Начало Местен фокус Кои са новите народни представители от 16-и МИР-Пловдив-град
9807
България

Кои са новите народни представители от 16-и МИР-Пловдив-град

Пловдив-град има 12 депутатски места. Един народен представител ще бъде от партия "Има такъв народ" (ИТН), двама - от "Възраждане", трима ще са от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), четирима от коалиция ГЕРБ-СДС и по един представител ще имат коалиция "БСП за България" и партия "Величие".Танер Кадир Тюркоглу - "Има такъв народ".

| | 19 Юни 2024, 17:57 ч.
Кои са новите народни представители от 16-и МИР-Пловдив-град
Кои са новите народни представители от 16-и МИР-Пловдив-град
Снимка © DFA

Със свое решение Централната избирателна комисия (ЦИК) определи имената на новите народни представители в 16-и Многомандатен избирателен район- Пловдив- град, които ще бъдат в 50-ото Народно събрание (НС).

Пловдив-град има 12 депутатски места. Един народен представител ще бъде от партия "Има такъв народ" (ИТН), двама - от "Възраждане", трима ще са от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), четирима от коалиция ГЕРБ-СДС и по един представител ще имат коалиция "БСП за България" и партия "Величие". 

Подредбата е според номерата в бюлетините, изтеглени в жребия на ЦИК:

NRD24+ | Неиздаването на касов бон остава сред най-честите нарушения, извършвани от търговците по Северното Черноморие, каза днес Лора Георгиева, главен експерт комуникации в Национална агенция за приходите (НАП) – Варна, след приключването на проверка в едно от заведенията на крайбрежната алея в крайморския град. Тя посо ...
Вижте повече

Танер Кадир Тюркоглу - "Има такъв народ". Той е роден на 17 декември 1974 г. в Момчилград, сочи информация на отдел "Справочна" в . Бакалавър по международни икономически отношения и магистър по данъчен и митнически контрол, има опит в логистиката, земеделието и международната търговия. Депутат е от 45-ото до 47-ото Народно събрание (2021-2022).
 
Ангел Жеков Георгиев - "Възраждане". Той е на 36 години, родом от Видин. Завършил е „Право“ във Великотърновския университет “Св. Св. Кирил и Методий“, става известно от официалния сайт на партията. През 2014 г. става един от учредителите на “Възраждане” и член на Организационния съвет, както и областен координатор на “Възраждане” за областите Пловдив и Смолян. Работи за редица големи компании, в аутсорсинг сферата, комуникационните системи и управлението на човешки ресурси и големи групи от хора. Георгиев е бил народен представител от парламентарната група на “Възраждане” в 47-то, 48-то и 49-то Народно събрание.
 
Емил Янков Янков - "Възраждане". Той е роден и израснал в град Пловдив. Висшето си образование продължава и завършва в Габровски технически университет, със специалност “Икономика на търговията”. Участва в учредяването на структурата на “Възраждане” в Пловдив през 2019 г. и към настоящия момент е неин председател, става известно от официалния сайт на партията. Професионалното му развитие е свързано с предприемачеството, логистиката и транспорта, като над 12 години работи в големи компании, в сферата на транспортните и логистични услуги, а през последните пет от тях, основава и развива собствено представителство, с офиси, в два от най-големите градове в България. Емил Янков е народен представител в 48-то и 49-то Народно събрание от парламентарната група на “Възраждане".

Манол Костадинов Пейков - "Продължаваме промяната - Демократична България". Той е издател, съсобственик на издателство “Жанет 45”, преводач, създател на звукозаписно студио „Пекарната“ и член на Националния съвет на “Да, България!”. В 45-ия и 46-ия парламент е народен представител, избран от листата на “Демократична България” в Пловдив. Вносител на законопроекти за промени в Конституцията на Република България, Закона за ветеринарномедицинската дейност и Закона за данък върху ДДС, сочи информация на интернет страницата на ДБ. Манол Пейков е организатор на над 40 турнета с водещи чуждестранни автори. Издадените от него книги са носители на редица награди. Превежда, най-вече поезия, носител е на награда „Пловдив“ за художествен превод, специалната награда на Съюза на преводачите в България, 2015 и награда „Хр. Г. Данов“, 2016. След началото на войната в Украйна Пейков събира за по-малко от година през личния си профил в социалните мрежи дарения на стойност над 1,650 млн. лева за лекарства, дрехи, обувки, турникети, генератори, книги. За по-малко от месец след опустошителното земетресение в Турция и Сирия от февруари 2023 г., той успява да събере 1,3 млн. лева, които превръща в палатки, завивки, дрехи, храни, соларни системи и санитарни материали, и ги изпраща на пострадалите в двете страни.

Йордан Яворов Иванов - "Продължаваме промяната - Демократична България". Той е роден в Пловдив през 1986 г. Завършва Френската езикова гимназия в града, а след това “Право” в Нов български университет. Първите си стъпки в политиката Йордан Иванов прави през 2009 г., когато се присъединява към “Демократи за силна България”, сочи информация на интернет страницата на ДБ. През 2016 г. е избран за  председател на ДСБ в Пловдив и член на Националното ръководство на формацията. На местните избори през есента на 2019 г. е избран за общински съветник в Пловдив от листата на “Демократична България” и за заместник-председател на Общинския съвет. От февруари 2022 г. заема поста зам.-председател на ДСБ. Областен управител на област Пловдив от януари до август 2022 г. В рамките на коалицията “Демократична България” ръководи екипа за политики в ресор “Децентрализация и регионално развитие”.

Стою Теодоров Стоев - "Продължаваме промяната - Демократична България". Той е на 31 години, родом от Пловдив. Стоев е един от юристите на "Продължаваме промяната", който освен автор и съвносител на редица законопроекти. Стоев е част и от екипа, който изготви законодателната програма, послужила като основа на втория мандат, получен от акад. Николай Денков в 48-ото НС. Той беше част от контактната група, която определи законодателните приоритети пред 49-ото НС, показва информация от сайта на ПП. Сред законопроекти, на които Стою Стоев е автор и съвносител, са Законопроект за противодействие на корупцията, Законопроект за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения, Законопроект за изменение и допълнение на Закона за юридическите лица с нестопанска цел, Законопроект за изменение и допълнение на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за управление на агрохранителната верига.

Бойко Методиев Борисов - ГЕРБ-СДС. Той е роден на 13 юни 1959 г. в Банкя, според справка на официалната интернет страница на ГЕРБ. Борисов е председател на ГЕРБ. Министър-председател в три правителства. Завършил е Висшата школа на МВР, през 2001 г. е назначен за Главен секретар на вътрешното министерство. В периода 1985-1990 г. е преподавател във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност на МВР. През 1990 г. напуска системата на МВР. След проведените частични кметски избори Борисов спечелва като независим кандидат и през 2005 г. заема длъжността кмет на София. По негова инициатива на 3 декември 2006 г. е основана политическа партия ГЕРБ. Борисов е председател на Комисията по външна политика в 49-ото Народно събрание.
 
Даниела Кирилова Дженева - ГЕРБ-СДС. Тя е главен художествен ръководител и хореограф на Ансамбъл „Тракия“, университетски преподавател. Проф- Дженева е родена в София. От 1978 г. работи в Държавен фолклорен ансамбъл „Тракия“ като артист-балетист, хореограф, а от 1997 г. като директор, сочи биографията , публикувана на страницата на ансамбъла. През годините е участвала в хиляди концерти в България и повече от 60 страни по света. Автор е на 21 танца, сред които са „Пролетен момински танц“, „Уралия“, „Път през Тракия“, „Първа среща“, „Сватба“ и др. Дженева е дългогодишен преподавател в катедра „Хореография“, специалност „Българска народна хореография“. Доцент е от 2000 г., а професор – от 2006 г.  В периода от 2000 г. до 2011 г. е ръководител на катедра „Хореография“. Била е зам.- ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ &nash; Пловдив два мандата от 2011 г. до 2020 г. През 2015 г. защитава докторантура на тема: „Репертоарни акценти при режисиране на фолклорен спектакъл“ – труд, издаден като книга през 2021 г. Била е декан на факултет „Музикален фолклор и хореография“. Носител е на множество награди за творчество сред които „Кристална лира“ на Съюза на българските музикални и танцови дейци 2000 г., два пъти награда „Пловдив“ през 2004 и 2021 г., „Златна лира“ през 2010 и „Кристално огърлие“ през 2015 г., награда „Българка“ през 2020 г.

Георги Валентинов Георгиев - ГЕРБ-СДС. Той е роден на 26 май 1986 г. Завършил е „Право“ в Юридическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ през 2010 година, сочи информация на сайта на Столичен общински съвет (СОС). Доктор е по право в СУ “Св. Климент Охридски”. Специализирал е международно търговско право – магистратура в King’s College London. През 2019 г. защитава докторската си степен по право с дисертация на тема „Залог на търговско предприятие“. Опитът му включва и богата процесуална практика пред КЗК и ВАС в производства по оспорване на актове и действия на възложители на обществени поръчки. Георгиев бе зам.-председател в настоящия СОС. Бил е председател на предишния СОС.

Деница Пламенова Николова - ГЕРБ-СДС. Тя е родена на 23 юли 1977 г. в Габрово. Магистър е по икономика, специалност "Финанси" от Университета за национално и световно стопанство, сочи информация на интернет страницата на партията. Има специализации в по мениджмънт на Конфедерацията на холандската индустрия и работодатели, в областта на финансовия контрол, докладването на нередности и сертифицирането на средства от фондовете на ЕС, както и в Rotary International – Ню Йорк. От 2006 г. до 2010 г. е била част от дирекция „Национален фонд“ в Министерството на финансите. След това е заемала поста главен директор на Главна дирекция „Програмиране на регионалното развитие и Ръководител на Управляващия орган на ОПРР и член на Съвета на директорите на Фонд „ФЛАГ“. От ноември 2014 г. до януари 2017 г. Николова бе заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. Била е член на Съвета на директорите на Фонд „ФЛАГ“ и на Надзорния съвет на „Фонд мениджър на финансови инструменти в България" ЕАД. 

Иван Богомилов Петков - "БСП за България". Той е на 37 години, родом от Пловдив. Петков е икономист, народен представител от коалиция „БСП за България“ в четири парламента, се посочва в официалния сайт на коалицията. В периода 2015-2019 г. е общински съветник в община Пловдив. През 2010 г. е избран за председател на Младежката организация на БСП – Пловдив, а през 2022 г. оглави градската структура на партията. Петков е бил народен представител в 45-то, 47-то, 48-то и 49-то Народно събрание.

Николай Георгиев Марков - "Величие". Той е завършил магистърска степен в Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново, каза Марков . Работи като офицер в системата за национална сигурност, където е заемал различни длъжности, свързани с противодействие на заплахи от тероризъм. Започва кариерата си като разузнавач и достига до главен инспектор. Придобива висше офицерско звание от Въоръжените сили на Република България. Има професионален опит в противодействието на организираната престъпност. Подготвя магистърска степен по специалност "Право". Работи като щатен университетски преподавател в Нов български университет (НБУ) и води бакалавърски и магистърски курсове. Ползва английски, френски и руски език.

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Силистра ще отбележи тържествено 187 години от рождението на Васил Левски
В Силистра ще бъде отбелязана 187-ата годишнина от рождението на Васил Левски в понеделник, 18 юли, съобщиха от общината.  Пред паметника на Левски в крайдунавския град Община ...
Близо три километра е колоната от автомобили на граничен пункт "Кулата"
Близо три километра е колоната от автомобили на граничен пункт "Кулата". За да преминат, изчакват както леките автомобили, така и товарните. Задръстване има и в село Кулата, което ...
Подхлъзване на мотоциклета е най-вероятната причина за смъртта на двамата италианци край Берковица вчера
Подхлъзване на мотоциклет на завой е най-вероятната причина за смъртта на двамата италианци в местността Йончови ханове край Берковица на пътя Монтана-Берковица вчера, съобщиха от ...
За по-малко от денонощие станаха две катастрофи на кръстовище в центъра на Габрово, моторист е с опасност за живота след друг инцидент
За по-малко от денонощие станаха две катастрофи на кръстовище в центъра на Габрово, моторист е с опасност за живота след друг инцидент. Това потвърдиха от пресцентъра на Областнат ...
Расте броят на пациентите, приети в УМБАЛ-Бургас след инциденти с електрическа тротинетка, съобщиха от болницата
Расте броят на пациентите, приети в Отделението по неврохирургия на Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) в Бургас след инциденти с електрическа тротине ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Трета авиационна база Граф Игнатиево подновява носенето на бойно дежурство, служебният министър връчи Акт 16 за полосата на командира
Опитваме се да работим с темп, който да позволи догодина, след първото тримесечие, при пристигането на новите самолети F-16 Block 70 всички обекти да бъдат успешно завършени и въве ...
Силистра ще отбележи тържествено 187 години от рождението на Васил Левски
В Силистра ще бъде отбелязана 187-ата годишнина от рождението на Васил Левски в понеделник, 18 юли, съобщиха от общината.  Пред паметника на Левски в крайдунавския град Община ...
Дежурните противопожарни екипи са реагирали на 23 сигнала за произшествия в Шуменско през изминалите три денонощия
Дежурните противопожарни екипи са реагирали на 23 сигнала за произшествия в Шуменско през изминалите три денонощия, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.  От ...
Тази сутрин са постъпили седем сигнала за пожари във Варненско
Само за сутринта на днешния ден са постъпили седем сигнала за пожари във Варненска област, съобщи директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населен ...
От днес започва приемът на заявления за безплатни обучения с ваучери за безработни
От днес Агенцията по заетостта (АЗ) започва да приема заявления за безплатни обучения с ваучери за безработни и неактивни граждани. Това се съобщава на сайта на социалното министер ...
9807
България

Кои са новите народни представители от 16-и МИР-Пловдив-град

Танер Кадир Тюркоглу - "Има такъв народ". Той е роден на 17 декември 1974 г. в Момчилград, сочи информация на отдел "Справочна" в
| | 19 Юни 2024, 17:57 ч.
Кои са новите народни представители от 16-и МИР-Пловдив-град
Кои са новите народни представители от 16-и МИР-Пловдив-град
Снимка © DFA

Със свое решение Централната избирателна комисия (ЦИК) определи имената на новите народни представители в 16-и Многомандатен избирателен район- Пловдив- град, които ще бъдат в 50-ото Народно събрание (НС).

Пловдив-град има 12 депутатски места. Един народен представител ще бъде от партия "Има такъв народ" (ИТН), двама - от "Възраждане", трима ще са от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), четирима от коалиция ГЕРБ-СДС и по един представител ще имат коалиция "БСП за България" и партия "Величие". 

Подредбата е според номерата в бюлетините, изтеглени в жребия на ЦИК:

Танер Кадир Тюркоглу - "Има такъв народ". Той е роден на 17 декември 1974 г. в Момчилград, сочи информация на отдел "Справочна" в . Бакалавър по международни икономически отношения и магистър по данъчен и митнически контрол, има опит в логистиката, земеделието и международната търговия. Депутат е от 45-ото до 47-ото Народно събрание (2021-2022).
 
Ангел Жеков Георгиев - "Възраждане". Той е на 36 години, родом от Видин. Завършил е „Право“ във Великотърновския университет “Св. Св. Кирил и Методий“, става известно от официалния сайт на партията. През 2014 г. става един от учредителите на “Възраждане” и член на Организационния съвет, както и областен координатор на “Възраждане” за областите Пловдив и Смолян. Работи за редица големи компании, в аутсорсинг сферата, комуникационните системи и управлението на човешки ресурси и големи групи от хора. Георгиев е бил народен представител от парламентарната група на “Възраждане” в 47-то, 48-то и 49-то Народно събрание.
 
Емил Янков Янков - "Възраждане". Той е роден и израснал в град Пловдив. Висшето си образование продължава и завършва в Габровски технически университет, със специалност “Икономика на търговията”. Участва в учредяването на структурата на “Възраждане” в Пловдив през 2019 г. и към настоящия момент е неин председател, става известно от официалния сайт на партията. Професионалното му развитие е свързано с предприемачеството, логистиката и транспорта, като над 12 години работи в големи компании, в сферата на транспортните и логистични услуги, а през последните пет от тях, основава и развива собствено представителство, с офиси, в два от най-големите градове в България. Емил Янков е народен представител в 48-то и 49-то Народно събрание от парламентарната група на “Възраждане".

Повече от NRD24+

Манол Костадинов Пейков - "Продължаваме промяната - Демократична България". Той е издател, съсобственик на издателство “Жанет 45”, преводач, създател на звукозаписно студио „Пекарната“ и член на Националния съвет на “Да, България!”. В 45-ия и 46-ия парламент е народен представител, избран от листата на “Демократична България” в Пловдив. Вносител на законопроекти за промени в Конституцията на Република България, Закона за ветеринарномедицинската дейност и Закона за данък върху ДДС, сочи информация на интернет страницата на ДБ. Манол Пейков е организатор на над 40 турнета с водещи чуждестранни автори. Издадените от него книги са носители на редица награди. Превежда, най-вече поезия, носител е на награда „Пловдив“ за художествен превод, специалната награда на Съюза на преводачите в България, 2015 и награда „Хр. Г. Данов“, 2016. След началото на войната в Украйна Пейков събира за по-малко от година през личния си профил в социалните мрежи дарения на стойност над 1,650 млн. лева за лекарства, дрехи, обувки, турникети, генератори, книги. За по-малко от месец след опустошителното земетресение в Турция и Сирия от февруари 2023 г., той успява да събере 1,3 млн. лева, които превръща в палатки, завивки, дрехи, храни, соларни системи и санитарни материали, и ги изпраща на пострадалите в двете страни.

Йордан Яворов Иванов - "Продължаваме промяната - Демократична България". Той е роден в Пловдив през 1986 г. Завършва Френската езикова гимназия в града, а след това “Право” в Нов български университет. Първите си стъпки в политиката Йордан Иванов прави през 2009 г., когато се присъединява към “Демократи за силна България”, сочи информация на интернет страницата на ДБ. През 2016 г. е избран за  председател на ДСБ в Пловдив и член на Националното ръководство на формацията. На местните избори през есента на 2019 г. е избран за общински съветник в Пловдив от листата на “Демократична България” и за заместник-председател на Общинския съвет. От февруари 2022 г. заема поста зам.-председател на ДСБ. Областен управител на област Пловдив от януари до август 2022 г. В рамките на коалицията “Демократична България” ръководи екипа за политики в ресор “Децентрализация и регионално развитие”.

Стою Теодоров Стоев - "Продължаваме промяната - Демократична България". Той е на 31 години, родом от Пловдив. Стоев е един от юристите на "Продължаваме промяната", който освен автор и съвносител на редица законопроекти. Стоев е част и от екипа, който изготви законодателната програма, послужила като основа на втория мандат, получен от акад. Николай Денков в 48-ото НС. Той беше част от контактната група, която определи законодателните приоритети пред 49-ото НС, показва информация от сайта на ПП. Сред законопроекти, на които Стою Стоев е автор и съвносител, са Законопроект за противодействие на корупцията, Законопроект за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения, Законопроект за изменение и допълнение на Закона за юридическите лица с нестопанска цел, Законопроект за изменение и допълнение на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за управление на агрохранителната верига.

Бойко Методиев Борисов - ГЕРБ-СДС. Той е роден на 13 юни 1959 г. в Банкя, според справка на официалната интернет страница на ГЕРБ. Борисов е председател на ГЕРБ. Министър-председател в три правителства. Завършил е Висшата школа на МВР, през 2001 г. е назначен за Главен секретар на вътрешното министерство. В периода 1985-1990 г. е преподавател във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност на МВР. През 1990 г. напуска системата на МВР. След проведените частични кметски избори Борисов спечелва като независим кандидат и през 2005 г. заема длъжността кмет на София. По негова инициатива на 3 декември 2006 г. е основана политическа партия ГЕРБ. Борисов е председател на Комисията по външна политика в 49-ото Народно събрание.
 
Даниела Кирилова Дженева - ГЕРБ-СДС. Тя е главен художествен ръководител и хореограф на Ансамбъл „Тракия“, университетски преподавател. Проф- Дженева е родена в София. От 1978 г. работи в Държавен фолклорен ансамбъл „Тракия“ като артист-балетист, хореограф, а от 1997 г. като директор, сочи биографията , публикувана на страницата на ансамбъла. През годините е участвала в хиляди концерти в България и повече от 60 страни по света. Автор е на 21 танца, сред които са „Пролетен момински танц“, „Уралия“, „Път през Тракия“, „Първа среща“, „Сватба“ и др. Дженева е дългогодишен преподавател в катедра „Хореография“, специалност „Българска народна хореография“. Доцент е от 2000 г., а професор – от 2006 г.  В периода от 2000 г. до 2011 г. е ръководител на катедра „Хореография“. Била е зам.- ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ &nash; Пловдив два мандата от 2011 г. до 2020 г. През 2015 г. защитава докторантура на тема: „Репертоарни акценти при режисиране на фолклорен спектакъл“ – труд, издаден като книга през 2021 г. Била е декан на факултет „Музикален фолклор и хореография“. Носител е на множество награди за творчество сред които „Кристална лира“ на Съюза на българските музикални и танцови дейци 2000 г., два пъти награда „Пловдив“ през 2004 и 2021 г., „Златна лира“ през 2010 и „Кристално огърлие“ през 2015 г., награда „Българка“ през 2020 г.

Георги Валентинов Георгиев - ГЕРБ-СДС. Той е роден на 26 май 1986 г. Завършил е „Право“ в Юридическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ през 2010 година, сочи информация на сайта на Столичен общински съвет (СОС). Доктор е по право в СУ “Св. Климент Охридски”. Специализирал е международно търговско право – магистратура в King’s College London. През 2019 г. защитава докторската си степен по право с дисертация на тема „Залог на търговско предприятие“. Опитът му включва и богата процесуална практика пред КЗК и ВАС в производства по оспорване на актове и действия на възложители на обществени поръчки. Георгиев бе зам.-председател в настоящия СОС. Бил е председател на предишния СОС.

Деница Пламенова Николова - ГЕРБ-СДС. Тя е родена на 23 юли 1977 г. в Габрово. Магистър е по икономика, специалност "Финанси" от Университета за национално и световно стопанство, сочи информация на интернет страницата на партията. Има специализации в по мениджмънт на Конфедерацията на холандската индустрия и работодатели, в областта на финансовия контрол, докладването на нередности и сертифицирането на средства от фондовете на ЕС, както и в Rotary International – Ню Йорк. От 2006 г. до 2010 г. е била част от дирекция „Национален фонд“ в Министерството на финансите. След това е заемала поста главен директор на Главна дирекция „Програмиране на регионалното развитие и Ръководител на Управляващия орган на ОПРР и член на Съвета на директорите на Фонд „ФЛАГ“. От ноември 2014 г. до януари 2017 г. Николова бе заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. Била е член на Съвета на директорите на Фонд „ФЛАГ“ и на Надзорния съвет на „Фонд мениджър на финансови инструменти в България" ЕАД. 

Иван Богомилов Петков - "БСП за България". Той е на 37 години, родом от Пловдив. Петков е икономист, народен представител от коалиция „БСП за България“ в четири парламента, се посочва в официалния сайт на коалицията. В периода 2015-2019 г. е общински съветник в община Пловдив. През 2010 г. е избран за председател на Младежката организация на БСП – Пловдив, а през 2022 г. оглави градската структура на партията. Петков е бил народен представител в 45-то, 47-то, 48-то и 49-то Народно събрание.

Николай Георгиев Марков - "Величие". Той е завършил магистърска степен в Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново, каза Марков . Работи като офицер в системата за национална сигурност, където е заемал различни длъжности, свързани с противодействие на заплахи от тероризъм. Започва кариерата си като разузнавач и достига до главен инспектор. Придобива висше офицерско звание от Въоръжените сили на Република България. Има професионален опит в противодействието на организираната престъпност. Подготвя магистърска степен по специалност "Право". Работи като щатен университетски преподавател в Нов български университет (НБУ) и води бакалавърски и магистърски курсове. Ползва английски, френски и руски език.

 

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Силистра ще отбележи тържествено 187 години от рождението на Васил Левски
Близо три километра е колоната от автомобили на граничен пункт "Кулата"
Подхлъзване на мотоциклета е най-вероятната причина за смъртта на двамата италианци край Берковица вчера
За по-малко от денонощие станаха две катастрофи на кръстовище в центъра на Габрово, моторист е с опасност за живота след друг инцидент
Расте броят на пациентите, приети в УМБАЛ-Бургас след инциденти с електрическа тротинетка, съобщиха от болницата
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Юли
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Трета авиационна база Граф Игнатиево подновява носенето на бойно дежурство, служебният министър връчи Акт 16 за полосата на командира
Основна линия
Силистра ще отбележи тържествено 187 години от рождението на Васил Левски
Местен фокус
Дежурните противопожарни екипи са реагирали на 23 сигнала за произшествия в Шуменско през изминалите три денонощия
Местен фокус
Тази сутрин са постъпили седем сигнала за пожари във Варненско
Местен фокус
От днес започва приемът на заявления за безплатни обучения с ваучери за безработни
В детайли
Шофьор, карал след употреба на алкохол и наркотици, е задържан в Монтана, иззет е автомобила му
На преден план
Новият състав на Общинския съвет в Хасково избра двама заместник-председатели и гласува разпределението на съветниците по комисии
Основна линия
Близо три километра е колоната от автомобили на граничен пункт "Кулата"
На преден план
От партия "Възраждане" предлагат промени в Изборния кодекс
Основна линия
Подхлъзване на мотоциклета е най-вероятната причина за смъртта на двамата италианци край Берковица вчера
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.