Начало Сфера Над 500 момчета и момичета от цялата страна участваха в лекоатлетическо състезание в Ямбол
1554
България

Над 500 момчета и момичета от цялата страна участваха в лекоатлетическо състезание в Ямбол

Над 500 момчета и момичета от цялата страна се включиха в състезанието Атлетическа лига GO!KIDS!, което се проведе в Ямбол на обновената лекоатлетическа писта на стадион „Тунджа“ в града, съобщиха от общинския пресцентър.Спортното събитие бе насочено към деца, младежи и девойки и се организира от Община Ямбол и Спортен клуб „Приорити спорт“.

| 21 Октомври 2024, 17:18 ч.
Над 500 момчета и момичета от цялата страна участваха в лекоатлетическо състезание в Ямбол
Над 500 момчета и момичета от цялата страна участваха в лекоатлетическо състезание в Ямбол
Снимка © БТА

Над 500 момчета и момичета от цялата страна се включиха в състезанието Атлетическа лига GO!KIDS!, което се проведе в Ямбол на обновената лекоатлетическа писта на стадион „Тунджа“ в града, съобщиха от общинския пресцентър. Със състезанието бе дадено и символично начало на проявите, свързани със 100-годишнината на леката атлетика в Ямбол.

В самоковското село Ковачевци ще се състоят частични местни избори за кмет. Право на глас имат 372 избиратели. Изборната секция ще бъде една, съобщиха от Общинската избирателна комисия. 

За кметското място ще се борят четирима кандидати - Борислав Джорджилов от „Възраждане“, Илона Догазанова от „БСП за България“, досегашният кмет на селото Никола Хайверов от ГЕРБ и Михаил Милчев от „Продължаваме промяната – Демократична България“. 

До частични местни избори се стигна след като ОИК – Самоков прекрати предсрочно пълномощията на кмета на селото Никола Хайверов, затова че е собственик и управител на ЕТ „Спейс – Никола Хайверов“.

Решението за прекратяване на пълномощията беше обжалвано пред Административен съд – София област, но Върховният административен съд отмени решението на съда и п

Тридесет и един автомобила преминаха през старта на Дамско рали Перник – 2024. Екипажите, които се включват в състезанието за прецизност и майсторско шофиране, са от цялата страна, уточни организаторът Владимир Димитров, който е председател на Ретро клуб „Авангард“. Проявата се осъществява съвместно с Община Перник и спонсори.

Успех на участничките пожелаха секретарят на Община Перник – Мартин Жлябинков и Берлина Евтимова, която е една от първите участнички в подобно състезание, провело се в Перник преди повече от 50 години.

Автомобилите са разделени в трите класа- съвременни, електрически и ретро.  Сред екипите имаше представители на цирковото изкуство, на IT сектора, имаше и дама с навигатор- големият син, и с помощник – навигатор по – малкият син. Повечето от тях участват за поредна година и определят ралито като изживяване,

Повече от половината жилища в Търговищка област са разположени в градовете. Към 31 декември 2023 г. общият брой на жилищата в региона е 65,7 хиляди, от които в петте общински центъра се намират 35 хиляди жилища или 53,3%. Това съобщават от отдел „Статистически изследвания – Търговище“ към Териториалното статистическо бюро – Североизток, позовавайки се на резултатите от проведеното преброяване на жилищните сгради и жилищата през 2021 г., след като са добавени данните за новопостроените и извадени данните за разрушените жилищни сгради и жилища до края на миналата година. 

Според статистическата информация, жилищният фонд в област Търговище се състои от 42,1 хиляди жилищни сгради. В градовете се намират 29,2% от тях, а в селата - 70,8%. Жилищните сгради в областта представляват два процента от общия жилищен фонд в страната.

В региона преобладава

Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границата с Румъния. Това съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР на интернет страницата. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. 

Трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили на ГКПП ``Кардам``, ГКПП ``Дуранкулак`` и ГКПП ``Никопол``. 

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба, се припомня в съобщението. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работ

Заради огнища на шарка при овцете е въведен засилен контрол за превоз на животни през българските граници с Румъния и Гърция. Това съобщи служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов пред журналисти в Луковит.

"Това, което Министерството на земеделието и храните чисто институционално предприема, през издаването на административни заповеди се забранява придвижването и търговията на животни - дребен рогат добитък. От тук обаче искам да апелирам през вас за спазване на указанията в тази заповед. В страни около нас като Румъния и Гърция епизоотичната обстановка е много обострена, а те като гранични на нас държави, които са в близост до наши райони, наистина са предпоставка за навлизане на болестите при нас", коментира земеделският министър. 

Той добави, че се предприемат всички необходими мерки да се ограничи заразата. Засега огнищата са две и са локалн

Спортното събитие бе насочено към деца, младежи и девойки и се организира от Община Ямбол и Спортен клуб „Приорити спорт“. Участие взеха клубове освен от Ямбол, но и от Бургас, Велико Търново, Казанлък, Пловдив, Сливен, София, Стара Загора и др. Домакините се представиха с отборите на „Радио 999” и „Тунджа”.

На състезанието присъства и кметът на Ямбол Валентин Ревански, който награди част от победителите.

Целта на Атлетическа лига GO!KIDS! е да популяризира леката атлетика и спорта като цяло сред подрастващите, припомниха организаторите.

Домакинството на Ямбол е част от инициативите по повод навършването на 100 години от провеждането на първото градско състезание по лека атлетика между отборите на спортните дружества „Тунджанец“ и ,,Оборище“ , с което се поставя началото на развитието на леката атлетика в града.

Сандански ще отбележи 112 години от Освобождението си на 20 октомври, съобщиха от Общината. 

Програмата за празника включва ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на генерал Георги Тодоров в парк "Свети Врач". Ритуалът ще започне в 12:00 часа, посочи Албена Бугаринова от отдел "Връзки с обществеността" в Община Сандански. Празничните прояви ще продължат с прожекция от 13:00 часа на документалния филм "Балкан Спомени летят", каза още тя и добави, че филмът е посветен на Владимир Балкан - военен летец и носител на орден за храброст и пионер на българската бойна авиация. 

На 20 октомври 1912 г. Свети Врач, днешен Сандански, е освободен от османско иго по време на Балканската война (1912-1913). На този ден отряд на Седма пехотна Рилска дивизия минава победоносно през града и го присъединява към освободените български територии. До освобождението си сел

Чрез писмо до областния управител на Добрич Румен Русев, до кмета на Община Добричка Соня Георгиева и до медиите Българската ветроенергийна асоциация (БГВЕА) изразява сериозна загриженост относно "продължаващите незаконосъобразни действия" по отношение на провеждането на местен референдум в община Добричка на 27 октомври 2024 г., свързан с проектите за изграждане на ветроенергийни централи на територията на общината и уведомява, че поради това няма да участва в насрочения за днес дебат по темата. 

От БГВЕА допълват, че като браншова организация, представляваща ветроенергийния сектор, участват активно във всички законосъобразно организирани публични обсъждания, дебати и дискусии, които касаят развитието на вятърната енергетика в страната и винаги е била отворена за предоставянето на допълнителна информация и продължаващ диалог с гражданите и други заинтересовани страни по т

Питам кмета на София Васил Терзиев и неговите заместници как така няма пари за работещите и шофьорите в градския транспорт, а същевременно се разписват адвокатски договори за хонорар за над половин милион лева. Това попита общинският съветник и председател на групата на "БСП за България" Иван Таков.

Той посочи, че на днешната извънредна сесия на Столичния общински съвет са щели да се чуят много обвинения за задръствания. И всичко това ще бъде вярно, защото София е блокирана, но има неща, които се случват извън полезрението на медиите, които не са допустими, смята общинският съветник. "Няма да дадем пари на служителите в градския транспорт, но ще даваме пари за хонорари за адвокати", каза Таков. 

Той обясни, че не знае за какво дело става въпрос и заради това пита кмета. Знам, че става въпрос за дело между Столичната община и частен контрагент, което се води от 2023

Повече от половината регистрирани избиратели в карлвското село Войнягово упражниха правото си на глас до 17:30 ч. днес. Изборният ден протича нормално, съобщиха от Общинската избирателна комисия (ОИК) в Карлово.

От общо 848 души, имащи право на глас до 17:30 часа са гласували 429 души или 50,50% от регистрираните. Избирателите упражняват правото си да гласуват в две секции. Очаква се изборният ден да приключи в 20:00 часа днес.   

До частичните местни избори се стигна след като кметът на Войнягово бе осъден за присвояването на печка тип „камина“, елементи за парна инсталация и строителни материали от пенсионерския клуб в селото. За кметския пост се съревновават петима кандидати - Тодор Минковски, Петър Градев, Чавдар Гановски, Съби Градев и Петър Петков. 

С официална церемония днес в Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан в България. За почетен консул е назначен Рашко Динков, а за решението за назначаването му беше съобщено след заседание на Министерски съвет от края на февруари тази година. 

назначеният за почетен консул Рашко Динков коментира, че Казахстан е огромна държава, с много голям потенциал, и изрази надежда, че ще бъдат развити още добрите отношения между двете страни. Той посочи, че се надява работата му да даде резултат и за икономиката, туризма, образованието. 

Аз съм впечатлен от начина, по който Казахстан, в лицето на посолството, на посланика, обгрижват студентите, които имат в България, каза още Рашко Динков и допълни, че една от причините да бъде разкрито почетното консулство е Американският университет в България, който е базиран в Благоевград, където всяка година се обучав

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
Летище София да носи името на Апостола на свободата Васил Левски бе обсъдено на среща в Министерството на транспорта и съобщенията
Летище София да носи името на Апостола на свободата Васил Левски бе обсъдено на среща в Министерството на транспорта и съобщенията, съобщиха от ведомството. На нея проф. Атанас Сем ...
Министрите на културата на България и Косово подписаха споразумение за кинематографична копродукция
Българският министър на културата Найден Тодоров и неговият косовски колега Хайрула Чеку подписаха споразумение за сътрудничество за кинематографична копродукция, съобщи новинарска ...
На четири места ще избират кмет на балотаж, показват резултатите от вчерашните частични и нови избори
В четири населени места ще избират кмет на балотаж, показват резултатите от проведените в неделя частични и нови избори за местна власт. Те се проведоха в 16 общини и кметства в ст ...
В Плевен започва поетапното пускане на парното
От днес "Топлофикация - Плевен" АД започва поетапното пускане на парното в Плевен. За това съобщават от дружеството на своя официален сайт. От там посочват, че включването на отопл ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 05:36 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1554
България

Над 500 момчета и момичета от цялата страна участваха в лекоатлетическо състезание в Ямбол

Над 500 момчета и момичета от цялата страна се включиха в състезанието Атлетическа лига GO!KIDS!, което се проведе в Ямбол на обновената лекоатлетическа писта на стадион „Тунджа“ в града, съобщиха от общинския пресцентър.Спортното събитие бе насочено към деца, младежи и девойки и се организира от Община Ямбол и Спортен клуб „Приорити спорт“.

| 21 Октомври 2024, 17:18 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Над 500 момчета и момичета от цялата страна участваха в лекоатлетическо състезание в Ямбол
Над 500 момчета и момичета от цялата страна участваха в лекоатлетическо състезание в Ямбол
Снимка © БТА

Над 500 момчета и момичета от цялата страна се включиха в състезанието Атлетическа лига GO!KIDS!, което се проведе в Ямбол на обновената лекоатлетическа писта на стадион „Тунджа“ в града, съобщиха от общинския пресцентър. Със състезанието бе дадено и символично начало на проявите, свързани със 100-годишнината на леката атлетика в Ямбол.

В самоковското село Ковачевци ще се състоят частични местни избори за кмет. Право на глас имат 372 избиратели. Изборната секция ще бъде една, съобщиха от Общинската избирателна комисия. 

За кметското място ще се борят четирима кандидати - Борислав Джорджилов от „Възраждане“, Илона Догазанова от „БСП за България“, досегашният кмет на селото Никола Хайверов от ГЕРБ и Михаил Милчев от „Продължаваме промяната – Демократична България“. 

До частични местни избори се стигна след като ОИК – Самоков прекрати предсрочно пълномощията на кмета на селото Никола Хайверов, затова че е собственик и управител на ЕТ „Спейс – Никола Хайверов“.

Решението за прекратяване на пълномощията беше обжалвано пред Административен съд – София област, но Върховният административен съд отмени решението на съда и п

Тридесет и един автомобила преминаха през старта на Дамско рали Перник – 2024. Екипажите, които се включват в състезанието за прецизност и майсторско шофиране, са от цялата страна, уточни организаторът Владимир Димитров, който е председател на Ретро клуб „Авангард“. Проявата се осъществява съвместно с Община Перник и спонсори.

Успех на участничките пожелаха секретарят на Община Перник – Мартин Жлябинков и Берлина Евтимова, която е една от първите участнички в подобно състезание, провело се в Перник преди повече от 50 години.

Автомобилите са разделени в трите класа- съвременни, електрически и ретро.  Сред екипите имаше представители на цирковото изкуство, на IT сектора, имаше и дама с навигатор- големият син, и с помощник – навигатор по – малкият син. Повечето от тях участват за поредна година и определят ралито като изживяване,

Повече от половината жилища в Търговищка област са разположени в градовете. Към 31 декември 2023 г. общият брой на жилищата в региона е 65,7 хиляди, от които в петте общински центъра се намират 35 хиляди жилища или 53,3%. Това съобщават от отдел „Статистически изследвания – Търговище“ към Териториалното статистическо бюро – Североизток, позовавайки се на резултатите от проведеното преброяване на жилищните сгради и жилищата през 2021 г., след като са добавени данните за новопостроените и извадени данните за разрушените жилищни сгради и жилища до края на миналата година. 

Според статистическата информация, жилищният фонд в област Търговище се състои от 42,1 хиляди жилищни сгради. В градовете се намират 29,2% от тях, а в селата - 70,8%. Жилищните сгради в областта представляват два процента от общия жилищен фонд в страната.

В региона преобладава

Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границата с Румъния. Това съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР на интернет страницата. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. 

Трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили на ГКПП ``Кардам``, ГКПП ``Дуранкулак`` и ГКПП ``Никопол``. 

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба, се припомня в съобщението. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работ

Заради огнища на шарка при овцете е въведен засилен контрол за превоз на животни през българските граници с Румъния и Гърция. Това съобщи служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов пред журналисти в Луковит.

"Това, което Министерството на земеделието и храните чисто институционално предприема, през издаването на административни заповеди се забранява придвижването и търговията на животни - дребен рогат добитък. От тук обаче искам да апелирам през вас за спазване на указанията в тази заповед. В страни около нас като Румъния и Гърция епизоотичната обстановка е много обострена, а те като гранични на нас държави, които са в близост до наши райони, наистина са предпоставка за навлизане на болестите при нас", коментира земеделският министър. 

Той добави, че се предприемат всички необходими мерки да се ограничи заразата. Засега огнищата са две и са локалн

Спортното събитие бе насочено към деца, младежи и девойки и се организира от Община Ямбол и Спортен клуб „Приорити спорт“. Участие взеха клубове освен от Ямбол, но и от Бургас, Велико Търново, Казанлък, Пловдив, Сливен, София, Стара Загора и др. Домакините се представиха с отборите на „Радио 999” и „Тунджа”.

На състезанието присъства и кметът на Ямбол Валентин Ревански, който награди част от победителите.

Целта на Атлетическа лига GO!KIDS! е да популяризира леката атлетика и спорта като цяло сред подрастващите, припомниха организаторите.

Домакинството на Ямбол е част от инициативите по повод навършването на 100 години от провеждането на първото градско състезание по лека атлетика между отборите на спортните дружества „Тунджанец“ и ,,Оборище“ , с което се поставя началото на развитието на леката атлетика в града.

Сандански ще отбележи 112 години от Освобождението си на 20 октомври, съобщиха от Общината. 

Програмата за празника включва ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на генерал Георги Тодоров в парк "Свети Врач". Ритуалът ще започне в 12:00 часа, посочи Албена Бугаринова от отдел "Връзки с обществеността" в Община Сандански. Празничните прояви ще продължат с прожекция от 13:00 часа на документалния филм "Балкан Спомени летят", каза още тя и добави, че филмът е посветен на Владимир Балкан - военен летец и носител на орден за храброст и пионер на българската бойна авиация. 

На 20 октомври 1912 г. Свети Врач, днешен Сандански, е освободен от османско иго по време на Балканската война (1912-1913). На този ден отряд на Седма пехотна Рилска дивизия минава победоносно през града и го присъединява към освободените български територии. До освобождението си сел

Чрез писмо до областния управител на Добрич Румен Русев, до кмета на Община Добричка Соня Георгиева и до медиите Българската ветроенергийна асоциация (БГВЕА) изразява сериозна загриженост относно "продължаващите незаконосъобразни действия" по отношение на провеждането на местен референдум в община Добричка на 27 октомври 2024 г., свързан с проектите за изграждане на ветроенергийни централи на територията на общината и уведомява, че поради това няма да участва в насрочения за днес дебат по темата. 

От БГВЕА допълват, че като браншова организация, представляваща ветроенергийния сектор, участват активно във всички законосъобразно организирани публични обсъждания, дебати и дискусии, които касаят развитието на вятърната енергетика в страната и винаги е била отворена за предоставянето на допълнителна информация и продължаващ диалог с гражданите и други заинтересовани страни по т

Питам кмета на София Васил Терзиев и неговите заместници как така няма пари за работещите и шофьорите в градския транспорт, а същевременно се разписват адвокатски договори за хонорар за над половин милион лева. Това попита общинският съветник и председател на групата на "БСП за България" Иван Таков.

Той посочи, че на днешната извънредна сесия на Столичния общински съвет са щели да се чуят много обвинения за задръствания. И всичко това ще бъде вярно, защото София е блокирана, но има неща, които се случват извън полезрението на медиите, които не са допустими, смята общинският съветник. "Няма да дадем пари на служителите в градския транспорт, но ще даваме пари за хонорари за адвокати", каза Таков. 

Той обясни, че не знае за какво дело става въпрос и заради това пита кмета. Знам, че става въпрос за дело между Столичната община и частен контрагент, което се води от 2023

Повече от половината регистрирани избиратели в карлвското село Войнягово упражниха правото си на глас до 17:30 ч. днес. Изборният ден протича нормално, съобщиха от Общинската избирателна комисия (ОИК) в Карлово.

От общо 848 души, имащи право на глас до 17:30 часа са гласували 429 души или 50,50% от регистрираните. Избирателите упражняват правото си да гласуват в две секции. Очаква се изборният ден да приключи в 20:00 часа днес.   

До частичните местни избори се стигна след като кметът на Войнягово бе осъден за присвояването на печка тип „камина“, елементи за парна инсталация и строителни материали от пенсионерския клуб в селото. За кметския пост се съревновават петима кандидати - Тодор Минковски, Петър Градев, Чавдар Гановски, Съби Градев и Петър Петков. 

С официална церемония днес в Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан в България. За почетен консул е назначен Рашко Динков, а за решението за назначаването му беше съобщено след заседание на Министерски съвет от края на февруари тази година. 

назначеният за почетен консул Рашко Динков коментира, че Казахстан е огромна държава, с много голям потенциал, и изрази надежда, че ще бъдат развити още добрите отношения между двете страни. Той посочи, че се надява работата му да даде резултат и за икономиката, туризма, образованието. 

Аз съм впечатлен от начина, по който Казахстан, в лицето на посолството, на посланика, обгрижват студентите, които имат в България, каза още Рашко Динков и допълни, че една от причините да бъде разкрито почетното консулство е Американският университет в България, който е базиран в Благоевград, където всяка година се обучав

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Летище София да носи името на Апостола на свободата Васил Левски бе обсъдено на среща в Министерството на транспорта и съобщенията
Министрите на културата на България и Косово подписаха споразумение за кинематографична копродукция
На четири места ще избират кмет на балотаж, показват резултатите от вчерашните частични и нови избори
В Плевен започва поетапното пускане на парното
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.