Начало Основна линия Да мислим за движението и като терапия, посочи танцьорът Даниел Денев между финала на шоуто и началото на фестивалната програма
9353
България

Да мислим за движението и като терапия, посочи танцьорът Даниел Денев между финала на шоуто и началото на фестивалната програма

Часове преди финала на петия сезон на шоуто Dancing Stars в България и началото на 17-ия фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“ танцуващият със звездите Даниел Денев остана дипломатичен до края на интервюто и не назова поименно и изобщо двойката, която според него трябва да победи в телевизионното състезание.Той е професионален танцьор и хореограф с множество шампионски и вицешампионски титли в различните класове на спортните танци включително най-високия М, с Ива Григорова са носители на Купата на България, но “успехите му не са само в рамките на България,” както казаха преди седем години от виетнамската VTV3 в кратък филм, посветен на българския танцьор.

| 14 Май 2024, 19:15 ч.
Да мислим за движението и като терапия, посочи танцьорът Даниел Денев между финала на шоуто и началото на фестивалната програма
Да мислим за движението и като терапия, посочи танцьорът Даниел Денев между финала на шоуто и началото на фестивалната програма
Снимка © Даниел Денев

Часове преди финала на петия сезон на шоуто Dancing Stars в България и началото на 17-ия фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“ танцуващият със звездите Даниел Денев остана дипломатичен до края на интервюто и не назова поименно и изобщо двойката, която според него трябва да победи в телевизионното състезание. Вместо това на въпроса за вторник вечерта - кой трябва да победи, Денев каза веднага, без колебание и със световноизвестната си усмивка: 

Най-честният. 

Той е професионален танцьор и хореограф с множество шампионски и вицешампионски титли в различните класове на спортните танци включително най-високия М, с Ива Григорова са носители на Купата на България, но “успехите му не са само в рамките на България,” както казаха преди седем години от виетнамската VTV3 в кратък филм, посветен на българския танцьор. От 2011 година Даниел Денев е поканен да партнира на знаменитостите във Виетнам и в тандем с певицата Ту Туи и актрисата Лан Нгок е носител на купата от виетнамската версия на Dancing Stars съответно през 2014 и 2015 година. 

NRD24+ | Мъж на 66 години е загинал при пътен инцидент в района на симитлийското село Градево, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Благоевград. Оттам посочват, че около 11:55 часа днес е получен сигнал за самокатастрофирал лек автомобил.  По данни на полицията лекият автомобил се е движил в посока от Банско към С ...
Вижте повече

Освен като танцьор, Денев има успешна кариера на хореограф, режисьор, артистичен директор, преподавател по танци в т.ч. и на деца, фитнес инструктор, модел и фотомодел, снимал се е за корици на списания, реклами, откривал е Vietnam International Fashion Week… В портфолиото му е включително хореографията на виетнамските балетисти от операта в Ханой, които през 2020 година изпълняват народни танци по повод 70-ата годишнина от българо-виетнамските отношения. 

След около 10-годишен престой във Виетнам, устойчива кариера в шоубизнеса и финансова стабилност там, танцьорът каза, че е имал нужда да поеме риска и да си събере багажа. Закрива банковите сметки и се връща в България с една от шампионските купи и люта оранжева сол, която по стар виетнамски обичай се консумира с плодове, като манго например: “За да можеш да усетиш сладостта на плода, трябва да имаш и другите вкусове, т.е. лютото и соленото. Както е и в живота, така ми казаха”. Освен философията, Денев взема също сувенири, антики и различни семена - мента, куат, кулантро, виетнамски подправки и вече ги е засял в градината на къща, която купува и реставрира в село, близо до родния му град Велико Търново. 

Dan’s House 

Танцът като дом на практика вече съществува там, в къщата, която по думите на домакина Денев е „вълшебна и уютна” - стара и в съвременен стил, място, където артистите се срещат и творят. Той допълни, че има нужда от още време преди да приеме първите гости, но си представя “как би била доста гостоприемна за една малка зала за различни практики и без телефони, наистина - с тази концепция - за откъсване и навлизане в себе си, за тренировки за тялото, разбиране на тялото, движението, свързването с другите хора, дълбоки разговори без дребни приказки и филтри. Резиденция за артисти”. 

Два, три, ча, ча/раз 

В последните две години Даниел Денев танцува и създава хореография на независимата танцова сцена в България. Той заяви, че желанието му сега е дори нужда да обучава хората да се движат, да познават телата си, да познават човека до тях, ако танцуват в двойка, ако са сами - да намерят себе си чрез танца, т.е. иска да работи с хора и да допринася за движенческата култура на българите.

Танцьорът участва в четири проекта, един, от които е номиниран за ИКАР - “Еуфория на болестта”, където има забележително соло със “счупени” спортни танци понеже е в ролята на вирус и движенията в представлението са поразени от болестта - “те са под формата на глич, каза Денев, на някакъв счупен резонанс в тялото”. Останалите са също така интересни: Dance Baby, Dance, One, Two, "Критична маса". В биографията на Денев пише още, че често организира танцова медитация и терапия, както и танцови, и движенчески класове и уъркшопи за развиване на физиката чрез танци.

Да, в следващите месеци можем да очакваме и солов танцов спектакъл, каза Денев и допълни, че има готовност при наличието на подходящи партньори да създаде пространство за танцова терапия в София. 

Бавно, бавно, бързо, бързо 

„Денсинг старс” (от английски език: Dancing Stars) e шоу за танци по лиценз на британското Strictly Come Dancing на BBC Studios. Предаването започна в България през есента на 2008 година и първите два сезона бяха излъчени по bTV. След няколкогодишна пауза третият и четвъртият сезон бяха по конкурентната телевизия Nova и след още една дълга пауза сега шоуто е подновено в ефира на bTV. Във формата популярни личности от различни области се състезават като танцуват заедно с професионалисти. Всяка седмица двойките получават различни задачи, а изпълненията им оценява жури и публиката – чрез гласуване с есемеси. Победителите в петия сезон ще станат известни след 20:00 часа. 

Коя двойка трябва да победи на финала? Ще видим, отклони отговора отново Даниел Денев и допълни, че не е очаквал да останат четири дами на финала. Предполагах, че ще има поне едно момче от звездите, но, ето, че публиката избра.

Спортните танци могат да съдействат и за възпитанието на децата - да се запознаят със самото изкуство, мъжете да знаят как да се отнасят към една дама, каза Денев, но отвъд спорта, на свободната танцова сцена, освен неизброимо много възможни изразни средства, които не винаги са подходящи за деца, има и позиция, която ги прави особено ценни за възрастни. Не е само шоу, а по думите на Денев “артистите имат нещо да кажат с това танцово представление”. 

Вместо препоръка за конкретни предстоящи спектакли, той каза: "Има толкова много танцови представления, избираш едно и отиваш - без очаквания, дори да не ти хареса, после да се попиташ защо не ти хареса? Отговорите дават много информация за следващото, което бихме избрали. Искаш ли да гледаш танц и красиви движения, представления за глобален проблем, имерсивно-перформативно или просто да се насладиш на цялото удоволствие да си седнал в публиката в тъмното, да слушаш авторска музика и да се наслаждаваш на движещите се тела на сцената със или без дрехи...“

Стъпка по стъпка 

Има разлика, когато танцуваш с професионални танцьори и с популярни личности. Много по-различен е начинът, по който водя, каза Денев. При знаменитостите трябва да снижиш малко критериите, уточни той, да им покажеш как се случват нещата във времето и пространството, и след тези две величини те вече могат да се ориентират, но това е един много тежък период на тренировки, но седмица след седмица - то се гради и става все по лесно и по-лесно. 

Процесът в “Денсинг старс” прекъсва само в неделя, иначе тренировките са в сряда, четвъртък и петък от шест до десет часа дневно. В събота е снимачен ден, в понеделник - още по-интензивен - с репетиция на сцената, камери, костюми, по думите на професионалиста всичко се “навръзва” и във вторник вече е готово. Лудо е, но се получава, каза той. 

Ако човек реши да следва стъпките на танцьора, трябва да е готов на търпение и дисциплина. Банални примери, допълни Денев, но, да, трябва да има дисциплина, да знаеш кой си, къде искаш да отидеш, какво искаш да направиш лично за себе си, без да гледаш много навън или поне само да сверяваш и после пак да се затваряш навътре, да търсиш в себе си автентично движение, автентичен разговор със себе си. На въпрос дали дисциплината, търпението, трудът, или талантът е достатъчен, за да бъде един човек добър танцьор Даниел Денев отговори като геолог, палеонтолог, защото успоредно с танците е успял да завърши и Минно-геоложкия факултет: “Всичко това, то е конгломерат - това е, когато много минерали са споени в едно.” 

Кремът на крема на крема

В случай, че Даниел Денев има шанс да избере да изтанцува един танц с един човек (жив или мъртъв), първа в съзнанието му идва Ина Желязкова. „Тя е българка, която се състезаваше в България, замина за Дания като 15-, 16-годишна, каза той. В момента танцува с едно момче от Дания, преместиха се в Щатите и са четири-, петкратни световни шампиони. 

В момента Ина Желязкова е кремът на крема на крема. Тя е най-добрата дама в света до този момент. Точка. 

Няма друга дама, която да е печелила толкова много конкурси с нейния партньор от младежи, rising stars, amateurs, professionals, UK Open, Blackpool, world professionals, много, много, много категории са печелили с първи места, каза Даниел Денев. Нейният език на тялото в румба е най-красивият, който някога съм виждал. Тя се премести да живее в Ню Йорк, но, когато беше тук, ми подписа една снимка, която сега е в къщата”. Денев уточни, че би танцувал с Желязкова "една румба, просто защото тя е неповторима и единствена по рода си". 

Румба 

По отношение на фаворитите си за победители в телевизионния формат накрая Денев каза: “Имах си, имам си, по-скоро бих дал предложение, след като изгледам танците им на финала. Сега не мога да преценя”.

Най-скорошните предстоящи представления с участието на Даниел Денев са по време на международния фестивал за съвременен танц “Антистатик” – на 17 май в “Еуфория на болестта“ и на 19 май в One, Two.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Спад в броя на работещите места за настаняване и реализираните нощувки през април в Бургаско отчете националната статистика
Спад в броя на работещите места за настаняване и реализираните нощувки през месец април 2024 година в област Бургас отчете Териториалното статистическо бюро "Югоизток". През посоче ...
Правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБ, няма да се кандидатирам за премиер, заяви Бойко Борисов
Правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБ, аз няма да се кандидатирам за министър-председател, заяви  лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на първата пресконференция след вота на ...
Сърничка е била спасена при гръмотевичната буря в Шумен
Сърничка е била спасена от жители на шуменската улица „Акация“ при гръмотевичната буря в града вчера, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.  След ...
Голяма част от реколтата в поповското село Медовина е унищожена от градушка
Голяма част от реколтата в поповското село Медовина е унищожена от градушка. Опасното явление се разрази снощи, разказа кметът Тодор Борисов. Днес служители на кметството разчиств ...
Общо 28 души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Общо 28 души са ранени при 26 тежки катастрофи в България през последното денонощие, съобщиха от МВР. В София са регистрирани седем тежки и 34 леки пътнотранспортни произшествия, п ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Спад в броя на работещите места за настаняване и реализираните нощувки през април в Бургаско отчете националната статистика
Спад в броя на работещите места за настаняване и реализираните нощувки през месец април 2024 година в област Бургас отчете Териториалното статистическо бюро "Югоизток". През посоче ...
ГЕРБ канят в понеделник на преговори за съставяне на правителство политическите сили в 50-ия парламент, готови са на диалог и компромиси
ГЕРБ канят в понеделник представителите на политическите сили за разговори за съставяне на правителство в понеделник, заяви на първия брифинг, след изборите на 9 юни лидерът на пар ...
Евакуираха Община Чирпан заради намерени боеприпаси
Служителите в Община Чирпан са евакуирани заради намерени стандартни боеприпаси в сградата на местната администрация. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в ...
Шест общински транспортни дружества са с изтекъл мандат още през 2022 г., съобщиха общински съветници от групата на ПП-ДБ-СС
Шест общински транспортни дружества са с изтекъл мандат още през 2022 г, съобщиха общински съветници от групата на "Продължаваме Промяната - Демократична България" ("Спаси София") ...
Пловдивският апелативен съд потвърди ареста на жена за палежа на апартамент
Пловдивският апелативен съд остави в ареста обвиняемата В. Д., която обжалва, взетата спрямо нея от Окръжен съд – Стара Загора, мярка за неотклонение „задържане под стр ...
Тикер в 12:23 ч.
Спад в броя на работещите места за настаняване и реализираните нощувки през месе ...
9353
България

Да мислим за движението и като терапия, посочи танцьорът Даниел Денев между финала на шоуто и началото на фестивалната програма

Той е професионален танцьор и хореограф с множество шампионски и вицешампионски титли в различните класове на спортните танци включително най-високия М, с Ива Григорова са носители на Купата на България, но “успехите му не са само в рамките на България,” както казаха преди седем години от виетнамската VTV3 в кратък филм, посветен на българския танцьор. От 2011 година Даниел Денев е поканен да партнира на знаменитостите във Виетнам и в тандем с певицата Ту Туи и актрисата Лан Нгок е носител на купата от виетнамската версия на Dancing Stars съответно през 2014 и 2015 година.Освен като танцьор, Денев има успешна кариера на хореограф, режисьор, артистичен директор, преподавател по танци в т
| 14 Май 2024, 19:15 ч.
Да мислим за движението и като терапия, посочи танцьорът Даниел Денев между финала на шоуто и началото на фестивалната програма
Да мислим за движението и като терапия, посочи танцьорът Даниел Денев между финала на шоуто и началото на фестивалната програма
Снимка © Даниел Денев

Часове преди финала на петия сезон на шоуто Dancing Stars в България и началото на 17-ия фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“ танцуващият със звездите Даниел Денев остана дипломатичен до края на интервюто и не назова поименно и изобщо двойката, която според него трябва да победи в телевизионното състезание. Вместо това на въпроса за вторник вечерта - кой трябва да победи, Денев каза веднага, без колебание и със световноизвестната си усмивка: 

Най-честният. 

Той е професионален танцьор и хореограф с множество шампионски и вицешампионски титли в различните класове на спортните танци включително най-високия М, с Ива Григорова са носители на Купата на България, но “успехите му не са само в рамките на България,” както казаха преди седем години от виетнамската VTV3 в кратък филм, посветен на българския танцьор. От 2011 година Даниел Денев е поканен да партнира на знаменитостите във Виетнам и в тандем с певицата Ту Туи и актрисата Лан Нгок е носител на купата от виетнамската версия на Dancing Stars съответно през 2014 и 2015 година. 

Освен като танцьор, Денев има успешна кариера на хореограф, режисьор, артистичен директор, преподавател по танци в т.ч. и на деца, фитнес инструктор, модел и фотомодел, снимал се е за корици на списания, реклами, откривал е Vietnam International Fashion Week… В портфолиото му е включително хореографията на виетнамските балетисти от операта в Ханой, които през 2020 година изпълняват народни танци по повод 70-ата годишнина от българо-виетнамските отношения. 

Повече от NRD24+

След около 10-годишен престой във Виетнам, устойчива кариера в шоубизнеса и финансова стабилност там, танцьорът каза, че е имал нужда да поеме риска и да си събере багажа. Закрива банковите сметки и се връща в България с една от шампионските купи и люта оранжева сол, която по стар виетнамски обичай се консумира с плодове, като манго например: “За да можеш да усетиш сладостта на плода, трябва да имаш и другите вкусове, т.е. лютото и соленото. Както е и в живота, така ми казаха”. Освен философията, Денев взема също сувенири, антики и различни семена - мента, куат, кулантро, виетнамски подправки и вече ги е засял в градината на къща, която купува и реставрира в село, близо до родния му град Велико Търново. 

Dan’s House 

Танцът като дом на практика вече съществува там, в къщата, която по думите на домакина Денев е „вълшебна и уютна” - стара и в съвременен стил, място, където артистите се срещат и творят. Той допълни, че има нужда от още време преди да приеме първите гости, но си представя “как би била доста гостоприемна за една малка зала за различни практики и без телефони, наистина - с тази концепция - за откъсване и навлизане в себе си, за тренировки за тялото, разбиране на тялото, движението, свързването с другите хора, дълбоки разговори без дребни приказки и филтри. Резиденция за артисти”. 

Два, три, ча, ча/раз 

В последните две години Даниел Денев танцува и създава хореография на независимата танцова сцена в България. Той заяви, че желанието му сега е дори нужда да обучава хората да се движат, да познават телата си, да познават човека до тях, ако танцуват в двойка, ако са сами - да намерят себе си чрез танца, т.е. иска да работи с хора и да допринася за движенческата култура на българите.

Танцьорът участва в четири проекта, един, от които е номиниран за ИКАР - “Еуфория на болестта”, където има забележително соло със “счупени” спортни танци понеже е в ролята на вирус и движенията в представлението са поразени от болестта - “те са под формата на глич, каза Денев, на някакъв счупен резонанс в тялото”. Останалите са също така интересни: Dance Baby, Dance, One, Two, "Критична маса". В биографията на Денев пише още, че често организира танцова медитация и терапия, както и танцови, и движенчески класове и уъркшопи за развиване на физиката чрез танци.

Да, в следващите месеци можем да очакваме и солов танцов спектакъл, каза Денев и допълни, че има готовност при наличието на подходящи партньори да създаде пространство за танцова терапия в София. 

Бавно, бавно, бързо, бързо 

„Денсинг старс” (от английски език: Dancing Stars) e шоу за танци по лиценз на британското Strictly Come Dancing на BBC Studios. Предаването започна в България през есента на 2008 година и първите два сезона бяха излъчени по bTV. След няколкогодишна пауза третият и четвъртият сезон бяха по конкурентната телевизия Nova и след още една дълга пауза сега шоуто е подновено в ефира на bTV. Във формата популярни личности от различни области се състезават като танцуват заедно с професионалисти. Всяка седмица двойките получават различни задачи, а изпълненията им оценява жури и публиката – чрез гласуване с есемеси. Победителите в петия сезон ще станат известни след 20:00 часа. 

Коя двойка трябва да победи на финала? Ще видим, отклони отговора отново Даниел Денев и допълни, че не е очаквал да останат четири дами на финала. Предполагах, че ще има поне едно момче от звездите, но, ето, че публиката избра.

Спортните танци могат да съдействат и за възпитанието на децата - да се запознаят със самото изкуство, мъжете да знаят как да се отнасят към една дама, каза Денев, но отвъд спорта, на свободната танцова сцена, освен неизброимо много възможни изразни средства, които не винаги са подходящи за деца, има и позиция, която ги прави особено ценни за възрастни. Не е само шоу, а по думите на Денев “артистите имат нещо да кажат с това танцово представление”. 

Вместо препоръка за конкретни предстоящи спектакли, той каза: "Има толкова много танцови представления, избираш едно и отиваш - без очаквания, дори да не ти хареса, после да се попиташ защо не ти хареса? Отговорите дават много информация за следващото, което бихме избрали. Искаш ли да гледаш танц и красиви движения, представления за глобален проблем, имерсивно-перформативно или просто да се насладиш на цялото удоволствие да си седнал в публиката в тъмното, да слушаш авторска музика и да се наслаждаваш на движещите се тела на сцената със или без дрехи...“

Стъпка по стъпка 

Има разлика, когато танцуваш с професионални танцьори и с популярни личности. Много по-различен е начинът, по който водя, каза Денев. При знаменитостите трябва да снижиш малко критериите, уточни той, да им покажеш как се случват нещата във времето и пространството, и след тези две величини те вече могат да се ориентират, но това е един много тежък период на тренировки, но седмица след седмица - то се гради и става все по лесно и по-лесно. 

Процесът в “Денсинг старс” прекъсва само в неделя, иначе тренировките са в сряда, четвъртък и петък от шест до десет часа дневно. В събота е снимачен ден, в понеделник - още по-интензивен - с репетиция на сцената, камери, костюми, по думите на професионалиста всичко се “навръзва” и във вторник вече е готово. Лудо е, но се получава, каза той. 

Ако човек реши да следва стъпките на танцьора, трябва да е готов на търпение и дисциплина. Банални примери, допълни Денев, но, да, трябва да има дисциплина, да знаеш кой си, къде искаш да отидеш, какво искаш да направиш лично за себе си, без да гледаш много навън или поне само да сверяваш и после пак да се затваряш навътре, да търсиш в себе си автентично движение, автентичен разговор със себе си. На въпрос дали дисциплината, търпението, трудът, или талантът е достатъчен, за да бъде един човек добър танцьор Даниел Денев отговори като геолог, палеонтолог, защото успоредно с танците е успял да завърши и Минно-геоложкия факултет: “Всичко това, то е конгломерат - това е, когато много минерали са споени в едно.” 

Кремът на крема на крема

В случай, че Даниел Денев има шанс да избере да изтанцува един танц с един човек (жив или мъртъв), първа в съзнанието му идва Ина Желязкова. „Тя е българка, която се състезаваше в България, замина за Дания като 15-, 16-годишна, каза той. В момента танцува с едно момче от Дания, преместиха се в Щатите и са четири-, петкратни световни шампиони. 

В момента Ина Желязкова е кремът на крема на крема. Тя е най-добрата дама в света до този момент. Точка. 

Няма друга дама, която да е печелила толкова много конкурси с нейния партньор от младежи, rising stars, amateurs, professionals, UK Open, Blackpool, world professionals, много, много, много категории са печелили с първи места, каза Даниел Денев. Нейният език на тялото в румба е най-красивият, който някога съм виждал. Тя се премести да живее в Ню Йорк, но, когато беше тук, ми подписа една снимка, която сега е в къщата”. Денев уточни, че би танцувал с Желязкова "една румба, просто защото тя е неповторима и единствена по рода си". 

Румба 

По отношение на фаворитите си за победители в телевизионния формат накрая Денев каза: “Имах си, имам си, по-скоро бих дал предложение, след като изгледам танците им на финала. Сега не мога да преценя”.

Най-скорошните предстоящи представления с участието на Даниел Денев са по време на международния фестивал за съвременен танц “Антистатик” – на 17 май в “Еуфория на болестта“ и на 19 май в One, Two.

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Спад в броя на работещите места за настаняване и реализираните нощувки през април в Бургаско отчете националната статистика
Правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБ, няма да се кандидатирам за премиер, заяви Бойко Борисов
Сърничка е била спасена при гръмотевичната буря в Шумен
Голяма част от реколтата в поповското село Медовина е унищожена от градушка
Общо 28 души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Юни
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Спад в броя на работещите места за настаняване и реализираните нощувки през април в Бургаско отчете националната статистика
Контекст
ГЕРБ канят в понеделник на преговори за съставяне на правителство политическите сили в 50-ия парламент, готови са на диалог и компромиси
Основна линия
Евакуираха Община Чирпан заради намерени боеприпаси
Сфера
Шест общински транспортни дружества са с изтекъл мандат още през 2022 г., съобщиха общински съветници от групата на ПП-ДБ-СС
На преден план
Пловдивският апелативен съд потвърди ареста на жена за палежа на апартамент
Основна линия
Община Варна започва проверки на заведения и магазини къде изхвърлят боклука
Контекст
Брутният вътрешен продукт на България може да е с до 5% по-висок, ако няма дискриминация към ЛГБТИ+, сочи доклад
Контекст
Аварирал кран е станал причина за проблеми с водоподаването в района на Черноморец, съобщиха от ВиК - Бургас
Местен фокус
С приемане на почетния караул от президента Румен Радев започна състезание между оператори на дронове в Казанлък
Контекст
Прогноза за времето
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.