Начало Сфера Министрите на културата на България и Косово подписаха споразумение за кинематографична копродукция
1650
Балкани

Министрите на културата на България и Косово подписаха споразумение за кинематографична копродукция

Българският министър на културата Найден Тодоров и неговият косовски колега Хайрула Чеку подписаха споразумение за сътрудничество за кинематографична копродукция, съобщи новинарската агенция „Економия онлайн“.Тодоров нарече това (споразумение – бел. ред.) важна стъпка в сътрудничеството между двете държави и допълни, че сътрудничеството ще се задълбочи и в други области освен кинематографията като музика, театър и културно наследство.

| 21 Октомври 2024, 16:53 ч.
Министрите на културата на България и Косово подписаха споразумение за кинематографична копродукция
Министрите на културата на България и Косово подписаха споразумение за кинематографична копродукция
Снимка © DFA

Българският министър на културата Найден Тодоров и неговият косовски колега Хайрула Чеку подписаха споразумение за сътрудничество за кинематографична копродукция, съобщи новинарската агенция „Економия онлайн“.

От Синдиката на служителите в затворите (ССЗБ) искат среща с министъра на финансите по параметрите на проектобюджета за следващата година.

В позиция до медиите от ССЗБ казват, че използвайки социалния диалог, като основен елемент на европейския социален модел, се дава възможност на служителите да участват в процедурите, свързани с Проект на бюджет 2025 г., постигайки споразумения.

Синдикатът изразява желание да бъде включен в експертните срещи със синдикатите и работодателските организации, със своята експертиза и становище, имащо пряко отношение в частта на второстепенните разпоредители с бюджетни средства към Министерството на правосъдието.

Според ССЗБ правилата за конституирането на състава, правомощията и функцията на Националния съвет за тристранно сътрудничество, както и ограниченията на субективните права на членовете на Синдикалните организации с регламент

Нелегален хранителен магазин, оръжие, злато, наркотици и списъци с предполагаеми избиратели са разкрити при акция на полицията в област Хасково вчера, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОДМВР).

Както съобщихме, операцията с основна насоченост противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, започва в 7:00 часа и продължи през целия ден на територията на областта. Тя приключи със задържането на общо 20 души по Закона за МВР. Издадени бяха седем предупредителни протоколи и бяха образувани пет досъдебни производства. Заведени бяха шест преписки за купуване на гласове.

В Любимец е установен незаконен търговски обект, в който са намерени  2120 къса безакцизни цигари. В жилище в хасковския квартал „Орфей“ са открити грам метаамфетамин и пистолет без документи. Дрога е открита на още пет места. От дом в Любимец

Близо 20 процента е избирателната активност в община Омуртаг към 12:30 часа. До секционните избирателни комисии в региона са отишли 4 134 души от имащите право на глас на новите избори за кмет. Това е са 19,81 процента, посочи Семра Ереджебова – член на Общинската избирателна комисия (ОИК)  .

До момента в ОИК няма регистрирани сигнали и жалби. Изборният ден преминава в спокойна обстановка. Няма информация за повредени машите. На тези избори с машини може да се гласува в 28 секции - 11 СИК в града, а останалите - в селата на общината.

За провеждането на извънредните избори в община Омуртаг са сформирани 57 СИК. В изборния процес в комисии и наблюдатели, са ангажирани около 470 души. 

На територията на област Добрич са станали 112 тежки пътнотранспортни произшествия от началото на годината. Това съобщи на брифинг началникът на сектор "Пътна полиция" в Добрич главен инспектор Жулиян Минев. Той допълни, че в сравнение с миналата година, към момента се отчита намаление на броя на тежките пътнотранспортни произшествия, при жертвите на пътя се наблюдава увеличение на броя със седем души, а при ранените има намаление с 11 души.  

Констатираните нарушения на Закона за движение по пътищата през изминалата седмица са 813. За тях са съставени 174 акта за установяване на административно нарушение и 624 глоби по фиш.

По думите на главния инспектор през миналата седмица петима водачи са установени да управляват след употреба на алкохол, като в три от случаите - с концентрация над 1,2 промила в издишания от водачите въздух. Петима са шофьорите, установени да у

В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната престъпност. Участват служители на „Охранителна полиция“, „Криминална полиция“ „Икономическа полиция“ и „Пътна полиция" в Областната дирекция, служители на трите районни управления в състава , както и екипи на Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“-МВР, информира говорителят на дирекцията Ани Кръстева. 

Проверяват се моторни превозни средства, частни адреси, търговски обекти, заложни къщи, офиси на дружества, предоставящи бързи кредити, питейни заведения; инспектират се пунктове за изкупуване на черни и цветни метали и за продажба на дърва за огрев. Във фокуса на активните полицейски действия са рискови места, идентифи

Тодоров нарече това (споразумение – бел. ред.) важна стъпка в сътрудничеството между двете държави и допълни, че сътрудничеството ще се задълбочи и в други области освен кинематографията като музика, театър и културно наследство.

„Изключително съм доволен от това споразумение, което беше подписано днес и което ще има голямо влияние и за други споразумения в бъдеще. (…) Надяваме се, че това споразумение ще даде тласък на сътрудничеството между нашите страни и също така ще даде тласък на културното сътрудничество“, каза Тодоров.

„Надяваме се, че през следващите години вие ще идвате при нас и ние ще идваме при вас (и) ще гледаме копродукцията на нашите две страни. Сътрудничеството ще бъде задълбочено и в други области освен кинематографията като музика, театър и културно наследство“, каза още българският министър на културата.

Косовският министър на културата каза, че очакват с нетърпение да видят филмите, създадени от артистите от Косово и България. „Надявам се, че това сътрудничество, което започнахме днес в областта на киното, ще продължи и в други области“, допълни Чеку.

Емине Еюбова спечели изборите за кмет на кметство в с. Висока поляна, сочи решение на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Хитрино. Решението подлежи на обжалване в седем дневен срок от обявяването му пред Административен съд Шумен. На първия тур на изборите за кмет Емине Еюбова е получила 76 действителни гласа, информират от ОИК в Хитрино на сайта си.

Както съобщихме, изборният ден в с. Висока поляна приключи в 20:00 ч., като премина без произшествия и нарушения на обществения ред. Гласували са 23,56 процента от имащите право.

Село Висока поляна, община Хитрино, е с население от около 350 души, кандидатът за кмет беше един. 

Четирима младежи са задържани за притежание на наркотици в област Пазарджик, съобщиха от Областна дирекция (ОД) на МВР в Пазарджик.

Млад мъж и трима тийнейджъри са задържани от петък до днес. При проверки от служители на различни полицейски структури в областта са установени 17-годишен жител на пазарджишкото село Гелеменово, 19-годишен от село Дебръщица, 14-годишен от областния град и 25-годишен мъж от град  Септември, уточниха от полицията.

В задържаните полицаите открили общо едно хартиено топче и полиетиленово пликче със синтетичен канабиноид, както и четири пликчета със суха марихуана. Единият от задържаните, 19-годишен мъж, е установен, докато управлява лек автомобил под въздействието на наркотични вещества, добавиха от Областната дирекция (ОД) на МВР.

Намерената дрога е иззета, а четиримата са задържани в арестите на полицейските управления в Пазарджик

До днес избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение и желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, могат да заявят това, при условие, че на територията на населеното място е назначена подвижна СИК, съгласно сроковете в хронограната на Централната избирателна комисия (ЦИК). 

Заявлението за вписване в списъка за гласуване с подвижна избирателна кутия се подава до кмета на общината/района/кметството/кметския наместник. То трябва да е саморъчно подписано и може да бъде подадено от упълномощено лице или изпратено по пощата, факс или електронно заявление със същото съдържание през интернет страницата на общината/района. Към заявлението за гласуване в подвижна избирателна секция се прилага копие от документ от ТЕЛК, НЕЛК или медицинска епикриза за здравословно състояние на избирателя. Когато заявителят не е

Само за седмица са глобени 15 пешеходци при акция, свързана с контрола на водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди, електрически индивидуални превозни средства, както и на нарушения от и срещу пешеходци, съобщи на брифинг старши инспектор Красимир Кирилов - началник група „Пътен контрол, организация на движението и превантивна дейност“ в сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР в Монтана.

За времето на акцията от 14-ти до 20 октомври са проверени 51 пешеходци, от които 15 са глобени. Проверени са и 16 водачи на електрически тротинетки. Глобени със съставен акт са родителите на четирима от тях, които са малолетни или непълнолетни, без право да управляват превозни средства. При проверените водачи на мотоциклети, мотопеди и велосипеди няма констатирани нарушения.

От началото на годината ранените при инциденти с пешеходци са 29 души, а

Бележници с имена на хора са иззети от търговски обекти в област Разград при полицейска операция днес. Специализираната акция бе насочена към предотвратяване на подготвяни нарушения на изборното законодателство и извършване на престъпления против политическите права на гражданите, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева.

В хода на акцията са проверени търговски обекти и места, за които има информация, че в тях се извършва незаконна дейност, свързана с купуване и продаване на гласове. В смесени магазини в Дряновец са открити бележници с изписани имена на хора, срещу които фигурират различни по размер суми. Вариращите до 161 лв. парични записи според собствениците на търговските обекти представляват задължения, незаплатени поради липса на средства у лицата към момента на покупката. Фактическата обстановка е докладвана на дежурен прокурор. Образ

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
Летище София да носи името на Апостола на свободата Васил Левски бе обсъдено на среща в Министерството на транспорта и съобщенията
Летище София да носи името на Апостола на свободата Васил Левски бе обсъдено на среща в Министерството на транспорта и съобщенията, съобщиха от ведомството. На нея проф. Атанас Сем ...
Над 500 момчета и момичета от цялата страна участваха в лекоатлетическо състезание в Ямбол
Над 500 момчета и момичета от цялата страна се включиха в състезанието Атлетическа лига GO!KIDS!, което се проведе в Ямбол на обновената лекоатлетическа писта на стадион „Тун ...
На четири места ще избират кмет на балотаж, показват резултатите от вчерашните частични и нови избори
В четири населени места ще избират кмет на балотаж, показват резултатите от проведените в неделя частични и нови избори за местна власт. Те се проведоха в 16 общини и кметства в ст ...
В Плевен започва поетапното пускане на парното
От днес "Топлофикация - Плевен" АД започва поетапното пускане на парното в Плевен. За това съобщават от дружеството на своя официален сайт. От там посочват, че включването на отопл ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 05:53 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1650
Балкани

Министрите на културата на България и Косово подписаха споразумение за кинематографична копродукция

Българският министър на културата Найден Тодоров и неговият косовски колега Хайрула Чеку подписаха споразумение за сътрудничество за кинематографична копродукция, съобщи новинарската агенция „Економия онлайн“.Тодоров нарече това (споразумение – бел. ред.) важна стъпка в сътрудничеството между двете държави и допълни, че сътрудничеството ще се задълбочи и в други области освен кинематографията като музика, театър и културно наследство.

| 21 Октомври 2024, 16:53 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Министрите на културата на България и Косово подписаха споразумение за кинематографична копродукция
Министрите на културата на България и Косово подписаха споразумение за кинематографична копродукция
Снимка © DFA

Българският министър на културата Найден Тодоров и неговият косовски колега Хайрула Чеку подписаха споразумение за сътрудничество за кинематографична копродукция, съобщи новинарската агенция „Економия онлайн“.

От Синдиката на служителите в затворите (ССЗБ) искат среща с министъра на финансите по параметрите на проектобюджета за следващата година.

В позиция до медиите от ССЗБ казват, че използвайки социалния диалог, като основен елемент на европейския социален модел, се дава възможност на служителите да участват в процедурите, свързани с Проект на бюджет 2025 г., постигайки споразумения.

Синдикатът изразява желание да бъде включен в експертните срещи със синдикатите и работодателските организации, със своята експертиза и становище, имащо пряко отношение в частта на второстепенните разпоредители с бюджетни средства към Министерството на правосъдието.

Според ССЗБ правилата за конституирането на състава, правомощията и функцията на Националния съвет за тристранно сътрудничество, както и ограниченията на субективните права на членовете на Синдикалните организации с регламент

Нелегален хранителен магазин, оръжие, злато, наркотици и списъци с предполагаеми избиратели са разкрити при акция на полицията в област Хасково вчера, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОДМВР).

Както съобщихме, операцията с основна насоченост противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, започва в 7:00 часа и продължи през целия ден на територията на областта. Тя приключи със задържането на общо 20 души по Закона за МВР. Издадени бяха седем предупредителни протоколи и бяха образувани пет досъдебни производства. Заведени бяха шест преписки за купуване на гласове.

В Любимец е установен незаконен търговски обект, в който са намерени  2120 къса безакцизни цигари. В жилище в хасковския квартал „Орфей“ са открити грам метаамфетамин и пистолет без документи. Дрога е открита на още пет места. От дом в Любимец

Близо 20 процента е избирателната активност в община Омуртаг към 12:30 часа. До секционните избирателни комисии в региона са отишли 4 134 души от имащите право на глас на новите избори за кмет. Това е са 19,81 процента, посочи Семра Ереджебова – член на Общинската избирателна комисия (ОИК)  .

До момента в ОИК няма регистрирани сигнали и жалби. Изборният ден преминава в спокойна обстановка. Няма информация за повредени машите. На тези избори с машини може да се гласува в 28 секции - 11 СИК в града, а останалите - в селата на общината.

За провеждането на извънредните избори в община Омуртаг са сформирани 57 СИК. В изборния процес в комисии и наблюдатели, са ангажирани около 470 души. 

На територията на област Добрич са станали 112 тежки пътнотранспортни произшествия от началото на годината. Това съобщи на брифинг началникът на сектор "Пътна полиция" в Добрич главен инспектор Жулиян Минев. Той допълни, че в сравнение с миналата година, към момента се отчита намаление на броя на тежките пътнотранспортни произшествия, при жертвите на пътя се наблюдава увеличение на броя със седем души, а при ранените има намаление с 11 души.  

Констатираните нарушения на Закона за движение по пътищата през изминалата седмица са 813. За тях са съставени 174 акта за установяване на административно нарушение и 624 глоби по фиш.

По думите на главния инспектор през миналата седмица петима водачи са установени да управляват след употреба на алкохол, като в три от случаите - с концентрация над 1,2 промила в издишания от водачите въздух. Петима са шофьорите, установени да у

В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната престъпност. Участват служители на „Охранителна полиция“, „Криминална полиция“ „Икономическа полиция“ и „Пътна полиция" в Областната дирекция, служители на трите районни управления в състава , както и екипи на Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“-МВР, информира говорителят на дирекцията Ани Кръстева. 

Проверяват се моторни превозни средства, частни адреси, търговски обекти, заложни къщи, офиси на дружества, предоставящи бързи кредити, питейни заведения; инспектират се пунктове за изкупуване на черни и цветни метали и за продажба на дърва за огрев. Във фокуса на активните полицейски действия са рискови места, идентифи

Тодоров нарече това (споразумение – бел. ред.) важна стъпка в сътрудничеството между двете държави и допълни, че сътрудничеството ще се задълбочи и в други области освен кинематографията като музика, театър и културно наследство.

„Изключително съм доволен от това споразумение, което беше подписано днес и което ще има голямо влияние и за други споразумения в бъдеще. (…) Надяваме се, че това споразумение ще даде тласък на сътрудничеството между нашите страни и също така ще даде тласък на културното сътрудничество“, каза Тодоров.

„Надяваме се, че през следващите години вие ще идвате при нас и ние ще идваме при вас (и) ще гледаме копродукцията на нашите две страни. Сътрудничеството ще бъде задълбочено и в други области освен кинематографията като музика, театър и културно наследство“, каза още българският министър на културата.

Косовският министър на културата каза, че очакват с нетърпение да видят филмите, създадени от артистите от Косово и България. „Надявам се, че това сътрудничество, което започнахме днес в областта на киното, ще продължи и в други области“, допълни Чеку.

Емине Еюбова спечели изборите за кмет на кметство в с. Висока поляна, сочи решение на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Хитрино. Решението подлежи на обжалване в седем дневен срок от обявяването му пред Административен съд Шумен. На първия тур на изборите за кмет Емине Еюбова е получила 76 действителни гласа, информират от ОИК в Хитрино на сайта си.

Както съобщихме, изборният ден в с. Висока поляна приключи в 20:00 ч., като премина без произшествия и нарушения на обществения ред. Гласували са 23,56 процента от имащите право.

Село Висока поляна, община Хитрино, е с население от около 350 души, кандидатът за кмет беше един. 

Четирима младежи са задържани за притежание на наркотици в област Пазарджик, съобщиха от Областна дирекция (ОД) на МВР в Пазарджик.

Млад мъж и трима тийнейджъри са задържани от петък до днес. При проверки от служители на различни полицейски структури в областта са установени 17-годишен жител на пазарджишкото село Гелеменово, 19-годишен от село Дебръщица, 14-годишен от областния град и 25-годишен мъж от град  Септември, уточниха от полицията.

В задържаните полицаите открили общо едно хартиено топче и полиетиленово пликче със синтетичен канабиноид, както и четири пликчета със суха марихуана. Единият от задържаните, 19-годишен мъж, е установен, докато управлява лек автомобил под въздействието на наркотични вещества, добавиха от Областната дирекция (ОД) на МВР.

Намерената дрога е иззета, а четиримата са задържани в арестите на полицейските управления в Пазарджик

До днес избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение и желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, могат да заявят това, при условие, че на територията на населеното място е назначена подвижна СИК, съгласно сроковете в хронограната на Централната избирателна комисия (ЦИК). 

Заявлението за вписване в списъка за гласуване с подвижна избирателна кутия се подава до кмета на общината/района/кметството/кметския наместник. То трябва да е саморъчно подписано и може да бъде подадено от упълномощено лице или изпратено по пощата, факс или електронно заявление със същото съдържание през интернет страницата на общината/района. Към заявлението за гласуване в подвижна избирателна секция се прилага копие от документ от ТЕЛК, НЕЛК или медицинска епикриза за здравословно състояние на избирателя. Когато заявителят не е

Само за седмица са глобени 15 пешеходци при акция, свързана с контрола на водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди, електрически индивидуални превозни средства, както и на нарушения от и срещу пешеходци, съобщи на брифинг старши инспектор Красимир Кирилов - началник група „Пътен контрол, организация на движението и превантивна дейност“ в сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР в Монтана.

За времето на акцията от 14-ти до 20 октомври са проверени 51 пешеходци, от които 15 са глобени. Проверени са и 16 водачи на електрически тротинетки. Глобени със съставен акт са родителите на четирима от тях, които са малолетни или непълнолетни, без право да управляват превозни средства. При проверените водачи на мотоциклети, мотопеди и велосипеди няма констатирани нарушения.

От началото на годината ранените при инциденти с пешеходци са 29 души, а

Бележници с имена на хора са иззети от търговски обекти в област Разград при полицейска операция днес. Специализираната акция бе насочена към предотвратяване на подготвяни нарушения на изборното законодателство и извършване на престъпления против политическите права на гражданите, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева.

В хода на акцията са проверени търговски обекти и места, за които има информация, че в тях се извършва незаконна дейност, свързана с купуване и продаване на гласове. В смесени магазини в Дряновец са открити бележници с изписани имена на хора, срещу които фигурират различни по размер суми. Вариращите до 161 лв. парични записи според собствениците на търговските обекти представляват задължения, незаплатени поради липса на средства у лицата към момента на покупката. Фактическата обстановка е докладвана на дежурен прокурор. Образ

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Летище София да носи името на Апостола на свободата Васил Левски бе обсъдено на среща в Министерството на транспорта и съобщенията
Над 500 момчета и момичета от цялата страна участваха в лекоатлетическо състезание в Ямбол
На четири места ще избират кмет на балотаж, показват резултатите от вчерашните частични и нови избори
В Плевен започва поетапното пускане на парното
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.