Начало Сфера В Сливен пристигнаха бюлетините за изборите за Народно събрание на 27 октомври
1626
България

В Сливен пристигнаха бюлетините за изборите за Народно събрание на 27 октомври

В Сливен пристигнаха бюлетините за изборите за Народно събрание на 27 октомври, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.Сутринта те бяха приети в печатницата на Българската народна банка (БНБ) в София от главния секретар на Областна администрация - Сливен Кирил Аврамов и членове на Районната избирателна комисия (РИК). При засилена охрана от полиция и жандармерия бюлетините бяха съпроводени, разпределени и предадени на общините.

| 21 Октомври 2024, 16:49 ч.
В Сливен пристигнаха бюлетините за изборите за Народно събрание на 27 октомври
В Сливен пристигнаха бюлетините за изборите за Народно събрание на 27 октомври
Снимка © БТА

В Сливен пристигнаха бюлетините за изборите за Народно събрание на 27 октомври, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Бюлетините за 21-ви избирателен район – Сливен са 166 000.

Полицаите в Търговищко са съставили през миналата седмица 13 акта на водачи, шофирали след употреба на алкохол, отчитат от сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция (ОД) на МВР.  Оттам допълват, че в периода от 14 до 20 октомври са регистрирани три случая, в които концентрацията на алкохол в издишания от водача въздух е била над 1,2 промила. Един от водачите е управлявал велосипед. 

През изминалата седмица органите на реда са установили и двама водачи, шофиращи под въздействието на наркотични вещества. По случаите са образувани бързи полицейски производства.

В хода на проведена през седмицата специализирана акция за подобряване на пътната безопасност в областта, с основен акцент контрол върху управлението на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални електрически превозни средства, полицейските екипи са съставили за констатираните от тях

През нощта ще бъде ясно. Вятърът в много райони в Западна и Централна България ще отслабне и стихне, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). На места сутринта ще има слана, а в котловините и поречията - мъгла. Минималните температури в повечето места ще са между минус 2° и 3°, по Черноморието до 6°- 8°, за София – около 0°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца. През деня ще се понижава, но ще остане по-високо от средната стойност.

Утре ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България - временно силен от север. Максималните температури ще са между 12° и 17°, в София: 15°-16°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13° и 15°. Температурата на морската

Две държавни първенства планира да проведе през ноември русенският спортен клуб за хора с увреждания „Олимп-спортът е равнопоставен“, съобщи неговият председател Георги Гаев.

Той уточни, че за седма поредна година крайдунавският град трябва да е домакин на шампионатите по бадминтон и шахмат от държавния календар за параолимпийски спортове между 15 и 17 ноември в зала „Арена Русе“.

Заявка за участие в първенствата вече са подали седем отбора от страната, поясни Гаев и добави, че русенският клуб има нужда от помощ за организацията на надпреварите.

„Необходимата сума за провеждане на двете състезания, включваща спортни принадлежности, награди и отличителни знаци, както и престой на участниците и техните придружители за два дни в Русе е 10 200 лева. Към момента са осигурени 2000 лева. Разчитаме за подпомагане на организацията на надпрева

Общо 378 граждани в област Враца са се възползвали от улеснения достъп до мобилното приложение еЗдраве и са сдвоили своите телефони. Това каза директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Враца д-р Чавдар Манов. Той напомни, че кампанията на Министерството на здравеопазването за популяризиране на мобилното приложение еЗдраве и възможността за осигуряване на достъп на гражданите до здравните им досиета стартира в началото на септември и продължава. 

По думите му служители на здравната инспекция във Враца съдействат на граждани да сдвоят електронното си пациентско досие с мобилно устройство, като на място в административната сграда има удобен фронт-офис, разположен на първия етаж. 

Д-р Манов допълни, че от услугата в изнесени пунктове, проведени в четири града от областта, са се възползвали 330 души, а на място в РЗИ – Враца 48 души.

О

Кметовете на Пещера Йордан Младенов, на Самоков Ангел Джоргов и на Враца Калин Каменов спечелиха наградата "Кмет на годината".

Конкурсът се организира за 12-а поредна година от Kmeta.bg, а победителите се избират чрез онлайн гласуване. Категориите в конкурса са осем: "Кмет на годината", "Кмет на гражданите", "Градска среда", "Смарт сити", "Туризъм и култура", "Спорт и младежки инициативи", "Социална политика", "Образование". Във всяка категория на конкурса има по трима победители - за малка, средна и голяма община, според населението в нея. За малка община се счита такава с население до 20 000 жители, за средна община - от 20 000 до 50 000, за голяма - с население над 50 000 жители, сочи информация на сайта на организаторите. Типовете общини са определени според официалните данни на Националния статистически институт (НСИ) за броя на населението към 31.12.2022 г., съобщава

Сутринта те бяха приети в печатницата на Българската народна банка (БНБ) в София от главния секретар на Областна администрация - Сливен Кирил Аврамов и членове на Районната избирателна комисия (РИК). При засилена охрана от полиция и жандармерия бюлетините бяха съпроводени, разпределени и предадени на общините.

Общо 293 са към момента избирателните секции в област Сливен. С машини или на хартия ще може да се упражни избирателно право в 246 секции, а само на хартия – в 47 секции, където гласоподавателите са под 300.

Общо 27 листи на 18 партии и девет коалиции са регистрирани в Районната избирателна комисия - Сливен.

В четири населени места ще избират кмет на балотаж, показват резултатите от проведените в неделя частични и нови избори за местна власт. Те се проведоха в 16 общини и кметства в страната. Балотаж на 27 октомври ще има във Варна - за кметове на районите „Одесос“ и „Приморски“, в плевенското село Коиловци и в карловското село Войнягово, показват решенията на Общинските избирателни комисия (ОИК). 

Във Варна и в двата района на града, където в неделя имаше частични местни избори, предстои втори тур, според решение на ОИК. В Одесос на 27 октомври на втори тур ще се явят Янислава Шопова от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) и Георги Недев, издигнат от ГЕРБ. На втори тур в район „Приморски“ ще бъдат Николай Желязков от ПП-ДБ и Людмила Колева - Маринова от ГЕ

Близо 700 000 фалшифицирани артикула бяха задържани по време на  съвместни оперативни действия (JAD) PIRATES 2 срещу контрабандата и опитите за внос в ЕС на фалшиви стоки чрез сухопътните и морските граници. Предотвратената щета за бюджета на ЕС чрез задържаните по Джад Пайретс 2" (JAD PIRATES 2) фалшиви стоки и валута надхвърля 32 милиона евро, съобщава агенция "Митници".
Ръководещи операцията бяха българската и португалската митнически администрации. Оперативната координация  се осъществява чрез Фронтекс (FRONTEX - The European Border and Coast Guard Agency), а в действията участваха  Европол - (EUROPOL 0-European Union Agency for Law Enforcement Cooperation),  "Еуипо" (EUIPO - European Union Intellectual Property Office), ОЛАФ (OLAF - European Anti-Fraud Office), както и ГД „Гранична полиция“ и Главна дирекция „Борба с организираната прест

Чрез писмо до областния управител на Добрич Румен Русев, до кмета на Община Добричка Соня Георгиева и до медиите Българската ветроенергийна асоциация (БГВЕА) изразява сериозна загриженост относно "продължаващите незаконосъобразни действия" по отношение на провеждането на местен референдум в община Добричка на 27 октомври 2024 г., свързан с проектите за изграждане на ветроенергийни централи на територията на общината и уведомява, че поради това няма да участва в насрочения за днес дебат по темата. 

От БГВЕА допълват, че като браншова организация, представляваща ветроенергийния сектор, участват активно във всички законосъобразно организирани публични обсъждания, дебати и дискусии, които касаят развитието на вятърната енергетика в страната и винаги е била отворена за предоставянето на допълнителна информация и продължаващ диалог с гражданите и други заинтересовани страни по т

Днес е вторият ден от официалното посещение на президента Румен Радев в Босна и Херцеговина.

Българският президент е на посещение в Босна и Херцеговина по покана на председателстващия босненското Председателство Денис Бечирович. 

Европейската перспектива на Босна и Херцеговина, регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа и укрепването на сигурността и стабилността в региона, както и теми от дневния ред на двустранното партньорство, се очаква да бъдат във фокуса на срещите на президента Радев по време на официалното му посещение.

Очаква се днес българският държавен глава да се срещне с членовете на колегията на двете камари на парламента на Босна и Херцеговина, с председателстващата Съвета на министрите Боряна Крищо и с върховния представител на международната общност в Босна Кристиан Шмит.

Днес президентът Радев ще посети и военната база „Бут

Започва поетапното пускане на парното в Сливен. "Топлофикация - Сливен - инж. Ангел Ангелов" ЕАД обявява начало на отоплителния сезон от днес във връзка с понижаване на температурите и постъпили в дружеството заявления за включване на отоплението, съобщиха от дружеството. 

Това ще стане последователно в детски градини, ясли, и учебни заведения, болнични и здравни заведения, жилищни сгради и стопански потребители.

От ТЕЦ - Сливен напомнят, че е необходимо вътрешните отоплителни инсталации в сградите, както и отоплителните тела в жилищата да бъдат приведени в готовност за работа.

Около 14 000 са битовите абонати на ТЕЦ-Сливен. Почти всички училища, детски ясли и детски градини, болници в града също се отопляват на парно. 

Както съобщихме, цената на парното в Сливен е по-ниска през тази година и е 93,34 лева за мегаватчас без ДДС.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
В Силистренско зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, мотопеди, мотоциклети и велосипеди. За миналата седмица те са 21, съобщиха на брифинг ...
Мъж от Вълчедръм е загинал при пожар в дома си
Самотно живеещ 62-годишен мъж от град Вълчедръм, област Монтана, е загинал при пожар дома си, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. На 20 октомври в 23:58 часа в Районн ...
Полицейска операция с акцент върху невръчените наказателни постановления и електронни фишове започна в област Кърджали
На територията на област Кърджали започна нова специализирана полицейска операция, в която освен за спазване на скоростните режими, употреба на алкохол и наркотици, ще се акцентира ...
Общинският съвет даде съгласие Община Видин да кандидатства с проект за изграждане на зелена инфраструктура по програма „Околна среда“
Общинският съвет даде съгласие на заседанието си днес Община Видин да кандидатства с проект за изграждане на зелена инфраструктура по програма „Околна среда“. Проектнот ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 06:04 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1626
България

В Сливен пристигнаха бюлетините за изборите за Народно събрание на 27 октомври

В Сливен пристигнаха бюлетините за изборите за Народно събрание на 27 октомври, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.Сутринта те бяха приети в печатницата на Българската народна банка (БНБ) в София от главния секретар на Областна администрация - Сливен Кирил Аврамов и членове на Районната избирателна комисия (РИК). При засилена охрана от полиция и жандармерия бюлетините бяха съпроводени, разпределени и предадени на общините.

| 21 Октомври 2024, 16:49 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
В Сливен пристигнаха бюлетините за изборите за Народно събрание на 27 октомври
В Сливен пристигнаха бюлетините за изборите за Народно събрание на 27 октомври
Снимка © БТА

В Сливен пристигнаха бюлетините за изборите за Народно събрание на 27 октомври, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Бюлетините за 21-ви избирателен район – Сливен са 166 000.

Полицаите в Търговищко са съставили през миналата седмица 13 акта на водачи, шофирали след употреба на алкохол, отчитат от сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция (ОД) на МВР.  Оттам допълват, че в периода от 14 до 20 октомври са регистрирани три случая, в които концентрацията на алкохол в издишания от водача въздух е била над 1,2 промила. Един от водачите е управлявал велосипед. 

През изминалата седмица органите на реда са установили и двама водачи, шофиращи под въздействието на наркотични вещества. По случаите са образувани бързи полицейски производства.

В хода на проведена през седмицата специализирана акция за подобряване на пътната безопасност в областта, с основен акцент контрол върху управлението на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални електрически превозни средства, полицейските екипи са съставили за констатираните от тях

През нощта ще бъде ясно. Вятърът в много райони в Западна и Централна България ще отслабне и стихне, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). На места сутринта ще има слана, а в котловините и поречията - мъгла. Минималните температури в повечето места ще са между минус 2° и 3°, по Черноморието до 6°- 8°, за София – около 0°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца. През деня ще се понижава, но ще остане по-високо от средната стойност.

Утре ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България - временно силен от север. Максималните температури ще са между 12° и 17°, в София: 15°-16°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13° и 15°. Температурата на морската

Две държавни първенства планира да проведе през ноември русенският спортен клуб за хора с увреждания „Олимп-спортът е равнопоставен“, съобщи неговият председател Георги Гаев.

Той уточни, че за седма поредна година крайдунавският град трябва да е домакин на шампионатите по бадминтон и шахмат от държавния календар за параолимпийски спортове между 15 и 17 ноември в зала „Арена Русе“.

Заявка за участие в първенствата вече са подали седем отбора от страната, поясни Гаев и добави, че русенският клуб има нужда от помощ за организацията на надпреварите.

„Необходимата сума за провеждане на двете състезания, включваща спортни принадлежности, награди и отличителни знаци, както и престой на участниците и техните придружители за два дни в Русе е 10 200 лева. Към момента са осигурени 2000 лева. Разчитаме за подпомагане на организацията на надпрева

Общо 378 граждани в област Враца са се възползвали от улеснения достъп до мобилното приложение еЗдраве и са сдвоили своите телефони. Това каза директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Враца д-р Чавдар Манов. Той напомни, че кампанията на Министерството на здравеопазването за популяризиране на мобилното приложение еЗдраве и възможността за осигуряване на достъп на гражданите до здравните им досиета стартира в началото на септември и продължава. 

По думите му служители на здравната инспекция във Враца съдействат на граждани да сдвоят електронното си пациентско досие с мобилно устройство, като на място в административната сграда има удобен фронт-офис, разположен на първия етаж. 

Д-р Манов допълни, че от услугата в изнесени пунктове, проведени в четири града от областта, са се възползвали 330 души, а на място в РЗИ – Враца 48 души.

О

Кметовете на Пещера Йордан Младенов, на Самоков Ангел Джоргов и на Враца Калин Каменов спечелиха наградата "Кмет на годината".

Конкурсът се организира за 12-а поредна година от Kmeta.bg, а победителите се избират чрез онлайн гласуване. Категориите в конкурса са осем: "Кмет на годината", "Кмет на гражданите", "Градска среда", "Смарт сити", "Туризъм и култура", "Спорт и младежки инициативи", "Социална политика", "Образование". Във всяка категория на конкурса има по трима победители - за малка, средна и голяма община, според населението в нея. За малка община се счита такава с население до 20 000 жители, за средна община - от 20 000 до 50 000, за голяма - с население над 50 000 жители, сочи информация на сайта на организаторите. Типовете общини са определени според официалните данни на Националния статистически институт (НСИ) за броя на населението към 31.12.2022 г., съобщава

Сутринта те бяха приети в печатницата на Българската народна банка (БНБ) в София от главния секретар на Областна администрация - Сливен Кирил Аврамов и членове на Районната избирателна комисия (РИК). При засилена охрана от полиция и жандармерия бюлетините бяха съпроводени, разпределени и предадени на общините.

Общо 293 са към момента избирателните секции в област Сливен. С машини или на хартия ще може да се упражни избирателно право в 246 секции, а само на хартия – в 47 секции, където гласоподавателите са под 300.

Общо 27 листи на 18 партии и девет коалиции са регистрирани в Районната избирателна комисия - Сливен.

В четири населени места ще избират кмет на балотаж, показват резултатите от проведените в неделя частични и нови избори за местна власт. Те се проведоха в 16 общини и кметства в страната. Балотаж на 27 октомври ще има във Варна - за кметове на районите „Одесос“ и „Приморски“, в плевенското село Коиловци и в карловското село Войнягово, показват решенията на Общинските избирателни комисия (ОИК). 

Във Варна и в двата района на града, където в неделя имаше частични местни избори, предстои втори тур, според решение на ОИК. В Одесос на 27 октомври на втори тур ще се явят Янислава Шопова от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) и Георги Недев, издигнат от ГЕРБ. На втори тур в район „Приморски“ ще бъдат Николай Желязков от ПП-ДБ и Людмила Колева - Маринова от ГЕ

Близо 700 000 фалшифицирани артикула бяха задържани по време на  съвместни оперативни действия (JAD) PIRATES 2 срещу контрабандата и опитите за внос в ЕС на фалшиви стоки чрез сухопътните и морските граници. Предотвратената щета за бюджета на ЕС чрез задържаните по Джад Пайретс 2" (JAD PIRATES 2) фалшиви стоки и валута надхвърля 32 милиона евро, съобщава агенция "Митници".
Ръководещи операцията бяха българската и португалската митнически администрации. Оперативната координация  се осъществява чрез Фронтекс (FRONTEX - The European Border and Coast Guard Agency), а в действията участваха  Европол - (EUROPOL 0-European Union Agency for Law Enforcement Cooperation),  "Еуипо" (EUIPO - European Union Intellectual Property Office), ОЛАФ (OLAF - European Anti-Fraud Office), както и ГД „Гранична полиция“ и Главна дирекция „Борба с организираната прест

Чрез писмо до областния управител на Добрич Румен Русев, до кмета на Община Добричка Соня Георгиева и до медиите Българската ветроенергийна асоциация (БГВЕА) изразява сериозна загриженост относно "продължаващите незаконосъобразни действия" по отношение на провеждането на местен референдум в община Добричка на 27 октомври 2024 г., свързан с проектите за изграждане на ветроенергийни централи на територията на общината и уведомява, че поради това няма да участва в насрочения за днес дебат по темата. 

От БГВЕА допълват, че като браншова организация, представляваща ветроенергийния сектор, участват активно във всички законосъобразно организирани публични обсъждания, дебати и дискусии, които касаят развитието на вятърната енергетика в страната и винаги е била отворена за предоставянето на допълнителна информация и продължаващ диалог с гражданите и други заинтересовани страни по т

Днес е вторият ден от официалното посещение на президента Румен Радев в Босна и Херцеговина.

Българският президент е на посещение в Босна и Херцеговина по покана на председателстващия босненското Председателство Денис Бечирович. 

Европейската перспектива на Босна и Херцеговина, регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа и укрепването на сигурността и стабилността в региона, както и теми от дневния ред на двустранното партньорство, се очаква да бъдат във фокуса на срещите на президента Радев по време на официалното му посещение.

Очаква се днес българският държавен глава да се срещне с членовете на колегията на двете камари на парламента на Босна и Херцеговина, с председателстващата Съвета на министрите Боряна Крищо и с върховния представител на международната общност в Босна Кристиан Шмит.

Днес президентът Радев ще посети и военната база „Бут

Започва поетапното пускане на парното в Сливен. "Топлофикация - Сливен - инж. Ангел Ангелов" ЕАД обявява начало на отоплителния сезон от днес във връзка с понижаване на температурите и постъпили в дружеството заявления за включване на отоплението, съобщиха от дружеството. 

Това ще стане последователно в детски градини, ясли, и учебни заведения, болнични и здравни заведения, жилищни сгради и стопански потребители.

От ТЕЦ - Сливен напомнят, че е необходимо вътрешните отоплителни инсталации в сградите, както и отоплителните тела в жилищата да бъдат приведени в готовност за работа.

Около 14 000 са битовите абонати на ТЕЦ-Сливен. Почти всички училища, детски ясли и детски градини, болници в града също се отопляват на парно. 

Както съобщихме, цената на парното в Сливен е по-ниска през тази година и е 93,34 лева за мегаватчас без ДДС.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Мъж от Вълчедръм е загинал при пожар в дома си
Полицейска операция с акцент върху невръчените наказателни постановления и електронни фишове започна в област Кърджали
Общинският съвет даде съгласие Община Видин да кандидатства с проект за изграждане на зелена инфраструктура по програма „Околна среда“
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.