани се събраха на мирно шествие срещу трафика на хора с цел трудова и сексуална експлоатация в София. Организатори на международната инициатива „Поход за свобода“, която се провежда у нас от 2014 г., са „Кампания А21“. Поводът е Европейският ден за борба с трафика на хора – 18 октомври. Шествието е придружено от органите на реда.

То тръгна малко след 11:00 ч. от Моста на влюбените до Националния дворец на културата. Ще премине през централните улици на града по маршрут бул. "Витоша"- пл. "Света Неделя" - ул. "Съборна". Очаква се да стигне пред Народен театър „Иван Вазов“, където ще бъде закрита инициативата с концерт на група "Молец", Ернесто Венесуела, Крисия Тодорова и Детска вокална група "Бонбон".

Бяха издигнати плакати с надписи: "Заедно можем да сложим край на трафика на хора", "Трафикът на хора е незаконна тър

На някои от граничните пунктове с Румъния и Турция трафикът на излизащите от страната товарни автомобили е интензивен, съобщава на сайта си Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР по данни към 6:00 часа тази сутрин. 

На границата с Румъния, на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Кардам“ трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход. 

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00

На 19 октомври ще се състои поредното издание на Дамско рали Перник - 2024, съобщиха от пернишкия автомобилен ретро клуб „Авангард“. Ралито се организира от клуба съвместно с Община Перник. 

Превозните средства ще бъдат разпределени в три вида категории: електрически, ретро и съвременни, всичките трябва да са документално изрядни и технически изправни. Екипажите могат да бъдат в смесен състав, но шофьорът трябва да е жена. Организаторите припомниха случай, в който синът на една от участничките е бил навигатор в екипа.

Стартът ще бъде даден в 10:00 ч. от Централния градски площад „Кракра Пернишки“. Тази година организаторите са подготвили почти двойно по – дълъг маршрут от стандартния. Приблизително 123 км. ще трябва да изминат екипажите. Трасето обхваща населени места от цялата Пернишка област. Около радомирското село Байкалско ще бъде

Столична община (СО) отваря за движение пътната връзка от бул. “България” към Околовръстен път в посока “Младост” под компрометираното съоръжение, съобщиха от пресцентъра на общината. Кметът Васил Терзиев също потвърди с пост във Фейсбук, че движението ще бъде пуснато утре. 

Разпространената от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) позиция в петък не отговаря на истината, всява неоснователен предизборен страх и е срам за нивото на институциите в България, посочват от Столична община. От АПИ заявиха тогава, че не могат да съгласуват предложената временна организация при детелината на бул. „България“, защото не гарантира безопасността на движението. Оттам добавиха, че Столичната община няма право да пусне трафика, докато не осигури безопасното преминаване на моторни превозни средства.

От Столична община съобщават също, че

Двамата бяха задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, с оглед довеждането им в съда за определяне на мерки за неотклонение. Окръжен съд - Шумен одобри искането на Окръжната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“ на 50-годишния мъж, а другия остави под „домашен арест“, съобщи Ивана Милева, експерт „Връзки с обществеността“ в Апелативната прокуратура във Варна.

Мъжете са задържани при специализирана полицейска операция на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ при МВР по образувано през 2023 година досъдебно производство, касаещо установени в обръщение висококачествени фалшиви банкноти от 50 български лева, циркулиращи в страната, добави Ивана Милева.

Работата по доказване и документиране на сложната престъпна деятелност, както и обхвата на нелегалната дейност на двамата мъже, продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Шумен. Назначени са специфични експертизи в областта на валутите.

На 17 октомври в Шумен бяха претърсени адреси, намерени и иззети фалшивите банкноти и техника. Заместник окръжният прокурор на Шумен Делян Димитров каза, че по думите на единия задържан, който е дал обяснения пред съдия, от банкнотите по 50 лв. са произведени минимум 100 хил. лв. Те са разпространявани от 2022 г. в България. "Това е много тежко посегателство срещу цялата финансова система на България и Европейския съюз и е добре, че е спряно това производство. Предстои още работа по случая, заедно с партньорските служби“, посочи окръжният прокурор на Шумен Орлин Куздов.

Две държавни първенства планира да проведе през ноември русенският спортен клуб за хора с увреждания „Олимп-спортът е равнопоставен“, съобщи неговият председател Георги Гаев.

Той уточни, че за седма поредна година крайдунавският град трябва да е домакин на шампионатите по бадминтон и шахмат от държавния календар за параолимпийски спортове между 15 и 17 ноември в зала „Арена Русе“.

Заявка за участие в първенствата вече са подали седем отбора от страната, поясни Гаев и добави, че русенският клуб има нужда от помощ за организацията на надпреварите.

„Необходимата сума за провеждане на двете състезания, включваща спортни принадлежности, награди и отличителни знаци, както и престой на участниците и техните придружители за два дни в Русе е 10 200 лева. Към момента са осигурени 2000 лева. Разчитаме за подпомагане на организацията на надпрева

Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана. Задържан за срок до 72 часа е 28-годишен мъж от Попово, многократно осъждан за различни по вид престъпления, съобщават от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна. 

М. И. е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 354а, ал. 3, т.1 от Наказателния кодекс. Разследването е за държане на високорискови наркотични вещества, поясняват от институцията. 

Младият мъж е задържан на 20 октомври, при специализирана операция. При предприетите в хода процесуални действия по претърсване и изземване са намерени и иззети около 17 килограма зелена тревиста маса, реагирала при полеви тест на марихуана. 

Работата по случая продължава и към момента под ръководството и надзора на Териториалното отделение – Попово при Районна прокуратура –

Регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин връчи грамоти на седем млади лекари, постъпили на работа във видинската болница през последната година. Надявам се, повече млади колеги да започнат практика и дейност в областта, каза председателят на колегията д-р Борислав Милчев.

Докторите Таня Тодорова, Елизабет Маринова, Борис Проданов, Людмил Иванов, Анна Петрова, Калоян Стоянов и Елвира Димитрова са вече част от нашата колегия и от състава на Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Петка“, допълни д-р Милчев.

„Пожелавам ви да бъдете упорити и търпеливи. Бъдете здрави, трудете се и успехи“ – с тези думи към младите лекари се обърна д-р Вилхелм Елисеев, който получи наградата за лекар на годината.

Д-р Людмил Иванов благодари на ръководството на болницата за това, че създава благоприятна среда на всички специа

Жители на село Долни Луковит в област Плевен блокираха за около половин час днес участък от пътя Кнежа – Искър в знак на протест заради проблеми с водоснабдяването.

Хората са недоволни от постоянното спиране на водата в тяхното населено място, в чието землище е вододайната зона за четири села – Долни Луковит, Гостиля, Брегаре и Ставерци.

Кметът на Долни Луковит Десислав Атанасов подчерта, че проблемът с водата в селото е повече от година и половина. 

„Национален проблем е безводието, това ние го разбираме. Всеки месец с водомайсторите следим дебита, всекидневно има намаление. Това го разбираме, но не можем да разберем едно нещо – многократно подаваме сигнали, жалби, предложения до ВиК – Плевен как да се реши проблемът, но оттам ни се казва, че няма да спрат водата за други населени места заради 14 къщи в нашето село. Къщите не са

Въпреки дигитализацията на процесите в туризма, класическите туроператори не бива да бъдат отписвани с лека ръка, те няма да изчезнат още дълги години, каза днес съпредседателят на Варненската туристическа камара (ВТК) проф. Стоян Маринов преди откриването на 17-ия Черноморски туристически форум, посветен на предизвикателствата пред зеления и дигиталния преход в този сектор. Основен организатор на срещата е ВТК, а в разговора се включиха представители на бранша, на неправителствени организации, на общински, държавни и образователни институции. Сред гостите на форума бе и областният управител на Варна проф. Андрияна Андреева.

Дигитализацията навлиза все повече в хотелиерството, но с различни темпове, коментира Маринов. По думите му скоростта на процеса зависи от това къде се намира и колко е голям хотелът, дали е сезонен или целогодишен, колко е склонен да инвестира собственикъ

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
При операция на полицията в област Монтана за ден са разкрити осем престъпления
Трета поредна седмица в Търговищко няма пътни инциденти със загинали, отчитат от полицията
През последната седмица са станали 15 катастрофи в област Пазарджик, пострадали са девет души, отчетоха от полицията
При голям интерес премина първото издание на състезанието по планинско бягане „Вертикален Руй“
Спад в нивото на безработицата в община Плевен отчитат от Бюрото по труда
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.