Начало На преден план В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
1256
България

В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри

В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.„Театралното изкуство има своята публика, и то немалка.

| 21 Октомври 2024, 21:25 ч.
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Снимка © БТА

В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри. 

Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия. Той е във връзка със заповед на областния управител на град Добрич Румен Русев от месец септември тази година. 

Основните акценти в плана са оказване на помощ на закъсали пътници при усложнена зимна обстановка на територията на общината и създаване на организация за осигуряване на населението с продукти и стоки от първа необходимост. Общината има готовност да използва собствена техника за почистване на пътищата по общинската пътна и улична мрежа.

На редовно заседание на Общинския съвет бяха приети отчети за извършени разходи, свързани с командировките на кмета Илхан Мюстеджеб и председателя на Общинския съвет Видин Каракашев за третото тримесечие на 2024 година. Двамата са участвали в обучение, проведено в Свети Влас от 30 юни до 3 юли 2024 година.

Общи

Българският министър на културата Найден Тодоров и неговият косовски колега Хайрула Чеку подписаха споразумение за сътрудничество за кинематографична копродукция, съобщи новинарската агенция „Економия онлайн“.

Тодоров нарече това (споразумение – бел. ред.) важна стъпка в сътрудничеството между двете държави и допълни, че сътрудничеството ще се задълбочи и в други области освен кинематографията като музика, театър и културно наследство.

„Изключително съм доволен от това споразумение, което беше подписано днес и което ще има голямо влияние и за други споразумения в бъдеще. (…) Надяваме се, че това споразумение ще даде тласък на сътрудничеството между нашите страни и също така ще даде тласък на културното сътрудничество“, каза Тодоров.

„Надяваме се, че през следващите години вие ще идвате при нас и ние ще идваме при вас (и)

Горяха вили и фургон до село Лесичово, по случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от Областна дирекция (ОД) на МВР в Пазарджик. Сигнал за пожара е получен вчера следобед в Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението"-Пазарджик. Към мястото в землището на Лесичово са изпратени три противопожарни автомобила и два джипа от пожарната в Пазарджик. 

В гасенето на огъня са взели участие още горски служители от местното горско стопанство, както и доброволци от местното население. Засегнати са три вили и един фургон използван за складово помещение, пчелин с четири кошера, около 120 декара суха трева и около 10 декара низов пожар в горски фонд, поясняват Областната дирекция на МВР.

Няколко часа по-късно огънят е изгасен и произшествието е ликвидирано. На мястото е извършен оглед от дежурна група при Районно управление - Пазарджик, образувано е дос

При специализирана полицейска операция на територията на София област тази сутрин са задържани петима души за различни престъпления, съобщиха от Областната дирекция на МВР – София. 

Акцията е за противодействие на престъпността, пресичане на потенциални нарушения на изборното законодателство и стабилизиране на средата за сигурност. Полицейските действия се осъществяват съвместно с екипи на жандармерията и представители на държавните контролни органи – Национална агенция по приходите, Българската агенция по безопасност на храните и Регионалната дирекция по горите. 

По време на брифинг Митко Димитров, директор на дирекция "Пресцентър и стратегически комуникации" каза, че на територията на трите области – Старозагорска, Софийска и Монтанска е в ход специализирана полицейска операция. 

От началото на предизборната кампания до днес са с

Окръжна прокуратура – Шумен ръководи и наблюдава разследване за престъпление против паричната и кредитната система на Република България, съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна. Двама мъже на възраст 50 г. и 55 г. са привлечени към наказателна отговорност във връзка с разкрита печатница за фалшиви банкноти с курс в страната и в чужбина. Единият от тях е обвиняем за изготвянето им, а другият - за подготовката на незаконната дейност и разпространението на фалшивите пари, посочват от Апелативната прокуратура.

Двамата бяха задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, с оглед довеждането им в съда за определяне на мерки за неотклонение. Окръжен съд - Шумен одобри искането на Окръжната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“ на 50-годишния мъж, а другия остави под „домашен

„Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възможността да види над 20 любителски състава“, каза пред журналисти преди официалното откриване Стоян Пашов, председател на читалище – паметник „Отец Паисий - 1859“, което е и организатор. 

Според него понякога любителите актьори полагат повече усилия, отколкото професионалистите и се получава много приятно за гледане. 

По време на откриването Пашов посочи, че всички, които са дошли за фестивала, ще могат да опознаят и града и това е също едно от положителните неща на събитието. Той пожела успех на всички и каза, че колкото по-трудна бъде работата на журито, толкова по- успешен е фестивалът. 

В приветствието си кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов каза, че това е едно от най-хубавите събития, които се състоят в читалището. 

Участниците ще бъдат оценявани от жури, председателствано от Богдана Костуркова, драматург на Сатиричния театър „Алеко Константинов“, в което влизат също режисьорът Иван Танев и актьорът Станислав Пищалов. 

Тази вечер започва празничната програма в казанлъшкото село Розово по повод Димитровден, съобщиха от кметството на селото. Празникът тази година ще се състои седмица по-рано заради предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври. Програмата ще продължи до 19 октомври, а начало ще постави кулинарен базар, организиран от група "Слънчица" от филиала на детска градина "Юрий Гагарин".

Вечерта ще продължи с празнична програма, организирана от Народно читалище (НЧ) "Христо Ботев - 1897", в която ще вземат участие децата от група "Слънчице" и самодейните формации на читалището. Утре жителите на Розово могат да посетят театралната постановка "Не се обличай за вечеря" от Марк Камолети, представена от казанлъшкия общински театър "Любомир Кабакчиев". Представлението ще се играе на сцената на читалището, а входът е свободен. 

На 19 октомври денят ще започне с благода

Европейската комисия ще връчи ежегодните награди за пътна безопасност на официална церемония в Брюксел, няма нито една номинация от България. Това съобщиха от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП), която от 13 юни т.г. е новата национална контактна точка в България за Европейската харта за пътна безопасност.

Победителите ще бъдат обявени на церемонията в Брюксел, която ще се проведе на 14 ноември, а те ще бъдат удостоени с персонално отличие. Освен тази награда, ще получат и цифров знак на победителя и филм, който могат да използват за собствени комуникационни цели. 

В тазгодишното издание на наградите няма нито една номинация от България, въпреки че в Хартата членуват повече от 60 организации от нашата страна. За съжаление на този етап държавата ни се характеризира със слаба активност по отношение на дейностите, свързани с Ев

От 1 януари до 30 юни тази година Общинският съвет в село Георги Дамяново, област Монтана, е взел 35 решения, изпълнението на които е възложено на кмета на общината, съобщи на заседание председателят д-р Мирослав Паньов. 

С тези решения са отдадени под наем общински имоти, земи, мери и пасища, приета е програма за управление на кмета на община Георги Дамяново Нина Петкова в периода до края на мандата през 2027 година, одобрена е наредба за подпомагане дейността на спортни клубове в общината, утвърден е план за изпълнение на Националната стратегия за младежта през 2024 година, която обхваща периода 2021 – 2030 година, дадено е съгласие за трансформиране на средства от целева субсидия за капиталови разходи в трансфер за други неотложни ремонти на улична мрежа, общински пътища и сгради, които са публична общинска собственост.

С решенията е разпоредено почистване

Добри са условията за туризъм днес в планините. Времето е слънчево и ясно с много слаб вятър само в най-високите части. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на БЧК. 

Температурите са между нула и шест - осем градуса, нормално за сезона. 

Няма данни за инциденти през изминалото денонощие. 

В Силистра се състоя акция от благотворителната инициатива "Капачки за бъдеще". Със средствата, събрани от рециклирането на предадените капачки, ще се помогне на 20 детски и родилни отделения в страната, съобщиха организаторите на проявата.

„Всяка болница изготвя списък, съобразен с нуждите . Миналата година лекарите от Неонатологичното отделение в Силистра също предоставиха такъв списък и очакват да получат нова апаратура. Кампанията върви добре, хората са много отзивчиви но все още имаме нужда от доброволци. Занапред планираме да потърсим съдействие от кметовете и на останалите общини в областта. Искаме и там да се обособят места за събиране на капачки и да се провеждат подобни акции“, каза Станислава Атанасова – доброволец към инициативата "Капачки за бъдеще".

Партньор на инициативата в Силистра е местна фирма, която произвежда изделия от рециклира

Богдана Костуркова каза, че още днес с първите две представления е станало ясно, че на журито няма да е никак лесно. „Смятам, че най- хубавото е това, че се срещаме, че разговаряме и обменяме мисли и се убеждаваме, че театърът е нещо, което ще живее вечно“, посочи тя. 

По-рано днес преди откриването бяха показани пиесите „Чехов не е за всеки“ от Юлиян Кутев и „Сватовници“ на Авксентий Цигарели – Ханума. Те бяха представени от каспичанския и от варненския любителски театри. 

Тази вечер фестивалът продължи с пиесата „Адът, това съм аз “ от Стефан Цанев. В нея участват любителите актьори от Народно читалище „Иван Вазов - 1947“ – град Костинброд. 

През утрешния ден ще има три постановки. 

Входът през всички дни ще бъде свободен. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия. Той е във връзка със заповед на областния управител на град Добрич Румен ...
Вертолетно летище ще бъде изградено на територията на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" в Габрово
Болнично вертолетно летище ще бъде изградено на територията на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Д-р Тота Венкова" АД в Габрово. Това съобщиха от пресцентъра на ле ...
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана. Задържан за срок до 72 часа е 28-годишен мъж от Попово, многократно осъждан за различни ...
Движението на места в Сандански ще бъде ограничено заради подмяна на светофарната уредба
Движението на места в Сандански ще бъде ограничено заради подмяна на светофарната уредба. Това съобщиха от Общината в Сандански. Подмяната ще започне утре и ще се извършва на етапи ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Природен парк (ПП) "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната, реши международна ...
Тикер в 05:53 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало На преден план
1256
България

В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри

В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.„Театралното изкуство има своята публика, и то немалка.

| 21 Октомври 2024, 21:25 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Снимка © БТА

В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри. 

Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия. Той е във връзка със заповед на областния управител на град Добрич Румен Русев от месец септември тази година. 

Основните акценти в плана са оказване на помощ на закъсали пътници при усложнена зимна обстановка на територията на общината и създаване на организация за осигуряване на населението с продукти и стоки от първа необходимост. Общината има готовност да използва собствена техника за почистване на пътищата по общинската пътна и улична мрежа.

На редовно заседание на Общинския съвет бяха приети отчети за извършени разходи, свързани с командировките на кмета Илхан Мюстеджеб и председателя на Общинския съвет Видин Каракашев за третото тримесечие на 2024 година. Двамата са участвали в обучение, проведено в Свети Влас от 30 юни до 3 юли 2024 година.

Общи

Българският министър на културата Найден Тодоров и неговият косовски колега Хайрула Чеку подписаха споразумение за сътрудничество за кинематографична копродукция, съобщи новинарската агенция „Економия онлайн“.

Тодоров нарече това (споразумение – бел. ред.) важна стъпка в сътрудничеството между двете държави и допълни, че сътрудничеството ще се задълбочи и в други области освен кинематографията като музика, театър и културно наследство.

„Изключително съм доволен от това споразумение, което беше подписано днес и което ще има голямо влияние и за други споразумения в бъдеще. (…) Надяваме се, че това споразумение ще даде тласък на сътрудничеството между нашите страни и също така ще даде тласък на културното сътрудничество“, каза Тодоров.

„Надяваме се, че през следващите години вие ще идвате при нас и ние ще идваме при вас (и)

Горяха вили и фургон до село Лесичово, по случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от Областна дирекция (ОД) на МВР в Пазарджик. Сигнал за пожара е получен вчера следобед в Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението"-Пазарджик. Към мястото в землището на Лесичово са изпратени три противопожарни автомобила и два джипа от пожарната в Пазарджик. 

В гасенето на огъня са взели участие още горски служители от местното горско стопанство, както и доброволци от местното население. Засегнати са три вили и един фургон използван за складово помещение, пчелин с четири кошера, около 120 декара суха трева и около 10 декара низов пожар в горски фонд, поясняват Областната дирекция на МВР.

Няколко часа по-късно огънят е изгасен и произшествието е ликвидирано. На мястото е извършен оглед от дежурна група при Районно управление - Пазарджик, образувано е дос

При специализирана полицейска операция на територията на София област тази сутрин са задържани петима души за различни престъпления, съобщиха от Областната дирекция на МВР – София. 

Акцията е за противодействие на престъпността, пресичане на потенциални нарушения на изборното законодателство и стабилизиране на средата за сигурност. Полицейските действия се осъществяват съвместно с екипи на жандармерията и представители на държавните контролни органи – Национална агенция по приходите, Българската агенция по безопасност на храните и Регионалната дирекция по горите. 

По време на брифинг Митко Димитров, директор на дирекция "Пресцентър и стратегически комуникации" каза, че на територията на трите области – Старозагорска, Софийска и Монтанска е в ход специализирана полицейска операция. 

От началото на предизборната кампания до днес са с

Окръжна прокуратура – Шумен ръководи и наблюдава разследване за престъпление против паричната и кредитната система на Република България, съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна. Двама мъже на възраст 50 г. и 55 г. са привлечени към наказателна отговорност във връзка с разкрита печатница за фалшиви банкноти с курс в страната и в чужбина. Единият от тях е обвиняем за изготвянето им, а другият - за подготовката на незаконната дейност и разпространението на фалшивите пари, посочват от Апелативната прокуратура.

Двамата бяха задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, с оглед довеждането им в съда за определяне на мерки за неотклонение. Окръжен съд - Шумен одобри искането на Окръжната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“ на 50-годишния мъж, а другия остави под „домашен

„Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възможността да види над 20 любителски състава“, каза пред журналисти преди официалното откриване Стоян Пашов, председател на читалище – паметник „Отец Паисий - 1859“, което е и организатор. 

Според него понякога любителите актьори полагат повече усилия, отколкото професионалистите и се получава много приятно за гледане. 

По време на откриването Пашов посочи, че всички, които са дошли за фестивала, ще могат да опознаят и града и това е също едно от положителните неща на събитието. Той пожела успех на всички и каза, че колкото по-трудна бъде работата на журито, толкова по- успешен е фестивалът. 

В приветствието си кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов каза, че това е едно от най-хубавите събития, които се състоят в читалището. 

Участниците ще бъдат оценявани от жури, председателствано от Богдана Костуркова, драматург на Сатиричния театър „Алеко Константинов“, в което влизат също режисьорът Иван Танев и актьорът Станислав Пищалов. 

Тази вечер започва празничната програма в казанлъшкото село Розово по повод Димитровден, съобщиха от кметството на селото. Празникът тази година ще се състои седмица по-рано заради предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври. Програмата ще продължи до 19 октомври, а начало ще постави кулинарен базар, организиран от група "Слънчица" от филиала на детска градина "Юрий Гагарин".

Вечерта ще продължи с празнична програма, организирана от Народно читалище (НЧ) "Христо Ботев - 1897", в която ще вземат участие децата от група "Слънчице" и самодейните формации на читалището. Утре жителите на Розово могат да посетят театралната постановка "Не се обличай за вечеря" от Марк Камолети, представена от казанлъшкия общински театър "Любомир Кабакчиев". Представлението ще се играе на сцената на читалището, а входът е свободен. 

На 19 октомври денят ще започне с благода

Европейската комисия ще връчи ежегодните награди за пътна безопасност на официална церемония в Брюксел, няма нито една номинация от България. Това съобщиха от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП), която от 13 юни т.г. е новата национална контактна точка в България за Европейската харта за пътна безопасност.

Победителите ще бъдат обявени на церемонията в Брюксел, която ще се проведе на 14 ноември, а те ще бъдат удостоени с персонално отличие. Освен тази награда, ще получат и цифров знак на победителя и филм, който могат да използват за собствени комуникационни цели. 

В тазгодишното издание на наградите няма нито една номинация от България, въпреки че в Хартата членуват повече от 60 организации от нашата страна. За съжаление на този етап държавата ни се характеризира със слаба активност по отношение на дейностите, свързани с Ев

От 1 януари до 30 юни тази година Общинският съвет в село Георги Дамяново, област Монтана, е взел 35 решения, изпълнението на които е възложено на кмета на общината, съобщи на заседание председателят д-р Мирослав Паньов. 

С тези решения са отдадени под наем общински имоти, земи, мери и пасища, приета е програма за управление на кмета на община Георги Дамяново Нина Петкова в периода до края на мандата през 2027 година, одобрена е наредба за подпомагане дейността на спортни клубове в общината, утвърден е план за изпълнение на Националната стратегия за младежта през 2024 година, която обхваща периода 2021 – 2030 година, дадено е съгласие за трансформиране на средства от целева субсидия за капиталови разходи в трансфер за други неотложни ремонти на улична мрежа, общински пътища и сгради, които са публична общинска собственост.

С решенията е разпоредено почистване

Добри са условията за туризъм днес в планините. Времето е слънчево и ясно с много слаб вятър само в най-високите части. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на БЧК. 

Температурите са между нула и шест - осем градуса, нормално за сезона. 

Няма данни за инциденти през изминалото денонощие. 

В Силистра се състоя акция от благотворителната инициатива "Капачки за бъдеще". Със средствата, събрани от рециклирането на предадените капачки, ще се помогне на 20 детски и родилни отделения в страната, съобщиха организаторите на проявата.

„Всяка болница изготвя списък, съобразен с нуждите . Миналата година лекарите от Неонатологичното отделение в Силистра също предоставиха такъв списък и очакват да получат нова апаратура. Кампанията върви добре, хората са много отзивчиви но все още имаме нужда от доброволци. Занапред планираме да потърсим съдействие от кметовете и на останалите общини в областта. Искаме и там да се обособят места за събиране на капачки и да се провеждат подобни акции“, каза Станислава Атанасова – доброволец към инициативата "Капачки за бъдеще".

Партньор на инициативата в Силистра е местна фирма, която произвежда изделия от рециклира

Богдана Костуркова каза, че още днес с първите две представления е станало ясно, че на журито няма да е никак лесно. „Смятам, че най- хубавото е това, че се срещаме, че разговаряме и обменяме мисли и се убеждаваме, че театърът е нещо, което ще живее вечно“, посочи тя. 

По-рано днес преди откриването бяха показани пиесите „Чехов не е за всеки“ от Юлиян Кутев и „Сватовници“ на Авксентий Цигарели – Ханума. Те бяха представени от каспичанския и от варненския любителски театри. 

Тази вечер фестивалът продължи с пиесата „Адът, това съм аз “ от Стефан Цанев. В нея участват любителите актьори от Народно читалище „Иван Вазов - 1947“ – град Костинброд. 

През утрешния ден ще има три постановки. 

Входът през всички дни ще бъде свободен. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Вертолетно летище ще бъде изградено на територията на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" в Габрово
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана
Движението на места в Сандански ще бъде ограничено заради подмяна на светофарната уредба
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
На преден план
Мъж от Вълчедръм е загинал при пожар в дома си
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.