Начало Сфера При операция на полицията в област Монтана за ден са разкрити осем престъпления
1544
България

При операция на полицията в област Монтана за ден са разкрити осем престъпления

По време на акцията са разкрити осем престъпления, свързани с конвенционалната престъпност – незаконно притежание на оръжие, притежание на наркотични вещества, съхранение на дърва за огрев без документи за произход.Задържан е един човек и е намерен един човек, обявен за общодържавно издирване.

| 21 Октомври 2024, 17:44 ч.
При операция на полицията в област Монтана за ден са разкрити осем престъпления
При операция на полицията в област Монтана за ден са разкрити осем престъпления
Снимка © ОД на МВР - Монтана

Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена днес в област Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. 

В Разград ще се провеждат безплатни гинекологични прегледи и цитонамазки, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в града . директорът на РЗИ в Разград д-р Ася Генева обясни, че в изпълнение на дейностите по Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г., Министерството на здравеопазването осигурява средства за провеждане на скринингова кампания за рака на маточната шийка за жени от 20 до 49 годишна възраст. „Ракът на шийката на матката засяга сравнително млади жени и води до тежки увреждания. Може да се наруши детеродната функция и за това профилактиката е от основно значение“, посочи д-р Генева. Тя обясни, че кампанията предвижда извършване на 90 000 прегледа при лекар специалист по акушерство и гинекология и 90 000 медико-диагностични изследвания на цитонамазка, които ще бъдат провеждани през последните три месеца  на 2024

Президентската институция ще бъде домакин утре на  инициативата „Мениджър за един ден“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Двама младежи ще се включат в работния процес на институцията, като държавният глава Румен Радев ще посрещне в кабинета си Аделина Кънева, ученичка в Математическа гимназия "Баба Тонка" в Русе, която ще бъде президент за един ден. Вицепрезидентът Илияна Йотова ще сподели работния си ден с Димитър Марчев от Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“ в Гоце Делчев. 

В 15.30 часа в понеделник в Гербовата зала Румен Радев и Илияна Йотова ще връчат сертификати за участие в инициативата на двамата ученици.

За трета поредна година президентската институция подкрепя инициативата „Мениджър за един ден“, посрещайки двама младежи, които да влязат в ролята на президент и вицепрезидент.&

Общо 378 граждани в област Враца са се възползвали от улеснения достъп до мобилното приложение еЗдраве и са сдвоили своите телефони. Това каза директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Враца д-р Чавдар Манов. Той напомни, че кампанията на Министерството на здравеопазването за популяризиране на мобилното приложение еЗдраве и възможността за осигуряване на достъп на гражданите до здравните им досиета стартира в началото на септември и продължава. 

По думите му служители на здравната инспекция във Враца съдействат на граждани да сдвоят електронното си пациентско досие с мобилно устройство, като на място в административната сграда има удобен фронт-офис, разположен на първия етаж. 

Д-р Манов допълни, че от услугата в изнесени пунктове, проведени в четири града от областта, са се възползвали 330 души, а на място в РЗИ – Враца 48 души.

О

Отворена за кандидатстване е процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „За по-добро бъдеще“ по Програма „Храни и основно материално подпомагане“ (2021-2027), се посочва в съобщение на представителната фейсбук страница „Подкрепа за теб“. Целта на инициативата е материална подкрепа чрез пакети с продукти, предназначени за новородени деца от целевите групи, допълнена със съпътстващи мерки за повишаване на тяхното благосъстояние и в подкрепа на тяхното социално включване.

Предвидено е пакетите да се предоставят за новородени деца от бедни семейства, деца, при които е установен риск от изоставяне - деца настанени в приемни семейства, деца на родители, жертви на насилие. Процедурата е с конкретен бенефициент Агенцията за социално подпомагане (АСП). По нея асоциирани партньори на кандидата могат да бъдат всички общини по сми

По думите му причината е, че в отделните държави членки правилата са много различни. Някъде такова производство приключва за 6 месеца, в други страни продължават по 7-8 години, обясни Радев. Той допълни, че има сериозни разлики и във възвращаемостта на дълговете. Всичко това изисква хармонизиране на процедурите, за да се чувстват сигурни инвеститорите, които са готови да вложат пари в друга държава членка, допълни Радев. По думите му на компаниите е нужна правна сигурност, за да знаят, че в случай на фалит ще могат да си възвърнат по-голямата част от това, което са вложили, при това по ясни, прозрачни и бързи процедури.

Българският евродепутат е докладчик по новата Директива за хармонизация на производствата по несъстоятелност в ЕС и увери, че ще се работи в бързи темпове, особено като се има предвид, че над 20 процента от тези случаи имат трансграничен елемент. Когато има чуждест

По време на акцията са разкрити осем престъпления, свързани с конвенционалната престъпност – незаконно притежание на оръжие, притежание на наркотични вещества, съхранение на дърва за огрев без документи за произход. Задържан е един човек и е намерен един човек, обявен за общодържавно издирване. Проверен е сигнал за евентуално нарушение, свързано с предстоящите избори, като към момента няма данни за извършено престъпление, поясняват от полицията.

В оперативните действия са участвали служители от четирите Районни управления в областта, криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, разследващи полицаи. Дейността на екипите е подпомагана от Зонално-жандармерийско управление – Монтана, Държавното горско стопанство и Комисията за защита на потребителите - Регионална дирекция Монтана. 

Извършени са проверки на 49 частни адреси, търговски и други обекти и места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност – 19 търговски обекта, седем заложни къщи и небанкови институции за предоставяне на бързи кредити, 13 сборища на лица с криминални прояви, пет автоморги и депа за разкомплектоване на излезли от употреба автомобили и пет пункта за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали.

В хода на операцията са проверени 240 автомобила и 287 човека, от които 15 с криминални прояви. Наложени са общо 50 санкции за установени административни нарушения, в това число и фишове по Закона за движение по пътищата. Издадени са 29 предупредителни протокола. 

Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена в област Монтана и през миналата седмица.

От Синдиката на служителите в затворите (ССЗБ) искат среща с министъра на финансите по параметрите на проектобюджета за следващата година.

В позиция до медиите от ССЗБ казват, че използвайки социалния диалог, като основен елемент на европейския социален модел, се дава възможност на служителите да участват в процедурите, свързани с Проект на бюджет 2025 г., постигайки споразумения.

Синдикатът изразява желание да бъде включен в експертните срещи със синдикатите и работодателските организации, със своята експертиза и становище, имащо пряко отношение в частта на второстепенните разпоредители с бюджетни средства към Министерството на правосъдието.

Според ССЗБ правилата за конституирането на състава, правомощията и функцията на Националния съвет за тристранно сътрудничество, както и ограниченията на субективните права на членовете на Синдикалните организации с регламент

Около 4000 домакинства в Пловдив ще могат да се възползват от новата програма за подмяна на отоплителните уреди на твърдо гориво с алтернативни видове отоплителни устройства - климатици, камини на пелети и термопомпи с вентилаторни конвектори. От средата на септември до момента са подадени 500 заявления. Това съобщиха на пресконференция зам.-кметът по екология и здравеопазване Иван Стоянов и ръководителят на проекта Василка Чопкова. 

Проектът за подобряване на качеството на атмосферния въздух в община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопление е финансиран по процедура "За по-чист въздух" на Оперативна програма "Околна среда" 2021 - 2027 г". Общата му стойност е 28 млн. лв., от които 23,8 млн. лв. са предоставени от Европейския фонд за регионално развитие, а останалата сума е от национално съфинансиране. 

От поставяне на ф

Движението на места в Сандански ще бъде ограничено заради подмяна на светофарната уредба. Това съобщиха от Общината в Сандански. Подмяната ще започне утре и ще се извършва на етапи. 

В 9:00 ще започне смяна на светофара на кръстовището на улиците "Сердика" и "Стефан Стамболов". До приключването на монтажа на новата светофарна уредба движението на автомобили ще бъде затруднено и регулирано, уточниха от Общината.

Оттам призоваха водачите на моторни превозни средства да шофират с повишено внимание и със съобразена скорост. 

Създаването на един декар нов полезащитен пояс струва 4116 лева. Това каза по време на международна конференция „Възстановяване на горските местообитания“ заместник-директорът на Държавно ловно стопанство – Балчик инженер Радослав Радев, цитиран от пресцентъра на Североизточното държавно предприятие. Той поясни, че в тази сума влизат раздробяване на остатъците от сечта, фрезоване с шредер, почвоподготовка, закупуване на фиданки, залесяване, отглеждане и мн.др. В същото време приходите от дървесина от същата площ са средно 926,40 лева при ясена и 489,22 лева при акацията, посочи още Радев. 

Пред участниците във форума той коментира, че няма как само със средства от изсъхналите пояси да бъдат създадени нови, като това е проблем не само за стопанствата в Добруджа, но и за всички останали. Той обясни, че съхненето започна през 2019 година, като първите засегн

Примата Лили Иванова пя тази вечер в препълнената зала „Борис Гюдеров“ в Перник. Двучасовият концерт не спираше да предизвиква от публиката бурни аплодисменти след всяко изпълнение. Перничани не спираха да скандират името .

Концертът бе част от националното турне на Лили Иванова.

Тя излезе на сцената облечена в черно и бяло. С примата бяха музикантите от "LI Orchestra" – Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Иван Йорданов-Чери (китари), Христо Михалков (бас китара), Орлин Цветанов (цигулка), Росен Ватев (ударни, перкусии) и трио "LaTiDa" (беквокали). 

Екзалтираната публика не спираше да пее заедно с Лили любимите песни на всички поколения „Детелини“, „Щурче“, „Камино“, „Ветрове“.

„Не мога да повярвам, че видях на живо Лили Иванова. Надявам се да и

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Трета поредна седмица в Търговищко няма пътни инциденти със загинали, отчитат от полицията
Полицаите в Търговищко са съставили през миналата седмица 13 акта на водачи, шофирали след употреба на алкохол, отчитат от сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекци ...
През последната седмица са станали 15 катастрофи в област Пазарджик, пострадали са девет души, отчетоха от полицията
За периода от 14-ти до 20 октомври в региона са регистрирани 15 пътнотранспортни произшествия, като от тях осем са тежки, а пострадалите хора са девет. Всички тежки инциденти са ст ...
При голям интерес премина първото издание на състезанието по планинско бягане „Вертикален Руй“
При голям интерес премина първото издание на състезанието по планинско бягане „Вертикален Руй“. Това съобщиха организаторите на спортната инициатива от Трънското турист ...
Спад в нивото на безработицата в община Плевен отчитат от Бюрото по труда
Спад в нивото на безработицата през септември спрямо август в община Плевен отчитат от Дирекция "Бюро по труда". В края на септември регистрираните безработни в Бюро по труда- ...
Двама мъже на 50 и 55 години са привлечени към наказателна отговорност във връзка с разкрита печатница за фалшиви банкноти в Шумен
Окръжна прокуратура – Шумен ръководи и наблюдава разследване за престъпление против паричната и кредитната система на Република България, съобщиха от Апелативна прокуратура - ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 06:02 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1544
България

При операция на полицията в област Монтана за ден са разкрити осем престъпления

По време на акцията са разкрити осем престъпления, свързани с конвенционалната престъпност – незаконно притежание на оръжие, притежание на наркотични вещества, съхранение на дърва за огрев без документи за произход.Задържан е един човек и е намерен един човек, обявен за общодържавно издирване.

| 21 Октомври 2024, 17:44 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
При операция на полицията в област Монтана за ден са разкрити осем престъпления
При операция на полицията в област Монтана за ден са разкрити осем престъпления
Снимка © ОД на МВР - Монтана

Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена днес в област Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. 

В Разград ще се провеждат безплатни гинекологични прегледи и цитонамазки, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в града . директорът на РЗИ в Разград д-р Ася Генева обясни, че в изпълнение на дейностите по Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г., Министерството на здравеопазването осигурява средства за провеждане на скринингова кампания за рака на маточната шийка за жени от 20 до 49 годишна възраст. „Ракът на шийката на матката засяга сравнително млади жени и води до тежки увреждания. Може да се наруши детеродната функция и за това профилактиката е от основно значение“, посочи д-р Генева. Тя обясни, че кампанията предвижда извършване на 90 000 прегледа при лекар специалист по акушерство и гинекология и 90 000 медико-диагностични изследвания на цитонамазка, които ще бъдат провеждани през последните три месеца  на 2024

Президентската институция ще бъде домакин утре на  инициативата „Мениджър за един ден“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Двама младежи ще се включат в работния процес на институцията, като държавният глава Румен Радев ще посрещне в кабинета си Аделина Кънева, ученичка в Математическа гимназия "Баба Тонка" в Русе, която ще бъде президент за един ден. Вицепрезидентът Илияна Йотова ще сподели работния си ден с Димитър Марчев от Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“ в Гоце Делчев. 

В 15.30 часа в понеделник в Гербовата зала Румен Радев и Илияна Йотова ще връчат сертификати за участие в инициативата на двамата ученици.

За трета поредна година президентската институция подкрепя инициативата „Мениджър за един ден“, посрещайки двама младежи, които да влязат в ролята на президент и вицепрезидент.&

Общо 378 граждани в област Враца са се възползвали от улеснения достъп до мобилното приложение еЗдраве и са сдвоили своите телефони. Това каза директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Враца д-р Чавдар Манов. Той напомни, че кампанията на Министерството на здравеопазването за популяризиране на мобилното приложение еЗдраве и възможността за осигуряване на достъп на гражданите до здравните им досиета стартира в началото на септември и продължава. 

По думите му служители на здравната инспекция във Враца съдействат на граждани да сдвоят електронното си пациентско досие с мобилно устройство, като на място в административната сграда има удобен фронт-офис, разположен на първия етаж. 

Д-р Манов допълни, че от услугата в изнесени пунктове, проведени в четири града от областта, са се възползвали 330 души, а на място в РЗИ – Враца 48 души.

О

Отворена за кандидатстване е процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „За по-добро бъдеще“ по Програма „Храни и основно материално подпомагане“ (2021-2027), се посочва в съобщение на представителната фейсбук страница „Подкрепа за теб“. Целта на инициативата е материална подкрепа чрез пакети с продукти, предназначени за новородени деца от целевите групи, допълнена със съпътстващи мерки за повишаване на тяхното благосъстояние и в подкрепа на тяхното социално включване.

Предвидено е пакетите да се предоставят за новородени деца от бедни семейства, деца, при които е установен риск от изоставяне - деца настанени в приемни семейства, деца на родители, жертви на насилие. Процедурата е с конкретен бенефициент Агенцията за социално подпомагане (АСП). По нея асоциирани партньори на кандидата могат да бъдат всички общини по сми

По думите му причината е, че в отделните държави членки правилата са много различни. Някъде такова производство приключва за 6 месеца, в други страни продължават по 7-8 години, обясни Радев. Той допълни, че има сериозни разлики и във възвращаемостта на дълговете. Всичко това изисква хармонизиране на процедурите, за да се чувстват сигурни инвеститорите, които са готови да вложат пари в друга държава членка, допълни Радев. По думите му на компаниите е нужна правна сигурност, за да знаят, че в случай на фалит ще могат да си възвърнат по-голямата част от това, което са вложили, при това по ясни, прозрачни и бързи процедури.

Българският евродепутат е докладчик по новата Директива за хармонизация на производствата по несъстоятелност в ЕС и увери, че ще се работи в бързи темпове, особено като се има предвид, че над 20 процента от тези случаи имат трансграничен елемент. Когато има чуждест

По време на акцията са разкрити осем престъпления, свързани с конвенционалната престъпност – незаконно притежание на оръжие, притежание на наркотични вещества, съхранение на дърва за огрев без документи за произход. Задържан е един човек и е намерен един човек, обявен за общодържавно издирване. Проверен е сигнал за евентуално нарушение, свързано с предстоящите избори, като към момента няма данни за извършено престъпление, поясняват от полицията.

В оперативните действия са участвали служители от четирите Районни управления в областта, криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, разследващи полицаи. Дейността на екипите е подпомагана от Зонално-жандармерийско управление – Монтана, Държавното горско стопанство и Комисията за защита на потребителите - Регионална дирекция Монтана. 

Извършени са проверки на 49 частни адреси, търговски и други обекти и места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност – 19 търговски обекта, седем заложни къщи и небанкови институции за предоставяне на бързи кредити, 13 сборища на лица с криминални прояви, пет автоморги и депа за разкомплектоване на излезли от употреба автомобили и пет пункта за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали.

В хода на операцията са проверени 240 автомобила и 287 човека, от които 15 с криминални прояви. Наложени са общо 50 санкции за установени административни нарушения, в това число и фишове по Закона за движение по пътищата. Издадени са 29 предупредителни протокола. 

Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена в област Монтана и през миналата седмица.

От Синдиката на служителите в затворите (ССЗБ) искат среща с министъра на финансите по параметрите на проектобюджета за следващата година.

В позиция до медиите от ССЗБ казват, че използвайки социалния диалог, като основен елемент на европейския социален модел, се дава възможност на служителите да участват в процедурите, свързани с Проект на бюджет 2025 г., постигайки споразумения.

Синдикатът изразява желание да бъде включен в експертните срещи със синдикатите и работодателските организации, със своята експертиза и становище, имащо пряко отношение в частта на второстепенните разпоредители с бюджетни средства към Министерството на правосъдието.

Според ССЗБ правилата за конституирането на състава, правомощията и функцията на Националния съвет за тристранно сътрудничество, както и ограниченията на субективните права на членовете на Синдикалните организации с регламент

Около 4000 домакинства в Пловдив ще могат да се възползват от новата програма за подмяна на отоплителните уреди на твърдо гориво с алтернативни видове отоплителни устройства - климатици, камини на пелети и термопомпи с вентилаторни конвектори. От средата на септември до момента са подадени 500 заявления. Това съобщиха на пресконференция зам.-кметът по екология и здравеопазване Иван Стоянов и ръководителят на проекта Василка Чопкова. 

Проектът за подобряване на качеството на атмосферния въздух в община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопление е финансиран по процедура "За по-чист въздух" на Оперативна програма "Околна среда" 2021 - 2027 г". Общата му стойност е 28 млн. лв., от които 23,8 млн. лв. са предоставени от Европейския фонд за регионално развитие, а останалата сума е от национално съфинансиране. 

От поставяне на ф

Движението на места в Сандански ще бъде ограничено заради подмяна на светофарната уредба. Това съобщиха от Общината в Сандански. Подмяната ще започне утре и ще се извършва на етапи. 

В 9:00 ще започне смяна на светофара на кръстовището на улиците "Сердика" и "Стефан Стамболов". До приключването на монтажа на новата светофарна уредба движението на автомобили ще бъде затруднено и регулирано, уточниха от Общината.

Оттам призоваха водачите на моторни превозни средства да шофират с повишено внимание и със съобразена скорост. 

Създаването на един декар нов полезащитен пояс струва 4116 лева. Това каза по време на международна конференция „Възстановяване на горските местообитания“ заместник-директорът на Държавно ловно стопанство – Балчик инженер Радослав Радев, цитиран от пресцентъра на Североизточното държавно предприятие. Той поясни, че в тази сума влизат раздробяване на остатъците от сечта, фрезоване с шредер, почвоподготовка, закупуване на фиданки, залесяване, отглеждане и мн.др. В същото време приходите от дървесина от същата площ са средно 926,40 лева при ясена и 489,22 лева при акацията, посочи още Радев. 

Пред участниците във форума той коментира, че няма как само със средства от изсъхналите пояси да бъдат създадени нови, като това е проблем не само за стопанствата в Добруджа, но и за всички останали. Той обясни, че съхненето започна през 2019 година, като първите засегн

Примата Лили Иванова пя тази вечер в препълнената зала „Борис Гюдеров“ в Перник. Двучасовият концерт не спираше да предизвиква от публиката бурни аплодисменти след всяко изпълнение. Перничани не спираха да скандират името .

Концертът бе част от националното турне на Лили Иванова.

Тя излезе на сцената облечена в черно и бяло. С примата бяха музикантите от "LI Orchestra" – Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Иван Йорданов-Чери (китари), Христо Михалков (бас китара), Орлин Цветанов (цигулка), Росен Ватев (ударни, перкусии) и трио "LaTiDa" (беквокали). 

Екзалтираната публика не спираше да пее заедно с Лили любимите песни на всички поколения „Детелини“, „Щурче“, „Камино“, „Ветрове“.

„Не мога да повярвам, че видях на живо Лили Иванова. Надявам се да и

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Трета поредна седмица в Търговищко няма пътни инциденти със загинали, отчитат от полицията
През последната седмица са станали 15 катастрофи в област Пазарджик, пострадали са девет души, отчетоха от полицията
При голям интерес премина първото издание на състезанието по планинско бягане „Вертикален Руй“
Спад в нивото на безработицата в община Плевен отчитат от Бюрото по труда
Двама мъже на 50 и 55 години са привлечени към наказателна отговорност във връзка с разкрита печатница за фалшиви банкноти в Шумен
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.