Начало Сфера Спад в нивото на безработицата в община Плевен отчитат от Бюрото по труда
1712
Икономика

Спад в нивото на безработицата в община Плевен отчитат от Бюрото по труда

Спад в нивото на безработицата през септември спрямо август в община Плевен отчитат от Дирекция "Бюро по труда".Започнали работа през изминалия месец са 272 души, от които 262 на първичен пазар и десет по схеми на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

| 21 Октомври 2024, 17:04 ч.
Спад в нивото на безработицата в община Плевен отчитат от Бюрото по труда
Спад в нивото на безработицата в община Плевен отчитат от Бюрото по труда
Снимка © БТА

Спад в нивото на безработицата през септември спрямо август в община Плевен отчитат от Дирекция "Бюро по труда". В края на септември регистрираните безработни в Бюро по труда-Плевен са 2309, като спрямо месец август намалението е с 19 души. 

Избирателната активност в село Ясенково, община Венец, към 12:30 часа е 30,23 процента. На частичните местни избори в населеното място са гласували 616 души от вписаните в избирателните списъци 2038 жители на селото. Това съобщават от Общинската избирателни комисия (ОИК) във Венец на интернет страницата си. 

Изборният ден в Ясенково започна в спокойна обстановка. Четирите секции в селото, от които една е подвижна, са отворили тази сутрин навреме, съобщиха от ОИК – Венец по-рано днес. 

Село Ясенково, община Венец, е едно от най-големите в област Шумен, с население от близо 2200 души. Кандидатите за кмет на населеното място са двама. 

Полицията в Пловдив работи по два случая, свързани подготовката за провеждането на парламентарните избори на 27 октомври. Това съобщи пред журналисти заместник-директорът на Областната дирекция на МВР в града комисар Николай Кирков. От началото на предизборната кампания униформените са проверили общо осем случая, като по шест от тях не се е потвърдила информацията и са прекратени с постановления на наблюдаващите прокурори. 

От 27 септември до момента са проверени над 400 обекта, като в тях са включени всички т.нар. рискови зони, които са определени от полицията на базата на анализ. Сред тях заложните къщи и дружества за бързи кредита са 226. Проведени са беседи с над 400 души от криминалния контингент и с над 50 т.нар. ромски лидери. Към момента са издадени 32 протокола за предупреждения по Закона за МВР. В над 180 големи фирми на територията на областта са извършвани пров

Районният съд в Стара Загора постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама от обвиняемите за измами с отпускане на кредити. Съдът наложи мярката на 37-годишния В. Ц. М. и спрямо 25-годишния В. К. М., съпричастни към измами с отпускане на кредити.

След като се запозна с материалите по делото, съдът счете, че е налице обоснованото предположение, че обвиняемите са извършили престъплението, за което са привлечени към наказателна отговорност. Съдебният състав прие, че е налице и реалната опасност обвиняемите да се укрият и да извършат други престъпления или да попречат на разследването, ако не бъдат задържани, предвид продължаваната им престъпна дейност.

Спрямо другият обвиняем на 38 години е наложена по-леката мярка „подписка“.

Припомняме, че тримата са обвинени, че са мамили хора, желаещи да получат кредит. Сх

Благодаря ви, за нас бе истински празник да сме тук, заедно с вас. С тези думи се обърна към публиката в Разград Хилда Казасян тази вечер в залата на Общинския културен център. Заедно с Плевенската филхармония певицата представи в лудогорския град концерт-спектакъла "Да обичаш Гершуин". На сцената редом с нея излязоха Теодосий Спасов, Васил Петров, Живко Петров – „най-финият и елегантен музикант", както го представи певицата; тромпетистът Михаил Йосифов и контрабасистът Димитър Карамфилов. На барабаните беше Христо Йоцов, който е и автор на аранжиментите на песните в спектакъла.

Под диригентството на Борислав Йоцов, музикантите представиха едни от най-красивите произведения на композитора и основоположник на американската музика. Заедно с тях публиката се потопи в творчеството на гения, написал над 800 произведения, превърнали се по думите на Хилда Казасян „в

В Хидрографска служба на Военноморските сили бяха получени два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата UUV„Teledyne Gavia“. Придобивката се осъществява по програма на Министерството на отбраната (МО) на САЩ за развитите на отбранителните способности на партньорите и сключен договор с Министерството на отбраната на Република България. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Подводните апарати са предназначени за извършване на хидрографски изследвания в крайбрежната зона с голяма работна дълбочина, до 1000 метра. Могат да се използват както за научни цели, така и в интерес на отбраната. Съставени са от отделни модули и са лесни за обслужване. Възможно е управлението им от плавателно средство, като има възможност за надграждането им с допълнителни апаратури и сензори, информира МО.

Получените апарати са оборудвани с мултибим &bdq

Равнището на безработицата през септември е 4,6%, като през август тя е била 4,7 на сто.

Започнали работа през изминалия месец са 272 души, от които 262 на първичен пазар и десет по схеми на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Новорегистрирани през септември са 367 души, от които безработни са 352, заети - 12 и двама учащи. Отпаднали от регистрация по различни причини са 80 души. 

Обявите за работа към момента са 150 за общо 310 свободни длъжности, посочват от Бюрото по труда в Плевен. Те са традиционно в производството на облекло, персонал, полагащ здравни грижи за хора, от сферата на ресторантьорството и услугите. Търсят се служители за длъжности като електромонтьор, шофьор на лекотоварен автомобил, продавач-консултант, помощник-готвач, сервитьор, охранител, кранист и други.

От Бюрото по труда съобщават още, че продължава приемът на заявления за обучение с ваучери по програма "Развитие на човешките ресурси" (2021–2027), Националния план за възстановяване и устойчивост и Фонда за справедлив преход.

От Агенцията по заетостта също отчитат намаляване на безработицата в страната през септември. В края на месеца броят на безработните е бил 147 196, което е с 3513 по-малко в сравнение с август. 

Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). 

За последните 24 часа са потушени 73 пожара. Няма загинали и пострадали.

С преки материални щети са възникнали 12 пожара, от които пет в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са 61 пожара.

Извършени са 21 спасителни дейности и помощни операции, от които три при катастрофи.

 

Международен турнир по борба и Държавен шампионат по акробатика ще се проведат в Сливен, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Те ще започнат в зала „Васил Левски“ в събота, 19 октомври, когато ще бъде открит ХХ-и юбилеен турнир по свободна борба за кадети „100-те Войводи“. Състезанието се организира от АСК по борба „Сливен“. На тепиха сили ще премерят представители от отбора на България и Турция в категории „кадети”. Началото е от 10:00 ч.

Градът ще бъде домакин на държавен отборен шампионат по спортна акробатика за Купа „България“. Официалното откриване е предвидено за 21 октомври, понеделник, в зала „Васил Левски“. Началото е от 11:00 ч. Домакин на шампионата е сливенският Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“.

Спортните събития са част от програмата на Община Сливен за праз

1134 са нарушенията за изминалата седмица, констатирани на територията на област Габрово, съобщи на брифинг за пътнотранспортната обстановка старши инспектор Пенчо Пенчев от Областната дирекция на МВР - Габрово.

През изминалата седмица на територията на областта са настъпили общо девет пътнотранспортни произшествия (ПТП), от които едно тежко, при което е пострадал водач на моторно превозно средство. Една катастрофа е настъпила в гр. Габрово, четири са регистрирани на територията на община Дряново, две в района на Севлиево и две в Трявна, като при единия пътен инцидент е пострадал водач на моторно превозно средство, посочиха от полицията.

От констатираните за седмицата 1134 нарушения 554 са за превишена скорост. Установените водачи, шофирали след употреба на алкохол, са общо четирима, водачите, управлявали МПС след употреба на наркотици са шест. Един е отказал да бъде тес

Спокойно протича изборният ден в плевенското село Коиловци, където днес се провежда частичен местен вот за кмет. Това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Плевен Ярослав Димитров.

До урните към 10:00 часа са отишли 85 от имащите право на глас в населеното място или това е 12,11 %. Общо избирателите в Коиловци са 702-ма.

Две са назначените секционни избирателни комисии в селото – стационарна и подвижна. В стационарната секция гласуването ще бъде възможно с машина и с хартиени бюлетини.

Кандидатите за кметското място, които се борят за гласа на избирателите в селото, са четирима.

Припомняме, че до новите избори се стигна, след като със свое решение Общинската избирателна комисия в Плевен прекрати предсрочно пълномощията на кмета на Коиловци Мирослав Илиев. 

Със свое решение от 27 ю

През изминалата седмица от 14 до 20 октомври на територията на Областната дирекция на МВР - Пловдив (ОД на МВР) са станали 61 пътнотранспортни произшествия (ПТП), при които са загинали двама души, а 13 са пострадали. Това съобщи пред медиите инспектор Стоян Войводов от сектор „Пътна полиция“, към ОД на МВР. 

За същия период са съставени 650 акта и 3303 фиша. Девет от актовете са съставени на водачи, които са управлявали моторно превозно средство (МПС) без да притежават свидетелство за правоуправление. Отново и за поредна седмица впечатление прави високият брой на установените проби за употреба на алкохол и наркотици, а именно регистрираните 15 положителни проби за алкохол и шест положителни проби за наркотици, посочи инсп. Войводов. 

Той не изнесе данни за най-високи стойностти на установените положителни проби след употреба на алкохол, тъй като те

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
При операция на полицията в област Монтана за ден са разкрити осем престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена д ...
Трета поредна седмица в Търговищко няма пътни инциденти със загинали, отчитат от полицията
Полицаите в Търговищко са съставили през миналата седмица 13 акта на водачи, шофирали след употреба на алкохол, отчитат от сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекци ...
През последната седмица са станали 15 катастрофи в област Пазарджик, пострадали са девет души, отчетоха от полицията
За периода от 14-ти до 20 октомври в региона са регистрирани 15 пътнотранспортни произшествия, като от тях осем са тежки, а пострадалите хора са девет. Всички тежки инциденти са ст ...
При голям интерес премина първото издание на състезанието по планинско бягане „Вертикален Руй“
При голям интерес премина първото издание на състезанието по планинско бягане „Вертикален Руй“. Това съобщиха организаторите на спортната инициатива от Трънското турист ...
Двама мъже на 50 и 55 години са привлечени към наказателна отговорност във връзка с разкрита печатница за фалшиви банкноти в Шумен
Окръжна прокуратура – Шумен ръководи и наблюдава разследване за престъпление против паричната и кредитната система на Република България, съобщиха от Апелативна прокуратура - ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 05:46 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1712
Икономика

Спад в нивото на безработицата в община Плевен отчитат от Бюрото по труда

Спад в нивото на безработицата през септември спрямо август в община Плевен отчитат от Дирекция "Бюро по труда".Започнали работа през изминалия месец са 272 души, от които 262 на първичен пазар и десет по схеми на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

| 21 Октомври 2024, 17:04 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Спад в нивото на безработицата в община Плевен отчитат от Бюрото по труда
Спад в нивото на безработицата в община Плевен отчитат от Бюрото по труда
Снимка © БТА

Спад в нивото на безработицата през септември спрямо август в община Плевен отчитат от Дирекция "Бюро по труда". В края на септември регистрираните безработни в Бюро по труда-Плевен са 2309, като спрямо месец август намалението е с 19 души. 

Избирателната активност в село Ясенково, община Венец, към 12:30 часа е 30,23 процента. На частичните местни избори в населеното място са гласували 616 души от вписаните в избирателните списъци 2038 жители на селото. Това съобщават от Общинската избирателни комисия (ОИК) във Венец на интернет страницата си. 

Изборният ден в Ясенково започна в спокойна обстановка. Четирите секции в селото, от които една е подвижна, са отворили тази сутрин навреме, съобщиха от ОИК – Венец по-рано днес. 

Село Ясенково, община Венец, е едно от най-големите в област Шумен, с население от близо 2200 души. Кандидатите за кмет на населеното място са двама. 

Полицията в Пловдив работи по два случая, свързани подготовката за провеждането на парламентарните избори на 27 октомври. Това съобщи пред журналисти заместник-директорът на Областната дирекция на МВР в града комисар Николай Кирков. От началото на предизборната кампания униформените са проверили общо осем случая, като по шест от тях не се е потвърдила информацията и са прекратени с постановления на наблюдаващите прокурори. 

От 27 септември до момента са проверени над 400 обекта, като в тях са включени всички т.нар. рискови зони, които са определени от полицията на базата на анализ. Сред тях заложните къщи и дружества за бързи кредита са 226. Проведени са беседи с над 400 души от криминалния контингент и с над 50 т.нар. ромски лидери. Към момента са издадени 32 протокола за предупреждения по Закона за МВР. В над 180 големи фирми на територията на областта са извършвани пров

Районният съд в Стара Загора постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама от обвиняемите за измами с отпускане на кредити. Съдът наложи мярката на 37-годишния В. Ц. М. и спрямо 25-годишния В. К. М., съпричастни към измами с отпускане на кредити.

След като се запозна с материалите по делото, съдът счете, че е налице обоснованото предположение, че обвиняемите са извършили престъплението, за което са привлечени към наказателна отговорност. Съдебният състав прие, че е налице и реалната опасност обвиняемите да се укрият и да извършат други престъпления или да попречат на разследването, ако не бъдат задържани, предвид продължаваната им престъпна дейност.

Спрямо другият обвиняем на 38 години е наложена по-леката мярка „подписка“.

Припомняме, че тримата са обвинени, че са мамили хора, желаещи да получат кредит. Сх

Благодаря ви, за нас бе истински празник да сме тук, заедно с вас. С тези думи се обърна към публиката в Разград Хилда Казасян тази вечер в залата на Общинския културен център. Заедно с Плевенската филхармония певицата представи в лудогорския град концерт-спектакъла "Да обичаш Гершуин". На сцената редом с нея излязоха Теодосий Спасов, Васил Петров, Живко Петров – „най-финият и елегантен музикант", както го представи певицата; тромпетистът Михаил Йосифов и контрабасистът Димитър Карамфилов. На барабаните беше Христо Йоцов, който е и автор на аранжиментите на песните в спектакъла.

Под диригентството на Борислав Йоцов, музикантите представиха едни от най-красивите произведения на композитора и основоположник на американската музика. Заедно с тях публиката се потопи в творчеството на гения, написал над 800 произведения, превърнали се по думите на Хилда Казасян „в

В Хидрографска служба на Военноморските сили бяха получени два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата UUV„Teledyne Gavia“. Придобивката се осъществява по програма на Министерството на отбраната (МО) на САЩ за развитите на отбранителните способности на партньорите и сключен договор с Министерството на отбраната на Република България. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Подводните апарати са предназначени за извършване на хидрографски изследвания в крайбрежната зона с голяма работна дълбочина, до 1000 метра. Могат да се използват както за научни цели, така и в интерес на отбраната. Съставени са от отделни модули и са лесни за обслужване. Възможно е управлението им от плавателно средство, като има възможност за надграждането им с допълнителни апаратури и сензори, информира МО.

Получените апарати са оборудвани с мултибим &bdq

Равнището на безработицата през септември е 4,6%, като през август тя е била 4,7 на сто.

Започнали работа през изминалия месец са 272 души, от които 262 на първичен пазар и десет по схеми на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Новорегистрирани през септември са 367 души, от които безработни са 352, заети - 12 и двама учащи. Отпаднали от регистрация по различни причини са 80 души. 

Обявите за работа към момента са 150 за общо 310 свободни длъжности, посочват от Бюрото по труда в Плевен. Те са традиционно в производството на облекло, персонал, полагащ здравни грижи за хора, от сферата на ресторантьорството и услугите. Търсят се служители за длъжности като електромонтьор, шофьор на лекотоварен автомобил, продавач-консултант, помощник-готвач, сервитьор, охранител, кранист и други.

От Бюрото по труда съобщават още, че продължава приемът на заявления за обучение с ваучери по програма "Развитие на човешките ресурси" (2021–2027), Националния план за възстановяване и устойчивост и Фонда за справедлив преход.

От Агенцията по заетостта също отчитат намаляване на безработицата в страната през септември. В края на месеца броят на безработните е бил 147 196, което е с 3513 по-малко в сравнение с август. 

Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). 

За последните 24 часа са потушени 73 пожара. Няма загинали и пострадали.

С преки материални щети са възникнали 12 пожара, от които пет в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са 61 пожара.

Извършени са 21 спасителни дейности и помощни операции, от които три при катастрофи.

 

Международен турнир по борба и Държавен шампионат по акробатика ще се проведат в Сливен, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Те ще започнат в зала „Васил Левски“ в събота, 19 октомври, когато ще бъде открит ХХ-и юбилеен турнир по свободна борба за кадети „100-те Войводи“. Състезанието се организира от АСК по борба „Сливен“. На тепиха сили ще премерят представители от отбора на България и Турция в категории „кадети”. Началото е от 10:00 ч.

Градът ще бъде домакин на държавен отборен шампионат по спортна акробатика за Купа „България“. Официалното откриване е предвидено за 21 октомври, понеделник, в зала „Васил Левски“. Началото е от 11:00 ч. Домакин на шампионата е сливенският Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“.

Спортните събития са част от програмата на Община Сливен за праз

1134 са нарушенията за изминалата седмица, констатирани на територията на област Габрово, съобщи на брифинг за пътнотранспортната обстановка старши инспектор Пенчо Пенчев от Областната дирекция на МВР - Габрово.

През изминалата седмица на територията на областта са настъпили общо девет пътнотранспортни произшествия (ПТП), от които едно тежко, при което е пострадал водач на моторно превозно средство. Една катастрофа е настъпила в гр. Габрово, четири са регистрирани на територията на община Дряново, две в района на Севлиево и две в Трявна, като при единия пътен инцидент е пострадал водач на моторно превозно средство, посочиха от полицията.

От констатираните за седмицата 1134 нарушения 554 са за превишена скорост. Установените водачи, шофирали след употреба на алкохол, са общо четирима, водачите, управлявали МПС след употреба на наркотици са шест. Един е отказал да бъде тес

Спокойно протича изборният ден в плевенското село Коиловци, където днес се провежда частичен местен вот за кмет. Това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Плевен Ярослав Димитров.

До урните към 10:00 часа са отишли 85 от имащите право на глас в населеното място или това е 12,11 %. Общо избирателите в Коиловци са 702-ма.

Две са назначените секционни избирателни комисии в селото – стационарна и подвижна. В стационарната секция гласуването ще бъде възможно с машина и с хартиени бюлетини.

Кандидатите за кметското място, които се борят за гласа на избирателите в селото, са четирима.

Припомняме, че до новите избори се стигна, след като със свое решение Общинската избирателна комисия в Плевен прекрати предсрочно пълномощията на кмета на Коиловци Мирослав Илиев. 

Със свое решение от 27 ю

През изминалата седмица от 14 до 20 октомври на територията на Областната дирекция на МВР - Пловдив (ОД на МВР) са станали 61 пътнотранспортни произшествия (ПТП), при които са загинали двама души, а 13 са пострадали. Това съобщи пред медиите инспектор Стоян Войводов от сектор „Пътна полиция“, към ОД на МВР. 

За същия период са съставени 650 акта и 3303 фиша. Девет от актовете са съставени на водачи, които са управлявали моторно превозно средство (МПС) без да притежават свидетелство за правоуправление. Отново и за поредна седмица впечатление прави високият брой на установените проби за употреба на алкохол и наркотици, а именно регистрираните 15 положителни проби за алкохол и шест положителни проби за наркотици, посочи инсп. Войводов. 

Той не изнесе данни за най-високи стойностти на установените положителни проби след употреба на алкохол, тъй като те

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
При операция на полицията в област Монтана за ден са разкрити осем престъпления
Трета поредна седмица в Търговищко няма пътни инциденти със загинали, отчитат от полицията
През последната седмица са станали 15 катастрофи в област Пазарджик, пострадали са девет души, отчетоха от полицията
При голям интерес премина първото издание на състезанието по планинско бягане „Вертикален Руй“
Двама мъже на 50 и 55 години са привлечени към наказателна отговорност във връзка с разкрита печатница за фалшиви банкноти в Шумен
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.