Начало Сфера През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
1710
България

През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"

Първото заседание е насрочено за 4 ноември, а за него ще бъдат призовани неявилите се свидетели и неразпитани от предходните съдебни заседания.Делото е образувано в Кюстендилския окръжен съд въз основа на обвинителен акт на Пловдивска окръжна прокуратура, с който срещу подсъдимата Ивона Близнакова са повдигнати и предявени обвинения за три престъпления.

| 21 Октомври 2024, 19:14 ч.
През ноември и декември продължава делото, известно като
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Снимка © БТА

Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда.

Въпреки дигитализацията на процесите в туризма, класическите туроператори не бива да бъдат отписвани с лека ръка, те няма да изчезнат още дълги години, каза днес съпредседателят на Варненската туристическа камара (ВТК) проф. Стоян Маринов преди откриването на 17-ия Черноморски туристически форум, посветен на предизвикателствата пред зеления и дигиталния преход в този сектор. Основен организатор на срещата е ВТК, а в разговора се включиха представители на бранша, на неправителствени организации, на общински, държавни и образователни институции. Сред гостите на форума бе и областният управител на Варна проф. Андрияна Андреева.

Дигитализацията навлиза все повече в хотелиерството, но с различни темпове, коментира Маринов. По думите му скоростта на процеса зависи от това къде се намира и колко е голям хотелът, дали е сезонен или целогодишен, колко е склонен да инвестира собственикъ

Прокуратурата внесе повторно в съда обвинителен акт по делото за причиняване на смърт при тежък инцидент в тунел „Ечемишка“. Това съобщиха от държавното обвинение.

Този път деянието е квалифицирано като причинена смърт по непредпазливост в условията на независимо съпричиняване на смърт от служители по транспорта, които са нарушили правилата за експлоатация на пътното съоръжение.

На 5 юни Софийският окръжен съд върна делото на прокуратурата. На разпоредителното заседание по делото съдът прие, че има допуснати неясноти в обвинителния акт и съществени процесуални нарушения, които трябва да се отстранят. 

Инцидентът стана през февруари 2017 година. Тогава в тунела падна една от лампите, а от удара върху колата загина 64-годишната Елена Михайлова. Частни обвинители в процеса са децата на жертвата.

През 2018 г. прокуратурата обвини шестима души,

Увеличение на регистрираните криминални престъпления през септември спрямо август отчитат от Областната дирекция на МВР-Враца. Според данните, публикувани на сайта на дирекцията, през септември са станали 191 престъпления, спрямо 161 през август. Има увеличение и на разкритите препълнения - 64 за отчетния период, спрямо 59 през предходния месец.

През септември най-голям ръст бележат кражбите – 41 броя, което с 10 повече спрямо август, както и престъпленията с наркотици – 18 за септември, което е шест повече спрямо август. Извършени са и пет измами - с една повече от предходния месец.

Намаление се отчита при палежите – един през септември към шест през август и при грабежите – през септември е извършен един, докато през август са били три. През септември няма извършени умишлени убийства, сочи още статистиката на ОД на МВР-Враца.

През седмицт

Служебният кабинет осигури двойно повече IT специалисти от държавната администрация, които удостоверяват устройствата за машинно гласуване за парламентарния вот. Това пише служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов до Обществения съвет към Централната избирателна комисия (ЦИК), цитиран от пресцентъра на Министерския съвет. 

„Целта е да бъдат проверени значително повече машини спрямо предходните избори, което да гарантира допълнително прозрачността и доверието в машинния вот. По искане на ЦИК кабинетът осигури 53 АйТи специалисти“, пише Карадимов.

С решение на Министерския съвет (МС) Карадимов бе определен за координатор по изпълнението на тези дейности, припомниха от правителствения информационен център. Общественият съвет изпрати до министъра въпроси относно изпълнението на дейностите за организационно-техническата подготовка на изборит

Каратеките на плевенския карате клуб „Петромакс“ спечелиха купа „Плевен“ на международния турнир, който се състоя в зала „Спартак“ в едноименния град. С това те затвърдиха водещата си роля в този спорт в България.

Плевенчани завоюваха общо 36 медала, от тях 13 златни, шест сребърни и 17 бронзови.

На второ място в турнира се нареди карате клуб „Монтана 2017“ с пет златни, три сребърни и един бронзов медал, общо девет. Трети останаха каратеките на клуб по карате „Атнес“ от град Троян. Те спечелиха 13 медала, четири златни, два сребърни и седем бронзови. Четвърти са състезателите от карате клуб „Добруджа“ град Добрич.

Купа „Плевен“ на победителите връчи президентът на Българска национална федерация карате (БНФК) Русалин Русалинов. 

Треньорите на клубовете в призовата четво

Първото заседание е насрочено за 4 ноември, а за него ще бъдат призовани неявилите се свидетели и неразпитани от предходните съдебни заседания. За следващите три дати - 25 ноември, 3 и 16 декември се призоват по 20 свидетели, за всяко от съдебните заседания, от списъка на лицата за призоваване към обвинителния акт.

От месец март до момента Окръжният съд е провел 12 заседания по делото, като е разпитал над 100 свидетели, казаха още от съда.  

Делото е образувано в Кюстендилския окръжен съд въз основа на обвинителен акт на Пловдивска окръжна прокуратура, с който срещу подсъдимата Ивона Близнакова са повдигнати и предявени обвинения за три престъпления. Те са за причинени другиму значителни вреди чрез извършване на банкови сделки, за "изпиране на пари", като имуществото е в особено големи размери и случаят е особено тежък, и за избягване установяване или плащане на данъчни задължения. Предвидените наказания за тези престъпления са глоби до 30 хиляди лева, конфискация на част или цялото имущество, както и лишаване от свобода до 15 години.

Припомняме, че нанесените имуществени вреди на граждани са в общ размер над 3,5 млн. лева, а невнесените данъчни задължения са за над 135 хиляди лева. Пострадали според обвинението са 226 души.

Кредитно–спестовната кооперация "Дупнишка популярна каса" беше обявена в несъстоятелност в края на 2013 г.

Гласуването на днешните частични местни избори за кмет в свиленградското село Студена е започнало без нарушения, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия в Свиленград Мариана Димитрова.

Секцията в населеното място е отворила навреме в седем часа.

С право на глас да избират кмет на селото сред четирима претенденти са 372 жители на Студена.

До насрочването на избор там се стигна след кончината на предишния кмет Жельо Станков.

С тържествена церемония и спортен празник беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото село Дивотино. По този повод бе открита и паметна морена, на която е изписана историята на изграждането на съоръжението.

Бившият ръководител на тогавашното спортно дружество "Миньор", краевед и автор на множество издания на спортна тематика – Цветан Любомиров е бил в основата на идеята - комплексът в с. Дивотино да бъде построен. Днес той беше инициатор на празника и на издигането на морената, която е поставена със средства на дарители, уточни Любомиров.

Той допълни, че са останали пари, които ще бъдат предостави за ново благородно дело, да бъде възстановено килийното училище в селото, което се намира в близост до манастира „Св. св. Петър и Павел“.

"На герба на населеното място е изобразено светото място, което е съградено

На 21 октомври 1945 г. във Франция са произведени парламентарни избори, на които за първи път гласуват жени. Избирателната активност на провелите се избори е безпрецедентно висока – 85 %, като своя глас дават приблизително 20 милиона жени.

Правото за гласуване на жените е предоставено с постановление на временното правителство на Франция, прието на 21 април 1944 г. Французойките дават своя вот за първи път след приетото постановление на изборите за местни органи на властта на 29 април 1945 г. Правото на глас на жените е включено във френската конституция през 1946 г.

В „Български бюлетин“ четем за първите парламентарните избори с участието на френските жени:

Париж, 21 октомври 1945 г. /Ройтер/ Днес френските жени бяха ранобудни, тъй като за пръв път в историята на Франция, те взеха участие в законодателните избори. Това

Предстои в областите Ямбол, Хасково и Стара Загора да бъдат забранени пашата, търговията, придвижването и транспортът на дребни преживни животни, с изключение на тези за незабавно клане или преминаващи транзит, както и организирането на изложби и пазари. Това съобщи по време на извънредно заседание на Областната епизоотична комисия в Хасково директорът на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) д-р Георги Илиев. Заседанието беше свикано заради огнище на шарка във ферма с 307 овце и 217 кози в хасковското село Узунджово, констатирано на 16 октомври. По време на заседанието д-р Илиев съобщи, че днес вече е започнало умъртвяването по хуманен начин на животните в засегнатия обект.

Същевременно  от Българската агенция по безопасност на храните публикуваха на  официалния си интернет сайт писмо, което е изпратено до животновъдите асоциации, с което ги уведоми за

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В сутрешните часове по долините на Струма и Места ще има ниска облачност или мъгла. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3° и на места в равнините и котловините ще се образува слана. В София минималната температура ще бъде около 0°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца, още малко ще се повиши.

Утре ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над крайните югоизточни райони. Ще духа слаб вятър от изток, в източните райони – до умерен от изток-североизток. Максималните температури ще са между 14° и 19°, в София – около 16°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над южното крайбрежие. Ще духа умерен вятъ

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
В Силистренско зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, мотопеди, мотоциклети и велосипеди. За миналата седмица те са 21, съобщиха на брифинг ...
Мъж от Вълчедръм е загинал при пожар в дома си
Самотно живеещ 62-годишен мъж от град Вълчедръм, област Монтана, е загинал при пожар дома си, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. На 20 октомври в 23:58 часа в Районн ...
В Сливен пристигнаха бюлетините за изборите за Народно събрание на 27 октомври
В Сливен пристигнаха бюлетините за изборите за Народно събрание на 27 октомври, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Бюлетините за 21-ви избирателен район &nda ...
Полицейска операция с акцент върху невръчените наказателни постановления и електронни фишове започна в област Кърджали
На територията на област Кърджали започна нова специализирана полицейска операция, в която освен за спазване на скоростните режими, употреба на алкохол и наркотици, ще се акцентира ...
Общинският съвет даде съгласие Община Видин да кандидатства с проект за изграждане на зелена инфраструктура по програма „Околна среда“
Общинският съвет даде съгласие на заседанието си днес Община Видин да кандидатства с проект за изграждане на зелена инфраструктура по програма „Околна среда“. Проектнот ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Природен парк (ПП) "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната, реши международна ...
Тикер в 05:39 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1710
България

През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"

Първото заседание е насрочено за 4 ноември, а за него ще бъдат призовани неявилите се свидетели и неразпитани от предходните съдебни заседания.Делото е образувано в Кюстендилския окръжен съд въз основа на обвинителен акт на Пловдивска окръжна прокуратура, с който срещу подсъдимата Ивона Близнакова са повдигнати и предявени обвинения за три престъпления.

| 21 Октомври 2024, 19:14 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
През ноември и декември продължава делото, известно като
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Снимка © БТА

Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда.

Въпреки дигитализацията на процесите в туризма, класическите туроператори не бива да бъдат отписвани с лека ръка, те няма да изчезнат още дълги години, каза днес съпредседателят на Варненската туристическа камара (ВТК) проф. Стоян Маринов преди откриването на 17-ия Черноморски туристически форум, посветен на предизвикателствата пред зеления и дигиталния преход в този сектор. Основен организатор на срещата е ВТК, а в разговора се включиха представители на бранша, на неправителствени организации, на общински, държавни и образователни институции. Сред гостите на форума бе и областният управител на Варна проф. Андрияна Андреева.

Дигитализацията навлиза все повече в хотелиерството, но с различни темпове, коментира Маринов. По думите му скоростта на процеса зависи от това къде се намира и колко е голям хотелът, дали е сезонен или целогодишен, колко е склонен да инвестира собственикъ

Прокуратурата внесе повторно в съда обвинителен акт по делото за причиняване на смърт при тежък инцидент в тунел „Ечемишка“. Това съобщиха от държавното обвинение.

Този път деянието е квалифицирано като причинена смърт по непредпазливост в условията на независимо съпричиняване на смърт от служители по транспорта, които са нарушили правилата за експлоатация на пътното съоръжение.

На 5 юни Софийският окръжен съд върна делото на прокуратурата. На разпоредителното заседание по делото съдът прие, че има допуснати неясноти в обвинителния акт и съществени процесуални нарушения, които трябва да се отстранят. 

Инцидентът стана през февруари 2017 година. Тогава в тунела падна една от лампите, а от удара върху колата загина 64-годишната Елена Михайлова. Частни обвинители в процеса са децата на жертвата.

През 2018 г. прокуратурата обвини шестима души,

Увеличение на регистрираните криминални престъпления през септември спрямо август отчитат от Областната дирекция на МВР-Враца. Според данните, публикувани на сайта на дирекцията, през септември са станали 191 престъпления, спрямо 161 през август. Има увеличение и на разкритите препълнения - 64 за отчетния период, спрямо 59 през предходния месец.

През септември най-голям ръст бележат кражбите – 41 броя, което с 10 повече спрямо август, както и престъпленията с наркотици – 18 за септември, което е шест повече спрямо август. Извършени са и пет измами - с една повече от предходния месец.

Намаление се отчита при палежите – един през септември към шест през август и при грабежите – през септември е извършен един, докато през август са били три. През септември няма извършени умишлени убийства, сочи още статистиката на ОД на МВР-Враца.

През седмицт

Служебният кабинет осигури двойно повече IT специалисти от държавната администрация, които удостоверяват устройствата за машинно гласуване за парламентарния вот. Това пише служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов до Обществения съвет към Централната избирателна комисия (ЦИК), цитиран от пресцентъра на Министерския съвет. 

„Целта е да бъдат проверени значително повече машини спрямо предходните избори, което да гарантира допълнително прозрачността и доверието в машинния вот. По искане на ЦИК кабинетът осигури 53 АйТи специалисти“, пише Карадимов.

С решение на Министерския съвет (МС) Карадимов бе определен за координатор по изпълнението на тези дейности, припомниха от правителствения информационен център. Общественият съвет изпрати до министъра въпроси относно изпълнението на дейностите за организационно-техническата подготовка на изборит

Каратеките на плевенския карате клуб „Петромакс“ спечелиха купа „Плевен“ на международния турнир, който се състоя в зала „Спартак“ в едноименния град. С това те затвърдиха водещата си роля в този спорт в България.

Плевенчани завоюваха общо 36 медала, от тях 13 златни, шест сребърни и 17 бронзови.

На второ място в турнира се нареди карате клуб „Монтана 2017“ с пет златни, три сребърни и един бронзов медал, общо девет. Трети останаха каратеките на клуб по карате „Атнес“ от град Троян. Те спечелиха 13 медала, четири златни, два сребърни и седем бронзови. Четвърти са състезателите от карате клуб „Добруджа“ град Добрич.

Купа „Плевен“ на победителите връчи президентът на Българска национална федерация карате (БНФК) Русалин Русалинов. 

Треньорите на клубовете в призовата четво

Първото заседание е насрочено за 4 ноември, а за него ще бъдат призовани неявилите се свидетели и неразпитани от предходните съдебни заседания. За следващите три дати - 25 ноември, 3 и 16 декември се призоват по 20 свидетели, за всяко от съдебните заседания, от списъка на лицата за призоваване към обвинителния акт.

От месец март до момента Окръжният съд е провел 12 заседания по делото, като е разпитал над 100 свидетели, казаха още от съда.  

Делото е образувано в Кюстендилския окръжен съд въз основа на обвинителен акт на Пловдивска окръжна прокуратура, с който срещу подсъдимата Ивона Близнакова са повдигнати и предявени обвинения за три престъпления. Те са за причинени другиму значителни вреди чрез извършване на банкови сделки, за "изпиране на пари", като имуществото е в особено големи размери и случаят е особено тежък, и за избягване установяване или плащане на данъчни задължения. Предвидените наказания за тези престъпления са глоби до 30 хиляди лева, конфискация на част или цялото имущество, както и лишаване от свобода до 15 години.

Припомняме, че нанесените имуществени вреди на граждани са в общ размер над 3,5 млн. лева, а невнесените данъчни задължения са за над 135 хиляди лева. Пострадали според обвинението са 226 души.

Кредитно–спестовната кооперация "Дупнишка популярна каса" беше обявена в несъстоятелност в края на 2013 г.

Гласуването на днешните частични местни избори за кмет в свиленградското село Студена е започнало без нарушения, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия в Свиленград Мариана Димитрова.

Секцията в населеното място е отворила навреме в седем часа.

С право на глас да избират кмет на селото сред четирима претенденти са 372 жители на Студена.

До насрочването на избор там се стигна след кончината на предишния кмет Жельо Станков.

С тържествена церемония и спортен празник беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото село Дивотино. По този повод бе открита и паметна морена, на която е изписана историята на изграждането на съоръжението.

Бившият ръководител на тогавашното спортно дружество "Миньор", краевед и автор на множество издания на спортна тематика – Цветан Любомиров е бил в основата на идеята - комплексът в с. Дивотино да бъде построен. Днес той беше инициатор на празника и на издигането на морената, която е поставена със средства на дарители, уточни Любомиров.

Той допълни, че са останали пари, които ще бъдат предостави за ново благородно дело, да бъде възстановено килийното училище в селото, което се намира в близост до манастира „Св. св. Петър и Павел“.

"На герба на населеното място е изобразено светото място, което е съградено

На 21 октомври 1945 г. във Франция са произведени парламентарни избори, на които за първи път гласуват жени. Избирателната активност на провелите се избори е безпрецедентно висока – 85 %, като своя глас дават приблизително 20 милиона жени.

Правото за гласуване на жените е предоставено с постановление на временното правителство на Франция, прието на 21 април 1944 г. Французойките дават своя вот за първи път след приетото постановление на изборите за местни органи на властта на 29 април 1945 г. Правото на глас на жените е включено във френската конституция през 1946 г.

В „Български бюлетин“ четем за първите парламентарните избори с участието на френските жени:

Париж, 21 октомври 1945 г. /Ройтер/ Днес френските жени бяха ранобудни, тъй като за пръв път в историята на Франция, те взеха участие в законодателните избори. Това

Предстои в областите Ямбол, Хасково и Стара Загора да бъдат забранени пашата, търговията, придвижването и транспортът на дребни преживни животни, с изключение на тези за незабавно клане или преминаващи транзит, както и организирането на изложби и пазари. Това съобщи по време на извънредно заседание на Областната епизоотична комисия в Хасково директорът на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) д-р Георги Илиев. Заседанието беше свикано заради огнище на шарка във ферма с 307 овце и 217 кози в хасковското село Узунджово, констатирано на 16 октомври. По време на заседанието д-р Илиев съобщи, че днес вече е започнало умъртвяването по хуманен начин на животните в засегнатия обект.

Същевременно  от Българската агенция по безопасност на храните публикуваха на  официалния си интернет сайт писмо, което е изпратено до животновъдите асоциации, с което ги уведоми за

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В сутрешните часове по долините на Струма и Места ще има ниска облачност или мъгла. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3° и на места в равнините и котловините ще се образува слана. В София минималната температура ще бъде около 0°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца, още малко ще се повиши.

Утре ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над крайните югоизточни райони. Ще духа слаб вятър от изток, в източните райони – до умерен от изток-североизток. Максималните температури ще са между 14° и 19°, в София – около 16°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над южното крайбрежие. Ще духа умерен вятъ

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Мъж от Вълчедръм е загинал при пожар в дома си
В Сливен пристигнаха бюлетините за изборите за Народно събрание на 27 октомври
Полицейска операция с акцент върху невръчените наказателни постановления и електронни фишове започна в област Кърджали
Общинският съвет даде съгласие Община Видин да кандидатства с проект за изграждане на зелена инфраструктура по програма „Околна среда“
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
На преден план
Мъж от Вълчедръм е загинал при пожар в дома си
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.