Начало На преден план Сладкарството е огромен океан - винаги могат да се направят нови и нови десерти, смята сладкарят шеф Рони Киркова
9727
България

Сладкарството е огромен океан - винаги могат да се направят нови и нови десерти, смята сладкарят шеф Рони Киркова

Сладкарството е един океан, който никога не свършва.Винаги могат да се направят нови и нови десерти.

| 18 Октомври 2025, 17:10 ч.
Сладкарството е огромен океан - винаги могат да се направят нови и нови десерти, смята сладкарят шеф Рони Киркова
Сладкарството е огромен океан - винаги могат да се направят нови и нови десерти, смята сладкарят шеф Рони Киркова
Снимка © БТА

Сладкарството е един океан, който никога не свършва. Винаги могат да се направят нови и нови десерти. Това каза в интервю шеф сладкарят Рони Киркова. Тя решава да се занимава със сладкарство, след като преди това има сладкарница в Стара Загора.

Спазване на обещанието от страна на управляващите за увеличение на минималнит

Тази сутрин шофьор на Общинско предприятие „Чистота“ по невнимани

Протестиращи от няколко поколения поискаха в Смолян оставката на правителство

Министърът на околната среда и водите в оставка Манол Генов одобри Списък на

Около необходимостта от повече лаборатории, в които да се изследват кръвните

„Отворих сладкарница „Адонай“ през 1993 година, тогава не бях сладкар и постепенно клиентите ме насочиха да започна да се занимавам с това, като ми даваха някои леки рецепти. Първоначално бях самоука, но с течение на времето постих много курсове и последните десет години се обучавах от световни и европейски шампиони в сладкарството“, разказва шеф сладкарят. И скромно допълва, че дори е била преподавател в една от най-престижните кулинарни академии в света- Le Cordon Bleu Paris. „Традицията в сладкарското изкуство на французите е най-доброто в света. И моето школуване във Франция ми помогна много в моето израстване като сладкар. Там ми се преобърна „чипът“ в разбирането ми за сладкарството, защото те влагат много сърце, емоция и живот в изработката на различни сладкиши“, разказа сладкарят.  

След като дълго време се учи и работи в чужбина, се завръща в България и в Стара Загора и възобновява сладкарница „Адонай“, където старозагорци и гостите на града могат да опитат това, което е научила да прави. Старая се да има за всеки вкус и да мога да угодя и на най-претенциозния клиент, казва шеф Киркова. И допълва, че според нея визията на десертите, които приготвя, също е много важна, защото „хората първо опитват с очи, а след това опитват и самия десерт. А вкусът също трябва да бъде феноменален, за да се запомни и да бъде неповторим, обяснява кулинарът. Но допълва, че „хората усещат, когато нещо е направено със сърце. А българинът обича сладкото“.

Любима рецепта сладкарят казва, че няма, „защото всяка рецепта е различна сама за себе си“. Но сладкарството за нея е посвещение, начин на живот, вдъхновение и радост. Мотивира я това да прави нови неща, да изпробва нови рецепти и с това да се развива. И въпреки че понякога съм уморена, защото сладкарството изисква и тежък физически труд, когато видя резултата, това ми дава сили да продължа напред, допълни шеф Киркова.

Според нея всяка домакиня може да забърка сладкото изкушение, любимо на мнозина, а именно кекс. Но трудността идва при неговото печене. „Важно е да познаваме фурната си и да имаме знания за някои техники при печене, които са много лесни“, каза сладкарят. Тя заяви, че тайната съставка е винаги да се готви с любов.

Шеф Киркова обясни, че е изследвала диетичното хранене и заяви, че най-важното е да обръщаме внимание на качеството на храната, с която се храним, както и на нейното количество. 

Печелившият е друг и да идва още днес, заяви лидерът на „ДПС-Ново начал

Протестиращи се събраха пред сградата на общинската администрация в Петрич, з

Общинският съвет в Твърдица ще проведе редовната си 45-а сесия от 9:30 часа в

„Съвременното сладкарство намалява захарта, както и солта в кухнята. Важно е да не се лишаваме, но и да не прекаляваме“, обяснява сладкарката.  

Днес шеф Рони Киркова беше специален гост на шестия Празник на тиквата в старозагорското село Дълбоки. Тя представи пред присъстващите специално приготвен тиквен пай, шоколадова торта с тикви, десертчета с желатин от тиква и с мус от тиква. Според кулинара тиквата дава много възможности за работа с нея за различни по вид десерти, а и ястия. „Могат да се приготвят макарони от тиква, както и кескове с тиква. Всичко в сладкарството може да бъде изработено с тиква, стига този продукт да бъде любим на хората“, обясни сладкарят.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Десетки граждани се събраха, за да подкрепят „Пернишката Коледа“
Десетки граждани се събраха в спортната зала „Борис Гюдеров“, за да подкрепят второто издание на „Пернишката Коледа“. Проявата се провежда в съорганизаторст ...
България се гордее със своята еврейска общност
България се гордее със своята еврейска общност, каза народният представител от "Продължаваме промяната - Демократична България" Явор Божанков на церемонията по запалване ...
Нека никога не спираме светлината на ханукията да ни озарява
Нека никога не спираме светлината на ханукията да ни озарява, каза Максим Делчев - председател на Централния израилтянски духовен съвет, на церемонията по запалване на свещите за П ...
Ханука има особен смисъл, дава надежда, припомня много важни ценности - човешко достойнство, толерантност, емпатия
В този забързан, изпълнен с предизвикателства свят Ханука има особен смисъл, тя дава надежда, припомня ни много важни ценности - човешко достойнство, толерантност, емпатия, каза на ...
МВнР остро осъжда терористичния акт срещу участниците в отбелязването на първия ден на еврейския празник Ханука в Сидни, заявиха от ведомството
Министерството на външните работи (МВнР) остро осъжда терористичния акт срещу участниците в отбелязването на първия ден на еврейския празник Ханука в Сидни. Това се посочва в позиц ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Лили Иванова пя за големия Георги Парцалев
Фондацията „Лили Иванова“ представи в неделя вечер спектакъла „100 години Георги Парцалев“, съвместно със Сатиричния театър. Силвия Лулчева бе водеща на съб ...
България е солидарна с австралийския народ и еврейската общност, заявява Росен Желязков след нападението по време на честванията на Ханука
Дълбоко съм шокиран от бруталната атака по време на честванията на Ханука в Австралия. България е солидарна с австралийския народ и еврейската общност, заявява премиерът в оставка ...
Бюджетът за 2026 г. беше твърде социален, направих компромис заради протестиращите
Бюджетът за 2026 г. беше твърде социален, направих компромис заради протестиращите, каза председателят на "Има такъв народ" (ИТН) Слави Трифонов по време на "Редколегията", излъчен ...
Десетки граждани се събраха, за да подкрепят „Пернишката Коледа“
Десетки граждани се събраха в спортната зала „Борис Гюдеров“, за да подкрепят второто издание на „Пернишката Коледа“. Проявата се провежда в съорганизаторст ...
Със запалване на свещи в Централната софийска синагога беше дадено началото на Празника на светлината - Ханука
Със запалване на свещи в Централната софийска синагога беше дадено началото на Празника на светлината - Ханука. Моят призив днес е да помним поуките от миналото и да отстояваме мир ...
Тикер в 05:58 ч.
Фондацията „Лили Иванова“ представи в неделя вечер спектакъла &bdquo ...
Начало На преден план
9727
България

Сладкарството е огромен океан - винаги могат да се направят нови и нови десерти, смята сладкарят шеф Рони Киркова

Сладкарството е един океан, който никога не свършва.Винаги могат да се направят нови и нови десерти.

| 18 Октомври 2025, 17:10 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Сладкарството е огромен океан - винаги могат да се направят нови и нови десерти, смята сладкарят шеф Рони Киркова
Сладкарството е огромен океан - винаги могат да се направят нови и нови десерти, смята сладкарят шеф Рони Киркова
Снимка © БТА

Сладкарството е един океан, който никога не свършва. Винаги могат да се направят нови и нови десерти. Това каза в интервю шеф сладкарят Рони Киркова. Тя решава да се занимава със сладкарство, след като преди това има сладкарница в Стара Загора.

„Отворих сладкарница „Адонай“ през 1993 година, тогава не бях сладкар и постепенно клиентите ме насочиха да започна да се занимавам с това, като ми даваха някои леки рецепти. Първоначално бях самоука, но с течение на времето постих много курсове и последните десет години се обучавах от световни и европейски шампиони в сладкарството“, разказва шеф сладкарят. И скромно допълва, че дори е била преподавател в една от най-престижните кулинарни академии в света- Le Cordon Bleu Paris. „Традицията в сладкарското изкуство на французите е най-доброто в света. И моето школуване във Франция ми помогна много в моето израстване като сладкар. Там ми се преобърна „чипът“ в разбирането ми за сладкарството, защото те влагат много сърце, емоция и живот в изработката на различни сладкиши“, разказа сладкарят.  

След като дълго време се учи и работи в чужбина, се завръща в България и в Стара Загора и възобновява сладкарница „Адонай“, където старозагорци и гостите на града могат да опитат това, което е научила да прави. Старая се да има за всеки вкус и да мога да угодя и на най-претенциозния клиент, казва шеф Киркова. И допълва, че според нея визията на десертите, които приготвя, също е много важна, защото „хората първо опитват с очи, а след това опитват и самия десерт. А вкусът също трябва да бъде феноменален, за да се запомни и да бъде неповторим, обяснява кулинарът. Но допълва, че „хората усещат, когато нещо е направено със сърце. А българинът обича сладкото“.

Любима рецепта сладкарят казва, че няма, „защото всяка рецепта е различна сама за себе си“. Но сладкарството за нея е посвещение, начин на живот, вдъхновение и радост. Мотивира я това да прави нови неща, да изпробва нови рецепти и с това да се развива. И въпреки че понякога съм уморена, защото сладкарството изисква и тежък физически труд, когато видя резултата, това ми дава сили да продължа напред, допълни шеф Киркова.

Според нея всяка домакиня може да забърка сладкото изкушение, любимо на мнозина, а именно кекс. Но трудността идва при неговото печене. „Важно е да познаваме фурната си и да имаме знания за някои техники при печене, които са много лесни“, каза сладкарят. Тя заяви, че тайната съставка е винаги да се готви с любов.

Шеф Киркова обясни, че е изследвала диетичното хранене и заяви, че най-важното е да обръщаме внимание на качеството на храната, с която се храним, както и на нейното количество. 

„Съвременното сладкарство намалява захарта, както и солта в кухнята. Важно е да не се лишаваме, но и да не прекаляваме“, обяснява сладкарката.  

Днес шеф Рони Киркова беше специален гост на шестия Празник на тиквата в старозагорското село Дълбоки. Тя представи пред присъстващите специално приготвен тиквен пай, шоколадова торта с тикви, десертчета с желатин от тиква и с мус от тиква. Според кулинара тиквата дава много възможности за работа с нея за различни по вид десерти, а и ястия. „Могат да се приготвят макарони от тиква, както и кескове с тиква. Всичко в сладкарството може да бъде изработено с тиква, стига този продукт да бъде любим на хората“, обясни сладкарят.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Десетки граждани се събраха, за да подкрепят „Пернишката Коледа“
България се гордее със своята еврейска общност
Нека никога не спираме светлината на ханукията да ни озарява
Ханука има особен смисъл, дава надежда, припомня много важни ценности - човешко достойнство, толерантност, емпатия
МВнР остро осъжда терористичния акт срещу участниците в отбелязването на първия ден на еврейския празник Ханука в Сидни, заявиха от ведомството
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Декември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
България е солидарна с австралийския народ и еврейската общност, заявява Росен Желязков след нападението по време на честванията на Ханука
На преден план
Бюджетът за 2026 г. беше твърде социален, направих компромис заради протестиращите
Контекст
Десетки граждани се събраха, за да подкрепят „Пернишката Коледа“
Местен фокус
Със запалване на свещи в Централната софийска синагога беше дадено началото на Празника на светлината - Ханука
Контекст
България се гордее със своята еврейска общност
Контекст
Нека никога не спираме светлината на ханукията да ни озарява
Контекст
Ханука има особен смисъл, дава надежда, припомня много важни ценности - човешко достойнство, толерантност, емпатия
В детайли
Със запалване на свещи в Централната софийска синагога беше дадено началото на Празника на светлината - Ханука
На преден план
Да помним поуките от миналото и да отстояваме мира, хуманизма и толерантността, призова президентът Румен Радев
Сфера
Загиналите при престрелката в Сидни бяха почетени в Централната софийска синагога с минута мълчание и молитва
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2025 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2025 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.