Начало Сфера Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
1410
България

Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия

Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия.Той е във връзка със заповед на областния управител на град Добрич Румен Русев от месец септември тази година.

| 21 Октомври 2024, 18:35 ч.
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Снимка © БТА

Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия. Той е във връзка със заповед на областния управител на град Добрич Румен Русев от месец септември тази година. 

Започна изпълнението на проекта за рехабилитация и модернизация на уличното осветление в община Омуртаг. Днес в село Величка бе дадено началото на дейностите, съобщиха от общинската управа. Проектът цели да повиши енергийната ефективност и да осигури по-добро качество на живот на жителите в региона. Дейностите са по Националния план за възстановяване и устойчивост и обхващат Омуртаг и 39 села.

Същинската работа започна в село Величка в присъствието на секретарят на Община Омуртаг Емрах Шюкриев. В дейности ще бъдат инвестирани над 600 000 лева, уточни Шюкриев. Той допълни, че се очаква днес работата в първото село да приключи и екипите да се насочат към съседното село Звездица. По думите му дейностите започват, откъдето има най-осезаема нужда. 

Според проектното предложение, предстои подмяната на старите улични лампи с 3454 модерни LED осветители, които ще намалят з

Общинският съвет в Дряново ще удостои на тържествено знание днес шестима души със званието "почетен гражданин". Това съобщиха от Общинския съвет на своя уебсайт. 

Заседанието ще е от 16:00 часа и ще е на открито пред паметника "Майка България" до Община Дряново, а при лоши метеорологични условия - в Ритуалната зала на Общината.

„Почетен гражданин на Дряново“ ще бъде присъдено на Маргрета Григорова, инж. Веселин Кръстев, Антон Антонов, Дончо Донев, посмъртно да д-р Тодор Тодоров и д-р Тодор Бахчеванов.

Почетен медал за принос в развитието на образованието ще бъде връчен на Пенка Дървеникова, а почетни грамоти ще бъдат присъдени на Виржиния Дачева, Ралица Игнатова-Киселкова, Валентина Начева, отново за принос в развитието на образованието. 

Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския червен кръст (БЧК). Времето е ясно, тихо и слънчево. 

Не е имало инциденти с туристи, посочиха от ПСС.

От Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) информираха, че в планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб източен, по високите части – умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра - около 8°.

Успехът на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж бе възможен благодарение на добрата организация на сигурността, каза посланикът на Франция у нас Жоел Мейер по време на среща с български участници, на която специални гости бяха министър Атанас Илков и служители на на МВР, съобщиха от вътрешното ведомство.

От името на френското правителство и на правоохранителните власти Мейер изрази признателност към Министерството на вътрешните работи и част от героите му - служители на ГДБОП и ГДГП, участвали в мисията с четириногите си партньори.

„Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж бяха истински успех. Това стана възможно благодарение на добрата организация на сигурността. Заслугата е не само на Франция, а и на нашите международни и най-вече европейски партньори от всички държави членки на ЕС“, добави посланикът.

Служебният вътрешен министър Атанас

Избирателната активност в село Висока поляна, община Хитрино, където се провеждат частични избори за кмет, е 22,96 процента към 17:30 часа. Право на вот днес имат 331 жители на населеното място. Това съобщават от Общинската избирателни комисия в Хитрино на интернет страницата си. 

Секцията, в която се провежда гласуването, тази сутрин е отворена навреме и е в пълен състав.

В селото, с население около 350 души, кандидатът за кмет е един, както информира по-рано днес.  

Основните акценти в плана са оказване на помощ на закъсали пътници при усложнена зимна обстановка на територията на общината и създаване на организация за осигуряване на населението с продукти и стоки от първа необходимост. Общината има готовност да използва собствена техника за почистване на пътищата по общинската пътна и улична мрежа.

На редовно заседание на Общинския съвет бяха приети отчети за извършени разходи, свързани с командировките на кмета Илхан Мюстеджеб и председателя на Общинския съвет Видин Каракашев за третото тримесечие на 2024 година. Двамата са участвали в обучение, проведено в Свети Влас от 30 юни до 3 юли 2024 година.

Общинският съвет прие допълнение на Програма за разпореждане с общински имоти за 2024 година. В тази връзка е предложена промяна собствеността на два частни имота, които са общинска собственост.

Родители на ученици от Профилирана гимназия с интензивно изучаване на румънски език "Михай Еминеску" протестираха днес пред Румънското посолство в София срещу преместването на учебното заведение.

Румънската гимназия е държавно училище, на подчинение на Министерството на образованието, основано през 1999 г. по силата на двустранна спогодба между България и Румъния. По същото време в Букурещ се разкрива българската гимназия "Христо Ботев", в която се изучава и български език, пише на сайта на училището. В момента гимназията в София се намира в сградата на 29-то СУ "Кузман Шапкарев", но договорът за ползване, подписан между двете училища през 2015 г. изтича догодина, обясни Ганета Николова, майка на ученик от Румънската гимназия. Тя каза, че преди дни родителите са научили, че през февруари догодина предстои преместване в сграда в ж.к. "Свобода" на бул. "Рожен" 25. Там преди годи

Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Рожен е минус 1 градуса.

„Колегите в останалите места докладваха, че при тях тази сутрин е било около нула градуса“, добави дежурният метеоролог.

Наред с минусовите температури са паднали и слани в Чепеларе, Смолян, Рожен, Рудозем.

Чрез писмо до областния управител на Добрич Румен Русев, до кмета на Община Добричка Соня Георгиева и до медиите Българската ветроенергийна асоциация (БГВЕА) изразява сериозна загриженост относно "продължаващите незаконосъобразни действия" по отношение на провеждането на местен референдум в община Добричка на 27 октомври 2024 г., свързан с проектите за изграждане на ветроенергийни централи на територията на общината и уведомява, че поради това няма да участва в насрочения за днес дебат по темата. 

От БГВЕА допълват, че като браншова организация, представляваща ветроенергийния сектор, участват активно във всички законосъобразно организирани публични обсъждания, дебати и дискусии, които касаят развитието на вятърната енергетика в страната и винаги е била отворена за предоставянето на допълнителна информация и продължаващ диалог с гражданите и други заинтересовани страни по т

Специализиран екип от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен, под ръководството на капитан Михаил Попов, разузна, транспортира и унищожи един 152 мм бронебойно трасиращ артилерийски снаряд. Боеприпасът е бил открит в района на село Блатец, област Сливен, а унищожаването е извършено на учебен център „Батмиш”. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Военнослужещите действаха по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян  Дешков.

Министерството на отбраната регулярно информира, че военнослужещи унищожават невзривени боеприпаси. На 15 октомври военнослужещи унищожиха невзривен боеприпас, открит в Пловдив при изкопни работи на строителен обект.

Частични местни избори за кмет на кметство Бистрица се провеждат днес. В дупнишкото село ще бъдат разкрити две секционни избирателни комисии, а избирателите ще имат възможност да гласуват и машинно, казаха от Общинската избирателна комисия.

Кандидатът за кмет на кметството в село Бистрица е само един, а избирателите са малко над 1 200 души. На предишните местни избори са гласували близо 740 души.

До предсрочния вот се стигна, след като се оказало, че избраният за кмет преди година кандидат не е отписал регистрацията си в две фирми, чийто собственик е.

От полицията в Кюстендил казаха, че е създадена е организация в ОДМВР – Кюстендил, и Районното управление в Дупница за опазване на обществения ред и провеждане на изборите за кмет на с. Бистрица в спокойна обстановка.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Вертолетно летище ще бъде изградено на територията на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" в Габрово
Болнично вертолетно летище ще бъде изградено на територията на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Д-р Тота Венкова" АД в Габрово. Това съобщиха от пресцентъра на ле ...
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана. Задържан за срок до 72 часа е 28-годишен мъж от Попово, многократно осъждан за различни ...
Движението на места в Сандански ще бъде ограничено заради подмяна на светофарната уредба
Движението на места в Сандански ще бъде ограничено заради подмяна на светофарната уредба. Това съобщиха от Общината в Сандански. Подмяната ще започне утре и ще се извършва на етапи ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 05:58 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1410
България

Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия

Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия.Той е във връзка със заповед на областния управител на град Добрич Румен Русев от месец септември тази година.

| 21 Октомври 2024, 18:35 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Снимка © БТА

Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия. Той е във връзка със заповед на областния управител на град Добрич Румен Русев от месец септември тази година. 

Започна изпълнението на проекта за рехабилитация и модернизация на уличното осветление в община Омуртаг. Днес в село Величка бе дадено началото на дейностите, съобщиха от общинската управа. Проектът цели да повиши енергийната ефективност и да осигури по-добро качество на живот на жителите в региона. Дейностите са по Националния план за възстановяване и устойчивост и обхващат Омуртаг и 39 села.

Същинската работа започна в село Величка в присъствието на секретарят на Община Омуртаг Емрах Шюкриев. В дейности ще бъдат инвестирани над 600 000 лева, уточни Шюкриев. Той допълни, че се очаква днес работата в първото село да приключи и екипите да се насочат към съседното село Звездица. По думите му дейностите започват, откъдето има най-осезаема нужда. 

Според проектното предложение, предстои подмяната на старите улични лампи с 3454 модерни LED осветители, които ще намалят з

Общинският съвет в Дряново ще удостои на тържествено знание днес шестима души със званието "почетен гражданин". Това съобщиха от Общинския съвет на своя уебсайт. 

Заседанието ще е от 16:00 часа и ще е на открито пред паметника "Майка България" до Община Дряново, а при лоши метеорологични условия - в Ритуалната зала на Общината.

„Почетен гражданин на Дряново“ ще бъде присъдено на Маргрета Григорова, инж. Веселин Кръстев, Антон Антонов, Дончо Донев, посмъртно да д-р Тодор Тодоров и д-р Тодор Бахчеванов.

Почетен медал за принос в развитието на образованието ще бъде връчен на Пенка Дървеникова, а почетни грамоти ще бъдат присъдени на Виржиния Дачева, Ралица Игнатова-Киселкова, Валентина Начева, отново за принос в развитието на образованието. 

Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския червен кръст (БЧК). Времето е ясно, тихо и слънчево. 

Не е имало инциденти с туристи, посочиха от ПСС.

От Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) информираха, че в планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб източен, по високите части – умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра - около 8°.

Успехът на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж бе възможен благодарение на добрата организация на сигурността, каза посланикът на Франция у нас Жоел Мейер по време на среща с български участници, на която специални гости бяха министър Атанас Илков и служители на на МВР, съобщиха от вътрешното ведомство.

От името на френското правителство и на правоохранителните власти Мейер изрази признателност към Министерството на вътрешните работи и част от героите му - служители на ГДБОП и ГДГП, участвали в мисията с четириногите си партньори.

„Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж бяха истински успех. Това стана възможно благодарение на добрата организация на сигурността. Заслугата е не само на Франция, а и на нашите международни и най-вече европейски партньори от всички държави членки на ЕС“, добави посланикът.

Служебният вътрешен министър Атанас

Избирателната активност в село Висока поляна, община Хитрино, където се провеждат частични избори за кмет, е 22,96 процента към 17:30 часа. Право на вот днес имат 331 жители на населеното място. Това съобщават от Общинската избирателни комисия в Хитрино на интернет страницата си. 

Секцията, в която се провежда гласуването, тази сутрин е отворена навреме и е в пълен състав.

В селото, с население около 350 души, кандидатът за кмет е един, както информира по-рано днес.  

Основните акценти в плана са оказване на помощ на закъсали пътници при усложнена зимна обстановка на територията на общината и създаване на организация за осигуряване на населението с продукти и стоки от първа необходимост. Общината има готовност да използва собствена техника за почистване на пътищата по общинската пътна и улична мрежа.

На редовно заседание на Общинския съвет бяха приети отчети за извършени разходи, свързани с командировките на кмета Илхан Мюстеджеб и председателя на Общинския съвет Видин Каракашев за третото тримесечие на 2024 година. Двамата са участвали в обучение, проведено в Свети Влас от 30 юни до 3 юли 2024 година.

Общинският съвет прие допълнение на Програма за разпореждане с общински имоти за 2024 година. В тази връзка е предложена промяна собствеността на два частни имота, които са общинска собственост.

Родители на ученици от Профилирана гимназия с интензивно изучаване на румънски език "Михай Еминеску" протестираха днес пред Румънското посолство в София срещу преместването на учебното заведение.

Румънската гимназия е държавно училище, на подчинение на Министерството на образованието, основано през 1999 г. по силата на двустранна спогодба между България и Румъния. По същото време в Букурещ се разкрива българската гимназия "Христо Ботев", в която се изучава и български език, пише на сайта на училището. В момента гимназията в София се намира в сградата на 29-то СУ "Кузман Шапкарев", но договорът за ползване, подписан между двете училища през 2015 г. изтича догодина, обясни Ганета Николова, майка на ученик от Румънската гимназия. Тя каза, че преди дни родителите са научили, че през февруари догодина предстои преместване в сграда в ж.к. "Свобода" на бул. "Рожен" 25. Там преди годи

Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Рожен е минус 1 градуса.

„Колегите в останалите места докладваха, че при тях тази сутрин е било около нула градуса“, добави дежурният метеоролог.

Наред с минусовите температури са паднали и слани в Чепеларе, Смолян, Рожен, Рудозем.

Чрез писмо до областния управител на Добрич Румен Русев, до кмета на Община Добричка Соня Георгиева и до медиите Българската ветроенергийна асоциация (БГВЕА) изразява сериозна загриженост относно "продължаващите незаконосъобразни действия" по отношение на провеждането на местен референдум в община Добричка на 27 октомври 2024 г., свързан с проектите за изграждане на ветроенергийни централи на територията на общината и уведомява, че поради това няма да участва в насрочения за днес дебат по темата. 

От БГВЕА допълват, че като браншова организация, представляваща ветроенергийния сектор, участват активно във всички законосъобразно организирани публични обсъждания, дебати и дискусии, които касаят развитието на вятърната енергетика в страната и винаги е била отворена за предоставянето на допълнителна информация и продължаващ диалог с гражданите и други заинтересовани страни по т

Специализиран екип от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен, под ръководството на капитан Михаил Попов, разузна, транспортира и унищожи един 152 мм бронебойно трасиращ артилерийски снаряд. Боеприпасът е бил открит в района на село Блатец, област Сливен, а унищожаването е извършено на учебен център „Батмиш”. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Военнослужещите действаха по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян  Дешков.

Министерството на отбраната регулярно информира, че военнослужещи унищожават невзривени боеприпаси. На 15 октомври военнослужещи унищожиха невзривен боеприпас, открит в Пловдив при изкопни работи на строителен обект.

Частични местни избори за кмет на кметство Бистрица се провеждат днес. В дупнишкото село ще бъдат разкрити две секционни избирателни комисии, а избирателите ще имат възможност да гласуват и машинно, казаха от Общинската избирателна комисия.

Кандидатът за кмет на кметството в село Бистрица е само един, а избирателите са малко над 1 200 души. На предишните местни избори са гласували близо 740 души.

До предсрочния вот се стигна, след като се оказало, че избраният за кмет преди година кандидат не е отписал регистрацията си в две фирми, чийто собственик е.

От полицията в Кюстендил казаха, че е създадена е организация в ОДМВР – Кюстендил, и Районното управление в Дупница за опазване на обществения ред и провеждане на изборите за кмет на с. Бистрица в спокойна обстановка.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Вертолетно летище ще бъде изградено на територията на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" в Габрово
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана
Движението на места в Сандански ще бъде ограничено заради подмяна на светофарната уредба
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
На преден план
Мъж от Вълчедръм е загинал при пожар в дома си
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.