Начало На преден план Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
1042
България

Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка

С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите.Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян.

| 21 Октомври 2024, 21:47 ч.
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Снимка © БТА

С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-проверка участваха военнослужещи от 101-ви Алпийски полк – Смолян, оркестърът на Военно-въздушните сила – Пловдив и Ученическият гвардейски отряд от Езикова гимназия "Иван Вазов“ – Смолян. Въпреки студеното време, Новият център бе изпълнен с гости и жители на града.

На церемония по случай Деня на българския лекар бяха връчени наградите “Лекар на годината 2024“ за област Габрово. Събитието се организира от Български лекарски съюз – регионална колегия Габрово в партньорство с Община Габрово. Отличени бяха лекари за всяка от общините в областта. Наградите бяха връчени от д-р Дарена Русинова, председател Български лекарски съюз – регионална колегия Габрово и областния управител на Габрово Мария Башева – Венкова.

„Даваме тези награди за високия професионализъм, за това, че сте стълб на нашето общество. Желая ви устрем, успехи, нестихваща вяра в доброто. Желанието ни е да превърнем този празник в традиция, който да обединява колегията.“, каза д-р Дарена Русинова, председател Български лекарски съюз – регионална колегия Габрово. 

От Габрово бяха отличени д-р Даниела Стефанова - специалис

Четирима водачи, шофирали под въздействието на наркотици, е установила габровската полиция през вчерашния ден. Това съобщиха от Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОД на МВР) в Габрово. Срещу тях са образувани досъдебни производства.

Малко след полунощ в село Мечковица, община Габрово, е спрян за проверка лек автомобил с марка "БМВ". Водачът – 27-годишен габровец, е тестван за употреба на наркотици, като техническото средство е отчело положителен резултат за амфетамин. Мъжът е дал кръв за химически анализ.  

Вторият случай е установен около 8:00 часа на ул. “Василка Бенева“ в Габрово, при който екип на „Пътна полиция“ е спрял лек автомобил с марка “Ауди“, собственост и управляван от 41-годишен местен жител. На място е установено, че водачът шофира след употреба на марихуана. Мъжът е отказал кръвн

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе съставиха акт за установяване на административно нарушение на „Линамар Лайт Металс Русе“ ЕООД, съобщи днес експертът по „Връзки с обществеността“ в екоинспекцията Рени Петрова. 

Тя уточни, че е установено нарушено условие в комплексното разрешително на дружеството, като е допуснато разпространение на миризми, извън производствената площадка, установено в началото на октомври.

Актът е предявен писмено на оператора, поради липса на законов представител на фирмата, но в присъствието на трима податели на сигнала и служител на екоинспекцията. 

На 2 октомври, дежурен екип, назначен със заповед на директора на екоинспекцията Дауд Ибрям, е извършил  обход в Източна промишлена зона. В 19:40 ч. експертите на РИОСВ – Русе са потвърдили наличието на характ

На заседание на Общински съвет – Бяла Слатина беше подкрепено намерение на администрацията да кандидатства с проектно предложение за обновяване на стадиона в града. Финансиране ще се търси от „Националната програма на споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти“ на Министерството на младежта и спорта (ММС). Съветниците одобриха участието на общината да бъде 10% от общата стойност на проекта. 

Община Бяла Слатина подготвя необходимата документация за финансиране на дейности по обновяване и ремонт на стадиона в град Бяла Слатина, тъй като условията за спорт там не са добри, пише в докладната на кмета инж. Иво Цветков. 

Според документа се предвиждат ремонти в основната сграда, прилежащата спортна инфраструктура и на спортни съоръжения. 

От ММС са обявили кампания за набиране на проекти от 20 септември, която изтича на 23 о

Жилищата в Търговищко са предимно с две или три стаи, информират от статистика. Към края на 2023 г. малко над 60 процента от всички жилища в областта са с две или три стаи. С четири или повече стаи са 36,3 процента от жилищата, а едностайните - 3,2 на сто, информират от отдел „Статистически изследвания – Търговище“ към Териториалното статистическо бюро – Североизток, позовавайки се на резултатите от проведеното преброяване на жилищните сгради и жилищата през 2021 г.

Припомняме, че общият брой на жилищата в Търговищка област е 65,7 хиляди. Те са разположени в 42,1 хиляди сгради.

Общата полезна площ на жилищата в областта е 5 238,4 хил. кв.м. Средната полезна площ на едно жилище в областта е 79,8 кв. м, като в градовете тя е 80,6 кв. м, а в селата – 78,8 кв. м, посочват от статистиката.

От институцията допълват, че средната жилищна площ

„Думите на командира полковник Владимир Серафимов „Аз няма да отстъпя на противника селата, в които вчера бях посрещнат като освободител!“ и до днес се предават от поколение на поколение признателни родопчани. С увереност и дълбока вяра в несломимата мощ на полка, средногорци политат към така жадуваната свобода, за да „не върнат на освободения роб робството“, за да се присъединят към майка България“, каза в словото си изпълняващият функциите кмет на община Смолян Марин Захариев. Той добави, че днес не трябва да воюваме и да проливаме кръв, но трябва да помним, да пазим и тачим паметта на героите и  да обичаме родината си. Да помним заветите на полк. Серафимов, на 21-ви, Средногорски полк и всички наши предци, водени от стремежа си към свобода и независимост за тях и бъдещите поколения, да пазим и тачим родопските традиции и българския дух, апелира Захариев. 

Областният управител Захари Сираков заяви, че по рождение получаваме правото си да бъдем български граждани, без необходимостта да отстояваме националната си идентичност. И всичко това днес приемаме за даденост, а векове наред за нашите деди родовата принадлежност е била изконна ценност, в преследването на която са давали живота си.

„В паметни дни, като днешния, си даваме равносметка, че свободата на един народ е жизненоважна за неговото съществуване. Без нея е непостижимо развитието, както на всеки човек, така и на обществото като цяло. И ако днес не е необходимо да я извоюваме на бойното поле, то в ежедневните си дела трябва безкомпромисно да я браним чрез силата на дипломацията“, посочи Сираков. Той пожела на смолянчани здраве и да ценят свободата.

Засилени мерки за опазване на реда в столицата на 19 октомври по повод футболното дерби между ПФК Левски и ПФК ЦСКА-София ще бъдат взети от полицията, съобщиха от МВР.

Футболната среща ще се проведе на Националния стадион „Васил Левски“ на 19 октомври, събота, от 15:45 часа. Входовете на стадиона ще бъдат отворени за посетители от 13:45 часа.

От МВР отбелязват, че във връзка със спецификата на спортната проява се очаква струпване на много хора в централната градска част и по основните булеварди. Възможни са моментни затруднения в трафика и забавяне по някои линии на градския транспорт.

В часовете на придвижване на привържениците към и от Националния стадион „Васил Левски“, организацията на движението ще става по преценка на полицията с цел намаляване на риска от инциденти, от нарушаване на обществения ред и вандалски прояви по отношение на

Районният съд в Стара Загора постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама от обвиняемите за измами с отпускане на кредити. Съдът наложи мярката на 37-годишния В. Ц. М. и спрямо 25-годишния В. К. М., съпричастни към измами с отпускане на кредити.

След като се запозна с материалите по делото, съдът счете, че е налице обоснованото предположение, че обвиняемите са извършили престъплението, за което са привлечени към наказателна отговорност. Съдебният състав прие, че е налице и реалната опасност обвиняемите да се укрият и да извършат други престъпления или да попречат на разследването, ако не бъдат задържани, предвид продължаваната им престъпна дейност.

Спрямо другият обвиняем на 38 години е наложена по-леката мярка „подписка“.

Припомняме, че тримата са обвинени, че са мамили хора, желаещи да получат кредит. Сх

Общо 23-ма души са ранени при 17 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР на сайта си. 

В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспортни произшествия, при които има трима пострадали.

От началото на месеца са станали 335 катастрофи с 22-ма загинали и 412 ранени.

От началото на годината са регистрирани 5746 пътнотранспортни произшествия, при които живота си са загубили 361 души, а пострадалите са 7233-ма.

Административният съд в Хасково е постановил частична отмяна на решение на Общински съвет – Димитровград от 21 декември 2023 г. за размера на таксата за битови отпадъци за населението на Димитровград и село Бодрово за 2024 година, се вижда от съобщение, публикувано на сайта на съда.

За да отмени решението в оспорените му части, тричленен състав на съда е приел, че общинският съвет е определил по-висок размер на таксата от необходимия за покриване на материално-технически и административни разходи по предоставяне на услугата от страна на дружеството изпълнител.

Решението на административния съд подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

Такса "битови отпадъци" в Димитровград и село Бодрово беше отменена частично от Административния съд в Хасково и за 2023 година, както и за 2022 година.

Високата и най-високата част на Шумен ще бъдат без вода няколко часа утре, сочи съобщение на сайта на "Водоснабдяване и канализация" (ВиК) - Шумен. Електрозахранването на помпени станции в трети и пети подем, водоснабдяващи високата и най-високата зона в Шумен, ще бъде спряно поради профилактика на "Енерго-Про" на 22 октомври от 8:30 до 16:30 часа.

Водоемите на висока и най-висока зона на Шумен ще бъдат напълнени до максимален обем, поради което се очаква спирането на водата към клиентите да започне от 10:00 ч. сутринта във вторник, до възстановяване на електрозахранването, допълват от ВиК.

Ще бъдат засегнати районите на Пожарната, ул. "Владайско въстание", Томбул джамия, Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен, кв. "Гривица", кв. "Боян Българанов", допълват от водопреносното дружество.

Селища в областите Шумен и Търговище бяха без вода на 18 септември

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Летище София да носи името на Апостола на свободата Васил Левски бе обсъдено на среща в Министерството на транспорта и съобщенията
Летище София да носи името на Апостола на свободата Васил Левски бе обсъдено на среща в Министерството на транспорта и съобщенията, съобщиха от ведомството. На нея проф. Атанас Сем ...
Над 500 момчета и момичета от цялата страна участваха в лекоатлетическо състезание в Ямбол
Над 500 момчета и момичета от цялата страна се включиха в състезанието Атлетическа лига GO!KIDS!, което се проведе в Ямбол на обновената лекоатлетическа писта на стадион „Тун ...
Министрите на културата на България и Косово подписаха споразумение за кинематографична копродукция
Българският министър на културата Найден Тодоров и неговият косовски колега Хайрула Чеку подписаха споразумение за сътрудничество за кинематографична копродукция, съобщи новинарска ...
На четири места ще избират кмет на балотаж, показват резултатите от вчерашните частични и нови избори
В четири населени места ще избират кмет на балотаж, показват резултатите от проведените в неделя частични и нови избори за местна власт. Те се проведоха в 16 общини и кметства в ст ...
В Плевен започва поетапното пускане на парното
От днес "Топлофикация - Плевен" АД започва поетапното пускане на парното в Плевен. За това съобщават от дружеството на своя официален сайт. От там посочват, че включването на отопл ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Природен парк (ПП) "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната, реши международна ...
Тикер в 06:08 ч.
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските теат ...
Начало На преден план
1042
България

Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка

С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите.Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян.

| 21 Октомври 2024, 21:47 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Снимка © БТА

С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-проверка участваха военнослужещи от 101-ви Алпийски полк – Смолян, оркестърът на Военно-въздушните сила – Пловдив и Ученическият гвардейски отряд от Езикова гимназия "Иван Вазов“ – Смолян. Въпреки студеното време, Новият център бе изпълнен с гости и жители на града.

На церемония по случай Деня на българския лекар бяха връчени наградите “Лекар на годината 2024“ за област Габрово. Събитието се организира от Български лекарски съюз – регионална колегия Габрово в партньорство с Община Габрово. Отличени бяха лекари за всяка от общините в областта. Наградите бяха връчени от д-р Дарена Русинова, председател Български лекарски съюз – регионална колегия Габрово и областния управител на Габрово Мария Башева – Венкова.

„Даваме тези награди за високия професионализъм, за това, че сте стълб на нашето общество. Желая ви устрем, успехи, нестихваща вяра в доброто. Желанието ни е да превърнем този празник в традиция, който да обединява колегията.“, каза д-р Дарена Русинова, председател Български лекарски съюз – регионална колегия Габрово. 

От Габрово бяха отличени д-р Даниела Стефанова - специалис

Четирима водачи, шофирали под въздействието на наркотици, е установила габровската полиция през вчерашния ден. Това съобщиха от Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОД на МВР) в Габрово. Срещу тях са образувани досъдебни производства.

Малко след полунощ в село Мечковица, община Габрово, е спрян за проверка лек автомобил с марка "БМВ". Водачът – 27-годишен габровец, е тестван за употреба на наркотици, като техническото средство е отчело положителен резултат за амфетамин. Мъжът е дал кръв за химически анализ.  

Вторият случай е установен около 8:00 часа на ул. “Василка Бенева“ в Габрово, при който екип на „Пътна полиция“ е спрял лек автомобил с марка “Ауди“, собственост и управляван от 41-годишен местен жител. На място е установено, че водачът шофира след употреба на марихуана. Мъжът е отказал кръвн

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе съставиха акт за установяване на административно нарушение на „Линамар Лайт Металс Русе“ ЕООД, съобщи днес експертът по „Връзки с обществеността“ в екоинспекцията Рени Петрова. 

Тя уточни, че е установено нарушено условие в комплексното разрешително на дружеството, като е допуснато разпространение на миризми, извън производствената площадка, установено в началото на октомври.

Актът е предявен писмено на оператора, поради липса на законов представител на фирмата, но в присъствието на трима податели на сигнала и служител на екоинспекцията. 

На 2 октомври, дежурен екип, назначен със заповед на директора на екоинспекцията Дауд Ибрям, е извършил  обход в Източна промишлена зона. В 19:40 ч. експертите на РИОСВ – Русе са потвърдили наличието на характ

На заседание на Общински съвет – Бяла Слатина беше подкрепено намерение на администрацията да кандидатства с проектно предложение за обновяване на стадиона в града. Финансиране ще се търси от „Националната програма на споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти“ на Министерството на младежта и спорта (ММС). Съветниците одобриха участието на общината да бъде 10% от общата стойност на проекта. 

Община Бяла Слатина подготвя необходимата документация за финансиране на дейности по обновяване и ремонт на стадиона в град Бяла Слатина, тъй като условията за спорт там не са добри, пише в докладната на кмета инж. Иво Цветков. 

Според документа се предвиждат ремонти в основната сграда, прилежащата спортна инфраструктура и на спортни съоръжения. 

От ММС са обявили кампания за набиране на проекти от 20 септември, която изтича на 23 о

Жилищата в Търговищко са предимно с две или три стаи, информират от статистика. Към края на 2023 г. малко над 60 процента от всички жилища в областта са с две или три стаи. С четири или повече стаи са 36,3 процента от жилищата, а едностайните - 3,2 на сто, информират от отдел „Статистически изследвания – Търговище“ към Териториалното статистическо бюро – Североизток, позовавайки се на резултатите от проведеното преброяване на жилищните сгради и жилищата през 2021 г.

Припомняме, че общият брой на жилищата в Търговищка област е 65,7 хиляди. Те са разположени в 42,1 хиляди сгради.

Общата полезна площ на жилищата в областта е 5 238,4 хил. кв.м. Средната полезна площ на едно жилище в областта е 79,8 кв. м, като в градовете тя е 80,6 кв. м, а в селата – 78,8 кв. м, посочват от статистиката.

От институцията допълват, че средната жилищна площ

„Думите на командира полковник Владимир Серафимов „Аз няма да отстъпя на противника селата, в които вчера бях посрещнат като освободител!“ и до днес се предават от поколение на поколение признателни родопчани. С увереност и дълбока вяра в несломимата мощ на полка, средногорци политат към така жадуваната свобода, за да „не върнат на освободения роб робството“, за да се присъединят към майка България“, каза в словото си изпълняващият функциите кмет на община Смолян Марин Захариев. Той добави, че днес не трябва да воюваме и да проливаме кръв, но трябва да помним, да пазим и тачим паметта на героите и  да обичаме родината си. Да помним заветите на полк. Серафимов, на 21-ви, Средногорски полк и всички наши предци, водени от стремежа си към свобода и независимост за тях и бъдещите поколения, да пазим и тачим родопските традиции и българския дух, апелира Захариев. 

Областният управител Захари Сираков заяви, че по рождение получаваме правото си да бъдем български граждани, без необходимостта да отстояваме националната си идентичност. И всичко това днес приемаме за даденост, а векове наред за нашите деди родовата принадлежност е била изконна ценност, в преследването на която са давали живота си.

„В паметни дни, като днешния, си даваме равносметка, че свободата на един народ е жизненоважна за неговото съществуване. Без нея е непостижимо развитието, както на всеки човек, така и на обществото като цяло. И ако днес не е необходимо да я извоюваме на бойното поле, то в ежедневните си дела трябва безкомпромисно да я браним чрез силата на дипломацията“, посочи Сираков. Той пожела на смолянчани здраве и да ценят свободата.

Засилени мерки за опазване на реда в столицата на 19 октомври по повод футболното дерби между ПФК Левски и ПФК ЦСКА-София ще бъдат взети от полицията, съобщиха от МВР.

Футболната среща ще се проведе на Националния стадион „Васил Левски“ на 19 октомври, събота, от 15:45 часа. Входовете на стадиона ще бъдат отворени за посетители от 13:45 часа.

От МВР отбелязват, че във връзка със спецификата на спортната проява се очаква струпване на много хора в централната градска част и по основните булеварди. Възможни са моментни затруднения в трафика и забавяне по някои линии на градския транспорт.

В часовете на придвижване на привържениците към и от Националния стадион „Васил Левски“, организацията на движението ще става по преценка на полицията с цел намаляване на риска от инциденти, от нарушаване на обществения ред и вандалски прояви по отношение на

Районният съд в Стара Загора постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама от обвиняемите за измами с отпускане на кредити. Съдът наложи мярката на 37-годишния В. Ц. М. и спрямо 25-годишния В. К. М., съпричастни към измами с отпускане на кредити.

След като се запозна с материалите по делото, съдът счете, че е налице обоснованото предположение, че обвиняемите са извършили престъплението, за което са привлечени към наказателна отговорност. Съдебният състав прие, че е налице и реалната опасност обвиняемите да се укрият и да извършат други престъпления или да попречат на разследването, ако не бъдат задържани, предвид продължаваната им престъпна дейност.

Спрямо другият обвиняем на 38 години е наложена по-леката мярка „подписка“.

Припомняме, че тримата са обвинени, че са мамили хора, желаещи да получат кредит. Сх

Общо 23-ма души са ранени при 17 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР на сайта си. 

В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспортни произшествия, при които има трима пострадали.

От началото на месеца са станали 335 катастрофи с 22-ма загинали и 412 ранени.

От началото на годината са регистрирани 5746 пътнотранспортни произшествия, при които живота си са загубили 361 души, а пострадалите са 7233-ма.

Административният съд в Хасково е постановил частична отмяна на решение на Общински съвет – Димитровград от 21 декември 2023 г. за размера на таксата за битови отпадъци за населението на Димитровград и село Бодрово за 2024 година, се вижда от съобщение, публикувано на сайта на съда.

За да отмени решението в оспорените му части, тричленен състав на съда е приел, че общинският съвет е определил по-висок размер на таксата от необходимия за покриване на материално-технически и административни разходи по предоставяне на услугата от страна на дружеството изпълнител.

Решението на административния съд подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

Такса "битови отпадъци" в Димитровград и село Бодрово беше отменена частично от Административния съд в Хасково и за 2023 година, както и за 2022 година.

Високата и най-високата част на Шумен ще бъдат без вода няколко часа утре, сочи съобщение на сайта на "Водоснабдяване и канализация" (ВиК) - Шумен. Електрозахранването на помпени станции в трети и пети подем, водоснабдяващи високата и най-високата зона в Шумен, ще бъде спряно поради профилактика на "Енерго-Про" на 22 октомври от 8:30 до 16:30 часа.

Водоемите на висока и най-висока зона на Шумен ще бъдат напълнени до максимален обем, поради което се очаква спирането на водата към клиентите да започне от 10:00 ч. сутринта във вторник, до възстановяване на електрозахранването, допълват от ВиК.

Ще бъдат засегнати районите на Пожарната, ул. "Владайско въстание", Томбул джамия, Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен, кв. "Гривица", кв. "Боян Българанов", допълват от водопреносното дружество.

Селища в областите Шумен и Търговище бяха без вода на 18 септември

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Летище София да носи името на Апостола на свободата Васил Левски бе обсъдено на среща в Министерството на транспорта и съобщенията
Над 500 момчета и момичета от цялата страна участваха в лекоатлетическо състезание в Ямбол
Министрите на културата на България и Косово подписаха споразумение за кинематографична копродукция
На четири места ще избират кмет на балотаж, показват резултатите от вчерашните частични и нови избори
В Плевен започва поетапното пускане на парното
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
На преден план
Мъж от Вълчедръм е загинал при пожар в дома си
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.