Начало Местен фокус Кои са новите народните представители от 24-ти МИР - София в 50-ия парламент
11396
ВОТ - 9 юни 2024 г.

Кои са новите народните представители от 24-ти МИР - София в 50-ия парламент

Със свое решение Централната избирателна комисия (ЦИК) определи имената на новите народни представители в 24-ти МИР-София, които днес положиха клетва в 50-ия парламент.Иван Кючуков – "Има такъв народ".

| | 19 Юни 2024, 19:28 ч.
Кои са новите народните представители от 24-ти МИР - София в 50-ия парламент
Кои са новите народните представители от 24-ти МИР - София в 50-ия парламент
Снимка © БТА

Със свое решение Централната избирателна комисия (ЦИК) определи имената на новите народни представители в 24-ти МИР-София, които днес положиха клетва в 50-ия парламент.

Ето кои са новите депутати, подредени според номерата в бюлетините, изтеглени в жребия на ЦИК:

Иван Кючуков – "Има такъв народ". Той е роден през 1968 г. в Симеоновград. Инженер, завършил Техническия университет в София. Има специализация в САЩ, каза той през октомври миналата година. След прибирането си от САЩ е работил почти година като зам.-директор по транспорта в „Кремиковци“, след това две години е главен специалист в Министерството на отбраната. 28 години е работил в системата на „Дженерал мотърс“. Технически мениджър е в „Юнион Ивкони“. От януари до август 2022 г. е областен управител на София. "Аз съм човек, който съм се прибрал в България и съм си устроил живота тук, въпреки че имах възможност да остана в чужбина", казва той.

NRD24+ | През септември ще започне освобождаването на работници от завода за кабелни инсталации на "Леони" в Плевен, който предстои да бъде закрит поетапно. Това стана ясно на пресконференция днес с участието на управляващия директор на "Леони България" ЕООД Андрей Косоухов, Свен Шмид, ръководител "Корпоративни комуникации" в " ...
Вижте повече

Йордан Тодоров – „Възраждане". Той е български икономист и политик от партия „Възраждане“. Народен представител в 49-ото народно събрание, сочи справка в сайта на парламента. На парламентарните избори през 2023 г. е кандидат за народен представител от листата на партия „Възраждане“ в 24-ти МИР – София. Избран е за народен представител от същия многомандателен избирателен район.

Георги Иванов - "Възраждане". Той е роден в град Враца на 6 юни 1993 година. От вече близо две години съм оперативен директор във финансова компания. Има придобит световно признат сертификат за управление на проекти Prince 2, се посочва в личната му интернет страница. 

Христо Иванов - "Продължаваме промяната - Демократична България". Той е председател на партия „Движение „Да, България!“ и съпредседател на “Демократична България”, се посочва в интернет страницата на „Демократична България“. Иванов е завършил право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Специализира правни аспекти на националната сигурност и процедури по съдебните назначения във Вашингтон, САЩ. Бил е програмен директор на Фондация „Български институт за правни инициативи“. Председател на парламентарната група на „Демократична България“ в 45-ото, 46-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание. Депутат от 49-ото Народно събрание от „Продължаваме промяната – Демократична България“. Бил е министър на правосъдието от 7 ноември 2014 г. до 18 декември 2015 г. във втория кабинет на Бойко Борисов. Бил е и вицепремиер и министър на правосъдието в служебното правителство на Георги Близнашки.

Лена Борисова – "Продължаваме промяната - Демократична България". Лена Бориславова е юрист по образование, адвокат по професия и пътешественик по душа. Това пише за нея в сайта на „Продължаваме Промяна“. Завършила е право в Софийския университет и магистратура в Харвард. Тя е една от трите българки в класацията “30 под 30” на списание Форбс за Европа, а през 2021 г. е отличена за млад юрист на годината в България.

Мартин Димитров - "Продължаваме промяната - Демократична България". Мартин Димитров е икономист, активен законодател, се посочва на сайта на „Демократична България“. Той винаги е отстоявал позицията за общи действия на принципните хора в дясно-център. Народен представител от гражданската квота на “Демократична България” в 45-ото Народно събрание, където е член на комисията по бюджет и финанси. Има богат политически опит – седем пъти е избиран за народен представител, като е председател на Комисията по икономически политики и инновации в 47-ото и 48-ото Народно събрание. От 2008 до 2012 г. е председател на Съюза на демократичните сили (СДС).

Петър Кьосев - "Продължаваме промяната - Демократична България". Петър Кьосев е роден през 1989 година в България, пише в сайта на парламента. Бил е народен представител в 47 -ото  и 49 -ото Народно събрание. Участвал е в Комисия по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите и Комисията по конституционни и правни въпроси в парламента. 

Йордан Терзийски - "Продължаваме промяната - Демократична България". Йордан Терзийски е народен представител в 47-ото и 48-ото Народно събрание. При регистрацията на листата Терзийски коментира пред журналисти, че в нейния състав има представители от всички партии в коалицията.

Рая Назарян - ГЕРБ-СДС. Рая Назарян е родена на 16 септември 1985, се посочва на интернет страницата на  ГЕРБ-СДС. Адвокат с повече от 12 години юридически стаж, от които десет като адвокат със специалност в областта на облигационното, вещното, застрахователното, семейното и наследствено право и свързаният с това богат процесуален опит по търговски, граждански и административни съдопроизводства пред българския съд. Специалист по медиация и извънсъдебно уреждане на правни спорове. Член на Софийската адвокатска колегия, съдружник и съучредител на Адвокатско дружество.

Христо Гаджев - ГЕРБ-СДС. Роден е през 1983 година, пише в сайта на ГЕРБ-СДС. Специалист е по национална сигурност и отбран. Експерт в сферата на отбраната към ПП ГЕРБ. Парламентарен секретар в Министерството на отбраната (2010 – 2013 г.). Бил е депутат в 43-ото, 44-ото, 45-ото, 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото НС, председател на Комисията по отбрана, член на комисията по електронно управление и информационни технологии, пише в сайта на парламента.

Тервел Георгиев - ГЕРБ-СДС. Той е роден на 14 март 1976 г. и е част от парламентарната група на ГЕРБ-СДС в 50-ото Народно събрание, пише в сайта на Народното събрание. 

Михаил Ставрев - "БСП за България". Той е роден на 11 април 1983 г. в София, се посочва в сайта на Столичния общински съвет. По образование е финансист. Бил е общински съветник от 2019 до 2023 година. Участвал е в комисиите по устройство на територията, финанси и бюджет и транспорт и пътна безопасност. Бил е и кандидат на местна коалиция „БСП за България“ за кмет на район „Оборище“ в София на изборите на 29 октомври 2023 година, става ясно от интернет страницата на Общинската избирателна комисия – София.

Етиен Леви - "Величие". Етиен Леви е роден на 3 юли1957 година в София, се посочва на сайта на Нов Български университет. От 7 -годишна възраст свири на пиано. През 1977 год. завършва Средно музикално училище “Любомир Пипков“ със специалност – пиано. През 1981 год. завършва Българска държавна консерватория със специалност естрадно пеене и втора специалност – пиано. От 1983 година е солист на вокална група “Трик “.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Вярвам в държавата, че ще помисли за нас, каза Златка Янева, чиято къща изгоря напълно в с. Воден
Вярвам в държавата, че ще помисли за нас. Това каза пред журналисти Златка Янева от с. Воден, чиято къща изгоря напълно при опустошителния пожар в боляровско миналата седмица. Янев ...
Двадесет и един пътни инцидента са станали в страната за изминалото денонощие, няма загинали
Двадесет и един пътни инцидента са станали на територията на страната за изминалото денонощие, съобщиха от Министерството на вътрешните работи. Тридесет души са ранени, загинали ня ...
Пълното слънчево затъмнение на 22 юли 2009 г. подобрява два рекорда в Азия
Пълното слънчево затъмнение на 22 юли 2009 г. потапя в мрак Китай и Индия. При явлението са подобрени два рекорда – по продължителност на самия феномен и този за броя на зрит ...
Действията на служебното правителство са абсолютно адекватните и възможните на терен, каза министър Росен Карадимов за справянето с пожарите
Смятам, че действията на това служебно правителство са абсолютно адекватните и възможните на терен. Това каза служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов в предаван ...
На южния склон пожарът в Гърция е на около 200 метра от границата, а в опасната му зона – на километър и половина
На южния склон, където горят сухи треви и храсти, пожарът е приближил на около 200 метра до границата. В западната част на фронта, където е опасната зона и горят дървета, пожарът е ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Вярвам в държавата, че ще помисли за нас, каза Златка Янева, чиято къща изгоря напълно в с. Воден
Вярвам в държавата, че ще помисли за нас. Това каза пред журналисти Златка Янева от с. Воден, чиято къща изгоря напълно при опустошителния пожар в боляровско миналата седмица. Янев ...
Мъж е в болница с изгаряния след взрив на газова бутилка в дома му в село Лъка, община Поморие
Мъж (67 г.) е приет в болница с изгаряния след взрив на газова бутилка в дома му в село Лъка, община Поморие. Инцидентът е станал вчера сутринта. Това съобщиха от Областната дирекц ...
„Български пощи” обявяват промоция на предоставяната услуга „Вътрешни пощенски парични преводи”
От 22 юли до 22 август „Български пощи“ обявяват промоция на предоставяната услуга „ Вътрешни пощенски парични преводи”, съобщиха от пресцентъра на национал ...
Бургаско сдружение започва кампания в помощ на пострадалите при пожарите в село Воден
Бургаското сдружение "Усмивка" започва кампания "Отворено сърце" в помощ на пострадалите при пожарите в село Воден, община Болярово. Набират се различни продукти, които биха помогн ...
Военнослужещи и хеликоптери се включват за пореден ден в гасенето на пожара край Воден
Продължава участието на военнослужещи и специализирана техника в гасенето на големия пожар в района на село Воден, Община Болярово, Област Ямбол, съобщиха от пресцентъра на Министе ...
Тикер в 10:14 ч.
Вярвам в държавата, че ще помисли за нас. Това каза пред журналисти Златка Янева ...
Начало Местен фокус
11396
ВОТ - 9 юни 2024 г.

Кои са новите народните представители от 24-ти МИР - София в 50-ия парламент

Иван Кючуков – "Има такъв народ".Той е роден през 1968 г. в Симеоновград
| | 19 Юни 2024, 19:28 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Кои са новите народните представители от 24-ти МИР - София в 50-ия парламент
Кои са новите народните представители от 24-ти МИР - София в 50-ия парламент
Снимка © БТА

Със свое решение Централната избирателна комисия (ЦИК) определи имената на новите народни представители в 24-ти МИР-София, които днес положиха клетва в 50-ия парламент.

Ето кои са новите депутати, подредени според номерата в бюлетините, изтеглени в жребия на ЦИК:

Иван Кючуков – "Има такъв народ". Той е роден през 1968 г. в Симеоновград. Инженер, завършил Техническия университет в София. Има специализация в САЩ, каза той през октомври миналата година. След прибирането си от САЩ е работил почти година като зам.-директор по транспорта в „Кремиковци“, след това две години е главен специалист в Министерството на отбраната. 28 години е работил в системата на „Дженерал мотърс“. Технически мениджър е в „Юнион Ивкони“. От януари до август 2022 г. е областен управител на София. "Аз съм човек, който съм се прибрал в България и съм си устроил живота тук, въпреки че имах възможност да остана в чужбина", казва той.

Йордан Тодоров – „Възраждане". Той е български икономист и политик от партия „Възраждане“. Народен представител в 49-ото народно събрание, сочи справка в сайта на парламента. На парламентарните избори през 2023 г. е кандидат за народен представител от листата на партия „Възраждане“ в 24-ти МИР – София. Избран е за народен представител от същия многомандателен избирателен район.

Повече от NRD24+

Георги Иванов - "Възраждане". Той е роден в град Враца на 6 юни 1993 година. От вече близо две години съм оперативен директор във финансова компания. Има придобит световно признат сертификат за управление на проекти Prince 2, се посочва в личната му интернет страница. 

Христо Иванов - "Продължаваме промяната - Демократична България". Той е председател на партия „Движение „Да, България!“ и съпредседател на “Демократична България”, се посочва в интернет страницата на „Демократична България“. Иванов е завършил право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Специализира правни аспекти на националната сигурност и процедури по съдебните назначения във Вашингтон, САЩ. Бил е програмен директор на Фондация „Български институт за правни инициативи“. Председател на парламентарната група на „Демократична България“ в 45-ото, 46-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание. Депутат от 49-ото Народно събрание от „Продължаваме промяната – Демократична България“. Бил е министър на правосъдието от 7 ноември 2014 г. до 18 декември 2015 г. във втория кабинет на Бойко Борисов. Бил е и вицепремиер и министър на правосъдието в служебното правителство на Георги Близнашки.

Лена Борисова – "Продължаваме промяната - Демократична България". Лена Бориславова е юрист по образование, адвокат по професия и пътешественик по душа. Това пише за нея в сайта на „Продължаваме Промяна“. Завършила е право в Софийския университет и магистратура в Харвард. Тя е една от трите българки в класацията “30 под 30” на списание Форбс за Европа, а през 2021 г. е отличена за млад юрист на годината в България.

Мартин Димитров - "Продължаваме промяната - Демократична България". Мартин Димитров е икономист, активен законодател, се посочва на сайта на „Демократична България“. Той винаги е отстоявал позицията за общи действия на принципните хора в дясно-център. Народен представител от гражданската квота на “Демократична България” в 45-ото Народно събрание, където е член на комисията по бюджет и финанси. Има богат политически опит – седем пъти е избиран за народен представител, като е председател на Комисията по икономически политики и инновации в 47-ото и 48-ото Народно събрание. От 2008 до 2012 г. е председател на Съюза на демократичните сили (СДС).

Петър Кьосев - "Продължаваме промяната - Демократична България". Петър Кьосев е роден през 1989 година в България, пише в сайта на парламента. Бил е народен представител в 47 -ото  и 49 -ото Народно събрание. Участвал е в Комисия по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите и Комисията по конституционни и правни въпроси в парламента. 

Йордан Терзийски - "Продължаваме промяната - Демократична България". Йордан Терзийски е народен представител в 47-ото и 48-ото Народно събрание. При регистрацията на листата Терзийски коментира пред журналисти, че в нейния състав има представители от всички партии в коалицията.

Рая Назарян - ГЕРБ-СДС. Рая Назарян е родена на 16 септември 1985, се посочва на интернет страницата на  ГЕРБ-СДС. Адвокат с повече от 12 години юридически стаж, от които десет като адвокат със специалност в областта на облигационното, вещното, застрахователното, семейното и наследствено право и свързаният с това богат процесуален опит по търговски, граждански и административни съдопроизводства пред българския съд. Специалист по медиация и извънсъдебно уреждане на правни спорове. Член на Софийската адвокатска колегия, съдружник и съучредител на Адвокатско дружество.

Христо Гаджев - ГЕРБ-СДС. Роден е през 1983 година, пише в сайта на ГЕРБ-СДС. Специалист е по национална сигурност и отбран. Експерт в сферата на отбраната към ПП ГЕРБ. Парламентарен секретар в Министерството на отбраната (2010 – 2013 г.). Бил е депутат в 43-ото, 44-ото, 45-ото, 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото НС, председател на Комисията по отбрана, член на комисията по електронно управление и информационни технологии, пише в сайта на парламента.

Тервел Георгиев - ГЕРБ-СДС. Той е роден на 14 март 1976 г. и е част от парламентарната група на ГЕРБ-СДС в 50-ото Народно събрание, пише в сайта на Народното събрание. 

Михаил Ставрев - "БСП за България". Той е роден на 11 април 1983 г. в София, се посочва в сайта на Столичния общински съвет. По образование е финансист. Бил е общински съветник от 2019 до 2023 година. Участвал е в комисиите по устройство на територията, финанси и бюджет и транспорт и пътна безопасност. Бил е и кандидат на местна коалиция „БСП за България“ за кмет на район „Оборище“ в София на изборите на 29 октомври 2023 година, става ясно от интернет страницата на Общинската избирателна комисия – София.

Етиен Леви - "Величие". Етиен Леви е роден на 3 юли1957 година в София, се посочва на сайта на Нов Български университет. От 7 -годишна възраст свири на пиано. През 1977 год. завършва Средно музикално училище “Любомир Пипков“ със специалност – пиано. През 1981 год. завършва Българска държавна консерватория със специалност естрадно пеене и втора специалност – пиано. От 1983 година е солист на вокална група “Трик “.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Вярвам в държавата, че ще помисли за нас, каза Златка Янева, чиято къща изгоря напълно в с. Воден
Двадесет и един пътни инцидента са станали в страната за изминалото денонощие, няма загинали
Пълното слънчево затъмнение на 22 юли 2009 г. подобрява два рекорда в Азия
Действията на служебното правителство са абсолютно адекватните и възможните на терен, каза министър Росен Карадимов за справянето с пожарите
На южния склон пожарът в Гърция е на около 200 метра от границата, а в опасната му зона – на километър и половина
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Юли
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Вярвам в държавата, че ще помисли за нас, каза Златка Янева, чиято къща изгоря напълно в с. Воден
Контекст
Мъж е в болница с изгаряния след взрив на газова бутилка в дома му в село Лъка, община Поморие
Местен фокус
„Български пощи” обявяват промоция на предоставяната услуга „Вътрешни пощенски парични преводи”
Местен фокус
Бургаско сдружение започва кампания в помощ на пострадалите при пожарите в село Воден
Контекст
Военнослужещи и хеликоптери се включват за пореден ден в гасенето на пожара край Воден
На преден план
Планински спасители са оказали помощ на турист с травма на бедрото в района на хижа "Плевен" в Стара Планина
Основна линия
Овладени са четири от пет фронта на пожара в района на боляровските села Воден и Голям Дервент, съобщи старши комисар Любомир Баров
Основна линия
Два военни хеликоптера "Кугър" и "Ми-17" участват в гасенето на пожара над с. Воден, 60 души с техника са на терен, съобщи министър Запрянов
Основна линия
Продължава гасенето на пожара в община Болярово, като фронтът е между селата Крайново и Голям Дервент
Сфера
Двадесет и един пътни инцидента са станали в страната за изминалото денонощие, няма загинали
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.