Начало Сфера Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
1474
България

Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив

Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане“(ДСП) в Пловдив.Протестът под надслов „Родителското отчуждение убива“ е организиран от Фондация „За споделено родителство“.

| 21 Октомври 2024, 19:11 ч.
Родители протестираха пред Дирекция
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Снимка © БТА

Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане“(ДСП) в Пловдив. Протестът под надслов „Родителското отчуждение убива“ е организиран от Фондация „За споделено родителство“. По данни на фондацията в България едно на всеки пет деца живее с единия родител. Над 50 000 майки и бащи страдат от родителско отчуждение и не могат да бъдат с децата си. Настройването или отчуждаването на дете от единия срещу  другия родител причинява тежко страдание на детето.

За втора поредна година в Графичната база в Самоков бе подредена изложба на керамични съдове, медальони накити и сувенири. Те са изработени от децата, посещаващи грънчарската работилници на майстор грънчарите Камелия и Стоян Савови. Изложбата е благотворителна, като събраните средства тази година от нея ще отидат за закупуване на свещник за храм „Рождество Богородично“ – Бельова църква. 

„Керамиката е заемала важно място, когато не е имало писмена култура не само в бита на древните хора, но и постепенно те я превръщат в изкуство. Керамиката е важна и за информацията, която носи“, каза директорът на Исторически музей – Самоков д-р Веселин Хаджиангелов. Той припомни историята на керамичното изкуство и каза, че всеки район носи свой потенциал. По думите му керамиката в Самоков идва от трънското село Бусинци и всички самоковци майстори грънч

Софийският градски съд (СГС) реши следващото заседание по делото срещу полицаите Любка Гечева и Георги Малински да е на 23 октомври 2024 г. Двамата са обвинени за вземане на подкуп за ескорт на Димитър Любенов, обвиняем за тежката катастрофа на Околовръстното шосе на София през 2022 г., при която загина френски гражданин. По време на днешното съдебно заседание Любенов потвърди показанията си за Любка Гечева и Георги Малински, които е направил по време на разследването срещу тях.

Самият Любенов от май 2024 г. се намира под домашен арест.

Сред другите свидетели, призовани за показания на днешното заседание, бяха Виктор Пенев, Йордан Панов, Атанас Шиников, Марио Емилов. 

Съдът наложи санкция по 200 лева на свидетелите Димитър Геров, Калоян Николов и Стойчо Тодоров, които са били призовани, но не присъстваха в залата. 

Припомняме, че през май 2023 год

Митнически служители установиха недекларирани две надуваеми лодки при проверка на товарен микробус в района на граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост 2“ при Видин - Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

От там уточниха, че около 19:00 ч. на 17 октомври в района на граничния пункт митническите инспектори са спрели за проверка товарен микробус, пътуващ за Белгия. Автомобилът е селектиран за проверка, при която служителите са забелязали два големи полиетиленови пакета върху ремаркето, за които водачът – български гражданин, твърди, че са платнище-навес. При отварянето им митничарите са установили две сгънати надуваеми лодки. Шофьорът е заявил, че не разполага с документи за тях, защото това е багаж на друго лице – турски гражданин, който е трябвало да разтовари в Германия. Превозното средство е съпроводено до Митническо бюро - Вид

Urban Wine Fest София 2024 започва днес в столичното Ларго. Градският винен фестивал е посветен на многообразието на местни сортове винено грозде, с които българските винари дават автентичния облик на българското вино, посочват организаторите от Българската асоциация на винените професионалисти (БАВП).

Събитието ще се проведе днес и утре между 16:00 и 22:00 часа. Екип от винени експерти ще представят на посетителите повече от 40 вина от над 17 местни сорта. За музиката ще се погрижат Джаз формация "София" в петък и Софийски духов оркестър в събота.

Това е третото събитие от поредицата градски винени фестивали този месец. Вече минаха изданията във Велико Търново и Варна, а следващата седмица предстои Пловдив.

Urban Wine Fest е част от инициативата на БАВП - Международен ден на мавруда, която вече пета година успява да обедини винени специалисти, търговци и туристич

В Пазарджик са завършени нови поливни системи на ключови кръгови движения в града, включително кръговото при хотел "Елбрус" и това при парка на Минералната баня, съобщиха от местната администрация.

В момента се обновява изцяло и кръговото на "Пловдивска", което ще бъде с изцяло обновена визия и озеленяване.

През пролетта бяха възстановени и пуснати в експлоатация неработещи поливни системи в различни части на града, като парковете до болница "Здраве", до Минералната баня и сградата на Община Пазарджик.

Работата по изграждането и възстановяването на поливните системи продължава и в други точки на града, посочиха още от Община Пазарджик.
„Зелените пространства на Пазарджик са лицето на нашия град. Те трябва да бъдат изрядно поддържани и да се отличават с обновена и по-красива визия. Започнахме с почистването и възстановяването на шадраваните в града и сег

„Ние сме тук, за да обърнем внимание на проблема какво е родителско отчуждаване и как влияе то на децата, каква е ролята на родителите и съответно, когато единият родител не си изпълнява функциите на такъв, каква е ролята на Дирекция „Социално подпомагане“, как трябва да работят“, каза в началото на протеста Владимир Ненов, организатор.

Той разказа, че е родител на две деца и от година и половина не може да се вижда нормално с тях, докато продължава бракоразводното дело. Ненов посочи, че е проучвал статистически данни и че 530 000 деца през последните 17 години са засегнати от раздяла на родители. Той обясни, че когато родителите не могат да се разберат, се отива в съда, но едно дело продължава година, две  и повече, а през това време една институция е отговорна за децата и това е ДСП и конкретно отдел „Закрила на детето“. „Тук сме се събрали, за да поискаме тези служители да заработят в интерес на децата.  Искаме институциите да работят в интерес на децата“ , заяви Владимир Ненов.  

"По отношение на отчуждаването и прилагането на законите за родителски права законът не изключва максимално равнопоставено време между родителите. Просто правоприлагането е такова", каза пред медиите адвокат Васил Попов, председател на Асоциацията за социална и здравна помощ. И добави, че другият аспект на протеста е във връзка с работата на отдел „Закрила на детето“. „Има проблеми -  правото, и тълкуването на законите, но пряко на терен основните, които катализират по-голям конфликт, са Дирекциите „Социално подпомагане“, които пускат безсмислени социални услуги. Не може 4 години да тече едно  дело за развод и ти да не обезпечиш  контакта между тези родители по един или друг начин, дори самото проследяване на този контакт ще даде информация на съда кой родител какъв капацитет има“, каза още юристът.  

Представител на протестиращите информира, че от ръководството на ДСП - Пловдив са изслушали исканията им и са поискали те да бъдат официално внесени.

Частични местни избори за кмет на кметство Бистрица се провеждат днес. В дупнишкото село ще бъдат разкрити две секционни избирателни комисии, а избирателите ще имат възможност да гласуват и машинно, казаха от Общинската избирателна комисия.

Кандидатът за кмет на кметството в село Бистрица е само един, а избирателите са малко над 1 200 души. На предишните местни избори са гласували близо 740 души.

До предсрочния вот се стигна, след като се оказало, че избраният за кмет преди година кандидат не е отписал регистрацията си в две фирми, чийто собственик е.

От полицията в Кюстендил казаха, че е създадена е организация в ОДМВР – Кюстендил, и Районното управление в Дупница за опазване на обществения ред и провеждане на изборите за кмет на с. Бистрица в спокойна обстановка.

Възрастна жена от София е намерена и предадена на близките си от служители на Областната дирекция на МВР в Перник, съобщиха от дирекцията. 

Случаят е от вчера. Докато патрулират по автомагистрала „Струма“, служители от сектор „Пътна полиция“ забелязали дезориентирана жена, вървяща по пътното платно. На място не е било възможно да се установи самоличността , заради което е отведена във Второ районно управление в Перник.

Служителите на полицията са провели необходимите оперативно-издирвателни действия и са установили, че жената е на 79 години, от София. Жената е с деменция и се е изгубила. Незабавно е прегледана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник и впоследствие е предадена на близките си, посочиха още от полицията. 

От областната дирекция в Перник казаха , че при подобен случай в края на септември т.г., за по-мал

Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“. Отличието беше връчено на проф. Токмакова от д-р Николай Брънзалов, председател на Българския лекарски съюз по време на официална церемония в Националния исторически музей.

Проф. Токмакова е началник на отделение към Кардиологична клиника в УМБАЛ „Св. Георги“ - Пловдив и заместник-ректор по научно-изследователската дейност в Медицински университет - Пловдив.

Благодаря за изключително високата чест, това е огромно признание, каза проф. Токмакова. Тя благодари на своя баща, на учителите си в България и в чужбина, на колегите си и на семейството си. Посвещавам наградата на моите колеги, каза още тя.

Проф. Токмакова завършва Медицински университет (МУ) - Пловдив през 1995 година. Започва работа като докторант към секция „Кардиология“ във висшето училище през

На някои от граничните пунктове с Румъния и Турция трафикът на излизащите от страната товарни автомобили е интензивен, съобщава на сайта си Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР по данни към 6:00 часа тази сутрин. 

На границата с Румъния, на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Кардам“ трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход. 

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00

Каратеките на плевенския карате клуб „Петромакс“ спечелиха купа „Плевен“ на международния турнир, който се състоя в зала „Спартак“ в едноименния град. С това те затвърдиха водещата си роля в този спорт в България.

Плевенчани завоюваха общо 36 медала, от тях 13 златни, шест сребърни и 17 бронзови.

На второ място в турнира се нареди карате клуб „Монтана 2017“ с пет златни, три сребърни и един бронзов медал, общо девет. Трети останаха каратеките на клуб по карате „Атнес“ от град Троян. Те спечелиха 13 медала, четири златни, два сребърни и седем бронзови. Четвърти са състезателите от карате клуб „Добруджа“ град Добрич.

Купа „Плевен“ на победителите връчи президентът на Българска национална федерация карате (БНФК) Русалин Русалинов. 

Треньорите на клубовете в призовата четво

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия. Той е във връзка със заповед на областния управител на град Добрич Румен ...
Вертолетно летище ще бъде изградено на територията на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" в Габрово
Болнично вертолетно летище ще бъде изградено на територията на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Д-р Тота Венкова" АД в Габрово. Това съобщиха от пресцентъра на ле ...
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана. Задържан за срок до 72 часа е 28-годишен мъж от Попово, многократно осъждан за различни ...
Движението на места в Сандански ще бъде ограничено заради подмяна на светофарната уредба
Движението на места в Сандански ще бъде ограничено заради подмяна на светофарната уредба. Това съобщиха от Общината в Сандански. Подмяната ще започне утре и ще се извършва на етапи ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Природен парк (ПП) "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната, реши международна ...
Тикер в 06:05 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1474
България

Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив

Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане“(ДСП) в Пловдив.Протестът под надслов „Родителското отчуждение убива“ е организиран от Фондация „За споделено родителство“.

| 21 Октомври 2024, 19:11 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Родители протестираха пред Дирекция
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Снимка © БТА

Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане“(ДСП) в Пловдив. Протестът под надслов „Родителското отчуждение убива“ е организиран от Фондация „За споделено родителство“. По данни на фондацията в България едно на всеки пет деца живее с единия родител. Над 50 000 майки и бащи страдат от родителско отчуждение и не могат да бъдат с децата си. Настройването или отчуждаването на дете от единия срещу  другия родител причинява тежко страдание на детето.

За втора поредна година в Графичната база в Самоков бе подредена изложба на керамични съдове, медальони накити и сувенири. Те са изработени от децата, посещаващи грънчарската работилници на майстор грънчарите Камелия и Стоян Савови. Изложбата е благотворителна, като събраните средства тази година от нея ще отидат за закупуване на свещник за храм „Рождество Богородично“ – Бельова църква. 

„Керамиката е заемала важно място, когато не е имало писмена култура не само в бита на древните хора, но и постепенно те я превръщат в изкуство. Керамиката е важна и за информацията, която носи“, каза директорът на Исторически музей – Самоков д-р Веселин Хаджиангелов. Той припомни историята на керамичното изкуство и каза, че всеки район носи свой потенциал. По думите му керамиката в Самоков идва от трънското село Бусинци и всички самоковци майстори грънч

Софийският градски съд (СГС) реши следващото заседание по делото срещу полицаите Любка Гечева и Георги Малински да е на 23 октомври 2024 г. Двамата са обвинени за вземане на подкуп за ескорт на Димитър Любенов, обвиняем за тежката катастрофа на Околовръстното шосе на София през 2022 г., при която загина френски гражданин. По време на днешното съдебно заседание Любенов потвърди показанията си за Любка Гечева и Георги Малински, които е направил по време на разследването срещу тях.

Самият Любенов от май 2024 г. се намира под домашен арест.

Сред другите свидетели, призовани за показания на днешното заседание, бяха Виктор Пенев, Йордан Панов, Атанас Шиников, Марио Емилов. 

Съдът наложи санкция по 200 лева на свидетелите Димитър Геров, Калоян Николов и Стойчо Тодоров, които са били призовани, но не присъстваха в залата. 

Припомняме, че през май 2023 год

Митнически служители установиха недекларирани две надуваеми лодки при проверка на товарен микробус в района на граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост 2“ при Видин - Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

От там уточниха, че около 19:00 ч. на 17 октомври в района на граничния пункт митническите инспектори са спрели за проверка товарен микробус, пътуващ за Белгия. Автомобилът е селектиран за проверка, при която служителите са забелязали два големи полиетиленови пакета върху ремаркето, за които водачът – български гражданин, твърди, че са платнище-навес. При отварянето им митничарите са установили две сгънати надуваеми лодки. Шофьорът е заявил, че не разполага с документи за тях, защото това е багаж на друго лице – турски гражданин, който е трябвало да разтовари в Германия. Превозното средство е съпроводено до Митническо бюро - Вид

Urban Wine Fest София 2024 започва днес в столичното Ларго. Градският винен фестивал е посветен на многообразието на местни сортове винено грозде, с които българските винари дават автентичния облик на българското вино, посочват организаторите от Българската асоциация на винените професионалисти (БАВП).

Събитието ще се проведе днес и утре между 16:00 и 22:00 часа. Екип от винени експерти ще представят на посетителите повече от 40 вина от над 17 местни сорта. За музиката ще се погрижат Джаз формация "София" в петък и Софийски духов оркестър в събота.

Това е третото събитие от поредицата градски винени фестивали този месец. Вече минаха изданията във Велико Търново и Варна, а следващата седмица предстои Пловдив.

Urban Wine Fest е част от инициативата на БАВП - Международен ден на мавруда, която вече пета година успява да обедини винени специалисти, търговци и туристич

В Пазарджик са завършени нови поливни системи на ключови кръгови движения в града, включително кръговото при хотел "Елбрус" и това при парка на Минералната баня, съобщиха от местната администрация.

В момента се обновява изцяло и кръговото на "Пловдивска", което ще бъде с изцяло обновена визия и озеленяване.

През пролетта бяха възстановени и пуснати в експлоатация неработещи поливни системи в различни части на града, като парковете до болница "Здраве", до Минералната баня и сградата на Община Пазарджик.

Работата по изграждането и възстановяването на поливните системи продължава и в други точки на града, посочиха още от Община Пазарджик.
„Зелените пространства на Пазарджик са лицето на нашия град. Те трябва да бъдат изрядно поддържани и да се отличават с обновена и по-красива визия. Започнахме с почистването и възстановяването на шадраваните в града и сег

„Ние сме тук, за да обърнем внимание на проблема какво е родителско отчуждаване и как влияе то на децата, каква е ролята на родителите и съответно, когато единият родител не си изпълнява функциите на такъв, каква е ролята на Дирекция „Социално подпомагане“, как трябва да работят“, каза в началото на протеста Владимир Ненов, организатор.

Той разказа, че е родител на две деца и от година и половина не може да се вижда нормално с тях, докато продължава бракоразводното дело. Ненов посочи, че е проучвал статистически данни и че 530 000 деца през последните 17 години са засегнати от раздяла на родители. Той обясни, че когато родителите не могат да се разберат, се отива в съда, но едно дело продължава година, две  и повече, а през това време една институция е отговорна за децата и това е ДСП и конкретно отдел „Закрила на детето“. „Тук сме се събрали, за да поискаме тези служители да заработят в интерес на децата.  Искаме институциите да работят в интерес на децата“ , заяви Владимир Ненов.  

"По отношение на отчуждаването и прилагането на законите за родителски права законът не изключва максимално равнопоставено време между родителите. Просто правоприлагането е такова", каза пред медиите адвокат Васил Попов, председател на Асоциацията за социална и здравна помощ. И добави, че другият аспект на протеста е във връзка с работата на отдел „Закрила на детето“. „Има проблеми -  правото, и тълкуването на законите, но пряко на терен основните, които катализират по-голям конфликт, са Дирекциите „Социално подпомагане“, които пускат безсмислени социални услуги. Не може 4 години да тече едно  дело за развод и ти да не обезпечиш  контакта между тези родители по един или друг начин, дори самото проследяване на този контакт ще даде информация на съда кой родител какъв капацитет има“, каза още юристът.  

Представител на протестиращите информира, че от ръководството на ДСП - Пловдив са изслушали исканията им и са поискали те да бъдат официално внесени.

Частични местни избори за кмет на кметство Бистрица се провеждат днес. В дупнишкото село ще бъдат разкрити две секционни избирателни комисии, а избирателите ще имат възможност да гласуват и машинно, казаха от Общинската избирателна комисия.

Кандидатът за кмет на кметството в село Бистрица е само един, а избирателите са малко над 1 200 души. На предишните местни избори са гласували близо 740 души.

До предсрочния вот се стигна, след като се оказало, че избраният за кмет преди година кандидат не е отписал регистрацията си в две фирми, чийто собственик е.

От полицията в Кюстендил казаха, че е създадена е организация в ОДМВР – Кюстендил, и Районното управление в Дупница за опазване на обществения ред и провеждане на изборите за кмет на с. Бистрица в спокойна обстановка.

Възрастна жена от София е намерена и предадена на близките си от служители на Областната дирекция на МВР в Перник, съобщиха от дирекцията. 

Случаят е от вчера. Докато патрулират по автомагистрала „Струма“, служители от сектор „Пътна полиция“ забелязали дезориентирана жена, вървяща по пътното платно. На място не е било възможно да се установи самоличността , заради което е отведена във Второ районно управление в Перник.

Служителите на полицията са провели необходимите оперативно-издирвателни действия и са установили, че жената е на 79 години, от София. Жената е с деменция и се е изгубила. Незабавно е прегледана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник и впоследствие е предадена на близките си, посочиха още от полицията. 

От областната дирекция в Перник казаха , че при подобен случай в края на септември т.г., за по-мал

Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“. Отличието беше връчено на проф. Токмакова от д-р Николай Брънзалов, председател на Българския лекарски съюз по време на официална церемония в Националния исторически музей.

Проф. Токмакова е началник на отделение към Кардиологична клиника в УМБАЛ „Св. Георги“ - Пловдив и заместник-ректор по научно-изследователската дейност в Медицински университет - Пловдив.

Благодаря за изключително високата чест, това е огромно признание, каза проф. Токмакова. Тя благодари на своя баща, на учителите си в България и в чужбина, на колегите си и на семейството си. Посвещавам наградата на моите колеги, каза още тя.

Проф. Токмакова завършва Медицински университет (МУ) - Пловдив през 1995 година. Започва работа като докторант към секция „Кардиология“ във висшето училище през

На някои от граничните пунктове с Румъния и Турция трафикът на излизащите от страната товарни автомобили е интензивен, съобщава на сайта си Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР по данни към 6:00 часа тази сутрин. 

На границата с Румъния, на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Кардам“ трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход. 

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00

Каратеките на плевенския карате клуб „Петромакс“ спечелиха купа „Плевен“ на международния турнир, който се състоя в зала „Спартак“ в едноименния град. С това те затвърдиха водещата си роля в този спорт в България.

Плевенчани завоюваха общо 36 медала, от тях 13 златни, шест сребърни и 17 бронзови.

На второ място в турнира се нареди карате клуб „Монтана 2017“ с пет златни, три сребърни и един бронзов медал, общо девет. Трети останаха каратеките на клуб по карате „Атнес“ от град Троян. Те спечелиха 13 медала, четири златни, два сребърни и седем бронзови. Четвърти са състезателите от карате клуб „Добруджа“ град Добрич.

Купа „Плевен“ на победителите връчи президентът на Българска национална федерация карате (БНФК) Русалин Русалинов. 

Треньорите на клубовете в призовата четво

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Вертолетно летище ще бъде изградено на територията на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" в Габрово
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана
Движението на места в Сандански ще бъде ограничено заради подмяна на светофарната уредба
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
На преден план
Мъж от Вълчедръм е загинал при пожар в дома си
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.