Начало Сфера За какво гласуваха лидерите на парламентарно представените партии на изборите днес
4901
България

За какво гласуваха лидерите на парламентарно представените партии на изборите днес

Мария Габриел няма да вземе папката за премиер, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите, след като гласува на хартия в 78-мо СУ “Хр.От „заклинанията“ от сутринта не виждам как ще се състави правителство, коментира Борисов.

| | 09 Юни 2024, 15:32 ч.
За какво гласуваха лидерите на парламентарно представените партии на изборите днес
За какво гласуваха лидерите на парламентарно представените партии на изборите днес
Снимка © Минко Чернев / БТА

Лидерите на парламентарно представените партии гласуваха на изборите за Европейски парламент и за Народно събрание днес. Те коментираха пред медиите за какво са дали гласа си.

Мария Габриел няма да вземе папката за премиер, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите, след като гласува на хартия в 78-мо СУ “Хр. Смирненски“ в Банкя. „Мога и аз да я взема“, отговори той на въпрос, но добави, че изборите не са свършили, резултати още няма.

От „заклинанията“ от сутринта не виждам как ще се състави правителство, коментира Борисов. Според него, ако се отиде на нови парламентарни избори, те ще бъдат като днес и би било "огромна глупост".

NRD24+ | Петима от общо осем пострадали при катастрофата в Бургас остават за изследвания в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) в града. Останалите трима са напуснали лечебното заведение по тяхно желание и са се отправили в посока Летище Бургас. Това съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в гра ...
Вижте повече

"Гласувах да се спре този кеш последните четири години, да започнем да изпълняваме обещанията си да продължи „Струма“, „Хемус“, Търново-Русе и нещо стабилно, за да може България да се върне на мястото, където е била и да се чува пак нейният глас“, каза още Борисов.

Според него не е добре служебен премиер да ни представлява на европейските съвети.

Гласувах за едно стабилно мнозинство, което да излъчи стабилно правителство и то да управлява България поне четири години, каза лидерът на СДС, кандидат за депутат в 12-и МИР-Монтана Румен Христов. Той гласува в сградата на Професионалната природо-математическа гимназия „Климент Охридски“ в града.

По отношение на евроизборите – гласувах за едни достойни хора, които да представляват България в Европейския съюз, допълни лидерът на СДС.

Гласувах, за да не предадем надеждата, че България може да бъде нормална европейска държава, където благата са поделени по справедлив начин, където всички имаме равен старт. Моят страх днес е, че има риск от голям брой купен вот и голям брой корпоративен вот, което означава, че ако не излязат всички свободни българи да гласуват, съществува риск, че бъдещето на нашата родина може да бъде определено от тях. Това заяви пред журналисти Кирил Петков, един от лидерите в "Продължаваме промяната - Демократична България", след като упражни правото си на глас в столичното 133-то СУ "Александър Пушкин".

Той добави, че или ще върнем България обратно назад във времето, "когато едни сенчести фигури, са разполагали с държавата ни като с бащиния", или ще продължим пътя си напред, където бавно, но сигурно ставаме една нормална държава. 

Гласувах за България. За това, злобата и завистта да не унищожат България. Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев, след като упражни правото си на вот в Хасково.

Василев уточни, че е пуснал бюлетини и за изборите за Народно събрание, и за Европейски парламент. На въпрос той отговори, че е използвал машината при вота, защото така няма как гласът му да бъде обявен за невалиден.

Днес се произнася народът и се надявам всички български граждани да разберат, че това може да стане само днес и е много важно да ги призовем да излязат и да гласуват, да не оставят България на самотек и на течението, защото това със сигурност няма да им харесва, каза пред журналисти един от лидерите на коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ Христо Иванов, след като гласува в 93-то СУ "Александър Теодоров-Балан".

На парламентарните избори гласувах за това да има мнозинство за нормална европейска България, което означава да продължим с реформите и с развитието напред, и страната да не се връща назад и на Изток. На европейските избори гласувах да изпратим в Европейския парламент хора, от които няма да ни срам. А най-просто казано - гласувах за това да не оставяме България в ръцете на Пеевски, каза Иванов.

Време е да има стабилно правителство, а не да има толкова много избори. Това пречи на нормалното функциониране на държавата. Преди това цикълът от предсрочни правителства видяхте до какво доведе. Това каза Делян Пеевски, председател на ДПС, след като упражни правото си на глас с хартиена бюлетина в секция в Средно училище „П.Р. Славейков“ в Кърджали.

Той изрази надежда да има смиреност у политиците, хората да гласуват за едно ново начало на България и да има стабилно правителство, "за да може да се развива България и да бъдат спокойни българските граждани".

Гласувах за успешно развитие и преодоляване на различията между регионите в България, каза след като упражни правото си на глас в Дулово Джевдет Чакъров, председател на ДПС.

Той изрази надежда, че суверенът ще избере най-доброто бъдеще за страната ни.

„Гласувах, за да може България да заеме своето достойно място в европейското семейство. Можем да го направим, можем да отстояваме националните си интереси в обединена Европа, ако сме единни“, каза Чакъров.

Не виждам трайна формула на властта, каза преди да гласува в 52-ро Основно училище „Цанко Церковски“ почетният председател на ДПС Ахмед Доган. Пред „Дневник“ Доган обясни, че би могъл да коментира след резултата от вота. На въпрос дали ДПС би излъчило министър-председател, Ахмед Доган отговори категорично „Не. Мисля, че няма нужда“. Той отговори отрицателно и дали някой от председателите на ДПС - Джевдет Чакъров или Делян Пеевски, би станал премиер.

„Очаквам победа за България, очаквам победа за демокрацията, аз гласувах за демокрацията и свободата на избор, които през последните години постоянно и систематично биват отнемани на българския народ“, заяви днес, след като упражни правото си на глас в секция 313 в ОУ „Стоян Михайловски“ във Варна председателят на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Той допълни, че днес призовава само за едно - хората да излязат и да гласуват, ако не искат някой друг да определя съдбата им, ако не искат България да изчезне заради политиката на хора, които се отчитат в чужди посолства, а не пред българския народ.

Гласувах за мир, за социална справедливост, за край на "сглобките" и на договорките на тъмно, и на паралелната държава, която управлява легитимната в момента, да има ред, стабилност за България и сигурност във всеки български дом. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като даде своя вот в 25-то ОУ „Петър Берон“ в София. 

На европейските избори, тя каза, че е гласувала за хора, за които българският интерес е на първо място в общия ни европейския дом.

В отговор на въпрос Нинова обясни, че е избрала да гласува с хартиена бюлетина, защото я смята за по-сигурна. Тя очаква, че избирателната активност ще е малко над досегашната на последните избори, като каза, че прави този извод от обиколките си из страната. По-високата активност означава по-висока легитимност, коментира лидерът на БСП.

За нас правителството, за да бъде успешно и трайно, трябва да е надпартийно, експертно, срочно и програмно, каза още лидерът на БСП. 

Очаквам да видя, че хората ще потвърдят това, което мислим всички ние - че искат страната да бъде управлявана разумно и нормално, да спре да се "лашка от единия ъгъл на това влакче на ужасите", каквито са поредните избори, в другия. Това каза заместник-председателят на "Има такъв народ" Ивайло Вълчев, след като гласува с машина на изборите за Народно събрание и за Европейски парламент в столичното 125-то СУ "Проф. Боян Пенев". 

Надявам се, че във вътрешен план хората ще посочат тези, които според тях трябва да донесат разбирателството, реда и стабилността. За европейските избори се надявам, че избирателите ще изпратят в Европа не поредните чиновници, които ще отидат там и ще се "разтворят" в брюкселската мъгла, а ще изберат хора, които са като тях, които имат същите виждания, така че България да бъде равноправна с останалите страни, и това, което е важно - дневният ред на България да бъде на масата в Европа, каза Вълчев. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Заради задимяване временно е затворен за движение участък от автомагистрала "Хемус"
Заради задимяване, предизвикано от пожар в района на село Слънчево, временно е затворен за движение участък от автомагистрала "Хемус", съобщиха от полицията във Варна. оттам уточн ...
Полицията установи за ден 50 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, и 10 - под въздействие на наркотични вещества
В рамките на изминалия ден са установени общо 50 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщиха от МВР. От тях 25-ма са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до ...
БСП остро осъжда всяко насилие над личността, посегателството над правата на гражданите да избират и да бъдат избирани, се казва в позиция
БСП остро осъжда всяко насилие над личността, всяко посегателство над политическите права на гражданите да избират и да бъдат избирани, над свободния и честен изборен процес. Това ...
Продължава тежката ситуация в Свиленградско, пожарът се развива в посока Турция
Обстановката в Свиленградско продължава и днес по обяд да е тежка и динамична. Възникналият вчера пожар край село Студена се развива към селата Щит и Михалич в близост до границата ...
Министерският съвет осъди нападението над бившия президент на САЩ Доналд Тръмп
Министерският съвет осъди нападението над бившия американски президент Доналд Тръмп.  "Осъждаме категорично ужасяващата атака срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп по вре ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Български институции и политици осъдиха нападението срещу Доналд Тръмп
Български институции и политици осъдиха нападението срещу бившия американски президент Доналд Тръмп, срещу когото бе стреляно по време на митинг в щата Пенсилвания снощи. Отправени ...
Изложба по повод 100-годишнината на леката атлетика в България показват на алеята с чинарите във Вършец
Изложба по повод 100-годишнината на леката атлетика в България е подредена по алеята с чинарите във Вършец. Изложбата е пътуваща и беше представена от ръководителя на Българската ф ...
Заради задимяване временно е затворен за движение участък от автомагистрала "Хемус"
Заради задимяване, предизвикано от пожар в района на село Слънчево, временно е затворен за движение участък от автомагистрала "Хемус", съобщиха от полицията във Варна. оттам уточн ...
Полицията установи за ден 50 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, и 10 - под въздействие на наркотични вещества
В рамките на изминалия ден са установени общо 50 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщиха от МВР. От тях 25-ма са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до ...
Горските стопанства в страната разполагат със 126 пожарни автомобила за бърза първа реакция
Заместник-министърът на земеделието и храните д-р инж. Мирослав Маринов участва в гасенето на пожара в района на свиленградското село Дервиш могила, съобщиха от Министерството на з ...
4901
България

За какво гласуваха лидерите на парламентарно представените партии на изборите днес

От „заклинанията“ от сутринта не виждам как ще се състави правителство, коментира Борисов.Според него, ако се отиде на нови парламентарни избори, те ще бъдат като днес и би било "огромна глупост"."Гласувах да се спре този кеш последните четири години, да започнем да изпълняваме обещанията си да продължи „Струма“, „Хемус“, Търново-Русе и нещо стабилно, за да може България да се върне на мястото, където е била и да се чува пак нейният глас“, каза още Борисов
| | 09 Юни 2024, 15:32 ч.
За какво гласуваха лидерите на парламентарно представените партии на изборите днес
За какво гласуваха лидерите на парламентарно представените партии на изборите днес
Снимка © Минко Чернев / БТА

Лидерите на парламентарно представените партии гласуваха на изборите за Европейски парламент и за Народно събрание днес. Те коментираха пред медиите за какво са дали гласа си.

Мария Габриел няма да вземе папката за премиер, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите, след като гласува на хартия в 78-мо СУ “Хр. Смирненски“ в Банкя. „Мога и аз да я взема“, отговори той на въпрос, но добави, че изборите не са свършили, резултати още няма.

От „заклинанията“ от сутринта не виждам как ще се състави правителство, коментира Борисов. Според него, ако се отиде на нови парламентарни избори, те ще бъдат като днес и би било "огромна глупост".

"Гласувах да се спре този кеш последните четири години, да започнем да изпълняваме обещанията си да продължи „Струма“, „Хемус“, Търново-Русе и нещо стабилно, за да може България да се върне на мястото, където е била и да се чува пак нейният глас“, каза още Борисов.

Повече от NRD24+

Според него не е добре служебен премиер да ни представлява на европейските съвети.

Гласувах за едно стабилно мнозинство, което да излъчи стабилно правителство и то да управлява България поне четири години, каза лидерът на СДС, кандидат за депутат в 12-и МИР-Монтана Румен Христов. Той гласува в сградата на Професионалната природо-математическа гимназия „Климент Охридски“ в града.

По отношение на евроизборите – гласувах за едни достойни хора, които да представляват България в Европейския съюз, допълни лидерът на СДС.

Гласувах, за да не предадем надеждата, че България може да бъде нормална европейска държава, където благата са поделени по справедлив начин, където всички имаме равен старт. Моят страх днес е, че има риск от голям брой купен вот и голям брой корпоративен вот, което означава, че ако не излязат всички свободни българи да гласуват, съществува риск, че бъдещето на нашата родина може да бъде определено от тях. Това заяви пред журналисти Кирил Петков, един от лидерите в "Продължаваме промяната - Демократична България", след като упражни правото си на глас в столичното 133-то СУ "Александър Пушкин".

Той добави, че или ще върнем България обратно назад във времето, "когато едни сенчести фигури, са разполагали с държавата ни като с бащиния", или ще продължим пътя си напред, където бавно, но сигурно ставаме една нормална държава. 

Гласувах за България. За това, злобата и завистта да не унищожат България. Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев, след като упражни правото си на вот в Хасково.

Василев уточни, че е пуснал бюлетини и за изборите за Народно събрание, и за Европейски парламент. На въпрос той отговори, че е използвал машината при вота, защото така няма как гласът му да бъде обявен за невалиден.

Днес се произнася народът и се надявам всички български граждани да разберат, че това може да стане само днес и е много важно да ги призовем да излязат и да гласуват, да не оставят България на самотек и на течението, защото това със сигурност няма да им харесва, каза пред журналисти един от лидерите на коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ Христо Иванов, след като гласува в 93-то СУ "Александър Теодоров-Балан".

На парламентарните избори гласувах за това да има мнозинство за нормална европейска България, което означава да продължим с реформите и с развитието напред, и страната да не се връща назад и на Изток. На европейските избори гласувах да изпратим в Европейския парламент хора, от които няма да ни срам. А най-просто казано - гласувах за това да не оставяме България в ръцете на Пеевски, каза Иванов.

Време е да има стабилно правителство, а не да има толкова много избори. Това пречи на нормалното функциониране на държавата. Преди това цикълът от предсрочни правителства видяхте до какво доведе. Това каза Делян Пеевски, председател на ДПС, след като упражни правото си на глас с хартиена бюлетина в секция в Средно училище „П.Р. Славейков“ в Кърджали.

Той изрази надежда да има смиреност у политиците, хората да гласуват за едно ново начало на България и да има стабилно правителство, "за да може да се развива България и да бъдат спокойни българските граждани".

Гласувах за успешно развитие и преодоляване на различията между регионите в България, каза след като упражни правото си на глас в Дулово Джевдет Чакъров, председател на ДПС.

Той изрази надежда, че суверенът ще избере най-доброто бъдеще за страната ни.

„Гласувах, за да може България да заеме своето достойно място в европейското семейство. Можем да го направим, можем да отстояваме националните си интереси в обединена Европа, ако сме единни“, каза Чакъров.

Не виждам трайна формула на властта, каза преди да гласува в 52-ро Основно училище „Цанко Церковски“ почетният председател на ДПС Ахмед Доган. Пред „Дневник“ Доган обясни, че би могъл да коментира след резултата от вота. На въпрос дали ДПС би излъчило министър-председател, Ахмед Доган отговори категорично „Не. Мисля, че няма нужда“. Той отговори отрицателно и дали някой от председателите на ДПС - Джевдет Чакъров или Делян Пеевски, би станал премиер.

„Очаквам победа за България, очаквам победа за демокрацията, аз гласувах за демокрацията и свободата на избор, които през последните години постоянно и систематично биват отнемани на българския народ“, заяви днес, след като упражни правото си на глас в секция 313 в ОУ „Стоян Михайловски“ във Варна председателят на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Той допълни, че днес призовава само за едно - хората да излязат и да гласуват, ако не искат някой друг да определя съдбата им, ако не искат България да изчезне заради политиката на хора, които се отчитат в чужди посолства, а не пред българския народ.

Гласувах за мир, за социална справедливост, за край на "сглобките" и на договорките на тъмно, и на паралелната държава, която управлява легитимната в момента, да има ред, стабилност за България и сигурност във всеки български дом. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като даде своя вот в 25-то ОУ „Петър Берон“ в София. 

На европейските избори, тя каза, че е гласувала за хора, за които българският интерес е на първо място в общия ни европейския дом.

В отговор на въпрос Нинова обясни, че е избрала да гласува с хартиена бюлетина, защото я смята за по-сигурна. Тя очаква, че избирателната активност ще е малко над досегашната на последните избори, като каза, че прави този извод от обиколките си из страната. По-високата активност означава по-висока легитимност, коментира лидерът на БСП.

За нас правителството, за да бъде успешно и трайно, трябва да е надпартийно, експертно, срочно и програмно, каза още лидерът на БСП. 

Очаквам да видя, че хората ще потвърдят това, което мислим всички ние - че искат страната да бъде управлявана разумно и нормално, да спре да се "лашка от единия ъгъл на това влакче на ужасите", каквито са поредните избори, в другия. Това каза заместник-председателят на "Има такъв народ" Ивайло Вълчев, след като гласува с машина на изборите за Народно събрание и за Европейски парламент в столичното 125-то СУ "Проф. Боян Пенев". 

Надявам се, че във вътрешен план хората ще посочат тези, които според тях трябва да донесат разбирателството, реда и стабилността. За европейските избори се надявам, че избирателите ще изпратят в Европа не поредните чиновници, които ще отидат там и ще се "разтворят" в брюкселската мъгла, а ще изберат хора, които са като тях, които имат същите виждания, така че България да бъде равноправна с останалите страни, и това, което е важно - дневният ред на България да бъде на масата в Европа, каза Вълчев. 

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Заради задимяване временно е затворен за движение участък от автомагистрала "Хемус"
Полицията установи за ден 50 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, и 10 - под въздействие на наркотични вещества
БСП остро осъжда всяко насилие над личността, посегателството над правата на гражданите да избират и да бъдат избирани, се казва в позиция
Продължава тежката ситуация в Свиленградско, пожарът се развива в посока Турция
Министерският съвет осъди нападението над бившия президент на САЩ Доналд Тръмп
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Юли
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Български институции и политици осъдиха нападението срещу Доналд Тръмп
На преден план
Изложба по повод 100-годишнината на леката атлетика в България показват на алеята с чинарите във Вършец
Сфера
Заради задимяване временно е затворен за движение участък от автомагистрала "Хемус"
Сфера
Полицията установи за ден 50 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, и 10 - под въздействие на наркотични вещества
Основна линия
Горските стопанства в страната разполагат със 126 пожарни автомобила за бърза първа реакция
Основна линия
Областният съвет на ДПС в Монтана призовава за единство в партията
Местен фокус
Двама души са загинали, а други 31 са ранени в пътнотранспортни произшествия през изминалото денонощие
В детайли
Лидерът на ИТН Слави Трифонов изрази подкрепа към американския президент Доналд Тръмп и му пожела бързо възстановяване
Сфера
БСП остро осъжда всяко насилие над личността, посегателството над правата на гражданите да избират и да бъдат избирани, се казва в позиция
Сфера
Продължава тежката ситуация в Свиленградско, пожарът се развива в посока Турция
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.