Начало Сфера В Областната администрация в Смолян пристигнаха бюлетините за вота на 27 октомври
1403
България

В Областната администрация в Смолян пристигнаха бюлетините за вота на 27 октомври

В Областната администрация в Смолян днес пристигнаха бюлетините за вота за Народно събрание, който ще се проведе на 27 октомври, каза председателят на Районната избирателна комисия (РИК) в Смолян адв. Венета Русева.Тиражът на хартиените бюлетини е 93 000, посочи още адв. Венета Русева.

| 21 Октомври 2024, 17:53 ч.
В Областната администрация в Смолян пристигнаха бюлетините за вота на 27 октомври
В Областната администрация в Смолян пристигнаха бюлетините за вота на 27 октомври
Снимка © БТА

В Областната администрация в Смолян днес пристигнаха бюлетините за вота за Народно събрание, който ще се проведе на 27 октомври, каза председателят на Районната избирателна комисия (РИК) в Смолян адв. Венета Русева. Представители на Областна администрация – Смолян и членове на Районната избирателна комисия (РИК) от различни партии и коалиции, са участвали в приемането на бюлетините от печатницата на БНБ в София.

На тази извънредна сесия няма да присъствам и няма да се подпиша, защото тя има изцяло предизборен характер. Това заяви общинският съветник от групата на "БСП за България" Ваня Григорова пред журналисти по повод извънредното заседание на Столичния общински съвет (СОС) днес. 

По думите тази извънредна сесия не предлага решения на проблемите, които са реални. Единственият доклад, които предлага решение, беше предложен от мен и подписан от Иван Таков и Екатерина Йорданова. Той е за гарантиране на средствата на допълнителните възнаграждения за транспортните работници, но не беше подкрепен от останалите вносители за провеждането на извънредна сесия, обясни Григорова. 

Според нея партийните формации трябва да се научат, че предизборните кампании са, за да покажат на избирателите как могат да се решават проблемите, а не да използват проблемите за предизборна кампания

В Разград ще се провеждат безплатни гинекологични прегледи и цитонамазки, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в града . директорът на РЗИ в Разград д-р Ася Генева обясни, че в изпълнение на дейностите по Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г., Министерството на здравеопазването осигурява средства за провеждане на скринингова кампания за рака на маточната шийка за жени от 20 до 49 годишна възраст. „Ракът на шийката на матката засяга сравнително млади жени и води до тежки увреждания. Може да се наруши детеродната функция и за това профилактиката е от основно значение“, посочи д-р Генева. Тя обясни, че кампанията предвижда извършване на 90 000 прегледа при лекар специалист по акушерство и гинекология и 90 000 медико-диагностични изследвания на цитонамазка, които ще бъдат провеждани през последните три месеца  на 2024

Над 60 млади доброволци се включиха в "Похода на свободата" във Велико Търново, който завърши с хепънинг пред паметника „Асеневци“. Мълчаливото шествие започна от паметника „Велчова завера“. Походът за свобода се осъществява за десети път по целия свят на една и съща дата и в един и същи час, а идеята е хората да бъдат предупредени, че трафикът на хора се случва непрекъснато и не е далеч от тях, коментира Наталия Георгиева, която е доброволец за Велико Търново на Фондация „Кампания А21“ – България, основен организатор на инициативата.

По думите България е на четвърто място в Европа, както като страна източник, така и крайна дестинация за трафик. Три са основните дейности на организацията – първото е информираност и предупреждение, каквато е целта на Похода за свобода. Второто е открита гореща телефонна линия за сигнали, и за про

Жилищата в Търговищко са предимно с две или три стаи, информират от статистика. Към края на 2023 г. малко над 60 процента от всички жилища в областта са с две или три стаи. С четири или повече стаи са 36,3 процента от жилищата, а едностайните - 3,2 на сто, информират от отдел „Статистически изследвания – Търговище“ към Териториалното статистическо бюро – Североизток, позовавайки се на резултатите от проведеното преброяване на жилищните сгради и жилищата през 2021 г.

Припомняме, че общият брой на жилищата в Търговищка област е 65,7 хиляди. Те са разположени в 42,1 хиляди сгради.

Общата полезна площ на жилищата в областта е 5 238,4 хил. кв.м. Средната полезна площ на едно жилище в областта е 79,8 кв. м, като в градовете тя е 80,6 кв. м, а в селата – 78,8 кв. м, посочват от статистиката.

От институцията допълват, че средната жилищна площ

Секционните избирателни комисии в област Монтана са 292 до момента, в тях на парламентарните избори на 27 октомври 2024 година ще работят 2410 членове, съобщи Петко Петков, говорител на Районна избирателна комисия Монтана.

Той поясни, че от утре, 19 октомври, до 24 октомври ще се проведат обученията на участниците в секционните избирателни комисии (СИК) от 12-и Многомандатен избирателен район (МИР) - Монтана.

„Централната избирателна комисия (ЦИК) максимално се е опитала да улесни работата на СИК-овете, като е подготвила т.нар. чек листи, в които са включени всички необходими дейности в деня преди изборите, в деня на изборите и при предаването на материалите. Ако ангажираните като длъжностни лица се съобразят с тези чек листи, ще може да се справят, без да пропуснат нищо от дейността си за тези дни“, поясни Петко Петков.

Подвижните избирателни секции

Тиражът на хартиените бюлетини е 93 000, посочи още адв. Венета Русева.

Общият брой на секционните избирателни комисии в област Смолян е 267, като в това число влизат и подвижни секции. С хартиени бюлетини и машини ще се гласува в 130 секции в областта. А секциите, в които ще се гласува само с хартиени бюлетини, са 137, в това число подвижните и специализираните.

За народни представители ще гласуват 96 000 избиратели. 

В момента се извършват обученията на членовете на секционните избирателни комисии.

Жителите на карловското село Войнягово ще избират кмет на втори тур в частичните избори, който ще се проведе на 27 октомври. Това съобщиха от Общинската избирателна комисия в Карлово.

Кандидатите, събрали най-много гласове на първи тур, са Петър Градев и Тодор Минковски. Градев е издигнат от коалиция „Заедно за силна община“ и е събрал 193 действителни гласове. Кандидатът на местна коалиция ГЕРБ (СДС) Минковски е получил 156 от гласовете на съгражданите си. 

Право на глас в село Войнягово имаха 848 жители. 

До частичните местни избори се стигна след като кметът на Войнягово бе осъден за присвояването на печка тип „камина“, елементи за парна инсталация и строителни материали от пенсионерския клуб в селото. За кметския пост се съревновават петима кандидати - Тодор Минковски, Петър Градев, Чавдар Гановски, Съби Градев и Петър Петков.

Изборният ден в плевенското село Коиловци е приключил в 20:00 часа, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Плевен Ярослав Димитров.

Правото си на глас са упражнили 404 от избирателите в селото, които по списък са 702-ма. Това са малко над 56 на сто. 

Спокойно премина изборният ден, няма постъпили сигнали за нарушения, допълни Димитров. Избирателите са гласували в две секционни избирателни комисии в селото – стационарна и подвижна. В стационарната секция гласуването бе с машина и с хартиени бюлетини.

Кандидатите за кметското място, които се борят за гласа на избирателите в селото, са четирима.

Припомняме, че до новите избори се стигна, след като със свое решение Общинската избирателна комисия в Плевен прекрати предсрочно пълномощията на кмета на Коиловци Мирослав Илиев. 

Със св

В свиленградското село Студена 372-ма негови жители са с право на глас на днешния частичен вот за кмет на населеното място. Това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия в Свиленград Мариана Димитрова.

До избори се стигна след кончината на предишния кмет Жельо Станков. Сега претендентите са четирима. По реда на номерата на бюлетините това са Йордан Неделчев ("Възраждане"), Димитър Лесев (Коалиция "БСП за България"), Андон Андонов (ГЕРБ) и Петко Пачов ("Продължаваме промяната - Демократична България").

Разкритата секция е една, гласоподавателите имат възможност да избират между машинен и хартиен вот. Осигурените бюлетини са 400. Изборният ден започва в 7:00 часа сутринта и приключва в 20:00 часа вечерта.  

Трябва да имаме силно политическо правителство, експертен кабинет не е решение, коментира пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя участва в церемонията по връчване на наградите в националния конкурс „Кмет на годината“.

Внимателно следя всички предизборни дебати и послания от страна на политическите сили. Колкото повече ги следя, толкова повече се убеждавам, че трябва да имаме силно политическо правителство. С ясна отговорност от политическите партии. Експертен кабинет не е решение, смята Йотова.

Винаги в една криза, особено толкова дълбока, в която сме ние вече четири години, тази нестабилност, имаме блокирана държава, за мен е по-важно да има отговорността на политически кабинет. Всичко друго означава да се криеш зад кулисите, да имаш договорки, сглобки и какви ли не още синоними, коментира вицепрезидентът.

Представители на Регионалния офис за Европа на Световната здравна организация (СЗО) посетиха Националния статистически институт (НСИ) и се срещнаха с председателя доц. д-р Атанас Атанасов и началници на отдели от дирекция "Демографска и социална статистика" и дирекция "Бизнес статистика", съобщи НСИ на интернет страницата си.

Екипът на СЗО е в България във връзка със стартирането на анализа на пазара на труда в областта на здравеопазването, чието провеждане е една от дейностите, заложени в подписаното двугодишно споразумение за сътрудничество между Регионалния офис за Европа на СЗО и Министерството на здравеопазването на България за периода 2024 - 2025 г.

Анализът на пазара на труда в областта на здравеопазването е методология на СЗО, която има за цел да събере необходимата информация за ключовите фактори, влияещи върху работната сила в областта на здравеопазването, за д

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Природен парк (ПП) "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната, реши международна ...
Общо 10 опита за телефонни измами са засечени от сутринта в град Панагюрище, съобщиха от полицията
Общо десет са опитите за телефонни измами, засечени от сутринта в град Панагюрище, съобщи Мирослав Стоянов, говорител на Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Във всеки един от с ...
1134 нарушения през изминалата седмица са констатирани от полицията в област Габрово
1134 са нарушенията за изминалата седмица, констатирани на територията на област Габрово, съобщи на брифинг за пътнотранспортната обстановка старши инспектор Пенчо Пенчев от Област ...
Митничари задържаха две контрабандни надуваеми лодки в района на „Дунав мост 2“ при Видин
Митнически служители установиха недекларирани две надуваеми лодки при проверка на товарен микробус в района на граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост 2“ пр ...
Четирима младежи са задържани за притежание на наркотици в област Пазарджик, трима от тях са тийнейджъри, съобщиха от полицията
Четирима младежи са задържани за притежание на наркотици в област Пазарджик, съобщиха от Областна дирекция (ОД) на МВР в Пазарджик. Млад мъж и трима тийнейджъри са задържани от пет ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 05:45 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1403
България

В Областната администрация в Смолян пристигнаха бюлетините за вота на 27 октомври

В Областната администрация в Смолян днес пристигнаха бюлетините за вота за Народно събрание, който ще се проведе на 27 октомври, каза председателят на Районната избирателна комисия (РИК) в Смолян адв. Венета Русева.Тиражът на хартиените бюлетини е 93 000, посочи още адв. Венета Русева.

| 21 Октомври 2024, 17:53 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
В Областната администрация в Смолян пристигнаха бюлетините за вота на 27 октомври
В Областната администрация в Смолян пристигнаха бюлетините за вота на 27 октомври
Снимка © БТА

В Областната администрация в Смолян днес пристигнаха бюлетините за вота за Народно събрание, който ще се проведе на 27 октомври, каза председателят на Районната избирателна комисия (РИК) в Смолян адв. Венета Русева. Представители на Областна администрация – Смолян и членове на Районната избирателна комисия (РИК) от различни партии и коалиции, са участвали в приемането на бюлетините от печатницата на БНБ в София.

На тази извънредна сесия няма да присъствам и няма да се подпиша, защото тя има изцяло предизборен характер. Това заяви общинският съветник от групата на "БСП за България" Ваня Григорова пред журналисти по повод извънредното заседание на Столичния общински съвет (СОС) днес. 

По думите тази извънредна сесия не предлага решения на проблемите, които са реални. Единственият доклад, които предлага решение, беше предложен от мен и подписан от Иван Таков и Екатерина Йорданова. Той е за гарантиране на средствата на допълнителните възнаграждения за транспортните работници, но не беше подкрепен от останалите вносители за провеждането на извънредна сесия, обясни Григорова. 

Според нея партийните формации трябва да се научат, че предизборните кампании са, за да покажат на избирателите как могат да се решават проблемите, а не да използват проблемите за предизборна кампания

В Разград ще се провеждат безплатни гинекологични прегледи и цитонамазки, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в града . директорът на РЗИ в Разград д-р Ася Генева обясни, че в изпълнение на дейностите по Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г., Министерството на здравеопазването осигурява средства за провеждане на скринингова кампания за рака на маточната шийка за жени от 20 до 49 годишна възраст. „Ракът на шийката на матката засяга сравнително млади жени и води до тежки увреждания. Може да се наруши детеродната функция и за това профилактиката е от основно значение“, посочи д-р Генева. Тя обясни, че кампанията предвижда извършване на 90 000 прегледа при лекар специалист по акушерство и гинекология и 90 000 медико-диагностични изследвания на цитонамазка, които ще бъдат провеждани през последните три месеца  на 2024

Над 60 млади доброволци се включиха в "Похода на свободата" във Велико Търново, който завърши с хепънинг пред паметника „Асеневци“. Мълчаливото шествие започна от паметника „Велчова завера“. Походът за свобода се осъществява за десети път по целия свят на една и съща дата и в един и същи час, а идеята е хората да бъдат предупредени, че трафикът на хора се случва непрекъснато и не е далеч от тях, коментира Наталия Георгиева, която е доброволец за Велико Търново на Фондация „Кампания А21“ – България, основен организатор на инициативата.

По думите България е на четвърто място в Европа, както като страна източник, така и крайна дестинация за трафик. Три са основните дейности на организацията – първото е информираност и предупреждение, каквато е целта на Похода за свобода. Второто е открита гореща телефонна линия за сигнали, и за про

Жилищата в Търговищко са предимно с две или три стаи, информират от статистика. Към края на 2023 г. малко над 60 процента от всички жилища в областта са с две или три стаи. С четири или повече стаи са 36,3 процента от жилищата, а едностайните - 3,2 на сто, информират от отдел „Статистически изследвания – Търговище“ към Териториалното статистическо бюро – Североизток, позовавайки се на резултатите от проведеното преброяване на жилищните сгради и жилищата през 2021 г.

Припомняме, че общият брой на жилищата в Търговищка област е 65,7 хиляди. Те са разположени в 42,1 хиляди сгради.

Общата полезна площ на жилищата в областта е 5 238,4 хил. кв.м. Средната полезна площ на едно жилище в областта е 79,8 кв. м, като в градовете тя е 80,6 кв. м, а в селата – 78,8 кв. м, посочват от статистиката.

От институцията допълват, че средната жилищна площ

Секционните избирателни комисии в област Монтана са 292 до момента, в тях на парламентарните избори на 27 октомври 2024 година ще работят 2410 членове, съобщи Петко Петков, говорител на Районна избирателна комисия Монтана.

Той поясни, че от утре, 19 октомври, до 24 октомври ще се проведат обученията на участниците в секционните избирателни комисии (СИК) от 12-и Многомандатен избирателен район (МИР) - Монтана.

„Централната избирателна комисия (ЦИК) максимално се е опитала да улесни работата на СИК-овете, като е подготвила т.нар. чек листи, в които са включени всички необходими дейности в деня преди изборите, в деня на изборите и при предаването на материалите. Ако ангажираните като длъжностни лица се съобразят с тези чек листи, ще може да се справят, без да пропуснат нищо от дейността си за тези дни“, поясни Петко Петков.

Подвижните избирателни секции

Тиражът на хартиените бюлетини е 93 000, посочи още адв. Венета Русева.

Общият брой на секционните избирателни комисии в област Смолян е 267, като в това число влизат и подвижни секции. С хартиени бюлетини и машини ще се гласува в 130 секции в областта. А секциите, в които ще се гласува само с хартиени бюлетини, са 137, в това число подвижните и специализираните.

За народни представители ще гласуват 96 000 избиратели. 

В момента се извършват обученията на членовете на секционните избирателни комисии.

Жителите на карловското село Войнягово ще избират кмет на втори тур в частичните избори, който ще се проведе на 27 октомври. Това съобщиха от Общинската избирателна комисия в Карлово.

Кандидатите, събрали най-много гласове на първи тур, са Петър Градев и Тодор Минковски. Градев е издигнат от коалиция „Заедно за силна община“ и е събрал 193 действителни гласове. Кандидатът на местна коалиция ГЕРБ (СДС) Минковски е получил 156 от гласовете на съгражданите си. 

Право на глас в село Войнягово имаха 848 жители. 

До частичните местни избори се стигна след като кметът на Войнягово бе осъден за присвояването на печка тип „камина“, елементи за парна инсталация и строителни материали от пенсионерския клуб в селото. За кметския пост се съревновават петима кандидати - Тодор Минковски, Петър Градев, Чавдар Гановски, Съби Градев и Петър Петков.

Изборният ден в плевенското село Коиловци е приключил в 20:00 часа, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Плевен Ярослав Димитров.

Правото си на глас са упражнили 404 от избирателите в селото, които по списък са 702-ма. Това са малко над 56 на сто. 

Спокойно премина изборният ден, няма постъпили сигнали за нарушения, допълни Димитров. Избирателите са гласували в две секционни избирателни комисии в селото – стационарна и подвижна. В стационарната секция гласуването бе с машина и с хартиени бюлетини.

Кандидатите за кметското място, които се борят за гласа на избирателите в селото, са четирима.

Припомняме, че до новите избори се стигна, след като със свое решение Общинската избирателна комисия в Плевен прекрати предсрочно пълномощията на кмета на Коиловци Мирослав Илиев. 

Със св

В свиленградското село Студена 372-ма негови жители са с право на глас на днешния частичен вот за кмет на населеното място. Това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия в Свиленград Мариана Димитрова.

До избори се стигна след кончината на предишния кмет Жельо Станков. Сега претендентите са четирима. По реда на номерата на бюлетините това са Йордан Неделчев ("Възраждане"), Димитър Лесев (Коалиция "БСП за България"), Андон Андонов (ГЕРБ) и Петко Пачов ("Продължаваме промяната - Демократична България").

Разкритата секция е една, гласоподавателите имат възможност да избират между машинен и хартиен вот. Осигурените бюлетини са 400. Изборният ден започва в 7:00 часа сутринта и приключва в 20:00 часа вечерта.  

Трябва да имаме силно политическо правителство, експертен кабинет не е решение, коментира пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя участва в церемонията по връчване на наградите в националния конкурс „Кмет на годината“.

Внимателно следя всички предизборни дебати и послания от страна на политическите сили. Колкото повече ги следя, толкова повече се убеждавам, че трябва да имаме силно политическо правителство. С ясна отговорност от политическите партии. Експертен кабинет не е решение, смята Йотова.

Винаги в една криза, особено толкова дълбока, в която сме ние вече четири години, тази нестабилност, имаме блокирана държава, за мен е по-важно да има отговорността на политически кабинет. Всичко друго означава да се криеш зад кулисите, да имаш договорки, сглобки и какви ли не още синоними, коментира вицепрезидентът.

Представители на Регионалния офис за Европа на Световната здравна организация (СЗО) посетиха Националния статистически институт (НСИ) и се срещнаха с председателя доц. д-р Атанас Атанасов и началници на отдели от дирекция "Демографска и социална статистика" и дирекция "Бизнес статистика", съобщи НСИ на интернет страницата си.

Екипът на СЗО е в България във връзка със стартирането на анализа на пазара на труда в областта на здравеопазването, чието провеждане е една от дейностите, заложени в подписаното двугодишно споразумение за сътрудничество между Регионалния офис за Европа на СЗО и Министерството на здравеопазването на България за периода 2024 - 2025 г.

Анализът на пазара на труда в областта на здравеопазването е методология на СЗО, която има за цел да събере необходимата информация за ключовите фактори, влияещи върху работната сила в областта на здравеопазването, за д

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Общо 10 опита за телефонни измами са засечени от сутринта в град Панагюрище, съобщиха от полицията
1134 нарушения през изминалата седмица са констатирани от полицията в област Габрово
Митничари задържаха две контрабандни надуваеми лодки в района на „Дунав мост 2“ при Видин
Четирима младежи са задържани за притежание на наркотици в област Пазарджик, трима от тях са тийнейджъри, съобщиха от полицията
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.