Начало Сфера Мъж от Вълчедръм е загинал при пожар в дома си
1437
България

Мъж от Вълчедръм е загинал при пожар в дома си

Самотно живеещ 62-годишен мъж от град Вълчедръм, област Монтана, е загинал при пожар дома си, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.Огънят е унищожил 120 кв.м. покривна конструкция и жилищни помещения.

| 21 Октомври 2024, 18:04 ч.
Мъж от Вълчедръм е загинал при пожар в дома си
Мъж от Вълчедръм е загинал при пожар в дома си
Снимка © БТА

Самотно живеещ 62-годишен мъж от град Вълчедръм, област Монтана, е загинал при пожар дома си, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. На 20 октомври в 23:58 часа в Районно управление в Лом е постъпил сигнал от жител на град Вълчедръм, който съобщил за пожар в съседен имот.

Специализирана полицейска операция се провежда в София във връзка с рекети и изнудване, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

При акцията има задържани.

Повече информация се очаква на по-късен етап.

Потушени са 126 пожара в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) на интернет страницата си.

Екипите на пожарната са реагирали на 151 сигнала за произшествия през последните 24 часа.

С преки материални щети са възникнали 24 пожара, от които осем в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са възникнали 102 пожара. 

Извършени са 20 спасителни дейности и помощни операции, пет от които са били при катастрофи в транспортни средства.

При пожарите няма загинали и пострадали.

 

Примата Лили Иванова пя тази вечер в препълнената зала „Борис Гюдеров“ в Перник. Двучасовият концерт не спираше да предизвиква от публиката бурни аплодисменти след всяко изпълнение. Перничани не спираха да скандират името .

Концертът бе част от националното турне на Лили Иванова.

Тя излезе на сцената облечена в черно и бяло. С примата бяха музикантите от "LI Orchestra" – Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Иван Йорданов-Чери (китари), Христо Михалков (бас китара), Орлин Цветанов (цигулка), Росен Ватев (ударни, перкусии) и трио "LaTiDa" (беквокали). 

Екзалтираната публика не спираше да пее заедно с Лили любимите песни на всички поколения „Детелини“, „Щурче“, „Камино“, „Ветрове“.

„Не мога да повярвам, че видях на живо Лили Иванова. Надявам се да и

Перник чества своя празник днес. Това е денят, в който църквата почита Св. Иван Рилски. През 1903 година управата на "Мини Перник" със съгласието на тогавашното министерство на търговията, утвърждава светеца от Рила за небесен покровител на миньорите, а през 1994 година с решение на местния Общински съвет 19 октомври е обявен за Ден на града.

В 9:00ч. празничният ден започна със света литургия в църквата "Св. Иван Рилски", в която се съхранява частица от мощите на светеца. Малко по -късно на официална церемония кметът Станислав Владимиров поздрави перничани с думите:„Днес Перник празнува, въпреки всички трудности в международен и вътрешен план, въпреки цялата нестабилност.  Ние, перничани, винаги, когато има изпитания, сме показвали, че заедно, като едно семейство, можем да преодолеем всичко. Показахме го и в последните години, изпитахме не една трудности и кризи, но

„Лекар на годината 2024“ за oбласт Пловдив е д-р Никола Боянов, съобщиха от Районна лекарска колегия на Български лекарски съюз - Пловдив. На тържествена церемония, броени дни преди Деня на българския лекар, местната съсловна организация връчи престижните награди за 2024 година.

Той завършва МУ - Пловдив с отличие през 2007 г., а през 2014 г. придобива специалност Гастроентерология след четиригодишна специализация в МБАЛ Пловдив. Д-р Боянов притежава множество сертификати по абдоминална ехография и ехография на повърхностни структури, абдоминална доплерова ехография, интервенционална и контрастна ехография и ехоендоскопия, гастроинтестинална ендоскопия с биопсия, интервенционална гастроинтестинална ендоскопия. Преминава през множество обучения в Германия, Румъния, Индия, Португалия, Нидерландия и др. Д-р Боянов работи в областта на инвазивната гастроентерология. Изв

Огънят е унищожил 120 кв.м. покривна конструкция и жилищни помещения. По случая е сформирана дежурна оперативна група, която е посетила местопроизшествието съвместно с експерт Районна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Монтана. При извършения оглед в едно от помещенията е намерено обгорялото тяло на обитателя на имота, което е транспортирано за аутопсия в Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Стамен Илиев“ в Монтана. 

Причините за възникването на пожара са в процес на изясняване, като към момента няма следи от умишлен палеж. По първоначални данни нещастният случай е вследствие на небрежност при боравене с печка на твърдо гориво. По случая е образувано досъдебно производство.

В края на септември тази година двама души загинаха при пожар в къщата си в ломското село Замфир.

Общо 126 пожара са загасени в страната през вчерашния ден, съобщиха по-рано от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". 

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) предприема мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата преди, по време и след футболната среща между отборите на ПФК Левски и ПФК ЦСКА-София. Това съобщиха от МВР. Мачът ще се играе на Националния стадион „Васил Левски“ от 15:45 ч. днес.

Феновете на символичния домакин ПФК Левски ще бъдат настанени в сектори „А“ и „Б“, а тези на ПФК ЦСКА-София - в сектори „В“ и „Г“. Входовете на стадиона ще бъдат отворени за посетители от 13:45 часа.

Във връзка със спецификата на спортната проява се очаква струпване на много хора в централната градска част и по основните булеварди. Възможни са моментни затруднения в трафика и забавяне по някои линии на градския транспорт, посочват от МВР. В часовете на придвижване на привържениците към и от стадиона о

Няма политически акт в това извънредно заседание, защото хората, които стоят с часове в задръстванията са от различни политически сили. И днес трябваше да решим техните проблеми. Това заяви Мирослав Боршош, общински съветник от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС), където днес не се състоя извънредното заседание на СОС поради липса на кворум.

Единствената точка в дневния ред беше изслушване на кмета на Столичната община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Боршош каза пред медиите, че хората, които дишат мръсния въздух в София и са в опасност заради липса на пътна маркировка, са от всички политически сили. Най-големият орган за дебати и решения беше бойкотиран от управляващите, заяви Боршош. Според него реалната градска политика е провалена. И другата седмица, ако трябва ще има извъ

Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. От там уточниха, че горят автомобилни гуми.

На място са изпратени два екипа на пожарната. Сигналът е получен в 18:49 ч., уточниха от пожарната. Няма опасност от разрастване на пожара. Няма пострадали.

Как улична котка стана космонавт и какъв принос имат към научните изследвания животните, пътували в Космоса, разказа доц. д-р Симеон Асеновски, заместник-директор на Института за космически изследвания и технологии на БАН, в деня, в който се навършват 61 години от уникален експеримент – изпращането на първата и единствена досега котка в космическото пространство., в която пише:

„Днес на опитната база в Сахара в горните слоеве на атмосферата е била изстреляна френската ракета „Вероника“, на борда на която се е намирал контейнер с котка. Министерството на въоръжените сили съобщава в специално комюнике, че по време на целия полет уредите са предавали на земята данни за състоянието на животното. Контейнерът с животното е бил приземен с парашут“.

Това е уникално събитие за космическите учени – изпращането на първата котка в космоса, опит,

Районният съд в Стара Загора постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама от обвиняемите за измами с отпускане на кредити. Съдът наложи мярката на 37-годишния В. Ц. М. и спрямо 25-годишния В. К. М., съпричастни към измами с отпускане на кредити.

След като се запозна с материалите по делото, съдът счете, че е налице обоснованото предположение, че обвиняемите са извършили престъплението, за което са привлечени към наказателна отговорност. Съдебният състав прие, че е налице и реалната опасност обвиняемите да се укрият и да извършат други престъпления или да попречат на разследването, ако не бъдат задържани, предвид продължаваната им престъпна дейност.

Спрямо другият обвиняем на 38 години е наложена по-леката мярка „подписка“.

Припомняме, че тримата са обвинени, че са мамили хора, желаещи да получат кредит. Сх

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
В Силистренско зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, мотопеди, мотоциклети и велосипеди. За миналата седмица те са 21, съобщиха на брифинг ...
В Сливен пристигнаха бюлетините за изборите за Народно събрание на 27 октомври
В Сливен пристигнаха бюлетините за изборите за Народно събрание на 27 октомври, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Бюлетините за 21-ви избирателен район &nda ...
Полицейска операция с акцент върху невръчените наказателни постановления и електронни фишове започна в област Кърджали
На територията на област Кърджали започна нова специализирана полицейска операция, в която освен за спазване на скоростните режими, употреба на алкохол и наркотици, ще се акцентира ...
Общинският съвет даде съгласие Община Видин да кандидатства с проект за изграждане на зелена инфраструктура по програма „Околна среда“
Общинският съвет даде съгласие на заседанието си днес Община Видин да кандидатства с проект за изграждане на зелена инфраструктура по програма „Околна среда“. Проектнот ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 06:12 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1437
България

Мъж от Вълчедръм е загинал при пожар в дома си

Самотно живеещ 62-годишен мъж от град Вълчедръм, област Монтана, е загинал при пожар дома си, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.Огънят е унищожил 120 кв.м. покривна конструкция и жилищни помещения.

| 21 Октомври 2024, 18:04 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Мъж от Вълчедръм е загинал при пожар в дома си
Мъж от Вълчедръм е загинал при пожар в дома си
Снимка © БТА

Самотно живеещ 62-годишен мъж от град Вълчедръм, област Монтана, е загинал при пожар дома си, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. На 20 октомври в 23:58 часа в Районно управление в Лом е постъпил сигнал от жител на град Вълчедръм, който съобщил за пожар в съседен имот.

Специализирана полицейска операция се провежда в София във връзка с рекети и изнудване, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

При акцията има задържани.

Повече информация се очаква на по-късен етап.

Потушени са 126 пожара в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) на интернет страницата си.

Екипите на пожарната са реагирали на 151 сигнала за произшествия през последните 24 часа.

С преки материални щети са възникнали 24 пожара, от които осем в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са възникнали 102 пожара. 

Извършени са 20 спасителни дейности и помощни операции, пет от които са били при катастрофи в транспортни средства.

При пожарите няма загинали и пострадали.

 

Примата Лили Иванова пя тази вечер в препълнената зала „Борис Гюдеров“ в Перник. Двучасовият концерт не спираше да предизвиква от публиката бурни аплодисменти след всяко изпълнение. Перничани не спираха да скандират името .

Концертът бе част от националното турне на Лили Иванова.

Тя излезе на сцената облечена в черно и бяло. С примата бяха музикантите от "LI Orchestra" – Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Иван Йорданов-Чери (китари), Христо Михалков (бас китара), Орлин Цветанов (цигулка), Росен Ватев (ударни, перкусии) и трио "LaTiDa" (беквокали). 

Екзалтираната публика не спираше да пее заедно с Лили любимите песни на всички поколения „Детелини“, „Щурче“, „Камино“, „Ветрове“.

„Не мога да повярвам, че видях на живо Лили Иванова. Надявам се да и

Перник чества своя празник днес. Това е денят, в който църквата почита Св. Иван Рилски. През 1903 година управата на "Мини Перник" със съгласието на тогавашното министерство на търговията, утвърждава светеца от Рила за небесен покровител на миньорите, а през 1994 година с решение на местния Общински съвет 19 октомври е обявен за Ден на града.

В 9:00ч. празничният ден започна със света литургия в църквата "Св. Иван Рилски", в която се съхранява частица от мощите на светеца. Малко по -късно на официална церемония кметът Станислав Владимиров поздрави перничани с думите:„Днес Перник празнува, въпреки всички трудности в международен и вътрешен план, въпреки цялата нестабилност.  Ние, перничани, винаги, когато има изпитания, сме показвали, че заедно, като едно семейство, можем да преодолеем всичко. Показахме го и в последните години, изпитахме не една трудности и кризи, но

„Лекар на годината 2024“ за oбласт Пловдив е д-р Никола Боянов, съобщиха от Районна лекарска колегия на Български лекарски съюз - Пловдив. На тържествена церемония, броени дни преди Деня на българския лекар, местната съсловна организация връчи престижните награди за 2024 година.

Той завършва МУ - Пловдив с отличие през 2007 г., а през 2014 г. придобива специалност Гастроентерология след четиригодишна специализация в МБАЛ Пловдив. Д-р Боянов притежава множество сертификати по абдоминална ехография и ехография на повърхностни структури, абдоминална доплерова ехография, интервенционална и контрастна ехография и ехоендоскопия, гастроинтестинална ендоскопия с биопсия, интервенционална гастроинтестинална ендоскопия. Преминава през множество обучения в Германия, Румъния, Индия, Португалия, Нидерландия и др. Д-р Боянов работи в областта на инвазивната гастроентерология. Изв

Огънят е унищожил 120 кв.м. покривна конструкция и жилищни помещения. По случая е сформирана дежурна оперативна група, която е посетила местопроизшествието съвместно с експерт Районна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Монтана. При извършения оглед в едно от помещенията е намерено обгорялото тяло на обитателя на имота, което е транспортирано за аутопсия в Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Стамен Илиев“ в Монтана. 

Причините за възникването на пожара са в процес на изясняване, като към момента няма следи от умишлен палеж. По първоначални данни нещастният случай е вследствие на небрежност при боравене с печка на твърдо гориво. По случая е образувано досъдебно производство.

В края на септември тази година двама души загинаха при пожар в къщата си в ломското село Замфир.

Общо 126 пожара са загасени в страната през вчерашния ден, съобщиха по-рано от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". 

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) предприема мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата преди, по време и след футболната среща между отборите на ПФК Левски и ПФК ЦСКА-София. Това съобщиха от МВР. Мачът ще се играе на Националния стадион „Васил Левски“ от 15:45 ч. днес.

Феновете на символичния домакин ПФК Левски ще бъдат настанени в сектори „А“ и „Б“, а тези на ПФК ЦСКА-София - в сектори „В“ и „Г“. Входовете на стадиона ще бъдат отворени за посетители от 13:45 часа.

Във връзка със спецификата на спортната проява се очаква струпване на много хора в централната градска част и по основните булеварди. Възможни са моментни затруднения в трафика и забавяне по някои линии на градския транспорт, посочват от МВР. В часовете на придвижване на привържениците към и от стадиона о

Няма политически акт в това извънредно заседание, защото хората, които стоят с часове в задръстванията са от различни политически сили. И днес трябваше да решим техните проблеми. Това заяви Мирослав Боршош, общински съветник от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС), където днес не се състоя извънредното заседание на СОС поради липса на кворум.

Единствената точка в дневния ред беше изслушване на кмета на Столичната община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Боршош каза пред медиите, че хората, които дишат мръсния въздух в София и са в опасност заради липса на пътна маркировка, са от всички политически сили. Най-големият орган за дебати и решения беше бойкотиран от управляващите, заяви Боршош. Според него реалната градска политика е провалена. И другата седмица, ако трябва ще има извъ

Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. От там уточниха, че горят автомобилни гуми.

На място са изпратени два екипа на пожарната. Сигналът е получен в 18:49 ч., уточниха от пожарната. Няма опасност от разрастване на пожара. Няма пострадали.

Как улична котка стана космонавт и какъв принос имат към научните изследвания животните, пътували в Космоса, разказа доц. д-р Симеон Асеновски, заместник-директор на Института за космически изследвания и технологии на БАН, в деня, в който се навършват 61 години от уникален експеримент – изпращането на първата и единствена досега котка в космическото пространство., в която пише:

„Днес на опитната база в Сахара в горните слоеве на атмосферата е била изстреляна френската ракета „Вероника“, на борда на която се е намирал контейнер с котка. Министерството на въоръжените сили съобщава в специално комюнике, че по време на целия полет уредите са предавали на земята данни за състоянието на животното. Контейнерът с животното е бил приземен с парашут“.

Това е уникално събитие за космическите учени – изпращането на първата котка в космоса, опит,

Районният съд в Стара Загора постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама от обвиняемите за измами с отпускане на кредити. Съдът наложи мярката на 37-годишния В. Ц. М. и спрямо 25-годишния В. К. М., съпричастни към измами с отпускане на кредити.

След като се запозна с материалите по делото, съдът счете, че е налице обоснованото предположение, че обвиняемите са извършили престъплението, за което са привлечени към наказателна отговорност. Съдебният състав прие, че е налице и реалната опасност обвиняемите да се укрият и да извършат други престъпления или да попречат на разследването, ако не бъдат задържани, предвид продължаваната им престъпна дейност.

Спрямо другият обвиняем на 38 години е наложена по-леката мярка „подписка“.

Припомняме, че тримата са обвинени, че са мамили хора, желаещи да получат кредит. Сх

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
В Сливен пристигнаха бюлетините за изборите за Народно събрание на 27 октомври
Полицейска операция с акцент върху невръчените наказателни постановления и електронни фишове започна в област Кърджали
Общинският съвет даде съгласие Община Видин да кандидатства с проект за изграждане на зелена инфраструктура по програма „Околна среда“
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.