Начало Сфера Вертолетно летище ще бъде изградено на територията на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" в Габрово
1475
България

Вертолетно летище ще бъде изградено на територията на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" в Габрово

Болнично вертолетно летище ще бъде изградено на територията на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Д-р Тота Венкова" АД в Габрово.Това съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

| 21 Октомври 2024, 17:43 ч.
Вертолетно летище ще бъде изградено на територията на МБАЛ
Вертолетно летище ще бъде изградено на територията на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" в Габрово
Снимка © DFA

Болнично вертолетно летище ще бъде изградено на територията на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Д-р Тота Венкова" АД в Габрово. Това съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. Инвестицията е в рамките на проекта за осигуряване на спешна помощ по въздух и с нея ще се повиши значително възможността за реакция на медицинските екипи при пациенти със животозастрашаващи състояния, налагащи въздушен транспорт, допълниха от болницата. 

С едноседмична програма Главиница ще отбележи 40 години от обявяването си за град. Това съобщиха от администрацията.

Кулминацията на тържествата е на 26 октомври – Димитровден, когато в местния храм "Св. Вмчк Димитрий Солунски" ще бъде отслужена света божествена литургия от Главиницкия епископ Макарий, последвана от водосвет за здраве и благоденствие.

Празничната програма започва с две представления на Драматично-кукления театър в Силистра. На 21 октомври най-малките жители на общината ще могат да гледат постановката „Работна Мецана“, а за следващия ден е насрочена класическата комедия „Криворазбраната цивилизация“.

Празничен концерт на самодейни художествени колективи при Народно читалище “Христо Ботев - 1940“ ще има на 23 октомври. На следващия ден за публиката ще пее дует „Аморе“. За 25 октомври са насрочен

Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския червен кръст (БЧК). Времето е ясно, тихо и слънчево. 

Не е имало инциденти с туристи, посочиха от ПСС.

От Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) информираха, че в планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб източен, по високите части – умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра - около 8°.

За периода от 14-ти до 20 октомври в региона са регистрирани 15 пътнотранспортни произшествия, като от тях осем са тежки, а пострадалите хора са девет. Всички тежки инциденти са станали в рамките на населените места. Това стана известно на редовния брифинг за работата на органите на пътната и охранителна полиция, в който участваха началникът на сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР-Пазарджик главен инспектор Асен Гешев и началникът на група в сектора, старши инспектор Христо Георгиев. Основен акцент бе контролът над водачите на електрически тротинетки и пешеходците.

За посочения период са установени 10 водачи, шофирали след употреба на алкохол и седем - под въздействието на наркотици или упойващи вещества. 

От началото на годината са регистрирани четири пътни инцидента с участието на водачи на индивидуални електрически превозни средства, в

Процедурата за избор на главен прокурор и председател на Върховния административен съд (ВАС) трябва да продължи, защото не е редно ръководители на органи да бъдат с изтекли мандати и да се управляват от временно изпълняващи длъжностите. След като Конституцията позволява, тази процедура трябва да бъде извървявана.  Това каза министърът на правосъдието Мария Павлова преди заседанието на пленума на Висшия съдебен съвет.

Дали президентът няма да подпише указ за назначаване на главен прокурор и председател на ВАС, е нещо, което ще видим през януари или март, посочи тя и допълни, че както за главен прокурор, така няма да предложи и кандидатура за председател на ВАС.

Народното събрание през последните две години дори не прие правила за избора и не показаха елементарно желание да започне тази процедура. Дори беше отменен изборът на вече избрани членове от магистратската кво

Областният управите на Ямбол Николай Костадинов върна за ново разглеждане в Общински съвет – Ямбол наредбата, уреждаща поставянето на преместваеми обекти, съобщават от пресслужбата на областната администрация.

Мотивите за връщане на Наредбата са неспазване на разпоредбите на Закона за нормативните актове и на указ, касаещ прилагането му, който регламентира формата и строежа на акта, както и правилата за формулиране на неговите разпоредби. Това се посочва в аргументите за решението на областния управител, цитирани от пресслужбата на администрацията.

Припомняме, че с решение от последното си заседание през септември, Общинският съвет гласува нова наредба, уреждаща реда и условията за поставяне на преместваеми обекти (павилиони, рекламни съоръжения и други елементи на градското обзавеждане). Внесеното от кмета на Ямбол Валентин Ревански предложение предизвика дискусия

По друг проект в лечебното заведение ще бъдат подменени два от асансьорите. От болницата информираха, че съществуващите четири асансьора често се повреждат и създават неудобства в работата. Вложени са много средства за подмяна на резервни части и съществени ремонти. Нетърпимо е положението, когато лечебното заведение остава само с един работещ транспортен асансьор, посочиха от МБАЛ "Д-р Тота Венкова". Два са сключените договори през октомври тази година между МБАЛ „Д-р Тота Венкова” АД и Министерството на здравеопазването за осигуряване на капиталови средства, информираха още от лечебното заведение. 

По данни на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" целевите субсидии за финансиране на двата обекта са на стойност 491 990 лв. за асансьорите и 358 560 лв. - за болничното вертолетно летище. 

Припомняме, че в края на месец септември мъж в тежко състояние беше транспортиран с медицинския хеликоптер от Севлиево до София. Справка на сайта на "България Хели Мед Сървиз" ЕАД, сочи че оперативни бази в България има в София, Пловдив, Сливен, Търговище, Долна Митрополия и Габровница. 

Детският лекар и хомеопат д-р Марио Янакиев получи приза "Лекар на годината 2024" в Хасково. Церемонията по връчването на отличията на Районната лекарска колегия в Хасково към Българския лекарски съюз в традиционните пет категории се състоя в зала "Хасково" на Общината в навечерието на празника на българския лекар - 19 октомври.

В категорията "Принос за развитие и утвърждаване на авторитета на съсловната организация" наградата е за д-р Лиляна Минкова. Колегията определи за първенец в категорията "Ти си нашето бъдеще" за млад лекар д-р Димитър Ангелов. За принос в развитието и прилагането на иновативна медицина първи в региона е д-р Иван Николов, а за дългогодишна дейност и активен принос в развитието на специалност призът беше даден на д-р Георги Кемалов. Отличията бяха връчени от председателя на Управителния съвет на съсловната организация д-р Николай Колев.

Д-р Марио Я

На вчерашното заседание на Европейския съвет лидерите приеха заключения, в които призовават Европейската комисия спешно да предложи мерки за справяне с високите цени на електроенергията в Югоизточна Европа, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Темата бе инициирана от България, Гърция и Румъния.

По време на заседанието е отбелязано, че високите цени на електроенергията в Югоизточна Европа се отразяват негативно на икономиките и е нужно да бъдат предприети мерки за решаване на проблема. В тази връзка България, Гърция и Румъния изпратиха писмо до Европейската комисия преди три седмици, с което изискват анализ на основните причини за скъпото електричество, посочиха от правителствената информационна служба. 

Предложението включва следните основни мерки: изграждане на липсващи междусистемни връзки между Югоизточна Европа и Централна, и Западна Европа, както и у

В процес на изготвяне е проект за нов, алтернативен водоизточник за село Долни Луковит. Това посочиха в своя позиция от „Водоснабдяване и Канализация“ ЕООД – Плевен (ВиК) по повод обявения за днес протест на жители на населеното място заради проблеми с водоснабдяването.

Процедурите по одобряване на парцеларните планове са проведени. Очаква се в най-скоро време да се реши въпросът със захранването на селото с питейна вода от още един водоизточник, казват от дружеството.

От дружеството допълват, че вследствие на трайното засушаване и липсата на валежи в област Плевен, нивото на водоизточниците в момента е намаляло драстично. Това в довело до нарушения най-вече по високите части във водоснабдяването на село Долни Луковит, община Искър.

От ВиК – Плевен посочват още, че проблемът е породен от некачественото изпълнение на възложен от Община Искър

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 20 тежки произшествия, като в тях ранени са 26 души, а един е загинал, съобщиха от МВР.

В София са станали 28 леки катастрофи и една тежка, като ранените са двама и няма загинали.

От началото на месеца в страната са станали 389 инцидента, в които са загинали 23 души, а 478 са били ранени.

Броят на тежките катастрофи от началото на годината е 5800. В тях са загинали 362 души, а ранени са били 7299.

При сравнение с реалните данни за загиналите през същия период на 2023 г. - 429 души, се отчитат със 67 по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г.

Около 3 процента е активността и в двата района във Варна, където днес се провеждат частични местни избори, съобщиха от Общинската избирателна комисия в града. Данните са към 12:30 часа.

В „Приморски“ до урните са отишли близо 3,2 на сто от избирателите. В „Одесос“ активността е 2,86 процента.

От ОИК уточниха, че до момента няма подадени сигнали за нарушения на избирателния процес. И в двата района има повредени машини и тези секционни комисии са преминали към гласуване на хартия.

Днес в двата района са отворени 201 секции, като в 198 от тях има възможност за машинно гласуване. До частичните местни избори във Варна се стигна, след като през февруари Общинската избирателна комисия прекрати предсрочно пълномощията на избраните за кметове Цветнен Цветков и Николай Желязков. За провеждането на днешния вот от общинския бюджет бяха заделени 1,4 м

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия. Той е във връзка със заповед на областния управител на град Добрич Румен ...
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана. Задържан за срок до 72 часа е 28-годишен мъж от Попово, многократно осъждан за различни ...
Движението на места в Сандански ще бъде ограничено заради подмяна на светофарната уредба
Движението на места в Сандански ще бъде ограничено заради подмяна на светофарната уредба. Това съобщиха от Общината в Сандански. Подмяната ще започне утре и ще се извършва на етапи ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 05:56 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1475
България

Вертолетно летище ще бъде изградено на територията на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" в Габрово

Болнично вертолетно летище ще бъде изградено на територията на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Д-р Тота Венкова" АД в Габрово.Това съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

| 21 Октомври 2024, 17:43 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Вертолетно летище ще бъде изградено на територията на МБАЛ
Вертолетно летище ще бъде изградено на територията на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" в Габрово
Снимка © DFA

Болнично вертолетно летище ще бъде изградено на територията на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Д-р Тота Венкова" АД в Габрово. Това съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. Инвестицията е в рамките на проекта за осигуряване на спешна помощ по въздух и с нея ще се повиши значително възможността за реакция на медицинските екипи при пациенти със животозастрашаващи състояния, налагащи въздушен транспорт, допълниха от болницата. 

С едноседмична програма Главиница ще отбележи 40 години от обявяването си за град. Това съобщиха от администрацията.

Кулминацията на тържествата е на 26 октомври – Димитровден, когато в местния храм "Св. Вмчк Димитрий Солунски" ще бъде отслужена света божествена литургия от Главиницкия епископ Макарий, последвана от водосвет за здраве и благоденствие.

Празничната програма започва с две представления на Драматично-кукления театър в Силистра. На 21 октомври най-малките жители на общината ще могат да гледат постановката „Работна Мецана“, а за следващия ден е насрочена класическата комедия „Криворазбраната цивилизация“.

Празничен концерт на самодейни художествени колективи при Народно читалище “Христо Ботев - 1940“ ще има на 23 октомври. На следващия ден за публиката ще пее дует „Аморе“. За 25 октомври са насрочен

Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския червен кръст (БЧК). Времето е ясно, тихо и слънчево. 

Не е имало инциденти с туристи, посочиха от ПСС.

От Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) информираха, че в планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб източен, по високите части – умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра - около 8°.

За периода от 14-ти до 20 октомври в региона са регистрирани 15 пътнотранспортни произшествия, като от тях осем са тежки, а пострадалите хора са девет. Всички тежки инциденти са станали в рамките на населените места. Това стана известно на редовния брифинг за работата на органите на пътната и охранителна полиция, в който участваха началникът на сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР-Пазарджик главен инспектор Асен Гешев и началникът на група в сектора, старши инспектор Христо Георгиев. Основен акцент бе контролът над водачите на електрически тротинетки и пешеходците.

За посочения период са установени 10 водачи, шофирали след употреба на алкохол и седем - под въздействието на наркотици или упойващи вещества. 

От началото на годината са регистрирани четири пътни инцидента с участието на водачи на индивидуални електрически превозни средства, в

Процедурата за избор на главен прокурор и председател на Върховния административен съд (ВАС) трябва да продължи, защото не е редно ръководители на органи да бъдат с изтекли мандати и да се управляват от временно изпълняващи длъжностите. След като Конституцията позволява, тази процедура трябва да бъде извървявана.  Това каза министърът на правосъдието Мария Павлова преди заседанието на пленума на Висшия съдебен съвет.

Дали президентът няма да подпише указ за назначаване на главен прокурор и председател на ВАС, е нещо, което ще видим през януари или март, посочи тя и допълни, че както за главен прокурор, така няма да предложи и кандидатура за председател на ВАС.

Народното събрание през последните две години дори не прие правила за избора и не показаха елементарно желание да започне тази процедура. Дори беше отменен изборът на вече избрани членове от магистратската кво

Областният управите на Ямбол Николай Костадинов върна за ново разглеждане в Общински съвет – Ямбол наредбата, уреждаща поставянето на преместваеми обекти, съобщават от пресслужбата на областната администрация.

Мотивите за връщане на Наредбата са неспазване на разпоредбите на Закона за нормативните актове и на указ, касаещ прилагането му, който регламентира формата и строежа на акта, както и правилата за формулиране на неговите разпоредби. Това се посочва в аргументите за решението на областния управител, цитирани от пресслужбата на администрацията.

Припомняме, че с решение от последното си заседание през септември, Общинският съвет гласува нова наредба, уреждаща реда и условията за поставяне на преместваеми обекти (павилиони, рекламни съоръжения и други елементи на градското обзавеждане). Внесеното от кмета на Ямбол Валентин Ревански предложение предизвика дискусия

По друг проект в лечебното заведение ще бъдат подменени два от асансьорите. От болницата информираха, че съществуващите четири асансьора често се повреждат и създават неудобства в работата. Вложени са много средства за подмяна на резервни части и съществени ремонти. Нетърпимо е положението, когато лечебното заведение остава само с един работещ транспортен асансьор, посочиха от МБАЛ "Д-р Тота Венкова". Два са сключените договори през октомври тази година между МБАЛ „Д-р Тота Венкова” АД и Министерството на здравеопазването за осигуряване на капиталови средства, информираха още от лечебното заведение. 

По данни на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" целевите субсидии за финансиране на двата обекта са на стойност 491 990 лв. за асансьорите и 358 560 лв. - за болничното вертолетно летище. 

Припомняме, че в края на месец септември мъж в тежко състояние беше транспортиран с медицинския хеликоптер от Севлиево до София. Справка на сайта на "България Хели Мед Сървиз" ЕАД, сочи че оперативни бази в България има в София, Пловдив, Сливен, Търговище, Долна Митрополия и Габровница. 

Детският лекар и хомеопат д-р Марио Янакиев получи приза "Лекар на годината 2024" в Хасково. Церемонията по връчването на отличията на Районната лекарска колегия в Хасково към Българския лекарски съюз в традиционните пет категории се състоя в зала "Хасково" на Общината в навечерието на празника на българския лекар - 19 октомври.

В категорията "Принос за развитие и утвърждаване на авторитета на съсловната организация" наградата е за д-р Лиляна Минкова. Колегията определи за първенец в категорията "Ти си нашето бъдеще" за млад лекар д-р Димитър Ангелов. За принос в развитието и прилагането на иновативна медицина първи в региона е д-р Иван Николов, а за дългогодишна дейност и активен принос в развитието на специалност призът беше даден на д-р Георги Кемалов. Отличията бяха връчени от председателя на Управителния съвет на съсловната организация д-р Николай Колев.

Д-р Марио Я

На вчерашното заседание на Европейския съвет лидерите приеха заключения, в които призовават Европейската комисия спешно да предложи мерки за справяне с високите цени на електроенергията в Югоизточна Европа, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Темата бе инициирана от България, Гърция и Румъния.

По време на заседанието е отбелязано, че високите цени на електроенергията в Югоизточна Европа се отразяват негативно на икономиките и е нужно да бъдат предприети мерки за решаване на проблема. В тази връзка България, Гърция и Румъния изпратиха писмо до Европейската комисия преди три седмици, с което изискват анализ на основните причини за скъпото електричество, посочиха от правителствената информационна служба. 

Предложението включва следните основни мерки: изграждане на липсващи междусистемни връзки между Югоизточна Европа и Централна, и Западна Европа, както и у

В процес на изготвяне е проект за нов, алтернативен водоизточник за село Долни Луковит. Това посочиха в своя позиция от „Водоснабдяване и Канализация“ ЕООД – Плевен (ВиК) по повод обявения за днес протест на жители на населеното място заради проблеми с водоснабдяването.

Процедурите по одобряване на парцеларните планове са проведени. Очаква се в най-скоро време да се реши въпросът със захранването на селото с питейна вода от още един водоизточник, казват от дружеството.

От дружеството допълват, че вследствие на трайното засушаване и липсата на валежи в област Плевен, нивото на водоизточниците в момента е намаляло драстично. Това в довело до нарушения най-вече по високите части във водоснабдяването на село Долни Луковит, община Искър.

От ВиК – Плевен посочват още, че проблемът е породен от некачественото изпълнение на възложен от Община Искър

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 20 тежки произшествия, като в тях ранени са 26 души, а един е загинал, съобщиха от МВР.

В София са станали 28 леки катастрофи и една тежка, като ранените са двама и няма загинали.

От началото на месеца в страната са станали 389 инцидента, в които са загинали 23 души, а 478 са били ранени.

Броят на тежките катастрофи от началото на годината е 5800. В тях са загинали 362 души, а ранени са били 7299.

При сравнение с реалните данни за загиналите през същия период на 2023 г. - 429 души, се отчитат със 67 по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г.

Около 3 процента е активността и в двата района във Варна, където днес се провеждат частични местни избори, съобщиха от Общинската избирателна комисия в града. Данните са към 12:30 часа.

В „Приморски“ до урните са отишли близо 3,2 на сто от избирателите. В „Одесос“ активността е 2,86 процента.

От ОИК уточниха, че до момента няма подадени сигнали за нарушения на избирателния процес. И в двата района има повредени машини и тези секционни комисии са преминали към гласуване на хартия.

Днес в двата района са отворени 201 секции, като в 198 от тях има възможност за машинно гласуване. До частичните местни избори във Варна се стигна, след като през февруари Общинската избирателна комисия прекрати предсрочно пълномощията на избраните за кметове Цветнен Цветков и Николай Желязков. За провеждането на днешния вот от общинския бюджет бяха заделени 1,4 м

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана
Движението на места в Сандански ще бъде ограничено заради подмяна на светофарната уредба
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.