Начало Сфера При голям интерес премина първото издание на състезанието по планинско бягане „Вертикален Руй“
1474
България

При голям интерес премина първото издание на състезанието по планинско бягане „Вертикален Руй“

При голям интерес премина първото издание на състезанието по планинско бягане „Вертикален Руй“.Състезанието, състояло се през почивните дни в с. Зелениград, е подкрепено от Община Трън и Министерството на туризма.

| 21 Октомври 2024, 17:05 ч.
При голям интерес премина първото издание на състезанието по планинско бягане „Вертикален Руй“
При голям интерес премина първото издание на състезанието по планинско бягане „Вертикален Руй“
Снимка © БТА

При голям интерес премина първото издание на състезанието по планинско бягане „Вертикален Руй“. Това съобщиха организаторите на спортната инициатива от Трънското туристическо дружество (ТТД).  

През изминалата седмица от 14 до 20 октомври на територията на Областната дирекция на МВР - Пловдив (ОД на МВР) са станали 61 пътнотранспортни произшествия (ПТП), при които са загинали двама души, а 13 са пострадали. Това съобщи пред медиите инспектор Стоян Войводов от сектор „Пътна полиция“, към ОД на МВР. 

За същия период са съставени 650 акта и 3303 фиша. Девет от актовете са съставени на водачи, които са управлявали моторно превозно средство (МПС) без да притежават свидетелство за правоуправление. Отново и за поредна седмица впечатление прави високият брой на установените проби за употреба на алкохол и наркотици, а именно регистрираните 15 положителни проби за алкохол и шест положителни проби за наркотици, посочи инсп. Войводов. 

Той не изнесе данни за най-високи стойностти на установените положителни проби след употреба на алкохол, тъй като те

Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит. Основен организатор е Сдружение "Български традиционни млечни продукти", в партньорство с Министерството на земеделието и храните и Община Луковит. Акцент на форума тази година е популяризиране на млечните продукти със защитено наименование за произход (ЗНП). По време на събора около 30 фирми ще представят продукцията си.

"Храната и то чистата храна е нещото, което българинът все повече иска и търси. Именно този бранд, който браншовите организации, съвместно с екипите на Министерството на земеделието и храните успя да извоюва пред Европейската комисия, дава предимство - не само пазарно, конкурентно, но и за всички производители, които работят с българска суровина", заяви министърът.

По думите му българският производител трябва да

Гражданите да спазват правилата за изхвърляне на отпадъци, призова заместник-кметът на Враца Цветан Стоичков. Той коментира два основни проблема – изхвърлянето до контейнерите на строителни, едрогабаритни отпадъци и гуми и изхвърлянето на битов отпадък в контейнерите за зелени отпадъци.

Съгласно Наредба на Община Враца строителни отпадъци до 1 куб.м, генерирани от домакинството, могат да се оставят до контейнерите, но тъй като се злоупотребява с това от администрацията са предприели допълнителни мерки. Тези отпадъци могат да се предават безвъзмездно в гаража на Общинско предприятие „Благоустройство и комунално стопанство“ (БКС), от 8 до 17 часа, всеки работен ден.

Зам.- кметът смята, че това, което притеснява гражданите и ги спира да се възползват от възможността, е изискването всеки, предал отпадъци там, да се записва с три имена. „Това не е с це

Жилищата в Търговищко са предимно с две или три стаи, информират от статистика. Към края на 2023 г. малко над 60 процента от всички жилища в областта са с две или три стаи. С четири или повече стаи са 36,3 процента от жилищата, а едностайните - 3,2 на сто, информират от отдел „Статистически изследвания – Търговище“ към Териториалното статистическо бюро – Североизток, позовавайки се на резултатите от проведеното преброяване на жилищните сгради и жилищата през 2021 г.

Припомняме, че общият брой на жилищата в Търговищка област е 65,7 хиляди. Те са разположени в 42,1 хиляди сгради.

Общата полезна площ на жилищата в областта е 5 238,4 хил. кв.м. Средната полезна площ на едно жилище в областта е 79,8 кв. м, като в градовете тя е 80,6 кв. м, а в селата – 78,8 кв. м, посочват от статистиката.

От институцията допълват, че средната жилищна площ

Горяха вили и фургон до село Лесичово, по случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от Областна дирекция (ОД) на МВР в Пазарджик. Сигнал за пожара е получен вчера следобед в Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението"-Пазарджик. Към мястото в землището на Лесичово са изпратени три противопожарни автомобила и два джипа от пожарната в Пазарджик. 

В гасенето на огъня са взели участие още горски служители от местното горско стопанство, както и доброволци от местното население. Засегнати са три вили и един фургон използван за складово помещение, пчелин с четири кошера, около 120 декара суха трева и около 10 декара низов пожар в горски фонд, поясняват Областната дирекция на МВР.

Няколко часа по-късно огънят е изгасен и произшествието е ликвидирано. На мястото е извършен оглед от дежурна група при Районно управление - Пазарджик, образувано е дос

Състезанието, състояло се през почивните дни в с. Зелениград, е подкрепено от Община Трън и Министерството на туризма. Участие в него взеха 115 участници. Те изкачиха трасе с дължина 4,3 км и денивелация от 930 метра до върха на Руй планина (1706 м).

Никола Калистрин завоюва първото място при мъжете с впечатляващо време от 37 минути и 58 секунди, демонстрирайки отлично темпо и издръжливост. Втори се класира Асен Радулов с време 42:53, а трето място зае Марко Ноков с време - 43:46.
При жените триумфира Верадина Начева с време 52:54. На второ място се нареди Гергана Божкова с време 54:43, а третото място зае Екатерина Осичкина с време 57:29, успешно преодолявайки предизвикателствата на маршрута. 

В категория „Ветерани“ (над 45 години) при мъжете най-добър резултат постигна Димитър Георгиев с време 52:50, показвайки силно представяне по цялото трасе. Втори се класира Лъчезар Петков с време 59:42, а трети завърши Момчил Момчилов с време 1:01:41. 

При жените в същата категория победителка е Гергана Ангелова с време 1:07:12, следвана от Светлана Паунова-Кожухарова с време 1:08:13 и Весела Димитрова, която завърши трета с време 1:16:40.

"Състезанието надмина всички очаквания - участниците показаха невероятен дух и енергия, а природата на Руй ги възнагради с незабравими гледки. Радваме се на големия интерес и сме вдъхновени да направим следващото издание още по-вълнуващо," заявиха организаторите. 

Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър.

Услугата е част от стремежа на общината да насърчи опазването на околната среда и да улесни рециклирането на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и предлага безплатна услуга по събиране на този вид отпадъци директно от домовете на гражданите.

Всеки, който желае да предаде старо електронно оборудване – компютри, телевизори, домакински уреди и други, може да направи заявка на безплатен телефон 080014100. След подаване на заявката, екипите за извършване на съответната дейност ще посетят гражданите в удобно за тях време, за да съберат отпадъците. 

Тази инициатива е част от ангажимента на Община Пловдив за насърчаване на устойчиво развитие и отговорно управление на електронните отпадъци. Чрез правилното предав

С разпит на свидетели продължава делото за катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души. Инцидентът стана на 25 август 2018 година.

Обвинителният акт бе връщан три пъти на прокуратурата заради откривани допуснати нарушения. Подсъдим е шофьорът на автобуса, който се обърна - Григор Григоров, и още петима - Бисер Иванов, Светослав Трифонов, Иван Иванов, Стела Попниколова и Михаела Томова. Обвиненията са за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице и на телесни повреди на други при катастрофата. Григор Григоров е обвинен за това, че при управление на превозно средство е причинил смъртта на 20 души и телесни повреди на други десетима вследствие на катастрофа.

Прокуратурата твърди, че инцидентът е станал при мокра настилка, след като автобусът е навлязъл в насрещното движение. Ударил се е в две коли и после се е блъснал в мантинелата, преминал

Президентската институция ще бъде домакин на  инициативата „Мениджър за един ден“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Двама младежи ще се включат в работния процес на институцията, като държавният глава Румен Радев ще посрещне в кабинета си Аделина Кънева, ученичка в Математическа гимназия "Баба Тонка" в Русе, която ще бъде президент за един ден. Вицепрезидентът Илияна Йотова ще сподели работния си ден с Димитър Марчев от Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“ в Гоце Делчев. 

В 15:30 часа в понеделник в Гербовата зала Румен Радев и Илияна Йотова ще връчат сертификати за участие в инициативата на двамата ученици.

За трета поредна година президентската институция подкрепя инициативата „Мениджър за един ден“, посрещайки двама младежи, които да влязат в ролята на президент и вицепрезидент. 

Екипи на сектор „Рибарство и контрол“ Русе към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са съставили 11 акта за установяване на административни нарушения, от които девет за извършване на риболов през тъмната част на денонощието. Това съобщиха от агенцията, като уточниха, че нарушенията са установени при масови проверки за спазване на правилата за извършване на любителски риболов по Янтра и Русенски Лом.

От ИАРА уточниха , че според заповед на министъра на земеделието и храните, през тъмната част на денонощието е разрешено да се лови риба само на три места в област Русе. Две от тях са по река Дунав - в района на Мартен и в градската част на Русе на кея от Булрис до Топлата вода, в края на улица „Мостова“, както и по десния бряг на река Янтра в землището на град Бяла до моста на Кольо Фичето.

Към момента продължава да важи постояннат

С дискусия на тема „Гражданското общество в България: (ПРЕ)Зареждане!“ тази вечер в София започна второто издание на фестивала „Демократична мозайка: Силата на колективния глас“, организиран съвместно от „Форум Гражданско участие“ и „Национален младежки форум“. 

Официалното откриване на фестивала, което беше насрочено за тази вечер от 18:00 ч., се отлага за утре от 10:00 ч., съобщиха организаторите.  

В първата дискусия в рамките на фестивала участваха президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев, Зорница Русинова - председател на Икономическия и социален съвет (ИСС), председателят на "Форум Гражданско участие" Мирослав Цеков, Надя Шабани, директор на Българския център за нестопанско право, кметът на столичния район „Лозенец“ Константин Павлов. 

За това какъв е правилният план за Българя, аз ще

Идеята за възникването на Трънското туристическо дружество възниква през 2017 г. От 2019 г. то е член на Български планинарски съюз и на Организацията за управление на Софийски туристически регион. Дружеството е организатор и на състезанието по планинско бягане "Трън Ултра Рън", провеждащо се традиционно през месец май.
В Трънско са разположени изцяло или частично 10 от общо 39-те български планини – Кървави камък, Руй, Ерулска планина, Любаш, Стража, Еловишка планина, Ездимирска планина, Гребен, Пенкьовска и Завалска, припомниха от ТТД. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
При операция на полицията в област Монтана за ден са разкрити осем престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена д ...
Трета поредна седмица в Търговищко няма пътни инциденти със загинали, отчитат от полицията
Полицаите в Търговищко са съставили през миналата седмица 13 акта на водачи, шофирали след употреба на алкохол, отчитат от сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекци ...
През последната седмица са станали 15 катастрофи в област Пазарджик, пострадали са девет души, отчетоха от полицията
За периода от 14-ти до 20 октомври в региона са регистрирани 15 пътнотранспортни произшествия, като от тях осем са тежки, а пострадалите хора са девет. Всички тежки инциденти са ст ...
Спад в нивото на безработицата в община Плевен отчитат от Бюрото по труда
Спад в нивото на безработицата през септември спрямо август в община Плевен отчитат от Дирекция "Бюро по труда". В края на септември регистрираните безработни в Бюро по труда- ...
Двама мъже на 50 и 55 години са привлечени към наказателна отговорност във връзка с разкрита печатница за фалшиви банкноти в Шумен
Окръжна прокуратура – Шумен ръководи и наблюдава разследване за престъпление против паричната и кредитната система на Република България, съобщиха от Апелативна прокуратура - ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 05:59 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1474
България

При голям интерес премина първото издание на състезанието по планинско бягане „Вертикален Руй“

При голям интерес премина първото издание на състезанието по планинско бягане „Вертикален Руй“.Състезанието, състояло се през почивните дни в с. Зелениград, е подкрепено от Община Трън и Министерството на туризма.

| 21 Октомври 2024, 17:05 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
При голям интерес премина първото издание на състезанието по планинско бягане „Вертикален Руй“
При голям интерес премина първото издание на състезанието по планинско бягане „Вертикален Руй“
Снимка © БТА

При голям интерес премина първото издание на състезанието по планинско бягане „Вертикален Руй“. Това съобщиха организаторите на спортната инициатива от Трънското туристическо дружество (ТТД).  

През изминалата седмица от 14 до 20 октомври на територията на Областната дирекция на МВР - Пловдив (ОД на МВР) са станали 61 пътнотранспортни произшествия (ПТП), при които са загинали двама души, а 13 са пострадали. Това съобщи пред медиите инспектор Стоян Войводов от сектор „Пътна полиция“, към ОД на МВР. 

За същия период са съставени 650 акта и 3303 фиша. Девет от актовете са съставени на водачи, които са управлявали моторно превозно средство (МПС) без да притежават свидетелство за правоуправление. Отново и за поредна седмица впечатление прави високият брой на установените проби за употреба на алкохол и наркотици, а именно регистрираните 15 положителни проби за алкохол и шест положителни проби за наркотици, посочи инсп. Войводов. 

Той не изнесе данни за най-високи стойностти на установените положителни проби след употреба на алкохол, тъй като те

Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит. Основен организатор е Сдружение "Български традиционни млечни продукти", в партньорство с Министерството на земеделието и храните и Община Луковит. Акцент на форума тази година е популяризиране на млечните продукти със защитено наименование за произход (ЗНП). По време на събора около 30 фирми ще представят продукцията си.

"Храната и то чистата храна е нещото, което българинът все повече иска и търси. Именно този бранд, който браншовите организации, съвместно с екипите на Министерството на земеделието и храните успя да извоюва пред Европейската комисия, дава предимство - не само пазарно, конкурентно, но и за всички производители, които работят с българска суровина", заяви министърът.

По думите му българският производител трябва да

Гражданите да спазват правилата за изхвърляне на отпадъци, призова заместник-кметът на Враца Цветан Стоичков. Той коментира два основни проблема – изхвърлянето до контейнерите на строителни, едрогабаритни отпадъци и гуми и изхвърлянето на битов отпадък в контейнерите за зелени отпадъци.

Съгласно Наредба на Община Враца строителни отпадъци до 1 куб.м, генерирани от домакинството, могат да се оставят до контейнерите, но тъй като се злоупотребява с това от администрацията са предприели допълнителни мерки. Тези отпадъци могат да се предават безвъзмездно в гаража на Общинско предприятие „Благоустройство и комунално стопанство“ (БКС), от 8 до 17 часа, всеки работен ден.

Зам.- кметът смята, че това, което притеснява гражданите и ги спира да се възползват от възможността, е изискването всеки, предал отпадъци там, да се записва с три имена. „Това не е с це

Жилищата в Търговищко са предимно с две или три стаи, информират от статистика. Към края на 2023 г. малко над 60 процента от всички жилища в областта са с две или три стаи. С четири или повече стаи са 36,3 процента от жилищата, а едностайните - 3,2 на сто, информират от отдел „Статистически изследвания – Търговище“ към Териториалното статистическо бюро – Североизток, позовавайки се на резултатите от проведеното преброяване на жилищните сгради и жилищата през 2021 г.

Припомняме, че общият брой на жилищата в Търговищка област е 65,7 хиляди. Те са разположени в 42,1 хиляди сгради.

Общата полезна площ на жилищата в областта е 5 238,4 хил. кв.м. Средната полезна площ на едно жилище в областта е 79,8 кв. м, като в градовете тя е 80,6 кв. м, а в селата – 78,8 кв. м, посочват от статистиката.

От институцията допълват, че средната жилищна площ

Горяха вили и фургон до село Лесичово, по случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от Областна дирекция (ОД) на МВР в Пазарджик. Сигнал за пожара е получен вчера следобед в Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението"-Пазарджик. Към мястото в землището на Лесичово са изпратени три противопожарни автомобила и два джипа от пожарната в Пазарджик. 

В гасенето на огъня са взели участие още горски служители от местното горско стопанство, както и доброволци от местното население. Засегнати са три вили и един фургон използван за складово помещение, пчелин с четири кошера, около 120 декара суха трева и около 10 декара низов пожар в горски фонд, поясняват Областната дирекция на МВР.

Няколко часа по-късно огънят е изгасен и произшествието е ликвидирано. На мястото е извършен оглед от дежурна група при Районно управление - Пазарджик, образувано е дос

Състезанието, състояло се през почивните дни в с. Зелениград, е подкрепено от Община Трън и Министерството на туризма. Участие в него взеха 115 участници. Те изкачиха трасе с дължина 4,3 км и денивелация от 930 метра до върха на Руй планина (1706 м).

Никола Калистрин завоюва първото място при мъжете с впечатляващо време от 37 минути и 58 секунди, демонстрирайки отлично темпо и издръжливост. Втори се класира Асен Радулов с време 42:53, а трето място зае Марко Ноков с време - 43:46.
При жените триумфира Верадина Начева с време 52:54. На второ място се нареди Гергана Божкова с време 54:43, а третото място зае Екатерина Осичкина с време 57:29, успешно преодолявайки предизвикателствата на маршрута. 

В категория „Ветерани“ (над 45 години) при мъжете най-добър резултат постигна Димитър Георгиев с време 52:50, показвайки силно представяне по цялото трасе. Втори се класира Лъчезар Петков с време 59:42, а трети завърши Момчил Момчилов с време 1:01:41. 

При жените в същата категория победителка е Гергана Ангелова с време 1:07:12, следвана от Светлана Паунова-Кожухарова с време 1:08:13 и Весела Димитрова, която завърши трета с време 1:16:40.

"Състезанието надмина всички очаквания - участниците показаха невероятен дух и енергия, а природата на Руй ги възнагради с незабравими гледки. Радваме се на големия интерес и сме вдъхновени да направим следващото издание още по-вълнуващо," заявиха организаторите. 

Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър.

Услугата е част от стремежа на общината да насърчи опазването на околната среда и да улесни рециклирането на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и предлага безплатна услуга по събиране на този вид отпадъци директно от домовете на гражданите.

Всеки, който желае да предаде старо електронно оборудване – компютри, телевизори, домакински уреди и други, може да направи заявка на безплатен телефон 080014100. След подаване на заявката, екипите за извършване на съответната дейност ще посетят гражданите в удобно за тях време, за да съберат отпадъците. 

Тази инициатива е част от ангажимента на Община Пловдив за насърчаване на устойчиво развитие и отговорно управление на електронните отпадъци. Чрез правилното предав

С разпит на свидетели продължава делото за катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души. Инцидентът стана на 25 август 2018 година.

Обвинителният акт бе връщан три пъти на прокуратурата заради откривани допуснати нарушения. Подсъдим е шофьорът на автобуса, който се обърна - Григор Григоров, и още петима - Бисер Иванов, Светослав Трифонов, Иван Иванов, Стела Попниколова и Михаела Томова. Обвиненията са за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице и на телесни повреди на други при катастрофата. Григор Григоров е обвинен за това, че при управление на превозно средство е причинил смъртта на 20 души и телесни повреди на други десетима вследствие на катастрофа.

Прокуратурата твърди, че инцидентът е станал при мокра настилка, след като автобусът е навлязъл в насрещното движение. Ударил се е в две коли и после се е блъснал в мантинелата, преминал

Президентската институция ще бъде домакин на  инициативата „Мениджър за един ден“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Двама младежи ще се включат в работния процес на институцията, като държавният глава Румен Радев ще посрещне в кабинета си Аделина Кънева, ученичка в Математическа гимназия "Баба Тонка" в Русе, която ще бъде президент за един ден. Вицепрезидентът Илияна Йотова ще сподели работния си ден с Димитър Марчев от Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“ в Гоце Делчев. 

В 15:30 часа в понеделник в Гербовата зала Румен Радев и Илияна Йотова ще връчат сертификати за участие в инициативата на двамата ученици.

За трета поредна година президентската институция подкрепя инициативата „Мениджър за един ден“, посрещайки двама младежи, които да влязат в ролята на президент и вицепрезидент. 

Екипи на сектор „Рибарство и контрол“ Русе към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са съставили 11 акта за установяване на административни нарушения, от които девет за извършване на риболов през тъмната част на денонощието. Това съобщиха от агенцията, като уточниха, че нарушенията са установени при масови проверки за спазване на правилата за извършване на любителски риболов по Янтра и Русенски Лом.

От ИАРА уточниха , че според заповед на министъра на земеделието и храните, през тъмната част на денонощието е разрешено да се лови риба само на три места в област Русе. Две от тях са по река Дунав - в района на Мартен и в градската част на Русе на кея от Булрис до Топлата вода, в края на улица „Мостова“, както и по десния бряг на река Янтра в землището на град Бяла до моста на Кольо Фичето.

Към момента продължава да важи постояннат

С дискусия на тема „Гражданското общество в България: (ПРЕ)Зареждане!“ тази вечер в София започна второто издание на фестивала „Демократична мозайка: Силата на колективния глас“, организиран съвместно от „Форум Гражданско участие“ и „Национален младежки форум“. 

Официалното откриване на фестивала, което беше насрочено за тази вечер от 18:00 ч., се отлага за утре от 10:00 ч., съобщиха организаторите.  

В първата дискусия в рамките на фестивала участваха президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев, Зорница Русинова - председател на Икономическия и социален съвет (ИСС), председателят на "Форум Гражданско участие" Мирослав Цеков, Надя Шабани, директор на Българския център за нестопанско право, кметът на столичния район „Лозенец“ Константин Павлов. 

За това какъв е правилният план за Българя, аз ще

Идеята за възникването на Трънското туристическо дружество възниква през 2017 г. От 2019 г. то е член на Български планинарски съюз и на Организацията за управление на Софийски туристически регион. Дружеството е организатор и на състезанието по планинско бягане "Трън Ултра Рън", провеждащо се традиционно през месец май.
В Трънско са разположени изцяло или частично 10 от общо 39-те български планини – Кървави камък, Руй, Ерулска планина, Любаш, Стража, Еловишка планина, Ездимирска планина, Гребен, Пенкьовска и Завалска, припомниха от ТТД. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
При операция на полицията в област Монтана за ден са разкрити осем престъпления
Трета поредна седмица в Търговищко няма пътни инциденти със загинали, отчитат от полицията
През последната седмица са станали 15 катастрофи в област Пазарджик, пострадали са девет души, отчетоха от полицията
Спад в нивото на безработицата в община Плевен отчитат от Бюрото по труда
Двама мъже на 50 и 55 години са привлечени към наказателна отговорност във връзка с разкрита печатница за фалшиви банкноти в Шумен
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.